» »

Testiranje "zadetih" dijakov na šolah

Testiranje "zadetih" dijakov na šolah

Temo vidijo: vsi
1 2
3
»

SimplyMiha ::

Zaposluješ po občutku? Zanimivo, jaz sem pa mislil, da je nekaj takega diskriminatorno.

imagodei ::

V kateri vzporedni dimenziji pa je zaposlovanje po občutku diskriminatorno?
- Hoc est qui sumus -

jype ::

SimplyMiha> Zaposluješ po občutku? Zanimivo, jaz sem pa mislil, da je nekaj takega diskriminatorno.

Zaposlujem tako, da ljudje uživajo, ko skupaj rešujejo probleme. Če vmes zbašeš nekoga, ki ga bolj zanimajo naglasi, priimki, obleka in geografsko poreklo, veliko lažje pride do težav, ki negativno vplivajo na storilnost celotne ekipe.

Pametno se je temu izogniti, pa tudi poslovno je to nadvse smiselno.

Se strinjam. Potem imam pravico zavrniti zaposlitev ekstremistov, ki jih bolj zanima forsiranje lastne agende kot delo samo.

Samo potem bi to bilo diskriminatorno, mar ne?

jype ::

SimplyMiha> Samo potem bi to bilo diskriminatorno, mar ne?

Dvomim. Kot zasebnik lahko diskriminiraš, sicer bi moral vedno izžrebati potencialne kandidate.

negotiator> Cukra človek sploh ne rabi, ker ga telo proizvaja že samo v potrebnih količinah. Jemo ga samo zato, ker nam paše.

To vsekakor drži.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Looooooka ::

Amm...problem pri teh pogovorih je v tem, da se tisti, ki kaj veste ne izražate dovolj natančno, ko uporabljate besedo sladkor, tisti, ki pa ne veste dovolj pa tako ali tako ne ločite med navadnim cukrom, fruktozo, glukozo, sukrozo, poli in mono saharidi in glikemičnim indeksom živil.
Če nekdo, ki zadeve loči napiše, da telo cukra ne rabi in s tem misli dodan sladkor v hrani(sukroza) ima čisto prav.
Najbolj žalostno je pa to, da ljudje potem nič ne preberemo, površno poslušamo in potem hitro začnemo živeti v prepričanju, da je "bel cukr slab", "fruktoza pa dobra", in namesto, da bi jo dobili zgolj iz sadja, podatek na sladkani pijači "vsebuje fruktozo" vzamemo kot nekaj pozitivnega in veselo pijemo "zdrave sokove iz Fructala". Konec koncev ne piše "dodan bel cukr" ampak "dodana fruktoza", ki je v sadju, ki je zdrav in po tej logiki je tudi ta sok zdrav.
In potem imamo probleme z debelostjo in sladkornimi boleznimi. :)

Koliko reklam za zdravo prehrano vidiš na TV? In koliko za nezdravo?

I rest my case.

Looooooka ::

SimplyMiha je izjavil:

Koliko reklam za zdravo prehrano vidiš na TV? In koliko za nezdravo?

I rest my case.

Za neko bio zelenjavo in zdravo prehrano ogromno.
Zadnje čase je tud več kuharskih oddaj kot filmov.
Žal niti ena izmed njih ne upošteva povprečne plače slovenca in promovira recepte narejene z uvoženimi izdelki(ki jih brez problema nadomesti lokalna sezonska zelenjava).
Reklame ne morejo biti izgovor za zanemarjanje lastnega zdravja. Reklame za travo recimo še nisem videl pa je vsaj glede na moje opažanje znancev in družbe v zadnjih letih krepko zrasla in to kljub temu, da je število reklam za alkohol približno enako kot je bilo, ko sem bil jaz otrok.
Zdaj zraven še napišejo, da ni zdravo, torej reklame ne morejo biti izgovor za zanemarjanje lastnega zdravja.
Pa prejšnje generacije mladoletnikov tudi niso zrastle samo na vodi...torej mora biti problem nekje drugje :)
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

THC in vožnja (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8530627 (17756) CoolBits
»

Neopravičene ure (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
10116599 (12143) Phantomeye
»

Ilegalne droge, uporaba in mladostniki (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
477129795 (119890) innerspace
»

Razlogi proti legalizaciji ganje ? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
37237288 (27468) tomi66
»

Prvič na sodišče (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10819509 (17478) St235

Več podobnih tem