» »

Evtanazija

Evtanazija

Temo vidijo: vsi
««
20 / 27
»»

D3m ::

Mato umreti?

Bo prej šel Shintaro na štrik, kot pa na evtanazijo.

xD
|HP EliteBook|R5 6650U|

Mato989 ::

111111111111 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Če nekdo dobi raka in mu rečejo da ga ne morejo pozdravit, kdo sem jaz da ga zaslišujem in mu težim ter ga mučim z nekimi razgovori pa psihologi če je res ok da umre danes namesto čez 6 mesecev?

Problem niso JASNI primeri. Problem so sive cone. Primer depresije.

Če vsakega z depresijo evtanaziraš. Bo to postala s časoma sprejemljiva rešitev. Bolezni se ne raziskuje in ne zdravi.

Depresija se lahko omeji in obvlada in moraš vsak dan jesti tablete.

Sedaj pa na podlagi zgornjih opcij, kaj predlagaš pacientu, ki si želi evtanazije:

24 letnica ima depresijo in si želi umreti. Zdraviš ali evtanaziraš?
45 letnik 3 otroci in si želi umreti. Zdraviš ali evtanaziraš?
Mato si želi umreti. Zdraviš ali evtanaziraš?

Saj zato pa ti govorim... Za vse tvoja vprasanja se moramo sprasevat kdo ima vec pravice o odlocanju glede zivljenja

Ali ima vec pravice 24 letnica da odloci ce zeli umreti ali imamo nad njenim lajfom pravico mi
Ali ima vec pravice 45 letnik da odloci ce zeli umreti ali imamo nad njegovim lajfom mi pravico
Ali ima Mato vec pravice nad svojim lajfom ali drugi

To je kapitalno vprasanje

Se pravi 24 letnica ki je v depresiji in ima psa ga lahko da uspavat jutri, sebe pa ne sme ker ji mi ne dovolimo.... Torej ima nad pasjim lajfom vec pravice kot nad lastnim se ti to zdi prav?

Meni ne, mislim da bi vsak posameznik moral imeti ultimativno pravico nad svojim lajfom
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Invictus ::

111111111111 je izjavil:

Tudi če je 90% dohtarjev proti, vlada še kar sili s tem referendumom in bo potem zahtevala da evtanazijo izvaja ta ista stroka, ki je bila proti.

A so dohtarji proti ali ne, niti ni važno.

Recimo, v Švici so zdravniki enotno proti evtanaziji in je ne izvajajo. Hipokrat pač, zgleda še poznajo prisego... Evtanazijo izvaja za to usposobljeno osebje, ki ni nujno, da je iz medicinske stroke.

In tako bi moralo tudi biti povsod, zdravnika lahko samo vprašajo, če gre za kako bolezen, ali je možnost ozdravitve...

Saj rabelj za smrtno kazen tudi ni zdravnik. Le ta samo potrdi smrt... Smrtne kazni pa ne izvrši.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Slopek ::

Stara, nova delovna mesta bodo torej na voljo. Poklic prihodnosti.

Seveda, vprašanje je samo kako bo financirano.

In kaj bodo naši vrli politiki in njihova ekipa pogruntala okoli predpisov...

johnnyyy ::

Mato989 je izjavil:

Se pravi 24 letnica ki je v depresiji in ima psa ga lahko da uspavat jutri, sebe pa ne sme ker ji mi ne dovolimo.... Torej ima nad pasjim lajfom vec pravice kot nad lastnim se ti to zdi prav?

Meni ne, mislim da bi vsak posameznik moral imeti ultimativno pravico nad svojim lajfom

Saj 24 letnici, meni ali tebi nihče ne prepoveduje, da si ne smeš vzeti življenja sam. Tako imaš "ultimativno pravico". Ne moreš pa te svoje pravice enostavno prenesti na drugega, da ti pri tem pomaga ali pa da to izvrši.

johnnyyy je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Saj 24 letnici, meni ali tebi nihče ne prepoveduje, da si ne smeš vzeti življenja sam. Tako imaš "ultimativno pravico". Ne moreš pa te svoje pravice enostavno prenesti na drugega, da ti pri tem pomaga ali pa da to izvrši.

Ampak za psa lahko ona uveljavi to pravico, za sebe pa ne, ni to morbidno? Torej ima Ona več pravice nad življenjem psa, kot pa nad lastnim...

Saj ona ne rabi druge pravice kot to da lahko dobi tabletko in spokojno brez mučenja umre... in da potem nekdo pogleda pulz in potrdi smrt... če se morš zato obesit ali ustrelit ali zabit z avtom ali vržt v prepad je to pač mučenje.

Kaj bi rekel če bi za psa rekli da moramo ga vržt v prepad ker ga ne moremo uspavat. Če bi to nardil za psa bi bil na sodišču za mučenje živali, če pa za človeka opa rečemo da to ni mučenje da je njegova pravica, ker ne bo imel pravice do mirnega uspavanja...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

GregiB ::

johnnyyy je izjavil:

Zato pa je treba ob morebitnem sprejetju zakona, ki bi legaliziral evtanazijo in/ali AS vgraditi mehanizme, kjer bi se strokovno utemeljilo, ali je želja za dostojanstveno končanje življenja razumno. Tu dejansko na vso silo želimo mešati v računico situacije, ki so pragmatično in dokazljivo reverzibilne, zazdravljive oz. ozdravljive. Tega pri terminalno fizično (ne psihično) bolanih v zadnjih stadijih bolezni ni.
"Problem" je rezlika med "pravico" do tega, da si sam brez pomoči vzameš življenje in med tem, da se postrežeš evtanazije in/ali AS. Prvo je nekaj, kar ima lahko nezaželjene posledice... Npr. preživetje samomora z (dodatnimi) fizičnimi in psihičnimi posledicami, večje travma za svojce, stigmatizacija, neželjena vpletenost drugih deležnikov, idr.
Poznam primer, kjer je nekdo delal samomor tako, da je spil steklenico varikine, a so ga zdravniki ob pomoči svojcev uspeli "rešiti", s tem da je utrpel hude in nepopravljive posledice prebavil in drugih organov. Par mesecev kasneje pa se je usedel v avto in na regionalni cesti pri polni hitrosti zapeljal čelaka pod kamion... Ne znam si predstavljati, kako se je počutil nič hudega sluteč in popolnoma naključno udeležen kamionar, pa nepotrebna materialna škoda vsega skupaj...
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

Npr. preživetje samomora z (dodatnimi) fizičnimi in psihičnimi posledicami, večje travma za svojce, stigmatizacija, neželjena vpletenost drugih deležnikov, idr.
Poznam primer, kjer je nekdo delal samomor tako, da je spil steklenico varikine, a so ga zdravniki ob pomoči svojcev uspeli "rešiti", s tem da je utrpel hude in nepopravljive posledice prebavil in drugih organov. Par mesecev kasneje pa se je usedel v avto in na regionalni cesti pri polni hitrosti zapeljal čelaka pod kamion... Ne znam si predstavljati, kako se je počutil nič hudega sluteč in popolnoma naključno udeležen kamionar, pa nepotrebna materialna škoda vsega skupaj...

Tako in vse to zato ker po Johnyevo in 111111111111 ne sme dobiti tabletke ali šusa v žilo... je bilo to bolje kajne?

Mato989 je izjavil:

Ampak za psa lahko ona uveljavi to pravico, za sebe pa ne, ni to morbidno? Torej ima Ona več pravice nad življenjem psa, kot pa nad lastnim...

Ali lahko prosim lepo, nehamo uporabljat tale argument... V Sloveniji se zdravih domačih živali ne uspava in lastnik te pravice nima. Uspava se živali točno v primrih, ki veljajo za večino držav, ki imajo legalizirano evtanazijo. Ko žival trpi, je bolana in nima perspektive, da bi se stanje izboljšalo.

GregiB je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ali lahko prosim lepo, nehamo uporabljat tale argument... V Sloveniji se zdravih domačih živali ne uspava in lastnik te pravice nima. Uspava se živali točno v primrih, ki veljajo za večino držav, ki imajo legalizirano evtanazijo. Ko žival trpi, je bolana in nima perspektive, da bi se stanje izboljšalo.

Seveda... ampak za človeka pa to ne velja... pa tudi za psa ni 3 mesečnega postopka in zapravljanje nekaj tisoče dodatnih EUR davkoplačevalskega denarja

GregiB je izjavil:

Mato989 je izjavil:

In tudi zdrave živali se uspavajo iz zavetišč... kolikor vem.

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Teh cuckov in mačkov je tako ali tako preveč...

Mačke bi lahko vsaj zaklali in izvozili v Italijo...

Pse pa na Kitajsko...

Mato989 je izjavil:

Saj ona ne rabi druge pravice kot to da lahko dobi tabletko in spokojno brez mučenja umre... in da potem nekdo pogleda pulz in potrdi smrt... če se morš zato obesit ali ustrelit ali zabit z avtom ali vržt v prepad je to pač mučenje.

Kaj bi rekel če bi za psa rekli da moramo ga vržt v prepad ker ga ne moremo uspavat. Če bi to nardil za psa bi bil na sodišču za mučenje živali, če pa za človeka opa rečemo da to ni mučenje da je njegova pravica, ker ne bo imel pravice do mirnega uspavanja...

No, če gremo po črki zakona, psa ne smeš uspavati iz čistega veselja. Mora biti bolan ali pa nevaren, pri čemer rabiš odločbo veterinarskega inšpektorja. Tako, da ima nekdo več pravic nad psom kot drugim nisi ravno zadel, vsaj na papirju. A Slovenci pač ne bi bili Slovenci, če predpisov ne bi kršili. Tako pri raznih veterinarih, za pravi denar tudi zdrav pes postane bolan in se ga lahko posledično evtanazira.

Mato989 je izjavil:

Slabo veš... kot večino stvari, ki jih komentiraš....

Invictus je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Teh cuckov in mačkov je tako ali tako preveč...

Mačke bi lahko vsaj zaklali in izvozili v Italijo...

Pse pa na Kitajsko...

|HP EliteBook|R5 6650U|

johnnyyy je izjavil:

Mato989 je izjavil:

No, če gremo po črki zakona, psa ne smeš uspavati iz čistega veselja. Mora biti bolan ali pa nevaren, pri čemer rabiš odločbo veterinarskega inšpektorja. Tako, da ima nekdo več pravic nad psom kot drugim nisi ravno zadel, vsaj na papirju. A Slovenci pač ne bi bili Slovenci, če predpisov ne bi kršili. Tako pri raznih veterinarih, za pravi denar tudi zdrav pes postane bolan in se ga lahko posledično evtanazira.

Bullshit, moja partnerka je 14 let starega psa uspavala BREZ odločbe kogarkoli, samo peljala sva ga k znancu veterinarju in je dal uspavalno injekcijo... GG...

Mato989 je izjavil:

Bullshit, moja partnerka je 14 let starega psa uspavala BREZ odločbe kogarkoli, samo peljala sva ga k znancu veterinarju in je dal uspavalno injekcijo... GG...

Saj sem ti povedal, kako je pri nas uradno in kako je v praksi. Po zakonu je to prepovedano, ampak v praksi če imaš znanca veterinarja, lovca, mesarja itd. ali pa če pravemu plačaš pa to ne velja več.

johnnyyy je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Saj sem ti povedal, kako je pri nas uradno in kako je v praksi. Po zakonu je to prepovedano, ampak v praksi če imaš znanca veterinarja, lovca, mesarja itd. ali pa če pravemu plačaš pa to ne velja več.

Torej je zakon bv... in ga dajmo uredit da bo življenjski in praktičen :D

Nisem še videl odločbe za uspavanje domače živali... pa vem za vsaj 10 ljudi ki so jih dali... kot kaže zakona ni če ga ni mogoče enforcat

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Torej je zakon bv... in ga dajmo uredit da bo življenjski in praktičen :D

Odvisno. Načeloma je brez veze, razen za tistega, ki odločbe izdaja in ima nek izi državni šiht :). Pa na papirju izgleda da smo urejena država :).

Zato je tudi pri teh pomembnih zadevah, prvo vprašanje ali zaupamo ljudem politiki in vsem, da bodo stvari narejene na način, da se ne bo izkoriščalo?

Mato989 je izjavil:

Nisem še videl odločbe za uspavanje domače živali... pa vem za vsaj 10 ljudi ki so jih dali... kot kaže zakona ni če ga ni mogoče enforcat

Seveda, ker nihče ni o tem na glas razpravljal. Če si pa pogledaš afero Baričević, potem pa veš, koliko energije se je zgubilo za tistih par psov, za strokovna mnenja ali se lahko prevzgojijo ali ne in posledično za odločbo.

potem pa veš, koliko energije se je zgubilo za tistih par psov, za strokovna mnenja ali se lahko prevzgojijo ali ne in posledično za odločbo.

In to je napaka... stroški na stroške na delovne ure ki grejo v nič produktivnega... težit bi morali da bi bilo tega čim manj in ne čim več...

Enako velja za Evtanazijo... ne zdaj 30 razgovorov s psihiatri, psihologi, terapevti, zdravniki... kot da nimamo za kaj keša za zapravljat kot za ure za one ki hočejo umret...

Mato989 je izjavil:

Bullshit, moja partnerka ... BREZ odločbe ... peljala sva ga k znancu ...

Ja Mato... tak je to pri tebi... ko zmanjka razumnih argumentov, pridejo balkanska posla... Usmrtitev živali, ki ni rejena za zakol je v rodni grüdi kaznivo dejanje... Ne vem pa, kako je kršenje zakona s tvoje, tvoje partnerkine in znančeve strani argument...

GregiB je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Bullshit, moja partnerka ... BREZ odločbe ... peljala sva ga k znancu ...

Ja Mato... tak je to pri tebi... ko zmanjka razumnih argumentov, pridejo balkanska posla... Usmrtitev živali, ki ni rejena za zakol je v rodni grüdi kaznivo dejanje... Ne vem pa, kako je kršenje zakona s tvoje, tvoje partnerkine in znančeve strani argument...

Argument je, da je zakon brezvezen in dela stroške in porablja delovne ure ljudi za brezveze, učinka pa ne prinese... in bistvo družbe bi moralo biti da POENOSTAVIMO zakone, in postopke, ne pa da jih kompliciramo...

Na koncu boš rabil odločbo 3 ljudi in 1 urni pogovor da boš lahko šel srat zjutraj...

Mato989 je izjavil:

In to je napaka... stroški na stroške na delovne ure ki grejo v nič produktivnega... težit bi morali da bi bilo tega čim manj in ne čim več...

Enako velja za Evtanazijo... ne zdaj 30 razgovorov s psihiatri, psihologi, terapevti, zdravniki... kot da nimamo za kaj keša za zapravljat kot za ure za one ki hočejo umret...

Gre se za človeško življenje, zato če je potrebno malce več preverjanj ne vidim težav.

Mater, ko hočeš iti na očetovski dopust čakaš odločbo CSD tudi več mesecev, na slikanje zob pod redno se tudi lahko čaka nekaj mesecev, a ko se pa človeka likvidira, se bodo pa odločevalci pravilno odločili v minuti?

Mato989 je izjavil:

Argument je, da je zakon brezvezen in dela stroške in porablja delovne ure ljudi za brezveze,

Lej, zakon je precej enostaven... je pa res tvoj problem, ker moraš zaporavljati ure in denar, da za ovinkom fentaš sosedovega mačka...

Kalibri ::

Temeljno vprašanje: bo kdo prebral predlog zakona in ali se bo kar verjetno bedariji, ki jo je SDS nalepil na plakate? Verjamem, da SDS volilci verjamejo sloganu SDS, zakona brali pa itak ne bodo. Pa RKC člani tudi ne bodo brali zakona.

matobeli ::

Začuda so bebasti SDS plakati za udeležbo na volitvah naredili več kot pa vse namenske kampanije.

solatko ::

Mato989 - Vsak ima pravice odločati o svojem življenju, zato smo med samomorilci zelo visoko. Žalostno pa je, da so dešnjaki proti temu, da se zakonsko uredi možnost pomoči hudo trpečim, pri usmrtitvi iz milosti. Nekdo, ki ima ogromne težave s pluči, se duši in trpi neznosne bolečine si s paliativo ne more nič pomagat pa ga pulmolog ne more in ne sme odrešiti neznosnih muk. Da se uredit zakonodajo in nadzor pa tudi protokole pri takih odločanjih, danes sploh nihče nima možnosti pomisliti na to, niti zdravnik, niti svojci, niti bolnik. A veš kakšni so postopki pri spodletelem samomoru?

111111111111 - Med corono so delali po svetu množično skoraj prisilno nekaznovano evtanazijo, ko so ljudi priklapljali na neustrezne ventilatorje, dokler niso to ugotovili, so jih pospravili kar nekaj tisoč ali celo več, to ne bomo nikoli izvedeli.

Invictus - Saj je ljudi tudi preveč in v vseh sistemih primanjkuje denara za zdravljenje neozdravljivih.
Delo krepa človeka

T440 ::

Ah, solatanje.
Odpreš pašteto in ven skoči korona.

T440 - To zato, ker je tako odpor do tega, da se zakonsko uredi, res trpečim dovoli umreti na human način s pomočjo, ker sami niso sposobni zaradi stanja v katerem so. Po drugi strani se pa nihče ni sekiral za mnogo brezveznih smrti, zaradi napak v zdravljenju in cepljenju zaradi korone. To nasprotujejo isti dušebrižniki, kot so nas silili v tistem času.
Delo krepa človeka

Saj glede evtanazije imaš prav in se strinjam s teboj.
Glede korone se pa 100% motiš, ampak naj te to ne ovira. Solata ne zraste zmer za na mizo, kdaj gre 'v cvet'.

111111111111 ::

Mato989 je izjavil:

Mato, poskusi posvojit psa iz zavetišča in ga po enem tednu poskusi uspavat. Povej kako bo šlo. Boš videl kako pravico imaš.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

111111111111 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Mato, poskusi posvojit psa iz zavetišča in ga po enem tednu poskusi uspavat. Povej kako bo šlo. Boš videl kako pravico imaš.

Komot h kolegu veterinarju bom ga zapeljal pa resiva kolko placas

Mato989 je izjavil:

Komot h kolegu veterinarju bom ga zapeljal pa resiva kolko placas

Preprosto, sledi prijava, da sta uspavala zdravega psa. Kolega izgubi licenco in dobi še kazen. Ti pa pokasiraš kazen.

Psa lahko uspavaš samo pod določenimi pogoji. :D Zanimivo da tega ne veš.

Zakaj misliš, da se jih toliko znajde na ulici? Ker jih veterinarji ne smejo uspavat, če nimajo za to upravičenega razloga. Toliko o tem koliko moči imaš nad tem, da lahko prosto uspavaš psa. To sem ti povedal samo zato, ker to lajno teraš že desetič.

primoz4p ::

Eden izmed pogojev:

T440 - Kaj se pri koronci motim je v tej temi itak vseeno ampak akterji proti uzakonitvi evtanazije so isti, kot so bili paničarji in profiterji pri omenjeni bolezni, ki je pobrala ravno tiste, ki na začetku, pa tudi pozneje niso bili pravilno zdravljeni. Redki so iz ventilatorjev ušli živi, če je bil potek bolezni malo bolj kompliciran, tudi zaradi napačnega zdravljenja. O tem govori statistika po celem svetu.
Delo krepa človeka

solatko je izjavil:

Mato989 - Vsak ima pravice odločati o svojem življenju, zato smo med samomorilci zelo visoko. Žalostno pa je, da so dešnjaki proti temu, da se zakonsko uredi možnost pomoči hudo trpečim, pri usmrtitvi iz milosti. Nekdo, ki ima ogromne težave s pluči, se duši in trpi neznosne bolečine si s paliativo ne more nič pomagat pa ga pulmolog ne more in ne sme odrešiti neznosnih muk. Da se uredit zakonodajo in nadzor pa tudi protokole pri takih odločanjih, danes sploh nihče nima možnosti pomisliti na to, niti zdravnik, niti svojci, niti bolnik. A veš kakšni so postopki pri spodletelem samomoru?

111111111111 - Med corono so delali po svetu množično skoraj prisilno nekaznovano evtanazijo, ko so ljudi priklapljali na neustrezne ventilatorje, dokler niso to ugotovili, so jih pospravili kar nekaj tisoč ali celo več, to ne bomo nikoli izvedeli.

Invictus - Saj je ljudi tudi preveč in v vseh sistemih primanjkuje denara za zdravljenje neozdravljivih.

Si pomagal ženi in ji zadal milostni strel v čelo?
|HP EliteBook|R5 6650U|

solatko je izjavil:

T440 - Kaj se pri koronci motim je v tej temi itak vseeno ampak akterji proti uzakonitvi evtanazije so isti, kot so bili paničarji in profiterji pri omenjeni bolezni, ki je pobrala ravno tiste, ki na začetku, pa tudi pozneje niso bili pravilno zdravljeni. Redki so iz ventilatorjev ušli živi, če je bil potek bolezni malo bolj kompliciran, tudi zaradi napačnega zdravljenja. O tem govori statistika po celem svetu.

A o tem govori statistika po celem svetu? :D Joj slotako ko že mislim, da si dosegel dno...

solatko je izjavil:

Res je, vseeno je, kaj in o čem vse se motiš. Itak te nihče ne bo več prepričal v nič. Pa nič hudega, vemo, da si malo poseben.

Kljub temu, da nisem cepljen, še vedno živ pa tudi omikrona sem prebolel, malo težav 2 dni, test pozitiven 4-5 dni, nobene blazne komplikacije, s katerimi ste strašili pravoverni.

D3m - Sama kultura te je, seveda te modra riba ne bo videla, ker si desni, tako kot on.
Delo krepa človeka

Vprašam, kako se je odločila?

"Gremo dalje z življenjem" ali "9mm parabellum"?

Ker kolikor se spomnem tvojih zapisov....je šla do konca navkljub mukam. Je res?
|HP EliteBook|R5 6650U|

D3m - Moja pokojna žena, je imela to srečo, da ni imela nobenih bolečin in ja, šla je do konca, jutri bo 3 leta. Imaš pa ljudi, ki trpijo neznosne bolečine in eden takih je bil od sestrične mož, ki je bil na morfiju več kot eno leto pa velikokrat tudi ta ni pomagal. Bil je revež, ker se ni mogel sam fentat, nihče v okolici pa ni hotel biti njegov morilec, ker bi šel sedet. Zato je pametno in človeško, da se za take uredi zakonska možnost, ne zato, da bo žlahta hitreje prišla do dediščine pa tudi vsi se ne strinjajo s prepričanjem, da je potrebno trpeti zaradi višjih ciljev in vrednot.
Delo krepa človeka

No vidiš.

Sami nimajo poguma zato hočejo druge siliti v to z zakonom, kar NI PRAV.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

D3m je izjavil:

Sami nimajo poguma...

Nimajo poguma? Hočeš reči, da če hočeš it po tej "poti", moraš to storiti sam, takrat, torej, ko še zmoreš vstati iz postelje, jet par nadstropij gor (ali peljat se z dvigalo,) in se odriniti s police? Ko še bolečina ni neznosna, iti čez vso psihozo nenadzorovanega samomora, ki ni vedno nujno uspešen, za seboj pa pustiti masaker, s katerim se naj pol jebejo svojci?
Si že spremljal umirujočega v zadnjih stadijih terminalne bolezni?

Človeku je očitno težko, če imate za vsak šit izgovor.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Kalibri ::

Še težje je, če se vsako stvar relativizira kot nepomembno.

primoz4p ::

Kalibri je izjavil:

Temeljno vprašanje: bo kdo prebral predlog zakona in ali se bo kar verjetno bedariji, ki jo je SDS nalepil na plakate? Verjamem, da SDS volilci verjamejo sloganu SDS, zakona brali pa itak ne bodo. Pa RKC člani tudi ne bodo brali zakona.

https://pisrs.si/pregledPredpisa?id=ZAK...

Zakonodajni referendum
24.a člen
Državni zbor pošlje zakon, ki ni bil zavrnjen na referendumu, v razglasitev takoj po objavi razglasitve odločitve iz 53.č člena tega zakona.
25. člen
Eno leto po razglasitvi odločitve na referendumu državni zbor ne sme sprejeti zakona, ki bi bil vsebinsko v nasprotju z odločitvijo volivcev.

Posvetovalni referendum
29. člen
Državni zbor ni vezan na izid posvetovalnega referenduma.

Zakaj bi nekdo bral zakon, ki se lahko povsem popravi?
Lahko si načeloma za ampak ne v vseh primerih. Predlog zakona je v tem lahko zavajajoč oz. manipulacija.
V primeru zakonodajnega referenduma se gleda na vejice in pike zakona - zakonske rešitve.
Zakaj ni razpisan zakonodajni referendum?

aviator ::

solatko je izjavil:

D3m - Moja pokojna žena, je imela to srečo, da ni imela nobenih bolečin in ja, šla je do konca, jutri bo 3 leta. Imaš pa ljudi, ki trpijo neznosne bolečine in eden takih je bil od sestrične mož, ki je bil na morfiju več kot eno leto pa velikokrat tudi ta ni pomagal. Bil je revež, ker se ni mogel sam fentat, nihče v okolici pa ni hotel biti njegov morilec, ker bi šel sedet. Zato je pametno in človeško, da se za take uredi zakonska možnost, ne zato, da bo žlahta hitreje prišla do dediščine pa tudi vsi se ne strinjajo s prepričanjem, da je potrebno trpeti zaradi višjih ciljev in vrednot.

Presenecas me, takole ,starejsa generacija. Po svoje pa tudi ne, zato ker imaš osebne izkušnje in srce.

Sam sem v roku 2 let izgubil 3 starejše svojce in pri meni verjemi, da je eden imel lepo smrt v spanju, za 2 pa je bilo to mučenje. Svojcev in njih. Pa ni problem it pogledat cloveka v bolnisnico, peljat na pregled.
Ampak res mores bit robot ali pa hudoben, da vidis nekoga, ki se tam v mukah zvija, ohromel, ne ve zase in vidno vene umira ima gangreno...Nisem imel sam preveč lepih izkušenj z njimi, a trpljenja v teh trenutkih nikomur ne bi privoščil, nekateri(bodoci dedici) pa so v tem uživali , uvesti bi morali še štampiljke, da bi se lahko stempljali kdo je večkrat bil in "molil" za ozdravitev.

Da sem sam na istem...ljudem ne bi dal zadoščenja, da me takega gledajo in se naslajajo.

Zato ja, sem za evtanazijo, pod pogojem, da se v zdravem stanju, nekdo, ki je v taki starosti,da ga kaj takega doleti strinja, da se izognemo zlorabam.

Zlorabe bodo in pol vam spet ne bo prav.

Bili živi in videli.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Hudobec82 ::

A je bla opravlena kaka predčasna anketa na to temo? Kakšni so rezultati?

D3m je izjavil:

Zlorabe bodo in pol vam spet ne bo prav.

Bili živi in videli.

Glih včeraj sem poslušal reportažo o izvajanju evtanazije v Belgiji, kjer imajo verjetno najliberalnejšo zakonodajo glede evtanazije na svetu. Do sedaj niso zaznali niti enega primera zlorabe in v 20 letih, odkar je evtanazija zakonsko dovoljena se je samo v enem samem primeru zgodilo, da je bila komisija v dvomih, ali je prošnja za evtanazijo upravičena (so zavrnili). Če te podatki štimajo, si upam trditi, da so uvedli kar dober sistem preprečevanja zlorab in ugotavljanje upravičenosti...
««
20 / 27
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evtanazija da ali ne?! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
13311579 (9019) solatko
»

Evtanazija

162200 (1873) MIHAc27
»

Evtanazija - zakaj tabu? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

31565490 (60853) jype
»

Prošnja za uspavanje človeka. Kako je s tem v Sloveniji? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6417908 (16271) jype
»

zakaj ne evtanaziramo prizadetih otrok? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
401112377 (105175) Pyr0Beast

Več podobnih tem