Forum » Problemi človeštva » Evtanazija
Evtanazija
Temo vidijo: vsi

GregiB ::
111111111111 je izjavil:
Bolnik lahko umira tudi 24 ur, in ves ta čas mora biti družinski zdravnik poleg.
Sem malo pobrskal po podatkih od Dignitas... uporabljajo natrijev pentobarbiltal, ki pacientu odvzame zavest v roku par minut, ta pade v globoko komo po 5 minutah. Smrt nastopi v roku pol ure, izjemoma več, če ima pacient prebavne motnje, izbljuva (del) učinkovine ali ima druge zdravstvene omejitve, ki upočasnujejo prebavo.
O daljšem umiranju sem zasledil zgolj podatke iz države Oregon iz ZDA, ki uporablja neke druge učinkovine... Zakaj... nimam pojma...
Da bi v Evropi kdo, ki se mu asistira pri samomoru, umiral 24h nisem zasledil.
Je pa moj tast v neznosnih bolečinah, zafiksan do nezavesti (proti koncu de facto) umiral več, kot 2 tedna (336 ur+)
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

energetik ::
Zato pa mi ni jasno, zakaj se ne uporablja predihavanje čistega dušika. V max 10-20 sekundah vsak brez izjeme izgubi zavest brez nelagodja in občutka dušenja.111111111111 je izjavil:
Bolnik lahko umira tudi 24 ur, in ves ta čas mora biti družinski zdravnik poleg.
Sem malo pobrskal po podatkih od Dignitas... uporabljajo natrijev pentobarbiltal, ki pacientu odvzame zavest v roku par minut, ta pade v globoko komo po 5 minutah. Smrt nastopi v roku pol ure, izjemoma več, če ima pacient prebavne motnje, izbljuva (del) učinkovine ali ima druge zdravstvene omejitve, ki upočasnujejo prebavo.
O daljšem umiranju sem zasledil zgolj podatke iz države Oregon iz ZDA, ki uporablja neke druge učinkovine... Zakaj... nimam pojma...
vires in numeris

bm1973 ::
Saj se uporablja, imaš celo komore za to...
https://www.google.com/search?client=fi...
Ni tako zanesljiva kot bi mislil...
Mogoče bi bil ogljikov monoksid bolj ziher varianta...
https://www.google.com/search?client=fi...
Ni tako zanesljiva kot bi mislil...
Mogoče bi bil ogljikov monoksid bolj ziher varianta...

GregiB ::
Mater, s čem se ukvarjamo.... Smo peljali psa k veterinarju, ker je imel metastaze po celem telesu, dobil injekcijo, zaprl oči in konec... Da v 21. stoletju zadeve ne znamo pri človeku na human, neboleč način zrihtat, ne morem verjet.
Ogromno ljudi vsak dan umre tako, da zaspijo, zbudijo pa se ne več... brez, da bi se sredi spanca zvijali od bolečin... Da ne znamo, ni argument.
Ogromno ljudi vsak dan umre tako, da zaspijo, zbudijo pa se ne več... brez, da bi se sredi spanca zvijali od bolečin... Da ne znamo, ni argument.
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

energetik ::
Mater, s čem se ukvarjamo.... Smo peljali psa k veterinarju, ker je imel metastaze po celem telesu, dobil injekcijo, zaprl oči in konec... Da v 21. stoletju zadeve ne znamo pri človeku na human, neboleč način zrihtat, ne morem verjet.Se strinjam.
vires in numeris

111111111111 ::
Da bi v Evropi kdo, ki se mu asistira pri samomoru, umiral 24h nisem zasledil.
Je pa moj tast v neznosnih bolečinah, zafiksan do nezavesti (proti koncu de facto) umiral več, kot 2 tedna (336 ur+)
Se pozanimam, kako je s tem umiranjem.
Mater, s čem se ukvarjamo.... Smo peljali psa k veterinarju, ker je imel metastaze po celem telesu, dobil injekcijo, zaprl oči in konec... Da v 21. stoletju zadeve ne znamo pri človeku na human, neboleč način zrihtat, ne morem verjet.
Hja, anastezija, pa ne dodaš kisika, pa se človek zaduši.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()

JanBrezov ::

bm1973 ::
Rešitev je institut državnega rablja![]()
Kar s handžarjem, kot v KSA...
Največja sla oblastnikov je odločati o življenju podrejenih.
Zakon o evtanaziji ni namenjen temu, zato ne zavajati.
Ne bodi tak idealist...
Zlorabljalo se bo takoj, sploh ko ima bodoči pokojni cel kup dedičev in premoženja...
Upam, da ne bo šlo vse skupaj po poti Kanade, kjer ti kar socialni delavec ob tvojih problemih predlaga evtanazijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()

NuMaN ::
In kako misliš da bo v prihodnosti, ko bomo mi umirali?
Starostna piramida bo obrnjena po celem svetu, mlajše generacije bodo vedno bolj obremenjene zaradi armade starcev ...
Največ kaj lahko narediš, da že začneš že danes telovaditi in se razgibavati čimveč, da boš mobilen čimveč časa, vsaj da si boš na stara leta lahko odnesel smeti in naredil kak prepečenec s putrčkom ter kavo, če ne bo slednja kar velik luksuz.
Na Filipinke lahko pozabiš, na robotke tudi ...
Starostna piramida bo obrnjena po celem svetu, mlajše generacije bodo vedno bolj obremenjene zaradi armade starcev ...
Največ kaj lahko narediš, da že začneš že danes telovaditi in se razgibavati čimveč, da boš mobilen čimveč časa, vsaj da si boš na stara leta lahko odnesel smeti in naredil kak prepečenec s putrčkom ter kavo, če ne bo slednja kar velik luksuz.
Na Filipinke lahko pozabiš, na robotke tudi ...
Imam 124,9 delnic Vzajemne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NuMaN ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Evtanazija da ali ne?! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 13973 (11413) | solatko |
» | EvtanazijaOddelek: Problemi človeštva | 2495 (2168) | MIHAc27 |
» | Evtanazija - zakaj tabu? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Problemi človeštva | 74801 (70164) | jype |
» | Prošnja za uspavanje človeka. Kako je s tem v Sloveniji? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19210 (17573) | jype |
» | zakaj ne evtanaziramo prizadetih otrok? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Loža | 119367 (112165) | Pyr0Beast |