» »

XBOX kot [DivXvid] predvajalnik in ĹĄe veÄć

XBOX kot [DivXvid] predvajalnik in ĹĄe veÄć

strani: « 1 2 3 ... 39

mato22 ::

Naj bo tole tema o XBOX konzoli, na Ĺželjo Stepnega Volka.
Verjetno bom kaj pozabil napisati, ker je resniÄćno veliko stvari, ki se jih da poÄćeti z Xbox-om. Torej, Äće vas ĹĄe kaj zanima, vpraĹĄate.

Kaj je to XBOX?


Microsoft XBOX je igralna konzola, ki se ob nakupu XBOX dalinjskega upravljalnika prelevi tudi v spodoben predvajalnik DVD filmov.
Hkrati je to Äćisto pravi raÄćunalnik. Ljudje so to zelo hitro ugotovili in ga MOD-ali - MOD-ificirali - in nadgradili z Linux operacijskim sistemom. Ker uporablja TV ekran kot svoj zaslon, je tako bil razglaĹĄen za najcenejĹĄi raÄćunalnik na svetu.
Sam Xbox je kompaktno zapakiran v lepo oblikovano Äćrno ĹĄkatlo iz plastike :), ki se jo, kot reÄćeno prikljuÄći direktno na TV (tudi na elektriÄćno omreĹžje ne pozabiti >:D).

Poganja ga:
733Mhz Celeron,
64 MB RAM-a,
10- 8 Gb trdi disk,
DVD ROM,
Nvidia NV2A grafiÄćni procesor,
10/100 Mbit mreĹžna kartica.
To zadostuje, da vse igre delujejo gladko, ter ob najviĹĄji kakovosti. Zelo uporabna stvar je integrirana mreĹžna kartica, ki nam omogoÄća, da konzolo priklopimo na PC ali jo poveĹžemo v mreĹžo z ostalimi konzolami, ter tako igramo v veÄć igralskem naÄćinu
Konzola podpira tudi Dolby Digital in DTS zvok, ki ga lahko vkljuÄćite z ustreznim kablom.

V svoji osnovi je namenjen igranju iger in gledanju DVD filmov. Moj razlog za nakup je bil drugje od uradno moĹžnega: gledanje Divx ;) filmov, ter posluĹĄanja MP3-jev. Z obema neuradnima opcijama sem izredno zadovoljen, saj ni nobenih problemov s podnapisi, kvaliteta slike DiVX filmov je neprimerljivo boljĹĄa, v primerjavi s Divx ;) predvajalnikih. Zvok je enako fantastiÄćen.

Verzije XBOX-a:
ZaÄćelo se je pri verziji 1.0. Zadnja verzija je, Äće se ne motim, 1.6b. Med seboj se razlikujejo v samem vezju in Äćipih, ki so lahko razliÄćnih proizvajalcev. Poznavanje verzije in s tem njenga "drobovja" je pomembno posebej v primeru, Äće boste hoteli nadgraditi XBOX z dodatnim Äćipom.

Na kaj moramo biti pozorni ob nakupu?
Najprej kupimo konzolo, ki je, sedaj po dolgem Äćasu, dostopna tudi v naĹĄi predragi Sloveniji. Cena konzole se giblje od 35.000 - 55.000 SIT, odvisno od tega, kje jo kupite in kaj dobite zraven. Pri sosedih v Italiji in Avstriji se cene gibajo od 130€ - 200€, vÄćasih celo pod 130€.

Zelo pomembno je, kateri DVD ROM drive se nahaja v sami XBOX konzoli, ker nekateri DVD ROM-i ne berejo CD-R medijev.
V glavnem XBOX-i vsebujejo DVD ROM drive-e treh proizvajalcev:
- Philips,
- Samsung
- in Thompson
ReÄćeno je, da je Samsung najboljĹĄi in bere vse, takoj za njim je Philips, ki je malce slabĹĄi, ter kot najslabĹĄi: Thompson (ne bere CD-R medijev!)
Sam posedujem XBOX s Philips-ovim drive-om, ki mi je do sedaj bral ĹĄe vse medije brez problema. Tudi kolega, ki je pred 2-ma tednoma kupil XBOX v MULLERJU ima Philips-ov drivein mu bere vse. Zanimivo je, da sem zadnjiÄć drugemu kolegu lotal XBOX kupljen v Avstriji (Samsung-ov drive),ki zaÄćuda ni bral CD-R medijev?!
Pred nakupom vsekakor preverite kateri DVD ROM vsebuje konzola.
To storite tako, da pogledate obliko pladnja DVD-ROM-a:

Philips

Samsung

in Thompson


Kaj potrebujemo za modificiranje - modanje XBOX-a?
Recimo, da imate konzolo XBOX konÄćno doma. Sedaj bo potrebno preveriti katero verzijo imamo. Navodila, kako odpreti XBOX lahko najdete TUKAJ.
Ko odstranimo dvd-rom, ter trdi disk, Ĺže ob samem pogledu na osnovno ploĹĄÄćo lahko ugotovimo katero verzijo imamo. Navodila o tem so TUKAJ.

Z doloÄćeno verzijo se lahko lotite nakupa t.i. modÄćipa. Le teh je zopet kar nekaj vrst, vendar ne podpirajo vsi novejĹĄih verzij XBOX-a.
Moj modÄćip sem neredil iz bios Äćipa, ki sem ga odstranil iz stare osnovne ploĹĄÄće. TakĹĄen Äćip, ki sem ga uporabil jaz se lahko uporablja za XBOX verzije 1.0 - 1.5. Za novjeĹĄe XBOX-e ne pride upoĹĄtev, ker je samo vezje drugaÄćno.
Ampak ni nobenega problema glede tega, sa je veliko novih Äćipov, ki podpirajo nove verzije XBOX-ov. Sam sem imel doma 2 XBOX-a verzije 1.6, ki sem jih dobil, da jim nalotam Äćip in sem enostavno preko spletne trgovine naroÄćil Aladdin Advance SE modÄćip v Avstriji, ter ga dobil Äćez 4 dni. Zadeva perfektno deluje, hkrati je tudi s tem Äćipom veliko manj lotanja, kot s tistim, ki ga imam jaz. DrugaÄće obstaja ĹĄe veliko drugih. Malo po-Googl-ajte po netu.

Z nalotanim Äćipom, si morate narediti t.i. zagonski CD oz. "boot CD". Le tega si posnamite na na CD-RW medij, kerta tip medija berejo vsi DVD ROM drive-i.
Za laĹžje delo vam prilagam image file "Boot CD-ja" TUKAJ.
S sveĹže zapeÄćenim "Boot CD-jem" vklopite XBOX (CD obvezno v drive-u) in na TV-ju se vam bo pokazal Evolution-x dashboard. Sedaj greste lahko v nastavitve in pogledate IP samega XBOX-a. IP se nahaja v evox.ini datoteki in je ponavadi 192.168.100.10.
IP potrebujemo za povezavo XBOX-a s PC-jem, preko katere bomo vse skupaj naredili.
Za povezavo seveda potrebujemo UTP crossover kabel oz. Äće imate domaÄćo omreĹžje (hub, switch ali router) navaden UTP kabel.
Vse skupaj nastavimo tako, da se lahko preko PC-ja poveĹžemo na XBOX. Na PC-ju lahko vidite nekaj map XBOX-a.
Za vsak sluÄćaj si najprej naredite backup C: na xboxu = enostavno skopirajte celoten C: iz XBOX-a v poljubno mapo na PC-ju.
Sedaj izbriĹĄite celoten C: na XBOX-u in posnamite gor nov dashboard.
Sam uporabljam Evox 3935, za katerega menim, da je najboljĹĄi.
Ko je dashboard naloĹžen, odstranite CD iz pogona in ponovno vklopite XBOX. Sedaj se vam bo namesto originalnega dashboarda priĹžgal Evox dasboard, ki ima ogromno funkcij.
Prednost je, da lahko obdrĹžite tudi originalni dashboard. Detajlni postopki so navededni TUKAJ.

Po tej nadgradnji je Ĺže moĹžno uporabljati back-up igre.Za gledanje DiVX-ov si morate naloĹžiti program s codec-i, ki se imenuje "XBOX media center", ki se ga dobi na razliÄćnih mestih, sam ga ponavadi potegnem iz kakĹĄnih torrent strani. Recimo tukaj.
Program s PC-ja preko mreĹže skopirate na XBOX in sicer na E:. Pred tem si naredite na E: mapo apps in nato ĹĄe xbmc, ter v to mapo skopirajte vse datoteke. Ponovno zaĹženite XBOX, greste na launch menu/apps/xbmc in zaĹženite program.

Preostane vam le ĹĄe nastavitev pravih fontov za podnapise, ter ostale nastavite po vaĹĄih Ĺželjah.
Sedaj lahko gledate DiVX-e, posluĹĄate MP3-je, gledate slike... uĹživajte.

Dodatne nastavitve
Z vsem skupaj se lahko dodatno poigrate in nastavite XBOX tako, da se vam ob vklopu, ĹĄtarta v Media centru. Tako imate lahko pravo malo multi-media zadevo, ki podpira vse formate in podnapise, ter ĹĄe marsikaj drugega. Za ĹĄe veÄćjo uporabnost, ga lahko poveĹžete s PC-jem in gledate filme, slike, posluĹĄate glasbo.... direktno iz PC-ja na vaĹĄem TV-ju. Z originalnim daljinskim upravljalcem za XBOX, zadeva postala ĹĄe bolj uporabna in ne boste vedeli, da gre za konzolo, ki je namenjena igram :)

VeÄć o media centru si poglejte na njihovi strani: xboxmediacenter.de.

Sam sem izredno zadovojen s samo konzole, saj res predvaja Äćisto vse kar poskusim. Predvaja tudi tisto, kar mi PC vÄćasih ni hotel :) ZadnjiÄć sem celo zagnal .bin datoteko, in glej ga zlomka, tudi to je predvajal. Ni bilo potrebno prejĹĄnjega odpakiranja! Dobra stvar je tudi to, da mi vse DiVX filme, Äćetudi niso posneti v AC3 naÄćinu, predvaja kot Dolby Digital. Se pravi, da mi iz filmov, katerih zvok je posnet v MP3 naÄćinu, dela AC3 zvok. Seveda je potrebno imeti za to ustrezen kabel (optiÄćni), ki se ga dobi v Italiji ali Avstriji, stane 25€ in Reciever, ki ima vgrajen dekoder.

Test XBOX-a s testnim CD-jem:
Test sem izpeljal s CD-R in DVD+RW, sam testni CD lahko dobite TUKAJ

Resolucija
480x204 -> ok
496x208 -> ok
512x220 -> ok
528x220 -> ok
544x236 -> ok
560x236 -> ok
576x248 -> ok
592x248 -> ok
608x260 -> ok
624x260 -> ok
640x272 -> ok
656x276 -> ok
672x288 -> ok
688x288 -> ok
704x296 -> ok
720x308 -> ok

DivX3
fast3k-DivXTon -> slika ok / Ton ok
fast3k -> slika ok / Ton ok
fast6k -> slika ok/ Ton ok
low3k-DivXTon -> slika ok / Ton ok
low3k -> slika ok / Ton ok
low6k-320 -> slika ok / Ton ok
low15k -> slika ok / Ton ok

DivX5
1k-bf -> slika ok / Ton ok
1k-gmc -> slika ok / Ton ok
1k-qpel -> slika ok / Ton ok
2pass15k -> slika ok / Ton ok
2pass3k -> slika ok / Ton ok
6k-320 -> slika ok / Ton ok
6k-gmc-bf-320 -> slika ok / Ton ok


JPG
1000 -> ok
1500 -> ok
2000 -> ok
4000 -> ok

Glasba
Test.ac3 -> ok
Test.ogg -> ok
Test.wma -> ok
Test-CBR-128.mp3 -> ok
Test-CBR-320.mp3 -> ok
Test-VBR.mp3 -> ok


Muxing
avimux+ac3 -> ok
avimux+cbr -> ok
avimux+vbr -> ok
nandub+ac3 -> ok
nandub+cbr -> ok
nandub+vbr -> ok
vdub+ac3 -> ok
vdub+cbr -> ok
vdub+vbr -> ok

Zvok
1xAC3-448 -> ok
1xCBR-MP3 -> ok
1xVBR+1xAC3 -> ok
1xVBR-MP3 -> ok
2xAC3-448 -> ok
2xCBR-MP3 -> ok
2xVBR-MP3 -> ok

XviD
1k-bf -> slika ok / Ton ok
1k-gmc -> slika ok) / Ton ok
1k-qpel -> slika ok / Ton ok
2pas15k -> slika ok / Ton ok
2pass3k -> slika ok / Ton ok
6k-320 -> slika ok / Ton ok
6k-gmc-bf-320 -> slika ok / Ton ok

ZakljuÄćek
Za konec lahko reÄćem, da je konzola vredna nakupa, Äćetudi je ne boste uporabljali za njen prvotni namen: igre, temveÄć samo za filme. V primerjavi s Divx predvajalniki, predvaja vse tako kot je treba (kaj ne bi saj je mali raÄćunalnik), ni nobenih problemov s podnapisi...
Podnapisi so lepo obrobljeni in lahko poÄćnete z njimi, kar hoÄćete (spreminjate fonte, velikost, pozicijo itd.).
Je bolj univerzalen od vseh trenutnih Divx predvajalnikov na trĹžiĹĄÄću, za ceno srednjega razreda le teh.
A, na konccu je nakup Äćisto vaĹĄa odloÄćitev.

  • preklical razglas: Mavrik ()

timtim ::

Svaka ti čast, res dobr razloženo. Sm bil kr mal začuden da ni blo že prej te teme. No jst sm najdu eno trgovino v velenju kjer ti baje use pošlihtajo (MOD CHIP IN PROGRAMI + 1 LETO GARANCIJE. Res je al dražje 65.000. V zamenopa nisi nč živčen pr lotanju :P

No če bom mel kak problem ti bom pa zatežil Mato:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: timtim ()

Alec999 ::

mato22 tole si super napisi sm preprican, da bo mnogim prislo prav. Jst sm se pa tud naucu neki novih podatkov :)

BTW. a so te DVD-ji navadni z IDE kablom?

Lp,
Alec999
------------------------------ www.alec999.tk ---------------------------------
Firmwares for Mercury, Philips, Daewoo, Yamada, Xoro & Vestel clones

drejcmb ::

Tale xbox pa mi postaja vedno bolj zanimiv.
Zanima me samo ali se da igrati posnete igre preko neta?

Tilen ::

Si prebral cel post?
boomy@P8P67 PRO/2500K@5Ghz/16GB DDR3/670GTX/ZR24w/VTX3

drejcmb ::

Citat:
Zelo uporabna stvar je tudi integrirana mrežna kartica 10/100 Mbit, kar nam omogoča da konzolo priklopimo na PC ali jo povežemo v mrežo z ostalimi konzolami.

Torej ne vem, ali je mislil samo lokalno mrežo ali pa je možno tudi online igrat.

mato22 ::

Alec999
DVD-ji so na navadnem IDE kablu, vendar je priključek za napajanje drugačen. Da se tudi priklopiti navaden dvd rom iz PC-ja vendar je potrebno priključiti molex razdelilec, ampak ti dvd ne bo bral igric. Jaz sem probal z mojo Toshibo in sem lahko gledal divx-e ter vse ostalo, razen igre niso delale.

apauma1
Ja, kot sem že v postu napisal se da igrati vse backup-e in vse original igre.
Mrežno kartico pa lahko uporabljamo tako za povezavo s PC-jem kot tudi za online igranje.
Vendar ko je xbox modan se lahko igra preko neta samo s programo Xlink Kai. Sem probal in deluje. Pa še link KLIK

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mato22 ()

pumaxx ::

Tudi jaz sem z XBOX-om zelo zadovoljen ima pa eno veliko napako, je namreč zelo glasen. Posebej org. verzija. Sam imam mod. z papst vent. ampak se še vedno preveč sliši pri nočnem gledanju filmov. Pri prevelikem zmanjšanju obratov pa se mi je začel pregrevat. Verzija pa je 1.1

SleepLess ::

jaz sem ravno kupil xbox vceraj v avstriji za 170e. ima pa poleg 2joysticka in daljinec za dvd-je. Sem tudi narocil cip za novo verzijo (1,6 imam), me pa zanima na kaj naj bom pozoren ko lotam cip noter in kako mi malo poveste kako ste se vi tega lotli.

mato22 ::

jan3594

Pri lotanju bodi pozoren na to, da žice ne bojo predolge in da se ne prepletajo. Uporabi pa čim tanjšo špico za lotat, saj so kontakti zelo majhni.

pumaxx
V xbox media centru lahko nastaviš moč ventilatorja v %. Jaz imam original ventilator notri in imam v media centru nastavljenega na 20% pa dela brez problemov in pregrvanja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mato22 ()

SleepLess ::

mato22, mas se mogoce kaki dober guide za aladin modchip za 1,6 verzijo, ker sem ze pregledal pol neta pa ne najdem nicesar (razen za nizje verzije)


//edit: oziroma bi bil zelo hvalezen, da bi mi ti malo povedal kako to gre, ker sem ze pogledal ze par guide-ov, pa pr enih pise da mors samo na tisti d0 point nalotat gor, pri enih da moras nekih 5zic zadi nalotat gor, tako da sem ze cisto zmeden 8-O :8). Hvala :>

Zgodovina sprememb…

mato22 ::

Če rabiš za aladdin live potem imaš linke tukaj:
klik1

klik2

SleepLess ::

uf najlepsa hvala, zdaj mislim pa da razumem (prvo tiste nogice dam tja not, potem cip pravilno z nogicami zalotam, pa se odzadi tisti d0 point zalotam?, samo nevem kaj mislijo s tem !!! Don´t forget to solder the pin header or the Aladin LIVE SE to the LPC bus !!! ??).


p.s. tako paniko pa delam zato, ker enkrat ko sem delal vmod na grafi se nisem "dovolj" pozanimal in potem je sla grafa papa :> in nebi rad da se mi isto z 1dan starim xboxom zgodi :D

Zgodovina sprememb…

mato22 ::

Najprej nalotaš tiste nogice, potem zalotaš s spodnje strani tistih 5 žic kot kaže slika.
Nato še 2 žici zgoraj (BT in L1), ter še tisto žičko pri konektorju za dvd (L2).
Se pravi BT povežeš z BT na čipu, L1 z L1 na čipu, L2 z L2 na čipu in D0 z D0 na čipu.

Ko je to nalotano potem čip natakneš na tiste nogice in glej da bo pravilno obrnjen, saj ti na čipu piše se mi zdi "this side to nvidia chip", se pravi tam kjer to piše naj bo obrnjeno proti čipu nvidia na plati.
Če je prav priklopljen potem ko prižgeš XBOX sveti na čipu modra lučka.

krho ::

@mato22: Zelo lepo. Tudi jaz že nekaj časa razmišlajam da bi nabavil XBOX-u in bi ga potem predelal v predvajalnik filmov.

Še nekaj preden se spravim v nakupe.

Originalno ima XBOX line out izhod za audio?
Kako je s 5.1 izhodom?
Kako je s priklopom na 16:9 televizijo in predvajanjem 16:9 filma?
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

SleepLess ::

hvala lepa, res super :>
mislim da mi bo uspelo :D :D

mato22 ::

krho

XBOX ima zadaj samo 3 priključke in sicer za mrežno kartico, elektriko ter avdio-video priključek. Se pravi da je za sliko in zvok skupen poseben prikjuček.
5.1 zvok pa dobiš tako, da kupiš poseben kabel za xbox, ki ima gor priključke za 5.1 zvok. Jaz imam takega ki ima na koncu SCART na sredini pa ima optični priključek, katerga imam povezanega na reciever. Kabel sem kupil v Italiji in je stal 30€. Teh kablo je več vrst.
Recimo ene vrste kabel je tudi tale.

Za 16:9 TV pa mislim da ne bo problema, saj ima media center nastavitve za 16:9 TV, kot je recimo "Auto widescreen switching".

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mato22 ()

Stepni Volk ::

Vsem uporabnikom še opozorilo: PREDELAVE SE LOTEVATE NA LASTNO ODGOVORNOST!

Zgodovina sprememb…

krho ::

Itaq.

Sicer sem pa štromar in imam kar precej izkušenj tako da..
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

mato22 ::

Po pogovoru s Stepnim Volkom prilagam še test, ki ga fantje uporabljajo za testiranje DiVX komponent. Testiran je bil XBOX z Media centrom verzje 1.1.0.

[Rezultati DivX-Test-CD sem prestavil na začetek te teme,
LP, Stepni Volk]

Zgodovina sprememb…

Keyser Soze ::

Ene par vprašanj popolnega laika.

Verjetno je možno nadgraditi disk, ker sem videl, da ljudje prodajajo XBOX z diski večjimi od 100Gb. Je priključek standarden IDE in kakšne so omejitve glede diska? Ala. predpomnilnik, obrati, ATA standard..

Poraba zadevščine. Večji disk pomeni večjo porabo. Kako je urejeno napajanje?

Ram? Longshot, ampak... Je možno nadgraditi oz. dograditi RAM?

Ter še zadnje vprašanje. Glasnost... Predvidevam, da se procesor hladi aktivno, kot verjetno tudi napajanje. Kako glasni so ventilatorji? In pa optični pogon, ko predvaja recimo film(tih film :\ )?

SleepLess ::

evo obljubim, da je to moje zadnje vprasanje :D.

Danes sem dobil cip in dobil poleg kao navodila. Moti pa me zdaj ker, so ta navodila printana verzija tega http://d-vices.com/Aladdin2LIVE.jpg in me zanima, ce je potrebno opravit tisti postopek v zgornjem levem kotu (nekaj lotat med sabo kontakte na cipu ??) ali tisto ni potrebno. hvala :>

mato22 ::

jan 3594

kolikor vidim iz slike, je tisti pin prilotan na D0, pri čemer gre za ozemljitev in mislim da tistega ni potrebno narediti.
Me pa zanima ali imaš čisto isti čip, ker tiste ki sem jih jaz lotal so imeli konektor ki ga samo natakneš na tiste nogice. Nahaj pa se tam zraven čipa.
Tako kot tale

Keyser Soze

Disk je možno nadgraditi brez problema tam do 160GB odvisno od čipa. Rame je bolj težko zamenjati, ker so nalotan in je postopek kompliciran, glede glasnosti pa lahko rečem, da sploh ni glasen, ker lahko štimaš moč ventilatorja.

SleepLess ::

ja mato22 mam cisto isti cip kot je tam, hvala vseeno sem ze pogruntal zakaj mores tisto tam gori lotatl. Baje da se potem lahko cip izklopi oz. vklopi z pomocjo gumba. :D

mato22 ::

Čip se tako ali tako lahko vklopi ali izklopi s pomočjo Power gumba, brez da bi tisto lotal.
Če zelo na hitro pritisneš power gumb, potem ti bo svetila zelena lučka in bo čip izklopljen, če boš držal gumb za power sekundo se ti bo prižgala rumena lučka in bo čip vklopljen.

Unstepox ::

Na netu sem zasledil da se XBOX z vgrajenim mod. čipom, da kupiti pri PlayGame. Sicer cena ni ravno ugodna (74.990,- SIT). Trdijo pa da "njihov" XBOX bere vse??

Navajam: "10 GB diska, originalni igralni plošček, slovenska navodila, vsi potrebni kabli, modul ALADIN, bere vse (DVD-R, CD-R, mp3, Divx...) "

Zanima me če ima kdo kakšne izkušnje s to trgovino in ali je že kdo XBOX pri njih kupil in sprobal?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Unstepox ()

mato22 ::

Sam z njimi nimam nobenih izkušenj in prvič vidim to trgovino. Če bere vse, potem ima notri ali Philipso DVD ali Samsungov.
Je pa še vedno ceneje, če kupite nemodan xbox in ga sami modate, če pa nimate sreče, da bi dobili xbox s takim dvd-jem, ki bere tudi CD-R, potem mislim da danes sploh ni problema, ker so prazni DVD mediji tako poceni, da se bolje splača snemati na DVD medije kot na CD medije.
Sam snemam DiVX file samo še na DVD medije, saj jih na 1 DVD pride 6, kar znese 60 filmov na 10-ih dvd-jih, kar znese 1.080 sit za prazne dvd medije in če sedaj preračunate koliko stane 60 praznih cd-jev (nad 2.000 sit), vam bo vse jasno...

Še ena trgovina, kjer lahko kupite igre in modan xbox je TUKAJ

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mato22 ()

timtim ::

Še ena trgovina XBOX 65000 sit

timtim ::

Pravkatr sem zvedu, da ta novi XBOXI s Samsonovim pogonom NE BEREJO VEČ CD-R, tak da ostalo nam je še edino Philipsov pogon:(

jamiroq ::

Afaik (prebral enkrat na xbox-scene forumu) obstajata dve verziji Samsungov in Philipsov, ena bere vse, druga pa nič (ali tako nekako :P). Sam imam Philipsa in mi bere praktično vse, razen CDjev, ki majo temnejšo spodnjo stran; predvsem kakšnih starejših CD-Rjev (stari ene 4-5 let) in pa črnih SmartBuyev...

cirecire ::

Zanima me, če je to res, da se lahko X-BOX tudi softwersko moda. Tako, da ni potrebna vgradnja mode-chipa in ni poteben nikakrašen poseg v konzolo.

THx

jamiroq ::

Da se ga softmodat (ne vem pa če čisto vsako verzijo), problem je, da moraš za softmod ali naredit hotswap diska (pri prižganem xboxu odklopit disk in ga vklopit v PC, kar zna bit riskantno) ali pa kupit originalno igro (MechAssault, Splinter Cell, pa še ene par jih je), originalen memory card, Action Replay (kar pride afaik dražje kot čip in vgradnja)... Poleg tega exploiti niso kompatibilni z vsemi verzijami MS Dashboarda, kar je lahko problem, ker nekatere igre (ali demo igre, recimo Star Wars Battlefront) brez vprašanja nadgradijo dash. Vrh vsega je UDE2 exploit kompatibilen samo z USA NTSC Xboxi (sicer se da tudi na Pal konzolah, vendar lahko fino zjebeš vse skupaj).
Za podrobnejše tutoriale poglej na Xbox-Scene, boš točno videl kako in kaj...

WarpedOne ::

Crknu nam je videorekorder pa iščemo nek nadomestek. Idealna bi bla mašina, ki bi snemala direkt na HDD. Snemanje na izmenjlive zadeve (kasete, cdji, dvdji,...) je odveč. Eventuelna mreža je vrh glave zadost.

Obstajajo DVD pekači z vgrajenim HDDjem ampak cene štartajo tam nek čez 130k. Preveč dnarja za preveč funkcij. Stvar mora znat začet snemat z enim pritiskom na knof, mora met dalinc in čimbol simpl menije.

A je že kdo poskusu iz XBOXa narest kaj taza? Se bi stvar obnesla? Verjetno v kišti ni PCI rež tako da interni tuner odpade, kaj pa zunanji na USBju? Pa softver?

Hvala za vse komentarje!
What is that you don't know you don't know?

SleepLess ::

Ok, sem uspesno moddal xbox, nalozil gor evox, XBMC, ... Dela super, igrce so res vredu, lahko pa tudi podtrdim, da je slika pri divx-ih in podobnih res odlicna. Sedaj pa imam par vprasanj: kako zaboga lahko zrihtam da mi bo delal net (imam ADSL, v ogrinal dashboardi ni blo tezav), zanima me tudi ce priklopim xbox na kako LCD televizjo, ce se bojo potem vidle "kocke" zaradi premajhne resolucije ali bo vredu ?
Aja pa se zadnje vprsanje, katere igre so vam najboljse ?
Meni osebno so super : Burnout 3, Halo 2, Fable in COD: finest hour

pblaz ::

tale xbox bi pomoje lepo šel naprimer v avto. kako je pa z vhodi, da bi gor priklopil še kakšen gps?

jamiroq ::

verjetno bi šel gor kak USB GPS modul (porti za xbox kontrolerje so afaik navadni USB, samo z drugimi priključki), no pa kakšne driverje in software za linux bi moral met, verjetno...

Alec999 ::

tale Xbox mi je vedno bol usec :) zgleda da je to the ultimate DVD/Divx player 8-)
------------------------------ www.alec999.tk ---------------------------------
Firmwares for Mercury, Philips, Daewoo, Yamada, Xoro & Vestel clones

pASULJ ::

Kje bi se dal kupt x-box najcenej v SLO?
A pozna mogoče kdo kšno spletno trgovino v tujini k pošilja x-box tut v SLO?

Nočm hodt po trgovinah pa gledat cene|O

SleepLess ::

pASULJ v slo bos jo pomoje dobil najceneje za okoli 55k (z vgrajenim cipom se ve), oz se mogoce kaj ceneje ce kupis rabljeno. Dobis pa tudi verzijo z dvema "controlerjema" in dvd daljincom za 65k. Ce te zanima kontakt na jan3594@gmail.com

Zgodovina sprememb…

mato22 ::

Najcenejši XBOX brez čipa so imeli v MULLERJU in sicer za 35.000 sit. Dobil si pa samo konzolo in 1 jostick. Zaenkrat pa jih nimajo na zalogi.

LuGi ::

Hmm zanimiv post ni kej :)

Sicer pa jst sm kupu xbox v avstriji (bof) za 36k, cip sem pa narocil preko http://www.mrmodchips.com/ seveda cip 4th generacije (Xecutor 3) za 14k z postnino. Ker v sloveniji ni mogoce dubiti "postenga" cipa ...aladin pa men osebno smrdi :) Za divx/svcd/dvd najbolsa resitev >>> XBMC
In za info .si prodajalci nategujejo z aladinu ..ker v tujini ga dubis za par jurijev

P.S: Lotanje cipa je na izy ... sm instaliru cipa na dva xbox-a oba razlicne verzije (1.4 in 1.6)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LuGi ()

jRk0 ::

Kako kaj zadeva deluje ob vibracijah v avtomobilu?:) razmisljam da bi to kupil in priklopil v avto. ceprav, je malo drazje kot pc v osnovi, lahko pa spilas igre vse, ker ni hw problem.

Kaksno ma napajanje sploh xbox?
You fuck up once, you loose two teeth.

timtim ::

Zdej mi pa povej kaj je tolk bolš na tvojem chipu. Aladin live ima use kar navaden uporabnik potrebuje, use tiste dodatne opscije kot so nevem kolk možnosti biosa, in še nevem ka use, ostalo je pa itak brez veze.
Aladin live omogoča kopiranje iger na disk in igranje teh iz njega, omogoča isključitev čipa in s tem bootanje z originalnem biosom za XBOX-live ter seveda gledanje divx-ov itd. Zdej mi pa povej kaj ostalo še potrebuješ?!? Je pa res da je cena za Aladina nekolk pretirana8-O

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: timtim ()

pASULJ ::

ej kere dvd drive pa majo te x-boxi v mullerju?
pa kdaj jih kej dobijo na zalogo?
Zanimajo me pa sam nemodane konzole, k si bom chip sam not dal.

mato22 ::

V MULLERJU so imeli Philipsove, no vsaj tisti ki ga je kolega vzel.

Qcube ::

Ja tudi moj je iz Mullerja in ima Phillipsov pogon, ki zaenkrat mi bere cisto vse medije. Drugace pa je super. Jaz sem ful zadovoljen. Imam povezanega z mreznim kablom, tako da imam vse filme na racunalniku in jih direktno predvajam preko mreze.

mato22 ::

Od sedaj naprej imajo X-BOX tudi v trgovini JAE. KLIK.
Cena malo visoka 60k8-O

timtim ::

Učeraj sem dobil Xbox. Ka naj rečem ko ta stvar je več kot odlična. Čisto nič negativnega nimam za napisat. Vse je skratka nad pričakovanji. Dela vse, bere vse. Ni mi žol niti tolarja. Tak da priporočam ga vsakemu ki želi kupiti dobr multimedijski center za okol 60 yurjev. Bolšga definitivno nebote najdl, tud v višjem cenovnem razredu. Vsaj s takšno paleto obcij kot jih ima Xbox ne, pa še otroc bojo vesel ;)

gorann ::

vsi ki imate xbox in zjate filme prek njega na 100Hz tv!
kaksna je slika, kater dvd plosckosuk komponenta se lahk primerja po kvaliteti slike z njim? kvaliteta divx, kaksna jev primerjavi pc povezava na tv? predvajanje vseh kodekou je mozno in brez zatikanja?djte opisat vse kar se slike in predvajanja tice na omenjeni 100Hz tv(firma tv ni vazna)
ker mam yakumo predvajalnik dvd/divx pa morm rect da slika nekje po kvaliteti nekje v povprecju, nekateri filmi pa so kar lepo gledljivi, ceprav slika ni niti priblizno najlepsa, zato pa me tolk bolj zanima xbox za multimedijo, vem da blo ze pisano dosti o temu,kako se obnesejo dvdji v primerjavi pc na tv itd.?
prosim za odgovore, lep pozdrav!

timtim ::

No jst sm divix-o ljubac že približno 5 let. Od teh 5 let sem gledal divx-e na TV (PC->TV) pribljižno 2 leti, potem sem prestavil računalnik en šruk nižje ter v drugi konec hiše, tak da če bi hotel povezat bi nucu ene 5 lukenj pa okol 20m kabla. No pol sm opazu na tem forumu hvalospeve na račun Yamakawe 335. Seveda sm nabavu Yamakavo še isti teden ter jo zaradi razvajenosti prodal čez 14dni:D. No uglavnem slika divx in njegova kvaliteta predusem BARVE se PC in Yamakawa ne more niti pribljižno primerjati z Xboxom. Jst ga imam šele tri dni na njega sm pogledal do zdaj tri filme, in še kr nemorm verjet kak so barve naravne. No lahko da bi iz pc dobil tudi takšno sliko ampak to je težko glede na to če maš TV v drugi sobi:(. Če pa imaš adsl in računalnik in malo začetniškega znanja, takrat se šele pokaže prava MOČ Xboxa. Ko ga povežeš na mrežo se mu odprejo en kup novih možnosti kot so vreme, Gledanje filmov direktno iz računalnika, IMDB.com:D itd. To je samo nekaj zmožnosti xboxa.

Glede HDTV sam nemorem nč rečt o kvaliteti itd. Vem da obstaja kabelj

Zdaj če je vreden svoje cene predsodite sami. Jst sm ga kupu prek enga tipa iz ljubljane ki mi je pripravil use, nalotal mod chip, naložil programe. Xbox(bere use medije)+1 joypad+daljinec me je priše 61.000,00Sit.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Predator ()
strani: « 1 2 3 ... 39


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTPC (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
27829255 (5980) Babylon5
»

[XBOX 360] Nasveti (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Konzole
988144982 (22155) radovednik
»

GTA V - PS 3 IN XBOX 360 (strani: 1 2 )

Oddelek: Konzole
566420 (5528) opeter
»

XBOX 360 - Odklep prednosti, slabosti

Oddelek: Konzole
168359 (4255) hojnikb
»

Samsung kupil Boxee

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
204280 (2606) rolihandrej

Več podobnih tem