» »

Konec Sveta 2012

Konec Sveta 2012

sprasujem ::

Imagodei želim samo pokazat, kam nas pelje teorija relativnosti. Z domišljijo
lahko vsi premagamo Alico v čudežni deželi.

Črna luknja je pač objekt ki ima dovolj veliko gravitacijo da tudi 300.000 km/s ni dovolj visoka hitrost da bi "naboj" pobegnil.


Problem je v tem, da je svetloba elektromagnetno valovanje, torej neodvisno od gravitacije po teoriji relativnosti in naj bi večno potovalo (ne kot naboj, ki ima maso) v vse smeri po prostor-času. Pa vendar ne doseže event horizona. Kar pomeni da se v smeri
do točke singularnosti prostor-čas razteguje s hitrostjo, ki je enaka vsaj (ali pa najmanj?) hitrosti svetlobe.

Zgodovina sprememb…

Matev ::

sosed ima psa na verigi
in ker pes ne more pobegniti bi lahko "sprašujem" iz tega sklepal da se oddaljuje z hitrostjo kot pes teče

???

nurmaln ::

Če si predstavljaš da je gravitacija manifestacija ukrivljenosti prostora-časa in da svetloba potuje po prostoru ne vidim razloga zakaj naj gravitacija ne bi vplivala na gibanje svetlobe.

Sicer pa google is your friend.

Matev je izjavil:

sosed ima psa na verigi
in ker pes ne more pobegniti bi lahko "sprašujem" iz tega sklepal da se oddaljuje z hitrostjo kot pes teče
???

to je ta logika ja :)
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nurmaln ()

sprasujem ::

Pes se zmatra od gibanja. Svetloba nikoli.

Matev ::

pes na ketni se ne zmatra kaj preveč
???

nurmaln ::

sprasujem je izjavil:

Pes se zmatra od gibanja. Svetloba nikoli.

Ok zdej pa ne morm več vrjet da se ne delaš norca ko pišeš bedarije.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

sprasujem ::

zato se pa takoj usede

innerspace ::

@nurmaln
Tam sem rekel, da je relativna hitrost visja od svetlobne, zaradi nepovratnih informacij, samo zato. Kot lahko preberes takoj zatem, ce obravnavas luknjo kot 3d objekt v tvojem koord.s., potem ni tam nikakrsne nadsvetlobne hitrosti.
Itak da ne.

Samo je vprasanje katera predstava je pravilnejsa, ta druga mi smrdi, ze zato ker ne uposteva relativnosti.. In bi bilo potem nujno rect, da luknja predstavlja anomalijo v sistemu. Tako lahko spet reces karkoli.

Recimo to, da se pes vsede, ko se zmatra... Jao8-O

.....
Jaz tukaj izstopim, ker tema nima veze s koncem sveta(naslov!), bolj s koncem pameti...a zato bi bilo treba odpret novo...
Raje ne.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

hamax ::

Tale video se mi je zdel zelo primeren za to temo:

PacificBlue ::

Neodvisna skupina raziskovalcev GizaGeomatrix ze leta dela na Giza platoju, kjer so prisli do zanimivih odkritij povezanih tudi z letom 2012 in dogodkom, ki ga bo ćlovestvo dozivelo 9-tić. Kaže da Egipčani so se dobro zavedali tega cikla, ki se zgodi vsakih 26.000 let.

http://www.gizamap.com/geomatrix/
I’m out.
:3

jest10 ::

Naj se smejem tejle strani 2 ali 3 ure?

guest #44 ::

Če že hočeš za kaj paničarit tu imaš datum April 13, 2036.
Ali pa če res hočeš paničarit pa 4.5 miljard let od sedaj.

erikon ::

Men je vseen... jest bom pijanu :D

bluefish ::

@PB: in vse to s pomočjo risanja naključnih črt po mapi - nekako v stilu teorij zarot okoli 9/11 in risanja pentagrama po NY in Washingtonu.

dolenc ::

A kdo ve s kje je tista muska, ki jo ima geomatrix v uvodu. Vem da je bla v enmu filmu, in da se je začela predvajat ko je bilo razkrito kaj se je zgodel, samo se ne morem spomnit kater filem je to. Pa mi ne da miru.

Če bo slučajno konc sveta, da ne bom umru glih brez da bi vedel za ker komad/film gre :D

Okej.. sem pogruntal, v Žagi je bla

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dolenc ()

bluefish ::

TrackID pravi Hello Zepp iz soundtracka za Saw.

PacificBlue ::

Kaksnih nakljucnih crt? Explain. Ostalo pa raje ne bom komentiral, ker je...nevredno.

The Giza Geomatrix members have been working out at the Giza plateau, a few of their members, originally were part of the Polish team from Warsaw University. Bill Brown, who is giving a presentation of their work on May 9th in Chicago, has been to Egypt 30 times in the last 5 years. He has been working on digs around Egypt and is known to the head of the Egyptian Antiquities organization (SCA), Zahi Hawass.

Among other things, their research has revealed secret burial grounds and the possible location of Khufu's tomb. Using ground penetrating radar they have been able to llocate the tomb as well as numerous locations of treasures hidden underground. Their interest in coming forward at this time is to release this secret film and to reveal the subterfuge and suspicious activities going on around the pyramids and at other sites around Egypt. Their objective is to stop the secrecy and encourage open disclosure of important finds in and around the Giza Plateau.


Kakorkoli poleg najdbe same Keopsove grobnice, se kaze se vrsto drugih odkritij..za katere izgleda javnost ne sme izvedeti..vsaj tako meni dr. Zahi Hawass. GizaGeomatrix tako s pomocjo peticije skusajo pritisnit na egiptovske oblasti da bi dovolile izkopavanja.

Zakaj to spada v to temo? Ker ti omenjenei raziskovalci so naleteli na dokaze da so se Egipcani vedeli za te kozmicne cikle in vplive ki jih prinasajo.In this ground breaking interview the team talks about the coverup and nefarious digs as well as a mysterious force field that is keeping even the powers-that-be from getting close to what may be the entrance to the Hall of Records. According to their findings, a tunnel system exists below that goes from there to the Great Pyramid and all the way to Saqqarra.

Richard Gabriel and Bill Brown also talk about what they believe they have discovered as an Earth Protection System that connects important power places around the planet. They believe this can be activated to create a force field that will protect the Earth from coming Earth changes and Solar Cycle 24

Solarni cikel 24 bo pa čez leto, dve...in kot pravijo bo eden izmed najbolj intezivnih. Da ostane svet brez elektricne energije, brez telekomunikacijske tehnologije..bi bilo v svetu katerem zivimo precej šokantno. Podatki, ki so na voljo kazejo malo drugacno sliko, kot pa da...nič se ne bo zgodilo. In ne govorim o srecnih dnevih za loto listek kupit ali pa sploh karkoli taksenga..da bi mogli zdaj bit pozorni na ta datum. Ni nič preroski,samo sli bomo skozi fazo, ki se nam je skozi clovesko zgodovino ze pripetila...
I’m out.
:3

energetik ::

PacificBlue je izjavil:

Solarni cikel 24 bo pa čez leto, dve...in kot pravijo bo eden izmed najbolj intezivnih. Da ostane svet brez elektricne energije, brez telekomunikacijske tehnologije..bi bilo v svetu katerem zivimo precej šokantno. Podatki, ki so na voljo kazejo malo drugacno sliko, kot pa da...nič se ne bo zgodilo.
Še dobro da so nam Egipčani napravili energetski ščit, a ne? ;((
Al so bli slučajno Goa'uldi..

Zgodovina sprememb…

PacificBlue ::

Bi vsaj poslusal intervju kot pa dajal neumen pripombe(ki so čist odvec imo), will you? Pa btw sem samo messenger, da razlagam svoj pogled na vso stvar pa niti nimam namena in ne časa.
I’m out.
:3

ttommy ::

Torej SG serije niso za lase privlečene....??
Gamer

bluefish ::

Ure in pol res ne mislim porabiti za tole nakladanje, ki ima že v opisu en kup nerodnosti.
Smatram, da so vse te informacije dobili iz hieroglifov, ki pa po mnenju nekaterih vključujejo tudi NLP in podobno sranje.

Sedaj pa na glavno. Zakaj hudimana bi bilo neki skupini v interesu prikrivanje tovrstnega najdišča, če pa odsotnost ščita (na tem mestu privzemimo, da je teorija o sončevem ciklu pravilna in da nek sistem res obstaja) škodi tudi njim?

i386 ::

lol, kake imate nekateri. Jaz sem pa zdajle slučajno odkril da so triglav naredili napredni praljudje, da bi zavarovali zemljo, piščal najdena v potočki zijalki je pa daljinec, ki je vključil ta triglav, da je deloval. Žal je od daljinca ostalo le ohišje, napredna organska vezja pa so izginila.... o ja, PacificBlue, verjameš?

PacificBlue ::

Smatram, da so vse te informacije dobili iz hieroglifov, ki pa po mnenju nekaterih vključujejo tudi NLP in podobno sranje.


Sem že pred meseci objavil tole temo, kjer pa se ni pojavil noben komentar, čeprav so fascinantne stvari za pogledat.

Zakaj hudimana bi bilo neki skupini v interesu prikrivanje tovrstnega najdišča, če pa odsotnost ščita (na tem mestu privzemimo, da je teorija o sončevem ciklu pravilna in da nek sistem res obstaja) škodi tudi njim?


Hm tudi Rusi so skusali prekriti černobil..da ljudje ne bi izvedeli za informacije, ki kazejo drugacno naravo stvari, povezanih z človesko zgodovino, izvaja se manipulacija informacij...ki bi pokazale da ljudje so v preteklosti ziveli na resnicno razvitem nivoju, te civilizacije so bile kasneje unicene v nekaksni svetovni vojni ali katastrofi, znanje je bilo izgubljeno..Če ne gledate na to iz raziskovalnega vidika in jemljete vse to kot another internet bullshit story in ne preverite sami informacije, ki se ponujajo, lahko potem kar zakljucimo in recemo ja to je pač spet ena taksna neumna storija.

Storija, ki vkljucuje celo bitja iz drugih dimenzij...prav neverjetno.:)
I’m out.
:3

bluefish ::

Primerjati Černobil in domneven dogodek, ki bi direktno in takoj prizadel celoten svet je malo nerealno.

O katerih civilizacijah govorimo?

PacificBlue ::

O predmajevskih in predkolumbijskih civilizacijah...obstajala naj bi celo globalen jezik, pisava ki ga je uporabljala takratna civilizacija...

I’m out.
:3

jest10 ::

Uuuu in od vseh teh ultra naprednih civilizacij je ostalo le par čečkarij na stenah podrtij. Vse ostalo pa čudežno izgine:P

nurmaln ::

PacificBlue je izjavil:

Če ne gledate na to iz raziskovalnega vidika in jemljete vse to kot another internet bullshit story in ne preverite sami informacije, ki se ponujajo, lahko potem kar zakljucimo in recemo ja to je pač spet ena taksna neumna storija.


PB pomoje da se prvič strinjam s tabo. Tole lahko kr zaključimo in rečemo da je to pač spet ena takšna neumna štorija.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

jest10 ::

nurmaln je izjavil:

PacificBlue je izjavil:

Če ne gledate na to iz raziskovalnega vidika in jemljete vse to kot another internet bullshit story in ne preverite sami informacije, ki se ponujajo, lahko potem kar zakljucimo in recemo ja to je pač spet ena taksna neumna storija.


PB pomoje da se prvič strinjam s tabo. Tole lahko kr zaključimo in rečemo da je to pač spet ena takšna neumna štorija.


Če je pa vse res nooo;((

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jest10 ()

PacificBlue ::

Če je pa res


Prejel si 0,001 procent informacij. In potem je res čudno, da se vedno tako meniš.
I’m out.
:3

bluefish ::

Vse OK, ampak kje je motiv in interes prikrivati informacije o prastarih civilizacijah. Čemu so Maji, Egipčani in Rimljani tako drugačni? Enako razna daljnovzhodna ljudstva?

jest10 ::

PacificBlue je izjavil:

Če je pa res


Prejel si 0,001 procent informacij. In potem je res čudno, da se vedno tako meniš.


Če za predjed postrežeš drek, potem nekako nimam upanja, da bo glavna jed kaj boljša.

guest #44 ::

Ko bi le lahko tudi jaz živel v svojih real life SG-1 iluzijah. :|

Starodavni ::

haha PacificBlue, kaki messegner, prej človek ki je izgubil stik z realnostoj in živi v iluziji.

Eno samo preprosto dejstvo ta majevski koledar in letnico uniči: To da koledar in z njim štetje ne pomeni konec sveta kot ga poznamo in podobno. Pomeni samo konec starega in začetek novega koledarja, spremenilo se ne bo nič. Nobenih novih energij, nobenih novih planetov in podobnih sci-fi klobas.

Vsega 2 leti sta še ostali in zelo boste razočarani vi fanatiki z datumom 21.12.2012 boste videli.

Spremenilo se ne bo nič, svet bo lepo drsel v scenarij iz filma Avatar ali Blade runnerja , govorim za stanje planeta Zemlja. Na kratko: Overpopulacija, izumiranja živali, degradacija okolja, sivina in še več sivine pri človeštvu. Vse dokler ne bo človeštvo doseglo vrha in bo populacija začela padat - Kolaps, ki pa ne pomeni konca naše vrste, pomeni samo konec nekega obdobja in začetka novega - spet na novo zraven pa ruševine.

Maji so bili taki patetiki, da so se na koncu uničili zaradi teh stvari:
- deforestacija
- overpopulacija
- kontaminacija vodnih virov s trupli, ki so jih žrtvovali za svoje namišljene bogove
- prekomerno izkoriščanje lastnega okolja
- pojav suše ali kakšnega drugega skrajnega vremenskega pojava

Njihova populacija po vseh mestih ki so obstajala se je zmanjšala iz 20 milijonov na vsega 1 milijon, mesta so propadla, prevzela jih je džungla.

So samo začetne civilizacije pred vrhom neke civilizacije.

Ali so obstajali ljudje pred Maji, da seveda so obstajali, ampak niso bili razvitejši od majevske civilizacije.

imagodei ::

Za nakladanje imate Nakladalnico, tu pa prosim ohranite in minimalen nivo. Hvala!
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

Toplo svetujem, da dvignete nivo debate. Zahteva se argumentiran pogovor.

Ne navajajte oslarij, če jih ne morete podpreti s kredibilnimi linki. Ostali - eno Nakladalnico že imamo. V kolikor vas veseli trobezljati tja v en dan, lahko postate tja.
- Hoc est qui sumus -

PacificBlue ::

Par slik za razmislek:Vir:
I’m out.
:3

XsenO ::

Hmm in kaj naj bi bilo toliko posebnega pri praksi deformacije glave za prikazovanje statusa in ikonah za čaščenje rodnosti/rojevanja/meterinstva?
1 + 1 = 1

Matev ::

lobanje kot jih kaže naš dežurni paničar so nastale zaradi prevezovanje v zgdonji starosti otroka
in kot take so umetno povzročene s strani človeka

tako kot ravno ozadje pri indijanskih otrokih

guest #44 ::

Matev je izjavil:

lobanje kot jih kaže naš dežurni paničar so nastale zaradi prevezovanje v zgdonji starosti otroka
in kot take so umetno povzročene s strani človeka

tako kot ravno ozadje pri indijanskih otrokih


??

Matev ::

http://www.newadvent.org/cathen/06097a....

They wre also called Flathead by neiboring indian tribes who made their babies where cone shaped haidresses made of cedar forcing the babies head to become pionted.The Salish were one of the only tribes in Montana who diden't practice the reshaping of the skull.That in whoch made their head to neiboring tribes made their heads look flat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matev ()

PacificBlue ::

Matev

saj ti pise da po fizicnih lastnosti same lobanje in po močnih čeljusti ne gre za človeško lobanjo. Tudi podatek da so bila ta okostja velika okoli 2,6 m ne gre ravno v prid tvojemu argumentu.


Hmm in kaj naj bi bilo toliko posebnega pri praksi deformacije glave za prikazovanje statusa in ikonah za čaščenje rodnosti/rojevanja/meterinstva


Le kako so vedeli kaksno obliko ima spermij, jajcece in dnk recimo..te podobe na aftifaktih dokazujejo da so imeli znanje o teh stvareh. Kje so ga dobili?
I’m out.
:3

XsenO ::

saj ti pise da po fizicnih lastnosti same lobanje in po močnih čeljusti ne gre za človeško lobanjo. Tudi podatek da so bila ta okostja velika okoli 2,6 m ne gre ravno v prid tvojemu argumentu.


Deformacijo lobanije so že poznali neandertalci. Velikanska okostja so lahko posledica mutacij (kot naprimer tista deklica iz Indije z več okončinami) ali hormonskih težav (malo poglej saj tudi sedaj obstajajo "velikani").
Prej je vprašanje zakaj ni dnk raziskave? Ali morda so toda je nočejo razkriti, ker bi jih osramotila?


Le kako so vedeli kaksno obliko ima spermij, jajcece in dnk recimo..te podobe na aftifaktih dokazujejo da so imeli znanje o teh stvareh. Kje so ga dobili?

Ti in oni vidijo spermije jaz vidim tam kačo (ki je v določenih civilizacijah simbol nesmrtnosti in stvarjenja) in kuščarja (simbol regeneracije).
1 + 1 = 1

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: XsenO ()

sprasujem ::

Hamax tvoj video mi je zelo všeč, saj pomeni, da moramo vedno preispraševati vse meritve tega sveta. Tudi osnovne.

Matev najina nora debata niti ni bila tako nora (o psu in svetlobi). Ker marsikateri znantveniki se sprašujejo tudi o konstantni hitrosti svetlobe. Osnovni apostulat Teorije relativnosti.

Trije različni izvori:
primer 1
http://www.newscientist.com/article/dn6...

primer 2 (meni ljuba teorija)

http://arxiv.org/ftp/arxiv/papers/0905/...

primer 3 (najbolj detaljnje meritve, številne različne metode)
http://www.setterfield.org/report/repor...

Zgodovina sprememb…

PacificBlue ::

Deformacijo lobanije so poznali neandertalci. Velikanska okostja so lahko posledica muticij (kot naprimer tista deklica iz indije z več okončinami) ali hormonskih težav (malo poglej saj tudi sedaj obstajajo "velikani").


Deformacija lobanj mi je poznan pojav, se vedno pa ne razlozi že omenjene fizične lastnosti lobanje, tudi tole:
"Now, before you start yelling about head binding and Indian cradle boards. You should know that head binding and cradle boarding can change the shape of a skull but it cannot change the capacity of a skull. The skulls shown above and to the right have from two to two and a half times the brain capacity of a normal skull. Sort of like an ounce of clay. You can mash it around all you want but it will never be two ounces of clay."

Velikane omenja btw tudi knjiga Enocha...


Ti in oni vidijo spermije jaz vidim tam kačo (ki je v določenih civilizacijah simbol nesmrtnosti in stvarjenja) in kuščarja (simbol regeneracije).


Ne, jaz jasno vidim na eni strani spermij, oplojeno jajcece in eno neplojeno jajcece, vmes pa polno sliko zarodkov.
I’m out.
:3

Karaya 52 ::

Tisti diski zgoraj so definitivno renderji pa še to bolj lame sorte. Mislim... :)

innerspace ::

Don't panic! Konec sveta 2182?

http://news.discovery.com/space/future-...
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

svet ::

am bila je napaka v razlagi majevskega kolendarja .Konec ne bo 2012 ampak 2116

Zgodovina sprememb…

Zheegec ::

lol, kakšna škoda, pa tako sem si želel v živo ogledati konec sveta.
Ta konec sveta napovedan za letos je bil pa samo trial version?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

svet ::

Jojj kaj je zvami napaka je bila v majevskem kolendarju ce bi ga se upostevali bi bila letnica 2000..natrobe so sesteli :)

nič nebo ut tega 5 znastvenikov je potrdilo da nebo

kaj je zvami narobe ne se sekirat nebo nič :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: svet ()

jest10 ::

Nikoli NIČ ne bo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

atlantida (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19141055 (35272) Mipe

Konec sveta 2012 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21135104 (30201) bluefish

Leto 2012 .. velika katastrofa? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6911647 (5472) bluefish
»

So našli ATLANTIDO ali ne? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26617591 (14551) GaPe

Več podobnih tem