» »

Kavni avtomat

Kavni avtomat

Kleemen ::

Na mimovrste imajo sedaj odlično akcijo za kavni avtomat na kapsule Dolce gusto in zanima me če je kakšna posebna razlika med temi dvemi avtomati ali samo vizualno? Tale cenejši je v redni prodaji dražji od drugega, tako da naj bi bil celo boljši?

https://www.mimovrste.com/kavni-aparati...

https://www.mimovrste.com/kavni-aparati...

Hvala za info.

lorte ::

Ma dej, pol bo pa cez par dni na mali oglasi.
P: kavni avtomat, samo sproban, nov je 199, jaz ga prodajam za samo 220 ker je ze v ljubljani in dam cel paket 100 kapsul dolce gusto in nespreso zorzTM kluni edisn.

Old Spice ::

Itak te olupjo s cenami kapsul. Tako da tile aparati samo zgledajo poceni.

Kleemen ::

To je res, ampak kakšna je razlika? Kava iz kapsul je vrhunska, najboljša kar sem jih pil, tako da mi ni problem dat 20-40 centov za skodelico kave. Toliko pride ena kapsula če preračunaš, da je 48 kapsul 10eur. Meni se ne zdi drago.

Old Spice ::

Ponavadi vsako leto izdajo kak nov dizajn. Razlike so pa v glavnem v tem, ali ima fizično stikalo, s katerim pretikaš ali želiš toplo ali hladno vodo (cenejše, dražje imajo gumb). Dražji modeli imajo ponavadi še avtomatsko zaustavitev, ko preteče zadosti vode (se pravi če so na kavi 3 črtice za vodo, lahko na aparatu že vnaprej nastaviš 3 črtice). Na poceni aparatih pa moraš sam ustavit. Nekih drugih razlik sam nisem zaznal.

Sem tudi sam pil te kave in se strinjam. So dobre. Verjetno pa dodajo še kako žajfico notri da ti je noro dobro in piješ samo še to, pa mogoče še mal več kofeina zdraven, da bolj prime kot ostale :)

Kleemen ::

Torej kot razumem ta prvi Oblo nima za regulirat "črtic" in moraš sam ustaviti vodo, Mini mi pa ima? Glede kave pa itak vrhunsko dobra, je pa sigurno noter več kemije in kofeina kot v navadni kavi, tako da nevem če je priporočljivo pit lih vsak dan ali večkrat na dan kot nekateri. Po drugi strani pa itak je že povsod kemija, tko da ni neke omembe vredno.

Tody ::

Jaz imam prvega in ga lahko samo pohvalim. Glede na to da lahko sam reguliraš vodo je samo dobr, ker lahko tudi različne kapsule kupuješ, za 50ml pa tudi do 240 ml.

Kleemen ::

Mini me ima za regulirat "črtice" Oblo kar vidim nima, ali kaj narobe razumem? :D Nevem pa zakaj je Oblo redna cena tako drag, če je "slabši" od Mini Me..

tomaz- ::

oblo NI avtomatski, moraš na roko zaustavit, kar je zgrešeno IMHO..

Mini me pa je avtomatski in zagotovo boljši sistem

Matevz96 ::

"redne cene" preveri pri drugih trgovcih ker so na mimovrste navite, da imajo lahko večje popuste.

Je že kdo na mimovrste našel artikel, ki ne bi bil v akciji?
#hooldthedoor

Horas ::

najbolš je instant kava. ceneje, skoraj nič dela, vodo pogreješ v mikrovalovki.

tomaz- ::

malce prečekiraj electronic4you ( Majdič v Avstriji ) .. Ima najboljše cene, kar se tiče teh aparatov..

https://www.electronic4you.si/dolcegusto

Horas je izjavil:

najbolš je instant kava. ceneje, skoraj nič dela, vodo pogreješ v mikrovalovki.


potem si odpri svojo temo z instant kavo in njeni ceni.. Tukaj fant sprašuje za kapsule …

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tomaz- ()

Kleemen ::

Mini me je na Mimovrste sigurno najcenejši od vseh znanih spletnih trgovin. electronic4you ima ponavadi te zelo ugodno ja sem malo spremljal, ampak ceneje kot na Mimovrste trenutno ni. Oba Oblo kot Mini Me sta kar dobra cena. Bom pa dal raje 10eur več in vzel Mini Me, ker ima avtomatsko zaustavitev, ker očitno Oblo res nima.

Instant kava je kul ja, ni pa nobene primerjave z Dolce gusto ki je najbolša kava kar sem jih kjerkoli pil. Pa tudi kapsule niso drage, nevem zakaj vsi pišejo, da je Dolce gusto drag. Za navadno kavo z mlekom (Cafe au lait) porabiš samo eno kapsulo (primer kapučin rabiš dve) in je 10eur 48 kapsul to je 20centov na eno šalco kave. Če jo piješ vsak dan (ponavadi več kot 3-4x na teden nikoli, glede na to da ne piješ kave samo doma ampak tudi kje drugje) porabiš okrog 70eur na leto za najboljšo kavo iz kapsule. Za primerjavo če piješ kavo vsak dan v baru porabiš letno okrog 500eur. :D

Barbarpapa2 ::

Pozdrav

Ali je Dolce Gusto draga ali ni draga je odvisno s čem primerjaš in kako primerjaš. Če primerjaš z doma pripravljeno kavo iz mlete kave ali instant kave, je ta kava iz "kapsul" (Tassimo, Dolce Gusto) dejansko draga. Za dejansko ceno bi pa moral upoštevati še strošek samega aparata, energije in vode...

Lp

Jože

Tomson ::

Dobra opcija so tudi Lavacca avtomati, ki se dobijo brezplačno ob rednem naročilu kapsul, imamo sami doma firma model, sam sicer ne pijem kave, žena pa pravi da boljše iz avtomata ni, sicer Lavacca ne potrebuje predstavitve, pač ena boljših kav verjetno, cena kapsule pa 0.38€ ... Pač še ena opcija, za v razmislek, najem aparata je brez vezave, za naš aparat je potrebno naročiti 96 kapsul na 2meseca npr ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Kleemen ::

Cena aparata ni omembe vredna cca. 50eur če ga imaš par let ga komot prodaš vsaj za 20eur če že gledamo z vsak eur. :D

ivi ::

Jaz bi vsekakor vzel Mini ker lahko določiš količino same kave. Drugih razlik med aparati razen oblike ni.

Dandanes se dobi kar nekaj nadomestkov za dolce gusto kapsule, ki so načeloma cenejše in nekatere so celo boljšega okusa kot original.

Kleemen ::

To da lahko določiš količino same kave vpliva tudi na večkratno uporabo ene kapsule?

MIHAc27 ::

Kleemen je izjavil:

To da lahko določiš količino same kave vpliva tudi na večkratno uporabo ene kapsule?

A to misliš na Gorensko foro, ko se eno čajno vrečko 2x pomoči v vodo in to je to. Da ostane vrečka še za drugič?
1 kapsula = 1 kava (včasih rabiš celo še dodatno kapsulo torej 2 kapsule =1 kava)

Ker so različni okusi daš npr. za expresso čisto malo vode, za cappuchino pa veliko več. Žal tudi pri expressu ne dobiš toliko kave, da bi lahko naredil 2 skodelici. Ta druga bo pač že zelo vodena in ne bo imela intenziven okus (po moje je tudi dejanske kave notri manj).

Mi imamo doma Piccolo model, podoben mini me-ju. Se trese kot hudič, medtem ko dela kavo, zato bi verjetno, če bi še enkrat kupoval vzel prvega, če je kaj bolje.

Tody ::

Jaz kupujem Grande intenso kapsule, ki imajo specifirano 240 ml kave. Zadeva se ogreje v 30 sekundah in vse kar moreš je da še 30 sec stojiš zdraven da odpreš in zapreš vodo. Je pa kr glasn, tko da če ga boš mel v spalnici se bodo vsi zbudil :P

deleted ::

Dolce gusto avtomat pa reusable kapsula z aliexpressa - to je to. Fina kava pa še eko rešitev, da ne zmečeš milijon teh kapsul stran:

https://www.aliexpress.com/wholesale?ca...

link_up ::

Ne seri s kapsulami, ker je na koncu toliko odpada, da je joj. Raje razmisli o pravem strojcku, ki zna tudi mleti kavo.
In and Out

Tody ::

To je pa od 500 eur + pa še en kup čiščenja

TheBlueOne ::

link_up je izjavil:

Ne seri s kapsulami, ker je na koncu toliko odpada, da je joj. Raje razmisli o pravem strojcku, ki zna tudi mleti kavo.


Kapsule so konstanten okus. Takoj ko meljes sam pa je treba zadeve naceloma nastavljati.

Pravi stroj nima mlina, mlin mora biti posebej. :) Je pa med kapsulami in dobrimi stroji hitro vec k€.

šernk ::

sam uporabljam kapsule za večkratno uporabo notri stavim pa lavazza kafe (mislim da trenutno so 3 kapsule skuhale že čez 500 kafet). Super kombinacija.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

MIHAc27 ::

Jaz sem tudi nabavil te reusable iz alija, takoj ko smo aparat dobil ... kakih 10 kav je šlo brez problemov (ok vsaka kava ni bila čisto ok) ampak so te kapsule kar hitro začele nagajat, ker je šel pritisk ven v napačni smeri in se je vse polivalo.

Tko da raje uporabljamo kar za enkratno uporabo, kave pa itak ne pijemo pogosto. Nisem pa sprobal, kako se obnese kovinska kapsula.

šernk ::

ampak so te kapsule kar hitro začele nagajat, ker je šel pritisk ven v napačni smeri in se je vse polivalo.


počakaš ene 10-15s še da je kapsula zaprta v aparatu, da se v kapsuli počasi sprosti pritisk. Ravno tako si morda uporabljal prefino mleto kavo - barcaffe itd odpadejo. Lavazza je na meji, illy boljši, še bolje je pa če si sam zmelješ bolj debelo.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

sandmat ::

Kleemen je izjavil:

Na mimovrste imajo sedaj odlično akcijo za kavni avtomat na kapsule Dolce gusto in zanima me če je kakšna posebna razlika med temi dvemi avtomati ali samo vizualno? Tale cenejši je v redni prodaji dražji od drugega, tako da naj bi bil celo boljši?

https://www.mimovrste.com/kavni-aparati...

https://www.mimovrste.com/kavni-aparati...

Hvala za info.


če kupiš 400 kapsul pri dobavitelju, dobiš takle jajček zastonj. Sicer pa tako kot so ostali rekli, tole je živo sranje od plastike + drago je precej bolj od kavomata, ki zmelje kavo ali pa vzame zmleto kavo.

BedBrejn ::

Jaz sem tudi pred enim letom razmišljal o dolce gusto kapsulah, a sem se potem raje odločil za philipsov sistem senseo.

Ni mi žal. Prej nisem pil veliko kave, če že, instant. Po enem letu sem se tako navadil, da sedaj kupujem avtomatski aparat s penilcem mleka.

Zakaj senseo vs. kapsule?

Gre za blazinice podobne čajnim vrečkam (podobno kot illy ECE, samo bistveno ceneje), po uporabi jih enostavno vržeš na kompost (ni kupov odvečne plastike kot pri kapsulah).
Cena kave je nižja kot pri kapsulah (jaz kupujem v mullerju Alberto, je od istega proizvajalca kot Movenpick, pride 8 centov na kavo ). Imaš tudi lavazzo blazinice in ostale, pridejo cca 15 centov na kavo. Najdražje so original Senseo, če jih kuzpiš pri nas. Na amazon bistevno ceneje, imajo tudi druge proizvajalce.

Aparat v mullerju 50 EUR, jaz sem kupil malenkost boljšega na amazonu za 70.

MadMicka ::

Vrelnik vode za 20 EUR, žlička kave v skodelico, čez vroča voda in dodaš kar želiš, mleko, cuker ali Baileys, ceneje in boljše kot razno razni kavni aparati.

šernk ::

MadMicka je izjavil:

Vrelnik vode za 20 EUR, žlička kave v skodelico, čez vroča voda in dodaš kar želiš, mleko, cuker ali Baileys, ceneje in boljše kot razno razni kavni aparati.


daleč stran od dobrega pravega kafeta :)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

nejcek74 ::

ja, ampak tudi kapsule so dalec stran od pravega kafeta :)
instant kava < blazinice < kapsule < avtomati < mokka < espresso
seveda z napačno izbiro kave, kapsul, blazinic zaserjes kateregakoli. Dober mini espresso je sicer drag, vendar ti bo z rednim vzdrževanjem zdržal do konca življenja. Z lastnim mlinčkom pa lahko tudi iz povprečnih zrnc iztisneš okusno kavo.
Btw. ce hoces poceni kavo je mokka (kofetjera) najboljša izbira ali pa džezva ce si ljubitelj turske kave. Vse ostalo do pravega epsresso aparata pa je kompromis, ki ti za malo udobja ponudi slabšo kavo za višjo ceno.

Tody ::

Men kofetjera ne dela na indukciji... kaj pa zdej?

šernk ::

Tody je izjavil:

Men kofetjera ne dela na indukciji... kaj pa zdej?

kupiš takšno ki dela, obstajajo ;)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: šernk ()

Kleemen ::

Nevem kaj vsi jočete o stroških. A 20 centov na dan oz. 70eur letno (če jo piješ vsak dan) za vrhunsko dolce gusto kavo vam je veliko ali kaj? Niti nevem kakšna je primerjava dolce gusto s "pravo" kavo iz kofetjere. :D Čisto nekaj drugega.

sandmat je izjavil:



če kupiš 400 kapsul pri dobavitelju, dobiš takle jajček zastonj. Sicer pa tako kot so ostali rekli, tole je živo sranje od plastike + drago je precej bolj od kavomata, ki zmelje kavo ali pa vzame zmleto kavo.


Kje se to zrihta?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kleemen ()

</head> ::

Jaz sem tri leta nazaj kupil tole: https://smile.amazon.de/dp/B06X3Z9MF3/r...
Naredil gotovo vsaj 1000 kav in še ne kaže da bo kdaj nehal.

Po okusu mi najbolj ustreza mleta kava Segafredo:


Sem se igral z mletjem kave, pa je bilo preveč dela. Pa še mlinček je bil dražji od kavomata. Pa če si kaj zasral, si dobil res slabo kavo ven.

Minimalno čiščenja. Super zadovoljen.
Pijem pa espresso brez dodatkov, tako da je taka simpel mašina super zame.

Huh, mlinček je 100EUR dražji, kot je bil tri leta nazaj. https://smile.amazon.de/gp/product/B009...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: </head> ()

rokp ::

Tody je izjavil:

Men kofetjera ne dela na indukciji... kaj pa zdej?


Nekaj takega?

Tody ::

40 dolarjev za tole? Heh

sandmat ::

Kleemen je izjavil:

Nevem kaj vsi jočete o stroških. A 20 centov na dan oz. 70eur letno (če jo piješ vsak dan) za vrhunsko dolce gusto kavo vam je veliko ali kaj? Niti nevem kakšna je primerjava dolce gusto s "pravo" kavo iz kofetjere. :D Čisto nekaj drugega.

sandmat je izjavil:



če kupiš 400 kapsul pri dobavitelju, dobiš takle jajček zastonj. Sicer pa tako kot so ostali rekli, tole je živo sranje od plastike + drago je precej bolj od kavomata, ki zmelje kavo ali pa vzame zmleto kavo.


Kje se to zrihta?


Moram pogledat po mailih koga sem nazadnje pingal, ko smo bili še naivni in smo kupovali takšne mašine.

rokp je izjavil:

Tody je izjavil:

Men kofetjera ne dela na indukciji... kaj pa zdej?


Nekaj takega?


Zakaj pa ne kar kafetiere na elektriko? Niso pretirano dražje. V bistvu je spodaj narejena kot grelec za vodo (podstavek in kontakt), zgoraj pa je navadna kafetiera

nejcek74 ::

Kleemen je izjavil:

Nevem kaj vsi jočete o stroških. A 20 centov na dan oz. 70eur letno (če jo piješ vsak dan) za vrhunsko dolce gusto kavo vam je veliko ali kaj? Niti nevem kakšna je primerjava dolce gusto s "pravo" kavo iz kofetjere. :D Čisto nekaj drugega.

Noben ne joče o stroških, razlagamo, da je kava iz kapsul v najboljsem primeru povprecna, "dolce gusto" gor ali dol. Če ti je mar za stroške kupiš kofetjero (ni noben problem dobiti take za indukcijo), če ti pa ni mar za stroške pa kupiš pravi mali espresso aparat. Kapsule, avtomatiko in podobno sranje pa pustiš za one, ki nimajo pojma kaj je to dobra kava.

rokp ::

sandmat je izjavil:


Nekaj takega?

Zakaj pa ne kar kafetiere na elektriko? Niso pretirano dražje.


Tega zgoraj se itak ne splaca kupovati, razen, ce ima dzezva sentimentalno vrednost - ker "dela" pocasneje, ni ravno poceni za kos kovine (sigurno se dobi za manj kot 40 dolarjev, ki so itak verjetno novozelandski, glede na link), ....

mancini ::

Tody je izjavil:

Men kofetjera ne dela na indukciji... kaj pa zdej?


A je iz pravega materiala za indukcijsko plosco. A je dovolj velika da jo prime, da se ustvari magnetno polje, ....

Tody ::

Haha, zdej so na plano prisli pravi kavoljubci, ki jim z kapsulami delamo sramoto :)

Kleemen ::

nejcek74 je izjavil:


Noben ne joče o stroških, razlagamo, da je kava iz kapsul v najboljsem primeru povprecna, "dolce gusto" gor ali dol. Če ti je mar za stroške kupiš kofetjero (ni noben problem dobiti take za indukcijo), če ti pa ni mar za stroške pa kupiš pravi mali espresso aparat. Kapsule, avtomatiko in podobno sranje pa pustiš za one, ki nimajo pojma kaj je to dobra kava.


Kaj ma to veze.. Sem pil ze ogromno kav po celem svetu od pravih do “umetnih” in nobena ni bila tako dobra kot dolce gusto. Me pa ne briga ali je prava kava ali “zvarek” glavno mi je da je dobrega okusa za moj okus in seveda ima kofein. Ostalo ni pomembno.

sandmat je izjavil:



Moram pogledat po mailih koga sem nazadnje pingal, ko smo bili še naivni in smo kupovali takšne mašine.


Ok javi ce kaj zves. Hvala. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kleemen ()

Cveto ::

Dolce Gusto MiniMe je najcenejši v avstriji, v saturnu ali mediamarktu - 40 evrov. Za razliko do Mimovrste se gor ne splača vozit, če pa se že hodi kje tam okoli je pa to najugodnejša varianta.

https://www.saturn.at/de/product/_krups...

Jaz sem ga kupil točno eno leto nazaj in dela še vedno brezhibno. Vedno sem bil proti kapsulam, a za doma, ko se pije kava večinoma samo čez vikend, je top. Glede na ostale variante tudi ni nič čiščenja (razen šalce za kavo). Vsake toliko edino spustiš krop čez prazen anstavek in obrišeš ležišče za kapsule. Razlika med Oblo in MiMe je kot že napisano v nastavitvi količne kave. Na kapsulah imaš označeno koliko črtic, lepo nastaviš in naredi vedno kot je treba. Zadnjič sem bil na sejmu, kjer je bil aparat z ročnim nastavljanjem (Gorenje) in se mi je večkrat zgodilo, da sem sputil preveč in je ibla potem kava vodena. Kupujemo sicer Barcafe kaspule, pa otroci kakav, žena včasih ledeno kavo itd... Prednost je predvsem da je takoj pripravljeno ter da je kava konstantno dobra. V službi delamo tako, kot je opisano zgoraj, torej zavremo vodo v čajniku, prelijemo v šalce, malo pustimo da se pokuha in je to to, samo tista kava je daleč od te Dolce Gusto. Slabost so seveda cena kapsul in pa odpad, ki ga ni malo, poleg tega iz kapsul teče voda, tako da moraš imeti smeti zraven.

Kot sem rekel, za parkrat na teden je, kot neke vrste priboljšek, za dva do trikrat na dan je pa predrago in preveč odpada.

karosha ::

Čisto hitre informacije od orto kavoljubke :))

1.) Dolce Gusto kapsule in aparati: definitivno glej za avtomatskimi modeli, ki sami ustavijo dotok vode glede na izbrani napitek. (jaz imam Lumio, lušten in majhen). Velik plus je v veliki izbiri napitkov, če seveda rad piješ takšne zvarke (če imaš otroke, so tudi kapsule s kakavom in vročo čokolado, sicer pa lahko narediš tudi čaj, hladne napitke in različne volumne kav - od ristretta 35 ml do morning blenda 330 ml). Najbolj popularen sistem v SLO in kapsule so praktično na voljo kjerkoli.

2.) Nespresso: bolj fancy verzija Dolce Gusto sistema, oboje pa Nestle. Lahko nastaviš samo dva volumna, espresso ali lungo. Mnogi vidijo plus v tem, da so kapsule iz aluminija in ne plastike. Na voljo samo preko spleta ali v njihovi fizični trgovini v CityParku.

3.) Drugi sistemi - Tassimo, Illy ... Nekateri operirajo s kapuslami, drugi z ESE blazinicami (mleta kava v biorazgradljivih vrečkah, imajo jih tudi v Muellerju in DM-u)

Za kafetjero pa glej, da je iz nerjavečega jekla (npr. Bialetti Musa), bo delovala tudi na indukcijii. Pri aluminijasti je križ, ker se sčasoma premaz začne lupiti in tisto res ni okej.

Domači espresso: večina domačih espresso aparatov je brezveze, če ne misliš investirati minimalno tisočaka. To je samo moje osebno mnenje, seveda pa vsakomur svoje. Obvezno seveda s svojim mlinom, ki je za espresso mašino spet 500 EUR + Torej, dober, poudarek na dober, espresso je doma možen samo ob dobri opremi, žal.

Filter kava: najmanj razširjena v SLO, za moj okus pa najljubša kava. Zrna kupujem sveže pražena v pražarnah, potrebuješ filter sistem (V60, Chemex, Kalita ...), filtre, dober mlinček (ne teh električnih za 30 EUR), dobro tehtnico in grelnik vode z nastavljivo temperaturo. Ni pa vsakemu všeč taka vrsta kave, sploh, če si navajen na turško ali espresso.

Turške ne pijem, naredim pa dobro ;)

qwertyy ::

Eh, jebesh avtomate, še zmeraj je najboljša turška in edino ta mi zadovolji jutranjo potrebo po kavi. Pijem pa črno, brez sladkorja in menim da je taka tudi najbolj zdrava, bolj kot razne kapsule ipd.

karosha je izjavil:



Turške ne pijem, naredim pa dobro ;)

Kako jo pa narediš?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: qwertyy ()

Kleemen ::

Končno pravi realni nasveti, hvala Cveto in karosha. Verjetno bom vzel kar Mini Me, samo še sandmata počakam če kaj zve kako je s tisto promo ponudbo.

qwerty kaj pa če ne ustaneš pred 11 in ne piješ jutranje kave? :D

karosha ::

qwertyy je izjavil:


Kako jo pa narediš?

Na kavno skodelico (ki ni ogromna šalca za čaj) odmerim 2 zvrhani žlički kave. Meljem jo v mlinčku, za turško imam čisto običajnega električnega z rezili, za filter imam drugega, s stožčastimi mlini. Skrivnost je v tem, da je ne zmelješ preveč na drobno, ampak malo bolj na grobo, da se kavni delci prej posedejo na dno. Daljše mletje (torej bolj na fine delce) tudi "zažge" kavo, ker se rezila pri običajnih mlinčkih obračajo z visoko hitrostjo, kovina se segreje in toplotno obremeni kavo. Vodo zavrem samo toliko, da se na dnu pokažejo mehurčki, odstavim, vmešam kavo in ne vračam nazaj na ogenj. V splošnem, karkoli "žge" kavo (vračanje kave na ogenj oz. segrevanje vode do vrelišča) ni okej, ker prvič, kava zagreni, drugič pa izgublja aromo med dviganjem usedline. Preden nalijem, odstranim usedline z vrha, da jih je čim manj v skodelici.

Sicer je pa najbolj zdrava kava pripravljena na filter oz. pour-over način. Pri turški je največji problem ravno usedlina na dnu skodelice, ker se ves čas pitja še vedno prekomerno sproščajo kisline in kofein, zaradi same priprave je tudi veliko večja prisotnost kavnih olj.

Sem šla še enkrat čez svoj kavni laboratorij in na info seznam dodajam še french press: čez zelo grobo mleta kavna zrna zliješ vodo, počakaš 4 minute in potisneš cedilce čez vodo do dna. Luštno, kadar potrebuješ večjo količino kave na hitro.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: karosha ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kavni aparat (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
31359494 (336) nokken
»

Kavni aparat dolce gusto in kapsule

Oddelek: Loža
4913308 (130) amacar
»

Kava (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
33891950 (355) mat xxl
»

Nakup kavnega avtomata

Oddelek: Loža
456238 (2405) Tsunamii
»

Aparat za kavo za doma

Oddelek: Loža
172550 (2087) nejcek74

Več podobnih tem