Forum » Omrežja in internet » Domača multimedijska postaja
Domača multimedijska postaja
dmi ::
Torej, v kratkem se bo gradila hiša v kateri želim imeti nek sistem na katerega bi bil vezal spletno omrežje, lokalno omrežje, NAS in TV.
Trenutno imam zadevo (v stanovanju) nekak postavljeno na star prenosnik na katerega je naložen freenas.
Sedaj pa bi na ta sistem pripel še TV.
Zanima me a obstaja kak TV, ki bi še bil sposoben bil zaznat lokalno omrežje, ali pa mogoče kak program/os ki bi znal opravljati s njim.
Sedaj vem da so tukaj razni xtremerji in tak šmorn, samo zanima me če bi se dalo zadevo speljati vso s enega sistema, potem pa mogoče samo še kak dodatek kot dalinec ali pa celo nadzorovanje preko telefona.
Odrpt tudi za alternative ... Samo, da bo tem manj kablovja in tem manj škatl.
Trenutno imam zadevo (v stanovanju) nekak postavljeno na star prenosnik na katerega je naložen freenas.
Sedaj pa bi na ta sistem pripel še TV.
Zanima me a obstaja kak TV, ki bi še bil sposoben bil zaznat lokalno omrežje, ali pa mogoče kak program/os ki bi znal opravljati s njim.
Sedaj vem da so tukaj razni xtremerji in tak šmorn, samo zanima me če bi se dalo zadevo speljati vso s enega sistema, potem pa mogoče samo še kak dodatek kot dalinec ali pa celo nadzorovanje preko telefona.
Odrpt tudi za alternative ... Samo, da bo tem manj kablovja in tem manj škatl.
Voluharr ::
Letalec ::
Sam imam pod televizijo strežnik ki ima: File-share, vpn server, web server,svn server,local DNS server, DHCP server,SSH,VNC,VPN, torrent client. Poleg tega izvaja tudi routanje in firewall. Za povrh vsega pa je še media center. Na TV je povezan prek s-video, programska oprema pa je XBMC. Zadevo se da upravljati z tipkovnico, brezžično tipkovnico in konec koncev z USB daljincem za ~10€ tukaj. Moj strežnik sicer deluje na linux-u (Ubuntu) ampak XBMC je narejen tudi za windowse. Seveda je možno tudi upravljanje preko mobitela, enostavno preko VNC(remote desktop). Torej na androida naložiš VNC client,se povežeš na domači wireless odtipkaš ime tvojega strežnika in vola. Poleg tega imaš še drugo možnost. V xbmc omogočiš web interface. Tako v brskalnik na tvojem mobitelu vpišeš ime strežnika in ti odpre zadevo kot spletno stran, kjer klikneš na film ta pa se začne predvajat na TV-ju.
Torej ena škatla pod TV-jem za vse!
Torej ena škatla pod TV-jem za vse!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Letalec ()
dmi ::
Hvala za odgovora.
Sicer razmišljam nekaj bolj v tej smeri kar si predlagal, ti letalec, ker sem včeraj potem še malce gledal windows media center in boxee (program), ker mi doma bolj ali ne stoji en malce novejši prenosnik in bo vsaj dobil neko uporabo.
Bom pa pogledal še xbmc in mogoče kakšno drugo varjanto.
Sicer razmišljam nekaj bolj v tej smeri kar si predlagal, ti letalec, ker sem včeraj potem še malce gledal windows media center in boxee (program), ker mi doma bolj ali ne stoji en malce novejši prenosnik in bo vsaj dobil neko uporabo.
Bom pa pogledal še xbmc in mogoče kakšno drugo varjanto.
TRIROG ::
Zares toplo priporočam Media Portal ... zadeva je res zakon... Sam imam pod tv-jem eno kištico, na kateri tečejo Win7 in Media Portal. V media portalu normalno dela T-2 TV, EPG, serije itn ... Ko uTorrent potegne s travnika novo epizodo serije, se mi avtomatično naloži opis in jo vidim v MP...Ko jo želim pogledati ( v MP) mi avtomatično potegne dol prave podnapise in voila ... že gledam ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TRIROG ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | XBOX kot [DivXvid] predvajalnik in še več (strani: 1 2 3 4 … 36 37 38 39 )Oddelek: Konzole | 171298 (10138) | kiFni |
» | Raspberry Pi za HTPCOddelek: Kaj kupiti | 6590 (5889) | GTX970 |
» | ASROCK -ION 330 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 18594 (9769) | OK.d |
» | HTPC sestava in programska oprema (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Zvok in slika | 60416 (22482) | umexteacher |
» | Sestavljane home serverjaOddelek: Kaj kupiti | 9972 (8808) | Dami |