» »

Prepovedan vstop na Hrvaško - kako čez mejo?

Prepovedan vstop na Hrvaško - kako čez mejo?

1
2
»

mtosev ::

Žiga, če se ne motim, je Saša (se opravičujem, če sem zamešal) govoril, da ne moreš imeti dvojnega državljanstva. To seveda ni res. Poznam kar nekaj ljudi, ki imajo srbsko in slovensko.

Mtosev je ze povedal, da ima hrvasko drzavljanstvo, ne vem pa katero je drugo. Makedonsko - sklepam po priimku?

Sej sem mal tut razmisljal, ce ima morda slovensko, vendar potem bi se gotovo znal sporazumevat v slovenščini.

Slovensko drz mam od 1991.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

perci ::

Nemogoce.

opeter ::

Sej sem mal tut razmisljal, ce ima morda slovensko, vendar potem bi se gotovo znal sporazumevat v slovenščini.

Ahahaha, da dol padeš :D
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

vse je mogoce. :D

mama dela v SLO kot zdravnica od 90 al 91 pa ni vedla nic SLO.

Ziga Dolhar ::

Smemo izvedet, kako si dobil drzavljanstvo?
https://dolhar.si/

Smemo izvedet, kako si dobil drzavljanstvo?

mama je dala vlogo zame in zase.simpl

Keyser Soze ::

Jao, dobr da imaš ti mamo. Brez nje si mrzu. Upam da se tega zavedaš. Je pa dobra tista z makedonskim državljanstvom. =D

No, pa da ne bom OT. Sam nimam načeloma problemov z Hrvati, še manj z Slovenci. Cariniki namreč. Problem sem imel samo dvakrat.

Prvič ko sem šel na HR in nisem imel nalepke SLO (zgolj novo registrsko z oznako SLO). Sem moral obrnit na meji in it na našo stran kupit novo.

Drugič pa ponoči, ko sem se vračal z HR. Ko sem prvič v življenju stal pred šaltarjem in mi je šel preverjat pasuš. Nato na stran in "odpiraj prtljažnik". Ko je notri videl par usranih cunj mi je končno verjel, da ne tihotapim nobenega alkohola ali droge in me je spustil naprej.

Mičken beden filing, ko te takole čekirajo, ampak je bilo vse korektno in "by the book".
OM, F, G!

Mercier ::

perci:
... če se ne motim, je Saša (se opravičujem, če sem zamešal) govoril, da ne moreš imeti dvojnega državljanstva.

Nisem govoril da ne moreš imeti dvojnega državljanstva. Seveda ga lahko imaš.

Keyser Soze:
Jao, dobr da imaš ti mamo. Brez nje si mrzu.

Saj sam ni mogel zaprosit za državljanstvo. So morali starši.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mercier ()

Zero One ::

No, tudi nazaj sem prišel brez večjih zapletov. Na meji so pogledali osebno izkaznico in se sprehodili okoli prikolice, vendar nič več kot to.
printf(%s, "No statements? Why no... whoops");
//well if we can't make a statement, we should just leave a comment instead.

Kdaj greš naslednjič na Hrvaško? Sicer pa me veseli, da ti je uspelo prečkati mejo.

Steinkauz ::

Mi smo šli 2 let nazaj v Premanturo in lepo prpeljem pozdravim, vpraša kaj mamo za prijavit, rečem 2 gajbi 2 sixpacka pa 2 šteki čikov. No in sem mogu zapeljat na stran in mi je vso prtlago premetal, vsako možno je pogledal, še zadi prostorček kjer je za luči, je s prstom drajsal pa si ga ogledoval :))Seveda ene 20x vmes vprašal, če res nimamo droge in bla bla ;((

nastyboy ::

He he, štorija tudi nam so enkrat na meji hotli najdit travo.. pa da naj kar priznamo :). Seveda je nismo imeli pa smo vseeno morali vso prtljago ven na voziček dati. No kakorkoli že. Na carini imaš najmanj problemov če se pripraviš.... Utišaš radio, snameš očala pripraviš dokumente in si prijazen.

LP

krucymucy ::

Odvisno koliko casa imas. Jaz sem enkrat tiscal trobljo kakih 10 sekund, ker je bilo sredi noci in so ocitno spali. Pac manjsi mejni prehod.
No tam sem bil potem kar nekaj casa.

bibip ::

No, tudi nazaj sem prišel brez večjih zapletov. Na meji so pogledali osebno izkaznico in se sprehodili okoli prikolice, vendar nič več kot to.

Ja super. Kam greš drugo leto na morje? :))

Ja super. Kam greš drugo leto na morje? :))

Kdo pa pravi, da moraš vsako leto na morje?

bibip ::

Sem upal, da bo Zero One odgovoril...
Drugače pa, ja opeter. Mene hrvaška že lep čas ni videla in nimam razloga, da bi jo kaj hodil gledat. Je pa veliko ljudi pri nas, ki počitnice kar enačijo z hrvaškim morjem.

TekO ::

Prvič ko sem šel letos na morje..še z dvema kolegoma, so nas pregledali u nulo. Vsak je moral zbrati posebej svoje stvari (sprva voznik, sovoznik itd.), dati na mizo in vsako stvar posebej ven, carinik pregledal in dal naprej na mizo. Seveda si moral nazaj sam zložit notri. Ob tem pa te je carinik še spraševal in govoril, da če imaš marihuano ali kakšno drugo drogo, da je bolje da takoj pokažeš kot da jo oni najdejo in da kar priznej itd itd. In ja, se ti nekako zameri ko ti pregledajo celotno torbo, denarnico, žepe..

Drugič je neka ženska težila kolegu, ki še ni bil polnoleten, ker ni imel z velikimi tiskanimi črkami napisano ime svoje mame na tistih listih. Pa čeprav se potem na teh 2 listih pojavi ime še ne vem kolikokrat, pač niso videli doma, da je tista zgornja črta za ime in priimek z velikimi tiskanimi. In ga je obtožila da je to sam ponaredil, pa čeprav je bilo vse ožigosano in podpisano. Ja, ime z veliki tiskanimi črkami je pa res tako težko ponaredit da je raje pustil prazno? :D No..na koncu, ko je bila v kučici 10 min nas je le spustila skozi..očitno se ji je le fajn zdelo da nas je tam zadrževala.

Potem je bilo pa še 3x, ko sem vedno moral odpreti prtljažnik (pokazati rezervno gumo itd.). 2x od tega je bilo za nazaj!
Nazadnje ko sem šel je bilo pa brez problemov, le potni list je šel čekirat v kučico :)

Poznam pa 2 kolega ki sta se morala sleči in delati počepe (na različnih mejnih prehodih - nista bila skupaj). No ko sem to slišal, sem videl, da so bili z mano še prijazni ;)
Ideas are bulletproof.

Pyr0Beast ::

meni so edino težili, ko sem šel s kolesom čez prehod, da bi moral iti čez prehod za pešce ne za vozila [:D]
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

MihaFirst ::

Poznam pa 2 kolega ki sta se morala sleči in delati počepe

WTF? A je to ustaljena praksa? In zakaj je to dobro?

tx-z ::

Odvisno koliko casa imas. Jaz sem enkrat tiscal trobljo kakih 10 sekund, ker je bilo sredi noci in so ocitno spali. Pac manjsi mejni prehod. No tam sem bil potem kar nekaj casa.

Zakaj pa nisi šel kr naprej brez ustavlanja?
tx-z

Binji ::

Eni mamo pa dovolj pravo targo, da Hrvati ne tezijo kaj dosti... :D
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

T0RN4D0 ::

Poznam pa 2 kolega ki sta se morala sleči in delati počepe WTF? A je to ustaljena praksa? In zakaj je to dobro?

Tako se preveri da ne švercaš česa v riti :D Moraš met že res kr "srečo" da nabašeš na tak pregled, ampak jebi ga, majo tud to pravico :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

MihaFirst ::

Je to ziher?

Jst bi jih načeloma poslal u p**** m***** in se obrnu nazaj. Al bi potem še bolj sumljiv postal? :)

balocom ::

meni so edino težili, ko sem šel s kolesom čez prehod, da bi moral iti čez prehod za pešce ne za vozila :D

Kje pa majo prehod za pešče:|
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

Cvet0 ::

Jaja bojo meni oni po riti šarli ja.. tota bo.. se kr obrnem pa niti ne pomislim več da bi prečkal mejo..

BigWhale ::

Mene se nikoli ni nihce ustavil za kaj vec kot za pregled osebne izkaznice. Nic.

Imate kaj za prijavit? Ne. Nasvidenje.

black ice ::

Hrvatje na meji itq niso normalni.... Sm šu s popolnoma praznim avtom, edina stvar k sm meu sabo so bli dokumenti pa prazn nahrbtnik(šu sm samo jest v slovenijo, k tm v Umagu nism še najdu konkretne picerije:)) ); pa so šli vse prečekirat k jim je blo sumliv da nč nimam ....jst jih pa itq nism čist nč razumeu, še takrat k je reku da nj stopm iz avta sm ga sam čudn gledu:)) Po 20minutnem iskanju nvem česa so pa le ugotovil da mogoče pa res nimam nč pa so me spustil naprej;

enmu znancu pa njegoumu frendu so pa rekl da oni vejo da mata s sabo droge in bol da prznata da jih mata kt da jih dobijo...Pa pol so ju še in še prepričval da nej pokažeta kje mata skrito drogo, pa da če povesta da jima naujo nč, sam da povesta...pol so jima cel avto pregledal, slekl, skratka.....8-O Nenormalno...

Ne duha ne sluha o knjižni sloveščini. ;((

Utk ::

Mene so malo bolj pregledli, ko sem šel samo z vozniškim čez. Za tam smo se malo pogajali (Slovenec je reku, da njega to ne zanima, s Hrvatom smo se pa tudi nekk zmenli). Pol za nazaj je bil večji problem. Hrvatu ni blo jasno kako sem not pršu, pa je malo razkopal avto. Sej kot da bi kater bedak švercal kaj samo z vozniškim, bi menda našu nek potni list, ne pa da bi tako iskal dodatne probleme. Slovenec je pa še spal napol in se ni dal motit.

zee ::

Ljudje ne vem, kaj eni delate. Pri prehodu slovensko-hrvaske meje se nisem imel problemov, tudi ko sva sla s punco na izlet do Dubrovnika in je bil avto povsem napolnjen s sotori, lonci in podobnimi recmi.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Kje pa majo prehod za pešče[:|]
Ob strani kajpak [:D]
Dejansko bi se moral en te isti model tako vstati in priti do mene, tako sem pa jaz prišel do njega on pa veselo ležal v svoji kučici, ne vem, kaj ga je matralo.

TekO ::

MihaFirst, točno tako in zato kot je TORN4DO povedal. Moraš pa res met nesrečo, da nabašeš na kaj takega. Me pa zanima kako je s tem, če zavrneš in se obrneš nazaj..
Ideas are bulletproof.

Mercier ::

Če bi večino gnjavli, verjetno ne bi nihče več prečkal meje kar zaradi počinic. Kar nekaj jih pa naheba za bezveze, brez da bi "prosili". Na hrvaški meji res kar pogosto iščejo drogo iz lekarne na voglu, tako, kot je bilo že napisano - priznaj, bolje, da priznaš, če ne boš priznal, vem, da imaš, priznaj ... Recimo moja mala sestrica je bila dolgo tam v kontejnerju na pranju mozga, pa je videt čisto pridna in se navse lepo obnaša.

Sošolca so pred leti Švaboti na Šentilju slekli in pregledali s prstom. Niso povedali zakaj jim je bil interesanten. Pa niti ne zgleda čudno, niti se ne obnaša tako.

OrkAA ::

Mnja, tudi jaz sem že nag delal počepe na hrvaški meji. Kaj se sploh zgodi, če zavrneš tak pregled? Se lahko obrneš in odideš nazaj v svojo državo ali je, ko si enkrat v postopku že prepozno?

Doman ::

Vi niste resni. Največ, kar so, so nam pregledali prtljažnik. Da bi pa nag počepe delal... ni šans. Pa prečkam, slovensko,hrvaško in bosansko mejo že 10let vsaj 1x mesečno.

tx-z ::

Ponavad družinam ne delajo problemov al pa kšnim tko...Če so pa šterje mladi u avtu, al pa 2 al pa si sam pa takoj morijo...:\
tx-z

zee ::

Ne drzi povsem. Na primeru sebe in mojih kolegov lahko jamcim za to.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

šernk ::

kaj pa če iz zdravstvenih razlogov ne smeš delat počepov?? :D
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Potem pa čez ponk [:D]

Saladin ::

Tukaj ob meji hodimo čez vsaj tedensko, pa ni nobenih večjih problemov.

Občasno (1x na 50 prehodov) najdeš zateženega Slovenca ali Hrvata, ki pač pregleda prtljažnik, ampak to je to.

Imam občutek, da nekateri tukaj pretiravajo z stereotipi.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

perci ::

Še nikoli ni bilo problemov. Pa prečkam mejo cca n-krat letno.
Največ, kar se mi je zgodilo je bilo, da:
- so Hrvati spraševal, če imamo mumile - sicer so kar ene trikrat ponovili vprašanje, ampak na koncu niso nič gledal
- mi je Hrvat težil pri vračanju v SLO, ker sem šel na meddržavni prehod in sem imel italijana s sabo, tujci pa ne smejo čez meddržavne prehode - na koncu je hotel, da odprem prtljaznik in mi je pregledal eno torbo - pač tko za gušt al kaj, ne vem, spustil me je vseeno naprej.

OrkAA ::

Občutek tukaj ne pomaga kaj dosti, ko si enkrat slečen tam v tistih kontejnerjih. :)

smilyxx ::

OrkAA si jim bil pa že sumljiv :D
Letos sem bil dvakrat na Hrvaškem, pa sem mel kar srečo. Prvič smo šli na pag, s celim hladilnikom alkohola, pa je samo dokumente pogledal, medtem ko smo pa šli pred 14 dnevi s sošolci za vikend v Umag, pa smo odpiral torbe, policaj je pa po armaturi in zvočnikih trkal.
Save water.
drink beer.

šernk ::

@: Saladin tiste, ki živite ob meji precej manj pregledujejo. dokler je bila meja z italijo vem da so nam pregledali dokumente le 1x v 10ih letih in to ko smo se vračali ob 4 zjutro. vse ki pa niso imeli domače reg. št. so pa po vrsti podrobneje pregledovali predvsem dokumente, sem pa tja pa tudi kak prtljažnik
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pretečen potni list (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6511836 (9980) deleted
»

V Srbijo z osebno (strani: 1 2 )

5116318 (14459) jero_no1

Blaznost na slovensko-hrvaški meji (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
23642829 (36454) ADIJOOO
»

Pristojnosti policistov na mejnih prehodih (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7822833 (19820) Tomi
»

Nujno: čez mejo z poteklim potnim listom

4912119 (11100) bluefish

Več podobnih tem