» »

Telemach EON

Telemach EON

Temo vidijo: vsi
««
14 / 51
»»

dussan ::

dussan je izjavil:

XS!D3 je izjavil:

dussan je izjavil:

Plus je na vsak način daljinec, kot je že omenil teoo, čeprav je pri meni problem glasnosti ravno pri aplikacijah, ki tečejo na TV, za spreminjanje glasnosti tam, moram uporabljati TV daljinec ali pa na EON daljincu preklopiti na TV.

Tole je precej čudno. Nimam boxa pri sebi, ampak na tistem, ki sem ga probal, je volume delal BP povsod. Preveri, če je kaj update, ampak načeloma bi moglo to že v osnovi delat.

dussan je izjavil:

Časovni zamik deluje bolj zanesljivo kot pri D3, vendar je premikanje naprej, oziroma nazaj, milo rečeno, zanič. Namesto, da bi se prikazovala slika, da bi videl, kdaj je konec reklam, se premika samo časovna oznaka in še to z minutno natančnostjo. Poleg tega ni, kot je bilo pri D3, skoka naprej (npr. za 5 minut), ko želiš priti na polovico dvournega filma. Mislim, da daljinec ne bo dolgo preživel...

Tole mi je spet čudno. Ko sem probal je šlo po občutku cca. 5s naprej, potem pa progresivno vedno hitreje, če si držal gumb dlje časa. Malo drugače kot na SmartTV appu, ki ga uporabljam sam, ampak tudi tam ne gre po minuto. Scrubber previewja pa res ni.

Glede zvoka - glede na to, da imam box dober teden je verjetno posodobljen. Sem preveril še enkrat - če na eon daljincu prestavim na TV, potem kontrolira zvok na TV, sicer ne...

Na žalost pri meni ni progresivnega premikanja. Držim gumb, vendar se hitrost "previjanja" ne spreminja...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dussan ()

zavajon ::

dussan je izjavil:

Namesto, da bi se prikazovala slika, da bi videl, kdaj je konec reklam, se premika samo časovna oznaka in še to z minutno natančnostjo. Poleg tega ni, kot je bilo pri D3, skoka naprej (npr. za 5 minut), ko želiš priti na polovico dvournega filma.

Je to res, lahko še kdo potrdi? Meni se zdi glavni point previjanja ta, da preskočiš reklame. No, kdaj tudi to, da gledaš od tam, kjer si včeraj zaspal. a v obeh primerih je nujno, da vidiš sliko med previjanjem. Če je to res, bo treba tisto najslabšo elektronsko napravo ever, imenovano Cisco D3 STB, čuvati kot punčico svojega očesa ...

XS!D3 ::

zavajon je izjavil:

dussan je izjavil:

Namesto, da bi se prikazovala slika, da bi videl, kdaj je konec reklam, se premika samo Äasovna oznaka in ĹĄe to z minutno natanÄnostjo. Poleg tega ni, kot je bilo pri D3, skoka naprej (npr. za 5 minut), ko ĹželiĹĄ priti na polovico dvournega filma.

Je to res, lahko ĹĄe kdo potrdi? Meni se zdi glavni point previjanja ta, da preskoÄiĹĄ reklame. No, kdaj tudi to, da gledaĹĄ od tam, kjer si vÄeraj zaspal. a v obeh primerih je nujno, da vidiĹĄ sliko med previjanjem. Äe je to res, bo treba tisto najslabĹĄo elektronsko napravo ever, imenovano Cisco D3 STB, Äuvati kot punÄico svojega oÄesa ...

Kar se mene tiče, je preskakovanje reklam 100x lažje na EONu kot na D3 boxu, ker se enostavno premakneš naprej za tistih 5/6min, pa potem vidš, če še kaj fali +/-, medtem ko moraš pri D3 box "gledat" stream pri nekem večkratniku normalne hitrosti in potem še ujet pravi trenutek za play, da ne greš predaleč, ker je kišta pač počasna. To je tudi eden izmed razlogov, da sem nehal uporabljat box takoj, ko so dali ven SmartTV app. Scrubber preview v stilu youtubea bi bil nice to have, vsekakor pa je tole mnogo boljše, kot na D3.

XS!D3 je izjavil:

zavajon je izjavil:

dussan je izjavil:

Namesto, da bi se prikazovala slika, da bi videl, kdaj je konec reklam, se premika samo Äasovna oznaka in ĹĄe to z minutno natanÄnostjo. Poleg tega ni, kot je bilo pri D3, skoka naprej (npr. za 5 minut), ko ĹželiĹĄ priti na polovico dvournega filma.

Je to res, lahko ĹĄe kdo potrdi? Meni se zdi glavni point previjanja ta, da preskoÄiĹĄ reklame. No, kdaj tudi to, da gledaĹĄ od tam, kjer si vÄeraj zaspal. a v obeh primerih je nujno, da vidiĹĄ sliko med previjanjem. Äe je to res, bo treba tisto najslabĹĄo elektronsko napravo ever, imenovano Cisco D3 STB, Äuvati kot punÄico svojega oÄesa ...

Kar se mene tiče, je preskakovanje reklam 100x lažje na EONu kot na D3 boxu, ker se enostavno premakneš naprej za tistih 5/6min, pa potem vidš, če še kaj fali +/-, medtem ko moraš pri D3 box "gledat" stream pri nekem večkratniku normalne hitrosti in potem še ujet pravi trenutek za play, da ne greš predaleč, ker je kišta pač počasna. To je tudi eden izmed razlogov, da sem nehal uporabljat box takoj, ko so dali ven SmartTV app. Scrubber preview v stilu youtubea bi bil nice to have, vsekakor pa je tole mnogo boljše, kot na D3.

Nobenega ne želim prepričevati vendar je "previjanje" naprej izredno počasno in povsem nepraktično, če moraš iti naprej več kot dve minuti. Sam sem D3 takoj zamenjal z EON ravno zaradi počasnosti. Vendar je preskakovanje reklam, kjer za minuto naprej (ali nazaj) pritiskaš gumb na daljincu 1 sekundo, nepraktično. Sem štopal - 40 sekund za 40 minut... Pa še ne veš, kje si, ker program teče naprej, kot da ne bi nič delal.

Seveda pa je nekaj drugega na aplikaciji na npr. tablici ali računalniku, kjer lahko krmiliš s premikom na časovni osi. To je OK. Ni pa to primerno za daljinec za set-top-box. Mogoče EON app na TV dela drugače, na EON set top box dela tako in to je porazno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dussan ()

Denos ::

Na programu, ki ga gledaš pritisneš 2x "puščico" GOR in se nato pomikaš po časovnici levo-desno.

Denos je izjavil:

Na programu, ki ga gledaš pritisneš 2x "puščico" GOR in se nato pomikaš po časovnici levo-desno.

Hvala, to je pa hitreje!

OK.d ::

dussan je izjavil:

D3 box sem zamenjal z EON in nekaj opažanj. Poleg D3 občasno uporabljam tudi T2, ostalih naprav pa ne poznam.

Torej - D3 je bil obupno počasen in zato sem ga tudi zamenjal. EON je dosti hitrejše, ko se android naloži. Tako je brskanje po knjižnici tekoče in mislim, da je bom sedaj celo pogledal kakšno serijo iz video kluba. Plus je na vsak način daljinec, kot je že omenil teoo, čeprav je pri meni problem glasnosti ravno pri aplikacijah, ki tečejo na TV, za spreminjanje glasnosti tam, moram uporabljati TV daljinec ali pa na EON daljincu preklopiti na TV. Slika je, vsaj na mojem nekaj let starem TV, po občutku boljša kot je bila pri D3.

Potem pa minusi. Za mene največji minus, da ne omogoča zaklepanja TV programov. Omogoča starševski nadzor, ne moreš pa programov zakleniti. Starši z otroki že vedo, zakaj je to pomembno. Na Telemachu pravijo, da sem prvi, ki to želi. Očitno ostali starši pustijo otrokom, da gledajo TV brez omejitev.

Časovni zamik deluje bolj zanesljivo kot pri D3, vendar je premikanje naprej, oziroma nazaj, milo rečeno, zanič. Namesto, da bi se prikazovala slika, da bi videl, kdaj je konec reklam, se premika samo časovna oznaka in še to z minutno natančnostjo. Poleg tega ni, kot je bilo pri D3, skoka naprej (npr. za 5 minut), ko želiš priti na polovico dvournega filma. Mislim, da daljinec ne bo dolgo preživel...

Brskanje po TV programih je nerodno. Ne vem kakšno nagrado je dobil EON v Amsterdamu, ampak naj si pogledajo EPG, ki ga ima T2. Preprosto, predvsem pa veliko informacij na eni strani. To da moram najprej izbrati program, nato dan, nato uro oziroma oddajo, nato pa še enkrat desno in potem skok na podrobnosti, če me zanima celoten opis oddaje, je kruto. Ta način je za uporabnika tablice mogoče primeren, za daljinca pa povsem neprimeren. IMHO je bilo oblikovanje narejeno za tablice, kjer zmanjkuje prostora, na TV bi se dalo to prikazati drugače.

Še en minus - naprava ne podpira plex klienta, ki ga zato še vedno uporabljam na TV. Tudi na ostalih aplikacij je zelo malo.

Skratka - bom poskusil preživeti še kakšen teden. Če ne bom našel rešitve za zaklepaje programov bom verjetno šel nazaj na D3. Kljub neznanski počasnosti vmensika...

Plex in vse nedelujoče apk. se da gor spraviti z sideloadanjem
LPOK.d

bastadu ::

Kakšen je najboljši deal, ki ga je uspel kdo izmed vas obstoječih uporabnikov paketa Gold Trojka Extra uspel skleniti za nove pakete? Meni so v zameno za EON Premium ponudili zgolj 12 mesečno plačevanje v višini trenutnega paketa, kar je krneki, zelo razočaran, bi takoj šel drugam, če bi imel kako drugo opcijo ...

XS!D3 ::

dussan je izjavil:

Nobenega ne želim prepričevati vendar je "previjanje" naprej izredno počasno in povsem nepraktično, če moraš iti naprej več kot dve minuti. Sam sem D3 takoj zamenjal z EON ravno zaradi počasnosti. Vendar je preskakovanje reklam, kjer za minuto naprej (ali nazaj) pritiskaš gumb na daljincu 1 sekundo, nepraktično. Sem štopal - 40 sekund za 40 minut... Pa še ne veš, kje si, ker program teče naprej, kot da ne bi nič delal.

Ponavadi preskakujem po 5/6min kolikor je pač reklam, ampak sem šel še jaz prav štopat. Na SmartTV appu traja previjanje celotnega 2urnega filma po časovnici s smernimi tipkami cca. 15 sekund. Na EON boxu, kjer je hitrost premikanja vedno večja, če držiš, pa za isti film cca 7 sekund.

S tem da bi na SmartTV appu v mojem primeru lahko enastavno kliknil kamorkoli na časovnico, ker LGjev daljinec deluje tudi kot neke vrste air mouse.

Se strinjam, da bi bil predogled kul feature, ampak vseeno je previjanje za moje potrebe bistveno hitrejše in enostavnejše kot na D3 boxih.

lopov ::

Hoj, sem bolj slab gledalec TV, imam pa gold 3 xtra in zdaj sem videl, da obstaja "videoklub".

Je ogled vsebin dodatno plačljiv ali je to že vse v ceni paketa? Sprašujem tako za serije kot filme.

Thx!

Ales ::

Odpreš stran tvojega ponudnika in pogledaš, kaj imaš v paketu? 20s dela in takojšen odgovor?

bastadu ::

Tisti, ki ste prešli iz paketa Gold 3 Extra (v katerega so bile vključene 2 conax kartice) in ste prešli na paket EON Premium (v katerem ni conax kartic) in želite obdržati obe conax kartici, ali jih bodo po novem zaračunali posebej (3€/mesec/kartico)?

LapD ::

V EON Premium ti pripadata EON box in 1 kartica. Drugo kartico boš doplačal 3 eur/mesec.
web&motion designer

gregyk ::

bastadu je izjavil:

Tisti, ki ste prešli iz paketa Gold 3 Extra (v katerega so bile vključene 2 conax kartice) in ste prešli na paket EON Premium (v katerem ni conax kartic) in želite obdržati obe conax kartici, ali jih bodo po novem zaračunali posebej (3€/mesec/kartico)?

Brez doplačila, imam dve kartici brez box-a.

meho7 ::

Se da kako preko Kodija gledati EON? Imam en star android box(s812/1gb)- kodi dela normalno medtem ko v android os vse tako grozno steka da popizdis.

ruski76 ::

Je kdo opazil, da seznam programov na EON aplikaciji ni enak kot na D3 sprejemniku? Npr zaradi politike googla, na androidu ni eroticnih vsebin, ki na D3 sprejemniku so.
Ali je na telemachovem EON boxu kaj drugace? Sam uporabljam nvidia shield tv, in ne "originalen" EON box od telamacha...
Sicer imam gold extra paket

polde66 ::

Probaj inštalirati starejšo verzijo Eona pa boš videl razliko.
polde

Kje pa najdem starejso verzijo?

V googlovem iskalniku pod EON old version
polde

Ne najdem starejse verzije, kjer bi eroticni kanali bili na seznamu programov. Imas kak preverjen apk?

Ne
polde

Zoro3 ::

https://apkpure.com/eon/com.ug.eon.andr... tukaj jih imaš. Poglej spodaj pod: Previous versions

Ne vem, ali pocnem kaj narobe - poizkusil sem ver 2.16 in 1.14 pa ne vidim spremembe :\

OK.d ::

Ja pač ne boš pronjakov gledal:)
LPOK.d

spidi21 ::

Eno vprasanje ... studiram o menjavi paketa iz Gold trojka ekstra na EON Premium paket. Zraven dobim tudi ta EON box ... pa ker je tv kar vstran od glavnega routerja ... moram do tv spravit se dodatni utp kabel mogoce? Gre ogled nazaj za 7 dni preko utp-ja ali preko koaksialnega kabla? Ker zdaj na starem D3 sprejemniku imam samo koaksilni kabel, pa lahko gledam za 3 dni nazaj ...

Potrebujem utp ali ne? Na katere funkcije vse je vezan utp priklop na EON boxu?

oiwedfhjweif ::

Ogled nazaj in ostale andreoid funkcije so preko UTP, TV v živo coax. Tako da ja, potrebuješ še dodatno zraven UTP.

misek ::

A je možno dokupiti več EON Smart TV dostopov?

A deluje EON na Amazon Fire TV?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: misek ()

ncnevem ::

dussan je izjavil:

D3 box sem zamenjal z EON in nekaj opažanj. Poleg D3 občasno uporabljam tudi T2, ostalih naprav pa ne poznam.

Torej - D3 je bil obupno počasen in zato sem ga tudi zamenjal. EON je dosti hitrejše, ko se android naloži. Tako je brskanje po knjižnici tekoče in mislim, da je bom sedaj celo pogledal kakšno serijo iz video kluba. Plus je na vsak način daljinec, kot je že omenil teoo, čeprav je pri meni problem glasnosti ravno pri aplikacijah, ki tečejo na TV, za spreminjanje glasnosti tam, moram uporabljati TV daljinec ali pa na EON daljincu preklopiti na TV. Slika je, vsaj na mojem nekaj let starem TV, po občutku boljša kot je bila pri D3.

Potem pa minusi. Za mene največji minus, da ne omogoča zaklepanja TV programov. Omogoča starševski nadzor, ne moreš pa programov zakleniti. Starši z otroki že vedo, zakaj je to pomembno. Na Telemachu pravijo, da sem prvi, ki to želi. Očitno ostali starši pustijo otrokom, da gledajo TV brez omejitev.

Brskanje po TV programih je nerodno. Ne vem kakšno nagrado je dobil EON v Amsterdamu, ampak naj si pogledajo EPG, ki ga ima T2. Preprosto, predvsem pa veliko informacij na eni strani. To da moram najprej izbrati program, nato dan, nato uro oziroma oddajo, nato pa še enkrat desno in potem skok na podrobnosti, če me zanima celoten opis oddaje, je kruto. Ta način je za uporabnika tablice mogoče primeren, za daljinca pa povsem neprimeren. IMHO je bilo oblikovanje narejeno za tablice, kjer zmanjkuje prostora, na TV bi se dalo to prikazati drugače.

Še en minus - naprava ne podpira plex klienta, ki ga zato še vedno uporabljam na TV. Tudi na ostalih aplikacij je zelo malo.

Skratka - bom poskusil preživeti še kakšen teden. Če ne bom našel rešitve za zaklepaje programov bom verjetno šel nazaj na D3. Kljub neznanski počasnosti vmensika...

Plex lahko posnameš tako, da se prijaviš v google play in si posnameš X-plore File Manager. Tam vklopiš web server, da lahko apk datoteko (Plex - zadnjo verzijo snameš direkt z google play - malo pogooglaj) posnameš na box. Ko imaš apk na napravi, samo inštaliraš. Meni dela brez problema.

M.B. ::

Ima kdo kakšno idejo zakaj mi EON v brskalniku pravi, da ne morem gledat Cinestar premiere na moj telemach pa je cinestar premiera v paketu? Na TV pa nikol ni delala, ker je HD kanal in nimam HD settop boxa in Tvja.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

Malo čudno, da bi paket vseboval kanal, gledanje tega pa set top box ne bi omogočal. Predstavljam si, da bi ti v tem primeru ob vklopu kanala zamenjali tudi box. Kateri paket pa imaš?

V vsakem primeru najbolje, da jih pokličeš, da zrihtajo dostop do kanala povsod, tako preko set top boxa, kot tudi preko EON-a.

M.B. ::

Settop box je še od preden je sploh EON in ta kanal obstajal, samo do srede tedna je normalno delal na EONu, zdaj pa začuda ne več, pa sem mislo da so kaj ukinli pa ni na spletni strani nič, bom zgleda mogo klicat :(.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

rdecaluc ::

Ali je EON box boljši od D3? Kaj pa TV aplikacija?

Se splača zamenjat paket iz gold 3 xtra?
Est modus in rebus. ,typos

@rdecaluc, ja luba duša no, preberi par postov oz. strani za nazaj...

skylon ::

Na Tanix TX3 Max TV Box sem namestil ustrezno EON aplikacijo (za android).
Aplikacija sicer deluje, vendar HD programe ne predvaja "tekoče" (imajo malo zamika).
Kako se to da rešiti?

Aplikacija za T2 (T-2 tv2go) pa deluje brez problemov.
Tudi HD programe predvaja "tekoče".

Hitrost interneta ne bi smela biti problem, speedtest pravi ca. 80/10.

LapD ::

Tudi meni na Samsung TV 2016 ne predvaja vedno usklajeno zvoka in slike. Verjetno je težava, da naprava uradno ni podprta in je malo prešvoh za tekoče predvajanje.
web&motion designer

Tanix TX3 Max preko EON čisto lepo predvaja HD vsebine, zmogljivost naprave ni problem. Ne vem pa, kaj bi bil vzrok v tem primeru...

skylon ::

Sem si mislil, da bi moralo delovati, glede na to, da so za ta box pozitivna mnenja.

Katero verzijo EON aplikacije pa imaš nameščeno? Ta zadnjo 1.7.330 (4.12.2018)?

In pa katero verzijo firmwara? Moj ima 20181101.

zavajon ::

rdecaluc je izjavil:

Ali je EON box boljši od D3?

Eon boxa ne poznam, a slabši od D3 ne more biti, kajti slednji je najslabša elektronska naprava ever ;)

skylon je izjavil:

Sem si mislil, da bi moralo delovati, glede na to, da so za ta box pozitivna mnenja.

Katero verzijo EON aplikacije pa imaš nameščeno? Ta zadnjo 1.7.330 (4.12.2018)?

In pa katero verzijo firmwara? Moj ima 20181101.

Ima zadnjo verzijo EON aplikacije, firmware pa je eno verzijo starejši, 20180321.

monter100 ::

ako netko zeli aktivirati moj uredjaj android box mi3 na svom Eon nalogu hvala

yani2000 ::

Ales je izjavil:

Tanix TX3 Max preko EON čisto lepo predvaja HD vsebine, zmogljivost naprave ni problem. Ne vem pa, kaj bi bil vzrok v tem primeru...

Probaj malce nižat resolucijo v nastavitvah Android TV box-a.

Kekec ::

Imam Philips PUS 7150, ki očitno ni več podprt za zadnjo različico, ali obstaja kakšen način da jo vseeno spravim na TV?

miqro ::

A ve kdo če se da kako naložit eon na amazonov firestick? Sem probal prenest mobilno verzijo, v kateri ne gre naprej od izbire jezika, TV verzija pa prikaže samo črno sliko :/

Kakšna ideja, kaj bi še lahko probal?

Za mobilno verzijo rabiš miško oz. ekvivalentno napravo za vnos, sicer se ustavi pri takih izbirah. Nisi napisal, ali imaš miškona priklopljenega... Možno, da bi ti sicer delala.

Nimam miške, sem pa našel en app, ki omogoča simulacijo miške, ampak je zelo neprijetno za uporabo :/ Bo zgleda treba nabavit kak drug android box, če to ne bo šlo.

Za vse programe, ki so v prvi vrsti prirejeni tablicam in telefonom, boš rabil miško.... Brez je obup. Ko pa enkrat imaš to, zadeva postane čisto drug svet.

Namesto klasične bluetooth miške si lahko omisliš mini keyboard/touchpad combo ali air mouse.

Ja, bom pogledal v to.. kaj pa TV aplikacija za android? Tud obstaja, ampak prikaze samo black screen.. ce pa prenesem kak star APK, pa se odpre, ampak ne morem dodati moje televizije (z tisto kodo).

beta1 ::

Če imaš naročnino iz leta 2017 Telemach Silver 2 z 40/1 Mbit neta. Dobiš dostop 5xEON. Koliko hkratnih streamov lahko gledaš naenkrat? Samo enega?

andromedar ::

A je v zadnjem času kdo poskušal predvajat kak EON stream v VLCju? Kako leto nazaj je šlo, zdaj pa mi nikakor ne uspe. Videti je tudi, da se stream vsakih 6 sekund spremeni?

slika:
 slika

slika

Eh?

Zgodovina sprememb…

webmaher ::

meni je uspelo samo toliko, da dokler nisem ugasnil Kodija ali DVB Viewerja je delal...potem pa nič več... in ponovno iz Chroma novega (linkov je kr jih češ) in s5 ista zgodba... če kod ve rešitev naj pove
««
14 / 51
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telemach (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
26443897 (483) edi123
»

Eon Telemach in Android box (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16054679 (508) polde66
»

Smart TV in aplikacija EON (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

342148763 (2120) Oldi
»

Chromecast 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

32966353 (8238) Ulixes
»

Telemach EON TV

Oddelek: Omrežja in internet
3312040 (6432) Daniel

Več podobnih tem