» »

Evtanazija

Evtanazija

Temo vidijo: vsi
««
43 / 46
»»

BigWhale ::

Torej, sedaj se bodo zdravniki še vedno lahko šli triažo in se odločali koga se še splača zdravit in komu se samo še lajša bolečine, lahko se bodo odločali kdo dobi nov organ in kdo ne. Pacient, ki pa ne želi več trpeti, se pa ne bo smel odločiti, da si bo to trpljenje skrajšal.

In to so se namesto pacienta odločili tisti, ki bi sami sebe kljub vsemu lahko pustili trpeti do smrti, če si tega že želijo. Pri tej odločitvi so jim izdatno pomagali tudi zdravniki, ki so po televiziji lagali in razlagali neumnosti o zaužitju 450 tablet in podobno.

Super!

Pithlit ::

CiClon je izjavil:

Ampak to jokanje levakov je pa vrhunec. Kam je zginilo tisto vaše "jebeno več nas je"?
Če niti ta leva volilna baza ni šla obkrožit za, potem jim to že ni tako grozno pomembna tem kot jo želite eni predstaviti. Al je spet lepo vreme krivo? Pa planeti narobe postavljeni?

Moraš bit konkretno tumpast če misliš da je evtanazija politični problem.
Life is as complicated as we make it...

link_up ::

Kako pa je s smrtno kaznijo potem, ce bi se to sprejelo?
In and Out

111111111111 ::

fujtajksel je izjavil:

Mogoče boš na smrtni postelji tudi opazil, da interesi zdravnikov niso enaki interesom njihovih odpisanih pacientov in da so tudi interesi negovalcev in interesi svojcev in interesi RKC različni.
Če ostanemo pri zdravnikih, ki so bili glasni proti (zlasti zbornica, individualno imajo različna stališča). Glede bolečine, značilno je da so zdravniki včasih nekam neobčutljivi na bolečino pacienta. Da se jim zdi da morajo bolniki pač potrpet. Tudi če so na paliativi in jih sicer ne zdravijo, bi lajšanje bolečin morala bit glavna stvar. Kako vem? Bolnik se je pritoževal da ga boli. Zdravnik nič. Sem moral prosit še jaz. Potem sem enkrat naletel celo na znanstveno študijo, ki se je ukvarjala s tem fenomenom, pogugljaj si če te zanima.
Sicer razumem zdravnike da jim ni všeč predpisovat tablete za usmrtitev, ker je to pač profesionalni poraz. Tudi razumem da so šolani za reševanje življenj. Pa npr za kariero jim je pomembna statistika preživetja nekaj dni po operaciji. Zato včasih rešujejo tudi paciente, ki jih bolje ne bi bilo reševat.

Sploh ne dvomim, da ima vsak svoje interese. Glede zdravnikov in bolečine se tudi strinjam. Ampak dohtarji niso bili tako množično proti pri prvem referendumu. Proti temu zakonu pa so praktično vsi.

Da ne bo Evtanazije gre zasluga nesposobni vladi, ki je za tako pomembno temo spisala zakon na osnovnošolski ravni. Sicer ga nekateri na tem forumu hvalijo v nebo, očitno zaradi neke ideologije.

Pač naj popravijo zakon ali pa ga bomo še enkrat vrgli.

fujtajksel je izjavil:

Ne rečem da je zakon perfekten. Je zelo očitno rezultat kompromisov, da bi šel mogoče lažje skozi. Ampak npr ne vem kaj bi se dalo resno spremenit, da bi osrečilo zdravnike, ker pač ne vidim načina kako bi se jih dalo teh zadev popolnoma razbremenit - pa še potem bi bili nezadovoljni ker bi bili "izločeni".
Katolibanov itak ne moreš prepričat, kajti njih je nebeško kraljestvo (po drugi strani, precej vernikov ki jih poznam s tem nima težav za druge ljudi in nekateri bi možnost tudi v nekih pogojih hoteli imet na voljo sami, ne glede nato kaj pridiga župnik).
Itak nisi iskren da bi rad boljšega, glede na to kar si napisal doslej.
Najbrž bodo posel zavohale zavarovalnice, paket premium plus evtanazija v Švici ipd.

Očitno nisi bral kaj sem pisal in samo nekaj nabijaš. V razsuti zdravstveni sistem, v katerem čakaš po mesec ali več na neke osnovne operacije, bi radi vpeljali evtanazijo z zakonom ki je spisan napol.

Kaj me moti v zakonu sem napisal že večkrat in tudi zakaj sem volil proti. Nimam prav nič proti, da ZZZS plača Švico.

V Kanadi so usekani na evtanazijo, pa bodo spremembo zakona debatiral do 2027.

IMBB je izjavil:

Naslednji predlog zakona pa je lahko skopiran švicarski (ker rezultat posvetovalnega je še zmeraj higienično spoštovat), ki ga nekateri opevajo. Samo modifikacija KZ. Prepovedana pomoč pri samomoru iz sebičnih razlogov, iz nesebičnih pa OK, dodajo se samo "nesebični razlogi" v besedilo prepovedi. Pa pomaga, kdor pomaga. Švica je gud. Nima lukenj, niti pri siru.

Hja, zdravniki se ne bodo bunili, vi se boste pa lahko pobijali.

kakor vem je v Švici to ločeno od zdravstva.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

matobeli ::

Najbolš da kar zdravstvo ločimo od zdravstva, da ne bodo preveč obremenjeni.

Ganon je izjavil:

"Zdravniki bi ubijali."

Tipično Primčevo slaboumje, hrana za manj inteligentne.

Predvsem dohtarji so neizobraženi.

starfotr ::

Vlada ni spisala tega zakona. Zakon je prišel iz civilne sfere.

IMBB je izjavil:

Umirajoči doprinaša veliko v žepe župnikov, mazačev, zdravnikov, negovalcev, DSOjev, tudi svojcev itd. Edini resničen problem je, da zraven trpi, če/ko noče več.

A ne pravite, da bo teh pacientov izredno malo? to naj bi se tolk poznalo?

malo kontriraš sam sebi, res pa je da tudi zakone intepretiraš po svoje. :D

111111111111 je izjavil:

Predvsem dohtarji so neizobraženi.

Predvsem pa niso bili proti ker bi morali pacientu poriniti lonček v roko.

111111111111 je izjavil:

to naj bi se tolk poznalo?

Ko francka vidi da je joža izbral bližnjico se ji hitro porodijo heretične misli.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

gozdar1 je izjavil:

Očitno nekateri raje podpirajo trpljanje.

Če boste to dostikrat ponovili bo morda postalo res. :D

gozdar1 je izjavil:

Jaz nisem nič pokadil, ker nisem niti glasoval.
Upam, da boste sedaj vsaj kaj prispevali za nov hospic v vsakem kraju, spodobilo bi se.

Vsak mesec pri plači.

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich je izjavil:

še vedno ne dojamete da smo se leta 2024 posvetovali o evtanaziji, včeraj pa smo glasovali o DOTIČNEM zakonu...

To si folk na tem forumu ne da dopovedat.

gruntfürmich je izjavil:

zarukani cerkvenjaki

To je tvoj domet.

Pithlit je izjavil:

Vsi, ki govorite da niste volili za ali proti evtanaziji ampak proti Golobu, ste me prepričal. Naslednjič grem volit Goloba. Pa ne zato da bi volila zanj ali proti njemu. Samo zato da se spustim na vaš nivo kretenizma.

Sploh ne dvomim, da si volilka Goloba. Volili smo proti zakonu in vladi, ne proti evtanaziji. eh, kaj bi razlagal.

Zgodovina sprememb…

mtosev je izjavil:

Na jaz sem glasoval za ker vem, da nekateri ljudje trpijo v bolečinah več mesecev ali let preden umrejo. Če bi ljudje umrli brez bolečin ali trpeli kakšnih par dni na referendum sploh ne bi šel. Moj oče je več mesecev trpel preden je končno umrl.

Sploh ne dvomim, da so primeri, kjer bi bila rešitev dobrodošla, ampak zakon v trenutni obliki pač ni bil primeren za tako občutljivo tematiko.

CiClon je izjavil:

Ampak to jokanje levakov je pa vrhunec. Kam je zginilo tisto vaše "jebeno več nas je"?
Če niti ta leva volilna baza ni šla obkrožit za, potem jim to že ni tako grozno pomembna tem kot jo želite eni predstaviti. Al je spet lepo vreme krivo? Pa planeti narobe postavljeni?

Hja, nazadnje so jih pozivali naj ne gredo na referendum, sedaj pa je to njihova privzeta nastavitev.

matobeli je izjavil:

Najbolš da kar zdravstvo ločimo od zdravstva, da ne bodo preveč obremenjeni.

V zdravstvu SO preveč obremenjeni.

Zgodovina sprememb…

happiness4me ::

Js sm na prejsnem referendumu glasoval za. Na temu pa proti.

Načelno se strinjam da se člocek sam odloči o svojem življenju. Za to obstaja samomor in ti tega ne more nihče vzet.

Do tega referenduma sem spremenil mnenje. Da se kot družba pogovarjamo o neozdravljivih boleznih in hudem trpljenju je neumno.

Neozdravljivo je ta trenutek in že jutri je lahko drugače. Proti trpljenju imamo tudi sredstva in če jih nimamo naj država poskrbi da jih razvijejo.

Mislim da smo pogrnil kot družba če se osredotočimo na reševanje problemov z evtanazijo.

Machete ::

Najbolj pobožni se najbolj bojijo svojih bližnjih. Lepa krščanska vrednota, da raje prisilijo vse v trplenje, ker sami ne zaupajo svojim domačim.
Za kozlat.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

gruntfürmich ::

111111111111 je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

zarukani cerkvenjaki

To je tvoj domet.
sem kaj narobe rekel?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

111111111111 je izjavil:

ampak zakon v trenutni obliki pač ni bil primeren za tako občutljivo tematiko.

Občutljiva tematika je seveda povečan obseg dela v javnem sektorju, kar je najhujši prekršek ki si ga lahko izmisli delodajalec. Poleg zmanjšanja potni stroškov.

Ker je dejstvo da če bi zdravniki podprli zakon bi bilo vsaj 60/40 za zakon.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Machete je izjavil:

Najbolj pobožni se najbolj bojijo svojih bližnjih. Lepa krščanska vrednota, da raje prisilijo vse v trplenje, ker sami ne zaupajo svojim domačim.
Za kozlat.

tako pobožni skrbijo za svoje ostarele do njihove smrti in se jih ne losajo pred počitnicami.

gruntfürmich je izjavil:

111111111111 je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

zarukani cerkvenjaki

To je tvoj domet.
sem kaj narobe rekel?

Seveda. Nepotrebno in lažnivo žaljenje ljudi na podlagi vere.

matobeli je izjavil:

Občutljiva tematika je seveda povečan obseg dela v javnem sektorju, kar je najhujši prekršek ki si ga lahko izmisli delodajalec. Poleg zmanjšanja potni stroškov.

Ker je dejstvo da če bi zdravniki podprli zakon bi bilo vsaj 60/40 za zakon.

Ja točno, zdravniki so se uprli povečanemu obsegu dela. kaj si še ne boste izmislili.

Zgodovina sprememb…

Sej si ti tako rekel.

Ja v tvojih sanjah. Lih en Primc z iqjem kuščarja bo opletal o mojem končanju življenja. Prav rad bi v miru pustil verujoče, pa mi stalno serjejo s temi križarskimi vtikanji v življenja drugih, in mi gredo na kurac mnogo bolj, kot če bi samo čislali pravljična bitja izmišljena s strani antičnih drogerašov.

CiClon ::

In zakaj se mora država vpletat v tvoje končanje življenja? Zaradi mene ga lqhko tudi preventivno končaš, če te je tako strah situacije, da se ne boš mogel sam offnit.

Zato k jo plačamo da se vmeša takrat ko ne morš sam. Pa ne sam na konc, ampak tud prej.

happiness4me je izjavil:

Neozdravljivo je ta trenutek in že jutri je lahko drugače. Proti trpljenju imamo tudi sredstva in če jih nimamo naj država poskrbi da jih razvijejo.

Saj zakon ne bi nikomur prepovedal cakanja. Kdor bi zelel cakat na jutri bi se vedno lahko cakaj. Ne, proti trpljenju nimamo dovolj sredstev, ker v neki tocki jih zmanjka, ko cloveku nobena stvar vec ne pomaga proti bolecini na koncu ostane samo se umetna koma in hranjenje po cevki.

happiness4me je izjavil:

Mislim da smo pogrnil kot družba če se osredotočimo na reševanje problemov z evtanazijo.

Saj ne delamo tega. To je grda laž in navadno podtikanje. Tudi ce bi bil tale zakoj sprejet, ne gre za nikakrsnje resevanje problemov z evtanazijo.

delavec44 ::

Pithlit je izjavil:

Vsi, ki govorite da niste volili za ali proti evtanaziji ampak proti Golobu, ste me prepričal. Naslednjič grem volit Goloba. Pa ne zato da bi volila zanj ali proti njemu. Samo zato da se spustim na vaš nivo kretenizma.

Imajo po svoje prav. Ker če gre vladi čez ta zelo slabo spisan zakon, lahko do konca mandata naredijo še več škode s kakšnim drugim zakonom.

Gambino ::

Krščanstvo uči, da človek nima popolne oblasti nad svojim življenjem - življenje pripada Bogu, človek pa naj ga varuje in spoštuje. Zato je samomor v tradicionalni teologiji obravnavan kot huda moralna zmota.

Katekizem Katoliške cerkve uči, da je samomor objektivno smrtni greh!

Cerkev poudarja, da Bog razume človeško stisko bolje kot človek in da njegova sodba vključuje popolno znanje o notranjih okoliščinah, trpljenju in duševnem stanju osebe.

BRBR ::

happiness4me je izjavil:

Proti trpljenju imamo tudi sredstva in če jih nimamo naj država poskrbi da jih razvijejo.

Katera država, a ta takoimenovana 'v tej državi' ? Smešno.
Pa tudi če so / bi bila ta sredstva ti jih (ne) predpiše kak infantilen osebek, doktor takoimenovani.
A veš, že v prejšnjih postih piše, da če imaš žlahtnika, ki je po JUS-u zgolj 1.80 m in gleda pritlikavo zdravnico navzdol, potem se predpiše protibolečinska sredstva, sicer pa je kar vredu brez.
Toliko o zdravniški etiki in hipokratovi prisegi.
Never underestimate the power of idiots in large groups.

Pithlit ::

111111111111 je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

še vedno ne dojamete da smo se leta 2024 posvetovali o evtanaziji, včeraj pa smo glasovali o DOTIČNEM zakonu...

gruntfürmich je izjavil:

zarukani cerkvenjaki

To je tvoj domet.

Pithlit je izjavil:

Sploh ne dvomim, da si volilka Goloba. Volili smo proti zakonu in vladi, ne proti evtanaziji. eh, kaj bi razlagal.

Sej zato ste največje budale na svetu. Kreteni brez primere.
Life is as complicated as we make it...

starfotr ::

Gambino je izjavil:

Krščanstvo uči, da človek nima popolne oblasti nad svojim življenjem - življenje pripada Bogu, človek pa naj ga varuje in spoštuje. Zato je samomor v tradicionalni teologiji obravnavan kot huda moralna zmota.

Cerkev poudarja, da Bog razume človeško stisko bolje kot človek in da njegova sodba vključuje popolno znanje o notranjih okoliščinah, trpljenju in duševnem stanju osebe.

Še dobro, da alkohol, nasilje v družini, pedofilija in podobne skrajno krščansko značilne zadeve na ruralnem obmičju niso moralna zmota. Ker drugače jim živeti ni in bi se morali zatekat k samomoru.

Bellator ::

Ker v večjih mestih alkohola, pedofilije in nasilja v družini ni :))
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

https://mojkviz.neocities.org/

Bellator je izjavil:

Ker v večjih mestih alkohola, pedofilije in nasilja v družini ni :))

Še več ga je!

nejclp ::

Pithlit je izjavil:

111111111111 je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

zarukani cerkvenjaki

To je tvoj domet.

Pithlit je izjavil:

Sej zato ste največje budale na svetu. Kreteni brez primere.

Balkanci, kaj češ.

bm1973 ::

gruntfürmich je izjavil:

Zakon je bil zanič, zato je pač padel.

IMBB ::

111111111111 je izjavil:

IMBB je izjavil:

Umirajoči doprinaša veliko v žepe župnikov, mazačev, zdravnikov, negovalcev, DSOjev, tudi svojcev itd. Edini resničen problem je, da zraven trpi, če/ko noče več.

A ne pravite, da bo teh pacientov izredno malo? to naj bi se tolk poznalo?

Ne, jaz nisem zavzel stališča ali jih je dosti ali malo. Denar fila v žepe opisanim skupinam skoraj vsak umirajoči in trpeči, tragično pa je to v primerih, ko je proti njegovim željam, tako kot je tragično, če kdo koga zmanipulira v samomor zaradi denarja.

111111111111 je izjavil:

malo kontriraš sam sebi, res pa je da tudi zakone intepretiraš po svoje. :D

Boš težko sodil, ti tega zakona še prebrat nisi bil sposoben in si raje trosil "baba čula" neresnice. Niti tega, da bi pacient lahko samo sam vnesel snov, ne pa zdravnik, nisi bil sposoben prebrat in razumet. Kaj šele kaj več. Ni bilo nobene druge možne interpretacije, samo laži.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: IMBB ()

bm1973 je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

Vsak zakon bi bil zanič. Ta tema pač ni kompatibilna z krščanskimi vrednotami!

IMBB je izjavil:

Župnike si postavil na prvo mesto? :)) Resno me zanima, kako najbolj profitirajo od vseh omenjenih.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

gozdar1 ::

111111111111 je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Upam, da boste sedaj vsaj kaj prispevali za nov hospic v vsakem kraju, spodobilo bi se.

Vsak mesec pri plači.

Je že sedaj res.

Očitno ne, se pa skrb za žive očitno hitro neha, ko pride do denarnice.

gozdar1 je izjavil:

111111111111 je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Vsak mesec pri plači.

Je že sedaj res.

Očitno ne, se pa skrb za žive očitno hitro neha, ko pride do denarnice.

A zato ZZZS tako omejuje število zdravstvenih storitev?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

IMBB ::

Naslednji predlog zakona pa je lahko skopiran švicarski (ker rezultat posvetovalnega je še zmeraj higienično spoštovat), ki ga nekateri opevajo. Samo modifikacija KZ. Prepovedana pomoč pri samomoru iz sebičnih razlogov, iz nesebičnih pa OK, dodajo se samo "nesebični razlogi" v besedilo prepovedi. Pa pomaga, kdor pomaga. Švica je gud. Nima lukenj, niti pri siru.

Hja, zdravniki se ne bodo bunili, vi se boste pa lahko pobijali.

kakor vem je v Švici to ločeno od zdravstva.

Ja, zdravniki tam sodelujejo, če hočejo, "opt-in". Ker strokovnjaki manj sodelujejo, je pa varovalka samo ena. Pomoč pri samomoru ne sme biti iz "sebičnih razlogov". Drugih izrecnih varovalk pa ni. Vprašanje, če bodo dušebrižniki s tem bolj zadovoljni, zna biti, da celo manj.

Bellator je izjavil:

IMBB je izjavil:

Župnike si postavil na prvo mesto? :)) Resno me zanima, kako najbolj profitirajo od vseh omenjenih.

Vrstni red je random, niso sortirani po profitu, samo našteti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: IMBB ()

David Mayer ::

Menim, da odvzem življenja v resnici ni kaj posebej problematičen, ne tako in ne drugače... Zgodovina in sedanjost sta tega polni tudi brez nekih takšnih zakonov - če hočeš, pač rečeš kakšnemu 'profesionalcu', niti ni potrebno prav daleč.

Sej tudi sama zdravstvena oskrba ni problematična sama po sebi. Večino majhnih stvari lahko zveš na YT, za večjeti noben ne zna pomagat, za vse vmes greš pa samoplačniško.
Družinske zdravnike se pa itak bolj ali manj rabi zato da bolniške liste odpirajo.

fujtajksel ::

Gambino je izjavil:

bm1973 je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

S katolibanskimi vrednotami! Tudi ta zakon bi seveda omogočal čisto vsem katoliškim vernikom da se sami zase odločijo tako kot se jim zdi prav in meni ne pride na kraj pameti da bi jim branil, prav tako da bi komurkoli drugemu sugeriral PPKŽ. Katolibani pa so dosegli, da bodo njihova prepričanja še nekaj časa veljala tudi za vse druge. In da bo naša družba še malo bolj razklana. In mogoče da bo na naslednjih volitvah več ljudi premaknilo svoje riti do volišča.

Rešitve vedno obstajajo... Vedno! :D

sealcradle ::

Meni se predlagan zakon zdi slab predvsem zaradi:

laganja o vzroku smrti - če nekdo naredi samomor je samo samomor vzrok smrti.
    napačnega razumevanja pravic - samo zato, ker nekdo ima pravico, še ne pomeni da mu jo je kdorkoli dolžan zagotavljati.

Pacient, ki pa ne želi več trpeti, se pa ne bo smel odločiti, da si bo to trpljenje skrajšal.

Ne, pacient ne bo mogel od drugih zahtevati, da mu pri tem pomagajo. Kar je čisto fer. Trpljenje si še vedno lahko skrajša kakor ve in zna.

Zgodovina sprememb…

asda ::

fujtajksel je izjavil:

Gambino je izjavil:

bm1973 je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

S katolibanskimi vrednotami! Tudi ta zakon bi seveda omogočal čisto vsem katoliškim vernikom da se sami zase odločijo tako kot se jim zdi prav in meni ne pride na kraj pameti da bi jim branil, prav tako da bi komurkoli drugemu sugeriral PPKŽ. Katolibani pa so dosegli, da bodo njihova prepričanja še nekaj časa veljala tudi za vse druge. In da bo naša družba še malo bolj razklana. In mogoče da bo na naslednjih volitvah več ljudi premaknilo svoje riti do volišča.

To velja samo ko cerkev nam nekaj hoče? ker ko smo mi težil cerkvi da mora geje poročit,se vrjetno nisi bunil kako ni pošteno,da nej ma cerkev kakor ona hoče..

CiClon je izjavil:

In zakaj se mora država vpletat v tvoje končanje življenja? Zaradi mene ga lqhko tudi preventivno končaš, če te je tako strah situacije, da se ne boš mogel sam offnit.

To si zelo neumno napisal. Škoda, da nisi minimalno dovolj bister, da bi si znal vsaj malo predstavljati kaj in koliko lahko odločaš v smrtnih mukah.
Mogoče se ne moreš, če ne moreš niti roke dvigniti, mogoče niti premakniti se od shiranosti. Kako si lahko tako zabit?
Alternativo strahu daješ, da se kar preventivno? Pa kakšen jeben strah? Gre za to, da ti je kot človeku omogočeno odločiti o svoji usodi, ko je vega konec, samo še agonija. Strah me je psihičev ala Primc, da hočejo s temi dogmami posiljevati življenja drugih insilijo ljudi v trplenje.
Kdo pravi, da to posega v kogarkoli, ki želi svojim bližnjim muko do bridkega konca, ko ugasne zadnji organ, ponavadi srce, medtem, ko so vsi drugi že odmrli. Cevke, delirij od morfija, vrečke in pa agonija, ker se je nek bebav Aleš tako odločil, da je tako prav?
Na toliko nivojih, kot je ta tvoj zaključek bebast, ga je že težko izpeljati.
Ja oglasil si pa se. Pravi vojščak.
Veliko bebcem bo žal, da so volili, kar jim je cerkev položila v usta. Ampak ja, bodo lahko pa umirali vsaj v miru do takrat, kot si je bebav Aleš zamislil. do zadnjega udarca, ko od muke vse ugasne. A ni lepše iti, ko se spraviš s svetom sam. Kaj imate farani od bližnjega zadnji teden, koo je vse samo še neznosna bolečina? v saki celici in tkivu posebaj? Psihopati farški.

Zgodovina sprememb…

BigBoss ::

Gambino je izjavil:

Bravo, cerkev. Institucija, ki slavi tistega, ki se je pustil ubiti. Institucija, ki razglaša, da je bog dal ljudem svobodno voljo. Institucija, ki to isto svobodno voljo zanika, da se ja kdo ne bi po svoji volji ubil. Za bruhat.

Gambino je izjavil:

Zato je samomor v tradicionalni teologiji obravnavan kot huda moralna zmota.

A o tem v Svetem pismu niti besede. Zadrogirani preroki so tudi tu napletli svoje pravljice za ofce držat v strahu.

Ne bojte se, no, kakšno leto boste bo še potrebno počakati. Če pa se komu mudi, pa ve, kam iti :D

Tereza Novak: "Pot tega zakona ni dokončana. Takšno zakonsko ureditev bomo kmalu imeli v Sloveniji. Ne vidimo neposredne povezave s koalicijo in rezultatom referenduma."

BigBoss ::

Machete je izjavil:

Gambino je izjavil:

Zato je samomor v tradicionalni teologiji obravnavan kot huda moralna zmota.

A o tem v Svetem pismu niti besede. Zadrogirani preroki so tudi tu napletli svoje pravljice za ofce držat v strahu.

Katoliška cerkev je samo ena od sekt na tem svetu.
In to tista, pri katere obredih jedo človeško meso in pijejo človeško kri.
Sicer v prenesenem pomenu, ampak vseeno.

Tistim, ki nismo katoličani pa na silo jemljejo možnost samoodločanja o sebi. WTF?

bm1973 je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

Lol, ne. Se udelezeni v tej debati niso prebrali zakona, da bi vedeli kaj pise v njem. Tako da zakon ni padel, ker bi volilci izhajali iz nekega poglobljenega znanja o tem zakonu.

Zakon je padel, ker so nasprotniki zakona dovolj prepricljivo lagali in uspeli prepricati kup ljudi v svoj prav. Ko morajo zdravniki na TV lagati, da pripricajo ljudi v nekaj, potem ves, da so argumenti nasprotnikov sibki oziroma jih ni.

Ja, saj to je v Sloveniji res redkost, se strinjam.
««
43 / 46
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Evtanazija

Oddelek: Problemi človeštva
273244 (295) IMBB
»

Evtanazija da ali ne?! (strani: 1 2 3 )

13315078 (12518) solatko
»

Evtanazija - zakaj tabu? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

31578019 (73382) jype
»

Prošnja za uspavanje človeka. Kako je s tem v Sloveniji? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6419694 (18057) jype
»

zakaj ne evtanaziramo prizadetih otrok? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
401122345 (115143) Pyr0Beast

Več podobnih tem