» »

eBay prevara

eBay prevara

errhec ::

Preko eBaya sem prodal telefon, zapakiral in mi kupec poda zahtevo za povračilo.

Pri tem je navedel da so na Nemški pošti odprli paket, vzeli telefon, zapakirali in mu paket dostavili. Kupec pa je iz Španije.
Zraven je priložil sliko kopije dokumenta z neobsotoječim elektronskim naslovom in telefonsko ki je prav tako ne najdem. Se je kdo že srečal z podobnim primerom?
Seveda preverim na pošti kaj se je z paketom dogajalo.

LP
dd

Mare2 ::

Na ebay-u so kupci zelo zaščiteni. Očitno prodajalci niso. :)

Meni se je zgodilo, ko sem na ebayu kupil kartušo za tiskalnik. Plačam preko paypala, prodajelec pa nič. Očitno je šlo za nategovalca. Ko sem po dveh mesecih urgiral na ebay, prodajalec ni nič odgovarjal, kupnino pa sem v naslednjih 4 dneh dobil povrnjeno.

Imel sem k sreči le "izgubo časa". :)

pero50 ::

Poglej na tracking, če je bil paket v nemčiji?
Kaj naj bi pisalo na dokumentu?

errhec ::

Paket sploh še ni dostavljen :)

2018-10-29 03:19 LISBOA, International reception
2018-10-25 15:56 FRANKFURT FLUGHAFEN, International dispatch
2018-10-16 21:57 1003 LJUBLJANA, International dispatch
2018-10-16 11:58 Non-defined location, Acceptance by the Post Services

2018-10-29 03:19 PTLISA, Arrival at inward OE
2018-10-16 21:57 SILJUA, Departure from outward OE
2018-10-16 00:00 6230, Postojna, Posting/Collection

Dokumenti pa so kopije in ne originali.
https://photos.app.goo.gl/9xra4pfPgLCsV...
dd

_Denny_ ::

Mednarodno pošiljanje pametnih telefonov - "Dangerous goods"
Ista destinacija, ista vsebina, isti problem. Verjetno boš po praznikih dobil po pošti iste dokumente (originale); počakaj še malo preden označiš za scam.

Verjetno so skenirali komaj v DE, ker gredo slovenski paketi do tja po cesti. Pri pošiljanju v državo z direktno letalsko poštno povezavo iz Brnika bi ti ga zavrnili že pri nas, tako kot tu.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

Perkowich ::

Če bi paket res odprli (kar jih po EU skoraj da ne, če se pošilja med članicami). Gre za "klasičen" nateg. Rečejo, da so na pošti vzeli vsebino, včasih tudi, da so notri za težo dali tudi kakšen kamen ali leseno dilo. Teli papirji so 100% ponarejeni,saj nemška pošta ne pošilja v takšnem formatu(delam na pošti in prave dopise vidim skoraj vsak dan). Kakršno koli odpiranje oz postopek bi bil viden na "sledilni številki". Priporočam, da kar direkt pokličeš na ebay support in prijaviš kupca. Lahko mi na ZS posredujete sledilno številko, pa bom po praznikih v sistemu pregledal, če se je res kaj dogajalo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Perkowich ()

gendale2018 ::

ebay vedno verjame kupcu pred prodajalecm
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

Nikonja ::

ni res, kupec ima mejhno prednost ampak če prodajalec ima vse dokumente in lahko vse dokaže, kar velja tudi za kupca, potem se nima prodajalec česa bat. Problem je da veliko nategunov, sem sam imel "srečo" s takimi delat in obakrat je Ebay/Paypal šel v mojo korist ampak samo za to ker se kupca sploh nista odzivala.
Še vedno se kot kupec lahko odločiš in kupuješ pri dobro ocenjenih trgovcih, velja tudi obratno. Jaz ko sem prodajal sem napisal pogoj da kupec ima vsaj 1 leto aktiven račun in vsaj 10 nakupov dobro ocenjenih, v nasprotnem primeru ne bo prodaje.

gendale2018 ::

če vsi prodajajo samo ljudem z računi starimi vsaj eno leto in 10 dobro ocenjenimi nakupi, kako naj nekdo pride do tega??

pa imel si očitno opravka s slabimi nateguni, ki niso dobro obvladali sistema na ebayu
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

Zgodovina sprememb…

c3p0 ::

Sam sem imel vse dokaze natega, pa je ebay/paypal verjel prodajalcu. Izdajatelj CC pa je k sreči meni.

kixs ::

gendale2018 je izjavil:

ebay vedno verjame kupcu pred prodajalecm

Ne vedno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4108 109 110 111 )

Oddelek: Kaj kupiti
5520993688 (679) Machete
»

eBay vračilo DA/NE

Oddelek: Pomoč in nasveti
443607 (2118) dice7
»

Težave z Paypalom, prosim za pomoč. (strani: 1 2 )

7312240 (9959) markuljac
»

eBay - zakaj tako nizka cena, kako? (strani: 1 2 )

5311632 (9945) polde01

Kupovanje prek eBaya (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Kaj kupiti
567103027 (47574) Tilen

Več podobnih tem