Forum » Na cesti » Gneča na Ljubljanski obvoznici
Gneča na Ljubljanski obvoznici
Temo vidijo: vsi
VelkBla ::
Kaj se pa zadnje 14 dni zjutraj dogaja na Dolenjski cesti?
Iz rudnika proti centru je zdaj že vsak dan vse zabasano ob začetku Peruzzijeve ulice in naprej proti strelišču, kar se je včasih dogajalo le ob najhujšem snegu ali dežju.
Je to posledica del na severni obvoznici, da mogoče zdaj dolenjci hodijo čez center?
Za 10 km do šihta namreč po novem rabim 40 minut.
Vzrok: https://www.dnevnik.si/1043024758 ; Zaradi gradnje javne kanalizacije bo od nedelje, 28. maja, od 23. ure do petka, 9. junija, za ves promet zaprto križišče Ižanske, Jurčkove in Hladnikove ceste.
Ampak to je samo križišče, Ižanska cesta proti BIC-u še ni končana, Črna vas še ni končana, potem se bodo (če) spravili na južni del Ižanske ceste, ki gre čez obvoznico proti Igu, ki bo še en kaos. Aja, potem je še ena rekonstrukcija ceste: https://www.ljubljana.si/sl/aktualno/pr... ; Zaradi rekonstrukcije mostu čez Mali graben bo od ponedeljka, 5. junija, do predvidoma 30. novembra 2023 za ves promet zaprta Opekarska cesta na odseku med Stransko potjo in križiščem Pot na Rakovo jelšo – Cesta na Mesarico.
Sej ne rabimo vremena in poročil, komot se lahko govori samo o prometu in zaporah.
ZveeZ ::
Jaz sem nad prometom (ne v LJ) ze obupal.
Sedaj uporabim avto samo takrat, ko ne gre drugace. Npr.: daljsa pot, slabo vreme in tedenski obisk trgovine..
Pa se v teh redkih primerih, se vedno najde kak zastoj.
Sedaj uporabim avto samo takrat, ko ne gre drugace. Npr.: daljsa pot, slabo vreme in tedenski obisk trgovine..
Pa se v teh redkih primerih, se vedno najde kak zastoj.
c23po ::
Ampak si pozabil, da z avtom lahko voziš tudi 130+ km/h
Ne v mestu. Govoriva za vožnjo o mestu.
Ne pa nakladat, da je tvoja povprečna po Ljubljani 3 km/h manjša kot max hitrost, ki jo s skirojem lahko dosežeš...
Je, ker VES ČAS vozim z maksimalno hitrostjo, te če se le da (če je to varno) vse semaroforje prečkam pri rdeči. Ni pa vsaka vožnja povprečno 28 km/h, sem imel tudi že take ki so bile 25 km/h, ter celo eno 23 km/h. Ampak večina jih je pa med 26 in 28 km/h. Se vid da nimaš skiroja, če bi ga mel bi lahko videl tudi sam. Ne smeš pa vozit penzionersko, to pa drži.
Mo bo kdo končno povedal, da se v rdečo ne sme? Ne smeš v rdečo in ne smeš na tem graditi agende za rešitev gneče na ljubljanski obvoznici.
Mu bo kdo končno povedal, da smeš voziti penzionersko, ker je to zapisano v zakonu?
Mu bo kdo končno povedal, da ne smeš življenskega sloga podrejati enem, v tem primeru nepomembnem cilju: zmanševanju gneče na ljubljanski obvoznici?
Pizda! Ne bo se polovica Slovenije na glavo postavila, da bo gneča v Ljubljani nekoliko manjša! Ne, se ne bo! Dokler ne bo pametnih celostnih rešitev, bo gneča.
2dark ::
V dežju vsi gredo z avtom. Zato je takrat kolaps vsega.
Kaj pa ko ni dežja? Je pa kaj?
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
energetik ::
To je nenormalno, simulacij prometa očitno sploh NE delajo. Gre za svinjarijo, kjer so povezave med naročniki in izvajalci, kjer izvajalci odpirajo ogromno število delovišč, pri tem da že vnaprej vejo, da nimajo dosti delavcev. In potem premikajo delavce po deloviščih, ki trajajo neskončno časa.Kaj se pa zadnje 14 dni zjutraj dogaja na Dolenjski cesti?
Iz rudnika proti centru je zdaj že vsak dan vse zabasano ob začetku Peruzzijeve ulice in naprej proti strelišču, kar se je včasih dogajalo le ob najhujšem snegu ali dežju.
Je to posledica del na severni obvoznici, da mogoče zdaj dolenjci hodijo čez center?
Za 10 km do šihta namreč po novem rabim 40 minut.
Vzrok: https://www.dnevnik.si/1043024758 ; Zaradi gradnje javne kanalizacije bo od nedelje, 28. maja, od 23. ure do petka, 9. junija, za ves promet zaprto križišče Ižanske, Jurčkove in Hladnikove ceste.
Ampak to je samo križišče, Ižanska cesta proti BIC-u še ni končana, Črna vas še ni končana, potem se bodo (če) spravili na južni del Ižanske ceste, ki gre čez obvoznico proti Igu, ki bo še en kaos. Aja, potem je še ena rekonstrukcija ceste: https://www.ljubljana.si/sl/aktualno/pr... ; Zaradi rekonstrukcije mostu čez Mali graben bo od ponedeljka, 5. junija, do predvidoma 30. novembra 2023 za ves promet zaprta Opekarska cesta na odseku med Stransko potjo in križiščem Pot na Rakovo jelšo – Cesta na Mesarico.
Sej ne rabimo vremena in poročil, komot se lahko govori samo o prometu in zaporah.
Kako lahko grejo delat nadvoz na Dunajski, če je že tako štala zaradi del pri BTC?
Kako lahko zapirajo Opekarsko, če je zaprta Ižanka?
Nekaj časa so delali prav na vseh vzporednih cestah (Tržaška, Cesta v Gorice, Jezero) hkrati pa še SŽ delajo štalo z obnovo primorske proge. Simulacij prometa ni in očitno to delajo zanalašč.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
Ni nujno 24/7. Samo vse razpoložljive delavce in stroje na 1(eno) delovišče, pa tistega naredit do konca, preden se odpre drugo.
vires in numeris
Trupl0 ::
v čem je fora Slovenskih železnic, da je doplačilo kolesa 1.5€ v primeru električnega kolesa pa 3€
Wtf je ta shit zdaj
Wtf je ta shit zdaj
If you are going through Hell, keep going !
Če malo pomisliš, pohlep.
Ful ima veze par 10kil več na par 10 tonskem vlaku.
Ful ima veze par 10kil več na par 10 tonskem vlaku.
vires in numeris
Bellzmet ::
A če plačaš 3 eur se pa ne vžge?
A je vsaj možno polnit na vlaku, če več plačaš?
A je vsaj možno polnit na vlaku, če več plačaš?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellzmet ()
free_rider ::
Zakaj bi moral potnik z navadnim kolesom plačati enako, kot nekdo ki prinese v vagon večji fire hazard?
Tudi tovorni prevozi cistern z vnetljivim tovorom so dražji kot prevoz cisterne mleka.
Fantje, tko deluje sodobni svet, kaj je tukaj presenetljivo?
Tudi tovorni prevozi cistern z vnetljivim tovorom so dražji kot prevoz cisterne mleka.
Fantje, tko deluje sodobni svet, kaj je tukaj presenetljivo?
nejc_nejc ::
Ni nujno 24/7. Samo vse razpoložljive delavce in stroje na 1(eno) delovišče, pa tistega naredit do konca, preden se odpre drugo.
Očitno pozabljaš na redosled posameznih faz del ter tehnološke zahteve posameznih materijalov ter pogoje le teh za vgradnjo oziroma kasnejšo nagraditev.
Niti približno ni vse tako trivialno, kakor zgleda iz avta ko se mimo "vozimo".
ales85 ::
free_rider je izjavil:
Če še malo pomisliš, možnost vžiga.
Potnik lahko tudi s sabo prinese 10 litrov bencina, pa najbrz ga kdo ze je.
Ni treba opravičevat zanemarjanja prometnih simulacij in odpiranja stotih delovišč hkrati. Tu gre gotovo za zagotavljanje posla in mafijo v ozadju. Ker noben upravljalec infrastrukture ne bo šel delat vzdrževanja tako, da bo povsem kolapsiral pretok. Pri štromu se vse natančno simulira, kdaj, kje in katere naprave se bodo izklopile za vzdrževanje, da ne bo vpliva na delovanje sistema.Ni nujno 24/7. Samo vse razpoložljive delavce in stroje na 1(eno) delovišče, pa tistega naredit do konca, preden se odpre drugo.
Očitno pozabljaš na redosled posameznih faz del ter tehnološke zahteve posameznih materijalov ter pogoje le teh za vgradnjo oziroma kasnejšo nagraditev.
Niti približno ni vse tako trivialno, kakor zgleda iz avta ko se mimo "vozimo".
Pri cestah pa udri vse počez.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
starfotr ::
Vsak ima danes telefon, velika večina pa še baterijsko napajane slušalke, mogoče power bank, laptop. Vse to ima v sebi baterije in vse je nevarno blago.
Ko greš na kako potovanje, si lahko kupiš tudi kako dobro žgano pijačo. Kar je tudi nevarno blago.
Če bi računali po masi: potem prvo predlagam, da se debelim zaračuna več, mogoče kar 2 vozovnici, ker se razlezejo čez 2 sedeža in tudi njihova masa je problem - porabi se več energije za transport tega sala. Da ne omenjam, da so počasni in se vlečejo ko megla, torej prihaja do zamud.
Železnice sicer ne zaračunajo ekstra neke normalne prtljage, katero je mogoče nesti s sabo in spraviti na vlaku na police. Lahko imaš tudi 2 kovčka in še nahrbtnik pa ti ne bo nikoli nihče nič rekel.
https://www.slo-zeleznice.si/sl/iskanje...
Pri kolesu so pa pač "vojni dobičkarji". Lenuhi pač uporabljajo električna kolesa (drugače pa sploh ne bi uporabili kolesa, če ne bi bilo pomoči baterije) in pač so zavohali tržno nišo in zaračunavajo. Ker lahko.
Tudi letalske družbe ti zaračunajo prtljago, medtem ko ne razlikujejo med enim ki ima 50 in drugim, ki ima 150 kg.
Ko greš na kako potovanje, si lahko kupiš tudi kako dobro žgano pijačo. Kar je tudi nevarno blago.
Če bi računali po masi: potem prvo predlagam, da se debelim zaračuna več, mogoče kar 2 vozovnici, ker se razlezejo čez 2 sedeža in tudi njihova masa je problem - porabi se več energije za transport tega sala. Da ne omenjam, da so počasni in se vlečejo ko megla, torej prihaja do zamud.
Železnice sicer ne zaračunajo ekstra neke normalne prtljage, katero je mogoče nesti s sabo in spraviti na vlaku na police. Lahko imaš tudi 2 kovčka in še nahrbtnik pa ti ne bo nikoli nihče nič rekel.
https://www.slo-zeleznice.si/sl/iskanje...
Pri kolesu so pa pač "vojni dobičkarji". Lenuhi pač uporabljajo električna kolesa (drugače pa sploh ne bi uporabili kolesa, če ne bi bilo pomoči baterije) in pač so zavohali tržno nišo in zaračunavajo. Ker lahko.
Tudi letalske družbe ti zaračunajo prtljago, medtem ko ne razlikujejo med enim ki ima 50 in drugim, ki ima 150 kg.
Borut:O ::
Vidi se, da ljudje ne znajo osnov statistike.
In tu pridemo do osnov, kot je vprašanje v šoli: "Kdaj bom pa to rabil v življenju?" Odgovor je tu. Vsak dan.
Ljudje brez predstave o osnovah si potem z blodnjami v glavi svet predstavljajo povsem na svoj način, večina napačen. Po domače nimajo pojma, imajo pa blodnje.
Statistiko sem imel 10 na faksu, tako da jo definitivno obvladam. Če misliš da ne vem kaj je povprečna hitrost, potem se pač motiš. Povprečna hitrost je zmerjena z aplikacijo M365 Dashboard. Ti lepo kaže POVPREČNO in tudi posebaj maksimalno hitrost. Oba sva veva kdo od naju ima blodnje, kdo si svet predstavlja na napačen način in kdo nima pojma in kristalno jasno je da to nisem jaz.
Še stara mama na kolesu je hitrejša.
Ne, ni. Tako kot ti nimaš niti blizu 28 km/h. Pa ko govoriš o praznih križiščih in vožnji preko rdeče ... V gužvi praznih križišč ni. Tako da lažeš. Če pa so križišča prazna, pa tudi z avtom ne rabiš 40 minut za 10 km, ampak 15 minut.
Brez dvoma stara mama ima lahko povprečno 15 km/h, ne vsaka, pa vendar ima lahko.
Tako kot ti nimaš niti blizu 28 km/h.
Imam. Izmerjeno. Average speed v aplikaciji M65 je zabeležen in se točno ve kolk je.
Pa ko govoriš o praznih križiščih in vožnji preko rdeče ... V gužvi praznih križišč ni. Tako da lažeš.
Ne, ne lažem, nisem govoril o popolnoma praznih križiščih, govoril sem o tem da greš preko rdeče če to lahko storiš varno. To pa lahko storiš varno tudi če je 5 sekundni gap vmes med avti, ne rabi bit prazno križišče lol.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Borut:O ()
Ampak si pozabil, da z avtom lahko voziš tudi 130+ km/h
Ne v mestu. Govoriva za vožnjo o mestu.
Ne pa nakladat, da je tvoja povprečna po Ljubljani 3 km/h manjša kot max hitrost, ki jo s skirojem lahko dosežeš...
Je, ker VES ČAS vozim z maksimalno hitrostjo, te če se le da (če je to varno) vse semaroforje prečkam pri rdeči. Ni pa vsaka vožnja povprečno 28 km/h, sem imel tudi že take ki so bile 25 km/h, ter celo eno 23 km/h. Ampak večina jih je pa med 26 in 28 km/h. Se vid da nimaš skiroja, če bi ga mel bi lahko videl tudi sam. Ne smeš pa vozit penzionersko, to pa drži.
Mo bo kdo končno povedal, da se v rdečo ne sme? Ne smeš v rdečo in ne smeš na tem graditi agende za rešitev gneče na ljubljanski obvoznici.
Mu bo kdo končno povedal, da smeš voziti penzionersko, ker je to zapisano v zakonu?
Mu bo kdo končno povedal, da ne smeš življenskega sloga podrejati enem, v tem primeru nepomembnem cilju: zmanševanju gneče na ljubljanski obvoznici?
Pizda! Ne bo se polovica Slovenije na glavo postavila, da bo gneča v Ljubljani nekoliko manjša! Ne, se ne bo! Dokler ne bo pametnih celostnih rešitev, bo gneča.
Uradno se ne sme, ampak v resnici pa če to storiš varno ni nobene panike. Sicer pa okej, TUDI ČE bi stal na vsaki rdeći luči bi imel povprečno preko 20 km/h. In pri 10 km razdalje je to pol ure. Kar je še vedno precej hitreje kot 40 minut vožnje z avtom v gužvi (kot je soforumaš povedal iz svojega primera) plus 5 minut parkiranja in hoje do vhoda, torej skupaj 45 minut. Torej 15 minut prej prideš s skirojem, brez stresa zaradi gužve in brez stroškov za gorivo (za elektriko je strošek dobesedno 1 cent).
Lol, ne trolaj. Lahko voziš tudi penzionersko, pri penzionerski vožnji boš imel ene 20 km/h povprečne hitrosti. Pri odklenjenem skiroju in hitri vožnji pa 26 do 28 km/h.
Ne gre za nobeno podrejanje življenjskega sloga, prideš HITREJE in predvsem pride ZBUJEN v službo, ter še brez nepotrebnega stresa ki ga povzroča jutranja gneča v avtu (noben ne prenaša prav mirne volje ko stojiš z avtom na mestu ali pa se premikaš po polžje). Vožnja s skirojem te zjutraj napolni z energijo in adrenalinom, lepo veter v laseh in ko prideš v pisarno še kave ponavadi ne rabiš. Da o tem da zaradi tega bolje delaš in več narediš in imaš zaradi tega večje šanse za napredovanje in večjo plačo sploh ne govorimo. Seveda pa vse te prednosti niso samo pri električnem skiroju, ampak tudi električnemu ali navadnemu kolesu.
Ne gre za nobeno postavljanje na glavo, gre za BOLJŠO obliko prevažanja na delo če stanuješ pod 10 km do šihta (znotraj Ljubljane).
Zgodovina sprememb…
ZveeZ ::
28km/h povprecne s skirojem, ki doseze max 31km/h?
Pa to mores vozit kot norec (flat out) 100% casa.
Jaz ne verjamem, da je to mozno doseci na javni povrsini namenjeni tudi skirojem, sploh ne v mestu.
Lahko imas 1 trip povprecno 28km/h. Ampak da imas v 8k km tako povprecno pa.. ne verjamem.
Upam dat "pare na sunce", da ne dosezes take povprecne kjerkoli znotraj obroca, v dnevnem casu, na 10-15km relaciji. No fuckin' way.
Jaz ne verjamem, da je to mozno doseci na javni povrsini namenjeni tudi skirojem, sploh ne v mestu.
Lahko imas 1 trip povprecno 28km/h. Ampak da imas v 8k km tako povprecno pa.. ne verjamem.
Upam dat "pare na sunce", da ne dosezes take povprecne kjerkoli znotraj obroca, v dnevnem casu, na 10-15km relaciji. No fuckin' way.
Čim več takih, kot si ti. In to čimprej. Lepo prosim.
Ta želja je smiselna in racionalna, ampak potem se tako tudi obnašajte, torej brez izsiljevanja prednosti pri zavijanju desno (right hook), ter brez nepotrebnega trobljenja ko se človek povsem pravilno pelje ob desnem robu cestišča tam kjer kolesarske ni. Ko boste avtomobilisti dojeli da več kot je kolesarjev in skirojistov, bolje je za vas, takrat se bo tudi vaša prometna kultura spremenila in bo le teh res več. Kar koristi tudi vam.
28km/h povprecne s skirojem, ki doseze max 31km/h?
Flat out gas ni noben problem, ko imaš že nekaj izkušenj se ti zdi vožnja prav počasna pri tej hitrosti (bi rad da bi šlo ene 10 km/h več, pa ne gre). Sploh zdej ko sem dal 10 inčne gume gor ki bolje blažijo grbine je pa sploh majka.
Je možno, enostavno, probaj, ali pa lahko ti demonstriram, iz Viča do SKB banke zraven avtobusne postaje Ajdovščina sem prišel v nekaj minutah (ker sem se nekaj minut pred zaprtljem spomnil da je treba nekaj urihtat na banki).
Nikjer nisem rekel da imam v 8k km povprečno 28 km/h, seveda ne. Odvisno je od tripa do tripa, ponavadi se vrti povprečna od 26 do 28 km/h, včasih, čeprav redko pa tudi par kilometrov manj. Odvisno od situacije glede semaforjev in koliko moraš dejansko čakat. Včasih se pač ne da varno prečkat pri rdeči in takrat je pač treba čakat, ni druge.
Zgodovina sprememb…
Kar daj pare na sunce, 8 km sem dejansko naredil v 17 minutah. Zmerjeno. Vem ker sem se vozil na tej relaciji kar nekaj časa (iz Murgel v Črnuče). Točno sem vedel kdaj moram štartat da bom prišel točno in ponavadi tudi sem prišel točno. Se pa je zgodilo včasih da sem zamudil par minut (ker sem na minute štartal, si nisem vzel "lufta").
Zgodovina sprememb…
GupeM ::
sem pa tja sekaš kakšen semafor če je prosto (samo če je prosto, drugače ne)
vse semaroforje prečkam pri rdeči
Tipičen lažnivec, ki enkrat pravi tako, drugič drugače. Še tega si ne moreš zapomnit, kaj napišeš par postov prej, potem boš pa pametoval.
Pa še to: Tipičen čas od Polja do Dolgega mosta z avtom zjutraj je cca 15 minut. Nekajkrat na leto se podaljša na recimo pol ure, kakšen dan pa tudi dlje.
Če torej vzamem tvoj skiro in kot varen voznik e-skiroja hodim vsak dan to relacijo, izgubim več časa, kot če enkrat na teden z avtom rabim eno celo uro (močno, močno pretiravanje). Če z avtom rabim vsak dan 15 minut + v petek eno uro, v povprečju rabim 24 minut. S skirojem pa v najboljšem primeru rabim 30 minut.
Tipičen lažnivec, ki enkrat pravi tako, drugič drugače. Še tega si ne moreš zapomnit, kaj napišeš par postov prej, potem boš pa pametoval.
Nisem noben lažnjivec, vse semaforje prečkam pri rdeči če je le možno. Pred avto se pa res ne vržem ja. Če pa je 5 sekundni gap med avti pa ni panike, še nikoli noben ni mogel zaradi mene bremzat.
Nisem noben lažnjivec, vse semaforje prečkam pri rdeči če je le možno. Pred avto se pa res ne vržem ja. Če pa je 5 sekundni gap med avti pa ni panike, še nikoli noben ni mogel zaradi mene bremzat.
Pred tem si napisal, da sem pa tja kakšnega sekaš. Potem skoraj vse, na koncu pa že vse.
Ja, lažnivec si. Velik lažnivec.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()
Pa še to: Tipičen čas od Polja do Dolgega mosta z avtom zjutraj je cca 15 minut. Nekajkrat na leto se podaljša na recimo pol ure, kakšen dan pa tudi dlje.
Ne poznam te relacije, ampak soforumaš pravi da rabi za 10 km znotraj obvoznice 40 minut časa z avtom.
Pred tem si napisal, da sem pa tja kakšnega sekaš. Potem skoraj vse, na koncu pa že vse.
Kje sem napisal da sem pa tja kakšnega sekam?
Ja, lažnivec si. Velik lažnivec.
Kje sem napisal da sem pa tja kakšnega sekam? Boš dal že citat al boš še naprej lagal? Oba dva veva kdo je velik lažnjivec in kristalno jasno je da to nisem jaz.
Tipično s skirojem prideš prej ali v enakem času. In ne pozabi na vse ostale prednosti: prideš ZBUJEN v službo, ter še brez nepotrebnega stresa ki ga povzroča jutranja gneča v avtu (noben ne prenaša prav mirne volje ko stojiš z avtom na mestu ali pa se premikaš po polžje). Vožnja s skirojem te zjutraj napolni z energijo in adrenalinom, lepo veter v laseh in ko prideš v pisarno še kave ponavadi ne rabiš. Da o tem da zaradi tega bolje delaš in več narediš in imaš zaradi tega večje šanse za napredovanje in večjo plačo sploh ne govorimo. Seveda pa vse te prednosti niso samo pri električnem skiroju, ampak tudi električnemu ali navadnemu kolesu.
Zgodovina sprememb…
Ne poznam te relacije, ampak soforumaš pravi da rabi za 10 km znotraj obvoznice 40 minut časa z avtom.
Spet lažeš. Je napisal, da to rabi zdaj, ker je zaradi vseh del na cesti taka jebena gužva. Nikjer pa ni napisal, koliko normalno rabi.
Kje sem napisal da sem pa tja kakšnega sekam? Boš dal že citat al boš še naprej lagal? Oba dva veva kdo je velik lažnjivec in kristalno jasno je da to nisem jaz.
Sem že objavil, pa niti tega nisi sposoben prebrat oz. priznat.
Spet lažeš. Je napisal, da to rabi zdaj, ker je zaradi vseh del na cesti taka jebena gužva. Nikjer pa ni napisal, koliko normalno rabi.
Ne lažem, res je to napisal. In povedal sem da je to napisal. Torej lažeš ti. Tu si poglej:
https://slo-tech.com/forum/t723469/p794...
Razdalja Polje dolgi most traja z avtom glede na Google maps 37 minut, torej ne 15 minut kot ti trdiš:
https://www.google.com/maps/dir/Polje/D...!3m1!4b1!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0x476531b125511919:0xbb9f5f3c66df07fa!2m2!1d14.6155093!2d46.063851!1m5!1m1!1s0x477ad2cb9fb0332d:0x5f1517c9b954dc01!2m2!1d14.4604499!2d46.0363157?entry=ttu
Zgodovina sprememb…
free_rider ::
free_rider je izjavil:
Če še malo pomisliš, možnost vžiga.
Potnik lahko tudi s sabo prinese 10 litrov bencina, pa najbrz ga kdo ze je.
Ne vem kaj si hotu s tem povedat.
Predlagaj jim, naj še za to izdajo cenik, al kva. Če te to moti.
Te stvari so razumnemu človeku logične.
Nerazumen pa sprašuje kot mali otrok, zakaj pa to, zakaj pa to.
Zakaj pa on lahko, jaz pa ne... Zato ker tako f.....ng piše!
Saj te noben ne sili, da greš z e-bajkom na vlak. Če pa greš, te pa tok košta.
Treba je sam pogledat na stvari out of the box, big picture. Eni tle pa samo iz svojega egoističnega vidika vidte.
Ne lažem, res je to napisal. In povedal sem da je to napisal. Torej lažeš ti. Tu si poglej:
https://slo-tech.com/forum/t723469/p794...
Razdalja Polje dolgi most traja z avtom glede na Google maps 37 minut, torej ne 15 minut kot ti trdiš:
https://www.google.com/maps/dir/Polje/D...!3m1!4b1!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0x476531b125511919:0xbb9f5f3c66df07fa!2m2!1d14.6155093!2d46.063851!1m5!1m1!1s0x477ad2cb9fb0332d:0x5f1517c9b954dc01!2m2!1d14.4604499!2d46.0363157?entry=ttu
Ja lažeš, ker posplošuješ oz. izkrivljaš resnico oz. jemlješ izjave iz konteksta. Je napisal, da toliko rabi zdaj, ko je tako velika gužva.
Ne, trasa Polje - Dolgi Most traja cca 15 minut.
Don't take your car, it's way too slow.
Ne, ne lažem, ker napisal je točno to, da rabi 40 minut za 10 minut. Nisem nič omenjal zakaj je to napisal, ampak dejstvo je da je to napisal in jaz sem povedal da je to napisal, torej sem povedal resnico.
Google maps se ne strinja s tabo.
Ja lažeš, ker posplošuješ oz. izkrivljaš resnico oz. jemlješ izjave iz konteksta. Je napisal, da toliko rabi zdaj, ko je tako velika gužva.
Ne, ne lažem, ker napisal je točno to, da rabi 40 minut za 10 minut. Nisem nič omenjal zakaj je to napisal, ampak dejstvo je da je to napisal in jaz sem povedal da je to napisal, torej sem povedal resnico.
Ne, trasa Polje - Dolgi Most traja cca 15 minut.
Google maps se ne strinja s tabo.
Zgodovina sprememb…
Don't take your car, it's way too slow.Tole so posnetki od @Jypeta, če se ne motim. Morda je Inženirček res Jype, ki trola?
vires in numeris
In kaj pol če so posnetki od Jypeta? Nič ne trolam, povprečna hitrost 28 km/h na e-kolesu/skiroju je zlahka dosegljiva če znaš peljat. No da smo pošteni ni vsako vožnjo 28 km/h povprečna, je pa večina voženj od 26 do 28 km/h. Tudi 23 km/h je že bla enkrat ko je bilo treba dejansko stat na semarorjih.
ps: s skirojem zlahka lovim buse tudi ko ni neke gužve. Peljem mimo postaje, nato me bus prehiti, vendar ga na naslednji postaji spet ujamem.
ps: s skirojem zlahka lovim buse tudi ko ni neke gužve. Peljem mimo postaje, nato me bus prehiti, vendar ga na naslednji postaji spet ujamem.
Zgodovina sprememb…
Ni res, motiš se. Če si pa tako prepričan pa pojdi stavit, se dobiva v živo, določiva traso, prinesi štoparico in ti dokažem. Si še en balkanski avtomobilist ki misli da je Joe Bidna za jajca prijel ko zjutraj stoji v jutranji gužvi. Al pa si nekdo ki še ni videl Ljubljanske gužve in je z kakšnih kmetov v Kočevju.
Tole ste vi balkanci: z avtam pa magar tud čez vrata not:
https://www.24ur.com/novice/slovenija/z...
Tole ste vi balkanci: z avtam pa magar tud čez vrata not:
Zgodovina sprememb…
Tole ste vi balkanci: z avtam pa magar tud čez vrata not:Nekaj drugega je, če parkiraš na privat površinah, ploščnikih in kolesarskih, to so res "balkanci".
Spet druga stvar je pa, da ne moreš normalno domov, ker se je pol Evrope spravilo na morje in zasedlo vse možne cestne povezave. Kot se dogaja zdajle.
vires in numeris
Invictus ::
Problem prometa okoli Ljubljane je 10000 tovornjakov dnevno.
Naj vozijo ponoči mimo, od 1h zjutraj do 6h zjutraj.
Naj spi potem nekje na Madžarskem...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
feryz ::
Kaj pa imate danes v Ljubljani, da je že pred drugo uro vse rdeče? Ker drugje po Sloveniji je ok.
Non stop je samo s temi žabarji problem. Ostalo laufa ok.
Kaj pa imate danes v Ljubljani, da je že pred drugo uro vse rdeče? Ker drugje po Sloveniji je ok.
Gledaš na zemljevidu al si dejansko v Ljubljani in delaš gužvo (torej si del problema)?
Problem prometa okoli Ljubljane je 10000 tovornjakov dnevno.
Večina vozil je avtov, ne pa tovornjakov.
Zgodovina sprememb…
feryz ::
Če bi bil funkcionalno pismen, bi že davno tega ugotovil, da ne motovilim po žabariji, ko je možnost rdečega. Mi ni treba.
Tudi toliko fouš nisem vsem tistim, ki stojijo tam naokrog, da bi jim šel delat družbo.
Tudi toliko fouš nisem vsem tistim, ki stojijo tam naokrog, da bi jim šel delat družbo.
Avtomobilski imbecil (od 13 sekunde naprej):
Za razliko od tebe sem fukcionalno pismen, ne zanima pa me tvoj lajf in nisem 24/7 tukaj zato da bom bral tvoje gluparije. Lepo da ne delaš gužve.
Če bi bil funkcionalno pismen, bi že davno tega ugotovil, da ne motovilim po žabariji, ko je možnost rdečega. Mi ni treba.
Za razliko od tebe sem fukcionalno pismen, ne zanima pa me tvoj lajf in nisem 24/7 tukaj zato da bom bral tvoje gluparije. Lepo da ne delaš gužve.
Zgodovina sprememb…
2dark ::
v čem je fora Slovenskih železnic, da je doplačilo kolesa 1.5€ v primeru električnega kolesa pa 3€
Wtf je ta shit zdaj
Za skiro pa ni treba nič doplačat, kar je po moje čudno, saj skiro tehta več kot navadno kolo.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gonja proti mobilnosti (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Problemi človeštva | 49238 (35478) | Lowink |
» | Pariz znižal cestne omejitve (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 19921 (15558) | Invictus |
» | Evropski teden mobilnosti (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 31272 (21358) | jb_j |
» | Rešitev za slovenski javni prevoz (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Problemi človeštva | 81661 (71070) | starfotr |
» | Hitrost mestnega prevoza (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 32997 (27398) | BigWhale |