» »

katera Banka

katera Banka

1 2
3
4

bosmla ::

To ti velja samo za leto dni... Sam sem dobil se nekaj ugodnejsi aranzma. Moras pa vzet v zakup na case ne prevec sposobne zaposlene pri BK. Ko resis zacetne tezave zadeve dobro tecejo. Bom pa po izteku ugodnosti zelo verjetno spet zamenjal banko.

Kato ::

Zdele kličem mal banke pa deluje BK čisto v redu. Sicer so dvigi in pa plačevanje preko spleta plačljivi ,ampak glede na to ,da je vodenje računa zastonj in pa da je spletna banka brezplačna so vseeno ugodni.

rajc123 ::

rajc123 je izjavil:

Lp zelim odpreti racun na eni banki zdaj ga imam na skb pa me moti to da je provizija za dvig na bankomatih odprl bi pa studentski racun trenutno se odlocam med temi 3 bankami
http://www.sparkasse.si/udobni-studenst...
http://www.delavska-hranilnica.si/DH,,o...
http://www.lon.si/LON_SI,,osebne_financ...

torej katerega izbrati oz. kaksen vas predlog kje odpreti racun me pa zanima tudi za nadljen ko nebi vec bil student katera banka je najboljsa oz. najceneje prides skozi. hvala za odgovore.


UP!

Invictus ::

Hranilnica LON
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

rajc123 ::

ostali ?

DeeJay ::

Faceless ::

Pozdravljeni,

Zanima me katera banka poleg NLB sploh še nudi VISO? In to ne VISO elektron ampak, kartico z odloženim plačilom (konec meseca). Odpiram firmo in tu je VISA bistvenega pomena (ne mastercard). Hotel sem odpreti pri delavski hranilnici pa nisem našel možnosti na internetu za viso...

Lp

83 Ogledov brez odgovora :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Faceless ()

barakus ::

Banka Koper jo ima.

mojsterleo ::

vecina bank ima kreditno viso... nimajo je po mojih info zgolj pri hypo, sparkasse, delavski hranilnici in sperbank.

barakus ::

Ali kdo ve, ce delavska hranilnica ponuja kaksno debitno visa ali mastercard kartico?

Ganon ::

Za debetne ne vem (pokliči jih in boš takoj izvedel iz prve roke), stane pa letno nadomestilo za navadno Mastercard kartico samo 12 EUR. Pri NLB je na primer 21 EUR. Pa na obroke lahko kupuješ povsod, brez dodatnih stroškov. Meni se zdi veliko boljša izbira.

OZZY ::

barakus je izjavil:

Ali kdo ve, ce delavska hranilnica ponuja kaksno debitno visa ali mastercard kartico?


ne
Go with the flow.

cortez ::

NKBM Visa electron - 9€ za 4 leta + spletni pregled.

Če hočeš še upravljat z bankanet, plačaš 30€ za secure key - žal še nimajo podporo za Sigen-co ; ne vem zakaj ?!

fosil ::

cortez je izjavil:

NKBM Visa electron - 9€ za 4 leta + spletni pregled.
Če hočeš še upravljat z bankanet, plačaš 30€ za secure key - žal še nimajo podporo za Sigen-co ; ne vem zakaj ?!

Kako je s tem spletnim pregledom? Kako to zgleda, če sicer nisi njihov komitent?
Vidiš stanje, imaš mesečne izpiske, rabiš kaj za vstop razen gesla?
Tako je!

cortez ::

nkbm

rabis geslo/up. ime in vidis vse tisto, kar si naštev.

Ne moreš pa sprovajati SEPA placil, itd...

Eviii ::

Lep pozdrav.

Bom vprašala kar tukaj da ne odpiram nove teme.

Odločila sem se za menjavo banke. Nekaj let sem imela PBS ker mi je bila najblizje, ampak so totalno neprijazni in je čas za menjavo.

Iščem pa da odprem osebni račun, debetno kartico da imajo tudi na voljo, spletno bančništvo da imajo solidno...
Gledala sem Abanka,Unicredit,Gorenjska Banka

Pa pogoj je tudi da imajo na gorenskem (okolica KR) poslovalnico ce se le da..

Hvala za pomoč

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Eviii ()

DeusB ::

Trenutno najbolj ugodna in prijazna banka naj bi bila Delavska. Poglej malo če ti ustreza. Je pa tako, da se hočejo malo v ospredje prerinit, zato so ugodni, kot pred časom NKBM. Čez čas pa je NKBM pričel dvigovati svoje cene, ko je dobil komitente.

BorutO ::

Jaz sem z Mariborsko banko zelo zadovoljen, predvsem z internetnim plačevanjem Bank@Net. Zdaj, kako pa je s krediti, lizingi ipd, če bi v prihodnje si rad pri njih kaj jemal, pa pojma nimam, ker si še na srečo nikoli nisem rabil vzeti kredita.

jusv ::

Imam Addiko in večino stvari lahko uredim preko spletne banke, tako da ne rabim vedno hodit do poslovalnice. So pa tudi tam precej prijazni in pripravljeni najti rešitev.
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

DeusB ::

Spletno banko ima NBKM po mojem mnenju eno bolje urejenih. Sem imel prej NLB klik, pa tudi prek SKB sem že delal pa mi je NKBM najbolj pregledna, enostavna in po mojem mnenju tudi varna. NKBM je pa cene storitev skozi dvigoval po malem, niso to neki ogromni zneski za posameznika.

Twixz ::

Bar dan, katera banka je trenutno aktualna za 25 let staro osebo (vem da majo ene pakete, sam gledam tudi osebne izkušnje posameznikov).

Pri NLB je ratalo vse tragikomično. Od bančnikov do mobilne aplikacije do vsega kar pride zraven.

Je pa tako da je še par tisoč evrov kredita za odplačati na trenutni banki in pa v limitu je račun 800€.

delavec44 ::

Če gre kdo na Sparkasse in želi koristiti akcijo povabi prijatelja kjer oba dobiva 20€, mi lahko posreduje ime, priimek in email na privatno sporočilo in bom vnesel povabilo ter potem dobiš povabilo na email in greš s tem odpreti račun.

Pozitivni račun kjer nimaš stroškov vodenja, če imaš gor 1000€ je super v kombinaciji s katero od fintech banko (mbills, N26, Monese, Revolut).

barakus ::

Stroškov vodenja ni, ok, kaj pa drugi stroški, koliko plačaš za e-bančništvo?

w0mbat ::

ima kdo osebni NKBM račun? ste zadovoljni?

Steinkauz ::

barakus je izjavil:

Stroškov vodenja ni, ok, kaj pa drugi stroški, koliko plačaš za e-bančništvo?


0eur.

delavec44 ::

Ni nekih stroškov. Tudi mobilna banka je zastonj. UPN nalog je 0,24€, da si 1x mesečno prenakažeš na fintech banko. Ostalega sam osebno ne plačujem.

barakus ::

To se sliši super. Kateri paket / račun je to? Osebni Udobni račun?

deleted ::

barakus je izjavil:

To se sliši super. Kateri paket / račun je to? Osebni Udobni račun?


Udobni pozitivni. Povprečno moraš imeti najmanj 1000e na računu, pol maš brez stroškov vodenja.

SambaShare ::

w0mbat je izjavil:

ima kdo osebni NKBM račun? ste zadovoljni?


Imam. Nimam kakšnih posebnih pripomb, dela po pričakovanjih. Najbolj me motijo še SMS žetoni, ne vem zakaj niso pustili opcije s certifikati. Zadnjič so mi ponujali nek 5€ paket, pa sva potem z gospodično ugotila da trenutno plačujem ~3.6€ (vodenje, trajniki, UPN, ...). Se mi zdi tako malo, da se mi ne da niti gledati okoli in primerjati. Zadnjič sem ukinil še kreditno viso, je nisem uporabljal že leta, mislim da je bil strošek 24€ letno. Precej tečno sicer, da sem moral to narediti osebno v poslovalnici.

Steinkauz ::

Tudi sam nucam sparkasse, ker je zastonj.
Pa ena cenejših za upn 24 centov, kjer lahko slikam QR kodo.
Edina cenejša alternativa je mbills, kjer se mi pa ne da zajebavat z nakazovanjem, filanje prek kreditne ti pa računajo.

j4nm4n ::

mbills lahko polniš preko UPN za 24 centov.

Jaz tudi izbiram banko, nekako med sberbank paket direkt, kjer je vodenje 1 eur in spletna in mobilna banka skupaj 0,5 eur na mesec. Imaš pa 4 dvige na drugih bankah in v EU z uradno valuto euro. In še 4 plačilne naloge na mesec brez provizije. Pa na mbills se v trenutku nakažejo sredstva. Se mi zdi kar dober deal. Mogoče še edino sparkasse z zastonj vodenjem, kontaktiram enega, da me povabi, če se odločim za Sparkasse.

barakus ::

delavec44 je izjavil:

Ni nekih stroškov. Tudi mobilna banka je zastonj. UPN nalog je 0,24EUR, da si 1x mesečno prenakažeš na fintech banko. Ostalega sam osebno ne plačujem.


Še enkrat vprašam preden te gnjavim za povabila, torej v teoriji, če imam na računu 1001 EUR in delam nič transakcij, je strošek računa na letni ravni 0. Torej po enem letu imam še vedno 1001 EUR na računu, v primeru da ni prilivov/odlivov?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: barakus ()

delavec44 ::

Da. Jaz imam ponavadi 1100EUR gor in se nič ne spreminja. Ostalo dam na bonus račun.

Za povabilo je še ta pogoj:
*Pogoj za pridobitev ugodnosti (20 EUR nakazila za oba) je prenos rednega mesečnega dohodka pripeljanega prijatelja na enega izmed računov iz redne ponudbe: Udobni račun ali Udobni Plus račun ali Udobni Pozitivni račun ali Udobni Popolni račun pri banki Sparkasse.

Torej moraš prenesti gor plačo/pokojnino drugače pa lahko pač odpreš brez povabila in ne dobiš 20EUR.

Zgodovina sprememb…

fiction ::

Tudi jaz uporabljam Sparkasse, tako da če kdo rabi povabilo... ;)

Drugače včasih sem kdaj ko sem šel tankat na Petrol sproti še dvignil denar na bankomatu (dvigi so zastonj) in ga ob plačilu dodal na mBills račun. Gorenjc, vem :) Mi je vzelo točno 2 dodatni minuti. Samo zdej to ni več brez provizije (no pa tud z avtom se bolj malo vozim).

Se da pa še vedno iz npr. Revoluta/N26 preko UPN nakazat na mBills. Gor pa tudi lahko spravim zastonj denar preko kreditne. Oz. ja ni zastonj, ker moram plačati letno nadomestilo za mastercard. Ampak recimo, da imam to že tako ali tako. Čeprav bi verjetno za spletne nakupe lahko čisto lepo živel s fintech karticami. Ideja je bila to met za kaka potovanja / rent-a-car, ker so včasih težave s prepaid karticami (samo tudi tega je vedno manj).

delavec44 ::

Daj povej, če uporabiš Revolut/N26 preko UPN za nakazat na mBills se pravilno poknjiži, če daš sklic v message? Ker jaz še nisem upal. Me skrbi postavka na ceniku mbills, ročno knjiženje vplačil 2€.
Zaenkrat dam na mbills iz banke potem pa iz tam naprej zastonj na N26 in Vivid za Google Pay.

fiction ::

delavec44 je izjavil:

Daj povej, če uporabiš Revolut/N26 preko UPN za nakazat na mBills se pravilno poknjiži, če daš sklic v message? Ker jaz še nisem upal. Me skrbi postavka na ceniku mbills, ročno knjiženje vplačil 2EUR.
Zaenkrat dam na mbills iz banke potem pa iz tam naprej zastonj na N26 in Vivid za Google Pay.

Fora je v tem, da je mBills vseeno ali je id tvojega računa v "sklicu" ali pa direktno v namenu (message). Tako da nikoli nisem imel težav s tem. Ok, prvič sem si za test nakazal par evrov, pol pa toliko kot sem rabil za plačilo položnic. Mislim, da je minimum za bančno nakazilo na Revolutu 2EUR. Tako da si ne moreš omejit "downside-a", je pa mogoče prednost tovrstnega testa to, da se ti ni treba ukvarjat z mBills podporo (v vsakem primeru si ob 2EUR). Položnice pa raje plačujem preko mBills. Prvič ker je UX, če samo poskeniraš QR kodo, precej boljši (čeprav mam občutek, da moram še vedno ene destkrat kliknit naj se res izvede plačilo). In drugič to z referencami, z Revolut nikoli nisi 100 % kako bo tisto prišlo na cilj (sam kot rečeno, če je druga stran dovolj robustna, ni problemov). Sej razne kriptomenjalnice tudi na podoben način upoštevajo id računa pri nakazilu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fiction ()

delavec44 ::

Kul, hvala.

Ja pri mbills moraš 5x klikniti, potem me pa še na koncu vsakič vpraša, če pa res ne bi rad eračuna direktno v app :D
Jaz ga uporabljam zaradi skeniranja QR kode in pa možnosti sklica. Je pa malce bedno za nakazila med fizičnimi osebami, ker prejemnik vidi samo da mu je poslal Mbills. Tako da tam sem se navadil dati svoje ime v namen.
Prej, ko so bili pologi gotovine brezplačni je bil bolj uporaben.

DeusB ::

NKBM z novembrom uvaja mobilno denarnico, če je slućajno rabis zraven!

spade93 ::

Živjo, zanima me, za katero banko bi se danes odločili s stališča stroškov vodenja računa, uporabnost mobilne aplikacije, stroškov dvigovanja denarja na drugih bankomatih?

RockyS ::

NKBM paket komplet, 4.99€ https://www.nkbm.si/paket-komplet

slott ::

Oj, je kdo poskusal tako zmanjsati stroske vodenja racuna. DH osnovni oz. katera druga banka brez vsega in mbils za ostalo digitalijo (spletni nakupi)? Se splaca?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: slott ()

Dober dan ::

Jaz sem se iz Abanke prestavil na DH. Po 2 mesecih sem zamenjal banko in šel na NkBM. Res da je DH poceni, ampak sem prvič po nekaj letih moral hoditi na bankomat preverjati stanje na računu, ker mi velikokrat app od DH ni deloval. Osebno raje dam tistih 5€ pri NKBM in mi deluje vse kot je treba in sem zadovoljen.

Horas ::

pa ste nori??? 5€??? jaz imam na abanki vodenje in abamobi, abanet sem skenslu. 2.1€
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Egidij88 ::

Jaz sem tudi zadovoljen pri NKBM. Navadna kartica, predplačniška visa, bankaNet in mDenarnica dela kot je treba. Teh 5€ ti trgajo, ampak imaš zastonj dvige in plačila upn prek bankaNet.

Dober dan ::

Horas je izjavil:

pa ste nori??? 5EUR??? jaz imam na abanki vodenje in abamobi, abanet sem skenslu. 2.1EUR


Egidiy88, kako si aktiviral denarnico? Meni javi, da moram pred uporabo flika dodati kontakt..


Če plačuješ položnice, nimaš. Plačaš fee za vsako položnico posebej, če seveda plačuješ ali prenakazuješ denar. Če pa uporabljaš samo kartico in bankomat, potem pa ja.

Zgodovina sprememb…

BorutK-73 ::

Abanke itak ni več, zdaj je nkbm

Ganon ::

Dober dan je izjavil:

Jaz sem se iz Abanke prestavil na DH. Po 2 mesecih sem zamenjal banko in šel na NkBM. Res da je DH poceni, ampak sem prvič po nekaj letih moral hoditi na bankomat preverjati stanje na računu, ker mi velikokrat app od DH ni deloval. Osebno raje dam tistih 5€ pri NKBM in mi deluje vse kot je treba in sem zadovoljen.


Nakladaš. Dolga leta sem že pri DH, uporabljam aplikacijo in še nikoli se ni zgodilo, da ne bi delovala. Si zaposlen pri NKBM?

lenovo2 ::

spade93 je izjavil:

Živjo, zanima me, za katero banko bi se danes odločili s stališča stroškov vodenja računa, uporabnost mobilne aplikacije, stroškov dvigovanja denarja na drugih bankomatih?


SPARKASSE: zastonj vodenje, zastonj mobi & spletna banka, lahko dobiš mastercard če imaš v povprečju 1000€ na računu.
20€ dobiš zastonj na račun, če te kdo povabi. Če želiš več, pošlji zs!

slott ::

Ze vredu, nekaj zelo blizu kot je bila abanka zelim imet/dosec. 5e na mesec vodenje smeh. A pri abanki so pa znal vse imet za 2.5e. Cmon dej nakladat drugemu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: slott ()

joze67 ::

Egidij88 je izjavil:

Teh 5€ ti trgajo, ampak imaš zastonj dvige in plačila upn prek bankaNet.
Podobno kot pri meni v lokalni trgovini. En denar vzamejo, ampak potem pa sta kruh in jogurt (cela košarica v resnici) zastonj.

(Ni čisto isto, ampak princip razmišljanja pa je ta pravi.)
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera banka? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
469138488 (1739) TrumpDonald
»

Izbira banke (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19451589 (28324) MrStein
»

Katera je najugodnješa banka v Sloveniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9228588 (22953) šernk
»

Dobra izbira banke za spletno bančništvo

Oddelek: Loža
4615520 (13374) ...:TOMI:...

Več podobnih tem