» »

Kupil Slušalke - Razočaran ?

Kupil Slušalke - Razočaran ?

shadeX ::

Lep pozdrav.

Danes sem po pošti dobil slušalke ki sem jih naročil na mimovrste. link : http://www.mimovrste.com/artikel/126011...
Potreboval sem slušalke z dobrimi basi(rad poslušam veliko glasbe) in tudi z mikrofonom, saj ga uporabljam za igre. Ko sem jih priklopil in začel predvajati glasbo sem bil navdušen nad basi in kristalno čistim zvokom. Vendar nekaj me je zelo razočaralo. In sicer jakost zvoka. Slušalke sploh niso dale tiste prave jakosti zvoka. ( slušalke, ki sem jih dobil zraven telefona - za v uho, so imele večjo jakost kot te ). Poizkusil sem na računalniku, telefonu in prenosnem računalniku. Povsod je isto. Nato sem že preveč obupan poiskusil še na Televiziji. In glej ga zlomka, slušalke so oddajale tisto pravo jakost in sicer toliko naglas da je bilo že nadležno zaradi prevelike glasnosti.

Zakaj je tako?? Kaj lahko naredim da bom imel na računalniku tako jakost kot na TV ( v windowsih mam glasnost do konca, v winampu mam do konca, inštaliral sem driverje zvočne na novo... še vedno.. ni tiste jakosti ) prosim za nasvete..

Furbo ::

Kje pa zdaj nastavljaš glasnost, na slušalkah ali na računalniku?
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

shadeX ::

Možnost nastavitev jakosti imaš na slušalkah in računalniku. Ponavadi imam na slušalkah do konca in v windowsih do konca. Nastavljam samo v Winampu..

hojnikb ::

V Winampu naštimaš v equalizerju PREAMP do konca in je problem rešen.
#brezpodpisa

shadeX ::

@hojnikb

sem. tudi to ne deluje. Še vedno ni tiste prave jakosti..

Ubistvu sem kar malo obupan. Že misu na to da sm zej vrgu 30 € proč, me spravlja ob jok. Sej vem da ni dost, sam 30 € je 30 €...

sam če na tv dela tko kot bi moralo, pol mora delat tudi na računalniku? Mislim, nisem neki novinec kar se tiče računalništva vendar kaj takega še nisem zasledil...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

s1m0n ::

Nič ni narobe ne z računalnikom in ne z slušalkami!
Te slušalke imajo visoko impedanco za katero računalnikov izhod ni primeren (dovol močan) ker ni ojačan (računalnik nima ojačevalca zvoka).
Zvočniki priklopljeni na računalnik (recimo pri meni X-230 od logitecha) imajo vgrajen svoj ojačevalec, da ojačajo signal od računalnika in zadostno poganjajo zvočnike! Na televiziji prav tako deluje ker ima vgrajen ojačevalec!

Vse kar rabiš je kak ojačevalec za slušalke (je tega kar nekaj) ali pa, če imajo računalniški zvočniki vgrajen svoj ojačevalec in tudi izhod za slušalke bo tudi delovalo!

shadeX ::

@S1m0n.

Zanimivo je kar si povedal. Imam iste zvočnike kot ti ( X-230 od Logitecha ). Slušalke sem priklopil v vhod od desnega zvočnika. Rezultat je isti...
sploh nemorem verjet da se to res dogaja... mislm..

ps: za vsak slučaj sem šeenkrat šel preverit našo 12 let staro Televzijo. Vklopil sem program na MTV in priklopil slušalke. Glasnost je neizmerno visoka. Res že nadležno visoka za poslušanje..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

s1m0n ::

Misliš v vhod na desnem zvočniku ? Vhod, ki je namenjen slušalkam ? (levo od gumba za glasnost)
EDIT: mislim, da gre ta vhod mimo ojačevalca od X-230, toraj je isto kot, da bi priklopil na računalnik!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: s1m0n ()

shadeX ::

um.. tam ja?

bullet321 ::

Mogoče imaš preko televizije več visokih tonov( še po možnosti popačene), na računalniku je bolj definiran zvok, več basa in čistejših tonov, ker tudi te integrirane zvočne so že solidne. Res je sicer da nima ojačevalca, ampak vseeno.
Samo moje mnenje

Edit: S1m0n ja, mislim da gre ta vhod mimo ojačevalca.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bullet321 ()

shadeX ::

aja najbrž sem te narobe razumel pri prejšnem postu. Sem razumel, da če priklopim slušalke tja, bi moralo zaradi vgrajenega ojačevalca v zvočnikih normalno delat? saj si mislil tudi to?

@bullet321, Mogoče imaš med drugim tudi prav. Na računalniku ( po mojem mnenju, mam dost basov pa manj visokih tonov )

Sedaj se tud med drugim bojim , če bi kupil druge slušalke ( raje jih ne bi ), da bi bilo isto. Kar se dogaja tukaj je pomoje skregano z vsako logiko. 12let stara TV > PC .. pff

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

s1m0n ::

Nič ni skregano z logiko, slušalke majo visoko impedanco 16 Ohmov, rač zvočniki večinoma 4 kar je velika razlika! In ni dovolj moči za slušalke!
Če imaš doma kak radio (hi-fi) tam morajo tudi slušalke delat 1A.

Drugo ti ne ostane kot ojačevalec za slušalke (lahko si ga tudi sam narediš z USB napajanjem...)

dëych ::

Boš moral dat vsaj ene 50-80€, če hočeš karkoli pametnega.

Za poslušat kaj takega (uporabljam tudi sam):
http://www.audiopro.si/index.php?page=s...

shadeX ::

Hvala s1m0n za odgovore. Se pravi.. če hočem slušalke, ki bodo pač "šopale" morajo imeti nizko impedanco??

Brane2 ::

16 Ohmov so dokaj nizkoohmske slušalke.

Ponavadi se 32-Ohmske navajajo kot "računalniške". Imel sem Sennheiser HD595, ki so bile 50OHmske, pa so na računalniku delale kar v redu.
On the journey of life, I chose the psycho path.

frudi ::

Ne vem sicer, kaj je v tvojem primeru narobe... ampak treba je razčistit, 16 Ohm ni visoka impedanca za slušalke! Zvočne kartice komot poganjajo slušalke s 50 in več Ohmi (celo 100 ali več Ohmske, vsaj kar se tiče glasnosti), tako da jim za 16 Ohmske nikakor ne zmanjka moči.
Pa ne primerjat impedance slušalk z impedanco zvočnikov; slušalke rabijo le delček moči, ki je rabijo zvočniki.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

shadeX ::

Ok. Je še ena stvar vredna omembe.

7let nazaj sem dobil za rojstno dnevno darilo Genius slušalke ( zelo odlične naglavne slušalke z vgrajenim "vibratorjem" - Se je tresel po basih ) ki jih imam še sedaj vendar mi ne delujejo več tako dobro ker so že stare in zelo uporabljene. Ko sem imel še prejšni računalnik sem imel slušalke do konca in sem brez problema užival v glasbi z visoko jakostjo. Te slušalke imam priklopljene tudi na ta računalnik in spet ne dajo tiste jakosti kot pred 7 leti nazaj. Rekel sem si: Ok slušalke so pač stare in sigurno se je kaj pokvarilo, vendar sem tudi te priklopil na TV. In SPET. Slušalke delajo tako kot bi morale..

prosim razčisite mi sedaj to..!!

p.s: Na prejšnemu računalniku so bile priklopljene v zvočno kartico. Na vseh ki sem jih jaz sprobal pa je zvočna na matični. A je mogoče kaj to krivo ? vendar spet bom rekel da dvomim...

Janac ::

kupi zvocno kartico Creative SB Recon 3D, ki ima vgrajen ojacevalec za slusalke, pride te 80é

Brane2 ::

Po moje je kaj narobe z driverjem za zvočno in ti ne pokaže vseh sliderjev ali pa so kje skriti in jih ti ne vidiš, pa imaš kak "Master" slider, ki vpliva na ta izhod skoraj na nuli...
On the journey of life, I chose the psycho path.

zcetrt ::

Odpri "volume mixer". Imel sem do konca glasnost "master", winamp slider pa je bil spuščen. Če sem dvigal glasnost v winampu ali master, nisem prišel do pretirane glasnosti. V mikserju pa sem potem prišel.

Morda. Čeprav tudi do konca glasnost ni ravno nevzdržna zame. Paše mi pa ena tretjina.
4.

Brias ::

pa kako model ne razumes da imas zvocno kartico brez koncne stopnje ki ti samo signal posilja in se samo z signalom igra, ce bi tvoj sound output priklopil na pasivne zvocnike, jih tudi ne bi poganjal ...

ce bi ta signal peljal na kak reciver, ali ojacavelec, veliko vecino stolpov, in priklopil na njihov headphones out bi ti tudi groovalo ...

ce malo pogledas po Mr. Googlu, vidis da tvoji logitech ne ojacajo signala za slusalke ...

1. ko vklopis slusalke gumb za jakost neha reagirati ( ker nima na kaj )
2. isto je ce das vklopis elektriko logitechu ali ne, glasnost je enaka


tako da ... malo para ... malo muzike ... :)

svenica ::

Na starih Logitech zvočnikih (Z-3) sem slušalke vtaknil
v vhod na zvočnikih, glasnost pa lahko nastavljal z volume gumbom.
Poskusi se poigrati še z nastavitvami v audio properties tako, da nastaviš
'default playback device' na slušalke oz. zvočnike.

SaXsIm ::

Sej zvočne kartice ponavadi imajo nek ojačevalec za slušalke, v tvojem primeru je pač malo šibkejši. Nima to nobene veze s tem, da na TV dela bolj naglas. Preveri sicer še vse nastavitve, mogoče imaš kje output dan na manj. Če želiš v winampu uporabiti preamp fader, moraš še EQ vključiti s klikom na gumbek ON.
SaXsIm

shadeX ::

ok zadevo sem razčistil in prišel do zaključka.

kot je Brias povedal, ko vklopim slušalke gumb za jakost neha reagirati, zato sem mislil da so tudi zvočniki kaj mogoče pokvarjeni ( ker ima oče slabše zvočnike in pri njemu ko sem vtaknil v zvočnike, slušalke je delalo kot bi moralo. gumb za jakost je deloval na zvočnikih )

Sam imam integrirano zvočno kartico in vsi pcji v hiši jo imajo. Zato je na vseh delovalo isto. Zadevo sem nesel do punce, kjer si lasti moj bivši računalnik, ki nima integrirane zvočne kartice. Zadeva je delovala veliko bolje kot pri meni, vendar še vedno ne prav do konca ( mogoče tja do ene 90 % ). Tako da sem prišel do zaključka da potrebujem samo malo boljšo oz. kar eno normalno zvočno kartico za dobro delovanje slušalk.

Pa hvala za mnenja in odgovore vsem =)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

Gray_Warden ::

zakaj imaš slušalke priklopljene na računalnik in ne na kakšne zvočnike z izhodom za slušalke? ne razumem tega sploh. že sama logika ti pove da je zvok boljši če so slušalke priklopljene na kvaliteten ojačevalec kot pa direktno na integrirano zvočno kartico...doooooooooooooooh.


ps.: podatek sem sicer iskal po temi vendar ga ne najdem...aha sem našel nekaj. Gumb za glasnost na zvočnikih ne deluje če so vklopljene slušalke?!? ajej to pa je to ko ljudje kopujejo šrot od zvočnikov za računalnik.


Rešitev: imaš mogoše kak stolp, ojačevalec ali receiver v sobi? Kupi pač stereo audio kabel in priklopi računalnik na stolp, ojačevalec ali receiver. Bo zvok neprimerno boljši in glasnejši kot na katerikoli zvočni kartici.

Dejansko se ti bolj splača kupit stolp za 100 eur kot novo zvočno kartico. Tvoje logitech zvočnike vrži proč, na računalniku boš imel kul zvok in slušalke bodo igrale neprimerno lepše. epic win.

Zgodovina sprememb…

s1m0n ::

X-230 sploh niso slabi :) Za kaj več pa maš Hi-Fi in ne računalniških.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: s1m0n ()

Gray_Warden ::

rezultat je crap zvok in očitno tudi nedelovanje gumba za glasnost pri vklopu slušalk.

100% potrata denarja.

s1m0n ::

Zakaj bi bil zanič zvok ? Gre za računalniške zvočnike ne za Hi-Fi super duper prostorski zvok :)
Pač za to kar jih rabiš so dobri. Za drugo pa imaš dobro zvočno in kakšne kvalitetne slušalke ali pa kak hi-fi sistem

Gray_Warden ::

tudi računalniški zvočniki znajo biti dokaj kvalitetni.

poglej dražje logitechove izdelie ali pa genius home theather.

Šrot za 30-40 eur (odvisno od trgovine) je dober le toliko, da slišiš zvok ko se windowsi prižgejo in ko te nekdo klikne na gtalku ali msnju.

Računalniški zvočniki so namreč še vedno ZVOČNIKI....ne boš verjel:D Tako kot obstajajo izjemon zanič audio sistemi obstajajo tudi zanič računalniški zvočniki. In tako ko obstajajo dobri audio sistemi, obstajajo kar vredu računalniški zvočniki.:D waw kakšna znanost:D


zakaj to pišem? ker hoče tip kupiti novo zvočno kartico, na kateri bo imel šrot računalniške zvočnike za 40 eur. wtf?!? Torej bo zvočna kartica vredna več kot zvočniki in slušalke skupaj????????

Dajte no:D:D:D:D

Zgodovina sprememb…

zvery1 ::

Definitivno prešvoh amp na zvočni... Sam imam AKG slušalke priklopljene na stereo končno stopnjo in ni da ni. Na zvočni komaj dajo kaj od sebe, pa je Audigy 4 zvočna.
AMD X6 1090T, 16GB DDR3, GF 750Ti, Gigabyte 890XA-UD3,
1 x SSD, 4 x HDD, running Ubuntu 14.04 x64

shadeX ::

Gray_Warden :: danes, 21:44:18
zakaj imaš slušalke priklopljene na računalnik in ne na kakšne zvočnike z izhodom za slušalke? ne razumem tega sploh. že sama logika ti pove da je zvok boljši če so slušalke priklopljene na kvaliteten ojačevalec kot pa direktno na integrirano zvočno kartico...doooooooooooooooh.


ps.: podatek sem sicer iskal po temi vendar ga ne najdem...aha sem našel nekaj. Gumb za glasnost na zvočnikih ne deluje če so vklopljene slušalke?!? ajej to pa je to ko ljudje kopujejo šrot od zvočnikov za računalnik.


Rešitev: imaš mogoše kak stolp, ojačevalec ali receiver v sobi? Kupi pač stereo audio kabel in priklopi računalnik na stolp, ojačevalec ali receiver. Bo zvok neprimerno boljši in glasnejši kot na katerikoli zvočni kartici.

Dejansko se ti bolj splača kupit stolp za 100 eur kot novo zvočno kartico. Tvoje logitech zvočnike vrži proč, na računalniku boš imel kul zvok in slušalke bodo igrale neprimerno lepše. epic win.






Logitech zvočniki so zame odlični. Nimam kaj metat proč. Še preveč dobri so in preveč glasni. zvok je čist in odličen. Hvala pa za mnenje. Vendar slušalke imam priključene na računalnik zato ker vsebujejo tudi mikrofon in imam v računalnik priključen tudi mikrofon. Preveč ste zakomplicirali vso stvar.

Prosim za zaklep teme. Potrebne odgovore sem dobil.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DAC pretvornik ali zvočna kartica?

Oddelek: Kaj kupiti
293610 (2002) puda
»

Logitech G430 - Glasnost porazna..

Oddelek: Zvok in slika
152493 (1977) iDare
»

Zvočniki in slušalke istočasno?

Oddelek: Zvok in slika
494808 (4401) eric_cartman
»

[Hi-Fi] - Debata: Dobre slušalke ali dobri zvocniki? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
10812492 (10075) Trancedeejay
»

Uporaba zvočnikov Hi-Fi komponente na računalniku?

Oddelek: Zvok in slika
135003 (4862) ;-)

Več podobnih tem