» »

ebay - težava, plačal a ne dobim izdelka

ebay - težava, plačal a ne dobim izdelka

levcek77 ::

Živjo!

Rabim pomoč.
Kupil sem napajalnik od nekoga. Bil sem edini v bidanju in takoj ko sem kupil videl da sem kupil napačnega. Nato sem mu takoj pisal da bi odstopil a je zahteval naj plačam. Dobro, pa sem plačal preko direktnega plačila v banki, ker paypal-a nima. Zdaj pa ne dobim izdelka. Sem kontaktiral ebay pa so mi rekli da bodo oni kontaktirali prodajalca. Nič, ni odziva ne od ebay-a ne od kupca. Pišem kupcu in ebay pa sem dobil samo odgovor od ebay če se mi je kupec kaj javil. Odpišem da ne in mi odpišejo da naj počakam da imajo oni 14 dni časa za odpišejo. Nato spet dobim od ebay-a odgovor če sem dobil izdelek ali če me je prodajalec kontaktiral. Pa zopet napišem da ne, da sem plačal preko banke nakazilo v tujino ker pay-pal nima a imam dokazilo. Nakar mi ebay zapre primer čeđ da je poteklo več kot 45 dni od dne plačila in da oni ne garantirajo če ni plačano preko paypal-a. Halo! Kaj sedaj? pomoč ali nasvet prosim. Imam pa vse podatke od prodajalca (naslov, št računa).

lp

chucki ::

Osebna tožba, drugega ti ne preostane. Preko ebay si zavarovan samo, če plačuješ s paypalom.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Invictus ::

Preko ebaya si tudi zavezan da kupiš tisto za kar se poteguješ.

Preberi pravila.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

#000000 ::

Ja je problem pri bidanju, ker lahko ti ugodi da odstopiš ali pa tudi ne, če ti ne si dolžan kupit. Zdej odvisno iz kje prodajalec je, samo dvomim da bi hodilo več kot 45 dni, iz kjerkoli da je. Če so ti rekli da je 45 dnevni rok mimo pol nimaš kej, če gre za malo denarja pozabi na vse skup in naj ti bo šola za drugič, če pa gre za višji znesek pa ga lahko prijavip za goljufijo, samo verjetno ga treba prijavit v njegovi državi, verjetno tudi tukaj ne bo napak če podaš prijavo. Ampak kaj dosti efekta ne bo v nobenem primeru.

edit: aja pa kakorkoli se že zgodi, ne pozabi mu pustit najslabšega možnega feedbacka ? To je v opozorilo drugim, pa tudi če ni goljuf, tudi ignoranti si zaslužijo da se o tem razve.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: #000000 ()

Tilen ::

Meni se je že zgodilo, da sem kot 3. bidder dobil ponudbo za nakup artikla, ker sta prva dva odstopila ali nista plačala, ne vem. V glavnem, če nisi najvišji bidder, lahko prav tako prides do artikla, ne vem pa kakšni so pogoji, da postaneš upravičen do tega, da ne kupiš.

edit: Me je #000000 prehitel.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

kmetek ::

ebay imaš itaq buyer protection, kje je problem?

#000000 uporabnik: povej mi kaj mi je šola za drugič? Saj sem plačal, pa mi ni poslal. Kaj je tukaj šola meni? Očitno ti ne zastopiš v čem je fora problema. 45 rok pa ni šel še mimo ker so mi napisali da naj počakam do 12.junija, pa smo komaj 1.junija ko mi je ebay zaprl primer. Tako da tudi nisem mogel dati negativen feedback. Ebay mi je napisal da ne krijejo če ni plačan preko paypal-a in da je za njih primer zaključen. Jutri bom poklical na njihovo številko za pomoč pa jih napizdil. Še dobr da znam nemško.

Looooooka ::

Problem je v tem, da ni placal preko paypala.
Moznost natega je seveda bistveno visja.

Furbo ::

levcek77 je izjavil:

#000000 uporabnik: povej mi kaj mi je šola za drugič?

V tem, da jemlji samo pri prodajalcih, ki imajo paypal.

Pa glej da kupuješ ustrezne zadeve, preden brezglavo klikneš.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Furbo ()

#000000 ::

To kar si omenil, prvo pa da si odpreš paypal račun in na ebayu plačiješ preko njega, tako imaš več zaščite. Meni je nekaj tednov nazaj podobno zagodel prodajalec (ni bila dražba) ker ni poslal robe, se sploh nisem zezal z ebayem, ampak sem dal pritožbo na paypal in po 5 dneh dobil denar nazaj.

Magic1 ::

Sej ima dokazilo, da je nakazal. Problem je le, komu je nakazal, ker ni nujno, da je človek dal svoje podatke.
Najbolj odvisno je, kako je komuniciral s prodajalcem. Če je vsa komunikacija šla preko mail clienta v ebayu, potem dokaz ni problematičen.
1 pravilo ebaya: vedno komuniciraj le preko ebaya

Ne vem, če bo ebay kompliciral glede načina plačila. Vendar je res, da ne vem če lahko sploh preverijo, ali je do transakcije res prišlo. Izpisek ni ravno težko ponaredit.
Magic

Magic1, do transakcije je prišlo pravi osebi, saj ko sem mu nakazal je dobil 10 eur premalo zanalašč, mi je javil da ni prišel celoten znesek. Pa sem mu potem nakazal še tistih 10 eur. Torej je prišlo do prave osebe. Poleg tega sem mu vse pisal preko ebay sporočil. Njegovega privat maila niti nimam. Tako da je z moje strani vse korektno. Edino kar pa je, da je on na ebayu označil da je poslal a jaz tega izdelka nisem dobil. Je pa res da kadarkoli sem kupoval na ebayu (do sedaj 38 izdelkov BP) mi je pošiljatelj poslal z kodo od pošte da se ve kje je pošta, ta pa očitno ni zato tudi nima dokaza da sem jaz dobil, ker ga nisem. Kar želim od ebay-a če ne da dobim keš nazaj je to, da oni njega opozorijo glede gulfije ali česa in da so meni napisali da bodo oni kontaktirali njega, potem pa so kar zaprli primer, ne da bi meni povedali ali se jim je javil, kaj jim je rekel, ...To je tisto kar mene moti pri ebay-u.

Pithlit ::

Če jaz prav zastopim je ebay kriv ker je nekdo tebe okol prinesel?
Life is as complicated as we make it...

Invictus ::

Prijavi na ebay.

Edino kar ebay lahko naredi, je da mu da slab rating.

Ebay se ne vmešava v bančne transakcije.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4108 109 110 111 )

Oddelek: Kaj kupiti
5520993639 (630) Machete
»

ebay (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6312253 (3997) opeter

Kupovanje prek eBaya (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Kaj kupiti
567103027 (47574) Tilen

[Ebay] Terjatva zaradi neplačila (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10118547 (15199) Tilen
»

Kako do vračila denarja na ebay-u

Oddelek: Pomoč in nasveti
101924 (1763) St235

Več podobnih tem