» »

Abit NF7-s rev. 1.2 je zunaj!!!

Abit NF7-s rev. 1.2 je zunaj!!!

«
1
2 3

mato22 ::

Pri brskanju po internetu sem zasledil naslednje:

The new Abit Nforce2 NF7-S rev.2 is out. New revisions include:

* v1.2 Newly Arrived, with shiny Orange color PCB
* Guarantee with x4 CPU Heatsink mounting holes
* Vcore: 2.3V, Vdlmn: 2.9V, Vdd: 1.7V, AGP: 1.8V

Upam da jo bo kmalu moč dobiti pri nas.

morphling1 ::

Zgleda fino, še vedno pa bo treba modat za extreme. Upam da so šli na kvaliteto in da bo res dobra plata. V hitrost tako in tako ne dvomim
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

gamer ::

eno vprasanje kva je blo s tastaro narobe k men se ne zdi da bi se sploh kdo k jo ma prtozvov zarad nje... navijal so jo pa vsi do 190, a to ni dost, sej gre kksna epox tud sam do 188 al 178...
drgac pa upam da bo sla prek 200 fsb k mislm jt kupt kingstona hyperx3500>:D
nej se ta tema se mal nadaljuje, predvsem nej tisti mal pokomentirajo k majo ta staro verzijo, ta nove pa verjetn se noben nima...

mato22 ::

Ena dobra razlika ki je pri novi verziji je že to, da ma 4 luknje okol socketa.

morphling1 ::

Štiri luknje okrog socketa je imela že rev.1.1 tukaj so višje voltaže pa upam da še kaj.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Fury ::

pr 1.2 se da stimat VDD iz biosa.. pri prejsnjih se ne da, ceprov mata v dolocenih verzijah biosa to ze not vendar nimata potrebnega HWja za to... tko sem jest bral..

kuglvinkl ::

Don't Do This At Home! We spoke about RAMdrives yesterday, but before you go out and buy 4Gb:

# The nForce2 chipset can only handle memory modules with a maximum 16 chips. Most (though not all) 1Gb modules come with 32 chips, so that's no good.

# Only a few nForce2 boards have four memory slots, and none of them support dual-bank for more than two of those slots.

# That doesn't mean Intel will end up being the only choice. That doesn't look too promising either. It looks like 1Gb modules will be faced with the same 16 chip limitation (look at the right-hand cornet of the PDF), and they don't think you should use more than two sticks in DDR400, either.

overclockers.com
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

||_^_|| ::

2.3Vcore ma? Hudo! Kok ma pa epox 8rda?

sharp ::

2.2

Daniel ::

Bojda bodo že do petka v Sloveniji. je to možno?

gamer ::

daniel ke si to slišu? k jest bom šu zdej kmal kupt nf2 plato pa nočem predolh čakat pa tud, prezgodi nočem epox plate kupt:D

Daniel ::

Od enega prodajalca v MB. Ampak ziher verjetno ni.

morphling1 ::

Močno dvomim, namreč testa te plate ali pa tudi izkušnje kakih tujih forumašev še nisem zasledil, sem pa slišal da je šlo bolj za paper launch in je samo 400 plat zaenkrat razposlanih (zelo nepreverjeno), vseno pa imej v mislih, da ne bodo dobili samo ver 1.1 ki je pri nas še ni bilo in se razlikuje od ver1. samo po 4 luknjah okrog socketa.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

gamer ::

ej morphlin sm zasledu na amdmb.com enga k jo že ma pa je napisu da mu na 200 dela brez kaksnih modifikacij in da je mel preobleme edin z ramam, kar je pa po hitrem postopku odpravu, aja vse zračno:D

morphling1 ::

Sej 200 z dobrim ramom ni noben problem že na obstoječih n2 platah ki imajo malenkost višji vdd recimo 1.6V, seveda zračno, saj večina VIA333/400 plat dela tako zakaj pa nebi tudi nforce2.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

gamer ::

ja tastare se prav rev1.1 in1.0 so mele baje preobleme že pr 185 tud z dobrim ramom, tko da so jo mal izboljšal... a pa se splača kupt rev 1.1, ma kkšne druge probleme poleg omenjenega, k sm vidu da če majo vodno da gre tud 1.o do 230 al pa tud viši... pa še vprešanje k je zlo pomembno, a bo abit kej zamenu bios da bo na voljo fsb čez 237 al je treba za take stvari računat na epox, kero zvočno ma sploh rda+ al ma soundstorm al ne?

maksimvs ::

Sem hotel to plato kupit pa jo nikjer nimajo. Majo pa NF7 brez Serial Ata. Tako da bom kar to vzel.

Fury ::

NEEEEEEEEEEEE NE NF7 NEEEEEEEEEEE KER MA KURCEV ZVOOOOOOOOK!!!!! NEEEEEEEEEEEE!!!

maksimvs ::

Dammit!!??;( Kako misliš kurtchev zvok?

maksimvs ::

Jaz ne bom 5.1 gor priklapljav namreč. Mam dva plastična zvočnika s subom za deset čukov.

Fury ::

pac cist bedn zvok.. namesto southbridga za zvok skrbi en realtekov cip.. no kakor hoces.. samo ne bo 0 eax in 0 kvaliteta :)

maksimvs ::

Fury hvala! Ampak resno, če ne gledam filmov v surroundu bi pa najbrž moralo zadostovat ali ne!?

Malecky ::

Ni bil paper launch...to kar si prebral morph je kolk kosov je dobil excaliburpc....

Naslednja pošiljka Abit Nf7 plat bo naslednji teden. Ta teden jih ni naročil ker so ble na voljo samo rev 1.1. Naše Abit plate v Slo so vse uvožene iz AT tko da ko bo...bo0:) Jaz tudi čakam...

Zanimivo je da po def. plošče pride folk lepo na 220 ali 230mhz FSB..jao zabavno:) 3Dmakr score je pa Abitki primeren.

morphling1 ::

Fury,si malo zamešal, tudi navaden south bridge producira zvok samo da prek ac'97 codeca, tako da je v bistvu porablja cpu moč. Obe Abit plati ter tudi večina drugih ima pa Realtekov d/a pretvornik, ki je zadolžen za pretvorbo digitalnega v analogen signal na navadnih izhodih, tu kar se same kvalitete zvoka tiče ne bo razlik med polno ter oskubljeno verzijo, razen tega da imaš seveda na mcp-t verziji HW gnan zvok in več efektov. Če pa priklopiš na spdif out pa lahko uživaš v najbolj kvalitetne dolby digital zvoku samo zato rabi tak reciever.
Sam zvok je tudi v navadni verziji čisto zadovoljiv. Sploh za enega ki nima 5.1 zvočnikov.
Malecky nisem prebral, mi je en rekel in kot sem rekel je zelo nepreverjeno, excaliburju jih je pa že zmanjkal, tako da vprašnje koliko so jih imel, ker eni so rekli da so dobili nove oranžne plate samo še vedno rev 1.1
Jaz tudi upam da bo ta plata dobra kot se zagre, sicer jo bo treba še modat ampak to je tamal problem. PM me ko kaj izveš
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Malecky ::

Js že vse zmenjen....

Naslednji teden jih zopet uvozijo...pod pogojem da so rev 1.2. ŽE ta teden jih je mislil naročit sam niso ble Rev 1.2 in jih ni...so pa res 1.1 že oranžne barve.

Kje je en thread kjer so side by side Epox, Abit 1.0, pa Epos 8Rda+?? Morphling1 slučajno zalsedil? Nekje sem to videl...ker brez hroščev NF-7 bi bla res daleč najbolj kar se speeda tiče...

PS...če si boš eno zaželel ti bom z veseljem eno zrihtu0:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Malecky ()

morphling1 ::

Ne nič takega nisem zasledil res pa da nisem kaj veliko iskal. Epos je cool ker se je dala tako zmodat in se je res veliko stisnilo iz nje. Abitka je bila pa že v prvi ver. zelo hitra vsaj za 3d, samo je mela cel kup drugih problemov in v bistvu ne vem če sem videl to plato na extemnih FSB-jih in cpu brzinah, za enkrat je to vse domena Eposa :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

gamer ::

lep pozdrav...spet
zanima me ce se mi splača čakat do druzga tedna da dobim abitko al je razlika tolk velika da se mi nesplača kupt epox, pa se neki zakaj ste jo preimenoval v epos??

Malecky ::

Hehe...pa OPP jo je stisnil na max FSB ki ga je omogočal bios...237mhz FSB tam pa je letela kot nobena plata na svetu...

Probleme je mu ker je to lahko dosegel le z množilnikom 11...to je bil edin problem da ni AMD na skoraj 23k!!!! 23k gospodje v 3Dmark 2001.

Za rev 1.2 je pa zdaj jasno da vsaka trenutno elpo gre čez 210mhz FSB brez da bi približal weller.

Gamer: Eox je car..je ok... sam tok mrtvih palt kot je pod imenom Epox ni pod nobenim drugim proizvajalcem na svetu. Pod pritiski so plate pač umirale in poznam ljudi ki so mel po 5 istih plošč pa vse crknile...preprosto...morphling1 ima še veliko srečo kar se tega tiče.

morphling1 ::

Malecky to nima veze s srečo, vem kaj folk počne da jim crkujejo plate. Sama od sebe ne bo nobena Epox bolj crkovala kot pa Abit, Asus ali podobno. Sem imel že preveč Epox plat in jih dodobra mučil pa nisem imel še z nobeno probleme.V 99% crknjenih plat je zadaj človeški faktor v to sem 100% prepričan. Saj če si odkrit veš a ne >:D
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Malecky ::

A dj dj... pr Epoxu je to še posebej izrazito...Quality check pač ne opravlja svojega dela...tko da so uporabniki dobivali mtrve plate že ko so jih notri dajal. Ble so nestabilne, rabile 10 bios uprage-ov da so ble za uporabljat sploh normalno ipd...če navijaš še ne pomeni da ubiješ plato, jaz še nisem videl stvari umreti ob višji napetosti kot deklarirani..sam da je hlajenje pravo. Zdaj se pojavljajo rpoblemi pri manjši litografiji sam to bo zmeraj bolj uzrazito hlajenje pa navijanje bo pa ostalo. Sej epox se je poboljšal, 8RDA+ mi je zelo všeč in če bi imel zdajle ram verjemite mi da bi mel eno pod velerjem ene 15min pol pa na max kolkr zmore pa bil z performacom čist happy.

Mene pri NF7 ne motijo napetosti..zarad 1,7V v biosu bom js Vdd mod še vedno delal, motilo me je to kar je OPP izpostavil in te pomankljivosti niso za pozabit.

Men je celo v veselje, da se s ploščo malo poigram...trenutno študiram kako bi stabiliziral napetosti s5 afterproduction...kar se da doma nardit bom naredu, če bo pa kaj uspeval pa da dobim dober HW z veliko sreče bomo pa še 3Dmark malo začel špilat.

Epox je zaenkrat car pri -Nforce2 prodaji..sam ko izide NF7 1.2 v večji nakladi bo zelo hitro konec kraljevanja, ker 500 3Dmark pik ali zaston OC pri super stabilnosti en bo nobeden izpustil. Abit je zame še vedno king of the hill in kvaliteto KR7A, KX7, KD7-E, KG7 nebo noben izničil...to so zame legende ker so bile kraljice svojega čipseta, sploh KD7-E kjer se na KT333 da dobit 230mhz FSB in 3550 score v Sandri..pri teh frekvencah je pa uporabnikom najbolj stabilna plata, kar so jih kadarkoli imeli za borih 28KSIT.

Trenutno še čaka...ker lahko zato bo naslednja blata NF7 brez S verjetno:8)

mato22 ::

A bo cena ostala ista pri reviziji 1.2 al bo kej dražja??

Malecky ::

Cena bo ista..še sam cenej bodo:)

Zoidberg ::

No zdej mi je pa žou de mam NF7-S 1.0 ampak 1700 t-bred bo šezmeri šu do 2ghz v to sem prepričan :D :D
Just keep on trying, keep on flying. I will be the light.

Malecky ::

Ja lahko ti je žal zato, ker veliko več kot 2Ghz ne boš iztržil... Rev 1.0 močno undrevolta...se pravi da boš še 1.8V težko dobil, naredit Vmod je pa izredno težavno....to so problemi NF7 rev 1.0

Zoidberg ::

Verjamem. Sicer bom pa mogoče prodal in kupil NF7-S 1.2 če bo kdo hotu kupt.:D
Just keep on trying, keep on flying. I will be the light.

gamer ::

ok, jest bi zdej prašu če jih kdo naroča, množično..., kjest bi se zravn uštulu0:) , plato bi rd čim prej dobu , k sm zdej prodal najbol carsko plato k sm jo kdaj mel kx7:D , in po tistem kar je blo napisano, predvsem 500 pik v 3dmarku bom res kupu abitko:D , bom pa 14 dni brez računala:'( , no ja sej ga ma moj tamali bratc>:D, no skratka če jih kdo naroča nej to mal oglaša po forumu...(aja Malecky a si to ti?:D)

Malecky ::

Ja lahko sem tudi js to...pri emni se je še vedno dalo dobit kak dober proc pa Abitko 0:) . Trenutno NF7 stane 32900SIT pozneje pa mislim da se bo cena še spustila...

edti: še tole kar je OPP povedal kaj je blo narobe z 1.0 in kar je zdaj vse poštimano:

Thats all I need to know. There were 2 major factors wrong with the first NF7 for me, 1 was the limit of multipliers when at high FSB and High V-core, the other was the lack of V-core. And a third I guess is the limit on the FSB, 237.

Looks like we have a winner now with the exception of fsb that only goes to 237. Yes I want more, I have 237 wooped on the Rev1, runs solid.

I guess I'll have to try the new NF7 soon

OPP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Malecky ()

sharp ::

Ja sem Jae klicu in majo sam1.1 revizijo,1.2 pa dobijo cez 2 tedna..

Malecky ::

Nč ne dobijo čez dva tedna...dobijo takrat k bojo v AT 1.2 in stock..do takrat jih importeur ne bo naročil tko da veš kok te vleče za nos:8)

sharp ::

Fak..kdaj pa potem priblizno....?????

Malecky ::

Takrat ko bodo rev 1.2 in stock... nove bodo naročeval pa naslednji teden, upam da bojo avstrijci tok prjazni da bojo odstopil par Rev 1.2 plat čene bo hudič;(

mato22 ::

A ma ta abitka kje na plošči napisano revizijo? Mal sem gledu slike od plošče pa nism nikjer vidu.
Moja zdejšna plata ma lepo pod agp vodilom napisano revizijo.

morphling1 ::

Malecky, maš ti to kakšno bolj konkretno statistiko ali to malo na pamet govoriš. Če greš malo po forumih pogledat vidiš več crknjenih Asusk kot Epox, pazi Asusk, ki imajo pregovorno super Q check. Posti ki ga vidiš po forumih so tako majhen del celotne prodaje, da je zanemarljivo, Asus je bila prva konkretna nforce2 plata in jo je folk kupoval ter modal in so crkovale, zakaj, bog vedi kot pravim 99% je kriv uporabnik. Potem se je pojavila Epox plata ki je bila še boljša za navijanje in so seveda vsi poskočili na ta vlak in so spet crkovale (sam nisem opazil kakega velikega usipa, če en tip odpre temo da mu je crknila in potem še ene par o tem piše to čisto nič ne pomeni). Ko bo Abit naredil konkretno nforce2 plato, da jo bodo overclockerji začeli kupovati se bodo tudi tu začeli pojavljati problemi, jaz pravim da spet večinoma po krivdi uporabnika. Kar se pa same kvalitete Abitk je pa tko, tko nič da bi vriskal imajo svoje probleme. Na xtremu ima Abit zelo močno bazo skoraj fanatičnih navdušencev, Epox uporabniki pač niso tako glasni :) kar se pa 3dmarka tiče so razlike ampak spet vprašanje, malo se po orbu zapelji Epox plate so v pravih rokah večinoma na zelo visokih mestih, tako da 500 pik malo morgen. Jaz se bolj obračam k tistem kar je trenutno najbolje nima veze če ja Abit ali Epox. Na VIA je bila 8k3a v vsem čisto primerljiva KX7/KD7e tako da ni bilo potrebe po menjanju, ker so mi bile določene zadeve zelo všeč, na nforce2 sem zdaj večino zadev poštimal in je OK samo še OVP me zeza in zaradi tega bom probal tole Abitko, če bo vse tako kot je treba bom prvi ki jo bom takoj hvalil. (Abitke so bile moje prve oc. plate BH6 kt7, kt7a)
gamer ti tistih 500 pik ne boš kar tako videl, ker te razlike nastajajo (če) v močno navitih, totalno potweakanih sistemih. Če bi bilo 500 pik razlike na default nastavitvah bi bila to daleč najhitrejša plata in bi to bilo vidno v vseh navadnih testih.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

pele-on ::

Zdej pa da ne bom odpiral nove teme mi povejte kaj naj kupim epox 8rga al abit s 1.2 verzijo.Zanima me predvsem za navijanje kje bom lahko več navil.Cena pa ni pomembna

borchi ::

epox 8rga al abit nf7 r1.2???!!!

to sta ja čist dve različni plati, ane??!! prva ma ICP (integrirana grafika), druga ne. zakaj se ne odločaš med 8rda+ in nf7? samo zato ker ma 8rga+ nastavljanje vdd v biosu? a je vredno 10k sit?
l'jga

pele-on ::

Men je vredno.Vem da ma integrirano grafiko pa še ta je zlo slaba sam bi rad mel da se nastavlja v biosu vdd k se mi ne da delat modifikacije pa še kej lahko zajebem.Rajši dam 5k več pa kupim epox 8rga.

borchi ::

5k? kolk pa je cena 8rga+? ko sem js klical v mlacom je bla cena 44k sit. to je blo 10k več kot 8rda+. a je zdej cena nižja? a jo majo na zalogi?

js mam 8rda+ z lepim vdd modom in brez problema pridem do 210MHz. me pa mika 8rga+, sam ne zaradi vdd v biosu ampak zaradi integrirane grafične, ker ne rabim boljše grafične (sedaj imam gf2 ti, ki verjetno ni kej dost hitrejša kot integrirana v nf2 IGP-ju). če bi lahko prodal mojo 8rda+ za kake 29k sit in gf2 ti za 10k, bi verjetno nakraspal tistih 5k za 8rga+. kak interesent?
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borchi ()

gamer ::

a se zdej sploh splača čakat al ne? k jest res nebi čaku več kt kkšn tedn al pa kej malga dlje... drgač pa epox... zakaj ste jo poimenoval eposs?:\ :\

pele-on ::

Oprosti sam jaz to plato dobim za 35k tako da mi je vsejen.Milsim na plato epox 8rga+.Zato bi kupu to plato.

Malecky ::

ja se pozna 500pik napram 8RDA+ s5 v 3Dmarku kjer je Abit zmeraj zarad nastavitev vladal (sj vsi poznamo Epox timming throttling da so sploh delale stabilno). Še neki te vprašam...kolkrat si moran na 8K3A+ menat bios da je ratala uporabna plata? Za kx ti ga od prve verzije ni blo treba nadgradit da je bla top plata...8K3A je bla pa na začetku...o domače povedano sranje in si noben overclocker ni dolgo lastil te plošče (razen Eposs fanatiki:))

Vsak telče ma svoj vesele..če bi mel ram bi mel že 8RDA ampak zarad reklame itak čakam na Abit..pa tudi zaradi mojega zdravja...:8)

«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero nForce2 plato (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Kaj kupiti
47930347 (16942) Jaffa
»

Iščem dobre - res dobre RAMe (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1308760 (6488) WhiteWolf
»

Obvestilo za vse lastnike NF7-S 2.0 in mogoce starejsih (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
995492 (3739) Clemento
»

May the nforce2 be with you :) (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Navijanje
73231765 (18592) OwcA
»

Katero nForce2 plato?

Oddelek: Kaj kupiti
241264 (833) Wox

Več podobnih tem