» »

Zvok prek HDMI

Zvok prek HDMI

Narayan ::

Povezal sem tole grafično kartico z LCD televizorjem preko HDMI kabla. Zdaj imam pa problem, ker ne vem točno s katerim kablom moram povezati spdif header na plati z spdif headerjem na grafični. Plata je GA-G33M-S2, link do manuala pa tukaj. Ko sem kupil grafično, sem dobil nek mali kabel, ampak ni videt, da bi kamorkoli pasal.

Mi lahko kdo pomaga kje sploh začet iskat takšen kabelček? Hvala za pomoč.

Lp

win64 ::

Preko hdmi lahko tudi zvok prenašaš. Samo v windowsu nastaviš, da je privzeti zvočni izhod preko hdmi(če ti ni že samo nastavilo, ko si ustavil kabel)

Narayan ::

V nastavitvah se je nastavil digital output, ki pa je nem. Druga opcija je speakers, ki pa tu nima veze. Moram znotraj računalnika povezat grafično in zvočno na plati, da se bo zvok prenesel. HDMI kot tak pa seveda ima oboje že v osnovi. Hvala vseeno.

pierch ::

Leta nazaj sem tudi sam iskal ta kabel, pa razen na eBay-u ga nisem nasel. Poleg tega se tudi ugotovil da se kabli oz. konektorji razlikujejo od proizvjaalca do prozivajalca (imel sem BFG GF 9800GTX+). Na koncu sem pa potem zamenjal graficno in tudi kabla nisem vec rabil.

Na hitro sem pogledal manual od tvoje maticne in videl, da mas na strani 8 spodaj levo SPDIF_IO (glej tudi stran 31). To mislim da bi moral biti pravi konektor. Vprasanje pa ce mas ti tak kabel.
Pierch

Narayan ::

Ta konektor sem našel, ampak kabel ki sem ga zraven dobil, ne paše. Mislim, da se ne bom več s tem ubadal, zvok prek TVja ni bogvekaj :)

Boobiz ::

Zihr lahko prenašaš zvok preko HDMI. Jst sm to pogruntal šele 1 teden nazaj ko sm updejtal na zadnje driverje za grafično kartico in so mi windowsi po tem avtomatsko naštimali NVIDIA HDMI audio, sam prej nisem niti opazil da je mogoče.
I'm drunk, what's your excuse?

Frenckie ::

Desni klik na Speakers pa poišči nekaj v stilu ''predvajalne naprave'' pa vključi HDMI Output , potrdi in to je vse. Seveda moraš imeti vse potrebne gonilnike za grafo.
To je to. Jaz pri AMD Ati-jevi grafiki nikoli nisem imel problemov. Je pa res, da vsaka nastavitev ni vedno prijela takoj. Potreben je tudi ponovni zagon.

blackbfm ::

Bistvo je v tem da nekatere (starejše?) grafe nimajo integriranega čipa za zvok, zato jo moraš predhodno povezat s kablom na zvočno kartico ali osnovno ploščo.

Šele potem so na vrsti driverji in nastavitve v win.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

Narayan ::

blackclw, bo kar držalo ja. Za tale moj HTPC bi pa skoraj raje videl ATI, imam občutek, da so driverji boljši, ampak kot rečeno, bom rešil drugače - bom raje priklopil na receiver in obstoječe 5.1 zvočnike. Hvala da ste si vzeli cajt.

blackbfm ::

Kar se driverjev tiče so atijevi bolj šlampasto narjeni. Kakšno stvar morem znova in znova nastavljat pri povezavi na tv, res pa da verjetno nimam najnovejših driverjev za svojo grafo.

Frenckie ::

Jaz nimam problemov z gonilniki Ati-jeve grafične.
Imam tudi nastavljeno obveščanje iz AMD, ko pride novi gonilnik (popravek) za moj tip grafike (stara je že poldrugo leto).
Na začetku sem se tudi sam lovil glede nastavitev za TV.
Sem tudi sam imel pred leti neko grafično, ki sem ji moral povezati audio vhod z audio izhodom integrirane zvočne kartice in to s kablom in 3,5mm jackom.

SimplTech ::

Slučajno sem včeraj v eni drugi temi zasledil en vodič o povezovanju SPDIF headerja na matični z grafično, da potem dobiš zvok čez HDMI kabel. Mogoče kakšna informacija tam notri pomaga: klik

BorutK-73 ::

Za HDMI audio je najboljše, da ko prižgeš PC, na tv preklopiš na HDMI vhod in počakaš da se Windowsi zaženejo.
Tako delam jaz in nimam problemov z zvokom. Če nimam TV na HDMI pa zvoka ni. Imam pa ATI4850.

Zgodovina sprememb…

blackbfm ::

zvok mora delat brez rebootanja


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1963564152 (3481) anjica
»

DVI(PC)--->HDMI(TV) ni zvoka (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6321328 (10440) BorutK-73
»

Iz grafične kartice pride samo slika brez zvoka.

Oddelek: Zvok in slika
112236 (2022) damirez
»

HDMI kabel ne prenaša zvoka?

Oddelek: Zvok in slika
327660 (6567) kontra
»

DVI -> HDMI na LCD 42LG5030 brez zvoka?!

Oddelek: Zvok in slika
397529 (5309) milos75

Več podobnih tem