» »

Novi Net.Stik (Sparkasse web banka)

Novi Net.Stik (Sparkasse web banka)

««
12 / 12
»
»»

Sindrom ::

Sparkasse je od mene dobil črno piko, ker dejansko zanemarjajo spletno banko Net.Stik in ves trud vlagajo v mobilno banko m.Stik, ki je ne morem uporabljati. Hkrati sem pa od njih slišal, da so ukinili izdajo tistih kalkulatorčkov za generiranje gesel za dostop do spletne banke tako, da je sedaj še edina možnost njihova aplikacija. Tisti, ki pa nimamo primernih mobilnih naprav, se pa lahko gremo solit. Res hvala, Sparkasse.
"If privacy is outlawed, only outlaws will have privacy." - Phil Zimmerman

delavec44 ::

Še vedno ima pa Net.Stik več funkcionalnosti. Se kar bojim prenove še tega :D

Sindrom ::

Nima funkcije potrjevanja spletnih plačil preko Mastercard.
"If privacy is outlawed, only outlaws will have privacy." - Phil Zimmerman

kuglvinkl ::

E-banke so v zatonu glede budgetov, govorim za retail, ne corporste. Tko da, ja ne bi imel prevelikih upov.
Your focus determines your reallity

ReRMh ::

se zdaj po novem več ne da direktno prenašat iz poslovnega na varčevalnega? mora it okoli na trr najprej!?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ReRMh ()

kljuc ::

Dobil sem novo kartico, ne uporabljam je za nakupe v trgovini. Poskusil sem jo aktivirat, ampak sem nekajkrat vnesel napačen Pin. Je Pin enak tistemu za vstop v m.stik (tega sem spremenil 2x) ali ostane originalni, ki sem ga dobil po pošti? Je problem, če kartice ne ativiram?

delavec44 ::

Kakšen problem? Lahko jo tudi razrežeš in vržeš stran. V poslovalnici se identificiraš z osebno.

amacar ::

Pin je enak kot je bil na prejsnji kartici, tako pise na listu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: amacar ()

kljuc ::

Ok, hvala, je potem ne bom aktiviral.

DePalmo ::

Sem tudi sam kontaktiral Sparkasse in dobil isti dogovor da je drugo "nadomestilo" napačno in da bodo vrnili razliko. OK, 7e / mesec mi je recimo še vedno sprejemljivo, sploh pa ker sem že hotel menjat banko za Revolut, in imel z njimi konkretne težave. Sem pa vmes našel opcijo NLB Osnovni Račun: https://www.nlb.si/osnovni-racun 2.89e na mesec in ga lahko uporabljaš v poslovne namene, ne najdem pa nikjer v ceniku ostalih podstavk kot so prejem nakazil iz tujine. Se mogoče ta teden oglasim v eni izmed poslovalnic in jih povprašam o tem računu.

Kolikor vem se že prej ni dalo preprosto prenašati denarja med poslovnim in osebnim računom, vedno sem moral izpolniti položnico. Da bi pa lahko prenesel direkt iz poslovnega na bonus račun ki je vezan na osebnega, pa nisem nikoli zasledil. Vedno sem imel postopek poslovni > osebni > bonus. Poleg tega mi niti obvestila ne delujejo o prilivih na poslovni račun, razloga ne vem več, je nekje na mailu. Še ena traparija.

Je pa tudi mene zmotilo da so sedaj ločili spletne banke za poslovne in osebne uporabnike. Pred posodobitvijo je bilo vse v eni in sem lahko vse tam urejal, sedaj tega ni več. Je pa vsaj še vedno ena mobilna aplikacija ker če bi še tukaj dobil dve (kot so omenjali v emailih pred posodobitvijo), bi pa to bil zame dealbreaker in bi šel stran. Ena banka in dve aplikacije? Ne, hvala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: DePalmo ()

gort ::

En znanec je povedal, da se menda ne da več brezplačno 24/7 prenašati s takojšnjim internim nalogom med poslovnim računom (sedaj dostopen samo iz pro.stik in ne več tudi iz net.stik) in osebnim transakcijskim/varčevalnim brez UPN (in provizije).

Iz m.stik je še poslovni račun menda zaenkrat dostopen, čeprav tudi ni več možno narediti internega prenosa. Je kaj na tem ali je samo znanec-slišal, znanec-rekel?

Se Sparkasse preveč igračka s svojimi storitvami in zaračunavanjem strankam v času fin-techov?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gort ()

kuglvinkl ::

Zakaj pa ne poklices?
Your focus determines your reallity

gort ::

Imaš prav... V vednost vesoljnemu forumu... Znanec je imel prav, spet!

DePalmo ::

Že nekaj časa. Imam oba računa, osebni in poslovni že nekje cca. dve leti in še nikoli ni bilo brezplačno. Je pa na voljo 24ur. Pred posodobitvijo instantni prenos, po posodobitvi rabi par minut.

gort ::

Sem sel pogledat transakcije in nikjer ni provizije pri prenosu iz poslovnega v varcevalnega. Se nadzor transakcij strank je bil tako mimo, da so mi nekaj ocitali, da nimam prilivov place na trr in se potem cez par dni opravicevali, da niso poznali tega primera in da imajo mlado ekipo... Mesecni strosek pa je od vedno, normalno - edino, kar pa je mogoce res, da se razlikuje med paketi ali kaksnimi ugodnostmi, ki jih zdaj pac ni vec in mora vse iti preko trr, preverjeno pri viru ampak ne v prvem odgovoru!

DePalmo ::

Ko si nakažeš iz poslovnega, imaš opcijo da izbiraš med svojimi računi ali imaš samo opcijo UPN? Ker jaz imam slednje, pa imam osebnega in na osebnem bonus račun. Nimam varčevalnega, mogoče se tukaj nisva razumela dobro.

gort ::

Zdaj gre samo z upn v net.stiku in m.stiku. Prej je šlo iz poslovnega v varčevalnega kot interni nalog čisto mimo trr v obeh, zato pa so se nekaj tisti bančneži razburjali in pošiljali specialce in drone nadme, da nikakršnih plačnih prilivov gor in da je sumljivo.

delavec44 ::

Zakaj bi sploh imel poslovni račun na Sparkasse?

gort ::

Če si bil komitent že kar nekaj časa in so ponudili en ugodnejših paketov v Sloveniji že pred kar nekaj časa. Sedaj pa nima več posebnega smisla, je le še lenoba, udobja pa skoraj več ni. Samo je še potrebno izbrati dober fintech - N26, Revolut, še kaj?

DePalmo ::

Ker sem len in ker mi je cena recimo da še sprejemljiva. N26 imam za osebni za online nakupe, Revolut sem že probal in so mi zavračali (EU) transakcije in so mi stranke morale poslati dvakrat ali trikrat, nato so me še verificirali dvakrat v prvem tednu in ker nimam spletne strani ali FBja (poslovnega), ga nisem mogel ponovno verificirat, drugih dokumentov niso sprejeli.

Se pa nagibam v smeri NLB Osnovno Osebni (mislim da sem prav napisal) z dodatkom poslovni, osebni bi pa ostal na Sparkasse ker imam še brezplačni paket za osebnega. Ostalo kar sem gledal pri nas ni cenovno ugodno oz. se mi sploh ne splača menjat, ker bi bilo razlike par centov mesečno.

DePalmo ::

Še ena cvetka prenoveljenega pro.stika. Ne morem več na daljavo odpret trajnikov, ampak se moram osebno oglasit pri svoji "finančni svetovalki". Mislim da bom menjal, to je bil eden izmed glavnih adutov da se mi ni bilo treba ukvarjat z e-računi in mesečnimi ročnimi plačili prispevkov za firmo.

gort ::

Če kdo še vendarle ni v celoti obupal nad Sparkasse, kako je s tem?

DePalmo ::

Veliko napisanega glede tega, pod črto: če banka to omogoča, gre skozi. Drugače imajo svoje pravilnike kjer tega ne dovolijo in zahtevajo dva računa. Trenutno vem samo za en račun da gre to legalno skozi: NLB Osnovni račun, katerega lahko spremeniš v osebno-poslovnega: https://www.nlb.si/osnovni-racun

Mogoče je še kakšna banka pri nas ki to omogoča, ampak to opcijo zelo skrivajo.

gort ::

Ja, potrebno bo vprašati v večjem številu - na odgovor se pa očitno še čaka več dni... :D
««
12 / 12
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novi nlb klik je tukaj, kaj je novega? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23426479 (1121) dronyx
»

Katera banka? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
469140941 (4192) TrumpDonald
»

katera Banka (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19053144 (2667) cortez
»

Izbira banke (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19452292 (29027) MrStein
»

Dobra izbira banke za spletno bančništvo

Oddelek: Loža
4615699 (13553) ...:TOMI:...

Več podobnih tem