Forum » Loža » prehod meje - Švica
prehod meje - Švica
karafeka ::
Kako je pri prehodu meje iz Švice? Te pregledajo oz. ali moraš stvari prijaviti?
Na podlagi Schengen Area @ Wikipedia, je Švica od 2008 članica schengenskega območja. Kaj to pomeni v praksi? Da je prehod meje isti, kot pa recimo Slovenija-Avstrija, brez kontrole?
Ali moraš švercat oz. ali je potrebno pri izstopu plačati kakšno carino oz. davek?
Na podlagi Schengen Area @ Wikipedia, je Švica od 2008 članica schengenskega območja. Kaj to pomeni v praksi? Da je prehod meje isti, kot pa recimo Slovenija-Avstrija, brez kontrole?
Ali moraš švercat oz. ali je potrebno pri izstopu plačati kakšno carino oz. davek?
Dr_M ::
Lani, ko sem sel v Zenevo, so nas na francosko-svicarski meji ustavili na stran in pregledali cel avtobus. Pobrali par osebnih in sli preverjat.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Nikonja ::
če greš z avtom ponavadi pogledajo papirje in te napoti naj greš kupit vinnjeto...letnooo !!! pas mater....
DeeJay ::
Jest sm bil lansko leto, pa je tko kot je Nikonja rekel. Na meji so policisti, ni pa carinikov.
Pri vstopu so mi pregledali prtlažnik, me mal zaslišal kam grem in prodal vinjeto. Ko sem šel pa ven, so pa mahal vsi povrsti :)
Pri vstopu so mi pregledali prtlažnik, me mal zaslišal kam grem in prodal vinjeto. Ko sem šel pa ven, so pa mahal vsi povrsti :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DeeJay ()
sverde21 ::
Kakšno leto nazaj bil gor, noter šel čez prelaz Simplon, so stal cariniki na meji... par avtov so ustavl in preverl dokumente, meni so pomahal in smo šli naprej :). Nazaj šel iz Lichensteina v Avstrijo okoli 11te ure zvečer... pride iz svoje "hiške" carinik neki zamorjen (vretn spal xD) pogleda dokumente (osebno) in pomaha da gremo...
To je to. Brez nekih zapletov... na AMZS strani poglej v kolikor greš z avtom za posebnosti (mislim da majo 120 na AC).
@Nikonja: vinjete ti načeloma ni treba kupit v kolikor se ne voziš po avtocestah. Drgače je pa cena njihove letne vinjete cca 35€, kar je malce več kot daš pri nas za mesečno vinjeto, kar mislim da je glede na količino in kakovost AC precej poceni, če pa upoštevaš da majo oni še ful višji standard in s tem plače, majo pa itq avtoceste zastonj :).
To je to. Brez nekih zapletov... na AMZS strani poglej v kolikor greš z avtom za posebnosti (mislim da majo 120 na AC).
@Nikonja: vinjete ti načeloma ni treba kupit v kolikor se ne voziš po avtocestah. Drgače je pa cena njihove letne vinjete cca 35€, kar je malce več kot daš pri nas za mesečno vinjeto, kar mislim da je glede na količino in kakovost AC precej poceni, če pa upoštevaš da majo oni še ful višji standard in s tem plače, majo pa itq avtoceste zastonj :).
<?php echo `w`; ?>
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | V Srbijo z osebno (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16180 (14321) | jero_no1 |
» | Prepovedan vstop na Hrvaško - kako čez mejo? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10750 (6999) | šernk |
» | Vinjete: od Ljubljane do Vrhnike 11 EUR!? (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Loža | 39017 (24925) | moowy123 |
» | Trenja: Cestnina na SLO avtocestah (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 14561 (10388) | Pyr0Beast |
» | Online nakup iz Nemčije, prevzem na Avstrijski pošti (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6809 (5827) | VASkO |