» »

Rešitev za slovenski javni prevoz

Rešitev za slovenski javni prevoz

««
8 / 8
»
»»

Miki N ::

Pa saj pri vsakodnevnem kolesarjenju v službo je pomankanje tuša še najmanjši problem - večji je občasen naraven tuš! Jaz se še kar pogosto vozim pa se kvečjemu potim nazaj, če je čez dan vroče - izgleda da imam zelo lahkoten tempo in ogromno je čakanja na prehodih ... ampak predvsem mi ne dišita mraz in dež. ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Miki N ()

Miki N ::

Mislim da je zdaj čas za dvig temperature v tej debati:

Kaj pa če sploh ni rešitve za slovenski javni prevoz?

Vem, provokativno. Ampak ko rečem "ni" mislim bistveno izboljšanje v okviru trenutnih (srednjeročno) praktičnih možnosti - upoštevajoč recimo, da javni prevoz recimo ni edina težava in da tekmuje za sredstva, da razne "spremembe miselnosti" celotnih delov populacije niso ravno pogosto uspešne, da podjetja ne bodo prešla ne delo na daljavi ipd.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Miki N ()

Lonsarg ::

Hja, za delo na daljavo imamo eno high tech rešitev. Virtualna resničnost, torej virtualna pisarna za delo od doma. Predstavljaj si da se lahko greš virtualno do sodelavca in vidiš kaj ima na ekranu in malo pokramljata, pač simulacija dejanske pisarne, še na kavo lahko greš skupaj, vsak v svojo kuhinjo ampak preko kakih VR očal sedita skupaj na kavi. Tega pri navadnem delu od doma ni in to je razlog da se firme tako izogibajo dela od doma trenutno, ker hočejo ta stik med zaposlenimi ter med šefi in zaposlenimi.

Od vse možne informacijske tehnologije bi to dejansko bil ekonomsko eden najbolj svetlih aspektov, koliko manj za prevoz in pisarne bi keša izšuhtelo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

hendriks ::

Ni potrebe za high tech rešitev. Delo na daljavo se vpelje 2x ali 3x tedensko za delovna mesta v dejavnostih, ki ne zahtevajo 100% fizične prisotnosti. Tisti dan ali dva se nameni sestankom in podobnim zadevam. Upam si trditi, da bi s takim načinom omogočili povsem tekoč promet. Edino kar bi morali upravljati je, da bi bili dnevi dela od doma ustrezno razporejeni preko tedna.

slot1 ::

to ze...cist ok resitev...a kaj ko jih je vecina k dela guzvo iz javne uprave in poganjajo use skp kvazi dalje...ni v interesu, informacije se tist kar je ostal bi se se lazi zvedl...predstavljej si da bi delal od doma...kdo bo posodabljou laptope in zagotavljou varnost prenosa podatkov usluzbencevega ruterja in povezave prenosa podatkov do ferme? smesno... sej dolg tko ne bo laufal na tak nacin... sej vids gab-dissenter...

starfotr ::

««
8 / 8
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropski teden mobilnosti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
19927219 (17305) jb_j
»

Povrnitev stroškov poti samo v primeru nakupa vozovnice (1.1.2020) (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Loža
802110359 (83564) Pika na i
»

Zastonj javni prevoz (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5211413 (10010) noraguta
»

Hitrost mestnega prevoza (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
18130639 (25040) BigWhale

Več podobnih tem