» »

Evtanazija

Evtanazija

Temo vidijo: vsi
««
42 / 43
»»

Musashi ::

cirecire je izjavil:

Jaz sem glasoval proti samo zato, ker mi je Golobova vlada katastrofa.

Meni je Golobova vlada totalna katastrofa, najslabša vlada z naskokom do sedaj, pa sem obkrožil za. Bi imel res slabo vest če ne bi. Človek ima sam pravico odločati o sebi, tudi pri tem ima pravico do pomoči. Imajo v Avstriji, Švici, evtanazija je civilizacijski dosežek, ni čudno da je v zahojeni Sloveniji večina proti Ali sem jim pa jebe.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Musashi ()

GregiB ::

Zanimivo je tudi, da je incidenca samomorov pri zdravstvenih delavcih cca 30% višja od celotnega prebivalstva… pa tak so proti
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

FireSnake ::

fujtajksel je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Ales78 je izjavil:

Mhm, in to manifestira, da ne pride na katolibanska zborovanja na voliščih. Saj je ok, še vedno vas je samo 25-30%, tudi vredu za vedeti.

Ali ti, fašist, komu groziš?
Danes se je zgodila demokracija.
Marca 2026 se bo zopet zgodila demokracija! Imaš ti, fašist, s tem težave?

Joj ta pijanost od zmage, čeprav ste komaj dobro zmogli kvorum in tri procente in pol čez polovico glasov. Dejansko ste zmagali zato, ker se mnogim ni ljubilo prestavit svoje riti do volišča, ker se pač ne zavedajo kako zelo se jih ta zakon lahko v enem slabem scenariju tiče. Ja, demokracija se bo seveda na naslednjih volitvah spet zgodila, ampak eni nimamo spomina zlate ribice in vemo da je bila ona banda od Janšata, Hojsa, Grimsa, Mahniča, Urbanije in co še precej hujša od trenutne, za kolk milijard so povečali javni dolg, pa da so za upokojence v domovih skrbeli tako dobro da so koronske bolniške oddelke naredili kar v samih domovih (direkt zraven najbolj ogrožene populacije). Mogoče bo pa še kakšen nov obraz hehe

Zelo si zabaven, kak te peče :))
Ne razumam pa, kaj ima z referendumom blodnja tipa:

fujtajksel je izjavil:

da je bila ona banda od Janšata, Hojsa, Grimsa, Mahniča, Urbanije in co še precej hujša od trenutne

Daj se malo k sebi spravit :)

Musashi je izjavil:

cirecire je izjavil:

Meni je Golobova vlada totalna katastrofa, najslabša vlada z naskokom do sedaj, pa sem obkrožil za. Bi imel res slabo vest če ne bi. Človek ima sam pravico odločati o sebi, tudi pri tem ima pravico do pomoči. Imajo v Avstriji, Švici, evtanazija je civilizacijski dosežek, ni čudno da je v zahojeni Sloveniji večina proti Ali sem jim pa jebe.

Evo enega, ki pošteno pove!
Kapo dol, spoštujem (pa čeprav se s tabo ne strinjam)!
Tak se to dela! Smo kontra, samo je*iga.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

BRBR ::

Musashi je izjavil:

cirecire je izjavil:

Niso proti in se jim ne jebe. Zabiti so do daske.
To spoznaš najkasneje, ko vidiš 80+ letnega človeka kako drvi na volišče in tuli, da bo volil Janšo. No, lahko bi tulil tudi, da bo volili Goloba. Ni razlike.
Lepo dokumentirano tudi tule na tem forumu. Poglej si par postov nazaj.
Never underestimate the power of idiots in large groups.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BRBR ()

Utk ::

Lani je bila pri evtanaziji podobna udeležba in večina za.
Ali so ljudje načeloma za, ampak so proti temu konkretnemu zakonu, ali jim je v zadnjem letu Golob pobral še zadnje živce. Za eno in za drugo je kriva najbolj nesposobna in pokvarjena vlada v zgodovini.

Je pa prav da ljudje gledajo konkreten zakon, če se že glasuje o njem, ne pa samo naslov zakona. Lahko je nekdo načeloma za, ampak ne za vsak bedast zakon, ki ima to v naslovu.

Scaramouche3 ::

Zanimivo ko sem pogledal na volišču ko se podpišeš v zvezek , druge sostanovalce v bloku.
Mladi niso šli, samo starejši, vsak misli,saj bodo vsi volili ZA, ne rabim biti zraven...

fujtajksel ::

111111111111 je izjavil:

fujtajksel je izjavil:

Če boš imel smolo, boš enkrat na smrtni postelji lahko računal koliko evrov je vredna ura bolečin, ki jih analgetik ne odpravi, medtem ko se ti sam niti obrnit ne moreš v postelji. Če boš imel res smolo, koliko je vredno pol leta takih bolečin. Najbrž boš na računu imel prišparanih tistih 20000€, kolikor stane storitev v Švici, ampak nobenega sorodnika ki bi ti jo hotel zrihtat, ker bi bilo to proti njihovim etičnim načelom ;(
Glede Golobovih besed se mi zdi da si si jih gladko izmislil. Sicer je dejstvo da čakajo, ampak veliki večini vseeno ne pade na pamet da bi svojcu predlagal evtanazijo oz PPKŽ in zakon tega ne bi spremenil. Bi ga pa ljudje res sami od sebe sčasoma vedno bolj uporabljali, meni se 5% smrti teden-dva prej kot naravno in brez agonije sploh ne zdi slabo.

Pri tem referendumu opažam, da imate največ znanja o bolečini tisti, ki se s trpečimi ne ukvarjate vsak dan. Tisti ki se, so danes glasovali proti.

Mogoče boš na smrtni postelji tudi opazil, da interesi zdravnikov niso enaki interesom njihovih odpisanih pacientov in da so tudi interesi negovalcev in interesi svojcev in interesi RKC različni.
Če ostanemo pri zdravnikih, ki so bili glasni proti (zlasti zbornica, individualno imajo različna stališča). Glede bolečine, značilno je da so zdravniki včasih nekam neobčutljivi na bolečino pacienta. Da se jim zdi da morajo bolniki pač potrpet. Tudi če so na paliativi in jih sicer ne zdravijo, bi lajšanje bolečin morala bit glavna stvar. Kako vem? Bolnik se je pritoževal da ga boli. Zdravnik nič. Sem moral prosit še jaz. Potem sem enkrat naletel celo na znanstveno študijo, ki se je ukvarjala s tem fenomenom, pogugljaj si če te zanima.
Sicer razumem zdravnike da jim ni všeč predpisovat tablete za usmrtitev, ker je to pač profesionalni poraz. Tudi razumem da so šolani za reševanje življenj. Pa npr za kariero jim je pomembna statistika preživetja nekaj dni po operaciji. Zato včasih rešujejo tudi paciente, ki jih bolje ne bi bilo reševat.

111111111111 je izjavil:

fujtajksel je izjavil:

In? Nobenemu od teh 370k ljudi ne bi bilo treba uporabit tega zakona. Po drugi strani bo enkrat čez leta mogoče samo tisočim med njimi zelo hudo žal, da ga ni, ko bi ga rabili. Ampak zelo hudo žal, če ne bodo imeli 20k€ na računu in sorodnikov pripravljenih pomagat. Karma is bitch.

Uporabit? Gre se za to da ima zakon več lukenj kot švicarski sir. In cel kup neumnosti. Edino pravilno je da je takšen zakon padel.
Naj spišejo boljšega in se bomo potem pogovarjali naprej.

Ne rečem da je zakon perfekten. Je zelo očitno rezultat kompromisov, da bi šel mogoče lažje skozi. Ampak npr ne vem kaj bi se dalo resno spremenit, da bi osrečilo zdravnike, ker pač ne vidim načina kako bi se jih dalo teh zadev popolnoma razbremenit - pa še potem bi bili nezadovoljni ker bi bili "izločeni".
Katolibanov itak ne moreš prepričat, kajti njih je nebeško kraljestvo (po drugi strani, precej vernikov ki jih poznam s tem nima težav za druge ljudi in nekateri bi možnost tudi v nekih pogojih hoteli imet na voljo sami, ne glede nato kaj pridiga župnik).
Itak nisi iskren da bi rad boljšega, glede na to kar si napisal doslej.
Najbrž bodo posel zavohale zavarovalnice, paket premium plus evtanazija v Švici ipd.

Utk je izjavil:

ali jim je v zadnjem letu Golob pobral še zadnje živce

To je bistvo tvojega pisanja!
In hkrati odgovor. Destruktivni pernati blefer naj ne dela nič, ker je naredil že dovolj škode.

IMBB ::

Naslednji predlog zakona pa je lahko skopiran švicarski (ker rezultat posvetovalnega je še zmeraj higienično spoštovat), ki ga nekateri opevajo. Samo modifikacija KZ. Prepovedana pomoč pri samomoru iz sebičnih razlogov, iz nesebičnih pa OK, dodajo se samo "nesebični razlogi" v besedilo prepovedi. Pa pomaga, kdor pomaga. Švica je gud. Nima lukenj, niti pri siru.

BRBR ::

Utk je izjavil:

Lani je bila pri evtanaziji podobna udeležba in večina za.
Ali so ljudje načeloma za, ampak so proti temu konkretnemu zakonu, ali jim je v zadnjem letu Golob pobral še zadnje živce. Za eno in za drugo je kriva najbolj nesposobna in pokvarjena vlada v zgodovini.

Je pa prav da ljudje gledajo konkreten zakon, če se že glasuje o njem, ne pa samo naslov zakona. Lahko je nekdo načeloma za, ampak ne za vsak bedast zakon, ki ima to v naslovu.

Predlagaj na vlado, da sprejme zakon o obvezni prisotnosti na ZOOM izobraževanju in obvezno potrdilo o udeležbi kot kvalifikacijo za glasovanje.
Po možnosti še izpitna vprašanja, pred glasovanjem. Kdor dobi cvek, glas ne velja.
Never underestimate the power of idiots in large groups.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BRBR ()

Zdravniška zbornica: Veseli nas, da so volivci prepoznali pomen poslanstva zdravniškega poklica
V Zdravniški zbornici Slovenije so zapisali, da jih veseli, da so volivke in volivci prepoznali pomen poslanstva zdravniškega poklica, kot ga ves čas zagovarjajo slovenske zdravnice in zdravniki. Dodali so, da je referendumski izid jasno sporočilo, da si družba ne želi tako globokih posegov v vlogo zdravnika in temelje zdravstvenega sistema. "Hkrati pa izraža pričakovanje, da mora država najprej zagotoviti dostopno, varno, kakovostno in pravočasno zdravstveno oskrbo skupaj z dostopno in sistemsko urejeno paliativno oskrbo, ki je ena ključnih pravic bolnikov ob koncu življenja." Pozivajo, da referendumski izid postane zaveza politike, da se okrepi primarno zdravstvo, izboljša dostop do zdravstvenih storitev in dokončno vzpostavi celovita paliativna oskrba po vsej državi.

Stroka je bila vseskozi proti golobji hunti (golobjehuntarji pa niso poslušali).
Vir.

matobeli ::

Nop, stroka je vseskozi zagovarjala da to ni njihova stvar, hkrati pa zagovarjajo izboljšanje zdravljenja in paliative (kar sicer ni ravno nezdružljivo)

Razen če si prebral drugo stvar kot si jo linkal.

Scaramouche3 ::

Težko je biti zdravnik ali pa sestra, ko ti nekdo reče da moraš postati še krvnik. To razumem in ni lahko biti v njihovi koži.

matobeli ::

To bi bila kar jebena stvar. Še dobro da nismo glasovali o tem.
Očitno pa so fantje in dekleta v vladi kar mal podcenjeval kolk se zdravniki mislijo "preklat" za svoje paciente.

Utk ::

Ni rečeno da bi tudi zdravniki rekli drugače, ali bili vsaj tiho, če ne bi tričetrt mandata stavkali...

Scaramouche3 je izjavil:

Težko je biti zdravnik ali pa sestra, ko ti nekdo reče da moraš postati še krvnik. To razumem in ni lahko biti v njihovi koži.

Drži.
Tu je še zaprisega, kar do golobjehuntarji ignorirali.

Utk je izjavil:

Ni rečeno da bi tudi zdravniki rekli drugače, ali bili vsaj tiho, če ne bi tričetrt mandata stavkali...

Zdravniki niso bili pripravljeni ubijati.
Na nobeni točki.
Soloh jih pa nobeden ni nič vprašal.
No, k sreči je šel zakon na smetišče, kamor tudi spada.

Zgodovina sprememb…

Ganon ::

"Zdravniki bi ubijali."

Tipično Primčevo slaboumje, hrana za manj inteligentne.

Irbis ::

IMBB je izjavil:

Naslednji predlog zakona pa je lahko skopiran švicarski (ker rezultat posvetovalnega je še zmeraj higienično spoštovat), ki ga nekateri opevajo. Samo modifikacija KZ. Prepovedana pomoč pri samomoru iz sebičnih razlogov, iz nesebičnih pa OK, dodajo se samo "nesebični razlogi" v besedilo prepovedi. Pa pomaga, kdor pomaga. Švica je gud. Nima lukenj, niti pri siru.

Se pa pravzaprav čudim, kako lahko Slovenci hodijo to delat v Švico. Glede na to, da je pri nas pomoč pri samomoru kazniva, bi morali vse spremljevalce (in vse, ki so pomagali zbrati denar) sodno preganjati in jim dati pet let zapora. In sprožiti postopek tudi proti Švicarjem, ki pri tem sodelujejo (Švica jih sicer ne bi izročila, ampak če bi se pa kdaj peljali skozi Slovenijo, bi jih pa lahko prijeli).

MojsterX ::

Zakon je spisan zanič, kar je edino pravilno da je padel na referendumu. Itak pa od nesposobne Golobove vlade ne moremo pričakovati da bi sploh kaj uredili v redu. Maljavec je lep dokaz, da niti osnove ne znajo nearest, kje bi šele jim lahko zaupal, da te bodo uspavali brez problemov.

Irbis je izjavil:

IMBB je izjavil:

Se pa pravzaprav čudim, kako lahko Slovenci hodijo to delat v Švico. Glede na to, da je pri nas pomoč pri samomoru kazniva, bi morali vse spremljevalce (in vse, ki so pomagali zbrati denar) sodno preganjati in jim dati pet let zapora. In sprožiti postopek tudi proti Švicarjem, ki pri tem sodelujejo (Švica jih sicer ne bi izročila, ampak če bi se pa kdaj peljali skozi Slovenijo, bi jih pa lahko prijeli).

Potem bi pa res padla nakladanja o drugi Švici in kako jim hočemo bit podobni, če bi začeli še "Švico" celo kazensko preganjat. Drugače pa taki pregoni tudi ne bi bili politično pametni, glede na to, da so ljudje podprli na posvetovalnem referendumu pridobitev te pravice. Mogoče ljudje želijo manj kompliciran zakon z manj zakonskimi varovalkami in manj obveznostmi za zdravnike (po vzoru Švice), glede na to, da so bolj "komplikatorskega" ravnokar zavrnili. Mislim, da je najboljša možnost, da se upošteva oba referenduma (lanskega in letošnjega), da se pripravi radikalno drugačen zakon. Verjetno bolje, kot da se pretvarjamo, da je narod shizofren in iz leta v leto ne ve, kaj hoče.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: IMBB ()

111111111111 ::

fujtajksel je izjavil:

Joj ta pijanost od zmage, čeprav ste komaj dobro zmogli kvorum in tri procente in pol čez polovico glasov. Dejansko ste zmagali zato, ker se mnogim ni ljubilo prestavit svoje riti do volišča, ker se pač ne zavedajo kako zelo se jih ta zakon lahko v enem slabem scenariju tiče. Ja, demokracija se bo seveda na naslednjih volitvah spet zgodila, ampak eni nimamo spomina zlate ribice in vemo da je bila ona banda od Janšata, Hojsa, Grimsa, Mahniča, Urbanije in co še precej hujša od trenutne, za kolk milijard so povečali javni dolg, pa da so za upokojence v domovih skrbeli tako dobro da so koronske bolniške oddelke naredili kar v samih domovih (direkt zraven najbolj ogrožene populacije). Mogoče bo pa še kakšen nov obraz hehe

Zmogli smo. Kot bi pri basketu rekel, hja ste zmagali samo za 1 koš. Luzerji. :D

KAtere miljarde rineš tule noter? Poglej koliko so zapravili Golobčki preden pišeš neumnosti. S tem da niso imeli take krize kot Janša. Pa poglej gospodarske kazalce Janševe vlade in trenutne, pa ti bo vse jasno.

Sploh ne dvomim, da boste volili nov obraz, ki vam ga bodo servirali. Samo da ne bo Golob.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

delavec44 ::

Malo sem bil v dilemi, ker sem proti vladi a za evtanazijo. Samo zakon je bil zelo slabo spisan, tako da posledično proti. Naj katerakoli vlada spiše boljši predlog in bomo za.

x4

Zgodovina sprememb…

feryz ::

Jaz nisem šel. Enkrat je dovolj in mislim enako kot prvič.
Očitno pa ljudje ne. Zato o takih temah odločajo na podlagi tega, koliko rabote pernate (ali plešaste, ali katerekoli druge) zalege pridejo v javnost. Skratka beda.

ššš ::

Še zmer: Zdravljenje v zadnji fazi je drago in kle ne gre za čist nič drucga kot optimizacijo stroškov.
Ni pa to isto kot samomor. Potencialni samomorilc ma pred sabo še leta, ko bo doprinašal družbi in ga je škoda. Umirajoči pač ne. :/

Pa tut: Samo da ni Golob.

Umirajoči doprinaša veliko v žepe župnikov, mazačev, zdravnikov, negovalcev, DSOjev, tudi svojcev itd. Edini resničen problem je, da zraven trpi, če/ko noče več.

Zgodovina sprememb…

Gambino ::

Napaka je ta, da se take zakone ne daje ven pred volitvami. Prepričan sem, če bi bil referendum na začetku Golobove vlade, da bi bil potrjen. Ampak ni konec sveta, po enem letu se lahko predlaga nov popravljen zakon v kar sicer dvomim, ker nisem prepričan da bo Golob na oblasti. Misli, da si je z svojo neumno retoriko zabijal žeblje v krsto čez celoten njegov mandat!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gambino ()

c3p0 ::

Verjetno, ker takrat plesalci še niso vedeli, da je cesar gol. Lažnivi narcisek še zdaj ne ve.

Irbis je izjavil:

IMBB je izjavil:

Zanimivo razmišljanje.
Dejansko je res.

Gambino je izjavil:

Napaka je ta, da se take zakone ne daje ven pred volitvami. Prepričan sem, če bi bil referendum na začetku Golobove vlade, da bi bil potrjen. Ampak ni konec sveta, po enem letu se lahko predlaga nov popravljen zakon v kar sicer dvomim, ker nisem prepričan da bo Golob na oblasti. Misli, da si je z svojo neumno retoriko zabijal žeblje v krsto čez celoten njegov mandat!

Zakon bi imel več možnosti, če bi ga skozi parlament spravili takoj po posvetovalnem, kak mesec ali dva. Ali pa tudi malo kasneje, da bi ga recimo okoli januarja 2026 spravili skozi parlament, potem bi lahko bil referendum hkrati z DZ volitvami, udeležba bi bila višja (ker je na DZ volitvah še vsakič bila čez 50 %). Maksimalno izkoriščen timing gotovo ni bil.

Zgodovina sprememb…

Razkuštrani je optimistično mislil, da bo stran vržene pol milijarde evrov za promocijo, zadoščalo za gladko zmago na referendumu in tudi drugo leto.
Ampak, kot vidimo, je zgolj pol milijarde zabrisal skozi okno. Efekta ni nobenega.

MojsterX je izjavil:

Itak pa od nesposobne Golobove vlade ne moremo pričakovati da bi sploh kaj uredili v redu. Maljavec je lep dokaz, da niti osnove ne znajo nearest, kje bi šele jim lahko zaupal, da te bodo uspavali brez problemov.

Za RitkoRimmerja je pernati gobcal po RTV, da ima do 1.12. čas, da informacijski sistem zalaufa! to je bilo nekje okrobra. Že takrat sem povedal, da iz te moke ne bo kruha.
Če nič ne bo, bo moral sprejeti politično odgovornost. Še par dni in dokazalo se bo, da je pernati blefer spet gobcal v prazno.

Pa vam iz prve roke povem, da ne bo nič! Ker imam informacije iz prver roke, da panično klicarijo okoli po uradih, da bi jim kdo pomagal.
Hja, ljubčki so denar pokradli rezultatov pa ni. In jih tudi ne bo! Ne decembra, ne januarja ... ne bo jih!

Zgodovina sprememb…

blink ::

Musashi je izjavil:

cirecire je izjavil:

Pa si prebral zakon? Ker ni videti. O tvoji prosnji odlocajo namrec zdravnik, psihiater in komisija. Ne ti. In tudi v primeru odobritve, si ti tisti ki more v telo vnesti strup.

Zato je zakon precej brezvezen. Samomor brez teh posrednikov ljudje delajo ze od pamtiveka, ne rabis nobene drzave imeti vmes.

Pa se nekaj, v Svici nimajo evtanazije.

Gre za to, da imaš možnost. Nič drugega. Zelo birokratsko, ampak bolje kot nič.

Se pa pa pri takih zakonih za bati zlorab. V stilu, da ne bi preiskovali dovolj zadev.
Recimo, ok, umrl je s pomočjo. Saj zakon to dovoljuje.

gozdar1 ::

Očitno nekateri raje podpirajo trpljanje.

gozdar1 je izjavil:

Pokadili ste! Državljani so odločili.
Požrite zdaj ta drek to in gremo naprej!

Zgodovina sprememb…

gozdar1 ::

FireSnake je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Pokadili ste! Državljani so odločili.
Požrite zdaj ta drek to in gremo naprej!

Jaz nisem nič pokadil, ker nisem niti glasoval.
Upam, da boste sedaj vsaj kaj prispevali za nov hospic v vsakem kraju, spodobilo bi se.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gozdar1 ()

Gambino ::

Jaz sem glasova ZA iz humanosti, kar pa sicer ne pomeni da bi bila to ekvivalentna podpora Golobnjaku! Ampak Golob je zavozil in bo tudi odvozil, pač ni opravil to kar je obljubljal in to se bo drugo leto potrdilo!

primoz4p ::

Unilseptij je izjavil:

mislim, da nekako podzavestno želimo gledati svojce trpeti in počasi umirati v agoniji, da lahko izvajamo vse te obrede, jamramo sorodnikom, trpimo skupaj z bolnikom, skrbimo zanj, molimo, če je treba, itd... to bi se skladalo s sadomazohistično naravo dela Slovencev, sploh ker se zavedamo, da bo to na koncu doletelo tudi nas. Zanimiva tema za kakšnega sociologa, sploh zato, ker je koncept kot tak že bil potrjen na posvetovalnem referendumu ob praktično enaki udeležbi.

To prelaganje odgovornosti na druge ne vodi nikamor. To lažno usmiljenje pa tudi ne.

Nočem odločati o življenju in smrti tebe in tvoje žlahte.

Tako ti kot tvoja polnoletna žlahta (in tudi vsak polnoleten državljan) je imela pravico iti na volišče (v primeru bolezni pridejo tudi na dom) in se odločiti zase. Premisliti o zaključku svojega življenja in se odločiti zase. Za sebe.

GregiB ::

primoz4p je izjavil:

Tako ti kot tvoja polnoletna žlahta (in tudi vsak polnoleten državljan) je imela pravico iti na volišče (v primeru bolezni pridejo tudi na dom) in se odločiti zase. Premisliti o zaključku svojega življenja in se odločiti zase. Za sebe.

Nope, zame je odločilo 370k volivcev, ki namerno ali nenamerno želijo, da v najslabšem primeru umrem v najhujši agoniji brez realne alternative
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

NuMaN ::

Saj isto so odločili zase.
Imajo več volje za odločanje kot nasprotna stran.
Bolje se je vprašati, zakaj je temu tako.
Pa ne samo glede tega referenduma.

Glede Taubija:
če ne bi bila na začetku mandata glavna prioriteta nastavljanje svojih na policiji ter odstavitev pomembnih koliko-toliko sposobnih ministrov/ic, bi bilo lahko drugače.

Še en škodljivec pač, tako kot Janković, Janša, Šarec, Bratuškova. Sedaj res vidim, da je bil Cerar malce drugačen od teh naštetih.
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

gruntfürmich ::

še vedno ne dojamete da smo se leta 2024 posvetovali o evtanaziji, včeraj pa smo glasovali o DOTIČNEM zakonu...

ampak me to sploh ne čudi.

https://www.dvk-rs.si/volitve-in-refere...
https://www.dvk-rs.si/arhivi/referendum...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

NuMaN ::

To je sicer res.
Ampak poglej poste v tej temi.
Ni jih bilo tako malo, ki so šli na ta referendum dati glas proti Taubiju.
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

gruntfürmich ::

ja itq, ker so pač zarukani cerkvenjaki in so pač proti temu, in imajo voljo iti na volišča.
ampak niso bili samo cerkvenjaki proti, tudi zdravniki so bili proti temu dotičnemu zakonu, ki pa so za evtanazijo kot tako.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: _Sajmon_ ()

ššš ::

gruntfürmich je izjavil:

ja itq, ker so pač zarukani cerkvenjaki in so pač proti temu, in imajo voljo iti na volišča.
ampak niso bili samo cerkvenjaki proti, tudi zdravniki so bili proti temu dotičnemu zakonu, ki pa so za evtanazijo kot tako.

Tut islamska in židovska skupnost sta proti.

Miki N ::

Z zdravniki je tako, da bolj ali manj naglas jih v resnici moti, da je to pač spet še ena "procedura" s katero se bodo potencialno rabili ukvarjati kdaj - na njihovo odgovornost. Saj realno je tega malo, samo so že itak malo alergični na "administracijo" in so pač rekli "fook dat".

Vir.

Iz vira:
A sincere thank you to everyone who voted against this ultra-leftist culture of death. Grateful as well to all doctors, NGOs, the Catholic Church, and other religious communities who clearly stood for the value and dignity of human life.

Matthew 22:21 - "Give God what belongs to God."
John 14:6 - "I am the way, the truth, and the life; no one comes to the Father except by me."

Pithlit ::

Vsi, ki govorite da niste volili za ali proti evtanaziji ampak proti Golobu, ste me prepričal. Naslednjič grem volit Goloba. Pa ne zato da bi volila zanj ali proti njemu. Samo zato da se spustim na vaš nivo kretenizma.
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

lynxslo5 ::

Največja poraženka tega referenduma je Mediana, ki je za 20% zgrešila rezultat.
Core i7-14700F, Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 5600MHz,
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt

mtosev ::

Na jaz sem glasoval za ker vem, da nekateri ljudje trpijo v bolečinah več mesecev ali let preden umrejo. Če bi ljudje umrli brez bolečin ali trpeli kakšnih par dni na referendum sploh ne bi šel. Moj oče je več mesecev trpel preden je končno umrl.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

CiClon ::

Ampak to jokanje levakov je pa vrhunec. Kam je zginilo tisto vaše "jebeno več nas je"?
Če niti ta leva volilna baza ni šla obkrožit za, potem jim to že ni tako grozno pomembna tem kot jo želite eni predstaviti. Al je spet lepo vreme krivo? Pa planeti narobe postavljeni?
««
42 / 43
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Evtanazija

Oddelek: Problemi človeštva
273241 (292) IMBB
»

Evtanazija da ali ne?! (strani: 1 2 3 )

13315060 (12500) solatko
»

Evtanazija - zakaj tabu? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

31577998 (73361) jype
»

Prošnja za uspavanje človeka. Kako je s tem v Sloveniji? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6419689 (18052) jype
»

zakaj ne evtanaziramo prizadetih otrok? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
401122330 (115128) Pyr0Beast

Več podobnih tem