» »

So našli ATLANTIDO ali ne?

So našli ATLANTIDO ali ne?

LojzePek ::

Tomash : ni mi jasno kak bi ti videl s prostim očesom potopljeno celino? Mogoče s kratkogledom?

cyer^3d ::

Nekdo se je spraseval zakaj so piramide v obliki ozwezdja Orion. Ce pogledamo na nase nebo sedaj in pred 10.000 leti ni bilo isto. Zato ker zemlja 'woblla'..kot osi se spreminja tako da sedaj vidimo pac drugacen razpored zvezd. S pomocjo rac. programa, ki omogoca gledanje zvezd so zavrteli cas nazaj 10.000 let. Takrat je bil Orion viden direktno na obzorju, ce si ga gledal iz direktne smeri piramid. Zaradi tega je mozno da so piramide stare 10.000 let in ne samo 2.000. Zakaj bi delal kopijo ozvezdja ce se ta vidi zelo malo??? Pojdimo nazaj 10.000 let in jasno vam bo.

Nov podatek je ta, da so znanstvenikom Egiptovske oblasti prepovedale izkopavanje na direktnem obmocju piramd. Premestili so jih slab kilometer okrog piramid. Nova najdba je ZID, visok okrog 8 metrov, ki je obkrozal cel sloj piramid (ne samo osrednje 3). Ce si predstavljate piramide v casu ko so bile se 'aktivne'. Bile so rdece barve, okrog pa vse naokoli 8 m visok zid.

Atlantida se je nahajala na antarktiki. Sedaj je tam LED debel par kilometrov. ZATO se niso nic najdli. Zato so pa povsod po svetu najdli zgodbe o rdecebradcih(na vseh celinah) s napredni tehnologijo, ki so folx ucili gradbena dela, matematiko, astronomijo. Hocete dokaz? Poglejte piramide. Na vseh celinah. Ne znamo jih gradit(NE ZNAMO). Sama matematicna konstrukcija piramid. Piramide niso samo stavba. Niso samo cel kup kamnov. Pozicija, volumen, naklon. Vse je izracunano. V samih piramidah so jaski, ki jih ne znamo pojasnit kako so jih naredili zaradi same obseznosti. En kvadrat-cegu tehta par od 2 ton do 16 ton! samih ceglov je na miljone.

Da to zgradis moras imeti ZNANJE. Mi ga nimamo.

rasta ::

Pust folku, naj išče Atlantido in verjame vanjo. Sej bodo sami obupal, če je ne bodo našli. Ampak po nepotrebnem boš pa ti izpadel kreten, če jo bodo našli.

FAAAAAAK! Kaj če dokažejo, da je Zemlja ploščata? Ali pa da je bogovi človeka presekali na pol in tako sta nastal moški in ženska? Pa da so zvezde luknje skozi katere prodira svetloba iz nebes? Kaj mi predlagate, da naj nardim? Kako naj se pokončam? :D:D
Sej je lepo imet svoje mnenje in pa svoje poglede na svet, ampak ni jih vseh treba vsiljevat drugim ljudem.

Jaz tudi tako mislim. Prfoksi mi skoz vsiljujejo svoje glupo mnenje, da je 1+1=2! Pa rečte, da je svet pravičen ...
Thomas:
Vidim, da si še vedno v fazi zavračanja novih idej. Res zveniš kot Cerkev v 1500.

Ja Thomas, poglej se. Zavračaš "nove" ideje, da se Sonce vrti okoli Zemlje, da je toplota snov in da valovanje svetlope poteka na etru. Zdej pa še tole o Atlantidi. Pa je folk v 19. stol. fajn reku, da je to to. Če ugovarjaš, te bomo kr ...

V filmih Ž-kvalitete namesto Rdeče kapice uporabljajo "mit o izgubljeni civiliazciji". Sej isto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rasta ()

rasta ::

cyer^3d: Ej ga, še kr goni svoje.

Atlantida je mit!


Sicer pa sem že razložil, kako so prišli do piramid in da neka "centralna" civilizacija, prednik ne more bit. Pika. Konc.

Nehejte že pisat skoz eno in isto. Najprej zanikajte moje trditve, če morte. Drugače se pa pejte izživljat v temo "nadaljuj en stavek".

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rasta ()

jetam ::

cyer3d: če bi imel jaz 50let na razpolago pa miljon folka, pa en kup znanstvenikov za sabo bi mi 100% uspelo zgraditi piramido. Če bi bil jaz faraon pred 5000 leti.

Eno samo samcato zgodbo pliz... Tako ki bo dokazala da je res... Pliiz.

jetam ::

Pa piramide so bile zlate... Sam tolk... Za informacijo...

krneki0001 ::

Thomas v bermudskem trikotniku se lahko v enem dnevu spusti dno morja za 200 do 300m pa tega ne opazijo iz satelitov - zginjajo pa ladje zaradi tega(ladje so narejene za plovbo po slani vodi in ko se vdre dno sladkega podzemnega jezera pride ven zelo veliko sladke vode(zaradi tega tam pluje zelo malo podmornic) se ladja lahko zelo hitro potopi - najdet je pa ne moreš ker se je potopila v luknjo od sladkega jezera). In že nastane legenda o Bermudskem trikotniku.

Sicer pa da grem čisto v skrajnost:
vse kulture so častile nekaj na nebu(bogovi so jih opazovali z neba). Danes te iz neba opazujejo sateliti. Če je obstajala civilizacija pred 12000 leti, katera je bila zelo razvita je imela satelite, ki pa lahko v 12.000 letih dodobra razpadejo v prah - ampak zgodba ostane in odtod vaš bog v nebesih, ki vse vidi.

Pa še to. Sumerci so po vesoljnem potopu (zapis na glini)našli človeka s smaragdom na čelu, ki je bil zelo spreten in jim je pomagal pri tehnologiji. V bibliji pa je oseba s smaragdom na čelu - hudič. (očitno je preveč znal pa so ga na grmadi sežgal in ga imenoval hudič)

LP
Nebivedu

P.S. ta razlaga za boga in hudiča mi je še najbolj všeč. Sam mislim da sem edini.

jetam ::

Ja je razlika med jadrnico za sladko vodo in jadrnico za slano vodo. Moraš paziti kaj kupiš... LOL

rasta ::

A zdej smo pa padl že na nivo pravljic? Oz. je to neizpodbidni dokaz o obstoju Atlantide? Se pravi, da palčki tud obstajajo? Pa čarovnice?

cyer^3d ::

jetam..res? Bi znal zgraditi? Sodobni znanstveniki ZE vec kot 50 let raziskujejo kako so narejene..brez vidnega uspeha. Bi tebi uspelo?

Piramide niso samo stavba. Matematika je v njih. Piramide so povsod. Tudi Ce bi znal zgraditi, bi jih zgradil po Orionu? Kako bi jih zgradil pa na drugih kontinentih? Nakljucno? Nakljucno bi tebe oponasali drugi vladarji po vseh kontinentih? Nakljucno bi vsi zgradili piramide katere kopije bi bile ozvezdja? Brez medsebojnih stikov?

BI RES ZNAL?

krneki0001 ::

Seveda je razlika. Še posebej med rečnimi ladjami in med čezoceanskimi.
Največja razlika je v trupu ladje, zaradi izpodriva vode.
LP
Nebivedu

Zgodovina sprememb…

jetam ::

Ja, bi.

jetam ::

Da ni slučajno zaradi globine vode?

krneki0001 ::

Jetam
eden izmed najboljših ameriških arhitektov je trdil da lahko z najbolj sodobno tehnologijo postavi kopijo keopsove piramide 100X pomanjšano v 24 urah pa se je pol trudu 48ur in se mu je nakoncu sesula špica piramide.
Bilo na televiziji v skrivnostih Arthurja Clarka.
LP
Nebivedu

krneki0001 ::

Jetam še enkrat. Ladje za na sladko vodo so širše.

jetam ::

Kar dokazuje samo to da so bili prednamci zelo inteligentni... To ni nobena skrivnost.

krneki0001 ::

Res je da so bili zelo inteligentni - vendar od kod to znanje, če danes ne moremo naresti takih stvari - recimo steklena lobanja(spet iz skrivnosti A. Clarka).
LP
Nebivedu

rasta ::

Ne rad sicer to ponavljam, tu so dejstva o piramidah, ki zanikajo obstoj Atlantide:
  1. Piramide so zgrajene v različnih obdobji, več stoletij narazen
  2. Piramide so namenjene različnim namenom, tako npr.
    • Egiptu za grobnice
    • Majevske so bili templji za darovanje bogovom
    • stopničasti templji (viseči vrtovi) v Babilonu so bili tudi neke vrste templji in upravno središče
  3. za civilizacije, ki niso poznale oboka ali kupole, je bila edina možnost, da zgradijo kaj večjega, kamnita piramidna oblika
  4. vse civilizacije so se učile graditi piramide, imamo zanikrne polomije "piramid" povsod, kjer so jih gradili
  5. vse cilivlizacije so opazovali zvezde in jim pripisovali velik pomen

Najprej tole logično povežite z Atlantido ...

jetam: Kakor jaz vem, je razlika med slano in sladko vodo v gostoti ...

nebivedu: Če gradiš stolpnice, še nisi graditelj piramid, ampak tipu bi v nekaj naslednjih poskusov zagotovo uspelo ...
Aja, pa še tole: Od kod pa nam to znanje?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rasta ()

jetam ::

1000 let so lahko samo buljili v nebo in ga študirali. In potem se nekateri tule čudijo kako so lahko postavili piramide natanko v obliki dol. ozvezdja. Ali pa kako so razumeli lunine mene. Pa obnašanje sonca.
In potem so naslednjih tisoč let testirali kako zgraditi piramido. Pa so naredili eno, pa drugo , pa tretjo in tako v nedogled. Ti rečem. Ta stota jim je ratala točno takšna kot jo vidimo sedaj. Empirija rulz...

krneki0001 ::

Rasta jst ne trdim da so piramide povezane z atlantido. Mogoče sploh niso - lahko pa so, pa so jih mel ti ljudje za zakopavanje radioaktivnih odpadkov - sej je veliko zgodbic da so ljudje umiral za rakom, ko so odnesli stvari iz piramid.

LP
Nebivedu

Take some ancient maps of Atlantis, some maps of an 'unfrozen' Antartica, and an 'Earth Crust Displacement' theory. Put them together and you have Atlantis located under the ice in Antartica thanks to a major Earth Crust Displacement a long, long time ago.

Atlantis je mogoče ime za Antarktiko.

Zgodovina sprememb…

jetam ::

rasta: saj vem ampak je fajn brat kako se pizdijo...

krneki0001 ::

En dober link
http://www.lauralee.com/rflemath/discov...
na tej strani je tut par zemljevidov.

LP
Nebivedu

Zgodovina sprememb…

rasta ::

nebivedu: Egipčani so bili že dovolj pametni, da so znali narediti razne bakterijske pasti ...

krneki0001 ::

Res je vendar bi najbrž v tolko in tolko letih te pasti razpadle.

LP
Nebivedu

Tu pa še link od večih znanstvenikov, kateri so raziskovali mesto 3000m pod morjem(pravijo da je to atlantida)
http://www.newage.com.au/library/atlant...

cyer^3d ::

rasta...

1. in ce so v razdobju par stoletij?...se vedno VELIKO naklucje da povsod delajo prav piramide prav po osoncjih

2. piramide niso samo grobnice, na steni jih opisujejo kot stroj za prehod na drug svet - imajo tudi druge pomene kot grobnice.

3. piramidna oblika ti da stabilnost v razdobju tisocih let...ce imas ti stavbo kupolaste oblike ali pa kockaste se bo zacela v tisoc letih nagibati, ugrezati etc...tega ni z piramidami..Ne znamo pojasnit.

4. Seveda so se ucili delati piramide...in so se prav trudili da bi jih zgradili. Niso pa jih zgradili po lastni pameti temvec usi skupaj od znanja, ki jim ga je predala prejsna civilizacija.

5. Tocno tako, vse te civilizacije so poznale osoncja, equnikocije, solsticij...poznali so mesto zemlje v vesolju pred TISOC leti. Nasa civilizacija je do tega prisla sele par stoletij nazaj. Pa jih imamo za primitivna ljudstva, ki so pac nakljucno gradila piramide ter nakljucno poznala matematiko. Bila so primitivna, imela pa so v rokah ZNANJE, ki so ga pridobili od neke prejsne civilzacije.

Ce pogledamo piramide v Afriki, J Ameriki ter Kitajski, vidimo da so medsebojno enako oddaljene in tvorijo popolnoma enakostranicni trikotnik. NAKLJUCJE???

jetam ::

Mislim tole naj bi napisali znanstveniki???!!!

Among the accomplishments of the Atlanteans, for example, was 'perfect' wather control. Now the average immediate notion is of abundant fields of waving grain in endless summer alongside the most beautiful of beaches. They had that, and it bored them; too utilitarian to them, like we might look at a vineyard. They left such backlands to the serving creatures. The Atlanteans had come into the physical world essentially for the stimulation. They loved storms. Whole areas of their land were given over, like national parks, to violent displays of atmospheric turbulence. Their servants, of course, were less fond of these events, which could kn the equivalent of "artisitc licence" spill over and kill them, destroy their homes, etc. If the Atlanteans noticed and/or cared, they could restore all this damage at will. Some did, some didn't.

They also had the ability to effect geological events for their experiential pleasure. Volcanic fountains were a favourite, but much was done with steam and mineral venting for artistic result. They had plenty of time. The earlier ones were still immortal. More than one volcanic seamount poking its head above the waters of the Atlantic Ocean started out this way. Later, of course, they lost control.

The real core of Atlantean technology that can still be dug up around the earth was far beyond something as simple as weather control. What has attracted the military like carrion is the 'threshold' technology. Some hint of this floated up in the movie 'Stargate', except that the Atlantean version could be called 'Probability Gate'. It's a solid state device (with no selectable 'dial' like the stargate in the movie, for instance) that uses what we think of as time/space as an energy source. The threshold is a lens into probable existence streams, or continua. This area was delved into more deeply with research like the Philadelphia Experiment.

Nebivedu: ROTFLMAO... Ampak saj: Smeh je pol zdravja... Letos ne bom več bolan.
LOL

rasta ::

------ O F F T O P I C ------
Sem zdaj premišljeval, kaj se mi zdi zanimivo. Ljudje raje vidijo oz. pripišejo inteligenco na naši ali višji stopnji nekim nezemljanom, medtem ko se jim zdi povsem neverjetno, da bi kakšna skupina ljudi že prišla do podobnih rezultatov, kateri se nam zdijo izvirno delo zahodne civiliacije.

krneki0001 ::

Kaj je pa na sredini v tem trikotniku?
LP
Nebivedu

cyer^3d ::

To sem videl na Discovery...prikazali so zemljo kot 3d objekt. nato pa povezali tocke...lepo se je videl trikotnik. Mislim da celo doloca sredina epicenter sredisca zemlje...ce bi pogledal od zgoraj pa bi bilo sredicne na zemlji tam kjer je sedaj antarktika.

jetam ::

Naj uganem: STARGATE?

krneki0001 ::

Jetam - velik pretiravajo glede tehnologije - ampak glede pozicije kjer naj bi bila atlantida majo pa lahko prav.
LP
Nebivedu

P.S. ne verjamem v male zelene in tut u boga ne.

krneki0001 ::

Samo nekaj mi ni jasno - zakaj se full velik znanstvenikov trudi vrtat na antarktiki v led in par jih je celo izjavl, da jih vojska podpira da bi začeli topiti led.
Če je vojska zadaj bodo kr hitr prišli do ugotovitev kaj je pod ledom(vojska ima denar).
In če je vojska zadaj - pol al so nori pa mislijo da bojo dobili ne vem kakšno tehnologijo.
LP
Nebivedu

jetam ::

Aha: STARGATE.

Eschelon ::

Par opazk za počez - tle je tolk prispevkov da je jok.
Prastari zemljevid Antarktike (če ni kak ponaredek) me je kar malo presenetil. Tega si sicer ne drznem povezovati z Antlantido (lepa bajka), bi bilo pa zanimivo izvedeti kako za vraga je kdo lahko naredil precej točen zemljevid celine (toliko časa nazaj), ki je totalno pod ledom. (Kje je kopno, skozi ves led, kartirajo šele sedaj).

Kar se pa piramid tiče - to da so piramide postavljene v nekih vzorcih, kaže samo na to, da so fantje takrat bili dobri astronomi in dobri graditelji, ne pa da so prjel boga za jajca.

Kar se pa pravovernih egiptologov tiče - to so eni fukci kljukci. En geolog (ne arheolog) se je spravil pa našel precej dokazov (glede na erozijo) za to, da je sfinga najbrž nastala precej prej kot so si predstavljali, da je obstajal Egipt. Teorije niso spreminjali. Kaj čmo.

cyer^3d ::

Ne vem v kaksnem kontextu hocejo 'vrtati'..vrtati v 5 km pri -50 debel led ni tako preprosto tudi ce imas vojsko. Sedaj vrtajo predvsem tisti, ki hocejo dobiti sample ledu po katerem sklepajo preteklost zemlje.

Ledenih dob je veliko, use pa se cilkicno ponawljajo. Velike trajajo tudi po par miljonov let. Male pa tudi samo po 10.000 let nato nic 10.000 in nato spet. Kot sem ze rekel, sedaj se nahajamo cisto na koncu skoraj ze na zacetku nove ledene dobe. Vse stare civilizacije omenjajo povodenj. Maji z njihovim bolj natancnim koledarjem, nehajo steti cas ko bo pri nas 2012. Bali so se konca casa. Imeli so rituale, da bi spremenili tirnico zemlje. Gradili so piramide. Imeli so znanje. Zakaj bi se nekaj bali brez prave osnove?

Ledena doba prihaja v par tisocletjih zagotovo. Upam, da ne 2012. btw leta 21.12 2012 bo zemlja v posebni koleraciji z drugimi planeti kar se zgodi samo na 20.000 let. In na 20.000 let se zacnejo nove ledene dobe. Znanstveni podatek.

rasta ::

  1. 1. in ce so v razdobju par stoletij?...se vedno VELIKO naklucje da povsod delajo prav piramide prav po osoncjih
    Piramide so gradili kot nekaj stalnega, večnega. Kaj je v naravi najbolj stalnega? Ljudstva, ki niso gledala vesolja, niso razvijali matematike, niso gradili piramid in tudi niso bila napredna
  2. 2. piramide niso samo grobnice, na steni jih opisujejo kot stroj za prehod na drug svet - imajo tudi druge pomene kot grobnice.
    Tako je. V vsaki civilizaciji drugačne. Naključje? Sicer pa grobnica je "stroj" za prehod na "drug svet". Tam pokopavajo mrtve.
  3. 3. piramidna oblika ti da stabilnost v razdobju tisocih let...ce imas ti stavbo kupolaste oblike ali pa kockaste se bo zacela v tisoc letih nagibati, ugrezati etc...tega ni z piramidami..Ne znamo pojasnit.
    Spet naključje? Pač, to je bilo edino, kar so znali s svojo tehniko zgraditi. Pa znamo pojasnit - zgrajene so na ravni podlagi in so precej uravnoteže, statične
  4. 4. Seveda so se ucili delati piramide...in so se prav trudili da bi jih zgradili. Niso pa jih zgradili po lastni pameti temvec usi skupaj od znanja, ki jim ga je predala prejsna civilizacija.
    In zakaj jih ne bi znal? Zakaj bi bila samo naša civilizacija in tista iz Atlantide superiorna in bi znala zgraditi piramide?
    Katera skupina ljudi v pradavnini ni iznašla ali sprejela ognja, je propadla. Tako tudi tista civilizacija, ki ni znala matematike, astronomije, gradbeništva (temeljinih znanosti), ni bila napredan in so bili navadni lovci. Saj piramid ni v vsakem selu.
  5. 5. Tocno tako, vse te civilizacije so poznale osoncja, equnikocije, solsticij...poznali so mesto zemlje v vesolju pred TISOC leti. Nasa civilizacija je do tega prisla sele par stoletij nazaj. Pa jih imamo za primitivna ljudstva, ki so pac nakljucno gradila piramide ter nakljucno poznala matematiko. Bila so primitivna, imela pa so v rokah ZNANJE, ki so ga pridobili od neke prejsne civilzacije.
    Niti slučanjo niso bila primitivna. Imele so toliko znanja, da dol padeš. In razvoj je bil par tisoč let. Če pogledaš, kaj te v naravi najboj pritegne, je najbolj mogočno, je to potem nočno nebo oz. vesolje. Plod več tisočletnega opazovanja. Gradili so velikanske observatorije, tako kot mi danes. Smo se to naučili od njih? Ne! Pa jih vseeno imamo. Ali še bolj "skrivnosten" primer, npr. koncept klešč uporablja veliko hroščev v naravi, pa se tega nismo naučili od njih.
  6. Ce pogledamo piramide v Afriki, J Ameriki ter Kitajski, vidimo da so medsebojno enako oddaljene in tvorijo popolnoma enakostranicni trikotnik. NAKLJUCJE???
    Aha, iskalci dlake v jajcu. Zakaj pa niso vključili še piramide v Mezopotamiji? Kako to, da so ravno na teh lokacijah rodovitna področja? A ni to naključje? Ali ni naključje tudi, da se Zemlja vrti okoli Sonca v elipsi?! Vsako lahko nekaj točk poveže v nekaj smiselnega. Pa lahko to za vse zanje/dosežke? Lahko smiselno povežejo zanje vseh civilizacij, ki so bile pred nami? Meni se zdi to podobno interpretaciji Biblije ...

krneki0001 ::

Stargate je čist dober film, posnet po bujni domišlijski zgodbi.
Kar se pa Atlantide tiče, je pa v delu Mahabharate(indijski ep), ki ni bil preveden v slovenščino opisana atomska bomba in pa letalo "vinimana" podoben današnjemu mirageu - to je napisano v knjigi, ki jo je napisal ameriški polkovnik, ki je bil zadolžen za iskanje tehnologije starih kultur in izvenzemeljske tehnologije. V knjigi je slika kipca tega aviona, ki je res neverjetno podoben mirageu.
Seveda si lahko vsak to razlaga drugače - sam temu čist ne verjamem, možno pa je.
LP
Nebivedu

cyer^3d ::

Trditev, da npr. 3 civilizacije v razdobju parih stotih let, NE DA BI SE PREJ KAKORKOLI sporazumewale zgradijo ISTI objekt zame pac ni nakljucen. Vse pokazejo izredno matematicno znanje, izjemno znanje astronomije in to po golem naklucju ravno v skoraj istem casu?

Teorija je, da so te civilizacije pac zivela po svoje. Opazil bos tudi da so te civilizacije nanizane precej okrog ekvatorja, kjer ledene dobe ne bi bile tako destruktivne kot tam kjer je sedaj antarktika.
Neka napredna civilizacija pa je zivile na obmocju Antarktike, ki je zaradi ledene dobe propadla, znanje pa so naokrog po svetu razsirili pomorscaki ze takrat. In tako so pridobili to znanje. Zato so vse piramide naredili v podobnem casu. Ker so dobili znanje v tem ozkem krogu casa.

Vsekakor pa ni Kolumb prvi priplul do Amerike. ha ha

And fear the 2012 :D

Thomas ::

Ma dejte popit en kozarc vode no!

Kakšna potopljena celina neki. Ne samo, da bi se njen potop pred 12000 leti še videl iz Vesolja - tudi razmere na Zemlji bi bile čisto drugačne. Ognjeniki bi bruhali najmanj tisočkrat bolj kot zdaj! Tsunami valovi bi se poznali tudi na Gorenjskem - še sedaj. Ma nehejte ga pretepat no!

Kar se pa tiče piramid je pa tako:


  • 1) Asuanski jez ima za 40 Keopsovih piramid materiala v sebi


  • 2) En delavec na dan je prinesel kakih 30 kg kamenja na dan - pa so v 30 letih naredili Keopsovo piramido




ad 1) - in piramide in Asuanski jez so velik dosežek človeštva.

ad 2) - najbrž večinoma niti niso bili sužnji, pač pa plačani obrtniki.

Če bo še kdo preveč nakladov - bom hud! :D





Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

cyer^3d ::

Thomas prevec posplosujes...

Piramida ni samo 1. Najvecje piramide imajo cez 2 miljona kock, kocke so od 2 do 16 ton. Piramida ni samo 'stavba'. Ima doloceno pozicijo, nagib, volumen...preberi si poste. SE ZMERAJ ne vejo kako spraviti normalno par ton tezk kamen z precizmo natancnostjo na piramido. Piramida je tudi votla, ima jaske in ni samo ena gomila. Ne mores kr nalagati kock ne da bi notri imel prostore, ki so v matematicnih razmerjih. Na sam strop delujejo ogromne sile. Ze samo arhitektura notranjih delov pusti vecina arhitektov odprtih ust.

Sam ne, za Thomasa je use einfach, bi kr kocke rocno nalagu. Notranje sobe bi pa z cajno zlicko delal?

Thomas ::

> Najvecje piramide imajo cez 2 miljona kock, kocke so od 2 do 16 ton.

Bejž no?! Se reče so težke 2 milijona krat povprečno 9 ton. Se reče so težke 18 milijard kilogramov? To je 9 milijard litrov. 300 metrov visoke morjo bit!

Hudiča! To te bodo Egipčani veseli, ker mislijo, da so pol nižje in ene 8 krat lažje.

> Na sam strop delujejo ogromne sile. Ze samo arhitektura notranjih delov pusti vecina arhitektov odprtih ust.

Dej ti pelji tiste arhitekte v postojnsko jamo. Kakšne ogromne dvorane so šele tam! Pa več kamenja nad njimi, kot ga vsebujejo vse piramide. To je šele arhitektura!

:D:D

8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

rasta ::

Trditev, da npr. 3 civilizacije v razdobju parih stotih let, NE DA BI SE PREJ KAKORKOLI sporazumewale zgradijo ISTI objekt zame pac ni nakljucen. Vse pokazejo izredno matematicno znanje, izjemno znanje astronomije in to po golem naklucju ravno v skoraj istem casu?

In kakšna je okolica te točke v času? 2 mio. let glede na 9 miljard obstoja planeta Zemlja ... Če vzamemo 2 mio. let, obdobje od pojava človeka pa do danes, se mi par (deset) tisoč let narazen ne zdi niti slučajno blizu (ne pa sto let ...).
Kateri pa je tisti ISTI objekt, ki so ga zgradili? Ti objekti niso bili niti enaki.
Ze samo arhitektura notranjih delov pusti vecina arhitektov odprtih ust.

Veš kaj mene danes pusti odprtih ust? 15 km dolg most na Japonskem in to na potresnem območju, čez viharno morje! Pa 70 km dolg predor pod morjem, tudi na Japonskem. Potem pa 0,5 km visok nebotičnik v Indoneziji. Pa letališče zgrajeno "na vodi". 15 miljonsko funkcionalno mesto.
Piramide se ob tem lahko skrijejo. Primerjava piramid in zgornjih dosežkov je kot primerjava jugota in rakete. Nemogoča!

cyer^3d ::

Thomas, primerjati postojnske jame z piramidami je povsem brez veze in ni v kontextu. Isto kakor da bi jaz primerjal Triglav z Nasinim shuttlom. lol.

rasta, delanje rovov, ogromno nalaganje sedimentov etc je nekaj cisto drugega kot zgraditi piramido. Naj te ne premamijo stevilke...par kilometrski rov, ki ga izvrtas zravn pa dodajas malto ni primerljiv z arhitekturno tehnologijo piramid. Ne mores primerjati stolpnic z piramidami. Drug design.

Veliko vecji problem je naloziti kocke in to neverjetno natancno eno med drugo. Vmes prakticno ni prostora. Narediti sobano v piramidi je EXTREMNO tezko. Ne znamo narediti. Tezje kot narediti kupolo, kjer ti veliko pomaga fizika. Piramide, brez malte, samo kocke, ena zraven druge, matematicna, astronomska natancnost. Velike sobane, jaski, ki peljejo po sredini piramide...

btw RAD bi videl tiste stolpnice, mostove, rove CEZ 10.000 let.

Thomas ::

Kaj je tako čudnega v tistih hodnikih znotraj piramid - ne dojamem.

Najprej sem mislil, da dejstvo da se ne posuje dol vse skupaj. Zato sem omenil Postojnsko jamo ... kenede.

> Veliko vecji problem je naloziti kocke in to neverjetno natancno eno med drugo.

Ma daj! To pa res ni taka reč no. Če je že tisto malto - kot praviš ti - tako enostavno nasuti po stenah podmorskega tunela - je zlagati kocke - mačji kašelj.

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

rasta ::

rasta, delanje rovov, ogromno nalaganje sedimentov etc je nekaj cisto drugega kot zgraditi piramido. Naj te ne premamijo stevilke...par kilometrski rov, ki ga izvrtas zravn pa dodajas malto ni primerljiv z arhitekturno tehnologijo piramid. Ne mores primerjati stolpnic z piramidami. Drug design.

Boš ti delal rov par km pod morjem, skozi različne plasti kamnin z ogromnimi pritiski, vdori vode, nevarnostjo sesutja, poleg tega pa se morata oba konca še srečati! To meji že na znanstveno fantastiko.
Veliko vecji problem je naloziti kocke in to neverjetno natancno eno med drugo. Vmes prakticno ni prostora. Narediti sobano v piramidi je EXTREMNO tezko. Ne znamo narediti. Tezje kot narediti kupolo, kjer ti veliko pomaga fizika.

Naložiti kocke tako natančno, sploh ni problem, večji problem se je srečati po 70 km. Po ravnem nad zemljo se ne srečaš ...
Zakaj pa potem niso gradili kupol in obokov, ko jih je tako enostavno zgraditi? Ker se ti sesuje, če kamnov ne naložiš dovolj natančno (ni nobene malte)? Vzem uno gobo, v katero se zatikajo rože, in jo razreži na kocke, potem pa naredi piramido, kupolo ali pa vsaj obok, seveda brez veziva ...
Sicer pa pri vseh gradnjah pride v poštev fizika oz. poglavje statike. Pri piramidi sploh ni tako težko, pri oboku (in kupoli) pa je treba težo razporediti na vsak kamen ...

Ne vem kaj vidiš v tem kupu kamenja - priamidi ... Vaka otrok jo zna narediti iz koc (s sobanami vred).

Marjan ::

Edino smiselno vprašanje okoli Atlantid in podobnih jajc je:

Zakaj ljudje masovno nasedajo in verjamejo v te reči.

Pomoje je psihološkega izvora.
Namesto, da bi videli najverjetnejše razlage iščejo tiste, ki so najmanj verjetne. No, to bi bilo še v redu.
Množica verjame pa celo v ne-verjetne stvari in jih obožuje, da se potem lahko nad nečim čudi....
jao jao...

rasta ::

> Edino smiselno vprašanje okoli Atlantid in podobnih jajc je:
>
> Zakaj ljudje masovno nasedajo in verjamejo v te reči.

Edini smiselni odgovor je ameriška filmska industrija.

Thomas ::

Če bi bilo tako enostavno, da bi jih filmi tako zmedli ... ampak ni to. Enostavno mislijo, da lahko nekritično razmišljajo. Da se grejo lahko "pusti nam naše blodnje". Oziroma da niti ne razmišljajo. Ker predpostavljajo, da tudi drugi ne.

No, tu se zelo motijo.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

cyer^3d ::

"There is not the slightest indication that nuclear energy
will ever be obtainable. It would mean that the
atom would have to be shattered at will."
Albert Einstein, 1932
---
"Louis Pasteur's theory of germs is ridiculous fiction."
Pierre Pachet, Professor of Physiology at Toulouse, 1872
---
"Heavier-than-air flying machines are impossible."
Lord Kelvin, president, Royal Society, 1895
--
"X-rays are a hoax."
Lord Kelvin, engineer and physicist (c. 1900)
---
"They never will try to steal the phonograph.
It is not of any commercial value."
Thomas Edison (c. 1915)
---
"A web of naked fancies."
A critic's reaction to the publication of physicist George Simon Ohm's theory of electricity (Ohm's law) in 1827
---
"Fooling around with alternating current is just a waste of time.
Nobody will use it, ever."
Thomas Edison, 1889

Edino smiselno vprasanje je zakaj smo ljudje tako trdoglavi in prepricani v svoj prav.

jetam ::

Po 3000 letih nobenega dokaza. Kako naj nimam(o) prav? In kdo je sedaj trdoglav?

BTW: Tudi ti cyer3d nisi ponudil nobenega dokaza. Tisti linki ki so jih podali nekateri drugi so pa samo skupek zgodbic za lahko noč.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

We come in peace... (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24241410 (35014) Gandalfar

Žitni krogi, ki so postali tema o Piramidah (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
36829248 (23832) Stepni Volk
»

Zmotna prepričanja zgodovine

Oddelek: Znanost in tehnologija
71266 (1027) rasta
»

Skrivnosti PIRAMID

Oddelek: Loža
134090 (3795) Thomas

Več podobnih tem