» »

Evtanazija

Evtanazija

Temo vidijo: vsi
««
23 / 27
»»

energetik ::

111111111111 je izjavil:

energetik je izjavil:

Ti ne razumeš prejšnjega citata?
Bila bi opcija, opt-in. Kot za darovanje organov.
To kar si ti primerjavo naredil, je pa povsem mimo in ni niti približno enako. V primeru evtanazije samo nekateri dobijo možnost, noben ni nič prikrajšan.

Če se glasuje proti privatni lastnini, seveda kršiš pravice večini prebivalcev. Seveda se to lahko naredi tudi brez referenduma, kot se je zgodilo po 2.sv.vojni.

Ne ti ne razumeš. Kdo bo pa delal Evtanazijo? In če je noben ne bo hotel?
In to si ti po svoji obširni študiji prišel do spoznanja, da prav nihče ne bo hotel izvajati? Madona, saj tega ne bo koristilo 100.000 ljudi na dan.
Lahko se zaradi mene uredi tudi tako, da zdravniško osebje vse pripravi, "stikalo" pa preklopi tudi sam trpeči ali njegovi bližnji, seveda vsi to le po strokovni oceni in podpisih zdr. komisije in samega trpečega.
Sicer glede same tehnike sem jaz vsekakor za uporabo inertnih plinov. Dušik je praktično zastonj, ne povzorča nelagodja, ni nobenih injekcij, tablet, infuzij.
Hardware že obstaja (steklena komora), izvajalec mora samo odpreti ventil.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

JanBrezov ::

111111111111 je izjavil:

Hja, če se ne strinjaš s pravili organizacije, zakaj bi želel članstvo v tej organizaciji?
V primeru religij si rojen v te organizacije. Član postaneš, preden lahko o tem odločaš. Pa te stvari se dogajajo tudi na podrpčju LGBT. Sem na Youtube videl kar nekaj ljudi, ki so rekli "upam, da bo moj otrok gay". Eni starši prav silijo v spremembo spola.

111111111111 je izjavil:

In zakaj bi se morala organizacija prilagajat?
Ker se trditve/predpostavke te organizacije izkažejo za netočne/napačne. Religije so idealen primer tega.

111111111111 je izjavil:

Jaz se ziher ne bom vpisal v vegetariansko organizacijo, ker so mi njihovi ideali mimo. Sicer pa dvomim, da bi me bili pripravljeni gledat in bi me hitro izključili.

Imaš primere, kjer mati, ideološka vegetarijanka/veganka sili svoje otroke v vegetarijanstvu, čeprav je znanstveno znano, da to ni dobra ideja. In če ti kot otrok tega nočeš, lahko sledi svaša kazni s strani matere. (pa ne razvijati debate v to smer)

111111111111 je izjavil:

Ker vsi verniki pa naredijo tako kot škof reče. :D
Vsi res ne. Tukaj se zgodi laganje, da ostaneš v organizaciji.

111111111111 je izjavil:

Upoštevajo vse zapovedi in sveto pismo: ne kradejo, ne varajo, itd...
Pa tudi, kako se obravnava sužnje in se pobije vse nevernike, razen nedolžna dekleta so ok. (pa spet, pustimo to)

Sicer pa se še enkrat citiram:
zakaj ni možnosti vmesne rešitve = umetna koma? Zakaj trpeče zdravniki filajo s pain killerji, namesto da bi jih pač dali v umetno komo? In je še vedno možnost "čudežne" ozdravitve. Morda se osebo zbudi vsake 2 tedna, preveri stanje, nato spet nazaj.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

V primeru religij si rojen v te organizacije. Član postaneš, preden lahko o tem odločaš. Pa te stvari se dogajajo tudi na podrpčju LGBT. Sem na Youtube videl kar nekaj ljudi, ki so rekli "upam, da bo moj otrok gay". Eni starši prav silijo v spremembo spola.

Ja in če si "rojen" v organizacijo... to kako smatraš njihove besede nima nobene veze z tem kar pišeš, ima samo vezo s tvojim IQjem in kako sprejemaš zunanje dejavnike.

Ker se trditve/predpostavke te organizacije izkažejo za netočne/napačne. Religije so idealen primer tega.

To sploh nima veze z ničemer, če ima organizacija karkoli napačno... spremenit moraš svoj pogled na to kar oni govorijo... tu je bistvo srečnejšega lajfa...

Če si ti cel zamorjen zato ker ti nek župnik reče da ker si za Evtanazijo ne hodi v Cerkev in se boš cvrl v peklu je problem v tebi ker si tako neumen da to pride do tebe, to kako neumen je župnik pa ni nekaj kar bi mi spreminjali, spremeniti moramo to kako mi to sprejemamo.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

GregiB ::

c3p0 je izjavil:

Glasoval si Za, zdaj pa karkoli pripravijo, bodo mahali s tvojim glasovanjem, da je ljudstvo to že požegnalo. Avto tudi kupuješ zavit v vrečo, brez da veš kaj je notri?

Pa si ti prepričan, da veš, kako poteka sprejemanje zakonov? Pa povej mi, če se najde klika večine poslancev, ki bodo sprejemali drakonski zakon o evtanaziji, ki bo dovoljeval odprto streljanje mimoidočih po Dunajski, zakaj za to rabijo posvetovalni referendum? Gre za to, da se lahko lotijo urejanja sprejemljivega zakona o evtanaziji, brez, da jim konzervativni politiki, Cerkev in drugi mečejo naprej "narod tega noče" argument, ki je v tako delikatesni zadevi, kot je prostovoljno končanje življenja precej tehten.
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

StarMafijec ::

Invictus je izjavil:

Za to, da nekoga pospraviš s tega sveta, ne rabiš zdravniške licence, ampak licenco rablja...

Se pa uvede ta poklic. Pač podpišeš, da dovoliš, da te nekoč pospravijo. Recimo, da je zakonsko obvezno, da to storiš že kar lep čas prej (mogoče 10 let prej, v primeru kake terminalne bolezni je lahko ta rok ustrezno krajši). To je lahko ena od varovalk.

Druga pa je asistenca pri samomoru. Če si še toliko pred močeh, lahko v trgovini pri rablju kupiš pripravek, ki te trajno uspava.
Je ceneje kot da se vržeš pod vlak. Smrt pod vlakom ni prijetna, saj lahko umreš v bolečinah, poleg tega motiš promet in tvoje ostanke morajo pospraviti.
Za asistenco pri samomoru bi tudi morale biti ustrezne varovalke. Samomor je pač posledica kake psihične bolezni ali motnje, to ne sme biti razlog za nakup zvarka, mora biti nekaj drugega.

feryz ::

D3m je izjavil:

Predlagam, da tisti, ki ne gredo na referendum odtrgajo 200 eur.

Bomo hitro imeli 100% udeležbo.
Zakaj pa jim ne bi dali kar kugle usred čela blesavog?
Ker 200 evrov nima vsak, kuglo pa lahko vsak prejme.
Enakost in te fore.

nejc_nejc ::

Invictus je izjavil:

Vsi pozabljate na referendumsko vprašanje

"Ali ste za to, da se sprejme zakon, ki bo urejal pravico do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja?".

To lahko tudi pomeni, da se prepove...

Vprašanje, ki bi nedvoumno omogočil evtanazijo, bi se moralo glasiti nekako takole:

"Ali ste za to, da se sprejme zakon, ki bo omogočil pomoč pri prostovoljnem končanju življenja?".

Sprejeti bi morali zakon ter ga dati na referendum (sicer ne vem zakaj, saj so predstavniki ljudstva ali amebe??) Na ta način je stvar jasna. Tole je pa eno navadno skropucalo.

D3m ::

feryz je izjavil:

D3m je izjavil:

Enakost in te fore.

200 eur je samo predlog.

Lahko znižamo na 50 eur, da jim ostane za čike.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

nejc_nejc je izjavil:

Sprejeti bi morali zakon ter ga dati na referendum (sicer ne vem zakaj, saj so predstavniki ljudstva ali amebe??) Na ta način je stvar jasna. Tole je pa eno navadno skropucalo.

To je bil posvetovalni referendum. Sedaj ima oblast mandat, da začne pripravljati zakon (beri: ga prepisati (prevesti) iz zakonodaje druge države).
Potem imamo lahko še zakonodajni referendum.

Sheteentz ::

D3m je izjavil:

feryz je izjavil:

D3m je izjavil:

Enakost in te fore.

200 eur je samo predlog.

Lahko znižamo na 50 eur, da jim ostane za čike.

Raje davčne olajšave za volilce. Bolje korenček kot palica.

Tudi dober predlog. Samo se mi zdi, da bo premalo.
|HP EliteBook|R5 6650U|

matobeli ::

Digitalne volitve, pa še malo zadrege s štetjem se rešimo.

Za tistih par penzičev pa enpar terminalov na voliščih.

StarMafijec je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

To je bil posvetovalni referendum. Sedaj ima oblast mandat, da začne pripravljati zakon (beri: ga prepisati (prevesti) iz zakonodaje druge države).

Bravo.
Sedaj imajo nek kvazi odgovor raje, da lahko sestavijo kar hočejo.
Enaka bedarija pri preferencnih glasovih. Tam NOBENI stranki ne pase absolutni sustem, ki ga raja kot takega razume. Spet kvazi idlocitev, da lahko izglasujejo kar hočejo.
Za koji hurac, pa so v parlamentu, da sprasujejo, posvetovalno, rajo. Haloo

Invictus ::

Gre se za prenos odgovornosti politikov za njihove odločitve na narod.

Saj ste tako hoteli...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

IMBB ::

StarMafijec je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

Katerakoli oblast v prihodnosti ima ta mandat. Če pa nek zakon na zakonodajnem ne gre skozi, pa bo treba potem pač drug zakon "prepisat". Širok posvetovalni referendum je to pač pokazal in razrešil vsaj široko smernico za prihodnost

Zakaj pa potem imamo parlament?

Iz podobnega razloga kot mamo posvetovalni referendum

matobeli je izjavil:

Par penzičev ehhhh.....

|HP EliteBook|R5 6650U|

nejc_nejc je izjavil:

Kot so te volitve in referendumi pokazali, lahko na referendumu glasuješ drugače, kot pa je stališče stranke, ki jo voliš.
Primer: Glasuješ za evtanazijo, tvoja stranka (recimo stranka članica EPP) pa je deklarirano proti temu. Vseeno voliš stranko, ker ima recimo dober ekonomski program, čeprav se družbeno ne sklada v vsem s tvojimi nadzori.

StarMafijec je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

Kot so te volitve in referendumi pokazali, lahko na referendumu glasuješ drugače, kot pa je stališče stranke, ki jo voliš.
Primer: Glasuješ za evtanazijo, tvoja stranka (recimo stranka članica EPP) pa je deklarirano proti temu. Vseeno voliš stranko, ker ima recimo dober ekonomski program, čeprav se družbeno ne sklada v vsem s tvojimi nadzori.

Glej oba veva koliko je ura in to točno....da je pa otročje (prelaganje odgovornosti) se pa tudi strinjava.

StarMafijec je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

To sicer lahko narediš, amapak hitro prideš do težave, ko ima praktično vsaka stranka nekaj stališč popolnoma v nasprotju, v nekaj stališčih pa se popolnoma sklada. Take težave imam jaz. Enostavno ni stranke, s katero bi se strinjal v vseh, vsaj najvažnejših vprašanjih.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

mtosev ::

Sedaj rabijo spisati zakon in ga poslati v državni zbor za glasovanje ane?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

OutOfTheBox ::

Baje da začnejo že jutri.

FireSnake ::

mtosev je izjavil:

Referendum je bil posvetovalne narave.
Torej: Ne! Ni mus.

Malo me preseneča, da imaš volilno pravico in tega ne veš.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

Utk ::

OutOfTheBox je izjavil:

Jutri bojo napovedali časovnico, ki je bojo predstavili takoj po počitnicah, in ki se bo začela izvajat nakasneje z novim letom. Časovnica, ne zakon.
Ta "jutri" pa seveda tudi ne bo ravno jutri.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

111111111111 ::

energetik je izjavil:

In to si ti po svoji obširni študiji prišel do spoznanja, da prav nihče ne bo hotel izvajati? Madona, saj tega ne bo koristilo 100.000 ljudi na dan.
Lahko se zaradi mene uredi tudi tako, da zdravniško osebje vse pripravi, "stikalo" pa preklopi tudi sam trpeči ali njegovi bližnji, seveda vsi to le po strokovni oceni in podpisih zdr. komisije in samega trpečega.
Sicer glede same tehnike sem jaz vsekakor za uporabo inertnih plinov. Dušik je praktično zastonj, ne povzorča nelagodja, ni nobenih injekcij, tablet, infuzij.
Hardware že obstaja (steklena komora), izvajalec mora samo odpreti ventil.

Svojci? Ha, ha, ha, ha...

Večina ljudi se userje, ko je treba dati tablete s stranskimi učinki. RAd bi videl svojca, ki bo odpiral ventil.

To si vas večina ne da dopovedat. Ena opcija paliative je tudi, da ko bolnik ne more več jesti sam, se mu daje protibolečniske in sam ugasne. Ampak to za vas predstavlja trpljenje ne vem kakšno, čeprav dokazano ne čuti več lakote. Ne svojci se po večini odločijo še za operacijo želodca ali za filanje direkt v žilo, da se podaljšuje agonija.

Dokler taki kreteni odločajo o evtanaziji, sem proti evtanaziji.

JanBrezov je izjavil:

111111111111 je izjavil:

Hja, če se ne strinjaš s pravili organizacije, zakaj bi želel članstvo v tej organizaciji?

111111111111 je izjavil:

In zakaj bi se morala organizacija prilagajat?

111111111111 je izjavil:

Jaz se ziher ne bom vpisal v vegetariansko organizacijo, ker so mi njihovi ideali mimo. Sicer pa dvomim, da bi me bili pripravljeni gledat in bi me hitro izključili.

Imaš primere, kjer mati, ideološka vegetarijanka/veganka sili svoje otroke v vegetarijanstvu, čeprav je znanstveno znano, da to ni dobra ideja. In če ti kot otrok tega nočeš, lahko sledi svaša kazni s strani matere. (pa ne razvijati debate v to smer)

111111111111 je izjavil:

Ker vsi verniki pa naredijo tako kot škof reče. :D
Vsi res ne. Tukaj se zgodi laganje, da ostaneš v organizaciji.

111111111111 je izjavil:

Upoštevajo vse zapovedi in sveto pismo: ne kradejo, ne varajo, itd...
Pa tudi, kako se obravnava sužnje in se pobije vse nevernike, razen nedolžna dekleta so ok. (pa spet, pustimo to)

Dejansko samo nekaj blodiš kaj? Povej mi zakaj ne sme škod povedati svojega mnenja, da tisti ki je za evtanazijo, nima kaj početi v cerkvi?

Saj tudi ne moreš biti cerkveno pokopan, če te raztrosijo.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

OutOfTheBox je izjavil:

Zadnje dneve nisem nič zasledil o tem kaj vse bo naredila vlada?

johnnyyy ::

nejc_nejc je izjavil:

Glej oba veva koliko je ura in to točno....da je pa otročje (prelaganje odgovornosti) se pa tudi strinjava.

Potrebno se je tudi zavedati, da so nekatera vprašanja takšna, ki presegajo mandat koalicije, zato je dobro da imaš o takšnih vprašanjih referendum. Vstop države v nek zavezniški vojaški politični pakt kot je NATO/EU ni neka stvar, ki bi bilo dobro da se jo odloči vlada z večino.

energetik je izjavil:

To sicer lahko narediš, amapak hitro prideš do težave, ko ima praktično vsaka stranka nekaj stališč popolnoma v nasprotju, v nekaj stališčih pa se popolnoma sklada. Take težave imam jaz. Enostavno ni stranke, s katero bi se strinjal v vseh, vsaj najvažnejših vprašanjih.

Saj to imaš povsod. Tudi z ženo se najbrž ne strinjata o vseh političnih vprašanjih, kaj šele ko pride do tega kje bi živela, kako bi živela, kje se vidita itd. Pač takšno je življenje. Na koncu je važno to, da se strinjaš samo v nekih bistvenih stvareh.

Pač mene "kupiš" z boljšo ekonomijo, nižjimi davki, manj birokracije, boljšo družinsko politiko itd. Koliko spolov imamo zapisanih v ustavi in kateri izmed teh se lahko poročijo mi je precej zadnja briga.

Potrebno se je tudi zavedati, da so nekatera vprašanja takšna, ki presegajo mandat koalicije, zato je dobro da imaš o takšnih vprašanjih referendum. Vstop države v nek zavezniški vojaški politični pakt kot je NATO/EU ni neka stvar, ki bi bilo dobro da se jo odloči vlada z večino.

Da, vendar je odločitev samo pika na I.

111111111111 je izjavil:

To si vas večina ne da dopovedat. Ena opcija paliative je tudi, da ko bolnik ne more več jesti sam, se mu daje protibolečniske in sam ugasne. Ampak to za vas predstavlja trpljenje ne vem kakšno, čeprav dokazano ne čuti več lakote.

Imam drugačno izkušnjo... svojec umrl za posledicam raka na prebavilih. V zadnjem stadiju mu je napihnilo trebušno votlino do skrajnosti, kljub protibolečinskim zdravilom (na koncu večje količine morfija) se je zvijal od bolečine, ko je bil pri zavesti. Izgubil je vso oblast nad telesom (beri izločki). Vse ok, trpljenje je del življenja, je rekla dr. Špelič Čadonič... a jaz ne bi rad na tak način odšel in rad bi imel opcijo, da mojo željo iti malo bolj dostojanstveno in z manj bolečinami lahko izberem.

Invictus ::

111111111111 je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

Vsakemu ministru bo dodelila eno kurvetino.

Da ne bo premier edini...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

feryz ::

matobeli je izjavil:

Ne rabiš niti volišč več.
Terminale daš na upravne enote in teden dni časa da se ukucajo. Ali jim tamkajšnji golman pomaga.

111111111111 je izjavil:

Dejansko samo nekaj blodiš kaj? Povej mi zakaj ne sme škod povedati svojega mnenja, da tisti ki je za evtanazijo, nima kaj početi v cerkvi?

Saj tudi ne moreš biti cerkveno pokopan, če te raztrosijo.

Ker je škof na poziciji, kjer njegove izjave niso samo navadno mnenje. Je verski voditelj in verniki bi naj to upoštevali. V kontekstu religije, pozicije škofa in ton izjave jaz tako izjavo berem kot grožnjo, ki je očitna manipulacija, ne zgolj mnenje. Mediji so šli na škofovsko konferenco ekstra preverjat, ali je to mnenje posameznika ali splošno mnenje škofov.

Mato989 je izjavil:

Ja in če si "rojen" v organizacijo... to kako smatraš njihove besede nima nobene veze z tem kar pišeš, ima samo vezo s tvojim IQjem in kako sprejemaš zunanje dejavnike.

To sploh nima veze z ničemer, če ima organizacija karkoli napačno... spremenit moraš svoj pogled na to kar oni govorijo... tu je bistvo srečnejšega lajfa...

Če si ti cel zamorjen zato ker ti nek župnik reče da ker si za Evtanazijo ne hodi v Cerkev in se boš cvrl v peklu je problem v tebi ker si tako neumen da to pride do tebe, to kako neumen je župnik pa ni nekaj kar bi mi spreminjali, spremeniti moramo to kako mi to sprejemamo.

Načeloma se strinjam, a pozabljaš nekaj. Če te religija indoktrinira od otroštva, še posebej z grožnjami s peklom, potem gre tu za globoke strahove, kjer IQ ne pomaga. Religija to izkorišča za oblikovanje mnenja, tudi v takih primerih, kot je evtanazija. Jaz in ti morda nisva bila dovolj globoko v takem dreku, da bi razumela. Obstajajo forumi, kjer ex-kristjani sprašujejo, kako se znebiti nočnih mor v zvezi s peklom. Saj zavesti je jasno, podzavest pa je drugo.

telexdell ::

JanBrezov je izjavil:

Načeloma se strinjam, a pozabljaš nekaj. Če te religija indoktrinira od otroštva, še posebej z grožnjami s peklom, potem gre tu za globoke strahove, kjer IQ ne pomaga. Religija to izkorišča za oblikovanje mnenja, tudi v takih primerih, kot je evtanazija. Jaz in ti morda nisva bila dovolj globoko v takem dreku, da bi razumela. Obstajajo forumi, kjer ex-kristjani sprašujejo, kako se znebiti nočnih mor v zvezi s peklom. Saj zavesti je jasno, podzavest pa je drugo.

Le kaj delajo levičarji drugače kot cerkev? V Cerkvi strašijo s Peklom, levičarji pa strašijo z Janšo? Kot je ene strah Pekle tako je druge še bistveno bolj strah, da bi Janša zopet prevzel krmilo države.
Če si podvržen indoktrinaciji pol tisti, kateri indoktrinirajo najdejo načine, da plešeš po njihovih željah. Pa se niti zavedaš ne tega.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

telexdell je izjavil:

Le kaj delajo levičarji drugače kot cerkev? V Cerkvi strašijo s Peklom, levičarji pa strašijo z Janšo? Kot je ene strah Pekle tako je druge še bistveno bolj strah, da bi Janša zopet prevzel krmilo države.

Je pa bistvena razlika... Kalimero dejansko, dokazljivo obstaja (ne bi zdaj o matricah in navidezni resničnosti ipd). Dokazljivo obstajajo tudi dokazi o posledicah njegovih rabot... so... the fear is real!

primoz4p ::

GregiB je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Mene bolj moti to da o nekaterih stvareh kot NAROD ne moremo na referendumu odločati...

To pa je absurd.

90. člen ustave RS
(zakonodajni referendum)
Referenduma ni dopustno razpisati:
- o zakonih o nujnih ukrepih za zagotovitev obrambe države, varnosti ali odprave posledic naravnih nesreč,
- o zakonih o davkih, carinah in drugih obveznih dajatvah ter o zakonu, ki se sprejema za izvrševanje državnega proračuna,
- o zakonih o ratifikaciji mednarodnih pogodb,
- o zakonih, ki odpravljajo protiustavnost na področju človekovih pravic in temeljnih svoboščin ali drugo protiustavnost.

Pa daj pobudo, da se spremeni ustava, boš pa ja zbral 2/3 podpore v parlamentu, pa da lahko potem naredimo referendum, kjer bodo lahko samo kleni slovenci odločali o tem, da se vse čefurje in njihove potomce za 3 generacije nažene iz države...

Iz druga alineja 90. člena ustave, da je zakonodajen referendum o RTV prispevku protiustaven?
Če je evtanazija človekova pravica, potem bi bil glede na četrto alinejo zakonodajni referendum na to temo protiustaven? A s posvetovalnimi referendumi se pa lahko razpravlja o človekovih pravicah? Človekovih pravicah, katerih protiustavnost naj bi se z zakoni odpravljalo?

111111111111 je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

Treba bo pljunit v roke in zadevo zrealizirat. Kaj dafak je sploh POSVETOVALNI referendum in zakaj je dobro da se meče milijone proč (ja referendumi stanejo), če se ne misli potem zadeve implementirat.

Ampak dejmo si nalit čistega vina - "posvetovalni referendum" je bila samo strategija svobode, da se čim večje število njihovih volivcev (targetiranje volivcev s pravimi vprašanji) udeleži evropskih volitev, da potem dobijo v EU parlamentu čim več stolov, ampak zgleda da je na videz še tako dobra strategija padla v vodo.

Če bi vlada to resno mislila se to ne bi klical "posvetovalni referendum".

Zgodovina sprememb…

link_up ::

kaj zdej? gdaj recept?
In and Out

c3p0 ::

MadMen je izjavil:

Sicer ne vem koliko si bralno sposoben, ampak kolikor veš, je šlo za referendumsko vprašanje. Če obrnem žogco, kako bi ti postavil referendumsko vprašanje, v katerem bi zajel vse use case?

Nisem populist tipa taubi, zato tega referenduma (in drugih) ne bi bilo, vsaj brez osnutka zakona ne. Je pa očitno za travco bilo bolj pereče, glede na kar dve vprašanji/listka.

GregiB je izjavil:

Pa si ti prepričan, da veš, kako poteka sprejemanje zakonov? Pa povej mi, če se najde klika večine poslancev, ki bodo sprejemali drakonski zakon o evtanaziji, ki bo dovoljeval odprto streljanje mimoidočih po Dunajski, zakaj za to rabijo posvetovalni referendum? Gre za to, da se lahko lotijo urejanja sprejemljivega zakona o evtanaziji, brez, da jim konzervativni politiki, Cerkev in drugi mečejo naprej "narod tega noče" argument, ki je v tako delikatesni zadevi, kot je prostovoljno končanje življenja precej tehten.

Ne bo drakonski, bo pa gotovo precej, hmm, liberalen. Vsaj, če jim bo vzor Kanada. Praviš, da ne bo? Kako to veš?

Bodo pa mahali tudi s tvojim listkom, ko bo želja evtanazirat tudi mlade "depresivneže", češ, nikoli jim ne bo bolje, kako humani smo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3p0 ()

nejc_nejc je izjavil:

Enaka bedarija pri preferencnih glasovih. Tam NOBENI stranki ne pase absolutni sustem, ki ga raja kot takega razume. Spet kvazi idlocitev, da lahko izglasujejo kar hočejo.
Za koji hurac, pa so v parlamentu, da sprasujejo, posvetovalno, rajo. Haloo

Ko se gre za bedaste nakupe, pa jih, zanimivo, nič ne mantra volja ljudstva.

111111111111 je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

Zdaj ne, čez slabi 2 leti pa bodo spet iz predalov vzeli vse obljube in gremo dalje. Z zanimanjem opazujem, koliko je ta narod butnjen.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3p0 ()

OutOfTheBox je izjavil:

Ampak dejmo si nalit čistega vina - "posvetovalni referendum" je bila samo strategija svobode, da se čim večje število njihovih volivcev (targetiranje volivcev s pravimi vprašanji) udeleži evropskih volitev, da potem dobijo v EU parlamentu čim več stolov, ampak zgleda da je na videz še tako dobra strategija padla v vodo.

Žebljica na glavico.

mtosev je izjavil:

Samo če hočejo kake plus točke pri volivcih. Če ne, lahko tudi zabušavajo in se delajo, kot da referenduma ni blo.

(velja za to vlado in vse naslednje)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: IMBB ()

aviator ::

D3m je izjavil:

matobeli je izjavil:

Par penzičev ehhhh.....

Mogl bi tole drevo prot vrhu mal obsekat.

Vedno je nek govor o demografski piramidi v resnici pa bo kmalu iz hrasta ratala palma.

nevone ::

c3p0 je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

Žebljica na glavico.

Seveda so referendum tempirali sebi v prid, ampak dejstvo je pa tudi, da levi del vladanja sestavljajo takšna vprašanja, ker so na področju osebnih svoboščin bolj progresivni. In dejansko deep down v to verjamejo.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: nevone ()

Drži in če so pametni bodo zakone poskušali čim prej implementirat, ker v naslednjem mandatu niti v sanjah ne bo levo sredinska stran dobila toliko poslanskih sedežev kot je dobila ta mandat.

JanBrezov je izjavil:

Ker je škof na poziciji, kjer njegove izjave niso samo navadno mnenje. Je verski voditelj in verniki bi naj to upoštevali. V kontekstu religije, pozicije škofa in ton izjave jaz tako izjavo berem kot grožnjo, ki je očitna manipulacija, ne zgolj mnenje. Mediji so šli na škofovsko konferenco ekstra preverjat, ali je to mnenje posameznika ali splošno mnenje škofov.

In vodja določi pravila po katerih se igra v njegovi cerkveni organizaciji, drugače pa zamenjat vero. Kar naekrat vas pa skrbi za kristjane, po katerih pljuvate mimogrede da so naivni, bedaki, konzervativci in kaj jaz kaj še vse. Sedaj bi jih pa reševali pred zlobnim škofom. Pustite jih tudi sedaj pri miru in naj volijo po navodilih.

JanBrezov je izjavil:

Sama hinavščina, da so drugi opranoglavci in ne razmišljajo s svojo glavo in vas dejansko moti da niso vaši opranoglavci. :D

telexdell je izjavil:

Če si podvržen indoktrinaciji pol tisti, kateri indoktrinirajo najdejo načine, da plešeš po njihovih željah. Pa se niti zavedaš ne tega.

Se podpišem. Koji kurac je razlika ali se bojiš Janše ali pekla. Ali ti pere glavo Golob ali škof.

Zgodovina sprememb…

Razlika je v tem, da Janševo vlado smo izkusili 3x, pekla pa noben, še škof ne.

nevone ::

OutOfTheBox je izjavil:

Drži in če so pametni bodo zakone poskušali čim prej implementirat, ker v naslednjem mandatu niti v sanjah ne bo levo sredinska stran dobila toliko poslanskih sedežev kot je dobila ta mandat.

Ja, če tega ne bodo storili, potem to pomeni, da je bil ta referendum res izrabljen samo za privabljanje volilcev.

Je pa referendum vendarle pokazal, da več kot polovica volilcev podpira idejo o evtanaziji (in ostale), kar je pa tudi nek pokazatelj, da se družba vseeno počasi, a vztrajno obrača v to smer. Vedno več ljudi je sočutnih, in želijo zase in tudi za druge možnost izbire v zares težkih trenutkih. Nobeno strašenje z desne o raznih zlorabah ne bo pomagalo, ker gre tu izrecno za možnost, ki nikomur drugemu te možnosti ne vsiljuje, bi pa na drugi strani radi vsem to možnost odvzeli.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
««
23 / 27
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evtanazija da ali ne?! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
13311575 (9015) solatko
»

Evtanazija

162200 (1873) MIHAc27
»

Evtanazija - zakaj tabu? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

31565481 (60844) jype
»

Prošnja za uspavanje človeka. Kako je s tem v Sloveniji? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6417908 (16271) jype
»

zakaj ne evtanaziramo prizadetih otrok? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
401112368 (105166) Pyr0Beast

Več podobnih tem