» »

So našli ATLANTIDO ali ne?

So našli ATLANTIDO ali ne?

Thomas ::

Ghost

Hehehe ... sej obvladaš, kako v principu funkcionira evolucija. Kaj potem opletaš s tisto butasto kuro?

Če pojasnjuješ rastu je to odveč, ker si ti naredil vtis, da ne veš.


cyer^3d

Hehehe .. a poznaš tisto zgodbo:

On je mene za lase, jest sem pa njega za travo. Pol me je pa v trebuh ... jest pa njega v drevo ...

V tem stilu ti zmaguješ v tejle debati. :D




Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Alec999 ::

jetam >> ker vem, da te taka tematika zelo zanima.. me zanima tvoje stalisce do...

1. kako ti gledas na to, da naj bi piramide v Egiptu in mislim da tudi v Ameriki, predstavljale ozvezdje, ki je bilo vidno 10 000let pred nasim stetjem (sam mislim, da so hotl s tem neki povedat .. npr. da je blo tkrt konc letene dobe)

2. kdaj bo po tvoje naslednja ledena doba .. ce sploh bo?

3. Ni mi jasno .. kokr sm slisu, do sedaj .. naj bi Maji mel zlo napredno matematiko, poznavanje astronomije (veliko so opazovali tudi Venero in zracunali njeno obhodno leto (mislm da) na dve decimalki natancn 5xx,xx dni) in koledar, ki najbi bil bolj natanjcen od nasega ... pa vendar niso poznali kolesa in ta dognanja o krozenju Venere naj bi doumeli na oko .. to pomeni da usak da so si rekel 1 2 3 .. in tako do 5xx .. vendar oni so za to vedl na 2 decimalki natancen .. kar nekak s prostim ocesom ne mores videti) ... Kaj si ti mislis o tem?

4. piramide na Japonskem, ki naj bi bile zelo zelo stare .. prek 10 000 let .. ??

P.S.
Visina Keopsove piramide pomnozena z milijardo odgovarja oddaljenosti Zemlje od Sonca ... tko sm slisu a lahko to kdo potrdi .. zdele nimam casa pogledat.

lp,
Alec999

NightHawk ::

ja tist o piramidi bo kr drzal.....visoka je 149m pomoje....

Alec999 ::

aja se to me zanima ...preden grem ...

kaj se je zgodilo z znanjem ... Maji so tok vedl .. Egipcani so tok vedl ...

zakaj so ne dolgo nazaj evropejci mislel da je zemlja ploscata in da je sredisce vesolja .. in par stvari, ki so jih prejsni rodovi ze vedl pa smo jih mi odkrili sele nedavno(koledar, pomorski navigacijski sistem(neki tazga), napredna matematika,zvezde, ki niso vidne s prostim ocesom,...) ...zanima me ... zakaj je clovk postal tko "neumen" ... kje se je to znanje izgubilo :(

lp,
Alec999

Thomas ::

Okrog 3. julija je razdalja Zemlja Sonce 152,6 milijonov kilometrov.

Okrog 5. Januarja pa 147,5 milijonov kilometrov.

Kdaj je torej faktor milijardo dosežen?

In od kod merite višino piramide? Od koder je veter nanesel pesek 19. septembra 1997 pa do višine, od koder se je odkrušilo 88 let prej??

Na bruhanje mi gre občasno.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

Thomas ::

> Maji so tok vedl

Bullshit so vedl.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Alec999 ::

Tomas ... dj neki noooo aaa ... sy wem da si moderator pa mors brt usak post .. da pogledas da ne preklinjamo pa da drgac ne krsimo pravila foruma ...

ampak a lahko mal bl utemeljene odgovore dajes

"> Maji so tok vedl

Bullshit so vedl."

mislm halo .. a ne vids, da tle neki ni uredu ... mislm sy ok ce me ne maras .. ampak a lohka say bol utemeljeno odgovoris .. kaj si hotu s tem povedat ... da so bli neumni pogani or what ever .. ampak usen so mel bolsi koledar k mi :) ... tko da pol smo mi tud zabite opice po tvoje .. ane

lp,
Alec999

pomoje nom nc vec postu tle .. k je skrajno neprijetna izkusnja in se sploh ne da pogovrjat na normalnem nivoju

Thomas ::

Kdo tebe ne mara Alec, jest ne vem. Mene ni treba šteti mednje.

Česar jest ne maram, je neko "alternativno znanje". To kar vas učijo v šoli je 90% dobro. Tam nekje.

Potem so še stvari, ki jih ne učijo v (nobeni) šoli, ker so še preveč nove. So pa v znanstvenih revijah in knjigah. Pa na netu pod naslovi s končnico edu - predvsem. Tisto je kar ene 80% okay.

Potem je polno enga shita. O Mayih, ki so letali z avioni, Kitajcih, ki so z antigravitacijskim strojem odpotovali na Sirius, Atlantido .... ipd.

No tega šodra ne maram. In povem, da to spada v smeti.

Okay?

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Mercier ::

Gh0st: kura je nastala z neko "butasto" mutacijo. Pravzaprav jih je bilo malček več. Da pa mutacija ni bila "butasta" se je izkazalo kasneje.

Kure postanejo butaste neodvisno od potrebe, kot smo se učili v šoli. Je pa vprašanje ali take tudi o(b)stanejo.

jetam ::

1. Piramide predstavljajo ozvezdje Oriona (vsaj zdi se mi), ki pa je še vedno vidno ...

2. Ne vem, ampak ziher ne 2012.

3. Par tisoč let so imeli časa opazovati Venero. Dve decimalki ne bi smeli biti problem.

4. Vprašanje pa je...

5. Samo za primer: Maje so, hmm kako naj ti to povem, da boš čim lažje prenesel, vsaj večino pobili konkvistadorji. A ti bi takemu izdal znanja svojega ljudstva? Po moje gre krivdo za ignoranco in aroganco pripisati Cerkvi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jetam ()

rasta ::

Gh0st: Naredi nekaj v tvoje dobro. Ne brukaj se s temi izjavami o mutacijah, ker pojma nimaš! Pojma od pojma!

> Kle je fora evolucije. Recimo da se en ptič odloči jest samo semena na tleh in nima veliko sovražnikov, ne bo več videl smisla da leti in krila mu v obdobju 1000000 let zakrnijo in butasto kuro danes redijo le za hrano.

Kje bi začel pri tem kupu traparij. Prvič, ptič se ne "odloči", ampak skuša preživeti. Poskušaj doumenti razliko.
Drugič, kura je žival iz Indije. Indijske divje kure še vedno letijo, domače pa so to "opustile", ker jim je zagotovljena zadostna količina hrane (preveč so pitane) in varnost oz. nimajo več naravnega življenja. Tudi overweight people v ZDA niso športniki ...

> Jemanje antibiotikov. Če pri bolezni preveč jemlješ antibiotike, potem telo ne prizvaja več protiteles,

Snov 8. razreda OŠ: Razlika med vplivom okolja in mutacijami (dednimi spremembami). Če bo potem ta tipo, ki jemlje antibiotke, imel otroke, po njihovo telo proizvajalo protitelesca. Mogoče se spomniš OŠ primera z redkvicami v dobri in slabi zemlji?
Naravni izbor pa si poglejmo na primeru umetnega izbora kur: Kura, ki je bolj debela in industrijsko donosna, je bolj zanimiva za rejca. Torej rejec zagotovi tej kuri potomce. Lahka kura, se pravi dobra letalka, nima potomcev - smrt za revolucijo. Po nekaj deset (?) letih, domače kure ne znajo več leteti.
Divja kura, ki ne zna leteti oz. slabše/počasneje leti, pa je samo okusna malica in spet nima potomcev ...
Če se vrnemo nazaj, ima mutirano jajce boljše pogoje za preživetje in s tem več potomcev - sodobna kura je tu.

> upam da si zdej kej boljš predstavlaš.
Mene so uspeli že v šoli za silo naučit to Darwinovo teorijo. Se mi zdi, da celo bolje od tebe ...

Alec999:
> zakaj so ne dolgo nazaj evropejci mislel da je zemlja ploscata in da je sredisce vesolja .. in par stvari, ki so jih prejsni rodovi ze vedl pa smo jih mi odkrili sele nedavno(koledar, pomorski navigacijski sistem(neki tazga),
Očitno stare civilizacije niso izpolnile poslanstva Atlandtidcev ...
Poglej, če je sedaj jedrska vojna, vse je uničeno, preživijo samo posamezniki. Koliko današnjega znanja bi lahko prenesel na potomce, ti kot posameznik? Oz. koliko (znanja) ljudi bi potreboval, da bi naredil sodoben observatorij (ali pa vsaj teleskop)? Veliko, a? Zvezdoslovci, zidarji, optiki, arhitekti, fotografi ...
Ko je ena civilizacija uničena in se poruši sistem, bolj malo ostane od njega in "potomci" tega sistema se znajdejo v kameni dobi, razen če ni takoj novega sistema, ki jih zopet poveže in angažira ...
Koliko možnosti so imel potem sploh Atlantidci (če bi obstajali)?

> napredna matematika,zvezde, ki niso vidne s prostim ocesom,...)
Astronomija je poglavje fizike. Za fiziko pa so potrebne meritve. Torej opazovanje ni dovolj. Kje pa so Maji dobili meritve?
Hja, našli so zgradbe, kot so "golobnjak", ali pa se spomnimo "nemajevskega" primera Stonehedge. Imel si dve line. Ko si videl zvezdo skozi prvo lino, si pritisnil na tajmer in čakal, da se pokaže skozi drugo lino. In tako si imel osnovne meritve - čas, pot in hitrost.
Zvezde, ki jih s prostim očesom ne moreš videti. Katere pa? Misliš Venero - zvezdo danico?

rasta ::

jetam:
> 3. Par tisoč let so imeli časa opazovati Venero. Dve decimalki ne bi smeli biti problem.
Ne samo to - par tisoč let so razvijali matematiko in merili. Iz teh meritev so nato izdelali koledarje ipd.

> 5. Samo za primer: Maje so, hmm kako naj ti to povem, da boš čim lažje prenesel, vsaj večino pobili konkvistadorji. A ti bi takemu izdal znanja svojega ljudstva? Po moje gre krivdo za ignoranco in aroganco pripisati Cerkvi.
Ne, jetam, Majev niso pobili konkvistadorji, ker jih v tistem času ni bilo več. Francesco Pizaro je iztrebil in uničil Inke, Herndano Coretz pa Azteke.
Propad Majev pa naj bi bil takšen:
V zadnjih leti njihove civilizacije, so jim vladali tujci (slabo), ki pa so se jih Maji naveličali in jih vrgli z oblasti. Pri tem pa so se razselili v preprosta plemena, kamenodobno ljudstvo, katerega potomce najdemo še danes.
Znanje Egipčanov pa se je pozabilo, tako kakor se danes pozablja ljudske obrti. Ni bilo več financerja, država je obubožala.

jetam ::

uh oh ja ja maš prav Rasta se ekskjuzam :8) Too much to do and too little time...

Errare humanum est, in errore perservare stultum.

8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jetam ()

cyer^3d ::

Thomas, rasta, jetam..premalo veste oz nocete vedeti kaj vam mi govorimo. Thomas ima idejo, da je tukaj govora o Z kvaliteti znanja, recimo NLP, vesoljec mi je pojedel mamo...etc, rasta, jetam pa opletata z nekimi matematicnimi in zgodovinskimi dejstvi, ki jih bolj ali manj sploh ne poznata.

Ce atlantide ne bi bilo oz neke civilizacije oz ce bi zgodovina res bila taka kot je, potem bi ljudje z casom vse MANJ dvomili v pristnost. Tako pa postajamo tehnolosko naprednejsi, skoraj vsak ima moznost pretuhtati nekatere stvari, ki so bile vcasih domena ozjih znanstvenih krogov in tako ljudje vse manj verjamejo zgodovini, ki je sedaj v bukvah. Pojavlja se zmeraj vec delov in dokazov, ki jih zgodovinarji pac ne morejo vec uvrscati in predalckati, zato jih zaenkrat se zanikajo. In znanstveniki/zgodovinarji/arheologi/biologi so se motili in se bojo. Kdor verjame tej zgodovini, ki jo sedaj ucijo je naiven.

Trditi in pripisati nakljucju, pojav piramid po celi zemlji, zanemarjati njihovo tehnologijo in preprosto nekaj zanikati, ker se ne da spraviti v ta in ta predal je neumnost. Pisanje zgodovine se ze spreminja, pocasi, ampak se.

BTW
Tezko je tudi raziskovati, ker je toliko bilo uniceno, veliko stvari prav iz nerazumevanja in strahu(cerkev) ali pa iz gole cloveske debilnosti (uporabili smo na 1.000.000 mumij pripeljane iz Afrike..zakaj? zato, ker je bila kriza in je primanjkovalo premoga za v lokomotive...TUUU TUUUUUUUU hint?)

cyer^3d ::

da ne govorim o mumifikaciji..ne znamo ponarediti...in pojavi se tako v Afriki kot v J Ameriki..in SPET NAKLUCJE...

Thomas ::

> Thomas, rasta, jetam..premalo veste

Jasno. Kdo pa ne ve (še) premalo.

Vemo pa dobro, da vidva z Ghostom bluzita veličastno.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

cyer^3d ::

"Thomas, rasta, jetam..premalo veste OZ nocete vedeti kaj vam mi govorimo" se je glasil cel stavek...

Se en primer kako clovek uporabi samo tisto kar rabi, vse ostalo kar pa mu ne ustreza pa zavrze...no comment. zeh.|O

Thomas ::

Ponucam uporabno ... ostalo zavržem. Kaj pa čem druzga. Ti svetujem, da delaš isto.
:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

cyer^3d ::

Thomas hihi, sj si funny...kar se ne pomen da imas prav.|O

rasta ::

cyer^3d:
> Ce atlantide ne bi bilo oz neke civilizacije oz ce bi zgodovina res bila taka kot je, potem bi ljudje z casom vse MANJ dvomili v pristnost.
Don't make me laugh ...
Vsak dan odkrivajo nova dejstva, ki potrjujejo zdajšnje teorije - Atlandito pa zavračajo. Sprijazni se s tem.

> . In znanstveniki/zgodovinarji/arheologi/biologi so se motili in se bojo.
Motijo se, ja ... ampak ne vsi. Že več rodov znanstvenikov je potrdilo/razvijalo isto teorijo. Se pravi, vsi se motijo? Torej je peščica, ki pretirano gleda holiwoodske filme, nezmotljiva? Čerpav niso odgovorili z dobrimi argumenti niti na eno našo trditev, mi pa smo na vse njihove.

> Kdor verjame tej zgodovini, ki jo sedaj ucijo je naiven.
Že mogoče, ampak tu se zastavlja vprašanje, kdo je bolj.

> Trditi in pripisati nakljucju, pojav piramid po celi zemlji, zanemarjati njihovo tehnologijo in preprosto nekaj zanikati,
Tu so neke naravne danosti, zato vsi poznamo isto matematiko, iste fizkalne zakone ... Zakaj torej ne podobnosti? V človeški kulturi/znanosti pogosto prihaja do enakih rezultatov kljub ločenem razvoju celo v istem času! Npr. Bell je s svojim izumom telefona za dve uri prehitel pri patentiranju nekoga, katerega ime je danes utonilo v pozabo. Tako imajo npr. v Rusiji "Ohmov-in_še_edn zakon", za kar imamo mi samo "Ohmov zakon". Ali pa ruska in ameriška vesoljska tehnologija. Obe sta se razvijali ločeno, pa vseeno obstaja kar precej podobnosti med njimi.

Piramide, te nesrečne piramide. O njih sem napisal v tej teme že cele romane, pa očino ni nihče bral.
Namesto, da nehaš ponavljati "božjo resnico", se spusti na nivo današnje znanosti in se poslužuj predvsem odvisnih stavkov, ki se začnejo z veznikom zato ker.
Torej, zakaj ni piramid v vsakem selu, še tako zakotnem kotičku sveta? Zakaj obstaja toliko razlik med srednje Ameriškimi (niso bli sam Maji) in Egiptovskimi piramidami? No, Z A K A J ?

Mimogrede, nekateri ste prav zaljubljeni v teorije iz 19. stol., ki so pristale na smetišču zgodovine. Poleg Atlantidske, sem slišal še Linnejevo, pa sedaj Skinnerjevo o nepopisanemu listu, ki jo je potem zavrnili Chelsky (se mi zdi), ki je tudi napisal, npr. Veliko otrok slišiš govoriti "človeki", pa čeprav ti niso slišali tega od vrstniko in ne od odraslih. Od kje jim to?

> da ne govorim o mumifikaciji..ne znamo ponarediti...in pojavi se tako v Afriki kot v J Ameriki..in SPET NAKLUCJE...
... ne znamo ponarediti... LoL!
"Egiptovsko" mumijo so že naredili s telesom, ki ga je nekdo daroval znanosti. Sem gledal oddajo. Prišli so do zelo veliko zanimivih odkritij in uspešno munificirali človeka - doblili popolno kopijo egiptovkske mumije. Popolno!
Sicer pa je munificiranje zelo širok pojem. To je vsako "konzerviranje" telesa. To pa je lahko v ledu, izsuševanje, z asvaltom (kemijo) ...
Kaj ni naključje, da povsod po svetu ljudje pokopljejo umrle? Zakaj jih preprosto ne vržejo v smeti? Od kod jim to? Pa zakaj povsod pri jedi uporabljajo pribor? Še eno naključje? Pa povsod se oblačijo ...

cyer^3d, v začetku si bil smešen, človek, ki živi v svojevrstnem pravljičnem svetu.
Sedaj pa postajaš že nadležen, ker so tvoji posti copy-paste prejšnjih ... Samo "nova" "dejstva" ... nobenih argumentov, nič ...

ps. Zakaj bi "uporabljal" oz. verjel v to, da je Zemlja ploščata, če pa vem, da ni res?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rasta ()

cyer^3d ::

zeh zeh zeh rasta..

Mumificiranje.
spet neka stvar za katero pravis da znamo ponarediti. V bistvu, rastaman, ne znamo. Znanstveniki se zmeraj raziskujejo mumije in se cudijo kako in zakaj. Tisto kar si ti gledal pac ni res. Sprijazni se.
Recimo v reviji Nature imas veliko clankov glede mumifikacij in povsod pise da so znanstveniki le zelo malo pogruntali kako in kaj. Pise da sele zdaj sploh zacenjajo doumneti samo osnovo od osnove...in ti pravis da ze znamo skoperati...LOL tebi naivni rasta in to so clanki iz leta 2001. Gledas oddajo na TV in si ze 100%...ccc si videl zmoto?

In enako ne znamo skoperati piramid (ce bi znali, mar ni cudno da se potem po vsem svetu znanstveniki ubadajo kako so jih naredili?).

Pa tisto..joj..LOL...da imajo USA podobno kot Rusija space technology...si ze kdaj slisal za hladno vojno + vohuni ?

rasta...dovolj trave zate!:D

Thomas ::

Možno je, da res verjameš kar govoriš cyer^3d.

Možno ....
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

rasta ::

cyer^3d: no comment.
Dokler ne napišeš ene samcate utemeljitve (ali linka), te bojkotiram!

Pa pejt nazaj v jamo obirat kosti od mamuta!

Svet v katerem ti živiš ni niti toliko napreden, da bi doumel tehnologijo egipčanov, prava kamena doba.

cyer^3d ::

rasta...linke hoces...A nisem omenil sourca....revija Nature.

http://www.nature.com/nsu/011025/011025...

pa podrobno si preber ZADNJI stavek.

and be patient...ce ti pa ne bo delal po povej ti bom copy/pastu tukaj.

Thomas ::

Ma kaj! Ugotavljajo katere voske in olja so točno imeli. In sam postopek mumificiranja skušajo restavrirati. Postopek, ki je bil v detaljih tajen tisoče let nazaj skušajo zdaj dešifrirati detaljno.

Malenkosti jim najbrž ne bodo ušle. Kako bi jim šele Atlantida?!

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

rasta ::

Dej pošten povej, cyer^3d, a se ti iz ns zajebavaš?

jetam ::

Mislim cyer3d ti pa si en lolek... Sam sebe zajebeš s takimi linki. Ne vem ali ti bereš dotične članke in če jih ali jih tudi razumeš. Očitno je da ne.

Podobno je z onim linkom od nebivedu s katerim skuša argumentirati obstoj Atlantide. Če "resni" znanastvenik lahko napiše tole:

Among the accomplishments of the Atlanteans, for example, was 'perfect' wather control. Now the average immediate notion is of abundant fields of waving grain in endless summer alongside the most beautiful of beaches. They had that, and it bored them; too utilitarian to them, like we might look at a vineyard. They left such backlands to the serving creatures. The Atlanteans had come into the physical world essentially for the stimulation. They loved storms. Whole areas of their land were given over, like national parks, to violent displays of atmospheric turbulence. Their servants, of course, were less fond of these events, which could kn the equivalent of "artisitc licence" spill over and kill them, destroy their homes, etc. If the Atlanteans noticed and/or cared, they could restore all this damage at will. Some did, some didn't.

kako naj se ne smejim? To naj bi bili argumenti in dokazi vredni resnega premisleka ali celo pisanja zgodovine na novo??? V celotni temi ste dokazali samo to da verjamete v bajke in pravljice.

MadMicka ::

Pa poglejmo tole mumificiranje. Priznam, nč kej dost ne vem o zadevi, niti ni, da bi bil v tej debati nagnjen k eni ali drugi strani, enostavno mi zadeva ni zadost pomembna......

...ampak, recimo, da so se stara ljudstva do tega postopka prebila sama...kake strašne kemije niso mel razvite, teorija jim je šepala :), se prav, so kej takega lahko naredili le ob obilici volje in neštetih poskusih......

za voljo ni tak problem, pa poglejmo poskuse..... namreč, če so oni hotl vidt, kok jim je dobr ratal so morali čakati na rezultat (kako dolgo obstoji mumija) več deset let, pa potem zadevo mal spremenit, tako da en dva tri mine 100 in nato tisoč let...... kolk let pa naj bi te civilizacije obstajale.... razumete poanto?

In podobno je s piramidam.. tud seveda ne poznam zadeve, ampak, če so stara ljudstva zgolj s svojim znanjem gradila piramide pol mora obstajat naslednje... nekaj piramid, ki so full slabo narjene, nekaj malo boljših in tako naprej... sej veste kako gradimo bajte zadnjih 100 let? zmeri boljše, udobnejše etc.... proces učenja in napak...
če pa bi bile recimo vse piramide narejene z enako natančnostjo, kvaliteto in podobono, je pa to možno le, če je graditelj prejel neko znanje in se ga držal kot pijanec plota....

Thomas ::

In prav pri piramidah se ta evolucija znanja in izkušenj zelo jasno vidi.

Bom zaklenu tole počas.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

rasta ::

MadMicka: namreč, če so oni hotl vidt, kok jim je dobr ratal so morali čakati na rezultat (kako dolgo obstoji mumija) več deset let

Ko so delal poskuse z mumijami, se pravi so se lotlili postopka munificiranja, so v 3 (!) tednih dobili kopijo mumije! Ni jim bilo treba čakati več let, rezultat je bil viden takoj. Po tem se mumija ni spreminjala več dosti ...
Ugotovili so npr. tudi to, da možgane ne morejo kar tako potegniti skozi nos, kot so do takrat mislili. Egipčani so v bistvu možgane stepli kot jajca, da so jih dobili ven ...

> če pa bi bile recimo vse piramide narejene z enako natančnostjo, kvaliteto in podobono, je pa to možno le, če je graditelj prejel neko znanje in se ga držal kot pijanec plota....
Ne, to je napačno mišljenje. Seveda bi spreminjali piramide, samo štartali bi z ene določene stopnje. Imeli bi neko predznanje. In to vsi graditelji piramid.

rasta ::

Thomas: Ti kr, sej že lep čas ni nobeden napisal nič novega, že prej prebranega ...

cyer^3d ::

rasta, napisal si, da smo ze ponaredili mumije. S tistim clankom sem ti dokazal, da se nismo. Saj ce rece znanstvenik: "I'm the first to admit that we've just begun to scratch the surface.", potem pac ne mores trditi da vse vemo. V povoje zavit eno truplo ni problem ja, da pa ostane celo tisocletja pa ni tako preprosto. rasta, res ne vem kaj si pricakoval, mors gledati na to tudi tako, da ima revija Nature nekaksen ugled in nobeden znanstvenik ne bo notri dajal nekaj kar ni splosno sprejeto. Prevec jim gre za ugled. Dokazal pa sem ti, da trenutno se ne moremo ponarediti mumij. Dalec od tega.

Konec koncev, ni vazno a znamo nekaj ponarediti ali ne. Vazno je to, da se opazi po celem svetu podobna tehnologija, ki ni preprosta. Se s sodobnimi tehnikami jih ne moremo razlagati oz. gre razlaga zelo pocasi. Imamo mumije, piramide, koledarje in to je samo 0.000001 vsega kar ne moremo spredalckati.

Potegniti crto leta 2002 in reci TAKO JE BILO in pika, ostale nepojasnjene stvari pa ovrzt je BEDARIJA.

Ne vem zakaj bi zaklenil temo, samo zato ker nobeden ni napisal mogoce 2 ure nic?:\

GaPe ::

rasta

Thomas: Ti kr, sej že lep čas ni nobeden napisal nič novega


Po tvojem sklepanju bi potem "Thomas" lahko zaklenil še svojo priljubljeno temo Protokol in še mnogo drugih tem. Mislm ej :\.
Don't steal! The government hates competition.

twosocks ::

Ojej. Če pomsilim da sem cel sestavek bral 2 ure.

Človek bi pomislil, da sodelujejo v takih temah sicer razgledani a "prekleto" ozkogledi ljudje (oprosti Thomas;). Nekateri ne dopuščate ničesar drugega, česar sami ne razumete.

Dokler pa obstajajo "indici" ZA in PROTI nima noben prav, do takrat pa kar veselo. Z veseljem vas bomo brali naprej.
*------------------------------------------------------------------*
Ni podpisa
*------------------------------------------------------------------*

jetam ::

Mummies 101 cyer3d. Zelo preprosto razložene razlike med načinom mumificiranja v različnih kulturah in celo naključne mumije. The mystery never ends!!:D

TESKAn ::

Samo za tiste, ki pravijo: če je ta pa ta reku to pa to, pol je že res'. Tako mišljenje, da so nekateri ljudje, pa čeprav so nevemkakšni znanstveniki, nezmotljivi, je ena večjih napak. V zgodovini je polno primerov, ko so do velikih odkritji prišli, ker se niso držali 'standardov' in so razmišljali po svoje. To povem samo za tiste, ki nočejo sprejeti nobenega novega mišljenja, ker pač 'en velik znanstvenik pravi, da je BS'.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

jetam ::

TESKAn nasprotovanje, vsaj moje, večina zagovornikov obstoja Atlantide razume popolnoma narobe.
Se strinjam da veliko stvari o prednamcih ne vemo. Dejstvo, ki mu nihče ne oporeka. Moti pa me aroganca nekaterih tule, ki bi vsak nerazložljiv problem radi pripisali neki izumrli, tehnološko napredni civilizaciji imenovani Atlantida.
Mumificiranje ali gradnja piramid sta dolgo pozabljeni umetnosti, ki zaradi družbene ureditve in vere nista smeli biti zapisani. Vsaj v nam razumljivem jeziku ne. Dejstvo je da raziskujemo piramide šele 100 ali morda 200 let. Dvesto let proti 2000 let učenja gradnje in nadaljnih 5000 let pozabe. Samo zato ker nekateri tule ne znajo dojemati razsežnosti časa in tehnološkega napredka, ki so ga bili sposobni Egipčani ali Maji, jim je lažje poenostaviti vse skupaj in trditi da so bila omenjena ljudstva lahko samo naučena česa tako zapletenega.
Čez čas, skozi raziskave, bomo vedeli kakšno stopnjo razvoja so dosegli in kako so bili sposobni tako veličastnih dosežkov. Takrat bomo lahko z gotovostjo trdili kaj in kako.
Trenutno pa je breme dokazovanja na strani zagovornikov Atlantide in priznaj da resničnih dokazov ali vsaj najbolj bednih argumentov ni. Obstajajo špekulacije, ki pa so edino in samo znanstvena fantastika. In to taka najbolj hardcore h'woodska.

Gh0st ::

rasta
OK bom sel na višji nivo. Jest sm puvedu, da je to butasta razlaga in da obstajajo boljše. Če pa si tako pameten, pa povej ti en dober razlog. Sicer pa vse skup nima smisla, ker se kle sam neki kregamo brezveze. Jest vem o teh stvareh velik več kukr ti mislis, sem pač dal tak primer, da bi ga vsi razumeli. Lahko pa govorimo tudi v znanstvenem jeziku...Fine to me.
Sej jest kle nič ne probam dokazat kok sm pameten al pa kej tazga. Sej nuben na tem forumu ni tok pameten, da bi kle pametoval na veliko.
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

TESKAn ::

jaz samo pravim, da ne smemo zaradi idej, ki veljajo sedaj kot najvišje, takoj zavrečt vse nove.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

rasta ::

cyer^3d:
> rasta, napisal si, da smo ze ponaredili mumije. S tistim clankom sem ti dokazal, da se nismo.
Munificiranje je danes dobro znana umetnost (npr. mumija Lenina, ki pa ni edina). Egipčani pa so nam tudi pustili t.i. Knjigo mrtvih. Notri je opisan postopek pokopnih obredov in s tem povezanega munificiranja.
Preberi si pa naslov članka, od katerega si dal link: Chemistry reveals mummies' secrets.
Gre se torej za kemijo. Ker Egipčani še niso uporabljali današnje nomenklature, ampak "domača" imena, katerih pomen se je skozi zgodovino spreminjal, danes zelo težko uganemo, kaj točno so mislili (in kakšne koncentracije oz. mešanice so pripravli). To naj bi sedaj rešila kemija, ki naj bi iz tistih nekaj "preostalih molekul" določila točno katere snovi so uporabljali. Tu gre pa res za "scratch the surface".
> Prevec jim gre za ugled.
Zanimivo, ta znanost, ki je bila še pred enimi par posti v kurcu, sedaj se pa nanjo sklicuješ ...
> Dokazal pa sem ti, da trenutno se ne moremo ponarediti mumij. Dalec od tega.
Sedaj pa dokaži še, da zgornje moje trditve ne držijo ...
> Vazno je to, da se opazi po celem svetu podobna tehnologija, ki ni preprosta.
O tistem "po celem svetu" bi se lahko še zgovarjali ... kaj pa je tvoje definicijsko območje za "cel svet"? Srednja Amerika in Egipt?
Sicer pa sem tole že argumentiral pa bom očitno moral še enkrat. Tudi v naravi opaziš enake (zapletene) rešitve, katere uporablja tudi človek, pa jih ni skopiral iz narave. Pa podobnost tehnologij še ne jamči, da so prišle iz istega lonca. Npr. kopalna noga bramorja in krta, podobnost je očitna, razvoj popolnoma ločen.
> Imamo mumije, piramide, koledarje in to je samo 0.000001 vsega kar ne moremo spredalckati.
Tukaj lahko še vse spredalčkamo ... Po zdajšneji naukih (niso več teorije)!
> Potegniti crto leta 2002 in reci TAKO JE BILO in pika, ostale nepojasnjene stvari pa ovrzt je BEDARIJA.
Zemlja je okrogla. Tako je. Pika. Potegnili smo črto.
Atlantide ni nikoli bilo. Nejasnosti ni. Pika. Potegnili smo črto.

cyer^3d in GaPe:
> Ne vem zakaj bi zaklenil temo, samo zato ker nobeden ni napisal mogoce 2 ure nic?
> Po tvojem sklepanju bi potem "Thomas" lahko zaklenil še svojo priljubljeno temo Protokol in še mnogo drugih tem. Mislm ej .
To sem predlagal zato, ker je bila debata na mrtvi točki. Posti z isto vsebino (so) se ponavljajo/li.

twosocks in TESKAn in podobno napačno misleči:
Ne bi rekel, da bi bila tale teorija nekaj novega, nova ideja. Ampak je stara ko Zemlja in je s strani "resne" znanosti že popolnoma pozabljena, tako kot je npr. teorija o ploščati Zemlji, heliocentričnem sistemu, toploti kot snov, nespremenljivosti narave itd.
Drugače je npr. s protokolom. Meni se sicer to lahko zdi traparija, ampak nimam(o) nobenih trdnih dokaz, da kaj takega nekoč ne bo možno in da se ne bo uresničilo. Za Atlantido pa vemo, da je fikcija. To je bistvena razlika.

Gh0st:
> OK bom sel na višji nivo. Jest sm puvedu, da je to butasta razlaga in da obstajajo boljše. Če pa si tako pameten, pa povej ti en dober razlog.
Ne vem kaj misliš s tem. Ne mislim, da sem kakorkoli pametnejši, kakor drugi uporabniki foruma, ampak imam močno (argumentirano) mnenje o tem kaj je pamento in kaj neumno. In kar je neumno bom skritiziral. Če me ne preneseš, me ignoriraj.
Pa če se skritiziram en tvoj post in se ne postavim na tvojo stran, še ne mislt, da imam slabo mnenje o tebi.

twosocks ::

Dokler ti ne dokažejo, da si kriv si nedolžen.

Dokler ne bo trdnih dokazov, da atlantide ni bilo, tega ne moreš dokazati. Če imaš trdne znastvene dokaze ti verjamem, do takrat pa...lep pozdrav

Bila ni bila, čar je v iskanju:)
*------------------------------------------------------------------*
Ni podpisa
*------------------------------------------------------------------*

rasta ::

Vprašanje za twosocks:
> Če imaš trdne znastvene dokaze ti verjamem, do takrat pa...
Najprej, kaj so zate "trdni znanstveni dokazi"?
Potem pa še, kaj manjka mojim argumentom/dokazom v zgronjih postih, da bi bili "trdni znanstveni dokazi"?

Thomas ::

> Dokler ne bo trdnih dokazov, da atlantide ni bilo, tega ne moreš dokazati.

A za Pacifido to tud velja?

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

twosocks ::

Za znanstvene dokaze imam take dokaze, ki nimajo prevč lukenj (za razliko od mnogih naveednih). Nekatere, ki ste jih navedli pač ni mogoče oporekat, toda ne vem če so dovolj, da sklepaš na obstoj/neobstoj ...

Če in ko bo zemeljska obla (in do neke mere tudi pod morjem/površjem) dovolj raziskana, in bodo ugotovili, da se ta napredna civilizacija ni mogla nikamer skrit, je to dovolj za dokaz o neobstoju. Izhlapet niso mogel, drgač pa je za njimi kaj ostal...počakajmo...

Za Pacifido sem slišal, sam moraš mal bolj povedat kam ciljaš...
*------------------------------------------------------------------*
Ni podpisa
*------------------------------------------------------------------*

Thomas ::

Pacifida je ena izmišljotina, katere neobstoja pa ni "se nihče dokazal". Verjameš tudi v Pacfido?

Pa Indianido, ki se he kobajagi potopila v Indijski ocean?


:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

krneki0001 ::

Thomas
Okrog 3. julija je razdalja Zemlja Sonce 152,6 milijonov kilometrov.
Okrog 5. Januarja pa 147,5 milijonov kilometrov.
Kdaj je torej faktor milijardo dosežen?

Vzemi povprečje pa boš dobil cifro.

LP
Nebivedu

krneki0001 ::

Dost dobra razlaga, brez opisov tehnologije(razen gradenj trdnjav v različnih kulturah(primerjajo podobnosti)) in z opisi večih različnih kultur in povezave med njimi).
http://www.atlan.org
Meni osebno je dost všeč ta članek "http://www.atlan.org/articles/navajos/".

LP
Nebivedu

Zgodovina sprememb…

twosocks ::

Za obe "izgubljeni" zemlji se nisem zanimal, tko da ti glede tega ne morem povedat.

Aja, razlikovat morš, če napišem da sem prepričan v obstoj Atlantide oz. da dopuščam možnost obstoja. Čutiš razliko?
*------------------------------------------------------------------*
Ni podpisa
*------------------------------------------------------------------*

rasta ::

> Nekatere, ki ste jih navedli pač ni mogoče oporekat, toda ne vem če so dovolj, da sklepaš na obstoj/neobstoj ...
Zgodovina je danes cel sistem, v katerega Atlantida ne spada. Kakor, če hočeš spraviti magijo (letenje, čaranje predmetov iz nič) v fiziko. Ne gre.

> Če in ko bo zemeljska obla (in do neke mere tudi pod morjem/površjem) dovolj raziskana, in bodo ugotovili, da se ta napredna civilizacija ni mogla nikamer skrit
Večina jih tukaj (vsaj upam) verjame, da je v Soncu vodik in helij. Nikoli nismo bili tam. Na Soncu. Pa vseeno vemo. Fizika je dala odgovor o katerem ni dvoma. Lastnosti plinov so po celem vesolju enake.
Skrivanje civilizacije, je pa tako, kakor če bi hotel skriti slona v travi. Če najdemo mikroskopske trilobite, zakaj ne bi našli civilizacijo, ki je pustila na miljone "odpadkov". To je neumnost.
Da pa bi raziskali površje/globine morja, pa spet ni treba, da prevrtamo Zemljo kot sir. Kako vemo, kaj je v središču Zemlje (Fe, Ni) in da je trdo? Fizika pozna lom valovanja in lomne količnike ...
Tu obstaja možnost, da je prišla Atlandita iz vesolja, vendar ne bi o teh X-files zadevah ...
Pa zakaj bi Atlantidci skrivali svoje dosežke pred nami, posredovali pa bi jih starim civilizacijam? Se vam to že po logiki ne sliši nemuno?
Potem pa še tole, zagovorniki Atlantide nam očitajo ozkoglednost, ampak če so Atlandtidci uspeli izumiti vse, zakaj ne bi uspelo še komu drugemu?

nebivedu: http://www.atlan.org
Tu se je jetam lepo izrazil. To je samo kup špekulacij, domnev.
Tako teorijo na kupu domnev lahko postavim tudi jaz. Torej osnovni aksiom: Strele "dela" bog, kot kazen za ljudi. Zakaj ne vemo, da je bog? Ker je bog, ga z inštrumenti ne moremo izmeriti oz. zaznati. Zato še ne vemo zanj oz. zanstveniki ga nočejo priznat. Ateisti, jebiga.
Seveda potem najdem "dokaze", kako je strela ubila hudobne ljudi in to strela, ki se je pojavila nenadoma, ne da bi bilo prej kaj oblačno. Taki primeri seveda so. V to je verjelo še kup starih religij in celo zdajšnje pred nekaj stoletji. Pa še kaj bi se našlo. Precej verjetno kaj?
Seveda s tem ne morem izpodbiti oz. postviti v nič vsega današnjega vedenja fizike. Tudi fizika ne more tega kar enostavno zanikati (dal bi se, ko bi vzeli v sistem vse strele na Zemlji). Alternativa fiziki torej.
Neka alternativa fiziki je metafizika, prišla je iz filozofije in to tudi je.

Vendar znanost se je v srednjem veku prišla izpod okrilja filozofije s Tomažom Akvinskim. Od filozofije pa se razlikuje po tem, da za znanost potrebujemo meritve, ne pa neke bolj ali manj verjetne trditve.
Ko npr. v fiziki nek zakon nekje ne velja, ga ni več. Zakona. Sicer se potem uporablja še vedno kot neka posebnost ...

Ideja o Atlantidi pa je danes neka iracionalna filozofija ...

Thomas ::

> Vzemi povprečje pa boš dobil cifro.

Sej sem. Če bi bila Keopsova piramida par metrov višja ali nižja - bi "zakon" o "točnem razmerju ena proti milijardo" še zmeraj držal.

Če pa bi bila piramida kakšnih 17 metrov manjaša, bi pa govorili o "točno 100.000 kratnem razmerju z zemeljskim premerom".

Če bi bila 8,6 metra višja ... bi bila pa ravno ... no že kaj.

A ne vidiš, kako je trhlo tole?


:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

We come in peace... (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24241707 (35311) Gandalfar

Žitni krogi, ki so postali tema o Piramidah (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
36829375 (23959) Stepni Volk
»

Zmotna prepričanja zgodovine

Oddelek: Znanost in tehnologija
71274 (1035) rasta
»

Skrivnosti PIRAMID

Oddelek: Loža
134103 (3808) Thomas

Več podobnih tem