Forum » Zvok in slika » Android TV naprave [Nvidia Shield, Mi Box, Nexus,.... ]
Android TV naprave [Nvidia Shield, Mi Box, Nexus,.... ]
Temo vidijo: vsi
polde66 ::
Še to, vsak licenciran box mora iti čez roke googla in ta ga odobri ali ne. Če se bojiš sumljivih stvari na drugih boxih, ki niso nvidia pa so certificirani potem te skrbi zaman. Po drugi strani pa so od vseh najbolj vohunski ravno največji ala google, Amazon, Roku...
polde
Še tretja stvar. Nvidia podpira dolby atmos v aplikacijah šele od 2019 generacije anprej tako da trditev 11 let popravkov ne bo ravno držala za vse shilde.
polde
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polde66 ()
Scorpy84 ::
Jaz sem isto mislil box kupiti, pa so me cene cisto odvrnile. V predalu pa mi lezita samsung s9,10 in 21ultra. Pa se bt daljinec oz air mouse sem imel. Ugrenov adapter na amazonu imate po res smesni ceni. Ne rabim omenjati, da na vsa tri telefona dela cisto vse, ker imajo pac kodeke. 4k pa na s10 in ultri lepo dela. Tudi grejejo se ne kej dosti, pri predvajanju. Aplikacij pa itak malo morje.
NejcSSD ::
Zelo zadovoljen z Google Streamer 4K, spet je v amazon akciji pod 80€. App only imam način in vse živo od NEO, Plex itn...
Vse špila - LG C1 OLED ratal prepočasen vmesnik
Vse špila - LG C1 OLED ratal prepočasen vmesnik
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb DDR4, 2x 1TB NVME, AMD 6700XT
speedtouch ::
Google Streamer gladko predvaja 4k remuxe? Na boxu ne nameravam uporabljat netflix ipd. Samo stremio, plex, EON in občasno voyo.
speedtouch je izjavil:
Google Streamer gladko predvaja 4k remuxe? Na boxu ne nameravam uporabljat netflix ipd. Samo stremio, plex, EON in občasno voyo.
Za nezahtevnega uporabnika je streamer super, če pa maš kakšne večje zahteve glede zvoka DTS-HD MA / TrueHD pa to ne bo šlo.
polde
PARTyZAN ::
A si že ljudem razložil kolk kitajskih škatlic si v življenjski dobi Shielda zamenjal?
A nam skušaš razložit, da kitajski boxi nimajo posodobitev zato, ker so perfektni in ne zato, ker je vendorju vseeno za kupce po tem, ko je box prodan? Wow, amazing.
Danes je večina elektronike narejene na kitajskem. Res rabiš razlago kakšna razlika je med nekim brand name in no-name izdelkom? Boš znal sam spromptat LLM in preverit vire?
Nvidia se nima ničesar za bat v bližnji prihodnosti. Slop must flow.
Če sklepam, da ima ena naprava toliko popravkov halo ali je sto napravo vse ok?![]()
A nam skušaš razložit, da kitajski boxi nimajo posodobitev zato, ker so perfektni in ne zato, ker je vendorju vseeno za kupce po tem, ko je box prodan? Wow, amazing.
če vprašaš umetno inteligenco kje je nvidia narejena boš precej razočaran.Ni nič manj kitajski od kitajcev.
Danes je večina elektronike narejene na kitajskem. Res rabiš razlago kakšna razlika je med nekim brand name in no-name izdelkom? Boš znal sam spromptat LLM in preverit vire?
Nvidia se nima ničesar za bat v bližnji prihodnosti. Slop must flow.
A si užaljen. Ni bil to moj namen. Moj namen je pač realnost. Imam box, ki je še za 100 eur dražji od shielda, in ni požegnan s strani googla in f..king je kitajc. Ma kaj pa zdej? Ima ogromno posodobitev, ogromno nastavitev, ima slimbox podporo, podporo entuziastov, coreelec, skratka ni da ni. Mal si preberi o kitajskem jajcu Ugoosu. Moj primerek se imenuje SK1, lastim si pa še 2x X4Q in SK4 vse od ugoosa. Potem si lastim še Kinhank G1, xiaomijev mi box 3 gen, Strongov stick NEVE, Boxy Dune box in Rocketkov GX2. Razlik v gledanju stream aplikacij ni. Razen moj SK1 ne podpira netflixa pa me to niti ne zanima ker imam stremio z realdebridom ter svoj NAs.
Moje mnenje, ki ga za razliko drugih ne vsiljujem drugim je da so "poceni" (težko je reči poceni ker so se zadeve krepko podražile od novega leta) lahko bi uporabil izraz cenejši boxi enako zadovoljivi s sliko in zvokom kot precej dražje zadeve. Za večino uporabnikov je ala streamer za 80 eur vrh glave. Pa ne rabi na njem pisat nvidia.
Ali bi še enkrat kupil SK1? Ne. Ali je toliko boljši od drugih? Je. Vprašanje pa je ali to potrebujem. Ne. Imam še T-2 Arris VIP 7300 setu box, ki je v bistvu čistokrven androidTV box z atv14. Nanj sem na usb 3.0 priklopil usb 1 gb lan dongl. Zadeva šibne na moji 1 gb lan liniji do 900 mbps. Potrebujem več? Ne. Zadovolji? Popolnoma. Sem užaljen če je kitajec? Ne.
Še vedno pa ne razumeš ali nočeš da na tvojem shildu piše : made in china
Pač za določen folk je BMW en in edini avto, Iphone en in edini telefon in Nvidia shield en in edini box.
Moje mnenje, ki ga za razliko drugih ne vsiljujem drugim je da so "poceni" (težko je reči poceni ker so se zadeve krepko podražile od novega leta) lahko bi uporabil izraz cenejši boxi enako zadovoljivi s sliko in zvokom kot precej dražje zadeve. Za večino uporabnikov je ala streamer za 80 eur vrh glave. Pa ne rabi na njem pisat nvidia.
Ali bi še enkrat kupil SK1? Ne. Ali je toliko boljši od drugih? Je. Vprašanje pa je ali to potrebujem. Ne. Imam še T-2 Arris VIP 7300 setu box, ki je v bistvu čistokrven androidTV box z atv14. Nanj sem na usb 3.0 priklopil usb 1 gb lan dongl. Zadeva šibne na moji 1 gb lan liniji do 900 mbps. Potrebujem več? Ne. Zadovolji? Popolnoma. Sem užaljen če je kitajec? Ne.
Še vedno pa ne razumeš ali nočeš da na tvojem shildu piše : made in china
Pač za določen folk je BMW en in edini avto, Iphone en in edini telefon in Nvidia shield en in edini box.
polde
krop ::
@poplde si pa hud nabijalec kitajskih jajc. Eni smo se že naučili, da nima smisla. Raje damo malo več pa je mir
@poplde si pa hud nabijalec kitajskih jajc. Eni smo se že naučili, da nima smisla. Raje damo malo več pa je mir
Zgleda da nisi dobro prebral ali pa sploh nisi prebral kar sem napisal. Preberi še enkrat pa bolj počasi, da boš razumel pa doumel. Kje si zgrešil da je 100 eur več od nvidie po tvoje manj? Pa ko boš sprobal par stvari se oglasi, takole po gostilniško in napamet pa raje ne. Hud nabijalec kitajskih jajc? Tega ne razumem. Bi prosil malce širšo razlago. Saj razumeš moj IQ je daleč pod tvojim pa težje dojemam. Seveda če ti to ni težko in če boš zbral sploh kak pametn argument.
Sicer pa na tvoji Nvidii tudi piše made in china.
polde
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polde66 ()
c3p0 ::
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | A1 Xplore TV (strani: 1 2 3 4 … 24 25 26 27 )Oddelek: Omrežja in internet | 336101 (5128) | Ganon |
| » | Eon Telemach in Android box (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 77585 (1295) | Pat_MaGroin |
| » | Smart TV in aplikacija EON (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 181553 (12663) | rogerg |
| ⊘ | Android tv box (strani: 1 2 3 4 … 145 146 147 148 )Oddelek: Zvok in slika | 1454032 (714039) | Mavrik |