» »

Kako poslati izdelke z vgrajenimi baterijami po pošti

Kako poslati izdelke z vgrajenimi baterijami po pošti

pijavka ::

Pred kratkim sem naletel na problem, s katerim se še nisem srečal do sedaj. V tujini prek spleta sem kupil že ogromno naprav in če je bilo kaj narobe, do sedaj ni bilo nobenih težav s pošiljanjem nazaj. V ponedeljek sem preko Pošte Slovenije hotel nazaj na Amazon UK poslati kamerco, saj je začel zvočnik hreščati.
Ko pridem na pošto, me uslužbenka vpraša, kaj imam v paketu. Odgovorim, da imam kamero. Vpraša, če vsebuje baterijo. Sem rekel, da jo. Potem mi je dala paket nazaj in rekla, da tega zaradi varnosti ne smejo pošiljati. Link na Pošto Slovenije. Vprašam, če je kakšna alternativa in je rekla, da ne. Potem pride šefica in reče, da lahko pošljem po navadni pošti. Priporočeno gredo vse prek aviona, navadna pa ne. Sem pa vseeno poslal. Zanimivo je, da lahko paket pride po pošti do mene, jaz ga pa ne morem vrniti.
Sedaj se pojavi problem. Kako poslati izdelek nazaj v tujino s sledenjem? Namreč vrednejše naprave ne bi kar tako pošiljal po navadni pošti, saj ni dokaza o oddani pošiljki, ni sledenja ... Ste naleteli na enak problem? Obstaja kakšna relativno poceni alternativa? UPS, DHL, ... so zelo dragi. Kako poslati naprave nazaj?

||_^_|| ::

Probaj preko GLS, ima storitev za fizične osebe (posljipaket.si):
http://posljipaket.si/sl/posiljanje-pak...

kixs ::

Pac reces, da notri ni baterije.

pijavka ::

Po novem moraš izpolniti tudi nek zeleni listek, kjer napišeš, kaj je notri. Pravijo, da tudi če gre paket naprej iz poslovalnice, ti ga zavrnejo na carini na Brniku in ga dobiš lepo nazaj (če ima baterijo).
Po mojih dosedanjih izkušnjah se cenovno noben ne more primerjati s Pošto Slovenije. GLS bi tudi znal biti drag, moram točno preveriti. Za konkreten primer (Pošta Slovenije navadno cca. 6 € v Anglijo, priporočeno bi bilo nekaj malega € več).

cortez ::

tikitoki ::

Zanimivo, izdelke z vgrajeno baterijo lahko neses na s seboj na letalo ali pustis v oddani prtljagi, kle pa nocejo tega narediti v posiljki.

billy ::

Jaz sem pred cca 10 dnevi poslal v Italijo rabljen telefon, seveda z baterijo. Nihče ni nič vprašal, naslovnik je pa tudi paket prejel.
Poslal sem kot navadno priporočeno pismo.

pijavka ::

To je res čudno, da ni nihče nič spraševal. V Italijo si lahko poslal verjetno zaradi tega:
Prepoved ne velja za naslovne države, v katere odpravljamo poštne pošiljke po cesti: Avstrija, Hrvaška, Italija, Madžarska, Slovaška, Nemčija (po cesti odpravljamo pakete in neprednostne pisemske pošiljke), Češka (po cesti odpravljamo pakete in neprednostne pisemske pošiljke), Srbija (po cesti odpravljamo pisemske pošiljke), ZDA (po cesti in z ladjo odpravljamo neprednostne pisemske pošiljke).
Tudi jaz sem že nekaj telefonov poslal v tujino, pa

Meni je rekla, da grejo vse priporočene pošiljke prednostno (z letalom). To gotovo ne velja, če pošiljaš po Sloveniji. Škoda, ker nočejo sprejeti priporočeno in poslati po cesti (npr. Nemčija).

billy ::

Pa imajo kakšne skenerje ali podobno na pošti, da ugotavljajo če ima paket/pismo baterijo? Ker potem pač rečeš, da ni baterije :)

SaXsIm ::

Preden gre na letalo, seveda.
SaXsIm

billy ::

Uf, potem pa sem imel zegen. Sem prodajal telefon na ebayu in kao promoviral EU dostavo, na srečo je bil kupec iz Italije :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: billy ()

Machete ::

Ravno danes sem dobil od Amzona kindla. Poslan prek DHL, dostavila PS. Čez paket je bila samo velika bela nalepka nekaj v smislu 'contains Li-Ion battery device'.. Če koga zanima lahko slikam.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

pijavka ::

To je ravno zanimivo, da paket lahko dobiš preko PS brez problema. Tudi jaz sem jih že precej. Samo poslati nazaj ga ne moreš, v primeru, da bi rad poslal na servis/menjavo ... kar za moje pojme precej oteži nakupe iz tujine za take reči. Ko prek Amazona dobiš paket je gor taka nalepka. In ko sprintaš return label moraš enako nalepko nalepiti na paket, ki ga vračaš.

pijavka ::

Očitno je problem pošiljanja večji, kot sem si predstavljal. Tudi kot navadna pošiljka ne gre. Danes sem dobil namreč paket nazaj (slika 1, slika 2). Sem naredil informativni izračun pri UPS
in pri TNT

Stroški poštnine so preveliki, da bi se splačalo poslati kamerco nazaj (vrednost cca 60 €). Amazon krije do 8 € poštnine. V "starih časih" je šlo preko Pošte Slovenije za cca 6-8 € za paket take velikosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: pijavka ()

billy ::

Zanimivo..kaj pa če bi pač enostavno poslal nazaj brez baterije? Saj garancija itak baterijo ne krije, edino če je problem v tem, da je kaj okoli baterije okvarjeno? Vem da recimo za laptope sploh nimajo radi da se pošiljajo z baterijami, polnilci...

cyborg077 ::

Ta tema je že stara, ampak jaz ima enak problem.

Preko pošte sem poslal pametni telefon, sicer rabljen ampak normalno deluje. Na pošti me je uslužbenka vprašala, kaj je notri, jaz ji povem še znamko in vse, ni me pa vprašala za baterije, zato čez par dni dobim paket nazaj, kjer piše prepovedano blago v zračnem prometu.
Zdaj raziskujem, kaj je problem in najdem v nekem pdf-ju da so baterije, mislim da se jih da tudi poslati, ampak potrebno je zelo dobro zapakirati, s čim in kako pa nimam pojma. Sem se pa spraševal, tudi pisal na pošto, kako naj potem pošljem po kopnem, če je vsebina prepovedana za letalski promet, zdaj vidim da z normalnim pismom. Morda ga bom poslal, tudi če se zgubi/ukrade, kajti ostale stvari ne pridejo v poštev GLS, TNT..
www.isstrani.si

zx14 ::

Še jaz s podobnim problemom... :(

Lani februarja sem kupil rabljen iPhone v angleški trgovini, trgovec je dal tudi enoletno garancijo. Pred koncem lanskega leta so se začeli pojavljati problemi z displejem, zato sem ga 8.1. letos poslal nazaj v Anglijo na garancijski servis. Tu pa so se začeli problemi. Telefon sem oddal na neki pogodbeni pošti, kjer me niso opozorili na problem s pošiljanjem baterij v priporočenih pošiljkah. Sam sem bil (zdaj vem, da napačno) prepričan, da še vedno velja, da se lahko pošiljajo naprave, ki imajo vgrajene akumulatorje, ne pa posamezni akumulatorji. Konec koncev sem po pošti v zadnjem času dobil kar nekaj pošiljk, ki so vsebovale akumulatorje (dva mobitela, dron, pametna ura) in ni bilo nobenih težav.
Tukaj se začne pa problem: namreč, do danes o pošiljki ni ne duha, ne sluha. Sledenje mi vrne samo prevzem na pošti in oddajo iz izmenjalne pošte. Kar pomeni, da je Pošta Slovenije pošiljko oddala v tujino. Pošiljka ni prispela niti do naslovnika, niti nazaj do mene, niti ni nobenega obvestila o tem, kaj se s pošiljko dogaja. Poslal sem mail na PS, kjer so mi samo odgovorili, da nimajo podatkov o pošiljki, prav tako ne zavrnitve in da je, kar se njih tiče, pošiljka v tranzitu. Za oddajo poizvednice pa mora miniti (mislim da) 20 delovnih dni od max. roka dostave (ki je 3 - 5 dni). Torej lahko poizvednico oddam šele enkrat v sredi februarja. Tudi če se pošiljka takrat najde, je itak prepozno, ker bo garancijski rok že mimo.
Sploh ne bi bil problem, če bi mi pošiljko zavrnili in vrnili nazaj domov, ker je bila to moja napaka. Telefon bi pač poslal s kakšno drugo kurirsko službo.

Je imel že kdo podobne probleme oz. ima kdo kakšno idejo, kako rešiti situacijo? Ali se lahko pač poslovim od telefona in je to to?

starfotr ::

Prodajalec, če je normalen, bo videl, da si oddal na pošto pravočasno in da ni več v tvojih rokah, tako, da bo garancijo najbrž upošteval.

starfotr ::

Sicer pa dobivamo mi pošiljke z nalepkami, kot na primer:

Gumi ::

Fora je v tem, da ne sme paket, ki gre na letalo vsebovat Li-ion baterij, zaradi nevarnosti požara. Vem, da za nekatere baterije to ne velja, samo nisem prepričan točno katero vrsto le teh. Pakete, ki vsebujejo rizične vrste baterij, se lahko prevaža samo po cesti in ne z letali.

borisk ::

če sam potuješ z letalom naj bi bila omejitev v "velikosti/moči" 100Wh. kako je s pošiljanjem pa nimam pojma, če manj pa upam da bi znali na pošti to preveriti. drgač pa ja, če kdo vpraša, nima baterije...

zx14 ::

@starfotr: upam da bo vseeno priznal garancijo. Seveda, če se bo paket sploh kje našel in če bo potem šel naprej k naslovniku. Glede na vsebino in pravila bi ga morali zavrniti.

@Gumi in borisk: prepoved velja za vse litijeve baterije: https://www.posta.si/zasebno-site/Docum...
Sklepam, da gredo vse stvari za na letalo čez rentgen. In če vidijo, da je v pošiljki baterija ali pa naprava, ki bi jo lahko vsebovala, pošiljko na letališču zavrnejo. O tem se je že pisalo na forumu: Mednarodno pošiljanje pametnih telefonov - "Dangerous goods"

Ampak pri meni je problem, da je paket izginil, torej nisem dobil niti obvestila o zavrnitvi. Zato me zanima, če se je naprimer komu zgodilo, da so paket zavrnili za na letalo in so ga potem preusmerili po kopnem, kar bi verjetno trajalo dlje. Čeprav bi, po logiki, sledenje vseeno moralo biti aktivno.

starfotr ::

Jaz sem nedavno dobil eno pošiljko, ki je bila poslana začetka novembra lanskega leta iz UK. Bedaki iz UK maila so jo poslali v Kanado, zato je trajalo toliko časa. Ta čas je veljala za izgubljeno.

zx14 ::

Pošta Slovenije je pa kvečjemu še hujša. :)

Pa je bila pošiljka s sledenjem? Je sledenje kaj pokazalo lokacijo ali je bilo "lost in space"?

kixs ::

Nasa posta je cisto v redu. In ko gre cez mejo, nima Posta Slovenije nobenega vpliva na pot.

starfotr ::

Brez sledenja.

In ja, naša pošta je kar ok.

l0wc4 ::

A na letališču na Brniku pošiljke odpirajo, da pregledajo v kolikor vsebujejo baterijo?

koyotee ::

l0wc4 je izjavil:

A na letališču na Brniku pošiljke odpirajo, da pregledajo v kolikor vsebujejo baterijo?

Ni treba ker se vidi na rentgenu.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

l0wc4 ::

Vprašam zato, ker je na prenosniku udarnina, ki je definitno ni bilo ko sem ga pošiljal.

starfotr ::

Kako je bilo zapakirano?

l0wc4 ::

Tako, da bi ga lahko vrgel dol iz 1 metra komot. Oblazinjen, zavit v neopren. Potem oblazinjen še enkrat. V škatli, katera je bila oblazinjena s papirjem. Sedajsem videl, da je poškodovan še na 4 mestih.

starfotr ::

Moj nasvet glede občutljivih zadev... Ko že misliš, da je ok, vedno dodatno še oblazini.

Jaz se vsakodnevno srečujem z zadevami, vrednimi več tisoč, 10 tisoč ali celo 100 tisoč eur, katere pakiramo in odpremljamo.

Jaz sem 99 %, da je bilo nekaj slabo zapakirano. Ker kurirji ti razbijo, ne samo škatel, tudi kufre. In 1 m preživetje je premalo.

Kuscar ::

Ravno dobil prenosnik nazaj iz pošte, so dali na rentgen in odprli. Prenosnik je bil v originalni embalaži + 5m bubble wrapa.
Kdo predlaga kake drugega ponudnika? Eurosender še preverjam, ker jim na spletni piše, da so lahko težave: https://www.eurosender.com/sl/posiljanj... (zadnji odstavek).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pošta Slovenije je absolutno predraga (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
647112358 (30385) destroyer2k
»

Pošiljanje elektronike, ki vsebuje baterijo v Ameriko (USA)

Oddelek: Pomoč in nasveti
181539 (976) Leprechaun
»

Mednarodno pošiljanje pametnih telefonov - "Dangerous goods"

Oddelek: Mobilne tehnologije
102464 (1213) Master_Yoda
»

Pošiljanje na Irsko

Oddelek: Loža
212094 (1752) Leprechaun
»

Pošta slovenije je "hitra" (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10622561 (12997) kixs

Več podobnih tem