» »

Formula 1 2015

Formula 1 2015

««
17 / 69
»»

billy ::

zato pa sem rekel boga ja...tako kot da bi tajson jamral kako ga boli gleženj, premagal pa bi vse nasprotnike s KO.

patetika.

win64 ::

No ja, ko enkrat zavohaš, da si lahko prvak, ti je pomembna vsaka malenkost. Vsaj tako si mislim.

Itak, dejansko se je z današnjim dnem začela aktivna borba za naslov prvaka, jasno je vsem da bo spet boj med rosbergom in hamiltonom in tako se tudi začne psihološka igra.

Me zanima, če bo letos tudi kaj melodramičnih vložkov, kot lanski monaco, upam da bo še kaj hujšega, da nas bo vsaj to zabavalo, če bodo že dirke dull.

TribesMan ::

Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Dejan_007 ::

Avstralija je čisto specifična dirka, kjer ne moreš še iskati prvaka pa tudi zmagovalni avto ne. Lahko je Mercedes odličen avto na kvalifikacija, lahko pa se izkaže, da ne bodo konkurenčni na dirki.

suhi ::

Dejan_007 je izjavil:

Avstralija je čisto specifična dirka, kjer ne moreš še iskati prvaka pa tudi zmagovalni avto ne.

Se že 'po filingu' nisem strinjal s to izjavo, ker pa se mi je ravno dalo sem šel malo mlet podatke. Avstralija je bila od leta 1996 prva dirka v vsaki sezoni, razen 2006, ko je bila tretja na koledarju, in 2010 (druga). 16 od 19 avstralskih dirk je zmagal ali kasnejši prvak (11x), ali moštveni kolega kasnejšega prvaka (Fisichella 2005 in Rosberg 2014), ali avto na končnem 1. (1999 Ferrari - Irvine) ali 2. (McLaren 2003 - Coulthard in 2010 - Button) mestu v konstruktorskem seštevku.

Avstralija je torej morda res specifična steza, ampak vseeno po njej v večini primerov brez problema sklepaš, kdo bo čez sezono hiter in kdo ne.

BT52 ::

Aja tile racelandi, koliko pa bi bilo tole za plačat recimo okvirno? Bi bilo 100€ dovolj?

PrimozR ::

Dude, karting je 10 do 15 € na 10 minut. Pa če greš dirka paket, kot je bil v Logatcu, voziš pol ure, trikrat po 10 minut. Pa pozabi, da bi vozil kaj dlje, že prvih 10 minut te kar konkretno ožame, fino je imeti rokavice, da ti vsaj ne olupi rok. Ko se vsedeš nazaj v avto pa itak motaš volan ko kamionđija :P

V Krškem je 3x10 minut za 100 € 125 ccm racekart. Ki je, kot rečeno, v Krškem drag, Hitri Dirkač ima za 10 minutno seanso ceno 25 €.

Skyman ::

odvisn jz dirkam tudi 20min ali kdaj 30min v kompletu,nc kej posebnga.Drugo je rotax ala hitri dirkac to je pa poglavje zase.

no comment ::

Mene so enkrat kolegi zvlekli na kart ("dej, dej, ti bomo mi pokazali, da prava stvar ni isto kot kompjuter*, bla bla..."). Po 10 min sem imel take roke, da jih niti v žepe nisem mogel pospravit. S prvim pirom sem si pa skoraj razbil zobe.

Bil sem potem še enkrat in sem se pred vožnjo opomnil, da me ne sme premagat adrenalin in mi ni treba poskušat zdrobit volan v prah. Je šlo potem brez posebnega problema.

Zanimiva zadeva, a tole se redno trenira na teh napravah, ali samo za test?

Super Sonic ::

Tole je "Batak" test (reakcije + periferni vid). Jasno je, da ga obvladajo vsi moderni dirkači, vendar pa, to je zanimivo, določeni trenerji zadnja leta opuščajo maksimalno število zadetih in se posvečajo kontanstnosti.

ps
Fernandov test je 15s, pri čemer mora zadeti dva na sekundo in opravil je brezhibno. ;)
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

BT52 je izjavil:

Aja tile racelandi, koliko pa bi bilo tole za plačat recimo okvirno? Bi bilo 100€ dovolj?

Za večje skupine nad 12 dirkačev, pa vam pošljemo podrobni izračun. Info na domen@pagrat.si

Program RACE 1 (20min. vožnje):
10 min trening in spoznavanje proge
10 min Proste vožnje na čas

Podelitev pokalov za prve tri uvrščene
Cena na dirkača 20 €

Program RACE 2 (20min. vožnje):
10 min kvalifikacij za štartne pozicije
10 min dirke (Štart z mesta)

Cena na dirkača 25 €

Program RACE 3 (30min. vožnje):
10 min dirke (Štart z mesta)

Cena na dirkača 30 €

Program RACE 4 (40min. vožnje):
20 min dirke (Štart z mesta)

Podelitev pokalov za prve tri uvrščene.
Cena na dirkača 38 €.

Na pravem dirkališču sicer ni takega problema z rokami, ker ni toliko neravniv ki te ubijajo, ker pač, logo, ni nekega vzmetenja na kartu. Drugače pa ti lahko že v kakem neravnem ovinku roke "odtrga" pa tudi če leti samo 50kmh.

Saj sem komot za logatec oz rudnik ali kje bo letos proga, za prvič bo mogoče čisto kul, potem pa lahko gremo drugam, če bo komu še interes ;)

Ma pri gokatu je bolj problem da nima serva in ima direkten volan, tako da ni dovolj gladko dirkališče. Pa vsaj mene (75 kg na 190 cm) precej premetava v sedežu, tako da se mi tudi trup utrudi (ker me sedež ne drži precej bolj napenjam tistih par mišic, ki jih imam). Čeprav Rotaxi hitrega Dirkača imajo precej bolj ozke sedeže, vsaj nekateri :)

A tele cene so za Raceland? Meni se Raceland za 10 konjske kosilnice zdi morda preveč odprt (nisem še vozil), je pa to v bistvu prednost za format dirke, je vsaj možno prehtevati.

AJa, tako je, lani poleti smo bili an Rudniku s sošolci, ker so bili na obzorju zlobni črni oblaki (pa ker nas je enkrat že odplavilo, lansko poletje pač), smo naredili ekspresene program, med kvalifikacijami in dirko smo iz gokartov skočili samo toliko, da nam je bilo rečeno da štartamo takoj. Zadnje 3, 4 minute sem samo še branil pozicijo od zadaj, napadanja ni bilo več, so odpovedale roke.

Tista opcija z 20 minutami dirke se sicer zdi kul, sam 40 minut gokarta te pomojem popolnoma ubije :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Jst ::

Lani sem velikokrat postal link za Sky stream.

Ima mogoče kdo za današnje kvalifikacije?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

dzinks63 ::

Sriple Tix ::

Toliko kritik glede Verstappna in njegove "kao" neizkušenosti zaradi mladosti, zdaj pa tole, kar smo gledali v prvem delu kvalifikacij. Zdi se mi, da sem po lanskem odhodu Kobayashija, za naslednje sezone, stavil na pravega dirkača :)

Kar solidno komentiranja, kdo je drugi komentator?

Sriple Tix ::

Škoda za Maxa, ampak vseeno zadovoljen.

Presenečen sem nad uigranostjo komentatorjev in po dolgem času gledam prenos na TVSlo. Tistega drugega zgolj naučijo še pravil dvojine ter pravilne rabe predlogov S in Z, pa bo še bolje :)

A je Vettel malo prehitro prekinil zadnji hitri krog v Q3? Mislim da niso pričakovali Masse...

connel ::

Ista stran kot lansko leto - http://squirrelstreams.com/
Ni boljšega streama kot ta.

A je Vettel malo prehitro prekinil zadnji hitri krog v Q3? Mislim da niso pričakovali Masse...

Ali pa je naredil napako. V obeh primerih imamo trenutno prepade med moštvi.

Komentatorja sta bila OK, dosti boljše kot Ališič, čeprav sem in tja še kakšna klobasa pade.

McLaren pa nadaljuje porazno, očitno je to to za letos. RBR se je lani potem lepo izkazal na dirki, čeprav so imeli slaba testiranja, mclaren pa zgleda bo nič od nič.

Ni čudno da alonsu ni za vozit....

Jst ::

connel: To stran sem lani vedno postal, vendar se danes nisem mogel spomniti naslova. Potem sem pa našel http://crichd.in/live/ ki ima tudi zadovoljivo kvaliteto. Hvala.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

connel ::

Se zgodi ja, sem jo jaz tudi iskal lansko leto, od takrat naprej je varno v zaznamkih :D

Gregor5816 ::

https://twitter.com/F1/status/576666584...

Kakšna razlaga o prednostih oz. predvsem slabostih Hondinega PU, za nas nepoznavalce? Je motor dobro zasnovan ali je to brca v temo?

Mogoče pa se nam obeta dober boj med F W in RBR, merca bota pač spet razred zased in dogajanje bo spet v ozadju, oz za tretje mesto, kar pa je tudi lahko zanimivo...ampak, jutri dirke vsekakor ne bom gledal, škoda nedelje da bi jo že ob 06 začel in potem bil cel dan zaspan :)

Čeprav!

ob 10.30 bi naj jutri že bil posnetek dirke, kar pa mislim, da si bom privoščil. Škoda, da niso vedno dirke ob takšni uri, ker dirka ob 14 pa gre cela nedelja v nič...ali zjutraj ali zvečer...no..raje bi imel zvečer, tako kot je recimo španska nogometna liga :)

Gregor ena stvar, ki jo vidim kot minus, je, da je MGU-H zelo blizu turbine, ki je vroča. Elektromotorjev načeloma ne bi rad dajal blizu vročine ;)

Kaj pa bi bila prednost tega pogonskega sklopa, oz zakaj so šli delat nekaj tako drugačnega, od konkurence?

Aja, singapur bo zanimiv zaradi isker :)

Scorpia ::

Mclaren je bilo, prav zalostno gledat. Se je lepo videlo, kako jih ostali dohitevajo na ravnini in tudi pospesek jim ne gre najboljse. Aerodinamika pa jim je ocitno dobra, ker zavoje so se lepo drzali, v primerjavi z ostalimi.
////

ttommy ::

Nova uradna stran F1 je pa poraz. Sploh ni več tako pregledna kot prej. Ni odštevanja do dirke, ni rezultatov....
Gamer

MaterVola ::

Mclaren ima zelo skromne nastavitve motorja, ker ne upajo tvegati odpovedi. 4 motorji za celo sezono.

Kaj pa bi bila prednost tega pogonskega sklopa, oz zakaj so šli delat nekaj tako drugačnega, od konkurence?

Zato, da je celoten kompleks pogonske enote čim ožji/lažji, kar dobi pri aeru, sej verjetno si videl zadek McLarna.

Nova uradna stran F1 je pa poraz.

Ne govor. To je klasičen primer kako mladina pojma nima kaj se rabi. Sem samo prišel in šel. Sej fancy je pomoje bolj kot prejšnja, uporabnost strani pa namenjana mentalnim bolnikom. Poleg tega imajo od letos naprej še plačljive vsebine.

Alexius Heristalski ::

Ma to je ta moderen izgled za mobitele/tablice, da jo tapneš, pa ne vem kaj. Saj je čedalje več tega.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Modri dirkač ::

Kom. 1 je težko spravil skupaj koherenten stavek (tudi zato ker mu je Mihelič nenehno skakal v besedo), Mihelič je pa še zmeraj aroganten vsevednež, "strokovno" pa ostal nekje v 90ih...

Super Sonic je izjavil:

Zato, da je celoten kompleks pogonske enote čim ožji/lažji, kar dobi pri aeru, sej verjetno si videl zadek McLarna.

Nova uradna stran F1 je pa poraz.

Ne govor. To je klasičen primer kako mladina pojma nima kaj se rabi. Sem samo prišel in šel. Sej fancy je pomoje bolj kot prejšnja, uporabnost strani pa namenjana mentalnim bolnikom. Poleg tega imajo od letos naprej še plačljive vsebine.

Vsaj imajo jih, lani polni LT tudi za plačilo ni bil na voljo, samo app.
Everybody lies!

Zgodovina sprememb…

roCkY ::

Mihelič je nekako mit v SLO prostoru. Predvsem za tiste, ki jim gre Ališičev glas in njegovo precejkrat k rumenim vsebinam usmerjeno komentiranje na živce. Ali je dejansko v teh letih zadevo spremljal toliko, da bo lahko suvereno komentiral predvsem strokovne zadeve, katere je Ališič raje obvozil se bo šele pokazalo.
Danes sta si več skakala v besedo kot ALišič v celi sezoni. S to razliko, da ko se ALišič oglasi zaradi njegovega glasu sogovornik obmolkne.
Se bosta morala konkretno dogovoriti, da si ne bosta skaka v besedo. Mihelič govori prepočasi. Ni časa po minuto in več za informacijo, štorijo,... Nekako imaš občutek občutek kot bi nekaj iz njega vlekel.
Sicer sem polno poslušal le rvi del nato sem si za primarno postavil APP na tablici, ki ima sedaj ogromno informacij. Upajmo le da bo zadeva delal. Prva stran pa je katastrofa tako v Android APP-u kot na WWW. Ni osnovnih informacij na prvi strani.

Tamali ::

Sej ne vem ravno, če lahko to sploh vprašam - je kje za najti slo 2 torrent kvalifikacij?

ttommy ::

A nimaš za nazaj gledat? SLO2 torrenta najbrž še dolgo ne bo.
Gamer

Žal ne, na MMC-ju pa posnetka ni. Drgač si lani lahko dokaj redno dobil zadeve na partisu.

Alexius Heristalski ::

Poglej, če je na BBC iPlayerju v arhivu. Potrebuješ vtičnik hola unblocker za brskalnik, nastaviš na VB (UK), drugače te vrže na bbc.com, kjer iPlayerja seveda ni.

e: izgleda ni v arhivu, lahko pa še vedno daš na BBC1 v živo in daš zamik, pa mogoče še kaj ujameš.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

Sem registriran na RacingForMe, tako da ni problem najti posnetek, vendar bi želel najti ravno slo 2 verzijo.

roCkY ::

Zadeva čepi recimo na servejih Telekoma in T-2(3 dni). Seveda moraš "imeti" dostop za časovni zamik.

Nova stran je res grozna, a ima kdo tisti dostop ko se plača, tam je verjetno veliko več, uporabnih, podatkov na voljo?

Gregor5816 je izjavil:

Kakšna razlaga o prednostih oz. predvsem slabostih Hondinega PU, za nas nepoznavalce? Je motor dobro zasnovan ali je to brca v temo?

To ni pravilna postavitev. Imajo enako, kot Merc. Glej moj post par strani nazaj...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BT52 ()

Sicer pa je bil 2 del kvalifikacij ubitačno dober. Sam sem skoraj stal pred ekranom. Ferrari&Will v desetinkah. Potem Lot&Fi&TR&Sau v stotinkah. Edino RB, ter Mercedesa sta malce bolj osamljena.

Sicer pa so ga vsi v 3 delu nekaj biksali. Se je videlo, da je bil pritisk za doseg dobrega časa res IZJEMEN.

Za jutri pa bosta Fer in Will po race simih sodeč spet zelo zelo skupaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BT52 ()

Na racingforme sem zasledil en livetimings ki vsebuje več podatkov, predvidevam, da je to iz f1access. Upam da kdo jutri naloži to do 10.30, da se še lahko to zraven dirke uporablja, drugače bo dull :)

Gledam tole... pa se sprašujem, ali sta mercedesa sploh še na stezi? :D

Mislim da ju niso pokazali niti za 2 sekunde od safety cara...

win64 ::

Mislim, da je mercedes še napredoval od lanskega leta proti ostalim. Presenetljivo button skoraj v točkah. Veliko težav z zanestljivostjo danes.
««
17 / 69
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formula 1 2017 (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Na cesti
1251191634 (123193) broken/link
»

Formula 1 2013 (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

1899258380 (164206) Alexius Heristalski

Formula 1 2010 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

1189192821 (156066) WarpedGone

Več podobnih tem