» »

Telemach EON

Telemach EON

Temo vidijo: vsi
««
15 / 50
»»

andromedar ::

Webmaher: Pa gledaš ta "stream?i=.." link?

Ali jaz gledam nekaj narobe...

lahko postaš en taki link iz npr slo1 sem?
Hvala
Eh?

misek ::

beta1 je izjavil:

Dobiš dostop 5xEON. Koliko hkratnih streamov lahko gledaš naenkrat? Samo enega?
Vsaka registrirana naprava lahko predvaja samo en stream. Lahko pa vseh 5 predvaja svojega.

beta1 ::

100% ????

Zakaj pa pri Total TV naročnikih škrtarijo s streamom? Pravijo in piše, da največ 3EONi, ampak samo 1 predvajanje hkrati.

misek ::

100% ni, ker ne morem preizkusiti. Ampak sočasno sem pa že gledal na treh različnih napravah.

Veron ::

5 registriranih naprav, 3x hkratni stream (tako je bilo nazadnje ko sem preverjal)

beta1 ::

OK. Hvala.

Na total TVju pa 3 registrirane in 1 hkratni stream.

lp

webmaher ::

andromedar je izjavil:

Webmaher: Pa gledaš ta "stream?i=.." link?

Ali jaz gledam nekaj narobe...

lahko postaš en taki link iz npr slo1 sem?
Hvala

https://tmsi-lj-br-h1-8.ug-be.cdn.unite...

x=pomeni da je tam skozi isto ne glede na kanal...verjetno up. ime in geslo...

andromedar ::

webmaher je izjavil:

andromedar je izjavil:

Webmaher: Pa gledaš ta "stream?i=.." link?

Ali jaz gledam nekaj narobe...

lahko postaš en taki link iz npr slo1 sem?
Hvala

https://tmsi-lj-br-h1-8.ug-be.cdn.unite...

x=pomeni da je tam skozi isto ne glede na kanal...verjetno up. ime in geslo...



Hvala, ampak takšnega linka meni nekak ne odpre (več). Saj daš "Media" --> "Open network steam" in prilepiš link not, ne?
Tisti prvi "x=tmsi" najverjetneje pomeni "telemach slovenia"
Eh?

M.B. ::

Mislim da uporablja EON mpeg DASH. Meni gre predvajat vse streame z lastnim Qt appom. Pogruntat moraš samo šifriranje da generiraš pravi URL za stream potem pa je navadni MPEG DASH, iz 6 sekundnih chunkov.

Edino na brskalniku možno da uporablja P2P in push serverje. Obstaja namreč 4 vrste serverjev live serverji, timeshift serverji, VOD serverji in pa push serverji. Vsakih je nekje 10. Potem pa po moje naključno enega zbere. Včasih oni z ljubljane šteka pa moraš srbskega zbrat. Ko sem jaz reverse engineering delal še ni blo push serverjev.

In pa ko enkrat generiraš URL velja nekje minuto. In če se v tem času nič gor ne poveže dobiš error 400. Ker je čas tud del zahtevka. Če pa se nekdo gor poveže pa dela indefinite. Če app seveda zna mpeg dash predvajat, kjer morš chunke downloadad v pravem zaporedju. Namreč vedno ko requestaš isti url dobiš naslednje 3 chunke.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: M.B. ()

Milanhr ::

Pozdravljeni!

A mogoče kdo ve kako se nastavi ura na EON box-u. Ali pa mogoče časovni pas. Na mojem je ura za nekaj ur naprej in ne znam popraviti.

oiwedfhjweif ::

V android nastavitvah imaš ura in datum. Nastavi si evropski pas.

hansmayer ::

Pozdrav!Dobil Telemach Premium!Tako prijetno,prijetno presenečen!Za razliko od gnilega Siola...(100/20) Kar 290/42!IN TO ZA KREPKO NIŽJO CENO! T2x Eon box KSTB6020!Boxi ter aplikacija je z res niansami,res nora!Eno registracijo Smart tv-Točno minuta dela! In kar 5 prenosnih naprav!telefon ,tablica,android box!Internet je download bil 45...Disk niti približno ni uspel vse zajeti v real time!Ampak pozor!Pet prenosnih naprav se vpiše na Telemach server s id procesorja naprave ter gesla!Ko je kvota zapolnjena ,ni več telefona možno vpisati!Tako da je treba enega zbrisati!Ampak pozor!Zbrišeš lahko samo 2 na mesec!Tako da kakih lumparij ni mogoče!Ampak mislim da je 8 naprav zelo zadosti in pošteno od Telemacha!Na Telemachu imamo tudi družina tudi 5 telefonov!Dali mi bojo popust na vse tel..Pač jaz do telemacha imam zelo lepe izkušnje ,kot res poštena ,napredna,iskrena družba! Tako lepa novica!Na box gre tudi Kodi -na google store!S tem ta box, ki res lepo in hitro deluje ,postane zverina!Poskusite instalirat kodi ter Build:


NORO..HVALA TELEMACH!

OK.d ::

Mislim da te bo kmalu minilo veseljo ob prvi težavi;)
LPOK.d

hansmayer ::

Zakaj ..Kaj bi lahko šlo narobe? A mogoče ma gdo m3u frekvence oziroma a je stvar možno spravit na Enigmo 2??

HappyPills ::

Lepo, da je vsaj en navdušen :). Jst sm spakiral ta jajca v škatlo po 3eh dneh :)

rdecaluc ::

Sprobal na Samsungu EON in opažam se pri nekaterih programih zvok ne ujema s sliko. Aplikacija je sicer super, odzivna in vse, vendar je tole preveč motoče za uporabo.
Est modus in rebus. ,typos

Blue30 ::

Hmm...ogled nazaj ima prekinitve pri uporabi el. mrežnega adapterja s 600 mbit.

uporabnik_ab ::

HappyPills je izjavil:

Lepo, da je vsaj en navdušen :). Jst sm spakiral ta jajca v škatlo po 3eh dneh :)


jaz sem danes dobil to napravo in že premišljam o tem...

berlusconi ::

Mogoče laično vprašanje, ampak vseeno: trenutno Silver 2 paket (zaradi vnovične podražitve razmišljam o menjavi). Če kupim paket EON LIGHT, dobim v vsakem primeru nek sprejemnik z še enim daljincem? Zdaj mam kartico in je daljinec en. Moram met SMART tv, da bo ta stvar delala brez problema?
hvala lepa za vse odgovore.

LapD ::

Na light paketu se ti ne bo spremenilo nič (obdržal boš kartico) razen programske sheme in internetne hitrosti. EON boš lahko gledal na mobilnih napravah, za eno leto pa ti velja licenca za aplikacijo na smart TVju (če ga imaš).
web&motion designer

Prodi ::

Pozdravljeni! A komu uspe iz EON aplikacije dobiti več kot navadni stereo? Meni EON teče na Samsung TV QE49Q7FAMTXXH, sicer deluje vse dokaj normalno, ni pa niti na HBO kanalih prostorskega zvoka, a bi bilo mogoče drugače, če bi to poganjal v kakšnem drugem Android TV boxu?. Sicer je situacija naslednja, da na TV na CONAX kartico dobim Dolby Digital na HBO 1 in HBO 2 (pa še na treh drugih kanalih), enako na CISCO STB. HBO GO aplikacija na TV prav tako vse igra stereo, medtem ko Google Play normalno predvaja Dolby Digital +, vse skupaj na zunanjem AVR Denon X1500.

HappyPills ::

Ne EON ne podpira 5.1 ne app ne eon box (ki v osnovi isti app). Tudi če boš zamenjal android box ne bo nič bolje.

Prodi ::

HappyPills je izjavil:

Ne EON ne podpira 5.1 ne app ne eon box (ki v osnovi isti app). Tudi če boš zamenjal android box ne bo nič bolje.

Hvala! Sicer je dobro vedeti, da pri meni ni nič narobe, slabo pa to, da nimam kaj narediti. Telemach se je že leta 2014 hvalil z Dolby Surround zvokom na HD kanalih, zdaj smo pa leta 2019 in to dela na 5 kanalih. Kot kaže bom moral začeti uporabljati Netflix...

Še ena malenkost, ali se da na EON box namestiti dodatne programe, v glavnem me zanima NBA, saj Samsung in NBA nista prišla do dogovora in so zato na Samsungih to aplikacijo ukinili. To bil mogoče potem še razlog za razmislek uporabe EON boxa.

XS!D3 ::

Ko sem se jaz igral z EON boxom, je DD iz kabelske (DVB-C) delal. Razen, če so potem še kaj čarali v FW. Ampak sam box sigurno prebavi, pa še kaj več bi moral. V appu za SmartTV, ki gre v celoti preko IP, pa pomoje ne dela, ker (vsaj zaenkrat) ni videt DD audio streamov.

Likalnik ::

Evo tudi sam narocil EON premium paket....eno leto bom placeval 10e vec kot placujem sedaj.....prvo leto bom pa placeval 14,50e manj kot sedaj...ce crto potegnem sem po dveh letih na boljsem....potem pa spet lahko menjam....pa se boljsi net imam in tv shemo.....glede eon smart boxa....sem kar takoj rekel da naj ne nosijo...da ne rabim...ena naprava vec...en tv upraljalec vec....trenutno imam kodi na rpi...prav tako vse filme...vse na original tv upravljalcu...kar mi veliko pomeni, da jih ni 5....ce slucajno rabim kaj za nazaj pogledat...pa se zmeraj lahko na eon app...

jurre ::

Tudi jaz sem presedlal pred 1 mesecem na Telemach in sem vzel EON full, čeprav TVja ne rabim in ga prej nisem imel. Zaenkrat sem zadovoljen, prej sem imel VDSL z max 10/1, zdaj bom 1 leto plačeval 3 EUR MANJ mesečno pa imam 150/10 Mb interneta + srednjo TV shemo, da občasno kaj pogledam (če ne pa vsaj punca).
Malo me je živciral Ubee modem, za katerega sem potem od podpore izvedel, da ga ne morem imeti v bridge načinu, tako da je zdaj moj Mikrotik samo AP. Razen če mi modem zamenjajo, kar se zaenkrat nisem odločil.
Občasno se modem odloči narediti reset sam od sebe, se postavi nazaj in spet dela. Zadnjič so mi javili, da menjajo delilno opremo in da bo potem OK, pa se je od takrat res samo enkrat resetiral (za VDSL prej ne vem če je 2-3x ven vrglo v 2 letih).
TV kar sem ga gledal je OK, pri starših sem navajen siol BOXa, vmesnika sem se hitro navadil, HD slika je OK, 4K TVja nimam, ogled nazaj in previjanje naprej/nazaj deluje kar hitro..android for ne rabim, tako da se sploh nisem logiral.

nadlipnik ::

Je kdo tule, ki je na EON box uspel namestit Netflix? S kje ste si potegnili apk? Sem probal nekaj različnih in vedno dobim error, da moja verzija OSa ni podprta.

m3k ::

Mirko tipka na radirko ////

webmaher ::

Netflix ti ne bo delal oz. meni je uspelo samo v SD... box widevine L1 ima nima pa certifikata od Netflixa, ki je baje zastonj....saj sem pred časom že napisal, da klićite in vljudno težite zakaj ne certificirajo boxa :)
Še sreča, da smo lansko leto kupili Sonya z Androidom, tako, da Netflix v 4k HDR lepo dela preko Kodija, kjer lahko dodajamo podnapise in to vse in še več samo z daljincem od TVja :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: webmaher ()

clip ::

Dela Plex na EON boxu ?
Pozdrav od Clipa

Stari maček ::

Iščem nekoga, ki bi vzel ta paket. Za telefon in robota mu dam takoj 210 EUR gotovine. Ponudbe na zs.

https://telemach.si/oec/single-mobile-d...

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: T-Back ()

smacker ::

Telefon in robota v skupni vrednosti 430€ (po geizhals.eu, brez poštnin) bi mel za 210??? 400 pa roka ;)

misek ::

Pozabil je upoštevati, da je potrebno prišteti še mesečno naročnino. Ker samo telefona za 207 € ne moreš dobiti :(

smacker ::

Ni pozabil, upal je da se najde butec, ki bo pozabil.

Stari maček ::

Dečki, vi lahko teorizirate kolikor hočete, takih, ki rabijo gotovino takoj je dovolj.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: T-Back ()

smacker ::

Taki ne jemajo paketov za 30€ na mesec, ampak HOT/BOB/... za 7€. Noben ne bo vzel 200€ "kredita" na 24 mesecev z 200€ obrestmi.

OK.d ::

Stari maček je izjavil:

Iščem nekoga, ki bi vzel ta paket. Za telefon in robota mu dam takoj 210 EUR gotovine. Ponudbe na zs.

https://telemach.si/oec/single-mobile-d...

Optimist:))
LPOK.d

clip ::

Lahko pa ima naročnino brez aneksa oz ne rabi novega telefona in rabi nujno gotovino.
O ja, se najdejo.
Pozdrav od Clipa

clip ::

Lahko kdo, ki ima Eon box prosim preveri, če je v storu na voljo aplikacija Plex ??
Hvala
Pozdrav od Clipa

HappyPills ::

Ne Plex na Eonu nea gre. Oz gre preko APKja vendar se sesuva stestirano. Će rabiš box za te namene kupi shielda.

clip ::

HappyPills je izjavil:

Ne Plex na Eonu nea gre. Oz gre preko APKja vendar se sesuva stestirano. Će rabiš box za te namene kupi shielda.


Potem pa gre verjetno Plex preko Kodija. Kodi menda deluje bp. Trenutno imam Mi box 3 in deluje, samo sem ga hotel dati na drug tv, ker dobim jutri Eon box. Hvala za info.
Pozdrav od Clipa

Osprey ::

Bilo je že nekaj omenjeno na prejšnjih straneh, ampak ne vem definitivnega odgovora. Je na EON box možno priklopiti zunanji disk in predvajati iz njega video?

clip ::

HappyPills je izjavil:

Ne Plex na Eonu nea gre. Oz gre preko APKja vendar se sesuva stestirano. Će rabiš box za te namene kupi shielda.


Dela Plex brez problema.
Pozdrav od Clipa

Grega255 ::

clip je izjavil:

HappyPills je izjavil:

Ne Plex na Eonu nea gre. Oz gre preko APKja vendar se sesuva stestirano. Će rabiš box za te namene kupi shielda.


Dela Plex brez problema.


Potrjujem.

HappyPills ::

So ga dodal v store? Sam sem box namreč vrnu.

clip ::

HappyPills je izjavil:

So ga dodal v store? Sam sem box namreč vrnu.


Ja, Plex je v storu.
Pozdrav od Clipa

clip ::

Včeraj dobil Eon box. Box sem moral vsaj 6X resetirat, ker enostavno med preklopom, npr iz Plexa na TV in podobno, zmrzne.Dvakrat mi je napisalo, da ni signala, potem se je daljinec dvakrat enostavno nehal odzivat..
V storu ni Netflixa in ne HBO aplikacij, Plex deluje bp. Slika sama je sicer lepa in brez zatikanja, tudi pri ogledu za nazaj.
Prva opažanja.

lp
Pozdrav od Clipa

mtic ::

Ima kdo EON paket preko telekomove optike? Zanima me primerjava s T2, kakšna je kvaliteta slike na tv, kako stabilno deluje box, časovni zamik, internet, skratka celotna storitev?

HappyPills ::

A ok hvala. Novembra, ko sem testiral ga še ni bilo.

teoo ::

teoo je izjavil:

Glede na to, da imam eon box, lahko napišem par opazk po kakem tednu uporabe. Ker sem nov naročnik, nimam izkušenj s starim boxom in zato ne morem relevantno primerjati.

- Najpomembneje: Sam vžge in ugasne TV prek hdmi povezave. In to 10 let star tv. To deluje out of the box.
- Box ima integriran chromecast.
- Priložen je bluetooth daljinec, zato je box lahko skrit. Baje lepo deluje tudi s TV-ji, ki podpirajo BT.
- Slika gre primarno prek koaksialca, eth povezava je za metapodatke, ogled nazaj in ostale android tv funkcionalnosti
- Minus bt daljinca je in ne bt televizije je, da ne morem upravljati glasnosti tv signala. Nastavljati se da le glasnost vseh ostalih android tv appov, na eon pa nima vpliva.


Sicer nimam izkušenj z android tv boxi, a v appstoreu ne najde nobenega internetnega browserja, nekatere aplikacije pa niso podprte.
Primer je netflix, ki ne zanimivo ne deluje niti prek chromecasta. Rešitev za to je verjetno sideloadanje aplikacij, a tega še nisem poskusil.



Vžiganje in ugašanje sistema (tv+box) je katastrofa. Daljinec se velikokrat ne odziva na nobeno komando in potreben je ročni pritisk na gumb na boxu. Včasih skoraj random klikam 5 minut, da začne delovati.

Nastavljanje glasnosti je začelo samo od sebe delovati, verjetno je bil kak update vmes. Je pa predojačevalec premočan, saj moraš imeti glasnost TV-ja nastavljeno precej na minimum, da je razpon prek boxa relativno ok.
defying gravity
««
15 / 50
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Eon Telemach in Android box (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
15448921 (675) Ulixes
»

Chromecast 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Zvok in slika
32959514 (1399) Ulixes
»

Telemach (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Omrežja in internet
23933901 (2311) Han
»

Smart TV in aplikacija EON (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Zvok in slika
341138497 (10288) zitrus
»

Telemach EON TV

Oddelek: Omrežja in internet
3311150 (5542) Daniel

Več podobnih tem