» »

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave

««
26 / 45
»»

podtalje ::

Bo jutri zvečer narejeno.

MP€ ::

Je li moguće da su tvoj divx nadgrdili u trgovini?
Gdije si ga nabavio i kada? Ja sam svog u Big Bang-u u Ljublani - BTC 02.06.2004.
U trgovini nije niti jedan taj isti model podpirao podnapise,osim iz dvd-a.Jedino dvp 737.Nakon duge dvojbe odlučio sam se svejedno za 720 jer je noviji model i ima više toga na sebi,čak je bio i jeftiniji za 1000 sit.Nadao sam se i još se nadam da ću ga nekako i nadgraditi.

Na voljo je nova verzija programa DirectSub s podporo za Elto (ne zamenja več č,ž,š)
DirectSub
Uporaba: Tools/Elta 8883

MI5Ek- ::

Sem že prebral toliko tega o teh playerjih in sedaj se ne morem odločit katerega bi naj vzel: Yamada DVX-6600 oz. Elta 8883. Vem, da sta oba zgrajena na istem čipu. Kakšne so slabosti in prednosti obeh komponent.

kjask ::

MP€: kolikor vem, 720SA brez težav predvaja podnapise srt, sub... najprej označi podnapise in stisni tipko subtitle, potem pa še film in stisni play...
Snemi si tole, pa si preberi: Philips DivX-FAQ.doc

Tech007 ::

@MI5Ek-

Pozabil si na Amstrada 3016dx, ki je identičen Elti 8883 pa še nekaj jih je na istem čipu.

tai ::

Da Amstrad DX 3016 je u redu, kazu da je nesto i jeftiniji,
ali ja nisam imao nista za usporedbu jer elte kod nas nema,
A Yamada je skoro duplo skuplja. Bar kod nas.

CaqKa ::

ja glede na to da ima elta 8883 trenutno podporo za šumnike v podnapisih mislim da je bestbuy...
vprašanje je edino če se splača raje kupit kako komponentno od kissa

sergejp ::

@MI5Ek - vzemi yamado, ker je isto s.anje kot elta, sam da je bolj poceni. idi v trgovino pogledat kako je s tem kompletom z zvočniki za 29k sit.

@podtalje - a veš da nisi najbolj sredine utrofil, lahko še jih za enih 20 % v desno pomakneš. malo še je treba izpopolnit pa bo super stvar ta program. 8-) aja, pa pri nekaterih dialogih podnapisi niso pomaknjeni.

lp

sergej

MP€ ::

Na computeru sve radi normalno (u Bs-playeru)ali divx ne očita subtiltove kao da ih nema na cd-u.

@CaqKa

Admin od Amstrada je obljubil da bo v kratkem FW z podporo šumnikov!

Jimmy ::

Ali bi lahko nekdo naredil primerjavo med Philips dvp720sa in Elta 8883.
Kupujem DivX player pa sem nekako neodlocen med tema dvema modeloma. 8-O

laibachnsk ::

kolega je šel v JAE da pogleda kakšni so zvočniki ki pridejo v kompletu Yamada 6600.

Zvočniki so 3watt in woofer je kao 15 watt.

Se pravi:koliko para toliko muzike.

Sanco ::

Kupil sem philips dvp630 pa takoj probal, ce delajo podnapisi kot je mi je zagotovil prodajalec. na cd sm zapekl podnapise v formatu .sub pa mi jih player najde samo kot neznan file...? morm kej upgradat pa kako to naredis?
hvala

edo ::

Oklevam pri nakupu med Elto 883 in Kissom DP-1000. Katerega bi mi priporočili na podlagi vaših izkušenj? Vnaprej hvala

@sergejp: Ponapisi niso povsod na sredini zaradi playerjeve omejitve
prikaza 60 znakov in zato raje pustim take kot so, kot pa da jih održe.

LexLuthor ::

@Tech007

Daj prosi tega strica admina, da poleg šumnikov za Amstrada 3016dx doda še obrobe pri podnapisih (enako, kot je narejen OSD), da se bo na svetlih podlagah kaj videlo. Če pa imajo čas, naj še rešijo problem 60 znakov in pa sredinske poravnave, kar sploh ne bi smelo predstavljati kakega večjega problema. Potem smo na konju.
:P

Zgodovina sprememb…

@LexLuthor

Kot sem videl je že karma na forumu dal link do čeha in je admin že videl. Tako, da se mi zdi, da admin je že seznanjen in se bo maksimalno potrudil.

Sanco: DVP630 še ne podpira podnapisov! Bo pa to urejeno s prihodnjim firmwarejem... Čakamo...
Kje si ga pa kupil?

MI5Ek- ::

@sergejp: napisal si, da naj vzamem kar yamado, kajti da sta obe komponenti isto s*anje. Kako je pa kaj z podporo, katera komponenta ima boljšo podporoyamada ali elta? Za zvočnike se mi ne gre, saj že imam v sobi 5.1 sistem zvočnikov, tako, da če bi že vzel, bi vzel samo player.

Zanima me še kako je kaj z glastnostjo obeh komponent, a je katera tišja in kakšna je kaj kompatibilnost z DVD mediji ima kateri player probleme z kakimi formati DVD-jev, saj sem visdel, katere vrste medijev podpirata, sem pa mislil, da bi v realnosti imel kateri probleme z kakimi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MI5Ek- ()

OmaDesala ::

Za lastnike Elte 8883 in Yamade 6600:
- ali so kaksne omejitve pri poimenovanju filmov in pripadajocih podnapisov, kot so npr. 8.3 ime, brez presledkov v poimenovanju...ali so lahko poljubno dolga s presledki.
- bo ( sploh) kdaj podpora za MicoDVD *.sub format
- je kaksen problem pri predvajanju filmov z zadnim XVID kodekom (XviD-1.0 final)?
- kateri avdio/video kabli so prilozeni
- je kak problem z branjem + ali + DVD-R/RW

Za vse:
- kako je najbolj priporocljivo dodajati podnapise na medij (trenutno dajem *.txt in MicroDVD *.sub - naj dodajam se *.srt?) - rabim en pameten nasvet, kako to poceti za naprej
- kako preveriti ce je QPEL ali GMC uporabljen v divx ali xvid avi datoteki?

Sam se trenutno odlocam med Elta 8883 (29k SIT) ali Yamado 6600 (23k SIT)..

Zgodovina sprememb…

Govorim za Yamado, večino velja tudi za Elto

- omejitev pri podnapis: dolžina max. 42 znakov, končnica .srt, ostalo ni problem
- možna bi bila podpora za .sub, samo je trenutno še toliko drugih pomembnejših stvari za popravit,
tako da je veliko vprašanje, če jo bodo implementirali (pustimo se presenetiti)
-Xvid RC verzije so delale probleme, z finale pa poračajo, da deluje vredu
- priložen S-video (Yamada), sicer pa so kabli tako ali tako poceni
- bere vse medije brez problema
- obvezno dodajaj zraven še .SRT

LexLuthor ::

@Tech007 & karma

Lepo, da bodo poštimali šumniketudi na Amstradu. Mene bolj moti, da črke pri podnapisih nimajo črne obrobe in zato izginejo na svetlih podlagah. To ima player lepo rešeno pri ON SCREEN DISPLAYU. Zakaj ne bi bil isti princip uporabljen tudi pri podnapisih? Opozorite admina še na to (jaz na žalost ne znam italijansko).

LP

Jago ::

V bistvu za take male pare, malo nad 20 jurjev ni kaj razmisljati. Kupit player na chipu MT 1389, torej yamado 6600 (se zvocnike dobis zraven) ali elto 8883, pa tudi amstrada. Ce je malo vec denarja pa tudi philipsa 720SA.

Za to ceno dobis maximum. Solidno komponentno, ki predvaja prakticno vse kaj not vtaknes...
Nic nimam proti neustonu in kissu, ki imata trenutno res najboljj izpopolnjene funkcije, vendar sta zunaj vec kakor leto, kar pomeni, da imata zastarel chip sigma em 8500, ki ze ima probleme z xvid 1.0 in sibko procesorsko moc, saj ne zmore gladko predvajati filmov v codecu 3.11, pa tudi podpora bo kmalu usahnila.

Tudi elta 8882 od teh starih divx playerov je odlicno podprta, kar pa je prinesel cas in tako bo tudi s temi novimi playeri. Cez cas bodo imeli solidno podporo, takrat pa bodo seveda zunaj ze nove zadeve.

Torej ce ze mislis kupovati divx player sezi po teh novih modelih. Podnapise si shranjuj v formatu .srt (Subrip) z enakim imenom kot avi pa bo.

Osebno tudi ne bi pretvarjal podnapisev s programom, ki ga je naredil podtalje (btw. vsekakor cenim njegov trud), ker zna biti, da bodo tudi centriranje v kratkem popravili.

Do zdaj sem videl v akciji elto 8882 (imel nekaj casa), elto 8883 (imam), daewoo 4021 in philipsa 737 (oba na chipu ess vibrato).

zile ::

OmaDesala: Kje si videl oba playerja za tako ceno ?

@Jago
-
Osebno tudi ne bi pretvarjal podnapisev s programom, ki ga je naredil podtalje (btw. vsekakor cenim njegov trud), ker zna biti, da bodo tudi centriranje v kratkem popravili.

----

naložiš si češki firmware ki omogoča preklapljanje med podnapisi.
1) posnameš si podnapis srt z isto končnico kot film,
2) nato pa še podnapis, ki je pretvorjen (sredinsko zamaknjen) z podtaljevim programom

potem pa preklapljaš med njima kak ti paše, ko pa pride novi firmware od elte pa ti itak ostane podnapis pod 1)

zatorej ni panike :))

OmaDesala ::

@zile: mimovrste

Sanco ::

Philips dvp630 sm kupil v Big bangu pa mi je prodajalec zagotovil da bodo takoj delal. K sm ga vprasal za ksn konkurencn predvajalnik mi je govoru od enga Daewoo sam kao da je tega treba upgradat philipsa pa ne... ti prodajalci nimajo pojma

MEDENA ::

kva samo še 23000 8-O

DVD predvajalnik Umax Yamada DVX-6600

Redna cena: 25.000 SIT

Spletna cena: 23.000 SIT
Vaš prihranek: 2.000 SIT (8%)

Jest mam pa eno do dve vprašanji ;). Ali kateri od teh predvajalnikov sploh podpira DVD-audio? Sej veste, muska posneta v Dolby Digital ali pa DTS tehniki ?
Zanima me še, kaj je sposoben prikazati display pri teh playerjih. Recimo pri Yamadi baje ni možno videti kateri mp3 trenutno igra in zato rabiš nujno imeti prižgan še TV, etc...
Mal bad to...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zile ()

krneki ::

Pioneer DV-575 bo znal dvd-a/sacd/divx. Baje pride junij/julij.

kokoon ::

okej punce in fantje!

kaj se dogaja zadnjih par dni na mt13x9 listi:

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Hi all,
In france we had the Lifetec LT7457 Divx player based on MT1389 chip.
Some people noticed on the down side of main PCB what looks like a serial interface with TXD, RXD and GND written near pads.
Do you have any info about a serial boot protocol or terminal ?
BR.
Sorry if my english is not so perfect.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Hi,
The 4 connector pins which are marked V,RXD,TXD,GNd are used to
connect a data cable using a serial cable to the computer to read
and load upgrade files onto the card.
Cheers!
Spirits say about TX RX with MAX3232 3,3V interface:
115200bauds
Instructions :
New command : 00/10/20/02/2A/0B/21/55/22/55/23/00/28/F0
Product ID 1
Product ID 2
Read at xxyyzzH ww octets : 21/zz/22/yy/23/xx/25/ww/A4

Read/Write to adresse xxyyzzH ww octets : 21/zz/22/yy/23/xx/25/ww/24
and send the ww octets

Erasing : 26 Flash !!!!

Product ID 1 Entry : 00/10/20/02/2A/0B/21/55/22/55/23/00/28/90
Product ID 2 Entry : 20/06/21/55/22/55/23/00/28/90

DONT USE INSTRUCTION READ/WRITE AND ERASING
But after erasing the serial communication is ok ;-)
Bye
He is right. The serial cable you need to read and load data from the MTK board has MAX3232, with 3.3V interface. This cable works perfectly with the MTK tool.

While I also tried using RS232 cable but that did not work. I guess that’s due to the Voltage supply.
Hi,
MTK tool is the software which Mediatek provides along with the cable.
Also the card/cable has MAX3232 IC and 5 Capacitors of 100microF each, I guess.. and a 4-wire idc interface to connect to the board.
Their program works both for 1369 and 1379. I did not get to test it for 1389 as of yet.
Mtktool works with MT1389. I confirm it.

...

bomo videli kako se bo stvar naprej razvijala, ampak izgleda da se obraca na bolje za vse nas, ki smo "unicili" 1389 playerje z napacnim fw-jem.

HURA!

aha, se to, na moji elti 8883 obstajajo zgoraj omenjeni kontakti za serijski port.
[kokoon]

gibson ::

Kaj se češki firmware naloži enako kot uradni firmware od elte ?

LP

sergejp:

Glede na to, da morajo imeti podnapisi pri elti isto ime kot film, ali ne bi fail z sredinsko zamaknjemimi podnapisi srt (z podtaljevim programom) pri snemanju povozil original fail z slovenskimi podnapisi srt? Torej kako rešiti ta problem, saj sprememba imena enega od failov pomeni, da ga elta ne bo brala skupaj z filmom.

LP

aceman ::

Ne vem zakaj ne bi z prihodnjim fw od elte delalo preklapljanje med podnapisi, saj to dela že zdaj na zadnjem fw od elte in to ni novost od tega češkega fw.
Jst takšen način poimenovanja podnapisov kot (kekec.si.srt, kekec.en.srt) uporabljam že od začetka in mi lepo preklaplja z eltinim fw.:)
Aceman

Philips DVP 630/632 Izšel novi firmware: Dolvleka tukaj

Podnapisi delujejo! So pa malo majhni in sivi (predvidevam, da kot pri 737)
Firmware verzija 0531

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kjask ()

mk1971 ::

@ABC

podnapis po novem ne rabi imeti isto ime kot film, mora biti samo .srt formata.

sergejp:

Super, hvala

LP

bmen ::

Za Lastnike Yamade 6600 !!!
Poljaki delajo za Elto - Čehi pa za Yamado in če dela Čehom mora tudi nam, o rezultaih poročam kasneje
Lep pozdrav

Bmen

Copy-paste iz foruma www.my-yamada.co.uk

Hi all,

here is a link with new (unofficial) firmware based on Beta 2 but with win1250 ecoding support instead of iso 8859-1.

http://www.volny.cz/jiri_svoboda/yamada...

You can try it on your own, reseller in the Czech Republic - Yamada.cz is selling DVX 6600 with this FW version, if you ask them.

LL
... B ...

Za vse lastnike Elte. Ali prikazuje display ime ali naslov izzvajalca mp3ja ?
Za yamado 6600 vem, da tega ni sposobna.

bmen ::

Firmware, ki so ga za Yamado naredili Čehi DELAAAAAAA!

- Pravilno pokaže naše strešice.
- Poravnava podnapisov je siccer še vedno na levo (upam, da bo v naslednji verziji tudi to popravljeno)

- Navali narode na link nekaj postov višje

Bmen
... B ...

Modrijan2001 ::

Tiste, ki imate Yamado 6600 sprašujem, kako imate nastavljene zvočnike, da vam delajo (meni namreč dva ne delata)? Mislim, da je napaka pri nastavitvi. Prosim za pomoč.:'(

Ali elta predvaja filme z končnico mpg (je že kdo probal?). Jaz namreč z GSpot-om ne morem ugotoviti, s katerim codecom je film codiran (končnica MPG).

LP

e-marko ::

ABC: seveda predvaja! Preizkušeno.

LP
E-marko
...somebody, somewhere...

Dobra novica, hvala

zile: Ali prikazuje display ime ali naslov izzvajalca mp3ja ?

NE

LP

pivmik ::

Jaz namreč z GSpot-om ne morem ugotoviti, s katerim codecom je film codiran (končnica MPG).

V MPG-ju ste lahko zaspisana samo dva formata... MPEG ali MPEG2.
LP, Gregor GRE^

Lastniki Yamade 6600 in Elte 8883. Katere goodije ste dobil poleg playerja ? Daljinca skor 100%. Kaj pa kabli (scart, s-vhs,...), baterije, etc...
Malo opišite prosim.

CaqKa ::

v zadnjem metro katalogu imajo silvo 404 za 74 eur.
sam imam 504 model iz hoferja :)

Davidoff ::

Pozdravljeni!

Bolj ko bereš to temo, težje se je odločiti kateri predvajalnik bi kupil :\ . Pa me sedaj res zanima vaše mnenje. Stvar je taka:
Predvajalnik mislim kupiti za darilo za rojstni dan. Ker bodo na njega gledale filme predvsem starejše osebe, bi vas rad vprašal kaj naj kupim.
Rad bi kupil Elto 8883 ali Yamado 6600. Vem, da je bilo o tem že ogromno napisano, zato se nebi rad napačno odločil. Rad bi vedel, kaj vi mislite, katera firma bo prej imela porihtano z podnapisi(pomaknjenost, šuminiki so tako že itd.).

lastnike Yamade pa bi vprašal, kako je z podnapisi.

Ali predlagate kaj drugega?

Hvala!
««
26 / 45
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[divXvid] Elta predvajalniki (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Zvok in slika
54858527 (14628) darexx
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

14724976 (9590) bizi72
»

[DivXviD] Firmware za predvajalnik (peka in uporaba)

1524702 (5200) JanezC
»

[divXvid] Amstrad predvajalniki (strani: 1 2 3 4 )

15922848 (10657) timzl

[DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?

1531531 (14784) Stepni Volk

Več podobnih tem