» »

Kdo je odgovoren?

Kdo je odgovoren?

Miptrip ::

Na cesti leži skala, ti jo prijaviš policiji in se odpelješ domov. Deset minut kasneje se nekdo zaleti v skalo. A ti res dobiš kazen pa kje to piše.

c3p0 ::

Verjetno bi moral vsaj označit nevarnost s trikotnikom, počakat da nekdo pride. Že kot common sense, sploh če je nepregledno, ali večja skala.

Invictus ::

Kazen, ker si obvestil za oviro na cesti?

A je ta država popolnoma bolana?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

klemenSLO ::

Miptrip je izjavil:

Na cesti leži skala, ti jo prijaviš policiji in se odpelješ domov. Deset minut kasneje se nekdo zaleti v skalo. A ti res dobiš kazen pa kje to piše.

To je nekaj v stilu rekla-kazala....

Valda ne boš dobil kazni, na kakšni osnovi že? Policija tko al tko kliče une upravljalce cest ki se vozijo dnevno po državnih cestah in pregledujejo stanje.

Ker si odgovoren državljan in si opozoril na nekaj ?
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

;-) ::

Ne boš dobil kazni, ker ni podlage, v kolikor ti bo kdorkoli kaj bluzil poveš da je sam nisi mogel varno odstranit niti na tistem mestu čakat zato si obvestil pristojne organe in zapustil kraj dogodka, ker je to v tistem trenutku bilo najbolj varno.

IL_DIAVOLO ::

Kriva je policija, ker ti ni ustrezno svetovala, da zavarujes kraj "nesreče".

zmaugy ::

Miptrip je izjavil:

Res te lahko okrivijo. Zato ljudje takšnih stvari ne javljajo, ampak se odpeljejo naprej. Neumna zakonodaja.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

klemenSLO ::

zmaugy je izjavil:

Miptrip je izjavil:

Res te lahko okrivijo. Zato ljudje takšnih stvari ne javljajo, ampak se odpeljejo naprej. Neumna zakonodaja.

Ma ja. Maš kak link?
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

GupeM ::

Je bil pred leti v medijih točno ta primer. Mislim, da je ena gospa klicala policijo, da je skala na cesti. Kasneje je tam prišlo do nesreče in je gospa dobila kazen, ker ni primerno zavarovala kraja nesreče (postavila trikotnika).

Trenutno zadeve ne najdem, sem pa zelo prepričan, da se je to zgodilo.

St235 ::

Tako kot sem jaz prepričan, da bodo zdaj zdaj reptili zavzeli planet.

Tako, da dajmo kak vir (vsaj na hipotetično pravno kršitev, ki bi se lahko zgodila, če že ne na konkreten primer) pa se bomo lahko pogovarjali dalje.

Do takrat pa to sodi v kategorijo policajev, ki solatku med vožnjo izročajo plakete za odličnega voznika.

Kumbaja ::

GupeM je izjavil:

Je bil pred leti v medijih točno ta primer. Mislim, da je ena gospa klicala policijo, da je skala na cesti. Kasneje je tam prišlo do nesreče in je gospa dobila kazen, ker ni primerno zavarovala kraja nesreče (postavila trikotnika).

Trenutno zadeve ne najdem, sem pa zelo prepričan, da se je to zgodilo.

Tole misliš: https://www.dnevnik.si/1042299567
https://www.dnevnik.si/1042298834
https://www.zurnal24.si/slovenija/posku...
?

Ne najdem epiloga, ampak ne verjamem, da je tole zdržalo pred sodiščem. Po drugi strani pa je človek imel možnost preprečit poškodbe/škodo pa tega ni storil.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kumbaja ()

Torej najboljse se je norega narest in se preprosto peljat mimo. Vsaj nimajo dokazov, da si bil tam.

Hvala za opozorilo, da si ne bom v lastno skledo pljuval.

Ne, označit kraj, po potrebi dodatno opozarjat voznike in počakat na ustrezno službo, da prevzame zadevo.

Ali pa "not my problem" pobegnit in živet z vestjo, da bi lahko preprečil kako nesrečo.

IL_DIAVOLO je izjavil:

Torej najboljse se je norega narest in se preprosto peljat mimo. Vsaj nimajo dokazov, da si bil tam.

Hvala za opozorilo, da si ne bom v lastno skledo pljuval.

To lahko rečeš praktično za vsako situacijo, kjer vidiš potencialno nevarnost.

Boljše bi bilo reč, da se je najboljše norega narest in peljat mimo, če ti dol visi za ostale ljudi v prometu oziroma kjerkoli neko nevarnost zaznaš.

Tako kot vedno, pač ne delat stvari na pol. Ali pomagaj ali pa se obrni stran.

Pimoz ::

S takim načinom bo država dosegla samo to, da se bo večina obrnila stran.

Potem so pa tu še take cvetke: https://www.amzs.si/motorevija/mobilnos...
Če tovornjaku odleti guma na avtocesti in potem ti to posnameš tako, da imaš poškodovan odbijač. Jbg. Boš kar sam plačal :)

;-) ::

c3p0 je izjavil:

Ne, označit kraj, po potrebi dodatno opozarjat voznike in počakat na ustrezno službo, da prevzame zadevo.

Ali pa "not my problem" pobegnit in živet z vestjo, da bi lahko preprečil kako nesrečo.

Vse to storis ce tvoje zdravje ali zivljenje ni ogrozeno, kar pa na nepreglednem ovinku v zimskih razmerah sigurno je, zato si se peljal na kraj kjer je varno in jih nisi srecal.

Vse to storis ce tvoje zdravje ali zivljenje ni ogrozeno, kar pa na nepreglednem ovinku v zimskih razmerah sigurno je, zato si se peljal na kraj kjer je varno in jih nisi srecal.

Ravno zaradi tega pač ne verjamem, da je zadeva zdržala na sodišču, oziroma bi se gotovo o tem še veliko pisalo, če bi šlo tako daleč. Nihče pač ne more od tebe zahtevat, da (karikiram, ker ne poznam vseh okoliščin) na -15, sredi noči, po snegu, v nepreglednem ovinku urejaš promet. Drugo pa je ali so bile okoliščine res tako ekstremne, da ne bi mogel varno postavit trikotnika 50m pred skalo.

Pa se kako je zdrzala(imo). Ti hitro pod nos vržejo 100 zakonov in clenov in kaksna baraba egoisticna si. Zakaj dejansko ne bi? Pritiski zavarovalnice, bedak v drugem vozilu te bo tozil, policija ti bo izdala plačilni nalog.

Zato se raje obrnem stran, kot se ukvarjam s temi lopovi, ki se vedno spravijo na nic krivega postenjaka.

Ce sem jaz videl, bo verjetno tudi vsak drug.

tukaj si dokončno zavozil debato in pomešal popolnoma vse pojme. Kake zavarovalnice in plčilni nalogi???? Govora je bilo o ovadbi za kaznivo dejanje.

Zgodovina sprememb…

I'm sorry :) Jaz sem videl povezavo v absurdnosti slovenskega pravnega sistema.

Ravno zaradi tega pač NE VERJAMEM, da je zadeva zdržala na sodišču, oziroma BI SE GOTOVO o tem še veliko pisalo

Po eni strani ne verjameš in nisi prepričan, po drugi si prepričan da bi se o tem govorilo, če bi imel ti narobe. Wow.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pimoz ()

???

Moje osebno menenje je da zadeva ne bi zdržala na sodišču (ovadba posameznika, ki je opozoril na skalo). Ker niti pod razno ne poznam okoliščin, še manj pa sem v konkretnem primeru o tem odločal, pač ne morem zagotovo vedet kakšen je bil epilog. Je pa dejstvo, da o epilogu google ne najde nič (o sami ovadbi pa nebroj člankov) posledično sklepam, da zadeva ni prišla dlje kot do odvadbe drugače bi mediji o tem veliko poročali, glede na to koliko člankov je bilo namenjenih že sami ovadbi.

Kaj točno ti v tem sestavku ni jasno?

Zgodovina sprememb…

Siddh ::

Sam sem na avtocesti iz Ljubljane proti Brežicam sredi deževne, ledene noči v nekem ovinku naletel na avto na prehitevalnem pasu. Avto brez luči, razbit, postavljen v nasprotni smeri vožnje.
Kličemo policijo, pravijo, so nam že javili pred pol ure. Povemo, da je stvar dobesedno nevidna zaradi gostega prometa v nasprotni smeri ki te zaslepi, je samo rekel da je neka patrulja na poti. Sam sem imel srečo da sem se umaknil iz prehitevalnega na vozni pas dovolj hitro ko sem prehitel tovornjak. So pa bile razmere vidljivosti takšne da več kot 80 nisem peljal. Ustavil pa nisem, ker nisem imel namena delati samomora, pa še par km nazaj sem prehitel tovornjaka, ki se je peljal napol po odstavnem pasu.

Zakon pa pravi da moraš narediti vse v svoji moči da preprečiš nesrečo. Nekaj takega je bilo v avtošoli.

Ljudje pa se odpeljejo ker se njih pač to ne tiče. Iz istega razloga lahko sredi mesta nekoga kap pa ljudje gledajo stran.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Siddh ()

Kumbaja je izjavil:

tukaj si dokončno zavozil debato in pomešal popolnoma vse pojme. Kake zavarovalnice in plčilni nalogi???? Govora je bilo o ovadbi za kaznivo dejanje.

Govorim o tem, kaj vse te lahko doleti v primeru ovadbe. Sem se kaj zlagal oz. mogoce ni povezano z dogodkom?

Vse to te lahko doleti, ce si samo sporocil in ne zavaroval kraja nesrece.

Ali se morda konča z ovadbo ali pa je to sele začetek?

GupeM ::

Kumbaja je izjavil:

Tole misliš: https://www.dnevnik.si/1042299567
https://www.dnevnik.si/1042298834
https://www.zurnal24.si/slovenija/posku...
?

Ne najdem epiloga, ampak ne verjamem, da je tole zdržalo pred sodiščem. Po drugi strani pa je človek imel možnost preprečit poškodbe/škodo pa tega ni storil.

Verjetno je to, to, ja. Epiloga tudi jaz ne poznam, vem pa, da so bile težave. Tudi če na koncu ni bil kriv, je imel sitnosti, tako da je res bolje se odpeljati mimo, in pustiti, da nekdo nabaše. Bo že tisti klical ustrezne službe. Če bo še živ. Če ne pa kdo drug.

St235 je izjavil:

Tako kot sem jaz prepričan, da bodo zdaj zdaj reptili zavzeli planet.

Tako, da dajmo kak vir (vsaj na hipotetično pravno kršitev, ki bi se lahko zgodila, če že ne na konkreten primer) pa se bomo lahko pogovarjali dalje.

Do takrat pa to sodi v kategorijo policajev, ki solatku med vožnjo izročajo plakete za odličnega voznika.

Bedak. Poglej post pod sabo. Nisem imel časa takrat podrobno iskati članka, sem ga pa hotel kasneje. Sem pa vseeno napisal, ker bi ga mogoče kdo drug našel. In poglej, poglej. Nekdo ga je. Pa ne le enega. Tri!

zmaugy ::

klemenSLO je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Miptrip je izjavil:

Ma ja. Maš kak link?

Ne. Osebne izkušnje, ko sem se pred 10+ leti znašel v enakem položaju. Nakar sem se lahko po navodilu uradne osebe z grožnjo odgovornosti za morebitne nesreče ustavil in šel metat kamen s ceste.
Zdaj ne pokličem več...
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

;-) je izjavil:

Tako je, najprej je lastna varnost, nato ostalo.

Pri "pobegu" je najbrž od vseh okoliščin odvisno, ali na sodišču zadeva pade, ali pa dobiš po glavi.

Zimonem ::

Pa kaj sploh ni jasno. Vklopiš vse štiri in postaviš trikotnik. To je jasno kot beli dan. Če se da pa probaš odvalit skalo na stran.

Lahko pelješ tudi mimo, če si pizda.

Kumbaja je izjavil:

Kaj točno ti v tem sestavku ni jasno?

Jasno mi je, da izida ne poznamo.

Pa kaj sploh ni jasno.

Je jasno. Ker je pot v pekel tlakovana z dobrimi nameni si raje pizda.

Jasno mi je, da izida ne poznamo.

Sem kje napisal kaj drugega?

Sem jaz?

ne vem, ker nisem razmel kaj si hotel povedat s postom: "Po eni strani ne verjameš in nisi prepričan, po drugi si prepričan da bi se o tem govorilo, če bi imel ti narobe. Wow." in zato sem ti še enkrat razložil, pa imam občutek, da si povsem po nepotrebnem užaljen in na vprašanja sedaj odgovarjaš z vprašanji.

Nisem užaljen, nič bat :)
Tvoj stavek je bil nesmiselen. Verjamem pa, da težko zaznaš nesmisel.
O stvari A nisi prepričan. Ampak, če se o stvari A motiš potem si prepričan, da bi se o stvari A govorilo.
Boljše?

ja, zdaj razumem kje se nisva razumela.

Takole bo boljše: O stvari A menim da je X, ocenjujem pa da je velika verjetnost, da bi se govorilo, če ne bi bilo tako. Sem ti pa tudi pojasnil zakaj mislim, da bi bilo govora o tem.

Ok boljse.
Se pa ne strinjam, da je neka velika verjetnost da bi se govorilo. V Sloveniji take stvari zazarijo, ko prvic pridejo na plano in potem brez ognja, tudi tam kjer bi moral bit, ugasnejo.
Glede tega pac imava vsak svoje mnenje. Ki pa je samo to. Mnenje.

korenje3 ::

Kličte na anonimno telefonsko od policije.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Hm, enkrat sem se ze spraseval. Je res anonimna?

harvey ::

Pimoz je izjavil:

Hm, enkrat sem se ze spraseval. Je res anonimna?

Zanimive ugotovitve glede anonimne številke, ki je vpeljana od leta 1997.

Najpomembnejše ugotovitve o anonimnih klicih za leto 2019, statistika tule.

Pri sprejemu anonimnega klica na številko 080-1200 so vodje in pomočniki vodje izmene OKC UPS GPU v 203 primerih (46,8 % vseh klicev) ugotovili, da je vsebina informacije takšna, da je potrebno takojšnje obveščanje pristojne policijske enote oziroma OKC PU.
V 197 primerih je bila na podlagi anonimnega klica izvedena takojšnja akcija ali raziskano kaznivo dejanje.
Občani so najpogosteje klicali za področje mamil, ostalih zadev, premoženjskih deliktov ter nasilja v družini. Ta področja obsegajo kar 84,6 % vseh klicev.
Primerjava števila klicev glede na krajevno pristojno policijsko upravo, na katero se posamezni klic nanaša, kaže, da je na prvem mestu PU Ljubljana, sledita ji PU Maribor in PU Koper. Skupaj so krajevno pristojne za 66,0 % vseh klicev.
Največ klicev je bilo v mesecu decembru (42 klicev na mesec), najmanj (24 klicev na mesec) v februarju, preostale mesece se je število klicev gibalo med 32 in 41 klicev na mesec (povprečno slabih 37 klicev na mesec).

Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mnenje o policajih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12928216 (20010) strup121
»

Držanje pravil po cestah (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Na cesti
38869424 (61144) BigWhale
»

Popraskan avto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10223414 (14867) St235
»

Kazen za prometno nesreco (strani: 1 2 )

8016762 (14406) NeMeTko
»

Zahteva za sodno varstvo - prometna nesreča (strani: 1 2 3 4 )

18443537 (39064) floyd1

Več podobnih tem