» »

Težave z Paypalom, prosim za pomoč.

Težave z Paypalom, prosim za pomoč.

«
1
2

markuljac ::

Zdravo!

Upam da se kdo razume na to stvar in mi bo znal pomagat.. zadeva je sledeča..

Ustvaril sem si Paypal račun (prvič v življenju), imam tudi na novo narejeno debetno viso electron, ki je že dodana na Paypal račun ampak še ni verificirana ( čakam še tisto 4 mestno kodo iz izpiska )
En človek mi je že nakazal določen znesek na moj paypal, ki sem ga uspešno lahko sprejel. Takoj po prejetju denarja, mi je pa paypal limitiral račun in sedaj ne morem narediti dobesedno nič.

Torej paypal zahteva naslednje: Provide proof of delivery & Provide Invoices

Pojma nimam kaj naj naredim oz. kaj zahtevajo. Naj omenim, da ni šlo za noben materialen nakup/prodajo, saj nisem niti registriran na Ebayu ali čem drugem. Šlo je samo za nakazilo
denarja iz njegovega Paypala na moj Paypal. Kako jim naj kaj dokažem oz. to pač kar zahtevajo..? Pa kamorkoli sem gledal, kak naj rešim to stvar, je vedno nekaj povezano z Ebayom,
pa da rabiš določeno število feedbackov Z Ebaya, da ti odklenejo ta dostop, pa da moraš poslat neke kopije, da je pošiljka prišla do kupca/prodajalca pa take finte. Ampak nevem kaj naj storim v mojem primeru, ko ni šlo za nobeno prodajo... nevem dobesedno mam 'zaklenjen' zdaj ta denar na Paypal računu, rad bi pa si ga nekako spravil na Viso.

Tilen ::

Dobil si preveč denarja in se ujel v mehanizem proti pranju denarja. Pokliči Paypal support in razloži situacijo.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

markuljac ::

Točno to sem si tudi jaz mislil, da bi lahko bilo. Nevem pa kako jih naj pokličem oz. jim razlagam situacijo, saj se ne znam pogovarjat v tujem jeziku.. hjao, problem na kvadrat.

markuljac ::

In kaj jim naj povem? Da sva se s tipom drugače zmenla, da je šlo samo za denarni dolg, ki sva ga opravila pač preko paypala ali pa da sem mu nekaj prodal vendar ne prek Ebaya .. pomojem še bodo vedno mislili da gre za 'pranje denarja' ..

Tilen ::

Če je vsota pod 2000 EUR se boš pomoje lahko zmazal brez večjih težav, če pokličeš.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

St235 ::

Nov račun, nepotrjena kreditna, večje direktno nakazilo? Jezus a je lahko še več rdečih zastav da blokirajo račun?

Več kot da pokličeš in poskušaš razložit situacijo ne moreš.

GTX970 ::

Svoj pp račun moraš verificirati (sken osebne, en račun s tvojim imenom in naslovom), potem bodo sprostili.
Kakšen znesek si prejel ? 10, 100, 200, 1000 eur ?

markuljac ::

To vse razumem, da sem 'nov' in kakšrnekoli dejavnosti na takih računih vzamejo pod drobnogled :)

Gre se za 200€ .

Tilen ::

Ni panike potem. Samo pokliči in povej kakšna je situacija. Tole boš z lahkoto rešil. Ne bodo pa te kar tako odklenili, niti ne poskušaj pošiljat mailov in prosit odpuščanja. :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Tilen ::

Lahko, da bodo zahtevali tudi kak dokument s sliko in pa seveda potrjeno kreditno. Ne vem pa, če lahko v trenutni fazi sploh še verificiraš s kodo?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

markuljac ::

Sem že poslal mail in je vbistvu tako ali tako prišlo avtomatično sporočilo nazaj, da naj kao naredim to kar zahtevajo oz. da naj pokličem, tako da ja dvomim da sploh kdo odgovarja na e-mail.

Mislim da bo šlo , saj do te faze pridem da lahko vnesem kodo, ampak še je tako ali tako nimam.. bomo videli, danes ali pa jutri jo dobim.

GTX970: Kam pa naj pošljem tole poskenirano osebno?

GTX970 ::

Kam pa naj pošljem tole poskenirano osebno?

Hmm, kot kaže, tega niti ni potrebno narediti.
https://www.paypal.com/si/webapps/helpc...
How do I get Verified?
To become Verified, log in to your PayPal account, click the Unverified link, and follow the instructions.
Note: To become Verified, you must:
Confirm your email address.
Add a credit or debit card to your account.
Link and confirm your card.

markuljac ::

Ja.. to je vbistvu samo za kartico mišljeno. Ti maš lahko potrjeno kartico oz. verificirano ampak še vedno ti lahko limitirajo račun, če ne vidijo dokazov od prodaje ( vsaj pomoje no )
Bomo vidli kaj se bo zgodilo ko bom vnesel kodo.. hjoj da bi to prej vedel si sploh nebi paypala naredil , drugič ziher raje izberem normalno bančno transakcijo.

shadeX ::

markuljac je izjavil:

To vse razumem, da sem 'nov' in kakšrnekoli dejavnosti na takih računih vzamejo pod drobnogled :)

Gre se za 200EUR .Jaz sem 3 dni nazaj opravil prenos denarja med računi. Prijatelju sem poslal 350EUR. On jih je brez problema sprejel in si nakazal na viso (denar je na račun prispel v 2.dneh. Imava pa oba aktiviran račun (potrjena kartica).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

markuljac ::

Ali obstaja možnost, da lahko ta fizična oseba, ki ti pošlje denar, blokira dvig denarja dokler recimo ne dobi pošiljke? Namreč, jaz mu moram drug teden poslat en paket, ravno za teh 200EUR.. je to možno? to mi je en danes pravil, ampak se mi zdi preveč nesmiselno.Ker če to ni mogoče potem je res kartica kriva. Mogoče bi moral jaz počakat da bi bila kartica verified in potem nebi bilo problema.

Zgodovina sprememb…

Ales ::

Ne more kar tako blokirati sredstev. Kupec lahko sproži dispute in zahteva vračilo denarja, ampak za to bo moral navesti tehtni razlog in o čem takem bi bil ti obveščen. Par dni čakanja na prispetje pošiljke ni zadosten razlog. Če pa se predolgo vleče, pa lahko kupec navede, da pošiljke ni prejel in zahteva denar nazaj.

Ok, dve stvari:
- jaz na tvojem mestu ne bi pošiljal paketa, dokeler ti PayPal ne sprosti sredstev. Korak po korak, ne hiti nikamor, uredi najprej delovanje tvojega accounta, potem pa dalje
- za naprej pa, preberi vsa pravila poslovanja in drugo na PayPalu in se seznani s tem (npr. roki za dispute, itd.), ali pa ga ne uporabljaj več.

Mimogrede, eno vprašanje - si prodajal zadevo v Sloveniji in je kupec iz Slovenije?

Tilen ::

Nič ni sploh prodajal.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

gazibo ::

markuljac je izjavil:

Naj omenim, da ni šlo za noben materialen nakup/prodajo


markuljac je izjavil:

Namreč, jaz mu moram drug teden poslat en paket, ravno za teh 200EUR.


Much confused

erex ::

Kako ti je poslov sploh denar? Kot
I'm paying for goods or services(prodajalc plača cirka 3% provizije na celoten znesek,lahko traja tudi do 21dni da denar sprostijo,treba dokazvt da si poslal)
ali
I'm sending money to family or friends(dobiš takoj, brez provizij če je manj kot 2500eur)

alese ::

Da objasnim par stvari, prvo kupec stvari ti ne more blokirati računa, to lahko naredi paypal,ampak prej mora kupec odpreti claim or dispute in po določenem času je upravičen da od pala zahteva da odloči njemu v prid. Pal pa se ravna tako, da če prodajalec ni pošiljke poslal preko sledilnega sistema s sledilno številko, da avtomatsko zmaga kupec, ker prodajalec nima proof of delivery. Sicer pa če ti je kolega poslal denar z opcijo i m sending money to my friend or family in za te in one stroške in podobno potem v nobenem primeru ni upravičen do vračila denarja, saj se v vračilo denarja šteje samo fizično blago, ki je bilo kupljeno ali poslano ali preko eba in pod določenimi pogoji še service.Skratka če gre za personal payment potem tip sploh ne more zahtevati denarja nazaj, za kakšne vrste prenose denarje je pogledaš v propertis pod transakcijo ali pa naslovi vprašanje na pal, jaz vedno dobim odgovor od osebe in ne od robota.Še vse kar sem dosedaj imel se je izšlo po pravici meni v prid čeprav priznam da je bil enkrat velik problem in sem komaj dokazal da je kriv prodajalec ki mi izdelka ni poslal, vsi skupaj so bili površni in sem jim napisal da naj se obnašajo in ne pišejo kot neki roboti.

markuljac ::

Živjo!

Ja malo sem čudno napisal.. šlo je dejansko za prodajo, vendar ne prek Ebaya ali česa podobnega, ampak sva se zmenla kar preko facebooka, zato je on
meni samo nakazal denar iz njegovega paypala na moj paypal, paket pa pač ne bo imel odkupnine. Kupec je iz Nemčije in je dal opcijo 'paying for goods'.

Ko bom poslal paket v ponedeljek, pa itak pošljem kot priporočeno z povratnico, tak da nek dokaz potem bo.

gazibo ::

alese je izjavil:

Da objasnim par stvari, prvo kupec stvari ti ne more blokirati računa, to lahko naredi paypal,ampak prej mora kupec odpreti claim or dispute in po določenem času je upravičen da od pala zahteva da odloči njemu v prid. Pal pa se ravna tako, da če prodajalec ni pošiljke poslal preko sledilnega sistema s sledilno številko, da avtomatsko zmaga kupec, ker prodajalec nima proof of delivery. Sicer pa če ti je kolega poslal denar z opcijo i m sending money to my friend or family in za te in one stroške in podobno potem v nobenem primeru ni upravičen do vračila denarja, saj se v vračilo denarja šteje samo fizično blago, ki je bilo kupljeno ali poslano ali preko eba in pod določenimi pogoji še service.Skratka če gre za personal payment potem tip sploh ne more zahtevati denarja nazaj, za kakšne vrste prenose denarje je pogledaš v propertis pod transakcijo ali pa naslovi vprašanje na pal, jaz vedno dobim odgovor od osebe in ne od robota.Še vse kar sem dosedaj imel se je izšlo po pravici meni v prid čeprav priznam da je bil enkrat velik problem in sem komaj dokazal da je kriv prodajalec ki mi izdelka ni poslal, vsi skupaj so bili površni in sem jim napisal da naj se obnašajo in ne pišejo kot neki roboti.1. Za vracilo denarja si upravicen tudi pri nakupih izven eBaya.
2. Tudi ce poslje denar kot za friends & relatives, lahko zahteva denar, ce je transakcija opravljena preko kreditne kartice tako da zaprosi reversal pri izdajatelju kreditne kartice in potem PP posreduje njihov zahtevek prodajaclu v njihovem imenu, "investigation" pa sami izvedejo.

V vsakmu primeru pa je prodajalec obvescen, kadarkoli kdo od kupcev zahteva ali dispute, claim ali reversal.

bbbbbb2015 ::

markuljac je izjavil:

Živjo!

Ja malo sem čudno napisal.. šlo je dejansko za prodajo, vendar ne prek Ebaya ali česa podobnega, ampak sva se zmenla kar preko facebooka, zato je on
meni samo nakazal denar iz njegovega paypala na moj paypal, paket pa pač ne bo imel odkupnine. Kupec je iz Nemčije in je dal opcijo 'paying for goods'.

Ko bom poslal paket v ponedeljek, pa itak pošljem kot priporočeno z povratnico, tak da nek dokaz potem bo.


Saj te nočem učiti, kakose stvarem streže, samo če si nekaj prodajal, se drgič raje zmeni za plačilo v Bitcoinih. Tam ni nikogar, ki bi ti solil pamet okrog verifikacije.

Vendar pozor, v zanko se lahko ujameš na borzi, kjer zahtevajo npr. potni list oz. npr. zadnji račun za vodo (v fazi, ko menjavaš BTC v €). In si kar pečen, če tega nimaš (npr. najemnik). Ampak v grobem Bitcoine dobiš v 20 min in ti nihče ne soli pameti.

Zgodovina sprememb…

Ales ::

Daj ne bluzi z Bitcoini pri prodaji izdelkov kot fizična oseba, no. Stvarem se tako NE streže, če hočeš karkoli dejansko prodati in ne izgledati kot smrkavec nategator.

markuljac ::

shadeX je izjavil:

markuljac je izjavil:

To vse razumem, da sem 'nov' in kakšrnekoli dejavnosti na takih računih vzamejo pod drobnogled :)

Gre se za 200EUR .Jaz sem 3 dni nazaj opravil prenos denarja med računi. Prijatelju sem poslal 350EUR. On jih je brez problema sprejel in si nakazal na viso (denar je na račun prispel v 2.dneh. Imava pa oba aktiviran račun (potrjena kartica).


ShadeX, torej nisi nič prodajal, šlo je samo za prenos denarja brez kakršnihkoli podatkov glede prodaje in ni blo problema?
Jutri aktiviram kartico, ker je bila banka zaprta v soboto in vam sporočim če se bo problem sam od sebe s tem rešil ali pa bo potrebno kaj več.

OZZY ::

Jaz sem kartico aktiviral preko SMS-a. Banka pač omogoča sporočanje preko SMS za vsak nakup. Ko so bremenili 1 eur sem dobil SMS z kodo in sem jo samo vpisal. S tem je bila kartica potrjena.
Go with the flow.

markuljac ::

Mene dobesedno že glava boli od tega reševanja.... za znoret.

1. Včeraj sem se prijavil v paypal in me je čakalo tole obvestilo, ki ga prej še ni bilo ( v rumenem okvirčku )


2. mislil sem si, ok super to je to. Samo kartica mora biti potrjena. Grem na banko, dobim paypal kodo, jo vnesem.
Kartica uspešno potrjena. Osvežim stran in zadeva je sledeča (še vedno limited pa čeprav je kartica verified)


3. Odprem e-pošto in me čaka naslednje sporočilo:


4. Po sporočilu sem sklepal, da lahko pošiljam denar, ne morem pa ga dvignit.
Ok. Probal poslat kolegu ves denar na njegov paypal in kaj se zgodi?


5. Poslal sem jim PHOTO ID in proof of delivery in še zaenkrat brez odgovora.

Zgodovina sprememb…

Tilen ::

Ti si pa res specialec. Komaj sebe na pol rešiš in že ves denar pošiljaš spet naprej do tretje osebe.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

blackbfm ::

ja paypal rabi kakšen teden, dva da obdela te dokumente, verifikacije itd..

shadeX ::

markuljac je izjavil:

shadeX je izjavil:

markuljac je izjavil:

To vse razumem, da sem 'nov' in kakšrnekoli dejavnosti na takih računih vzamejo pod drobnogled :)

Gre se za 200EUR .Jaz sem 3 dni nazaj opravil prenos denarja med računi. Prijatelju sem poslal 350EUR. On jih je brez problema sprejel in si nakazal na viso (denar je na račun prispel v 2.dneh. Imava pa oba aktiviran račun (potrjena kartica).


ShadeX, torej nisi nič prodajal, šlo je samo za prenos denarja brez kakršnihkoli podatkov glede prodaje in ni blo problema?
Jutri aktiviram kartico, ker je bila banka zaprta v soboto in vam sporočim če se bo problem sam od sebe s tem rešil ali pa bo potrebno kaj več.


Oprosti za pozen odgovor. Nisem videl tvojega odgovora.

Nič nisem prodajal ne. Jaz sem pač imel balance na PayPal, ki sem del tega potem poslal kolegu. Izbral sem pa možnost da pošiljam prijateljem/družini. In ker je bil to paypal balance, ni noben plačal provizije za tole.

On je denar dobil in si nakazal denar na račun. Čez 2 dni je imel že stanje. Vse je šlo skozi brez problema. Je pa res da tako jaz kot on sva že nakupovala preko teh računov. Noben račun ni bil kreiran samo za ta namen ali kaj podobnega. Pač ni bilo nobenega razloga da bi blokirali to transakcijo.

markuljac ::

Tilen je izjavil:

Ti si pa res specialec. Komaj sebe na pol rešiš in že ves denar pošiljaš spet naprej do tretje osebe.


Zato ker ta tretja oseba lahko brez problema iz njegovega paypal balanca nakaže denar na njegovo viso, in sva se menila da mu naj pošljem,
da mi on pol lahko dvigne gotovino z njegove vize, da se rešim tega. In zdaj niti to ne gre..

Naj obdelajo podatke ja pa potem bomo vidli , vglavnem sami problemi.. nikoli več ne delam nič preko tega. Ko dobim gotovino zaprem račun pa čao.

Machete ::

Samo pismenosti ti manjka. Zato pa ga uporablja na desetine milijonov ljudi po svetu brez težav. Ker so sami problemi in je vse tako zakomplicirano.

markuljac ::

Kot vidiš so problemi, drugače bi imel € že v denarnici, če je tako 'enostavno'. :)

toplakd ::

Če bi bral TOS ko si odpiral račun bi € že imel v denarnici.
Trenutno so vsi problemi na tvoji strani in ne na Paypal.

markuljac ::

Če bi bral ja.. me zanima koliko ljudi je bralo to :)

Vglavnem, dobil sem že odgovor danes, potem ko sem jim poslal skenirano osebno in listek o oddani pošiljki:In se mi zdi, da sem spet na začetku. Zahtevajo od mene to, kar jim ne morem dat. A ma kdo zdaj kakšen res koristen predlog kaj naredit?
Kako jim naj povem, prek česa oglašujem , če pa dejansko ne oglašujem.. A naj odprem novi profil na Ebayu pa napišem oglas al kaj.. res nevem

Zgodovina sprememb…

alese ::

gazibo je izjavil:

alese je izjavil:

Da objasnim par stvari, prvo kupec stvari ti ne more blokirati računa, to lahko naredi paypal,ampak prej mora kupec odpreti claim or dispute in po določenem času je upravičen da od pala zahteva da odloči njemu v prid. Pal pa se ravna tako, da če prodajalec ni pošiljke poslal preko sledilnega sistema s sledilno številko, da avtomatsko zmaga kupec, ker prodajalec nima proof of delivery. Sicer pa če ti je kolega poslal denar z opcijo i m sending money to my friend or family in za te in one stroške in podobno potem v nobenem primeru ni upravičen do vračila denarja, saj se v vračilo denarja šteje samo fizično blago, ki je bilo kupljeno ali poslano ali preko eba in pod določenimi pogoji še service.Skratka če gre za personal payment potem tip sploh ne more zahtevati denarja nazaj, za kakšne vrste prenose denarje je pogledaš v propertis pod transakcijo ali pa naslovi vprašanje na pal, jaz vedno dobim odgovor od osebe in ne od robota.Še vse kar sem dosedaj imel se je izšlo po pravici meni v prid čeprav priznam da je bil enkrat velik problem in sem komaj dokazal da je kriv prodajalec ki mi izdelka ni poslal, vsi skupaj so bili površni in sem jim napisal da naj se obnašajo in ne pišejo kot neki roboti.1. Za vracilo denarja si upravicen tudi pri nakupih izven eBaya.
2. Tudi ce poslje denar kot za friends & relatives, lahko zahteva denar, ce je transakcija opravljena preko kreditne kartice tako da zaprosi reversal pri izdajatelju kreditne kartice in potem PP posreduje njihov zahtevek prodajaclu v njihovem imenu, "investigation" pa sami izvedejo.

V vsakmu primeru pa je prodajalec obvescen, kadarkoli kdo od kupcev zahteva ali dispute, claim ali reversal.


Za vračilo denarja si upravičen tudi pri nakupih izven eba, seveda si, saj nisem nikjer napisal da nisi, le da imaš tracking številko.
Ponavljam, če pošlješ denar kot personal payments ti pal v nobenem primeru ne bo vrnil denarja in sploh ne moreš odpreti claima oz. dispute.Kja je pa s kreditno kartico oz. chargeback rights me pa ne zanima,ker to ni tema pala.

markuljac je izjavil:

Živjo!

Ja malo sem čudno napisal.. šlo je dejansko za prodajo, vendar ne prek Ebaya ali česa podobnega, ampak sva se zmenla kar preko facebooka, zato je on
meni samo nakazal denar iz njegovega paypala na moj paypal, paket pa pač ne bo imel odkupnine. Kupec je iz Nemčije in je dal opcijo 'paying for goods'.

Ko bom poslal paket v ponedeljek, pa itak pošljem kot priporočeno z povratnico, tak da nek dokaz potem bo.

Če boš poslal paket priporočeno s povratnico to ne pomeni nič, paket mora imeti tracking številko ki je sledljiva online to je naprimer preko dhl, ups, dpd , in ostalo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: alese ()

alese ::

Sicer pa bosta eba in pal kmalu povsem ločeni firmi, zato smo uporabniki tudi dobili obvestilo o spremembi user agreement od pala.

Furbo ::

markuljac je izjavil:

Če bi bral ja.. me zanima koliko ljudi je bralo to :)

Vglavnem, dobil sem že odgovor danes, potem ko sem jim poslal skenirano osebno in listek o oddani pošiljki:In se mi zdi, da sem spet na začetku. Zahtevajo od mene to, kar jim ne morem dat. A ma kdo zdaj kakšen res koristen predlog kaj naredit?
Kako jim naj povem, prek česa oglašujem , če pa dejansko ne oglašujem.. A naj odprem novi profil na Ebayu pa napišem oglas al kaj.. res nevem


Joj si trd.

Poveš jim kaj si prodal.
Poveš kako si prišel v stik s kupcem.
Daš jim račun za zadevo, ki jo prodajaš. Od tedaj ko si kupil.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, DELL U3014

Ales ::

alese je izjavil:

Če boš poslal paket priporočeno s povratnico to ne pomeni nič, paket mora imeti tracking številko ki je sledljiva online to je naprimer preko dhl, ups, dpd , in ostalo.
Alo, tudi Pošta Slovenije uporablja sledilne številke.

jan_g ::

Tudi sam se imel pred pol leta težave s Paypalom, pa imam (potrjen) račun že kar nekaj let. Na kratko, nekomu sem hotel nakazati par sto evrov (ni šlo za prodajo), a je Paypal plačilo blokiral. To je bilo moje prvo direktno nakazilo prek Paypala v zadnjih cca. dveh letih (pred tem sem parkrat že nakazal in je bilo uspešno). Po par dnevnem balinanju s Paypal supportom je bilo ugotovljeno, da je do blokade prišlo zaradi sistema za preprečevanje goljufij in da ne vedo točno zakaj, niti ne morejo blokade odpraviti. Predlagali so, da zamenjam kreditno kartico, poskusim prek istega računalnika kot ponavadi (v primeru da imam novega), iz iste geografske lokacije, itd. Skratka, rešitve ni bilo in še vedno ne morem pošiljati denarja, ampak na srečo potrebujem to funkcionalnost zelo redko in ko jo bom spet, zagotovo ne bom poskusil prek Paypala. Ga uporabljam izključno za plačevanje izdelkov v spletnih trgovinah, če ni drugega načina plačila.

gazibo ::

alese je izjavil:

gazibo je izjavil:

alese je izjavil:

Da objasnim par stvari, prvo kupec stvari ti ne more blokirati računa, to lahko naredi paypal,ampak prej mora kupec odpreti claim or dispute in po določenem času je upravičen da od pala zahteva da odloči njemu v prid. Pal pa se ravna tako, da če prodajalec ni pošiljke poslal preko sledilnega sistema s sledilno številko, da avtomatsko zmaga kupec, ker prodajalec nima proof of delivery. Sicer pa če ti je kolega poslal denar z opcijo i m sending money to my friend or family in za te in one stroške in podobno potem v nobenem primeru ni upravičen do vračila denarja, saj se v vračilo denarja šteje samo fizično blago, ki je bilo kupljeno ali poslano ali preko eba in pod določenimi pogoji še service.Skratka če gre za personal payment potem tip sploh ne more zahtevati denarja nazaj, za kakšne vrste prenose denarje je pogledaš v propertis pod transakcijo ali pa naslovi vprašanje na pal, jaz vedno dobim odgovor od osebe in ne od robota.Še vse kar sem dosedaj imel se je izšlo po pravici meni v prid čeprav priznam da je bil enkrat velik problem in sem komaj dokazal da je kriv prodajalec ki mi izdelka ni poslal, vsi skupaj so bili površni in sem jim napisal da naj se obnašajo in ne pišejo kot neki roboti.1. Za vracilo denarja si upravicen tudi pri nakupih izven eBaya.
2. Tudi ce poslje denar kot za friends & relatives, lahko zahteva denar, ce je transakcija opravljena preko kreditne kartice tako da zaprosi reversal pri izdajatelju kreditne kartice in potem PP posreduje njihov zahtevek prodajaclu v njihovem imenu, "investigation" pa sami izvedejo.

V vsakmu primeru pa je prodajalec obvescen, kadarkoli kdo od kupcev zahteva ali dispute, claim ali reversal.


Za vračilo denarja si upravičen tudi pri nakupih izven eba, seveda si, saj nisem nikjer napisal da nisi, le da imaš tracking številko.
Ponavljam, če pošlješ denar kot personal payments ti pal v nobenem primeru ne bo vrnil denarja in sploh ne moreš odpreti claima oz. dispute.Kja je pa s kreditno kartico oz. chargeback rights me pa ne zanima,ker to ni tema pala.1 Kako da nisi napisal, kaj pol tocno tole pomeni: "saj se v vračilo denarja šteje samo fizično blago, ki je bilo kupljeno ali poslano ali preko eba in pod določenimi pogoji še service" ??
2. Kakorkoli obrnes, ce mislis da ti noben ne more reversat placila, ki ga posljes kot za friends & family al karkol je ze, se krepko motis. In ce to ni domena "pala" pol tut ne vem od koga je, saj je paypal edini, ki lahko izvede reversal.

markuljac ::

Joj si trd.

Poveš jim kaj si prodal.
Poveš kako si prišel v stik s kupcem.
Daš jim račun za zadevo, ki jo prodajaš. Od tedaj ko si kupil.


Alese: priporočeno pismo ima zraven online tracking number, ki sem jim ga tudi poslal in jim zgleda ne pomeni nič.

Furbo: Ni bilo nobenega računa.....

gazibo ::

A znas anglesko ?

markuljac ::

Pogovorno ne najbolje..

Ja zdaj je taka situacija..- Tam kak piše provide more info. about payments so vprašali kaj točno sem prodajal, sem napisal in se je naredila zelena kljukica
- Tam kak piše provide website details, sem pa tudi napisal eno spletno stran na kateri sem pred nekaj časa prodajal podobno stvar in se je tudi zdaj kljukica naredila.

In potem dobim spet email :In čeprav razumem zahteva za ' credit card statement' bi naj bila zahteva po bančnem izpisku ?

Zgodovina sprememb…

eric_cartman ::

Res je.. Na izpisku se mora vidt tudi tvoje ime in seveda št. računa s končnico xx19.

markuljac ::

Hvala.. torej počakam na izpisek , skeniram pa potem bomo videli. Neverjetno.. :)

Nevem pa kaj je fora tam pri provide proof of delivery, poslal sem jim tracking number in je pisalo zdej 2-3 dni - in progress , zdaj pa
spet piše resolve. pa če kliknem na resolve dejansko ne morem nič izbrat.. tole se pojavi :

eric_cartman ::

Ni ti treba počakat na izpisek, ampak greš lahko na banko in ti ga natisnejo za tisto obdobje, ki ga pač rabiš.

toplakd ::

Pošlji jim skenirano potrdilo o oddaji pošiljke na katerem je viden tracking number.

[D]emon ::

eric_cartman je izjavil:

Ni ti treba počakat na izpisek, ampak greš lahko na banko in ti ga natisnejo za tisto obdobje, ki ga pač rabiš.


Kar seveda placas, po novem.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

markuljac ::

Vem da ni treba čakat.. ampak škoda bencina do banke ker mam daleč pa še na koncu plačaš za izpisek. Raje počakam teh par dni.

toplakd: malo višje sem napisal, da sem jim poslal potrdilo o oddaji z tracking številko vred, nato je šlo v ( in progress ) in zdaj spet piše resolve.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4107 108 109 110 )

Oddelek: Kaj kupiti
5455953588 (1130) Ales
»

PayPal (strani: 1 2 3 473 74 75 76 )

Oddelek: Loža
3789747680 (2482) bastadu
»

PayPal placilo,sumljiv prodajalec (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
12219593 (15113) St235
»

eBay - vračilo denarja (PayPal)

Oddelek: Pomoč in nasveti
329328 (7179) refosk
»

Velik nateg na ebayu (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5012237 (8979) T-h-o-r

Več podobnih tem