» »

Sparkasse ukinitev GEG tablic

Sparkasse ukinitev GEG tablic

Glugy ::

Včeraj sem po navadni pošti dobil pismo kjer piše da bo storitev ukinjena "v prihodnjih dneh".

Ja hvala niti datuma mi ne napišejo? Iz vrat na nos. Lahko bi mi povedal mal prej ane ne pa par dni pred ukinitvijo.

Nikjer tud ni navedenega razloga za ukinitev. Piše samo da naj naročim aktivacijsko kodo za M.Stik dokler se še lahko prijavim. Sicer bom verjetno moral iti fizično v poslovalnico izgubljat čas.
A je še kakšna alternativa al je res nujno nalagat vsako neumnost na telefon?

Jz sm pred leti zanalaš izbral GEG tablico in jo tud plačal ker nočem imet preveč vse nesnage na telefonu. Mi bodo vrnil denar?
Nevem al hočejo podatke o nas al v čem je tle fora da nočejo več dopustit GEG tablic.
Sej le te ne delajo nič drugače kot aplikacija, pač generirajo kodo. Zakaj uničevat nekaj kar deluje? Poleg tega je pa GEG tablica še fizično varna pred internetom in nikomur ne pošilja podatkov.

Kakšne so vaše izkušnje/mnenja glede tega?

Furbo ::

Ta vprašanja pošlji njim, po možnosti še javno na kakem njihovem socialnem profilu.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Ales78 ::

Glugy je izjavil:

Nevem al hočejo podatke o nas al v čem je tle fora da nočejo več dopustit GEG tablic.

Točno tole je, hočejo pokrasti podatke iz telefona, enako kot razne Ikea, Lidl itd.
Travel is fatal to prejudice, bigotry, and narrow-mindedness, and many of our
people need it sorely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of
men and things cannot be acquired by vegetating in one little corner of earth.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: delavec44 ()

bbbbbb2024 ::

Glugy je izjavil:

Včeraj sem po navadni pošti dobil pismo kjer piše da bo storitev ukinjena "v prihodnjih dneh".

Ja hvala niti datuma mi ne napišejo? Iz vrat na nos. Lahko bi mi povedal mal prej ane ne pa par dni pred ukinitvijo.

Nikjer tud ni navedenega razloga za ukinitev. Piše samo da naj naročim aktivacijsko kodo za M.Stik dokler se še lahko prijavim. Sicer bom verjetno moral iti fizično v poslovalnico izgubljat čas.
A je še kakšna alternativa al je res nujno nalagat vsako neumnost na telefon?

Jz sm pred leti zanalaš izbral GEG tablico in jo tud plačal ker nočem imet preveč vse nesnage na telefonu. Mi bodo vrnil denar?
Sej le te ne delajo nič drugače kot aplikacija, pač generirajo kodo. Zakaj uničevat nekaj kar deluje? Poleg tega je pa GEG tablica še fizično varna pred internetom in nikomur ne pošilja podatkov.

Kakšne so vaše izkušnje/mnenja glede tega?

To vsi ukinjajo, to je imela bivša SKB (sedaj OTP). Jaz sem urejal GEG kalkulatorje 12+ let nazaj. To je drugače major pain in the ass. Ali jih konfiguriraš na enem mestu, pa varno razpošiljaš ali pa na več mestih in tvegaš, da kaj ne bo delalo, ker ljudje niso usposobljeni. Svojčas so bili eni strojni konfioguratorji, kjer je GEG dobila svojo kodo preko kontaktnega konfiguratorja. To je bilo iber drago.

Drugače pa še baterije crkujejo in jih folk ne zna zamenjati.

Dosti stvari je off. To je bila super rešitev za leto 2000. Za 2025 not so much. Smart telefon je več kot primeren nadomestek, z nekaj minusi, seveda.

Lonsarg ::

Prav bi bilo da banke podprejo FIDO(Passkey) standard pa se sam odlocis kje bos imel kljuc, hardware/software PC/Tel... Saj v praksi bo sicer manj kot 1% populacije to resevalo mimo aplikacije, ampak lepo bi bilo.

Jaz recimo imam banko LON kjer so varnost outsoursali na Rekono. Rekono pa podpira tudi Passkey tak da bi ce bi hotel lahko imel tudi fizicni kljuc, ampak sem prelen in imam pac aplikacijo plus eOsebno kot backup.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novi Net.Stik (Sparkasse web banka) (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Loža
742139674 (561) blink
»

Najcenejša banka za osebni račun

Oddelek: Loža
277709 (6771) branc
»

Varnost spletnih bank - enkratna gesla

Oddelek: Informacijska varnost
348005 (6157) seba-beba
»

Izbira banke (strani: 1 2 3 4 )