» »

Izbira banke

Izbira banke

1
2
3 4

_Dejan_ ::

Heh, skoraj vse zadeve se dajo uredit preko NLB Klika. Fizicno na banki nisem bil ze vsaj ene 2-3 leta pa sem vmes nabavil Mastercard, dobil nov transakcijski racun, polozil depozit, napovedal vecji dvig in prenos v tujino, placeval poloznice, narocal preko spletnih trgovin (direktna obremenit preko Klika) itd...

Odnos do strank je pac odvisen od dneva. Kaj mislis, da je drugje kaj boljse? :)


Jaz osebno sem v 3-eh letih bil ene 5x na banki(v različnih poslovalnicah v LJ in drugod po sloveniji) in so bili vsi prijazni...

To je tako kot z policaji če si ti prijazen bodo tudi oni, če pa jim gobcaš in pametuješ pa boš imel še večje probleme...

Je pa res da ima kdaj pa kdaj tut kdo slab dan in bi takrat bilo bolje da ostane doma ne pa da gre za šalter delati z ljudmi, vendar si v današnjem času ko cene tako rastejo tega vsak ne more privoščiti...
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _Dejan_ ()

zee ::

Kaj pa, ce jim ne pametujes?

To, da prides na banko in lepo vljudno reces, da bi rad odprl zlati racun, zame ni gobcanje in pametovanje.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

_Dejan_ ::

Kaj pa, ce jim ne pametujes?

To, da prides na banko in lepo vljudno reces, da bi rad odprl zlati racun, zame ni gobcanje in pametovanje.


Zakaj pa so te zavrnili? Nisi imel vseh dokumentov? Ne izpolnuješ pogojev?
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

zee ::

Priznam, da nisem izpolnjeval pogojev, kar me je zelo zmotilo (in razkurilo) je bil vzvisen odnos gospe za pultom. Dodatno sem bil razkurjen, saj pogoji niso bili jasno napisani v reklamnem gradivu, ki ga je moc dobiti na banki.

Iskreno receno me niti ne zanima, zakaj ni bilo napisano. Smatram pa, da bi moralo biti, tako kot so napisani stroski odprtja, vodenja, zaprtja racuna, stroski poslovanja s klikom, itd. itd. Ko zdaj prebiram reklamno gradivu drugih bank, je to (kako zanimivo!) povsod lepo zapisano.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

doublemp ::

Sam imam trenutno odprta 2 računa, enega pri NLB in enega pri Abanki, da primerjam.

Z NLB imam prejcej slabše izkušnje glede odnosa s strankami:
-poslali so mi 2 Mastercard kartici z dvema računoma in seveda z dvojno provizijo. Dvojnik sem nesel nazaj, da bi mi vrnili tistih €16 nazaj, jim pa na začetku ni dišalo!
-nekaj let nazaj so mi v razmaki nekaj dni posali približno 4 kartice Maestro. Reklamiral zaradi zmede :]
-približno 2 meseca nazaj so me poklicali po telefonu naj nujno pridem v banko, in da mi bodo šele tam povedali, zakaj. Ok, pridem, in sem moral podpisati novo pogodbo za osebni račun, ker so staro --pazi to-- izgubili! :]
-zdaj so šli v drugo skrajnost in mi kartic sploh več ne pošiljajo. Nekega dne mi enostavno nisem mogel plačati na pos terminalu (zavrnjeno). Nova kartica me je čakala v poslovalnici, kjer sem moral počakati pol ure. Da je kartica prišla k njim, me ni obvestil nihče, ne pisno, ne po telefonu.
-grd Klik vmesnik

Nasprotno pa z Abanko zaenkrat nimam slabih izkušenj.

mpernat ::

Sam sem uporabnik NLB, NKB in Hypo.

Z NLB nikam kaj dosti iskušen, ker ga trenutno ne uporabljam.
Pri NKB mi odnos do strank ni všeč. Ostalo deluje dokaj vredu. Pa še študentski BankNet je samo 14€ :)
Pri Hypotu, ki sem ga do sedaj uporabljal največ pa nisem imel nikoli težav s kakšnim plačevanjem. Edino kaj me moti pri njih je, da ne moreš dobiti obročnega odplačevanja (pri NKB lahko dobiš čeke). Na uho mi je tudi prišlo, da so precej zaj**** glede najemov kredita in podobno. Kar pa naj ne bi veljalo za Abanko. O Abanki pa sem do sedaj slišal same dobre stvari.

Yohan del Sud ::

Če kdo najde kakšen link s svežimi primerjavami cen storitev, naj prilima sem. Me tudi zanima. Sam sem sicer pri SKB, ampak so ratali zelo dragi v zadnjih treh letih ali kaj takega, akoravno me ne moti nič drugega bistvenega (recimo da jim v sefih praznijo milijadne zneske).
www.strancar.com

zee ::

"akoravno me ne moti nič drugega bistvenega (recimo da jim v sefih praznijo milijadne zneske)."

"Samo" to. :D
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

jamiroq ::

> Na uho mi je tudi prišlo, da so precej zaj**** glede najemov kredita in podobno.

na začetku meseca sem pri hypobanki (preko trgoavta) vzel 5k€ kredita za avto. ker sem zaposlen za določen čas sem potreboval 2 garanta. od mene in garantov so zahtevali: zadnje 3 plačilne liste, potrdilo z banke o rednih prilivih za zadnjih 6 mesecev, potrdilo delodajalca o zaposlitvi, še eno potrdilo delodajalca (tokrat obrazec hypobanke, ki ga izpolni računovodstvo - vključuje zneske plače za nekaj mesecev nazaj, povprečno neto plačo, itd.) + seveda kopije osebnih in davčnih številk.
na koncu sem moral prinesti še potrdilo o odprtem trajniku z matične banke - hypo zahteva, da je potrdilo žigosano, banka koper pa svojih potrdil ne žigosa :>.

jurre ::

no, ce se jaz nekaj napisem.
Glavni racun imam pri Probanki ze okoli 6 let (ko sem se vpisal na studentski servis v Kranju so pac dali po defaultu na to banko in sem ostal tukaj). Kaksnih pripomb nimam. Vzel sem ze na zacetku dostop preko neta (prosplet), kjer mi je vsec nacin dostopa s kalkulatorjem, pa tudi kot zaceten strosek me je prislo takrat bivsih 500sit (v primerjave z drugimi bankami, ki so imele drazje).
Kaksnih tezave nisem imel, placujem vse poloznice preko spleta (provizija je 30centov, kar je se vedno smesno proti 1€ ali se vec na posti in cakanju v vrsti), depozit sem tudi narocil preko spleta, nakazila v tujino sem tudi ze delal, s tem da odpres prek neta nov racun v tuji valuti in potem iz tistega nakazes (ne vem ce je drugje tudi tako?). Edino za mastercard sem moral vlogo odnesti/poslati v banko, se ne preko spleta. Dobil sem ga v 14dneh, prisel, podpisal sel. Kaksnih drugih stvari mi niso komplicirali, edino limit je malo smesen, namrec 70€ (verjetno ker imam studentski racun), pa se je to tudi dalo brez komplikacij podvojit (2 klika na racunalniku in stavek bo veljalo od jutri dalje). Osebje je tudi vedno prijazno in se da hitro zmenit.
Tezave, ki sem jih imel, ce lahko temu tako recem - enkrat mi je potekel rok veljavnosti kalkulatorja, tako da sem ga moral zamenjat, zdaj ga imam ze ene 2,3 leta in velja do 2010 (strosek je bil tudi okoli 500sit), ceprav je potekel kaksna 2 meseca pred rokom, ki je bil napisan na kalkulatorju. Pa nekoc kar naenkrat nisem mogel dostopati do strani od probanke od doma, pa so potem na njihovi tehnicni pomoci hitro ugotovili, da je kriv moj reverse DNS, ker sem se nekaj igral z njim (ups:P).
Nekaj izkusenj imam tudi z Gorenjsko banko, kjer imam ze od malega odprt en racun, ki je bil naprej varcevalna knjizica :D Glede limita je zadeva ista, racun studentski, visal limita nisem (ker ne rabim), so pa kdaj kaj zakomplicirali se pri varcevalnem racunu, nekaj casa nazaj so me ze trapasto gledali s knjizico, ki je se vedno obstajala (kot ces, a nismo to ukinili, kje si to potegnil ven8-O), pa dostop preko spleta se mi zdi precej bolj kompliciran (uporablja oce). Najprej je ze vpisni strosek visji (mislim, da je bil okoli 5k sit), potem se moras matrat s certifikatom, ce ti slucajno disk crkne si ob certifikat (se zgodi da pozabis backup), geslo imas stalno isto (razen ce ga spreminjas), ne mores dostopati od drugje, ker nimas certifikata (lazje vzet kalkulator, ki je vezan na PIN in mas potem stalno drugo geslo, ki v nekaj sekundah potece), potem pa je se placevanje bolj cudno - parkrat sem ze mel probleme, ker sklica nisem spravil notri (prepisan iz poloznice, pa je jamral da je napacen, pa predolg pa prekratek...), sem jim moral se pisati na podporo in po ene 3 dneh sem celo uspesno placal racun (pa se to ne vem vec kako8-O), v tujino ne mores nakazovat, z depoziti tudi mislim da ne mores delat itd...
Kartice bojo tudi na Probanki do oktobra zamenjali s chipom (mal kasneje), na Gorenjski pa jo imam ze nekaj mesecev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jurre ()

krneki0001 ::

No o pošiljanju kartic imava pa midva doma slabe izkušnje z SKB. Ko sva se poročila je moja žena šla v poslovalnico, da bi ji zamenjali kartico, kjer bi imela na njej moj priimek. Poslali so ji kartico z napačnim priimkom. Po posredovanju je spet dobila kartico in to spet z napačnim priimkom. Tretjič je bila kartica pravilna in čez mesec so ji zamenjali kartico, ker so dali nove s čipom ven. Spet je dobila 2x kartico (naenkrat 2 kartici) z napačnim priimkom, tako da je u bistvu šele šestič bila kartica pravilna in s čipom.
Ampak se je delavka lepo opravičila, da se je očitno njej zalomilo pri pošiljanju papirjev za kartico na bankart(ki je center vseh bank in samo tam naročajo in delajo kartice). Pač oprostiš človeku, saj se vsakdo kdaj zmoti in če zadevo na koncu popravi je to to.

Kar se pa tiče odnosa do strank v NLB, bi pa tut jaz rad videl, da bi bile vse stranke enakovredne in da bi se z vsemi lepo delalo. Ampak kot pravim, dokler se to, da bi kdo dal pritožbo, ne zgodi, proti nevljudnemu človeki, ki se grdo obnaša do stranke ne moreš nič. Ko pa se zgodi pritožba, pa lahko zelo hitro takega človeka odstraniš iz šalterja in ga daš na mesto, kjer ne bo delal z ljudmi, ali pa celo ven iz službe vržeš. Gre zato, da do strank bi se morali obnašat vljudno, tudi če ni ravno njihov dan.

T0RN4D0 ::

Hm, jst sem pri SKB, na živce mi gre ker imam mega račun in je max vsota dviga na bankomatu 70€. Sem vprašu če se da dvignit, oa se ne da, una kura mi niti ni povedala nobene pametne opcije (menjava računa mogoče, kaj jast vem), niti se mi ni dalo težit ker sem bil na tesnem s časom. Na banki je ponavad rahla gužva (vsi delajo neki, ko je pršu en direktorček vprašat kaj delajo, je blo v pol minute odprih več okenc kot je blo strank. :D
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

zee ::

Mislim, da bo prestopil k Unicredit banki.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

OCCULT ::

Priporočam Unicredit bank..........majhne obrestne mere nobenih provizij na nikakršnih bankomatih neglede bilokakšne banke v sloveniji in tujini.
Sam se komitent:)

Lp
Occult

zee ::

tudi v poljubni banki v tujini? 100% ?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

OCCULT ::

tudi v poljubni banki v tujini? 100% ?


Tudi vsaj ko sem jast prišel k njim so rekli tako in da se nebo spremenilo.
vendar samo pokličeš po telefonu pa je stvar rešena mislim pa da je še to ,da v tujini tudi ni provizije pri nas 100% za tujino pa 99% sam mislim,da je.
Jast ne gledam teh spiskov kaj preveč:),ki pridejo z banke.

No vglavnem pokliči pa povprašaj vsekakor je pa ta banka dobra izbira.

Lp
Occult

zee ::

Full hvala.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

metalc ::

tudi v poljubni banki v tujini? 100% ?


To velja za evroobmočje (ne vključuje Črne gore in Kosova, ki sta si samo "sposodila" evrsko gotovino). Nek evropski paragraf zavezuje banke s sedežem v evroobmočju, da je provizija za dvig na bankomatih druge banke enaka v vseh članicah evroobmočja. V preostalih državaj je provizija praviloma okoli 1% (z neko fiksno omejitvijo navzgor in navzdol)

zee ::

odlicno :)
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

zee ::

Primerjalna tabela stroskov, ki jih nekatere banke zaracunavajo svojim komitentom. Tukaj!
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Yohan del Sud ::

Zee. Hvala ker podpiraš mojo lenobo. Točno to sem rabil in to je kar rabijo bralci tu naokrog. Častim pivo / kavo če te kdaj srečam. Grem sam tudi na Unicredit po teh podatkih. SKB je bil pet let nazaj tam nekje, ampak sedaj so izrazito predragi. Upam da unikredit ne bo šel po isti poti...
www.strancar.com

Zgodovina sprememb…

zee ::

Malo dragi so pri vzpostavitvi spletnega bancnistva. :(
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

krneki0001 ::

Če bi sam lahko šel k drugi banki, bi šel na unicredit, ampak zaradi pripadnosti firmi, moram ostat na banki na kateri delam, na žalost.

Poldi112 ::

Jaz sem na probanki in spletna banka dela povsod (to je bilo prvotno vprašanje, ane:). Imaš generator, isto kot pri skb.

Trenutno sem tudi še na nlb, a to se bo kmalu končalo. Cel njihov sistem online poslovanja smrdi, odnos je pod nivojem, pa še proklik je samo za win. Klik sicer dela povsodi, a je tako slab in tako pogosto offline da je groza.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

jype ::

Poldi112> Jaz sem na probanki in spletna banka dela povsod

Tudi poslovne rešitve?

Poldi112 ::

Ja, seveda. V bistvu je za osebne in poslovne uporabnike sistem identičen. Pač par opcij je drugih, sicer pa izgleda enako. Tudi isti generator imam za osebni in poslovni račun.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

talean ::

ima kdo kakšne izkupnje z Raiffeisen.

kar je meni všeč je to da imajo daljši čas obratovanja. ni mi pa všeč to da je kar precej stroškov za vodenje računa in e-bančništva.

kar sem imel priložnost videt delovanje e-banke ima Abanka daleč najbolje poštimano stvar.


lp

talean ::

aja še to.

kako imajo e-banko poštimano pri Hypo?

p.s. malo gledam tudi da bi šel k volksbank samo kaj ko imajo poslovalnico nekje bogu za hrbtom.

talean ::

Po vsem napisanem mi se najbolj "disita" Unicredit in Sparkasse, slednja zal odpade, ker spletna banka ne dela v Firefoxu.


Raiffeisen?

Lyon ::

Račun pri Sparkasse imam odprt dve leti. Za spletno banko dobiš certifikat(postarca) brezplačno za prvo leto nato je pa letno nadomestilo 4,17 eura, ki ga plačaš Postarci. Deluje tudi v firefoxu. Če imaš odprt udobni osebni račun plus je plačevanje položnic brezplačno, trajnik 0,25 eura, drugače pa mislim da 0,17 eura. Zraven dobiš lahko še mastercard, ki je tudi brez kakršnih stroškov(odobritev, letna članarina). Brez provizij za dvig gotovine na bankomatih v Sloveniji. Odobritev in dvig limita brezplačno. Vse reklamacije pa lahko podate ustno na njihov klicni center, saj jo posnamejo. Lahko pa tudi preko Netstika.
Jaz osebno nimam nikakršnih pripomb na Sparkasse in jo priporočam.

Lep pozdrav Lyon

Lyon ::

Če te pa še kaj zanima pa samo vprašaj.

Lep pozdrav Lyon

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lyon ()

talean ::

Račun pri Sparkasse imam odprt dve leti. Za spletno banko dobiš certifikat(postarca) brezplačno za prvo leto nato je pa letno nadomestilo 4,17 eura, ki ga plačaš Postarci. Deluje tudi v firefoxu.


Jaz pa sem slišal same pripombe na NetStik + Firefox.

Lyon ::

Kakšne pripombe? Kar se tiče firefoxa meni dela brezhibno.

Lep pozdrav Lyon

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lyon ()

durrenmatt ::

kaj pa Delavska hranilnica? Po mojem je ena ful poceni varianta in deluje.

talean ::

Kakšne pripombe? Kar se tiče firefoxa meni dela brezhibno.

Lep pozdrav Lyon


sori ne znam razlozit. kolega ima to banko-zaradi kredita in ful pizdi da ne dela v firefoxu nič.

lp

gensi ::

Živjo,

Zanima me kakšne so vaše izkušnje z http://www.diba.si/ .
Hvala in lep pozdrav,
I.

McHusch ::

Najtežji del je razložiti delavkam na pošti, kaj točno bi rad, ko se greš identificirat. Razen tega deluje brez problema. Nakazila na Dibo plačaš po ceniku svoje banke (~0,3 EUR za internetno bančništvo), nazaj zastonj. Za uporabo potrebuješ digitalno potrdilo - dobi si ga na Upravni enoti od SIGEN-CA, ker je zastonj. Račun ne omogoča ničesar drugega kot avista depozita (torej ne moreš plačevati položnic niti nakazovati denarja kamorkoli drugam kot na svoj primarni račun v eni izmed slovenskih bank). Pripis obresti je mesečen, obrestna mera je 3,8 % p.a za vloge med 1.000-100.000 EUR, sicer znaša 1,0 %. Vloge so zajamčene do 20.000 EUR po avtrijski jamstveni shemi (glej http://www.einlagensicherung.at/).

talean ::

Hm, sparkasse imam dolgo ze jas, me res zanima, ce to o zastonj storitvah drži. Če ni to samo za študente.


zastonj strajniki, plačevanje položnic vendar moraš vzeti račun UDOBNI PLUS, ki pa stane 3,15€/mesec.

če vržeš v kalkulator storitve (plačevanje položnice preko e-banke, dvig na bankomatih, trajniki) pride daleč daleč najcenejša sparkasse, tudi do 4x v primerjavi z ostalimi bankami na leto.

lp

p.s. bi bil pa hvaležen če mi kdo na zs lahko posreduje navodila za spletno banko da vidim kako izgleda UI.

c0dehunter ::

Škrat Viljem mi je šepnil na uho, da je banka Sparkasse, d.d. za kanček malenkosti bolja kot pa Banka Celjska.

Zato Sparkasse +1.
Je pa tudi zelo internacionalna, zato se jo splača vzet.

Lp
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

kmetek ::

torej bom izbral sparkasse :)

kmetek ::

Hm, sparkasse imam dolgo ze jas, me res zanima, ce to o zastonj storitvah drži. Če ni to samo za študente.


zastonj strajniki, plačevanje položnic vendar moraš vzeti račun UDOBNI PLUS, ki pa stane 3,15€/mesec.

če vržeš v kalkulator storitve (plačevanje položnice preko e-banke, dvig na bankomatih, trajniki) pride daleč daleč najcenejša sparkasse, tudi do 4x v primerjavi z ostalimi bankami na leto.

lp

p.s. bi bil pa hvaležen če mi kdo na zs lahko posreduje navodila za spletno banko da vidim kako izgleda UI.


tegale? Udobni račun plus

gokky ::

Vidim da hvalite Sparkasse, jaz pa iščem dobro banko, ki ima sledeče dobro pokrito:

- čim cenejše online plačevanje
- možnost plačila v tujino
- dober online pregled nad računom

Ostalo me niti ne zanima :)


www.unicreditbank.si (prej Bank Austira-Creditanstalt). Predvsem me pri njih veseli to, da ima (kot SKB) generator enkratnega gesla (ključek, povsem ločen od računalnika, v katerega vpišeš pin, on pa ti pove naslednje geslo) kar pomeni, da ni treba na računalnike inštalirati certifikatov ali celo čtalca pametnih kartic.

Plačevanje je 0,30 EUR; plačilo v tujino ne bi smelo biti problem; online pregled odličen.

zee ::

pa ze omenjeno brezplacno dvigovanje gotovine na bankomatih evro-obmocja.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Highlag ::

Ne me streljat samo naslov teme mi je zbudil eno asociacijo:
Vojvodjanska banka
Never trust a computer you can't throw out a window

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Highlag ()

talean ::


tegale? Udobni račun plus


jap.

talean ::

Vidim da hvalite Sparkasse, jaz pa iščem dobro banko, ki ima sledeče dobro pokrito:

- čim cenejše online plačevanje
- možnost plačila v tujino
- dober online pregled nad računom

Ostalo me niti ne zanima :)


www.unicreditbank.si (prej Bank Austira-Creditanstalt). Predvsem me pri njih veseli to, da ima (kot SKB) generator enkratnega gesla (ključek, povsem ločen od računalnika, v katerega vpišeš pin, on pa ti pove naslednje geslo) kar pomeni, da ni treba na računalnike inštalirati certifikatov ali celo čtalca pametnih kartic.

Plačevanje je 0,30 EUR; plačilo v tujino ne bi smelo biti problem; online pregled odličen.


pri unicredit je plačevanje položnic 0,35€ če se že gremo picajzle in je med dražjimi če ne najdražjimi med bankami.

drugače pa to kar sprašuje glede čim cenejše plačevanje položnic nakazilo v tujino je pri sparkasse vse 0,000€ samo udobni plus račun moraš vzeti (3,15€ / mesec).

glede online pregleda nad računom pa ne vem kako izgleda ker nimajo demo verzije na spletu.

aja še to ko hvališ online pregled pri unicredit banki. tako starega GUI nisem že dolgo videl. če bodo hoteli na ta račun dobiti uporabnike se bodo morali malo bolj potrudit- še vedno je glede on-line banke Abanka 10 korakov pred ostalimi (tudi glede varnosti).

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: talean ()

marsovcek ::

Skrinšot plačilnega naloga pri Sparkasse:
 UI

UI


Gumba "Iskanje TRR" in "Preveri TRR" v FF ne delujeta, eden od njiju pa za nameček prav grdo zakriva polje za vpis številke računa. V posamezno polje TRR lahko vpišeš poljubno število znakov, v naslednjem koraku se ti pa zjoka ;( in lahko le ugibaš kako je prav.

Če si pooblaščen za več računov, se ti po defaultu izpišejo podatki računa z najnižjo številko. Ob spremembi računa se podatki žal ne spremenijo avtomatsko...

talean ::

Na hitro sem se poigral s stroški na banki nekih standardnih storitev.
Cena se lahko spremeni v kolikor ne uporabljate vseh storitev oziroma v takšni količini. Sam sem vzel neko povprečje uporabnika, ki so ga navedli na:
http://www.zps.si/sl/osebne-finance/ban...

Seveda na odločitev vplivajo še bljižina poslovalnice, prijaznost osebja, ugodnost kreditov, itd. Zato je potrebno na izračunane vrednosti gledati z rezervo a kljub temu dajejo občutek katera banka je glede poslovanja dražja in katera "ugodna".

Torej tukaj so stroški na leto za fizične osebe:
http://shrani.si/f/2Y/Zb/2lAmWGpk/prime...


lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: talean ()

Utk ::

Ja jemat jih je treba z rezervo, ker številke niso prave. Od kod ti ideja, da je dvig gotovine na bankomatih EU pri NLB brezplačno? Po drugi strani ima SKB en dvig na drugih bankomatih na mesec brezplačen, in enako za en dvig na bankomatih v EU.

zee ::

Ce nisi na banki, ki ima bankomate razsejane enakomerno po Sloveniji, je en brezplacni dvig na mesec enak plunku v morje.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera banka? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
469141111 (4362) TrumpDonald
»

katera Banka (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19053186 (2709) cortez
»

Katera je najugodnješa banka v Sloveniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9228828 (23193) šernk
»

Dobra izbira banke za spletno bančništvo

Oddelek: Loža
4615719 (13573) ...:TOMI:...

Več podobnih tem