Forum » Zvok in slika » Android TV naprave [Nvidia Shield, Mi Box, Nexus,.... ]
Android TV naprave [Nvidia Shield, Mi Box, Nexus,.... ]
Temo vidijo: vsi
polde66 ::
In hotel prepričati mene in forumaše da se lahko znajde v tvojih naročilih nekaj kar sploh nisi naročil.
polde
robertus23 ::
Moj primarni poceni hroščati kitajc stane na amazonu 290 eur.iz čajne direkt pa 40 eur manj. Ima 8gb rama, 128 gb placa, wifi6, 1 gb lan, fura coreelec brez problema pa še v benchmarku prehiti nvidio. Nastavitev ogromno, smb, dlna server in AI tehnologijo za upscaling. Za 53 eur ponuja kitajski poceni hroščati xiaomi mi box 3gen enako izkušnjo gledanja pretočnih vsebin. Enako izkušnjo ponuja tudi en navaden kitajski jajček strong leap s3 za 44 eur. Res so ta kitajska jajčka brez veze.
polde66
a lahko daš kakšen link od tvojega primarnega boxa?
Hvala
vinkop ::
https://ugoos.com/ugoos-sk1-8-128-gb-am...
kateri android teveji imajo približno take karakteristike ali boljše ?
-JM- ::
Ali obstaja kak program/aplikacija, s katerim bi naredil arhiv preden napravo z Android TV vmesnikom dam na tovarniške nastavitve ?
DamijanD ::
Sicer ne vem ali je to fora TVja (samsung) ali fora boxa (kinhank g1) ampak opazil sem, da so barve na netflixu (predvsem pri tisti netflix rdeči) bolj žive direktno iz appa na TVju, kot pa iz appa na boxu. TV ima načeloma fiksne nastavitve (torej ni za vsak vir posebej, ampak samo ena nastavitev in je v obeh primerih enaka). Kakšna ideja kaj bi bil vzrok in če se to da kakorkoli korigirat?
krho ::
Na kinhank se da nekje vklopit HDR. Sam meni se včasih zgodi, da je vklopljen 2x. To vem po tem, ker so barve prežgane. Pol moram ugasnit in nazaj prižgat in je ok.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
DePalmo ::
Tuhtam o novem TV Boxu. Trenutno imam Xiaomi TV Box 2nd gen in mi že malce najeda da je počasen. Počasen v smislu da ko brskam, ne dohaja oz. šteka. Tudi v Android meniju! Predvajanje filmov deluje vredu, ampak ne uporabljam 4k, samo FHD.
Moj način uporabe je: zunanji disk preko USB ter Kodi. Občasno SmartTube aka. YouTube. Drugega nič, mogoče čez čas kakšen HBO Max. Netflix me ne zanima ker nimajo Slovenskih podnapisov, tako da mi je za njihovo licenco vseeno.
Zelo pomembno mi je da je box dovolj hiter, raje prehiter in da mi ne bo štekal. To je celotna ideja menjave boxa.
Ker se na boxe ne spoznam in na njihove procesorje, me zanima kaj bi mi priporočali?
Moj način uporabe je: zunanji disk preko USB ter Kodi. Občasno SmartTube aka. YouTube. Drugega nič, mogoče čez čas kakšen HBO Max. Netflix me ne zanima ker nimajo Slovenskih podnapisov, tako da mi je za njihovo licenco vseeno.
Zelo pomembno mi je da je box dovolj hiter, raje prehiter in da mi ne bo štekal. To je celotna ideja menjave boxa.
Ker se na boxe ne spoznam in na njihove procesorje, me zanima kaj bi mi priporočali?
Tuhtam o novem TV Boxu. Trenutno imam Xiaomi TV Box 2nd gen in mi že malce najeda da je počasen. Počasen v smislu da ko brskam, ne dohaja oz. šteka. Tudi v Android meniju! Predvajanje filmov deluje vredu, ampak ne uporabljam 4k, samo FHD.
Netflix pa ima od 2019 hrvaške podnapise. Škoda ker si zamudil Kinhank za ceno tam okoli 60 eur na aliexpresu. Jih je kar zmanjkalo. Dobi se še na amazonu ampak je cena 80-90 eur. 4gb ram zelo hiter sistem na androidTV. Lahko pa v browshere gledaš sloflix če se prijaviš oz registriraš. Za tvoje potrebe in zmogljivosti ok. Registracija pa zastonj. Gor dobiš vse oz zelo veliko z slo podnapisi.
Lahko si gor daš stremio (kako in kaj so navodila na youtubu) če dodaš še real debrid račun oz plačilo 16 eur za pol leta ne bo štekanja. Ampak glede na tvoje potrebe po samo fhd ni potrebe za velikimi kvalitetnimi fajli.
Vprašanje je koliko močan internet imaš. Koliko ti pokaže speedtest na boxu?
Kar se tiče filmov preko kodija nebi smelo biti problema, mora delat vse brez zatikanj in tako bi moral delati tudi tvoj xiaomi mi box.
Ok sedaj na priporočila. Novejši mi box 3gen v marsičem ni boljši od starejšega ima pa boljši procesor in grafični procesor. Nima lan vhoda.
Obstajajo variante na procesorju RTD 1325 realtek (ugoos sk2, strong leap s3 pro, Rockteck gx1. Precej zmogljive mašine s ceno od 60 eur strong s3 pro na amazonu do 100 eur ugoos sk2 vmes pa gx1 za okoli 80. Gx1 ima dva usb vhoda, vsi imajo pa 4 gb rama, žal samo 100 mbps lan solidne wifi kartice. vsi so certificirani. V poštev pride rocktek GT1 ki za razliko od ostalih nima dolby vision. Pri vseh teh je gor googleTV 12 in se čaka posodobitev na 14. V sedanji verziji je omejen dostop do diskov ki so formatirani v NTFS z posodobitvijo pa bo viden in uporaben tudi disk formatiran v exfat. Kdaj bo to ???? je pa blizu. Zelo spodobne mašine. Nič novega na x4 procesorjih razen da najboljši stanejo preko 100 eur ampak ti ne bo nič bolj deloval kot tile omenjeni. V pričakovanju pa tudi ni nič pretresljivega. Kar pa za tvojo uporabo itak nima smisla. Lahko pogledaš za kinhank g1 na amazonu ali še malo počakaš do črnega petka. Mogoče se bodo cene malce sprostile.
polde
Yossarian ::
Strong Leap S3 - vsakič, ko dam v njega USB ključek, mi na njem naredi nekaj map (Movies, Pictures...). Kako naj nastavim, da neha to delat? Ni preveč moteče, malo pa je.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo povlekel
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
Ne moreš, z androidom 10 naprej tega ni mogoče preprečiti. Tako delajo vsi boxi certificirani in necertificirani. Moteče ampak nimaš kej.
polde
Yossarian ::
Ne moreš, z androidom 10 naprej tega ni mogoče preprečiti. Tako delajo vsi boxi certificirani in necertificirani. Moteče ampak nimaš kej.
Pol pa pač ne
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo povlekel
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Smart TV in aplikacija EON (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 170580 (1690) | rogerg |
| » | A1 Xplore TV (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Omrežja in internet | 295329 (5572) | mag3 |
| » | Eon Telemach in Android box (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 68580 (4832) | Nixxon |
| ⊘ | Android tv box (strani: 1 2 3 4 … 145 146 147 148 )Oddelek: Zvok in slika | 1236876 (496883) | Mavrik |