» »

Neopravičene ure

Neopravičene ure

1 2
3
»

Yacked2 ::

M-XXXX je izjavil:

Podobno so na Gimnaziji Šentvid v Ljubljani pred leti, ko še ni bilo pravilnikov, dovolili, da si polnoletni dijaki sami pišejo opravičila, pravi ravnatelj Jure Grgurevič. A doživeli so močan upor staršev. Ti nikakor niso mogli razumeti njihove odločitve. Zdaj dijaki tega ne smejo več početi, kar je skladno s pravilnikom o šolskem redu. Vendar ravnatelj opozarja, da bi glede tega lahko prišlo do ustavnega spora, saj ustava na eni strani določa, da morajo starši med šolanjem skrbeti za otroka, polnoletni dijak pa jim po zakonu lahko prepove izvedeti svoje ocene. Potemtakem jim lahko prepove tudi ukvarjati se z njegovim izostajanjem. ...


Tudi moja soseda je proti živalskim vrtovom. V katerem členu ustava to določa ? Lahko pa pišeš ip-rs.si za drugo mnenje.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

Phantomeye ::

Yacked2 je izjavil:

Dobro, da moč odločanja o tem ali se lahko dijak sam opraviči ali ne ni v vajinih rokah.


Zakaj že? Nam je v srednji šoli razrednik dejal. da si lahko sami pišemo opravičila (s polnoletnostjo). In guess what, zaostajanje se ni povečalo. Tisti, ki so zaostajali, so zaostajali tudi prej, v podobni frekvenci.

In vem, da se ponavljam, ampak, povej mi, kakšna je razlika med tem, da dijak opraviči svojo odstotnost, četudi zlorablja svojo 'moč' ali pa da to naredijo njegovi starši? (ne glede na razloge odsotnosti)?

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gimnazija Jesenice

Oddelek: Šola
358911 (6241) Yacked2
»

prvi šolski dan 2006 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1028322 (6295) ;-)
»

kazenski test 13. junij, a ni da 2 tedna pred koncem... (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
779537 (8117) ERGY
»

Jaz in šolanje

Oddelek: Šola
454888 (4075) root987

Več podobnih tem