» »

Katero nForce2 plato

Katero nForce2 plato

««
4 / 10
»»

WhiteWolf ::

Na škatli naj piše: CR18D/MCP-T za variante z bolsim zvokom(SoundStorm) in CR18d/MCP za varianto z malo slabsim zvokom(C-media)!

gregor ::

o.k

kaksno nforce plosco priporocate ce me navijanje ne zanima, bi pa rad imel na plosci lan, sb, fw

ali lahko nekdo razlozi zgodbo "dvokanalnih" ddr pomnilnikov ker teh zadev ne obvladam, ali moram imet 2 x ddr po 256 mb ali lahko 512 mb,
ali je ta zadeva odvisna od plosce ali pa moram imet tudi poseben ddr

hvala

mato22 ::

Pri Nforce2 platah imaš možnost dvokanalnega delovanja rama. se pravi da ti 2x256 rama deluje hitreje kot 1x 512.
Lahko daš noter tud samo en ram za 512MB samo zakaj nebi izkoristil dual DDR saj je 2x256 rama skoraj enaka cena kot 1x512.
Plošča mora temeljiti na Nforce2 čipovju ker le te podpirajo dual DDR, ram pa ni nič posebnega le navaden DDR SDR ram, vendar moraš za dvokanalni način kupti 2 ploščici z enako kapaciteto, se pravi 2x256, ali 2x512,...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mato22 ()

WhiteWolf ::

Priporočam ABIT NF7-S rev 2.0! Ima(USB 2.0, Firewire, SATA RAID, LAN, zelo dobro zvočno 5.1-ima več vhodov izhodov kot konkurenti, tudi optični izhod, uradno podpira nove bartone, AGP 8X,....možnost spreminjanj VDD-ja iz biosa do 1.7V,...

Zgodovina sprememb…

frenk ::

WW:kva si mislu s tistmu vdd-jem do 2.7V??:\

WhiteWolf ::

Sorry, saj ves, da sem mislil do 1.7V

falotXP ::

Se pravi, da po vseh teh debatah; ste se odločili, če hočeš imeti plato, ki omogoča navijanje, dober zvok, ter SATA, in še nekaj novosti (npr. podpora procesorjem z 400FSB-jem, AGP 8X...)moraš kupiti ABIT NF-S r.2.0???!! (razen nekaj izjem, ki se ne strinjajo z tem) Ali je to zaključek ali pa ima še kdo kaj za povedati?

boštjan ::

glede dual chanel še to.da ne bo kdo mislo da mora met samo 2X256 da bo DC,lahko mate tudi 2X512 itd. Pa še nekaj ni dovolj da sta rama iste kapacitete,morata met enako hitrost(3200 npr) in istega proizvajalca.
glede poplnega soundstorm zvoka pa ,da trenutno abit nf7-s verzija2.0 to vse ma,pri 8rda+ pa še je treba tisti spdif out dokupit

kuglvinkl ::

Kje pogleat, če je nForce 2 Ultra 400 (super r-type, wild specs! fast! :))? Če ti ne piše v knjižici priloženi plati, snameš NB HS(F). Namreč, ta NB nima več kovinske ploščice.
Your focus determines your reallity

boštjan ::

mislim da folk bolj zanima,kako to v samo trgovini pogledat in jemanje NB coolera dol v trgovini je bolj tako,ne

kuglvinkl ::

Aha, to gre tako. Vprašaš, če ima na plata omenjeni čipset. Če reče da, potem rečeš, da jo kupuješ samo iz tega razloga. Če se kasneje izkaže nasprotno, uveljavjlaš napačno izpolnitev.
Your focus determines your reallity

boštjan ::

vse lepo in prav,samo,vsaj jaz sem taki, da ko nekaj kopujem kopujem tako da mi ne bo treba spet nazaj v štacuno laufat in čakat da mi bodo zamenjali, za tisto kar sem hotel. Denara pa mi ne bodo vrnili, čeprav bi ga morali, ker ne vodijo take plitike pa čeprav si zagrozo z inšpekcijo.

kuglvinkl ::

Jah, blame Canada! Če nisi ziher, da te trgovec ne probal nategnit, pač ne greš k njim. Vem, da imajo trgovci težko delo, ker jih že PR oddelki proizvajalcev načrtno jebejo, samo, to je njihov kruh! Oni so se dolžni seznaniti kakšne produkte pordajajo. Te stvrai niso hec v stilu aja? napačna plata je? Ammm bomo zamenjal.
Your focus determines your reallity

Dr_M ::

use kar mors pogledat je revizija plate?!
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

sash ::

in če je revizija 2.0, pomeni to ...
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Dr_M ::

...da je su kekc s traktorjem po burek.

nf7 2.0 ma takoimenovan "ultra" nf2 NB.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dr_M ()

sash ::

torej če te zaj prav razumem so vse plate reviziije 2 ti. ultra 400, ali pač ne
--------------------
Think different...
TOROiD Group

kuglvinkl ::

IIRC niso vsi rev 2.0 imeli novega NB.
Your focus determines your reallity

Dr_M ::

kolikor jaz vem je bila rev2 izdana samo zaradi novega NB-ja.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

gregor ::

Kje se v sloveniji najceneje dobi abit nf7-s v2 plosco, oz se jo da kje na stajerskem poceni dobit

hvala

lp

WhiteWolf ::

Glede na to, da je Sunrise uvoznik, predvidevam da bi jih skoraj morali imaeti najceneje, ali pa vsaj najnovejse steping, ker jih prvi dobijo! Vsaj mislim tako, naj me kdo popravi, ce se motim!
http://www.sunrise.si/info.html

Aja, so menda prvi, ki zelo hitro odgvoorijo na mail(meni so vedno v roki 15 minut)! Dopisoval sem si z Alešom in je bil zlo zlo prijazn! Poleg tega, ko sem najprej mislil, da je kaj narobe s plato, ker ne gre visje od 190 v duallu, so mi jo bili pripravljeni zamenjati(najprej pregledati), vendar sem potem zvedel, da je problem samo z Kingston rami, sedaj cakam na nov bios! Cena e bla takrat 37.100 ce se ne motim!

Zgodovina sprememb…

sash ::

@ gregor obišči PCSisteme (bivši PCX) na Gosposvetski, men sojo zrihtal iz dans na jutr :D , pa še prijazni so bli z raznimi nasveti
--------------------
Think different...
TOROiD Group

morphling1 ::

rev2.0 mora imet 1C stepping , če ne je napaka v pakiranju. Tudi Abit dela razliko, saj je pri rev 2.0 to vidno napisano tudi na škatli (pri ostalih revizijah tega ni bilo)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Clemento ::

Jap potrjujem Morphovo trditev. Jst sm dobu NF7 v2.0 in je rev SB C1 se pravi A1 ali nforce2ultra...
*Epox 8rda+, XP2600+@stock speed, TT Silent Boost, AS5, Ati AH3650
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO

Zoidberg ::

čipset more bit CR18D
Just keep on trying, keep on flying. I will be the light.

DjTonic ::

sash tudi jaz sem svojo NF7-S (rev.2.0) dobil v PCSistemah zdaj jo že imam sigurno 14 dni ;) .

mare87 ::

Count me in>:D---> Pcsistemi

sash ::

No se tud jaz jo imam že kr nekaj časa, fraza "iz dans na jutr" je bla mišljena kot pohvala trgovini da so hitro zrihtali robo :D
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Marjan_2 ::

Edina stvar ki meni nikoli ni jasna je to, da ne vem če je SB na plati dober ali ne.


Ene plate kao imajo samo SB "codec"?? medtem ko imajo ene "ta prav" 6-kanalni SB gor...??? Men sploh ni več jasno. Hočem eno poceni plato z NF2 čipovjem, integriranim lanom in zvočno kartico, ki je DOBRA (ne obremenjuje procesorja). Kje to vidiš kakšna je zvočna? Če piše da je 6-kanalna, pomeni to da ima svoj "procesor" ali je lahko tudi ta nekako bolj softverska kot ne?



Al sem pa jaz čisto zmešan kar se zvočnih tiče?



bleh

Zheegec ::

Recimo 8Rda+ in pa NF7-S imajo soundstorm (kompatibilne) zvočne. Saj za average gejmerja tistih nekaj FPS res ne pomeni veliko dokler imaš nek stereo sistem.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Tarzan ::

Zanima me, ali ima Abit NF7-S tudi kakšno obliko overvoltage protectiona?
Do 2.06V mi še normalno deluje (T=46°C), če hočem pa voltažo procesorja zvišati na 2.1V ali bognedaj še kaj več sistem ali postane nestabilen (počasen, kmalu po zagonu postane popolnoma neodziven), pri višjih voltažah (2.15V) pa se sploh windowsi ne zaženejo do konca. Windows XP logo kaže 4× dlje kot je to normalno, potem pa ga zamenja črn zaslon.
Northbridge je hlajen vodno, prav tako procesor in temperatura ni problem.

Isti procesor sem fural na 2.1V z Abit KD7 matično plščo, tako da močno dvomim, da bi bil procesor občutljiv na visoko voltažo.:|

Jutri bom poskusil še z novejšim BIOSem, če bo stvar kaj drugačna.

frenk ::

tarzan:kot prvo naj ti povem da ni nobenga overvoltage protectiona ampak overcurrent protection, ki pa se mu delno izogneš s hlajenjem mos-fret elementov...do kolk voltou ti bo šu vcore je pa odvisn tud od proca...eni pokurjo več toka in manj napetosti pr drugih je pa spet obratno...jest mam dlt3c(1.5V) in ne pride preko 1.9V, dut3c(1.6V) pa pride na 2.2V BP...seveda ob hlajenih mos-fet-ih:D

MALJUTKA ::

Frenk: A ni tale resitev z hlajenjem mosfetov samo za epox 8rda+ ?
Tarzan: Na koliko procentov imas pa v BIOS-u nastavljeno funkcijo CPU thermal throttling?

Tarzan ::

Če Mosfete hladiš, pomaga vedno, neodvisno od plate. Je pa res, da so nekatere plate na to bolj ali manj občutljive (kvaliteta mosfetov, kako daleč narazen so,...)

Čudna reč, danes sem za foro probal dat memory na 200MHz iz 213MHz, in sem lahko dvignil voltažo do 2.2V brez problema. Če to naredim z višjo voltažo crkuje še vedno.
Opazil sem tudi, da mi RAM deluje dosti slabše kot včasih (Corsair XMS PC3200 cas2) in sicer ne spravim ga več na 213MHz!!?? Nima veze, če znižam multiplier, vedno se v windowsih resetira. Napajalc je več kot dovolj dober (420W by Chieftec - Čiftek).

aja, pozabu... na disabled mam, ker ne maram, da mi procesor upočasnjuje brez veze, sej temperatura redko doseže 50°C (če sploh).

Strange:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tarzan ()

MALJUTKA ::

Tarzan: Jaz imam popolnoma isti RAM kot ti; Corsair CMX (xms) 3200/256 C2 Platinum Series (srebrne barve) in mi gre brez problema na 2,9 V (dejansko 3.02 zaradi overvolta) na 220 FSB pri 3,2,2,cas 2. Lepo, ne?
Glede voltaže proca pa je pri meni tako: Gre mi nastavit vse voltaže, le pri 1,875 mi plata piska zraven, čeravno dela vse normalno. Čudno.

Tarzan ::

Moj ni srebrn, ampak je črne barve.
Čudno se tole obnaša, mogoče bom prodal ta dva čipa in kupil TwinMos-a iz mlakoma. Ali je kdo probal, kako deluje ram iz Mlakoma na tej plati? Po mojem se najbolj splača kupit 2 × 256MB PC3200 DDR TwinMOS/Winbond, je res? Rad bi prišel do kakšnih 230MHz z nizkimi timingi.

asPeteR ::

ja TwinMos is Mlacoma, prav lepo dela na tej plati NF7-S, tam do 225 stabilno ... Seveda se vidi, da je ovira chipset (oz. Vdd).

Pomoje za 12k sit(256MB rama) winbond bh-5 cipi so trenutno ODLICEN deal.

slawc ::

Sedaj pa nekaj konkretnega:

Asus A7N8X ali MSI K7N2 Delta-L ??????

Kaj je bolje, cena je priblizno enaka (ok no ... MSI scepec cenejsa)?

Ausova plata ni nujno FSB400 po defaultu (baje flashanje to odpravi).

Ce ze priporocate drugo plato, bi mogoce se napisali kje v München-u se jo da nabavit?
LP, Slawc

Zoidberg ::

Asus je za to kar ponuja predraga doma imam trenutno epox 8rda+ in abit nf7-s 2.0 pa moram reči da obe plati sekata. Tako da moj predlog je znan abit ali epox.
Just keep on trying, keep on flying. I will be the light.

Nazgul ::

Še eno vprašanje glede Abitke: ima namreč funkcijo imenovano "5 Bit Frequency ID", s strani proizvajalca je zadeva obrazložena s primerom:

"By ABIT 5-bit FID Override technology, users can get variety of CPU over-clocking sets.
For example, if user gets a AMD Athlon XP 2400+ CPU by 133MHz (FSB)x15(Multiplier)= 2000MHz(CPU/DDR=133/166), that means user only can adjust the FSB to get an over-clocking performance without 5-bits FID override technology.

Otherwise he can adjust the frequency through 5-bits FID override by 166MHz x12=2000MHz (CPU/DDR=166/166) or 100MHz x20=2000MHz (CPU/DDR=100/100)to gain a best performance platform. "


Kaj to pomeni da lahko pri Abitki tudi brez odklepanja procov (povezovanja mostičkov) poljubno spreminjaš multiplier?

mare87 ::

Da. Probal že do 15x več pa ne. Mora delat!

Nazgul ::

Ali res poljubno? Sprašujem še enkrat ker pri onem primeru zgoraj ko spreminjajo multiplier ostaja internal clock vedno isti (2000Mhz).

Ali majo samo Abitke to lastnost?

Jaffa ::

Meni pa včeri odpovedla 8rda+. Lahko furam procesor le še na 500MHz (prej je delal na 2310 @1,675V, zdaj ko je blo vroče). 600MHz že ni več stabilno... Tranzistori so se po mojem razfukali. En cajt sm mel hladilke gor, pa so mi dol padle, ko sm nekaj delal, pol se mi pa ni dalo več nazaj davat. Na drugi strani borda, tak ko so tranz., je plošča malo bolj rjava...8-) Drugače pa mašin je laufal zaj menda kr ene 4 mesce 24/7 in SETI.

Je že imel kdo tak problem ?
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Nazgul ::

Holy shit!!! |O Kak se je pa to lahka zgodlo?! Sej nisi mel voltažo tolk visoko. Čudno. Kater napajalc pa maš, če smem vprašat?

frenk ::

nazgul...ja loh pa da je pač več toka potegnil


jaffa:dej probej reklamirat>:D

Jaffa ::

Mi bil board. Bi bil bolj vesel, če bi bil. Ker procesor je težje dobit dober, kot pa board. Torej procesor ne gre stabilno, če je FSB več kot 100. To pa se je zgodlo kr na1x. Nič nisem menjaval komponent... Vgasnem mašin pred nevihto in ga vžgem, ko je blo konec in težave so bile tu :) Napajalnik imam pa 360W Chieftek. Je pa on konektor za napajanje plošče tam pri 5V tud malo rjav... Preslab napajalnik ?

Aja, glede reklamacije borda me sploh ne skrbi, tud če bi bil bord, ker sem ga kupil v takšni trgovini, kjer sploh ne komplicirajo pri garanciji...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Fury ::

ce te prov razumem pravs da je proc kriv? in ne plosca? jao :) seprav se je proc napol pokvaru?! :)

ce mas rjavkast kontakt je zlo mozno da je bil rahlo slab stik na ATX konektorju..

Jaffa ::

Ja, tak je praktično neuporaben. KOntakt je bil dober, pa itaq je samo pri eni rdeči liniji rjavo, tak da kontakt je po mojem bil ok.
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

frenk ::

jaffa:kako pa veš da je biu kontakt dober??...probej z voltmetrom zmert...ponavad je kontakt razloh za skurjen konektor...kr mophlinga upraš k je že meu tak problem:D

Tarzan ::

Jaffa, pomoje je zanič napajalnik, preden nabavljaš novo plato ali procesor, probaj zagnat z drugim napajalnikom. Sem imel enak problem, kriv je bil pa napajalnik. Enako zažgano okoli rdečih žičk, nestabilno pri višanju voltaž, nezmožnost doseganja visokih FSB frekvenc (no ja do 170MHz je vseeno šlo:\ )...

Jure
««
4 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

plata za 15k sit

Oddelek: Kaj kupiti
341625 (1267) minirac
»

kaj moram pazit pri nakupu nforce2 plat

Oddelek: Kaj kupiti
241573 (1211) smirnof
»

Matična plošča Asus A7N8X Deluxe vs. Abit NF7-S

Oddelek: Strojna oprema
291336 (1076) Caligula
»

Katero plato-NUJNO

Oddelek: Kaj kupiti
231310 (977) boštjan
»

Nakupi matičnih plošč za amd (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
595757 (4492) frenk

Več podobnih tem