Forum » Navijanje » E8400 + P5K OC help
E8400 + P5K OC help
Slayer69 ::
Moj PC:
- intel E8400 (hladilnik ZALMAN CNPS7000B-Cu)
- asus P5K
- GeIL Evo One 4GB (2 x 2GB) DDR2 PC2 8500 (1066Mhz) CL5
- LC Power LC6550GP "Silent Giant" v2.2
- Gainward GeForce GTS 250, 512MB
Rad bi malo navil svoj sistem in me zanima, kaj vse moram naredit, da bo vse ok (nekaj sem si sicer že prebral, vendar raje še vprašam tukaj).
Razmišljam o nekem zmernem OCju, nič extremnega (ne bi rad preveč dvigoval voltaže oz. zmanjševal življenske dobe komponentam).
Mislil sem naviti proc na nekje 3.6ghz če bo šlo, torej bi nastavil:
- fsb na 400, ter po potrebi dvigoval voltažo (kakšna cca naj bi bila za to hitrost?)
- pcie na 100 (a je to potrebno ali lahko ostane auto - ter ali z dvigovanjem FSB nevede obremenim še katero drugo komponento poleg CPU?)
- rame na 1066
A je to to, ali je potrebno nastaviti še kaj?
- ali je multiplier potrebno dati na 9x fiksno, ali lahko ostane tako kot je stock, da se sam spreminja iz 6 na 9 po potrebi?
- ali lahko voltažo pustim tudi na avto (nekaj sem bral da gre na auto še višje kot je potrebno in da je boljše nastaviti na fiksno - sprašujem namreč zato ker sistem večino časa ni tako obremenjen in ne rabi laufati na 3.6ghz, tako da če je možno tako nastavit, da bi na višjo frekvenco in voltažo skočil avtomatsko kadar je to potrebno - če to pač sploh gre...)
- kako je z razmerjem FSB:RAM, nekaj sem bral da je najbolje če je razmerje 1:1 in to se za ddr2 800 ravno poklapa, če je fsb na 400, vendar ker so moji rami 1066 je verjetno bolje da jih nastavim tako (kljub temu da razmerje ne bo 1:1)?
Prosim za pomoč pri nastavitvah in če moram še kaj paziti (pač bistveno mi je, da ne bi česa poškodoval oz bistveno zmanjšal življenske dobe komponent)
- intel E8400 (hladilnik ZALMAN CNPS7000B-Cu)
- asus P5K
- GeIL Evo One 4GB (2 x 2GB) DDR2 PC2 8500 (1066Mhz) CL5
- LC Power LC6550GP "Silent Giant" v2.2
- Gainward GeForce GTS 250, 512MB
Rad bi malo navil svoj sistem in me zanima, kaj vse moram naredit, da bo vse ok (nekaj sem si sicer že prebral, vendar raje še vprašam tukaj).
Razmišljam o nekem zmernem OCju, nič extremnega (ne bi rad preveč dvigoval voltaže oz. zmanjševal življenske dobe komponentam).
Mislil sem naviti proc na nekje 3.6ghz če bo šlo, torej bi nastavil:
- fsb na 400, ter po potrebi dvigoval voltažo (kakšna cca naj bi bila za to hitrost?)
- pcie na 100 (a je to potrebno ali lahko ostane auto - ter ali z dvigovanjem FSB nevede obremenim še katero drugo komponento poleg CPU?)
- rame na 1066
A je to to, ali je potrebno nastaviti še kaj?
- ali je multiplier potrebno dati na 9x fiksno, ali lahko ostane tako kot je stock, da se sam spreminja iz 6 na 9 po potrebi?
- ali lahko voltažo pustim tudi na avto (nekaj sem bral da gre na auto še višje kot je potrebno in da je boljše nastaviti na fiksno - sprašujem namreč zato ker sistem večino časa ni tako obremenjen in ne rabi laufati na 3.6ghz, tako da če je možno tako nastavit, da bi na višjo frekvenco in voltažo skočil avtomatsko kadar je to potrebno - če to pač sploh gre...)
- kako je z razmerjem FSB:RAM, nekaj sem bral da je najbolje če je razmerje 1:1 in to se za ddr2 800 ravno poklapa, če je fsb na 400, vendar ker so moji rami 1066 je verjetno bolje da jih nastavim tako (kljub temu da razmerje ne bo 1:1)?
Prosim za pomoč pri nastavitvah in če moram še kaj paziti (pač bistveno mi je, da ne bi česa poškodoval oz bistveno zmanjšal življenske dobe komponent)
Sssaga ::
Pač malo manjše napetosti na procu za nižji FSB in bo vredu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Sssaga ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | e8400 ne gre nad 3.6ghzOddelek: Navijanje | 3162 (2533) | nUUb |
» | >>E8x00 serija a.k.a Wolfdale<< (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Navijanje | 42291 (23833) | Dr_M |
» | E8400 se ustavi pri 3,6GHz ?? (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5435 (3892) | TOP |
» | Navitje C2D X6800 (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4411 (3550) | mesoreznica |
» | navijanje Quad procesorja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Navijanje | 24778 (19468) | Jst |