Forum » Na cesti » Gneča na Ljubljanski obvoznici
Gneča na Ljubljanski obvoznici
Temo vidijo: vsi
tonttu ::
In kaj pol če so posnetki od Jypeta? Nič ne trolam, povprečna hitrost 28 km/h na e-kolesu/skiroju je zlahka dosegljiva če znaš peljat. No da smo pošteni ni vsako vožnjo 28 km/h povprečna, je pa večina voženj od 26 do 28 km/h. Tudi 23 km/h je že bla enkrat ko je bilo treba dejansko stat na semarorjih.
ps: s skirojem zlahka lovim buse tudi ko ni neke gužve. Peljem mimo postaje, nato me bus prehiti, vendar ga na naslednji postaji spet ujamem.
Upam da ti je jasno, da e-bike pri 25km/h izklopi motor.... in ce nisi ravno Roglic ali Pogacar, bi ter resno rad videl voziti 30km/h po ravnem z ebikom, ki ima izklopljen motor. Pa ce hoces povprecno 28km/h, potem moras realno precej casa voziti se precej hitreje kot 30km/h. ;)
2dark ::
Volumen skiroja je manjši (zložen). Tiste par kil teže ni pomembno pri vlaku.
Vlaki imajo posebna stojala za kolesa.
Če tole ni vsaj 35 km/h povprečna naj me koklja brcne (glejte cel posnetek):
Kaj želiš s tem posnetkom pokazat? Agresivno vožnjo polno prekrškov? POanta je, da pokaži normalno vožnjo brez prekrškov s takšno hitrostjo. ne gre, ker je potrebno uporabljat zavoro, .. Tukaj vidimo vožnjo , ki kar kliče po odvzemu kolesa in povzročitve prometne nesreče.
S takšno vožnjo se nimaš kaj za hvalit. To je ravno tisto, zakaj so kolesarji krivi za vsaj polovico prometnih nesreč, ker vozijo, kakor se jim zljubi.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 2dark ()
nejc_nejc ::
Ni treba opravičevat zanemarjanja prometnih simulacij in odpiranja stotih delovišč hkrati. Tu gre gotovo za zagotavljanje posla in mafijo v ozadju. Ker noben upravljalec infrastrukture ne bo šel delat vzdrževanja tako, da bo povsem kolapsiral pretok. Pri štromu se vse natančno simulira, kdaj, kje in katere naprave se bodo izklopile za vzdrževanje, da ne bo vpliva na delovanje sistema.Ni nujno 24/7. Samo vse razpoložljive delavce in stroje na 1(eno) delovišče, pa tistega naredit do konca, preden se odpre drugo.
Očitno pozabljaš na redosled posameznih faz del ter tehnološke zahteve posameznih materijalov ter pogoje le teh za vgradnjo oziroma kasnejšo nagraditev.
Niti približno ni vse tako trivialno, kakor zgleda iz avta ko se mimo "vozimo".
Pri cestah pa udri vse počez.
Kolikor spremljam, ne opravičujem budalaštin, so vse te zapore iz naslova javnih naročil.
Borut:O ::
In kaj pol če so posnetki od Jypeta? Nič ne trolam, povprečna hitrost 28 km/h na e-kolesu/skiroju je zlahka dosegljiva če znaš peljat. No da smo pošteni ni vsako vožnjo 28 km/h povprečna, je pa večina voženj od 26 do 28 km/h. Tudi 23 km/h je že bla enkrat ko je bilo treba dejansko stat na semarorjih.
ps: s skirojem zlahka lovim buse tudi ko ni neke gužve. Peljem mimo postaje, nato me bus prehiti, vendar ga na naslednji postaji spet ujamem.
Upam da ti je jasno, da e-bike pri 25km/h izklopi motor.... in ce nisi ravno Roglic ali Pogacar, bi ter resno rad videl voziti 30km/h po ravnem z ebikom, ki ima izklopljen motor. Pa ce hoces povprecno 28km/h, potem moras realno precej casa voziti se precej hitreje kot 30km/h. ;)
Ne če je programsko odklenjen. Ravno zanč sem srečal Woltovca za 800 EUR vrednem e-biku s kitajske, končno hitrost ima 40 km/h. Če nimaš nobenega semaforja in skos voziš full gas potem imaš 28 km/h povprečno zlahka, končna 31 km/h.
Kaj želiš s tem posnetkom pokazat? Agresivno vožnjo polno prekrškov? POanta je, da pokaži normalno vožnjo brez prekrškov s takšno hitrostjo. ne gre, ker je potrebno uporabljat zavoro, .. Tukaj vidimo vožnjo , ki kar kliče po odvzemu kolesa in povzročitve prometne nesreče.
Kakšni prekrški. Lepa vožnja, nikjer ni nobenega izsilil, prav tako ni prečkal nobene rdeče luči, what are you talking about bro?
Kakšni prekrški neki, imaš ti privide? Lepa vožnja, nikjer ni nobenega izsilil, prav tako ni prečkal nobene rdeče luči, what are you talking about bro? Kot vidiš je celo 35 km/h povprečne hitrosti več kot dosegljivo, 20 km/h povprečno pa je sposoben dosežt vsak (razen mogoče kakšne 90 letne stare mame).
To je ravno tisto, zakaj so kolesarji krivi za vsaj polovico prometnih nesreč, ker vozijo, kakor se jim zljubi.
Ni res, statistika jasno kaže da prekrški kolesarjev NISO razlog za prometne nesreče, razlog za prometne nesreče je malomarna in objestna vožnja avtomobilistov, spodnji posnetek ti bo razložil zadevo v nulo (če si ga bo gospoda dovolila pogledati seveda):
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Borut:O ()
tonttu ::
Ne če je programsko odklenjen. Ravno zanč sem srečal Woltovca za 800 EUR vrednem e-biku s kitajske, končno hitrost ima 40 km/h. Če nimaš nobenega semaforja in skos voziš full gas potem imaš 28 km/h povprečno zlahka, končna 31 km/h.
No ja legalno ravno ni. Potem se lahko tudi z mx motorjem cez zelenice in vrtove peljem, pa bom se hitreje tam, ce pa se tri vmes povozis pa sploh.
No ja legalno ravno ni.
I don't care. Nobenemu ne škodim, therefore is okay.
. Potem se lahko tudi z mx motorjem cez zelenice in vrtove peljem, pa bom se hitreje tam, ce pa se tri vmes povozis pa sploh.
Če koga povoziš potem jim škodiš, torej primer ni primerljiv. Prav tako če jim poškoduješ zelenico. Pa me prav zanima kje imaš tako traso v Ljubljani da bi kar čez zelenice vozil, kar nekaj nabijaš na pamet.
ne gre, ker je potrebno uporabljat zavoro
Seveda gre. Sem uporabljal zavoro. Na 2:50 poglej (avto je izsilil peško, jaz je nisem). Pa na 1:32. Pa na 1:10.
Zgodovina sprememb…
anketar ::
kolesar je mogoče z vidika kavč sodnikov vozil prehitro ampak to se zdi samo zaradi perspektive kamere
energetik ::
Kaj pa imate danes v Ljubljani, da je že pred drugo uro vse rdeče? Ker drugje po Sloveniji je ok.Saj veš kaj je. Arbajterji imajo SPET praznik. Sploh ne vem če kaj delajo. In povrhu grejo vsakič vozit čez pol EU.
Non stop je samo s temi žabarji problem. Ostalo laufa ok.
Vse stoji. Čez LJ po diagonali 1,5h. Folk pa vozi kot da so vsi psihični bolniki. Adijo pamet. Drugič grem rajš po makadamu čez Golovec kot v gnilo LJ.
vires in numeris
starfotr ::
Na promet.si je prometni koledar. Vse piše, kdaj se pričakuje zastoje.
Naši modri smrkci pa namesto, da bi zaprli Karavanke in ostale prehode, pustijo vso govedo v državo, da se potem vse zabije.
Isto v kontra. Na meji naj spustijo samo določeno št. vozil na uro, saj imajo vse simulacije koliko ljudi še pomeni znosen in tekoč promet. Gužva pa naj bo pri sosedih.
Naši modri smrkci pa namesto, da bi zaprli Karavanke in ostale prehode, pustijo vso govedo v državo, da se potem vse zabije.
Isto v kontra. Na meji naj spustijo samo določeno št. vozil na uro, saj imajo vse simulacije koliko ljudi še pomeni znosen in tekoč promet. Gužva pa naj bo pri sosedih.
vipafoxid ::
Na promet.si je prometni koledar. Vse piše, kdaj se pričakuje zastoje.
Naah, to je diskriminatorno, naj raje na obvoznico spustijo samo določeno število vozil. Čez celo leto.
Kaj pa imate danes v Ljubljani, da je že pred drugo uro vse rdeče? Ker drugje po Sloveniji je ok.Saj veš kaj je. Arbajterji imajo SPET praznik. Sploh ne vem če kaj delajo. In povrhu grejo vsakič vozit čez pol EU.
Vse stoji. Čez LJ po diagonali 1,5h. Folk pa vozi kot da so vsi psihični bolniki. Adijo pamet. Drugič grem rajš po makadamu čez Golovec kot v gnilo LJ.
A ni fino, ko veš, da si sam zakuhal nekaj kar ne maraš in čez kar se pritožuješ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vipafoxid ()
Ja kolk pa je tujev procentualno? Malo. Pomoje je fora da je danes dež in valda takrat vseh tistih 50.000 kolesarjev ki jih zabeleži kolesarski števec samo na Dunajski v 1 mesecu gre z avtomobilom namesto s kolesom. Hvaležni bodite kolesarjem sam VAM zmanjšujejo gužvo in vam delajo uslugo.
Pardon ne 2:50, na 2:50 je že konec dogodka, na 2:43 poglej. Avto je izsilil peško ker so cepci ki nič ne gledajo, ali pa objestni debili. Jaz sem peški lepo ustavil, ker ima prednost. Da ne govorimo o tem da me je avto kar dvakrat izsilil. Na 1:10 in 1:33. Debili objestni. Al pa slepci.
Zgodovina sprememb…
Ne bluzi, obvoznica je stala že celo dopoldne, ko smo dnevni migranti delali. Takrat je bil % tujcev verjetno preko 80%.
Ulilo se je šele ob pol treh.
Ulilo se je šele ob pol treh.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
Ne govorim o obvoznici, odgovarjam na ferzijev post ki je rekel da V Ljubljani vse stoji, torej v mestu. Ulilo se je že pred drugo, gužva pa valda rata prej, sej vsak zna pogledat vremensko napoved, če ga že črni oblaki in grmenje ne prepričajo.
GupeM ::
Kakšni prekrški neki, imaš ti privide? Lepa vožnja, nikjer ni nobenega izsilil, prav tako ni prečkal nobene rdeče luči, what are you talking about bro?
Ti si res prfuknjen, majkemi. Če tam ne vidiš prekrškov, potem mi je povsem jasno, da nisi opravilno sposoben in bi ti morali odvzeti pravico do svobode in svobodnega izražanja.
Takoj ko štarta, naredi prekršek, ker je na semaforju rdeča luč.
Kasneje vozi po cesti, kjer je zraven kolesarska.
Potem sem nehal gledat, ker video ni merodajen.
Ni res, statistika jasno kaže da prekrški kolesarjev NISO razlog za prometne nesreče, razlog za prometne nesreče je malomarna in objestna vožnja avtomobilistov,
Ti spet malo po svoje in boš oporekal uradnim podatkom?
"Podatki kažejo, da je bilo v letu 2022 v Sloveniji 1484 prometnih nesreč z udeležbo kolesarjev, od tega je 876 kolesarjev ali 59 odstotkov samih povzročilo prometno nesrečo. "
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Ni res, statistika jasno kaže da prekrški kolesarjev NISO razlog za prometne nesreče, razlog za prometne nesreče je malomarna in objestna vožnja avtomobilistov,
"Podatki kažejo, da je bilo v letu 2022 v Sloveniji 1484 prometnih nesreč z udeležbo kolesarjev, od tega je 876 kolesarjev ali 59 odstotkov samih povzročilo prometno nesrečo. "
Koliko prometnih odstotkov je bilo pa z udeležbo avtomobila in koliko v % od teh je avtomobil povzročil nesrečo? 98%? 99%?
Zgodovina sprememb…
Kakšni prekrški neki, imaš ti privide? Lepa vožnja, nikjer ni nobenega izsilil, prav tako ni prečkal nobene rdeče luči, what are you talking about bro?
Ti si res prfuknjen, majkemi. Če tam ne vidiš prekrškov, potem mi je povsem jasno, da nisi opravilno sposoben in bi ti morali odvzeti pravico do svobode in svobodnega izražanja.
Najslabši kolesarji so seveda v Ljubljani. Kar je logično, saj tudi vozit ne znajo, ker večino časa preživijo v kolonah.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Najslabši kolesarji so seveda v Ljubljani. Kar je logično, saj tudi vozit ne znajo, ker večino časa preživijo v kolonah.
Ni res, si v veliki zmoti.
Kar je logično, pri ljubljanski zabasanosti obupa nad stanjem v koloni vsakdo, ki ima vsaj nevron - v avtu zdržijo samo tisti najbolj zabiti. In potem, gre po letih sedečega stanja na kolo.
Edini ki je tu prfuknjen si ti, majkemi. Klošar zabit. Nobenega prekrška ni, razen prvih par sekund je TEHNIČNO vozil v rdečo, vendar je videl da se je prižgala rdeča za avtomobile in da bo sedaj se prižgala zelena za kolesarje, zakaj bi wastal time za brezveze?
Otherwise je bila lepa vožnja brez prekrškov. Pa kaj ti sploh govorim ko sploh pogledal celega posnetka nisi!
Prekrški so pa tule, vendar to je drug posnetek in KLJUB prekrškom je bila vožnja varna. Izmerjena hitrost je bila 50,2 km/h na 0:24 na posnetku.
Zgodovina sprememb…
KakĹĄni prekrĹĄki neki, imaĹĄ ti privide? Lepa voĹžnja, nikjer ni nobenega izsilil, prav tako ni preÄkal nobene rdeÄe luÄi, what are you talking about bro?
Ti si res prfuknjen, majkemi. Äe tam ne vidiĹĄ prekrĹĄkov, potem mi je povsem jasno, da nisi opravilno sposoben in bi ti morali odvzeti pravico do svobode in svobodnega izraĹžanja.
Takoj ko ĹĄtarta, naredi prekrĹĄek, ker je na semaforju rdeÄa luÄ.
Edini ki je tu prfuknjen si ti, majkemi. KloĹĄar zabit. Nobenega prekrĹĄka ni, razen prvih par sekund je TEHNIÄNO vozil v rdeÄo, vendar je videl da se je priĹžgala rdeÄa za avtomobile in da bo sedaj se priĹžgala zelena za kolesarje, zakaj bi wastal time za brezveze?
Otherwise je bila lepa voĹžnja brez prekrĹĄkov. Pa kaj ti sploh govorim ko sploh pogledal celega posnetka nisi!
Ne se z GupeM prepirat, če pogledaš njegovo pretekle zapise po zgodovini, boš videl, da ni najbolj inteligentna oseba. Pa še laže. Škoda časa zanj.
Zgodovina sprememb…
Na tem posnetku pa ni prekrškov (če zanemarimo prve par sekund, ki je prekršen samo na papirju, saj se je prižgala zelena za kolesarje):
Ne. Če voziš po cesti, ko je zraven kolesarska, je to prekršek. Kot pravim, si nepismen in zabit. 2 letna hčerka razume, da mora vozit po kolesarski, pa da ne sme čez rdečo, tebi pa to ni jasno ... In še pametuješ tle ...
TO NI PREKRŠEK!! Nikjer v zakonu ne piše da MORAŠ vozit po kolesarski!
Bravo, si priznal da si navaden debilen ignorant ki nima niti za 3 minute 38. Bravo. Čestitke.
Lepa vožnja brez da bi koga izsilil. Avto je na 1:10 izsilil kolesarja, prav tako na 1:33, nato pa na 2:43 še peško na prehodu za pešce.
Na poglej si:
Zgodovina sprememb…
Prva točka 93. člena o zakonu o pravilih cestnega pormeta:
Vozniki koles morajo voziti po kolesarskem pasu, kolesarski stezi ali kolesarski poti. Kjer teh prometnih površin ni oziroma niso prevozne, smejo voziti ob desnem robu smernega vozišča v smeri vožnje.
Izobrazi se, ali pa utihni.
NI RES, to NI PREKRŠEK! Kolesar se lahko sam odloči ali bo vozil po kolesarski ali pa po desnem robu vozišča (1 meter od roba). NIKJER zakon ne zahteva da MORA vozit po kolesarski.
NI RES, to NI PREKRŠEK! Kolesar se lahko sam odloči ali bo vozil po kolesarski ali pa po desnem robu vozišča (1 meter od roba). NIKJER zakon ne zahteva da MORA vozit po kolesarski.
Še enkrat, samo zate, ker še odgovarjat ne znaš.
Vozniki koles morajo voziti po kolesarskem pasu, kolesarski stezi ali kolesarski poti. Kjer teh prometnih površin ni oziroma niso prevozne, smejo voziti ob desnem robu smernega vozišča v smeri vožnje.
Kot pravim, si nepismen in zabit. 2 letna hčerka razume, da mora vozit po kolesarski, pa da ne sme čez rdečo, tebi pa to ni jasno ... In še pametuješ tle ...
Ni res, IQ imam izmerjeno tak da spadam med najpametnejših 1 % ljudi. Za razliko od tebe sem pameten in pismen. Sej ni hodil čez rdeče, razen tehnično prve par sekund posnetka, vendar je bil njegov turn.
Kot pravim, si nepismen in zabit. 2 letna hčerka razume, da mora vozit po kolesarski, pa da ne sme čez rdečo, tebi pa to ni jasno ... In še pametuješ tle ...
Ni res, IQ imam izmerjeno tak da spadam med najpametnejših 1 % ljudi. Za razliko od tebe sem pameten in pismen. Sej ni hodil čez rdeče, razen tehnično prve par sekund posnetka, vendar je bil njegov turn.
Aha hahaha... Over and out
Ni res, poglej si sodno prakso! Ni obveza kolesarja da vozi po kolesarski stezi. Poglej si kako je bilo razsojeno na sodiščih. Nimaš prav.
ales85 ::
Ali ti znas prebrati "ali"?
Sem izobražen za razliko od tebe bedaka.
KakĹĄni prekrĹĄki neki, imaĹĄ ti privide? Lepa voĹžnja, nikjer ni nobenega izsilil, prav tako ni preÄkal nobene rdeÄe luÄi, what are you talking about bro?
Ti si res prfuknjen, majkemi. Äe tam ne vidiĹĄ prekrĹĄkov, potem mi je povsem jasno, da nisi opravilno sposoben in bi ti morali odvzeti pravico do svobode in svobodnega izraĹžanja.
Takoj ko ĹĄtarta, naredi prekrĹĄek, ker je na semaforju rdeÄa luÄ.
Edini ki je tu prfuknjen si ti, majkemi. KloĹĄar zabit. Nobenega prekrĹĄka ni, razen prvih par sekund je TEHNIÄNO vozil v rdeÄo, vendar je videl da se je priĹžgala rdeÄa za avtomobile in da bo sedaj se priĹžgala zelena za kolesarje, zakaj bi wastal time za brezveze?
Otherwise je bila lepa voĹžnja brez prekrĹĄkov. Pa kaj ti sploh govorim ko sploh pogledal celega posnetka nisi!
Ne se z GupeM prepirat, če pogledaš njegovo pretekle zapise po zgodovini, boš videl, da ni najbolj inteligentna oseba. Pa še laže. Škoda časa zanj.
Hvala za opozorilo. Sem pogruntal da je zabit kot lesen tič ja.
ps: Ljubljanska kolesarska zveza je pred kratkim lepo napisala da je uporaba kolesarske steze priporočjiva, ni pa zakonsko obvzena (če najdem ti prilimam sem). Sicer pa se prepriramo o nepomemni stvari, TUDI ČE BI to res bil prekršek, je dejstvo da s tem ni nobenega ogrožal in je zadeva povsem okay.
Aha hahaha... Over and out
Kar smej se, smejiš se sebi in svoji debilnosti.
Zgodovina sprememb…
Še sedaj nisi pogledal celega posnetka. Ker ga nisi sposoben pogledat, pozornost ohranjat 3 minute je zate pretežko zgleda. Na 2:43 avto IZSILI PEŠKO!! Kolesar pa ustavi, pa čeprav ima avto tehnično boljše bremze in bi lahko ustavil (ker kolesar in avto sta peljala vzporedno). Vozil sem precej lepše in za razliko od avtov nobenega nisem izsilil ali ogrožal!
Zgodovina sprememb…
Tale tovornjak, ki sem ga obkržil z rdečo barvo in vsi avti, ki naredijo isto, pa so razlog da kolesarska steza dostikrat ni varna izbira (ni varna ne za kolesarja, če pa jo ta kljub temu izbere in mora v zadnjih sekundah obvoziti parkiran avto na kolesarski stezi, s tem nepričakovano pride na cesto, voznik ga ne pričakuje in nesreča je tu. Torej zaradi parkiranega AVTOMOBILA na kolesarski stezi se zgodi nesreča):
Poglej video, ker je dejstvo da ga nisi, dejstvo je da avtomboili ogrožajo kolesarje in pešce in NE OBRATNO!
Poglej video, ker je dejstvo da ga nisi, dejstvo je da avtomboili ogrožajo kolesarje in pešce in NE OBRATNO!
Zgodovina sprememb…
The road users statistically most likely to kill others: Whether you're driving, cycling or on foot, an official report reveals who poses you the greatest threat
https://www.thisismoney.co.uk/money/car...
"Cars are the biggest killer on our roads, with pedestrians the most likely casualties in crashes when a car is involved"
Točno kaže katero prometno sredstvo ubija ostale udeležence v prometu:
https://www.thisismoney.co.uk/money/car...
"Cars are the biggest killer on our roads, with pedestrians the most likely casualties in crashes when a car is involved"
Točno kaže katero prometno sredstvo ubija ostale udeležence v prometu:
Zgodovina sprememb…
Dvojni standardi, #CAR CENTRIC SOCIETY
This brilliant illustration shows how much public space we've surrendered to cars
Neverjetno in nezaslišano, when you think about it..
https://www.vox.com/xpress/2014/11/18/7...
This brilliant illustration shows how much public space we've surrendered to cars
Neverjetno in nezaslišano, when you think about it..
https://www.vox.com/xpress/2014/11/18/7...
Zgodovina sprememb…
tony1 ::
Za razliko od tebe nisem patološki lažjivec. Še en balkanec očitno, misli da je bog in batina zato ker je v kovinski konzervi (avtu). Ne, nisi obtičal v gužvi, TI SI GUŽVA. Kdaj boste avtomobilisti spoznali da ste DEL PROBLEMA?
Zgodovina sprememb…
"Niste obtičali v prometu. Vi ste promet."*
Ali se tudi ti jeziš na jutranjo ali popoldansko gnečo, kadar obtičiš v njej? Vsi smo že bili v takem položaju, to preprosto moramo priznati. ?
Morda lahko spremenimo presojo, če na položaj pogledamo drugače: v gneči nismo obtičali, ampak smo jo pomagali ustvariti.
Z izbiro trajnostnih oblik mobilnosti pa jo lahko pomagamo tudi izboljšati. Če avtobus za nas ni sprejemljiva rešitev, imamo na voljo uporabo kolesa, električnega skiroja, električnega kolesa, sopotništvo ali souporabo vozil. Vse izbire prinašajo veliko koristi:
manj vozil na cesti, kar pripomore k večji pretočnosti prometa;
boljša kakovost zraka;
manjša potreba po prostoru, namenjenem parkirnim mestom, in bolj privlačna raba prostora za druge dejavnost (parki, igrišča, prostor za druženje);
zmanjšan pritisk na družinski ali osebni proračun zaradi nižjih stroškov prevoza;
olajšana mobilnost za osebe, ki nimajo avtomobila.
Najlaže je začeti z majhnimi koraki. Začneš lahko s tem, da enkrat na teden izbereš eno od trajnostnih oblik mobilnosti in vidiš, kam te pripelje.
Ne pozabi, sprememba naših navad lahko spremeni podnebje na bolje.
*Izvorno: You are not stuck in traffic. You are traffic. (Tom Tom)
Vir: https://www.facebook.com/CARE4CLIMATE/p...
Ali se tudi ti jeziš na jutranjo ali popoldansko gnečo, kadar obtičiš v njej? Vsi smo že bili v takem položaju, to preprosto moramo priznati. ?
Morda lahko spremenimo presojo, če na položaj pogledamo drugače: v gneči nismo obtičali, ampak smo jo pomagali ustvariti.
Z izbiro trajnostnih oblik mobilnosti pa jo lahko pomagamo tudi izboljšati. Če avtobus za nas ni sprejemljiva rešitev, imamo na voljo uporabo kolesa, električnega skiroja, električnega kolesa, sopotništvo ali souporabo vozil. Vse izbire prinašajo veliko koristi:
manj vozil na cesti, kar pripomore k večji pretočnosti prometa;
boljša kakovost zraka;
manjša potreba po prostoru, namenjenem parkirnim mestom, in bolj privlačna raba prostora za druge dejavnost (parki, igrišča, prostor za druženje);
zmanjšan pritisk na družinski ali osebni proračun zaradi nižjih stroškov prevoza;
olajšana mobilnost za osebe, ki nimajo avtomobila.
Najlaže je začeti z majhnimi koraki. Začneš lahko s tem, da enkrat na teden izbereš eno od trajnostnih oblik mobilnosti in vidiš, kam te pripelje.
Ne pozabi, sprememba naših navad lahko spremeni podnebje na bolje.
*Izvorno: You are not stuck in traffic. You are traffic. (Tom Tom)
Vir: https://www.facebook.com/CARE4CLIMATE/p...
Zgodovina sprememb…
mirator ::
Mislim, da je to temo treba zapreti. Sicer je zanimiva, vendar ko jo zavzame trolmaker, ki nonstop spreminja svoj nick, tema izgubi na svoji vsebinski kvaliteti.
Smešno je, da sicer resni forumaši, vedno znova nasedajo trolu in potem z njim trolajo.
Če še ne veste, @Borut:O je novi nick trola z odstranjenimi nicki.
Moderatorji, zaženite i-metlo.
Smešno je, da sicer resni forumaši, vedno znova nasedajo trolu in potem z njim trolajo.
Če še ne veste, @Borut:O je novi nick trola z odstranjenimi nicki.
Moderatorji, zaženite i-metlo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mirator ()
Ne, prav nič ne trolam, danes je bila taka gužva da si od Bežigrada do Viča rabil 1 uro! Se ti ne zdi da bi bilo treba nekaj narest glede tega? En del ljudi je treba SPODBUDITI da začnejo uprabljat bolj trajne oblike transporta, take ki ne pozročajo gužve in nas ne zastrupljajo s strupenimi plini.
Že to da bi se recimo vsak četrti vozil vsaj z še enim potnikom (ali več), že to bi rešilo problem gužve (ker zagužvanost gre z številom vozil EKSPONETNO, ne pa linearno gor). Ampak ne, folk v večni zabit ko svina. Praksa je taka da je v 90 % v avtu samo voznik, torej 1 sam človek!
In to boš storil z na tisoče ponovitvami enih in istih objav na forumu?
Ja, dokazat jim moram da alternativne trajnostne oblike transporta SO LAHKO dejansko alternativa za ogromno ljudi. Če bo vsaj en mejhen delček poslušal, bo problem že precej manjši.
"Kje so policisti ob konicah prometa, sploh ob dežju? Da bi kasirali kot po tekočem traku v križiščih, v katera rinejo vozniki, čeprav je jasno, da bodo zablokirali vse ostale? "
Zgodovina sprememb…
Ne, prav nič ne trolam, danes je bila taka gužva da si od Bežigrada do Viča rabil 1 uro! Se ti ne zdi da bi bilo treba nekaj narest glede tega? En del ljudi je treba SPODBUDITI da začnejo uprabljat bolj trajne oblike transporta, take ki ne pozročajo gužve in nas ne zastrupljajo s strupenimi plini.
Pa menda nisi bil del te guzve? In se morda sam?
Nisem bil. Objava je iz Facebooka od prijatelja (znan slovenski pevec).
Zgodovina sprememb…
Je bil on del problema?
Da.
In sam?
Tega ne morem vedeti.
Si ga poducil?
Nimam rednih stikov z njim.
Gremo lahko se nekaj casa takole :D
Ni smisel provokacija, smisel je ISKANJE REŠITEV za nastal problem. Rešitev pa je souporaba vozila in trajnostne oblike transporta.
Zgodovina sprememb…
Lej kaj pravi tvoj Županković o dodatnih pasovih na AC:
https://www.rtvslo.si/lokalne-novice/lj...
https://www.rtvslo.si/lokalne-novice/lj...
vires in numeris
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gonja proti mobilnosti (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Problemi človeštva | 49210 (35450) | Lowink |
» | Pariz znižal cestne omejitve (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 19920 (15557) | Invictus |
» | Evropski teden mobilnosti (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 31271 (21357) | jb_j |
» | Rešitev za slovenski javni prevoz (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Problemi človeštva | 81652 (71061) | starfotr |
» | Hitrost mestnega prevoza (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 32995 (27396) | BigWhale |