» »

Kazen za prometno nesreco

Kazen za prometno nesreco

1
2
»

AnWar ::

Enak primer sem imel in to pred enim mesecom 5 tock in 250e bos dobil. Kazen sem dobil kasneje, kjer mi je prinesel policaj osebno na dom. Vem nasi zakoni so "butasti", pa ne glede na hitrost koliko si vozil, pac si padel nisi prilagodil hitrosti, dobis kazen.
[Asus ROG Strix SCAR III]

furion ::

Sam vzrok nesrece ni neprilagojena hitrost, temvec neki drugega.

šernk ::

vzrok nesreče je v vsakem primeru neprilagojena hitrost, ker če bi šel počasneje se xyz stvar ne bi zgodila.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Invictus ::

Ko je policist obveščen, mora iti na teren. Kot kot dober gospodar ne dela zastonj, napiše kazen. Nekomu že. Da si pokrije stroške.

Tako da če je pri prometni nesreči klicana policija, bo že nekdo dobil kazen. Čeprav je malo butasto da dobiš kazen šele naslednji dan, in da policista niti ni bilo na kraju nesreče.

Pol naj pa še rečejo da se ne splača lagati in goljufati ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

furion ::

šernk je izjavil:

vzrok nesreče je v vsakem primeru neprilagojena hitrost, ker če bi šel počasneje se xyz stvar ne bi zgodila.

ne ni res...v tem primeru ne.

AnWar ::

"Padel sm z motorjem in si zlomil nogo,Glede na to da se je nesreca zgodila na gladkem asfaltu pri 30kmh" Vse si povedal z tem stavkom. Ne glede na hitrost, kazen dobis. Nisi prilagodil hitrost razmeram. Tudi če bi bil kamen na cesti in bi zapeljal cez njega, bi padel bi bil ti kriv, ker nisi ga opazil, ker nisi bil pazljiv ali prehitro vozil. Razumes sedaj?
[Asus ROG Strix SCAR III]

dzinks63 ::

ne ni res...v tem primeru ne.

Kaj hočeš povedati, da si bil le ustavljen ob cesti in te je veter prevrnil?

TOP ::

Saj ni važen kaj je razlog tvojega padca,kazen boš dobil najnižjo in 3 kazenske točke.Mislim da je 300e,če plačaš v 8 dneh pa 150e.

broken/link ::

če bo neprilagojena hitrost bo kar 500eur in 5kazenskih točk - vsaj tako je bilo v mojem primeru. In res je, policistov ne briga kolk hitro je šlo, ali je bilo znotraj omejitev ali ni blo, če si na tleh (v mojem primeru izven ceste) kazen. Žal je tako. Sam sem se tudi pizdu, ker ni blo dovolj, da sm avto uniču, sem moral še kazen plačat, čeprav nobenmu nič. Če gospa ne bi poklicala policije bi privarčeval 500eur in 5kazenskih točk :D ampak ok, človek se vedno kaj novega nauči.

win64 ::

@AnWar: Ne govorit na pamet. Za kamen na cesti je odgovorno cestno podjetje. Odgovornost nosiš sam samo v primeru, ko postavijo opozorilni znak.

AnWar ::

Nope, ne govorim ne pamet. Je odgovorno cestno podjetje to drži, kaj mislis da so 24 ur na cesti da bodo pozorni na vsak kamen? Lahko jih pa tožis da poplačas kazen, ki ti da država. win64 bo kr tok držalo kot sm napisal.
[Asus ROG Strix SCAR III]

win64 ::

Dobro kazen dobiš in jih tožiš.
Če tožbo dobiš, te to po mojem mnenju opere odgovornosti.

St235 ::

Če tožbo dobiš, te to po mojem mnenju opere odgovornosti.

vso srečo

Tezaab ::

win64: Se vedno bi moral prilagoditi hitrost razmeram na cesti. Saj ves, predvideti moras nepredvidljivo (po mnenju nasih oblastnikov).:D

erunno ::

Cestna zakonogaja na žalost ne priznava Božje roke, tako da ko se piše zapisnik o nesreči (mogoče za zaznamek ne, idk) morajo nekega krivca najdt. Mogoče bi pa bilo za izpodbijat vsaj kazenske točke (ali pa člen ki naloži tako bebavo kazen minimalno 5kazenskih točk).

Fritz ::

AnWar je izjavil:

Enak primer sem imel in to pred enim mesecom 5 tock in 250e bos dobil. Kazen sem dobil kasneje, kjer mi je prinesel policaj osebno na dom. Vem nasi zakoni so "butasti", pa ne glede na hitrost koliko si vozil, pac si padel nisi prilagodil hitrosti, dobis kazen.

Plačilu kazni se lahko izogne le, če z izvedencem prometne stroke dokaže, da je padel zaradi neprimernega ali neprimerno vzdrževanega cestišča, kar pa ni lahko dokazati. V vseh ostalih primerih, ko je v nesreči udeleženo eno samo vozilo in se kliče policija, avtomatsko sledi kazen za neprilagojeno hitrost in kazenske točke.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

ABX ::

BALAST je izjavil:

Ko slišiš lokalce v bifeju med razlago, da jim je policaj za prekoračenih 50km/h v naselju dal samo opozorilo, se nasmehnem temu nakladanju.

Sem bil pa priča, ko je policijska patrulja ustavila hkrati 3 vozila zaradi prehitre vožnje in so po 2-3 minutnem pregledu dokumentov samo peljali naprej.

Pa še en primer, ko so ustavili sodelavca za prekoračitev 20km/h in mu napisali kazen samo za 10 km/h.

Torej policisti niso samo "bad guys".


Tukaj ne debatiramo o tem ali so policaji bad ali good guy. Ampak o političnem sistemu ki pripelje do te situacije.

P.S: Moje izkušnje z policaji so kot mulec slabe kot odrasla oseba pa odlične. Tako da mi je jasno da so samo ljudje.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

bosmla ::

Vedno je krivec za prometno nesreco "neprilagojena hitrost", ker ce se ne gibljes nesrece ne bi bilo (pac preprosta logika, ki jo se zmorejo mozgani nasih voditeljev in njih vojska).
Bi morali dat v zakonodajo, da je premikanje po cestah prepovedano in bi resili 400 zivljen letno...8-O

St235 ::

Kaj je alternativa? Da povzročanje prometnih nesreč ni prekršek, dokler ne poškoduješ še nekoga tretjega?

Fritz ::

St235 je izjavil:

Kaj je alternativa? Da povzročanje prometnih nesreč ni prekršek, dokler ne poškoduješ še nekoga tretjega?

Marsikdo ne razume, da je na cesti odgovoren za svojo varnost, posledično pa tudi za varnost drugih saj z ogrožanjem sebe lahko spravlja v nevarnost tudi druge udeležence v prometu. Zakonodajalec in upravljavec infrastrukture ne moreta s predpisi in znaki/opozorili predvideti absolutno vseh okoliščin, še najmanj pa recimo stanje posameznega vozila (npr. oprijem pnevmatik), zato je na vsakomur od nas, da prilagodi hitrost razmeram na cesti, svojim sposobnostim in možnostim vozila, znotraj zakonskih okvirjev. To pa ne pomeni, da je vsepovsod kjer je omejitev 90km/h potrebno tudi peljati točno toliko.

Če že povzročite manjšo nesrečo, v kateri ste bili sami udeleženi, urejajte zadeve brez policije. Če kličete ali morate klicati policijo, boste skladno z zakonom kaznovani s kazenskimi pikami in globo. Kje v tujini vas morda ne bi kaznovali, bi vam pa vseeno zaračunali prihod patrulje zaradi tega, ker ste vi povzročili nesrečo.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

bosmla ::

Tocno! Ce si udelezenec v prometu se moras pac zavedat, da to prinasa doloceno tveganje. Zakonodajalec in upravljavec infrastrukture bi morala poskrbeti predvsem za dobro "izurjenost" udelezencev in cim boljso infrastrukturo. Tako bi bilo potrebno veliko boljse usposabljanje voznikov skozi celotno aktivno obdobje ter posebno preverjanje ob ugotovljenem nevarnem (sedaj recimo v neki meri prekrski) ravnanju. Seveda pa to ni v skladu z zeljami po vecjem zasluzku povezanim z avtomobilsko industrijo.

Ted ::

Koleg je pred cca. 5 leti prav tako padel s kolesom zaradi "neprilagojene hitrosti", zlomil ključnico in klical rešilca. Zaradi nerodnosti in ne hitrosti je padel na ravni cesti pri cca. 10-15km na uro - cesta je bila sicer polna peska. Policisti so bili na kraju nesreče takoj za rešilcem. Pihnil je 0.0. Ker mu je po prejeti kazni šlo za princip se je pritožil in po mojem pričanju na sodišču, da ni šlo za neprilagojeno hitrost ampak za kombinacijo nerodnosti in peska na cesti je zadeva padla oz. od sodišča/policije ni dobil več nič.
Mah...

Rupa ::

Mislim, da je kar standard, da če pride na mesto dogodka policija, da se neko kazen plača.

Sam sem pred leti doživel lažjo nesrečo, kjer sem zaradi okvare na krmiljenju štirikolesnika s hitrostjo okoli 20km/h zapeljal v pobočje na desni strani gozdnega makadamskega cestišča. Kljub nizki hitrosti sem dobil neugoden udarec v predel trebuha, zaradi česar so me pregledali in oskrbeli v bolnici.
Kdo je klical policijo, ne vem, so pa prišli na mesto dogodka, ko mene ni bilo več tam. Iz zapisnika je bilo jasno, da na mestu nesreče niso pregledali ničesar, ugotovili so zgolj, da sem zapeljal s ceste in odredili odvzem krvi. Verjetno so bili prepričani, da sem pijan.
Zato so poslali kolege v bolnico, kjer so odvzeli kri.

Epilog? Ker v krvi nisem imel alkohola, je njihova domneva splavala po vodi.
Dali so mi kazen po starem zakonu (3 odst. 21. čl.), da sem vozil preblizu desnega roba cestišča...

St235 ::

ALkoholiziranost so preverili v skladu z svojimi pooblastili in v primeru prometne nesreče je tak odvzem rutina.

broken/link ::

ni problem rutinsko testiranje, bolj je problem odnos od policajev, ko ti dajo pihat. Sam se spomnim, imel sem nesrečo ob 9h zjutraj, pa me je policaj 3x vprašal, če sem v roku 24ur pil alkohol. Vrtelo se mi je zarad močnega udarca v glavo, pa krvavel sem, in vidlo se mi je, da nisem pjan, in on sili vame s tem. Pa mu lepo odgovorim, da sem se na izpit odpravljal in da na izpit ne greš pod dozo tako da nisem pil. Potem me vpraša šeennkrat, če sm kaj alkohola pil, in jaz njemu ponovim. In potem me še tretjič vpraša, in sem si že mislu, da sem jaz mutav in ne znam več govort zarad udarca v glavo in sem ga sam pogledal kot največji debil in mu samo odločno odgovoril: "ne!". In potem mi reče, da mi bo dal pihat. :D zravn pa policistka, mi je lepo razložila, da je vse skupaj samo rutinski test itd itd itd. Nič nimam proti tem, ampak odnos pa tudi ... še dobro da je bila tam policistka, ker un policist je bil dobesedno navadna rit.

WarpedGone ::

Dali so mi kazen po starem zakonu (3 odst. 21. čl.), da sem vozil preblizu desnega roba cestišča...

Izustil sem spontan LOL...
Zbogom in hvala za vse ribe

St235 ::

Vrtelo se mi je ... in vidlo se mi je, da nisem pjan
hmmm, call me stupid ampak iz tega da se ti vrti (pa ni bistven razlog) zlo težko sklepaš da nisi pijan.
Pa mu lepo odgovorim, da sem se na izpit odpravljal in da na izpit ne greš pod dozo tako da nisem pil.
Seveda ker ti na čelu piše da greš na izpit in je splošno univerzalno sprejeta resnica, da so na izpitu vsi trezni.
dobesedno navadna rit
Glede na to, da na tem forumu določena vprašanja padejo vsaj 10x na mesec...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Rupa ::

St235 je izjavil:

ALkoholiziranost so preverili v skladu z svojimi pooblastili in v primeru prometne nesreče je tak odvzem rutina.

Če je to letelo name, naj pojasnim, da je bila poanta mojega pisanja to, da v primeru, da pride policija na kraj dogodka, neko kazen napišejo. Očitno je zelo pogosta kazen za neprimerno hitrost, če pa te ni, pa najdejo tudi desni robnik :|

Nimam pa nič proti temu, da preverijo alkoholiziranost, daleč od tega. To je njihova naloga in s tem nisem imel nobenih problemov. ČE bi že imel kako težavo s postopki policajev v mojem primeru, bi bilo to dejstvo, da na kraju nesreče niso ugotovili nič (okoliščine, pregled udeleženega vozila, priče). Prav tako so od moje 10 minutne izjave v bolnici zapisali zgolj par vrstic (da izjavljam, da nisem bil pod vplivom alkohola). Drugi detajli jih niso zanimali.

No... kot rečeno, nisem jim nič zameril, so pač mislili, da sem pijan, pa nisem bil. Sem plačal kazen in to je to. Glede na to, da sem se zabil v desni robnik, je očitno, da sem vozil preblizu. Priznam. ;)

broken/link ::

St235 je izjavil:

Vrtelo se mi je ... in vidlo se mi je, da nisem pjan
hmmm, call me stupid ampak iz tega da se ti vrti (pa ni bistven razlog) zlo težko sklepaš da nisi pijan.

nisem na dolgo in široko pisal, ampak sva se s policajem pogovarjala neki časa, preden je prišlo do pihanja. in če mi bi rekel "glej, zdej bo treba pihat. tak je protokol ob prometnih nesrečah, če ne moreš, ti bomo odvzeli kri,. bla bla bla ..." bi čist OK sprejel in to je to. Tak je protokol, that's how it is. Sam on si je očitno raje dan polepšal z drkanjem v glavo enga študentka, ki je šel na izpit in se potem še znašal nad to nesrečo.
Šeenkrat: poanta je v odnosu. Ki je pri nekaterih na podtalnem nivoju.

glede alkoholiziranosti in izpitov - ne poznam nobenga, ki se vozi na izpit 100km+ do ljubljane in se ga pred tem napije.

St235 ::

Če je to letelo name, naj pojasnim, da je bila poanta mojega pisanja to, da v primeru, da pride policija na kraj dogodka, neko kazen napišejo. Očitno je zelo pogosta kazen za neprimerno hitrost, če pa te ni, pa najdejo tudi desni robnik


Dejstvo je da si povzročil prometno nesrečo, če ne bi bilo nesreče policija ne bi rabila "iskat" vzroka za njo.

glede alkoholiziranosti in izpitov - ne poznam nobenga, ki se vozi na izpit 100km+ do ljubljane in se ga pred tem napije.
Kar ne pomeni, da to ni možno oziroma da je to samoumevno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

NeMeTko ::

Jaz sem pred leti imel primer, da sem zletel z avtom s ceste.
V hudem nalivu sem vozil nekaj sto metrov za policijskim vozilom, ko je to (zaradi nesreče pred nami) pričelo zavirati. Vidim zavorne luči policijskega vozila in še jaz začnem zavirati. V tistem je avto zasukalo, pomagal ni ne ABS, ne ostala elektronika - avto se je ustavil šele v grabnu ob cesti.

Policist je bil seveda takoj na mestu in je opravil vse 'potrebne postopke'. V pogovoru je omenil, da bom dobil sodnika za prekrške, da pa bo kakšno dobro besedo rekel, saj je videl, da je pred njim na istem mestu že zaneslo eno vozilo, ki pa se je še nekako ujelo na cesti. Baje pa je na tistem mestu nekaj ur pred tem bila neka nesreča, pri kateri je lahko prišlo do izliva olja na cesto. V glavnem možakar je bil izredno korekten in ga lahko samo pohvalim za njegov 'odnos do strank'.

Čez čas res dobim povabilo k sodniku za prekrške, kjer razložim vso zadevo in tudi omenim, kaj mi je policist govoril. Ker sodnik o tem ni imel nobenih zaznamb, je rekel, da bo zadevo preveril. Od takrat ni bilo več nič slišati od njih.

Ali sem imel zgolj srečo, da sem se tako poceni zmazal (preobremenjenost sodišč?) ali je dejansko policist podal še kakšno izjavo v mojo korist (sumim na prvo), ne bom nikoli izvedel, saj tudi nisem nikoli dobil kakšnega dopisa, da bi postopek ustavili.

Kako bi zadeva danes potekala...si pa ne želim preverjati. Kdor enkrat zleti s ceste, si ne želi ponovitve, četudi je prišlo samo do zvite pločevine.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Takojšen odvzem motorja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14123435 (17754) solatko

Letos smrtnih žrtev že več kot lani (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
15421224 (18577) Mavrik
»

Policija - kazen (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
20131658 (24825) St235
»

Prometna nesreča zaradi cestarske malomarnosti... Kako ukrepati?

Oddelek: Na cesti
345262 (3492) MadMax
»

Prometna nesreča,kolikšna je kazen? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
549596 (8016) Ziga Dolhar

Več podobnih tem