Forum » Zvok in slika » Android TV naprave [Nvidia Shield, Mi Box, Nexus,.... ]
Android TV naprave [Nvidia Shield, Mi Box, Nexus,.... ]
Temo vidijo: vsi

polde66 ::
Vse novejše androidTV in googleTV naprave imajo v sistemu možnost uparjanja boxa oz daljinca od boxa z tv-jem. Glasnost, vklop/izklop in nekateri še vir. Torej če ne potrebuješ tv še za karkoli drugega( konzole, setup box od operaterja, blueray...) ti vir ostane zaznan. In ko pritisneš gumb na daljincu od boxa se prižge tudi tv na tistem HDMI vhodu kjer je bil nazadnje.
Homastics ima procesor amlogic S905X4-k in se ne pregreva.
Homastics ima procesor amlogic S905X4-k in se ne pregreva.
polde

Presky ::
Ok, sem naročil. Me prav zanima če bo predvajal večino video formatov.
A vgrajeni player je dovolj dober ali je boljše imeti kakšen Vlc player?
Pa še kater app priporočaš (ki je brez reklam) namesto youtuba?
Tnx
A vgrajeni player je dovolj dober ali je boljše imeti kakšen Vlc player?
Pa še kater app priporočaš (ki je brez reklam) namesto youtuba?
Tnx
BIOHAZARD

Jaz predvajam vse preko kodija. A ga prej spedenam u nulo (slo prevod dostop do podnapisov, dodani jeziki pa podnapise, dodam še balkan dzo build, spedenam povezavo preko smb....) Vlc je načeloma tudi ok. Uporabljam smart tube namesto youtube. Uporabljam stremio aplikacijo z debird računom kjer imaš skoraj vse filme in serije v kvalitetah video in audio kodekov kar doma ne boš nikoli dol vlekel. 80 gb filmi z dts, atmos, hdr, vision...podnapisi tudi obstajajo.
Ta box ti bo predvajal vse. Ampak kot sem omenil. Jaz zanj nebi dal 150 eur. Na aliju je okoli 118 pa kak kupon za - 10, potem je huda konkurenca kinhank g1 ki ga dobiš za okoli 60-70 eur nima pa 1 gb lan vhoda. pa Rocktech GT2 podobna mašina bi rekel identična za okoli 111 eur, pa tudi xiaomi mi box 2 gen (in tudi 3gen) za 50-60 eur predvaja to vse.
Prav tako kak strong leap s3 za 50 eur z amazona de ali boxy za 57 eur z amazona de.
Ta box ti bo predvajal vse. Ampak kot sem omenil. Jaz zanj nebi dal 150 eur. Na aliju je okoli 118 pa kak kupon za - 10, potem je huda konkurenca kinhank g1 ki ga dobiš za okoli 60-70 eur nima pa 1 gb lan vhoda. pa Rocktech GT2 podobna mašina bi rekel identična za okoli 111 eur, pa tudi xiaomi mi box 2 gen (in tudi 3gen) za 50-60 eur predvaja to vse.
Prav tako kak strong leap s3 za 50 eur z amazona de ali boxy za 57 eur z amazona de.
polde
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polde66 ()

DamijanD ::
V bližnji prohodnosti bom nekaj moral kupit. Glede na to temo tukaj so nekako v ožjem izboru
STRONG Leap-S3 Pro - 82€ (https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B...
Xiaomi TV Box S 3rd Gen - 66€ (https://www.amazon.de/-/en/Xiaomi-TV-Bo... ampak če prav vidim nima LANa, tako da je to bolj ne...
Kinhank G1 - 92€ (https://www.amazon.de/Kinhank-Android-C...
Kakšen predlog/mnenje ?
STRONG Leap-S3 Pro - 82€ (https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B...
Xiaomi TV Box S 3rd Gen - 66€ (https://www.amazon.de/-/en/Xiaomi-TV-Bo... ampak če prav vidim nima LANa, tako da je to bolj ne...
Kinhank G1 - 92€ (https://www.amazon.de/Kinhank-Android-C...
Kakšen predlog/mnenje ?

Vse tri sem sprobal. Se mi zdi da je xiaomi 3gen malo razočaranje. Ima slabši wifi kot njegv predhodnik, nima optičnega izhoda je pa poboljšan procesor in grafični čip. In ima sevada 32 gb prostora. Ima že googleTV 14.
Strong leap pro je enak po čipovju Rocketck GX1 z razliko da ima leap 1x usb 2.0 in 1x usb C ta pa ne služi ničemur. GX1 ima 2x usb 2.0. In Leap pro je enak Ugoosu SK2 v bistvu identičen. Vsi ti boxi na realteckovem čipovju čakajo nov firmvare, ki bo uredil adaptive HDR ker trenutno še ne deluje tako kot mora. V bistvu so to začetniški bugi, ki so bili na začetku tudi pri Kinhank G1 pa so z novim firmawarjem porihtali. Torej ta napaka ali pomanjkljivost izklopi delovanje dolby vision oz samodejno preklapljanje z HDR ali DV vsebinami.
Kinhank G1 je že na andridTV 14. Z novo posodobitvijo deluje tudi dolby atmos ki na androidTV 11 ni deloval. Ima daleč najboljši wifi in je nasploh hud box. Na amazonu je precej precenjen in ga na aliexpresu dobiš že od 60-70 ur. Prav tako dobiš spod 60 eur tudi xiaomi 3gen.
Kinhank potrebuje 10 dni iz chine do slo, xiaomi malo več ker potuje preko nizozemske.
Kinhank je absolutno po mojem mnenju najboljši. In tudi androidTV mi je ljubši kot googleTV. Pač moje mnenje.
Prednost amazona je pa v tem, če ti box ne sede ga lahko vrneš v 14 dneh.
Strong leap pro je enak po čipovju Rocketck GX1 z razliko da ima leap 1x usb 2.0 in 1x usb C ta pa ne služi ničemur. GX1 ima 2x usb 2.0. In Leap pro je enak Ugoosu SK2 v bistvu identičen. Vsi ti boxi na realteckovem čipovju čakajo nov firmvare, ki bo uredil adaptive HDR ker trenutno še ne deluje tako kot mora. V bistvu so to začetniški bugi, ki so bili na začetku tudi pri Kinhank G1 pa so z novim firmawarjem porihtali. Torej ta napaka ali pomanjkljivost izklopi delovanje dolby vision oz samodejno preklapljanje z HDR ali DV vsebinami.
Kinhank G1 je že na andridTV 14. Z novo posodobitvijo deluje tudi dolby atmos ki na androidTV 11 ni deloval. Ima daleč najboljši wifi in je nasploh hud box. Na amazonu je precej precenjen in ga na aliexpresu dobiš že od 60-70 ur. Prav tako dobiš spod 60 eur tudi xiaomi 3gen.
Kinhank potrebuje 10 dni iz chine do slo, xiaomi malo več ker potuje preko nizozemske.
Kinhank je absolutno po mojem mnenju najboljši. In tudi androidTV mi je ljubši kot googleTV. Pač moje mnenje.
Prednost amazona je pa v tem, če ti box ne sede ga lahko vrneš v 14 dneh.
polde

Zadnji moj Kinhank je prispel z malo napako. Vse deluje samo na kabel pa ne zazna interneta. Sem sprožil spor posnel, poslikal in dobil možnost, da jim vrnem box in dobim v celoti povrnjeno kupnino ali obdržim box in dobim vrnjeno 35 eur. Sem se odločil za drugo varianto. Spor je bil rešen v 2 urah.
polde
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Eon Telemach in Android box (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 63730 (550) | link_up |
» | A1 Xplore TV (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Omrežja in internet | 273419 (4039) | -JM- |
» | Smart TV in aplikacija EON (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Zvok in slika | 160339 (8476) | fpbs |
⊘ | Android tv box (strani: 1 2 3 4 … 145 146 147 148 )Oddelek: Zvok in slika | 1198640 (458647) | Mavrik |