» »

Kava

Kava

m0LN4r ::

To več nebi bla domača kava, če mi mlel s takim mlinom :D Prisegam na vintage.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Okapi ::

Pri turški pripravi kave je tudi tako pomembno mletje?
Ja in ne. Pri espressu je "problem", ker gre voda mimo kave pod velikim pritiskom in zelo na hitro (20-30 sekund), zato morajo biti delci kave ravno prav veliki (in vsi čim bolj enako veliki), sicer dobiš vsakokrat malo drugačen okus. Ravno to konsistentnost je s cenejšimi mlinčki nemogoče doseči, poleg tega pa na okus vpliva tudi, če se med mletje delci kave preveč segrejejo.

Pri turški kavi je pa problem, ker mora biti zelo fino zmleta in cenejši mlinčki ne uspejo zmleti dovolj. Ampak je vseeno lažje doseči dovolj fino mletje kot ustrezno mletje za espresso.

O.

Gandalfar ::

Ali si pa enega takega ročnega hariota omisliš - http://www.amazon.com/Hario-Ceramic-Ske...
pa še kavo ti drži, pa potem enkrat na par dni malo melješ - ~ 3 minute in je ok.

mat xxl ::

Imam dokaj perfect Jura F90 kavni aparat , pa me zanima, kako nastaviti mletje čim bolj drobno, srednje in ali naj aparat zalije kavo z zelo vročo vodo ali malo manj, raje pa imam močnejši okus če že je, sedaj imam nastavljeno mletje ultra na drobno in temperaturo na visoko, pa kava ni grenka mislim ni zažgana v žargonu ?

ssitcm ::

Izsek iz Dnevnika:
.....
Ker pa je espresso najbolj priljubljena kava v Italiji, njegovi pripravi namenjajo veliko pozornosti. »Za pripravo dobrega espressa sta najnujnejša izobražen pripravljalec kave in pa mlinček za kavo. Sam avtomat ni tako pomemben. Tehnične značilnosti so standardne: temperatura vode med 90 in 92 stopinjami Celzija, med sedem in 7,5 grama kave in 25 sekund izluževanja. Največ možnosti za napake je pri mletju kave. Če je kava preveč zmleta, bo voda težje prehajala, kava pa bo posledično preveč močna in pogosto preveč grenka. Če je premalo zmleta, pa bo kava preveč vodena, ne bo imela telesa in ne bo imela značilne kreme,« o skrivnostih priprave dobrega espressa pove Bernini.
....

m0LN4r ::

Torej, kao morajo vsi piti isti espresso. Ne glede nato, če ga ma nekdo rad takole, drugi pa takole. lol ?

Kavo si nardiš tako, ki ti je dobra in to lahko nardiš tudi z starim ročnim mlinčkom :D
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Okapi ::

Ni stvar v tem, da bi morali piti vsi enak espresso. Pri pripravi lahko spreminjaš pritisk vode, temperaturo vode, čas, ko gre voda čez kavo, velikost delcev kave in seveda samo vrsto kave. Imaš tisoč različnih okusov espressa. Ampak problem je, ker načeloma hočeš doseči, da ima kava vedno enak okus, tisti, ki ti je najbolj všeč, ne pa da je okus odvisen od naključja. In tu se pokaže pomen aparata za espresso (da lahko spreminjaš posamezne parametre - temperaturo in pritisk - in da so ti vedno točno taki, kot si nastavil) in mlinčka. Problem "navadnih" mlinčkov je, da ne meljejo enakomerno. Ne moreš doseči, da bi bila kava vedno enako zmleta (da bi imeli vsi delci vedno enako in točno določeno, za tvoj okus optimalno, velikost). In potem se lahko še tako trudiš, pa bo imela kava vsakokrat malo drugačen okus.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

echo ::

Jap, če je že samo del kave prefino zmlet, bo zamašil pore med večjimi zrni in upočasnil prelivanje (kot mivka med kamni).
Se da to kako drugače rešiti - da bi po mletju ločil prah od granul zmete kave?
Recimo kakšno fino sito, ciklon varjanta?

Verjamem, dober mlinček stane več sto ali tisoč evrov, ampak to se mi zdi absurden znesek.

Pregrevanje med mletjem se po mojem zadovoljivo reši z ohlajenim mlinčkom in kavo (podobno kot pri mletju mesa, kjer se maščoba "razmaže", če zadeve niso hladne)

mat xxl ::

Kupiš nekaj od Jure , klasik linijo od F50 do F90 pa imaš vse to, pa še kaj več !

echo ::

Kaj več natanko?
900€ lahko bolje porabim.
Tako ali tako mi ni všeč avtomatika, zame je kava proces, ne pa samo napitek - zato tudi nerad hodim po kafičih.

m0LN4r ::

Ja eni se menite o perfektem espressu drugi pa o dobri domači kavi.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

echo ::

Ne o perfektnem, samo dobrem.
Tak, kot naj bi bil.
Tak, da maš kej za zajebat.
Tak, da ti rata.

Vržt žlico barcaffeja v vrelo vodo ne zahteva nobenga znanja, poleg tega tut končni produkt niti ni omembe vreden - pač kofe. Smo lahk konc v treh odstavkih.

Mal teorije o okušanju kave (pazi to, poliva se z vodo, ki ima 90°C)
http://www.kofetko.si/coffee-cupping-al...

Dober espresso je njami, dobiš mravljince od okusnosti in palete vonjev. Enostavno potegne iz kave več.

m0LN4r ::

Če primerjam espresso iz večine kafičev v mb je moja "pour over" kava vedno boljša, ne glede nato kako zmeljem.
Je pa res, da imam dokaj natančen postopek, ki je časovno in po znanju nezahteven.
No da napišem:
1. Dam vret vodo
2. Medtem zmeljem 3 žličke kave za 10 sekund
3. Kavo dam v filter
4. Voda je medtem že odvrela in se znižala temp.
5. Prelijem z par kaplic vode, da se napije. Poćakam par sekundic.
6. Pa še do vrha natočim z krožnimi gibi, čakam 30 sek (da teče) in ostranim.
7. To je za dve mali odlični kavi.
8. Z drago jo pijeva že pol leta brez cukra in je veliko boljša kot v kafičih, ki si jo ne cukraš sploh nemorš spit.
- Ajd tu pa tam majo dobro ampak tudi ne vedno.

Mletje sem pa prilagodil gostoti filtra. Prej sem mel gostejši filter, ta je pa malo redkejši pa take fore.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

echo ::

Lepo, všečen opis.
Jaz tudi pijem vsako kavo brez sladkorja, mogoče dam v turško kakšno osminko žličke.

V mnogoterih kafičih se pač ne sekirajo za kavo/espresso/mletje/prelivanje/temperaturo/stisnjenost zrn, ker jo hoče folk zmešano z mlekom in postane vseeno, kako je pripravljen.

EDIT: izredno dobro ocenjen espresso aparat na Bolhi (zadnjič linkanemu so ceno popravili iz 5EUR na 50EUR)
http://www.bolha.com/dom/gospodinjski-a...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: echo ()

m0LN4r ::

Men je najhujš, ker v večini kafičih delajo študenti in se jim ne da spucat mašine tako kot treba. Pa kavo majo že tudi malo vnaprej zmleto in zluftano v tistem holderju.

Sem pa probal z stevio, hehe. Ne probat.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

mat xxl ::

echo je izjavil:

Kaj več natanko?
900€ lahko bolje porabim.
Tako ali tako mi ni všeč avtomatika, zame je kava proces, ne pa samo napitek - zato tudi nerad hodim po kafičih.


To je delno res, če znaš, samo cena ni 900 je nižja, drugo se pa vsak dan ubadati s vrhunsko pripravo, na dolgi rok ne gre , s strojem Juro pa gre, samo čistiti ga je treba, nastaviš lahko prav vse parametre pri naj modelu F90 celo z računalnikom..... ja in sem perfekcionist, verjemi, da sem imel na testu ene 5 naprav v rangu 500 eur +, pa jih je Jura pokosila po celi črti vsaj Clasik linija, ki je tudi po mnenju serviserjev ena zadnjih pravih polprofesionalnih naprav, ki je narejena da deluje 20 + let z seveda kakim servisom, prideš pa tudi ceneje do nje , sam sem eno F50 kupil novo, pa sem začel sanjati še o F90, katero sem kupil skoraj novo in defektno - rabljeno in jo poštimal in mmmmmmmmmmm . Je pa zanimivo tudi to, da mojemu okusu dopade, da tip kave občasno menjam ..... se naveličaš enakega tudi top okusa ;)

perci ::

jst ostajam zvest klasiki

barcaffe, črn, brez cukra

negot ::

Tudi sam sem iz podobnih razlogov kot mat xxl na Jura aparatu, več kot zadovoljen, pa prijatelji tudi, :)

bendDspoon ::

A mate kakšne posebne trike pri kuhanju kave, jaz včasih pocukram in kavo dam že v hladno vodo ter jo na malem ognju segrevam, na tak način nastane tista lepa penca :D. Doma sem imel ene 3 različne tipe turške kave odprte in sem dal vsake malo pa je bila zelo dobra kava.

hodor ::

dope1337 je izjavil:

Ali še kdo od vas opazi razliko pri Barcaffe. In sicer med ZM (zadnje mletje) in PM (prvo mletje) ter PP (prvo praženje) in ZP (zadnje praženje)?


Barcaffè:
Na vsaki 100-gramski vrečki lahko na primer opazite oznako ZM, ZK, PM ali PK. Prva črka pomeni izmeno (Z ali P), v kateri so kavo pakirali, druga pa stroj, na katerem so jo pakirali (M ali K).
Vir

m0LN4r ::

To nima nobene veze s kvaliteto kave in katera zrna se zmeljejo. Melje se isto zjutraj in zvečer in mašini sta tudi isti. Po zvečeru pa je spet jutro in ljudi ki delajo tudi ne delajo vedno v isti smeni.
To je zato, da vodijo evidenco embalaže, delavcev in stroja ne pa kakovost kave med posamezno pakungo. Da v primeru, če gre kaj narobe vejo kateri stroj oz. katera smena je zajebala, da lahko lažje pozneje skenslajo recimo zadevo.
Odgovor barcafe na vprašanje vir FB:
Zelo dobro vprašanje Tatjana! Oznake na embalažah kave smo uvedli s ciljem natančne sledljivosti vsakega našega izdelka in nimajo nikakršne veze s kakovostjo kave, kot bi sprva lahko pomislili.
Kratice označujejo pakirni stroj in delovne izmene, v katerih je bil izdelek pakiran, zraven pa je naveden še datum uporabe izdelka. Jutranja izmena je označena s črko Z (zjutraj) ali številko 1, popoldanska s črko P (popoldan) ali številko 2, nočna pa z N (nočna) ali številko 3. Druga črka se nanaša na ime stroja, s katerim je bil izdelek zapakiran – s črko M označujemo pakirni stroj Bosch A, s črko K pa pakirni stroj Bosch B. Npr. oznaka PK 011013 pomeni, da je bil izdelek pakiran v drugi izmeni (P), na pakirnem stroju Bosch B (K), uporaben pa je do 1. oktobra leta 2013.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

negot ::

http://www.escobar.si/

toplo priporočam, res prava kava, :)

echo ::

Jop, pražijo tudi za Kofetko.si, če se ne motim.
Ta ima še večjo ponudbo in malce nižjo ceno (3,5€ za 150gramsko kavo z geografskim poreklom).

Gandalfar ::

Jaz sem se zdaj narocil na http://thecoffeevine.com/ in je tudi super

Shkorc ::

Zanimiva ideja, ampak ni malce drago?

m0LN4r ::

 Levo Columbia Supermo - Desno Santana

Levo Columbia Supermo - Desno Santana

https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Spajky ::

Pri kavi je zelo pomembno ali je bila dvakrat mleta in dvakrat pečena (ala BarCofe/Illycafe) in pravilno drugič zmleta (za tursko ali expresso uporabo!) Z nepravilno obdelavo, lahko iz dobre surovine pokvariš končni izdelek!
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

m0LN4r ::

Saj tista santana zgleda katastrofalno, slika je malo slabša, ker so sence.
V resnici ima santana, različno velika zrna, nepravilnih oblik, od svetlo zelenih pa do črno črnih zrn. Vonj pa ma po tistem, ko se ti pod kosilnico trava zatakne.

Medtem, ko so pa v columbiji vsi enako veliki, iste barve, pa še vonj ima po kavi.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

zmaugy ::

neon21 je izjavil:

Sam pijem barcafe kavo. Sem navajen ampak tudi opažam , da se je malce poslabšala.

Katero kavo vi priporočate ? Pijem pa kavo z mlekom , najraje doma seveda.

Zaželjene so tudi kakšne kave z okusi , bodisi lešnik itd.

Čas je , da malo sprobam tudi druge okuse in znamke kav :) .

Razne šparove pa santana pa frank odpade in so mi nikakve.


Leta in leta sem pil kavo iz že zmlete Barcafe, vendar sem letos spomladi iz lastnih izkušenj presodil, da se je okus precej poslabšal, zato sem si kupil en navadni mlinček in zdaj pijem Barcafe, ki ga najprej zmeljem. Stvar je boljša za moj okus.
Bi se pa spustil v praženje zelene kave in mletje - samo za lastno uporabo. Ali je kdo zasledil kakšen aparat za praženje na EU trgu (za domačo uporabo)?

Okapi ::

Za domačo rabo ne vem, vem pa, če koga morda zanima, kje bi bilo mogoče dobiti zelo poceni rabljeno opremo za (pol)industrijsko praženje kave (iz neke majhne pražarne, ki je že pred leti nehala obratovati.)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

alenvprekrs ::

Kavo pijem od 12. leta starosti. Spijem jih 10-15 na dan.
Mora biti espresso, grenka in kratka.
Kupujem izključno Arabiko. 99% vseh mojih nakupov kave podrazumeva kavo iz pražarne ILLY.
Oče, soprog, AFOL in audiofil.

m0LN4r ::

Julius Meinl majo naši severni sosedi v raznih šparih in podobno po 3 ralične vrste za 10-12€ na kilo, če koga zanima.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Vajenc ::

"Žepna" mašina za expresso na poti.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Shkorc ::

Zanimiva ideja, vprašanje kakšna je kaj ekstrakcija.

Sam uporabljam nekaj podobnega t.j. Mypressi. Za začetek kar ok, ampak sem začel gledati za bolj resnimi aparati.

Ima kdo kakšne predloge, za 1k€, pa da ni ena od teh do-it-all mašinc. Kaj drugega, kot so razni Bosch, Philips, Saeco, Illy, Delonghi, Mielle... Kaj bolj proti profi nivoju?

Heisenberg ::

Shkorc je izjavil:

Zanimiva ideja, vprašanje kakšna je kaj ekstrakcija.

Sam uporabljam nekaj podobnega t.j. Mypressi. Za začetek kar ok, ampak sem začel gledati za bolj resnimi aparati.

Ima kdo kakšne predloge, za 1k€, pa da ni ena od teh do-it-all mašinc. Kaj drugega, kot so razni Bosch, Philips, Saeco, Illy, Delonghi, Mielle... Kaj bolj proti profi nivoju?



poglej si tole stran, imajo video teste tudi take za 1k in dol ter gor!

https://www.youtube.com/channel/UC9VhfQ...

Pithlit ::

Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Pithlit ()

negot ::

Shkorc je izjavil:

Zanimiva ideja, vprašanje kakšna je kaj ekstrakcija.

Sam uporabljam nekaj podobnega t.j. Mypressi. Za začetek kar ok, ampak sem začel gledati za bolj resnimi aparati.

Ima kdo kakšne predloge, za 1k€, pa da ni ena od teh do-it-all mašinc. Kaj drugega, kot so razni Bosch, Philips, Saeco, Illy, Delonghi, Mielle... Kaj bolj proti profi nivoju?


http://www.aalt.jura.com/

lp, :)

NonPlusUltra ::

Shkorc je izjavil:


Ima kdo kakšne predloge, za 1k€, pa da ni ena od teh do-it-all mašinc. Kaj drugega, kot so razni Bosch, Philips, Saeco, Illy, Delonghi, Mielle... Kaj bolj proti profi nivoju?

Breville Barista, če pa si lahko privoščiš plačati nekaj več, Breville Dual Boiler.

Shkorc ::

Pred tednom sem z Ebaya že naročil Breville DB :) V EU je znan pod oznako Gastroback 42636. Komaj čakam, da pride.

Vseeno hvala za predlog NNN :)

mat xxl ::

Jaz pa kar ostajam na clasic liniji Jure !

Skatey ::

Lahko kdo malo bolj razloži razliko in recimo kaj se splača vzeti od Jure med:
- Ena Micro 1
- Ena Micro 9
- Ena One Touch
- F50
- C5

Semi pisarniška količina kave itd. Me pa bolj zanima glede nastavljanja količine vode, ker mislim, da pri C5 si lahko v ml nastaviš kar je great. Ne vem pa točno za te manjše Micro1 in Micro 9, če so tudi te opcije.
Design, elephants and stuff... www.yukaii.com/blog

mat xxl ::

Ja najboljši odgovor glede jure verjemi vedo serviserji in ja sam sem jih spraševal par let nazaj, lani in celo danes, ko sem imel sila zanimivo izkušnjo opišem kasneje in odgovor ... : Vzemi Clasic linijo F50, morda C5, vse ostalo je pač "modish" kupci želijo ultra malo in nek specialen design in ja to naredijo samo na dolgi rok pa ....... torej klasika, jasno lahko od F serije tudi F70 ali F90 ali F9 ..... če se še kje dobi klasika ampak na dolgi rok........

No želel bi pa še eno prigodo opisati za vse ostale ljubitelje tudi drugih dobrih kava aparatov in sicer crknil mi je mlin na Juri F9 ( F90 ) in jasno ker marsikaj popravim sam, v tem uživam nisem mogel, da ne bi .... in ja stvari sem prišel do dna polomila se je 1 feritna krtačka na motorju, seveda najdem na Ebayu rezervno vse uredim, zamenjam in ..... hm hm hm kava nekako ni bila onega pravega okusa, že nasplošno je bila bolj slaba zadnje čase ...., no jasno podrem mlinček še v drugo očistim mletvena rezila se poglobim v nastavitve vse pokapiram se igram, kot nor .... samo kava ja nima ta pravega okusa tistega 10/ 10 imela je ja 7/10 samo to ni to pa sem celo mašino ščistil vse kamen vse ..........

No potem se prepričujem sam sebe kako dobra kava je malo mi pa ni šlo v račun zakaj občasno napiše, da "fill beans" čeprav ima kave dovolj in zakaj se sliši, kot, da mu zmanjkuje kave. .......

No na koncu me žena napiz...., da je bila kava že tak zadnje čase slaba zdaj po mojem servisu je pa sploh zanič vodena ......

No sem si rekel ni kaj pa nesem k stručkotom na Allt servis in ???? zanimivo ugotovijo, da se motor mlina noro greje in se ne vrti z polno brzino torej ne more pravilno dozirati kave, ker je čas omejen .......... skratka sam sem mrtev motor dvignil, k življenju vendar je verjetno zaradi pregrevanja počila tudi krtačka, očitno pa je motor zaradi pregrevanja že rahlo stopil ovoje navitja, zato se je noro grel in delal samo z ene 60 % moči .......

Seveda smo dali potem novi mlin jasno z novimi rezili. In pridem po aparat mi ponudijo kavo ????? Mi ni bilo nič jasno, kava ko bi bila iz vesolja .... probam doma isto ..... imam občutek, da bi sedaj mašina z povprečne kave naredila TOP napitek.

Ne glede na vse pa imam občutek, da tu glavno vlogo igra jasno mlin in pa rezila v njem, ta naj bi trajala cca 10.000 - 15.000 napitkov, vendar sam menim, da top of top kavo delajo samo tam do ene 4000 popitih kav, potem pa je kvaliteta še OK samo ni več 10/10, kar najzahtevnejši želimo.

Napisal sem celo prigodo bolj zato, če ima še kdo podobne probleme na vrhunskih aparatih, da morda razmisli v tako smer.

Se pa ta brzina mlina vidi, ko gledaš pripravo na odprtem aparatu se pogleda ali napolne notranji lonček za kavo do konca ali samo na pol, če je samo na pol je to zaradi oslabelega mlina, jasno pa sama rezila tudi dodajo svojo piko na I.

Skatey ::

Hvala za odgovor. Bom mal bolj podrobno pogledal F50 do F90 in tudi C. Kak nasvet kje se splača kupit?
Design, elephants and stuff... www.yukaii.com/blog

mat xxl ::

Sem malo po googlal za tebe pa nekako novi so... hm, hm , kar dragi, sam sem prvega F50 kupil novega , drugega F90 pa po Ebayu kot pokvarjenega iz Švice iz ene trgovin, kjer so čistili zaloge z pripombo, da verjetno dela , cena je bila nekje 30% cene novega. No na koncu smo ugotovili, da ima zadeva 16 kav in se je zataknil samo mehanizem, naknadno mu je pa nekdo v skladišču še vzel novo lepo rešetko, kamor gre kava in vrnil svojo staro zdelano, kar jim je v trgovini dalo misliti, da je precej uporabljan :) . No zadeva je sedaj pri meni v uporabi :) skoraj od novega in dela bp, do gornje težave, ki sem jo opisal.

Kontaktiraj AALT za kako rabljeno ...., sicer pa Ebay...., če deluje normalno pa da ni preveč "zmatrana" računaj na top obnovitveni servis na cca max 150 eur - pretesnitev ..., mlin in bo zadeva, skoraj, kot nova .

Cene novih so pa divje in že mojo prvo Juro, ki sem nabavil ene 10 let nazaj, sem plačal, da sem se, kar spotil, sedaj so pa zanimivo nove clasic linije še dražje , tako, da morda kak Ebay....

Evo ena skoraj nova z malo kavami : http://www.ebay.de/itm/JURA-IMPRESSA-F-...

ali pa kaj takega crom te crom so zadnje serije F9 = F90 http://www.ebay.de/itm/JURA-F9-Chrom-To...

ali pa nova - mislim, da krom variant ni več v prodaji tale cena je zelo OK , kot se mi zdi celo garancija velja pri as- preverite : http://www.ebay.de/itm/Jura-Impressa-F5...

Sicer pa ne delam reklame, če iščeš boš prej ali slej našel.............

negot ::

http://www.aalt.si/

uradni zastopnik in prodajalec pri nas, lahko si pogledaš in preizkusiš modele, so zelo prijazni, lp:)

menjalnik ::

Naveličan Barcaffeja in Santane. Torej je še kakšna boljša alternativa v trgovinah za podobno ceno? Kolega je govoril, da Tuševa sploh ni slaba, kdo poizkusil? Kaj pa Hofer, Lidl? ..Mora pa biti močna in dobrega okusa:)

Hvala

nodrim ::

jakost je odvisna od priprave, dober okus je pa relativen, tako da v nakup pa boš videl :D

mojsterleo ::

@menjalnik poskusi zlati minas-turska kava. zelo intenzivna kava dobrega okusa. imas tudi zlati minas-arabica ki je malo manj intenziven. oboje imajo v hoferju.

m0LN4r ::

Juliu Meinl President ali pa Milenium al pa v taki črni pakungi.
Minas ni to to, preveč po zelenem napram Barci in Meinlu.

Lahko pa greš v chai po 100g columbia supremo in se samo čudiš.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

menjalnik ::

Hvala! Bom šel jutri v Hofer:) @m0LN4r to kavo najbrž ne morem kupiti v "navadni" trgovini?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kvalitetna kava (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
518101461 (1824) Pithlit
»

Kavni aparat (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
31360835 (1677) nokken
»

Mletje kave

Oddelek: Loža
204357 (3134) TheBlueOne
»

Kavni aparat Gorenje?

Oddelek: Loža
405400 (4257) Badwolff
»

Kavni avtomat

Oddelek: Loža
489965 (8821) karosha

Več podobnih tem