» »

Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

««
17 / 24
»»

Rias Gremory ::

@Icematxyz
Da, le da bom šele danes naredil dual-boot.
Vendar sem že nekajkrat opazil, da mi internet dela slabše na W7 kot pa na Ubuntuju če uporabljam brezžično kartico.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

5er--> ::

Jaz bi poizkusil najti kakšne novejše gonilnike za brezžično kartico (na strani proizvajalca chipseta le-te) v W7.

Icematxyz ::

poweroff je izjavil:

Hm, bravo. Zna biti, da je res tako, ker sem sedaj ubil skype, nato pa ga ponovno zagnal in zadeva deluje.

Bom stisnil prej en "sleep 10s && skype", pa da vidimo.


Da to bo najverjetneje odpravilo težavo. Glede miške pa ne vem in razmišljam v to smer:

1.) Okvara strojne opreme.
2.) Uporabniška nastavitev.
3.) Vzrok je posodobitev.

Sam se po vsem napisanem nagibam k opciji 1 ali 2. Glede na to, da ti je vmes (ta teden ali dva, ko imaš težavo) zadeva delovala se nagibam bolj k opciji 2. Je razlika, ko pride do težave med tem, če je prenosnik priključen na omrežno napetost in ko torej ni ali ne?

Torej sam sumim, da gre morda za upravljanje s porabo, kjer bi lahko vzrok bil kakšna ročna nastavitev morda tudi za laptop-mode-tools, kar si nedolgo nazaj začel uporabljati? Si v tem času nastavljal kaj na področju upravljanja s porabo ročno?

Za test odstrani laptop-mode-tools in preveri, če je kaj drugače!

Icematxyz ::

@LinksysOne

Da, kot pravi uporabnik @5er--> najverjetneje je vzrok gonilnik za brezžično kartico. Tudi na Ubuntu je pri težavah s kakšno brezžično kartico najpogosteje vzrok prav gonilnik za le-to. Načeloma najprej poskusi z zadnjim razpoložljivim gonilnikom, ki je torej na voljo s strani proizvajalca brezžične kartice!

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Miška mi ga je itak nekaj lomila (padla večkrat po tleh), tako da sem danes kupil novo. Bomo videli kako bo sedaj.
sudo poweroff

Icematxyz ::

Na voljo je LibreOffice 3.5.5 (bug fix release), navodila za namestitev na Ubuntu OS in changelog najdeš na sledeči povezavi.

Prihajajoča različica LibreOffice 3.6.0 looks cool!

LibreOffice 3.6



LibreOffice 3.6

Zgodovina sprememb…

pegasus ::

pegasus je izjavil:

Ima še kdo grozen memory leak Xorg v kombinaciji sandy bridge + intel graphic

Glavni osumljenec: GL screensaverji in nasploh vsakršna GL aktivnost. Torej mi totalno nekoristna zadeva dela štalo ... a lahko prosim dobim svoj plain 2D xfree86 nazaj, k je vsaj *delal* ...

Icematxyz ::

Če se ne motim imaš težave, če poganjaš Ubuntu več tednov skupaj in če ročno ponovno poženeš xorg strežnik, kot sem predlagal prejšnjič ne pomaga in na stock Ubuntu je težava enaka? Glede takšne zadeve ti težje pomagam, ker ne uporabljam Ubuntu Desktop na takšen način in predolgo bi trajalo, da bi testiral zadevo. Poišči če je prijavljen kakšen hrošč na to temo in dopiši opažanja!

pegasus ::

Ne, logout/login pomaga, ker restarta Xorg. Vendar nočem tega počet, ker imam 5min dela z obnavljanjem sessiona, na lokalnem desktopu se mi pa ne zdi smiselno vse v screenu laufat ...

Icematxyz ::

Se pravi torej ponoven zagon xorg strežnika zaleže in ker sam ne bom preizkušal zadeve, ker nisem pripravljen poganjati Ubuntu Desktop nekaj tednov skupaj:

-Najdi že prijavljenega hrošča ali prijavi novega, kjer opišeš svojo težavo.
-Med tem, ko čakaš na popravek, lahko načeloma izdelaš kakšno Cron opravilo, ki bo vsakih nekaj tednov to nekaj minutno nalogo opravilo namesto tebe.

b3D_950 ::

1. Obstaja kakšn patch za gimp 2.8, ker se sam od sebe na random ubije, ko naredim export?

2. V inkscapu (0.48.3.1 r9886) ne dela "recent documents", vedno odpre isti dokument - prvega ne seznamu?
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

panteist ::

Icematxyz je izjavil:

Na voljo je LibreOffice 3.5.5 (bug fix release), navodila za namestitev na Ubuntu OS in changelog najdeš na sledeči povezavi.

Prihajajoča različica LibreOffice 3.6.0 looks cool!

Glih se mi je updejtu par dni nazaj na 3.5.5, sedaj pa čakajmo še na 3.6 :) Zgleda kul, me firbec, če bodo še inside look spreminal, al sam ta intro.

b3D_950 ::

b3D_950 je izjavil:

1. Obstaja kakšn patch za gimp 2.8, ker se sam od sebe na random ubije, ko naredim export?


mv .config/dconf .config/dconf1 && reboot

mislm, da je to to.;)

Icematxyz ::

@rb750

Da, nekoliko je treba ponavadi zadevo (po)testirati in nastaviti in potem omogoča nemoten potek dela, ker si kot kaže sedaj težavo odpravil, lahko preizkusiš s Bledner pognati igro Sintel:

Sintel The Game



Navodila

Ali pa morda če morebiten povišan pritisk ob delu in iskanju rešitev za težave sprostiš na bolj osnoven 2D način:



Navodila

Po zabavi pa se morda lahko s Blender na Ubuntu preizkusiš v okvirjih Ubuntu Free Culture Showcase tudi sam, podobo, kot to počnejo profesionalci:

The entire film been processed and created by free/open source software, from initial camera tracking to the final edit and grading.




Mango Project: Tears of Steel

Inckscape? Morda pa manjka podpora uvozu za OpenSCAD?

OpenSCAD



LGW

Paint Studio



Preden pa prideš še do Gimp pa te naj opozorim, da je na voljo GIMP Paint Studio za GIMP 2.8.

@panteist

Če slučajno temu ne bi bilo tako, lahko brez težav z orodji, ki jih uporablja uporabnik @rb750 to storiš tudi sam.

Nitrux



Primer: Up

Morda se najde kdo, ki bi se s temi orodji na Ubuntu rad seznanil tudi sam in ne ve točno, kako se naj zadeve loti za to dodajam vodič za uporabnike, ki ne vedo, kako se Ubuntu namesti na računalnik. Najprej se uporabnik ponavadi seznani s strojno opremo:



In potem namestiš Ubuntu:



OMG: SnapChick

Medtem, ko se SnapChick šele prvič seznanja s Ubuntu OS pa je Nixie, ki ima na tem področju že več izkušenj izdelala kratek review:



P.S. Drugače pa na voljo je jubilejna 100 različica eCryptfs utils! Tista reč torej na katero uporabnik klikne s miško ob namestitvi Ubuntu OS, če želi imeti šifrirane podatke v domači mapi in pobližje se lahko seznanite s finalisti Ubuntu App Showdown.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Icematxyz ()

panteist ::

Jao, čist lepo in normalno življenje sem imel, kljub temu, da nisem vedel za SnapChick. Zdej pa sm že eno uro gledal različne reviewe, da vidim kje bo večji dekolte pokazala. Damn you!

Icematxyz ::

Impressed



iLove & Call for Testing: Ubuntu LibreOffice packages

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Icematxyz ()

Icematxyz ::

Phoronix: Na voljo je nov blog in sicer Valve Linux blog. Blog je source najnovejših informacij s strani podjetja Valve o naporih, ki jih vlagajo v razvoj na področju Linux.

Big Things Have Small Beginnings

Že nekaj čase se je Gabe ogreval za idejo, da prenese Steam in pogon Source na Linux, podjetje nenazadnje že intenzivno uporablja Linux, od strežnikov, ki skrbijo za igre, ki jih poganja pogon Source in prav tako tudi mnogo internih strežnikov za različne projekte poganja Ubuntu Server 64 bit. Na podlagi uspehov na tem področju in bežnih pogovorov "po hodnikih" je v letu 2011 padla odločitev, da se izvede naslednji korak in sicer prenos Steam odjemalca in igre Left 4 Dead 2 na Ubuntu!

Zakaj Ubuntu?

Lažje je začeti, če se osredotočiš le na eno distribucijo saj to zmanjša potrebe po obsežnem testiranju in omogoča hitrejšo in lažjo pot do rezultatov. Ubuntu je popularna distribucija, ki uživa splošen ugled tako v skupnosti razvijalcev, kot na področju iger, ampak to ne pomeni, da bo Ubuntu edina distribucija, ki bo tudi podprta, ampak bo se odločitev sprejela naknadno na podlagi doseženega uspeha in rezultatov vseh naporov, ki so sedaj strnjeni okrog Ubuntu OS!

The Valve Linux Team

Naloga: Utrditi pozicijo, ki jo ima Linux na področju iger tako za igralce iger, kot razvijalce le-teh, to zajema prenos Steam in Valve iger na Linux in preiskujejo se tudi različne odprto kodne pobude, ki bi lahko koristile tako skupnosti, kot tudi razvijalcem iger.

Število članov: Deset in še eden in še raste in ne glede na izkušnje na Linux področju v preteklosti, katerih imajo nekateri več drug pa nekoliko manj prav vse druži strast in želja podpreti vse, kaj se dotika podjetja Valve tudi na Linux.

Če misliš, da imaš to kar takšna ekipa potrebuje jim to tudi sporoči (e-pošta).

Zgodovina sprememb…

Icematxyz ::

@LinksysOne

Ko bo na slo-tech novica "izšel FF 14" pa počakaj kakšen teden dni in poženi v terminalu:

sudo ppa-purge ppa:mozillateam/firefox-next

In spet boš na privzetem stanju s FF 14 in spet bo za posodobitve skrbel Ubuntu sam!

Icematxyz ::

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Icematxyz ()

Icematxyz ::

Ubuntu 12.04 LTS pred-nameščen na Dell™ XPS 13 Ultrabook™.

Project Sputnik





Zraven ustrezne podpore na področju gonilnikov za strojno opremo bo dodan osnoven nabor orodij, ki podpirajo gradnjo, testiranje in izdelavo spletnih in mobilnih aplikacij. S namenskim orodjem bo tako uporabnik lahko preko GitHub skladišča snel in enostavno uveljavil različne profile za razvijalce na primer JavaScript, Ruby, Android. Paket vsebuje tudi celostno rešitev od odjemalca do oblaka saj bo vključena programska oprema omogočala razvijalcu, da kar na svojem prenosnem računalniku poustvari "mikro oblak" s pomočjo katerega lahko simulira delovanje pri različnih obsegih delovanja in to okolje potem na enostaven način prenese na oblak.

Dell & Project Sputnik to go from Pilot to Product

Project Moonshot: TryStack omogoča razvijalcem brezplačen preizkus oblaka, katerega poganjajo na ARM arhitekturi temelječi strežniki.

Redstone Server



Lahko torej nalagaš in prevajaš kodo ali jo le tolmačiš, nalagaš slike ali razvijaš in preizkusiš svojo programsko opremo pri čimer imaš dostop do OpenStack API’s na ARM. Nekoliko nižjo zmogljivost odtehta nizka poraba energije, ki je potrebna za delovanje, vsak 4 jedrni strežnik porabi namreč 5W pod obremenitvijo in 1/2W, ko miruje!

Your very own ARM-based Ubuntu servers in the cloud… for free

Zgodovina sprememb…

Icematxyz ::

Thunderbird 15 prinaša Ubuntu uporabniku dve vidnejši novosti:

Nov Videz



Ubuntu One



iLove

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Icematxyz ()

Icematxyz ::

Predalnik/predal je tista reč v katero spraviš razno razne predmete in jih potem tam tudi najdeš in odslej tudi Unity Launcher dobiva s dodatkom Drawers podobno zmogljivost.

Vse skupaj se je začelo z idejo...

Ideja



Vir slike

Katera se je potem udejanjila v praksi...

Praksa



Drawers podpira enostavno Drag & Drop dodajanje predmetov, kot so:
-Mape
-Slike
-Povezave
-Datoteke
-...

Do predmetov lahko dostopaš tudi s pomočjo Unity Quicklists:

Quicklists Izbira




iLove

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Icematxyz ()

Kiborg ::

Uporabljam Skype beta pa me nekaj zanima. Sedaj, ko je končno prišla nova verzija in ni več beta, se bo Skype sam nadgradil ali moram ročno odstraniti starega in namestiti novega?

Icematxyz ::

Sledi navodilom, če uporabljaš 32-bit različico Ubuntu seveda snemi .deb paket za 32-bit različico Ubuntu.

lopov ::

Tile predalniki so nekaj, na kar čakam že zelo dolgo, vse od 10.04 netbook različice :)

Icematxyz ::

Da odlična in uporabna zadeva se strinjam!

šernk ::

Ni še 2 meseca od kar mi je crknu net zaradi update NM...no z včerajšnim updateom se je zadeva ponovila...kako mi ni jasno, ker NM je blokiran da se NE posodablja ;(
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Icematxyz ::

Ali pa si se kot smo ugotovili takrat tudi sedaj ročno ukvarjal s pppoeconf? Kateri je nastavil omrežni vmesnik torej sam in se torej z njim NM ni več ukvarjal, kar je normalno stanje.

Drži?

Zgodovina sprememb…

šernk ::

Sedaj nisem nič tikal, pred dobrim mesecem sem wireless USB inštaliral driver in od takrat je vse delalo tiki taki. za nameček imam še NM še vedno 0.9.4 kot vidim, torej posodobitev NM ni kriva. zjutraj sem net še imel..ugasnil PC ko sem pa prišel domov pa po 3 zagonih še vedno ne duha ne sluha o wireless ne wired povezavi (je pa včerajšnji paket popravkov zahteval restart).

in kot sedaj vidim je tudi odletel driver za WiFi USB adapter. Seveda sem sam kriv najbrž ker sem ga kupil in ročno inštaliral ane... In zanimivo da vsakič zadeve odletijo po inštalaciji popravkov 8-)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Icematxyz ::

Ne po namestitvi/posodobitvi jedra, ki pa se je izvedla nekje včeraj da, če ni DKMS podpore. Torej ponovna namestitev gonilnika in bo spet vse po starem (do naslednje posodobitve jedra) da in upraviči se NM, ker ne takrat in ne sedaj ni bil ničesar kriv in pa seveda še najbolj ti bo hvaležen, če boš sprostil posodobitve tudi zanj! ;)

Zgodovina sprememb…

šernk ::

Po ponovni namestitvi gonilnika ni razlike...gre jutri (če bo volja in čas) clean install da resetiram vse te ročne nastavitve...pa bomo pol vidli
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Icematxyz ::

Kaj pa če izbereš prejšnje jedro pri zagonu?

šernk ::

Bom jutri probal :)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

šernk ::

Kot po čudežu seveda na starem jedru vse deluje...net, wireless...razmišljam da bi posodobitve izklopu :))
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Icematxyz ::

Zdaj tako je da višje omenjaš namestitev gonilnika za predvidevam da, kot praviš sam novo brezžično USB kartico? Tukaj načeloma bi lahko prišlo pri posodobitvi jedra do kakšne težave in torej ne bi delovala več le brezžična kartica, torej ugibam, ker ne vem o zadevi iz podanih podatkov 0.

Za test odstrani to USB brezžično kartico in poženi Ubuntu z zadnjim jedrom in v primeru, da žična povezava tokrat deluje z zadnjim jedrom vrni to brezžično USB kartico in jo zamenjaj za takšno, kjer je gonilnik že v jedru, oziroma povej torej o zadevi kaj več, ker splošne težave z zadnjim jedrom, kjer ne bi delovala žična/brezžična ali obe skupaj povezava torej ni, ker če bi bila sam tega tukaj sedaj ne bi pisal! ;)

Zgodovina sprememb…

šernk ::

morda je res driver kriv (ja wifi USB kartico sem nabavu kakšen mesec nazaj...kitajski šrot, ampak dela, firma WIFI tudi ima uraden support za linux), ampak nekako dvomim v to. ker NM enostavno ne najde niti ene možne povezave. ne vem zakaj preko sudo pppoeconf dela (NM potem seveda še vedno kaže da ni povezave), ker modem sam skrbi za povezavo z netom.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Icematxyz ::

ker NM enostavno ne najde niti ene možne povezave. ne vem zakaj preko sudo pppoeconf dela (NM potem seveda še vedno kaže da ni povezave), ker modem sam skrbi za povezavo z netom.


Glej ne vem kako ti naj to drugače povem, ampak ko uporabiš pppoeconf potem je NM "izven igre", ker se ne bo več ukvarjal s ročno nastavljenim omrežnim vmesnikom in prav to je bila težava tudi prvič in pa "kitajski šrot" mi 0 ne pove in pa si testiral zadnje jedro brez USB kartice in samo žično povezavo?

cat /etc/network/interfaces

Kakšen izpis vrne ukaz?

Icematxyz ::

šernk ::

Hočeš nočeš ne bomo izvedeli kaj je bilo krivo, me je razkurilo ko ni delal net danes niti na starejšem jedru in je šel format čez. Seveda sredi formatiranja pogruntam da je bil modem izključen :))

preko kabla sedaj dela...preko wifi...no go...treba očitno na nov driver počakat...great
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

b3D_950 ::

šernk je izjavil:

Hočeš nočeš ne bomo izvedeli kaj je bilo krivo, me je razkurilo ko ni delal net danes niti na starejšem jedru in je šel format čez. Seveda sredi formatiranja pogruntam da je bil modem izključen ]

preko kabla sedaj dela...preko wifi...no go...treba očitno na nov driver počakat...great


Naslednjič, če ti net ne dela preveri s ping ukazom, če je tvoj modem/router dosegljiv.

Uporabiš ukaz ip route, da dobiš ip naslov od modema/routerja
in ukaz ping, da preveriš, če "deluje".

route -n


dobiš približno tak izpis (gledaš stolpec Gateway):
Kernel IP routing table
Destination     Gateway         Genmask         Flags Metric Ref    Use Iface
0.0.0.0         192.168.1.1    0.0.0.0         UG    0      0        0 eth0


ping 192.168.1.1 -c 4


Rezultat:
PING 192.168.1.1 (192.168.1.1) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 192.168.1.1: icmp_req=1 ttl=64 time=1.60 ms
64 bytes from 192.168.1.1: icmp_req=2 ttl=64 time=1.53 ms
64 bytes from 192.168.1.1: icmp_req=3 ttl=64 time=1.58 ms
64 bytes from 192.168.1.1: icmp_req=4 ttl=64 time=1.56 ms

--- 192.168.1.1 ping statistics ---
4 packets transmitted, 4 received, 0% packet loss, time 3004ms
rtt min/avg/max/mdev = 1.530/1.572/1.607/0.028 ms


Če dobiš 0% packet loss, je modem živ in ne rabiš formatirat sistem. :P

Za wireless kartico pa poguglaj kakšn čip ma notr. Boš lažje reševal naprej.
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

šernk ::

Naslednjič, če ti net ne dela preveri s ping ukazom, če je tvoj modem/router dosegljiv.


še prej pa pogledat da ima modem sinhonizacijo...to je danes neslo sistem (sem 100% da zmagam na tekmovanju za idiota dneva...pa ene 10x sem umes restartal comp in testiral več različnih jeder :)) )

wireless kartica je pa: Ralink Technology, Corp. RT5370 Wireless Adapter
driverje se dobi na http://www.ralinktech.com/en/04_support...

ampak zadeva na novem jedru očitno deluje na 20%. Network manager je sploh ne zazna. preko wicd network managerja (vedno pri wirelessu za rezervo, ker na prenosniku mi je redno crkoval wireless preko normalnega NM in to govorim za zadnje 3 leta v vseh verzijah) sicer zazna dobi tudi 100% signal iz modema...a hudič noče avtentikacije speljat skozi. Sicer okoli tega se bom še malce igral.

in NE za nedelovanje kartice v network managerju ni kriv WICD NM :)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Icematxyz ::

šernk je izjavil:

Hočeš nočeš ne bomo izvedeli kaj je bilo krivo, me je razkurilo ko ni delal net danes niti na starejšem jedru in je šel format čez. Seveda sredi formatiranja pogruntam da je bil modem izključen :))

preko kabla sedaj dela...preko wifi...no go...treba očitno na nov driver počakat...great


Bomo izvedeli, za žično povezavo je bila najverjetneje vzrok ročna nastavitev s strani uporabnika ali torej izključen modem da, kar načeloma je lahko vzrok za te težave, oziroma s to kartico predvidevam, da pod Ubuntu nikoli nisi imel nekih težav?

Za brezžično kartico pa kupi kakšno drugo, ki deluje out-of-the-box, če že torej nočeš podati modela in če obstoječa povzroča težave.

še prej pa pogledat da ima modem sinhonizacijo...to je danes neslo sistem (sem 100% da zmagam na tekmovanju za idiota dneva...pa ene 10x sem umes restartal comp in testiral več različnih jeder :)) )


Ne s tem se ne strinjam. Prišlo je do težave in si jo odpravil in to je to.

Tukaj bi samo rekel, da vsaj glede žične povezave v prihodnje predvidevaj, da je težava drugje in ne na Ubuntu.

wireless kartica je pa: Ralink Technology, Corp. RT5370 Wireless Adapter


Torej deluje z zadnjim jedrom po tem, ko si ročno nameščal gonilnik? Ta kartica ni najbolje podprta pod Ubuntu/Linux in na primer to kupi in bo najverjetneje po nakupu vse drugače na tem področju!

Zgodovina sprememb…

Icematxyz ::

Se pravi, če bi rad z obstoječo kartico pod Ubuntu dosegel kaj več povej o delovanju kaj več. Po sveži namestitvi deluje:

ampak zadeva na novem jedru očitno deluje na 20%.


Ali po ročni namestitvi gonilnika s strani proizvajalca?

šernk ::

Po ročni namestitvi gonilnika wicd dobi wireless povezavo in kaže 100% signal. Napiše pa vsakič ko se želiš povezat bad password, neglede na to ali wireless zahteva pass ali ne.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Icematxyz ::

In po katerih navodilih si namestil gonilnik? Kaj vrne:

lsusb

In pa načeloma najprej skušaj usposobiti NM in torej odstrani Wicd.

šernk ::

Wicd je itak izključen, vendar je inštaliran na vseh wireless napravah že 3 leta, ker se je NM izkazal za nezanesljivega (parkrat ostal brez neta ko sem nujno rabil, ker se je enostavno NM upuntal in ni zaznaval več wireless naprav...3 različni prenosniki in 4 različice ubuntuja in vedno se je zadeva zgodila po kakšnem mesecu uporabe, ampak to sedaj nima veze)

navodila za inštalacijo driverja sem dobil na ubuntuforums.org

download driverja iz njihove uradne strani
make
make install
modprobe rt5370sta

med inštalacijo ne vrže nobenega errorja ven, NM ne zazna wireless-a, medtem ko wicd zazna vendar ne gre avtentikacija skozi (bad password vrže ven, čeprav je trenutno wireless brez gesla)

lsusb:

Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 002: ID 046d:081b Logitech, Inc. Webcam C310
Bus 001 Device 005: ID 148f:5370 Ralink Technology, Corp. RT5370 Wireless Adapter
Bus 002 Device 002: ID 046d:c311 Logitech, Inc. Y-UF49 [Internet Pro Keyboard]
Bus 002 Device 003: ID 1113:3163 Medion AG
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Icematxyz ::

Kaj vrne sledeč ukaz:

lsmod

Icematxyz ::

Oziroma ne za začetek preizkusi kar sledeče na obstoječi namestitvi ali s pomočjo LiveCD/LiveUSB:

sudo modprobe -r rt5370sta
sudo modprobe -r rt2800usb
sudo modprobe rt2800usb
echo 148F 5370 | sudo tee /sys/bus/usb/drivers/rt2800usb/new_id


Se pravi to se uveljavi le do ponovnega zagona računalnika in preprosto po izvedenih ukazih skušaj vzpostaviti brezžično povezavo s NM. Testiraj torej in poročaj!

Icematxyz ::

Uporabljam Skype beta pa me nekaj zanima. Sedaj, ko je končno prišla nova verzija in ni več beta, se bo Skype sam nadgradil ali moram ročno odstraniti starega in namestiti novega?


Latest Skype Release Added to Ubuntu Software Center

šernk ::

Ukaz lsmod:

$ lsmod
Module                  Size  Used by
rfcomm                 38139  0 
bnep                   17830  2 
bluetooth             158438  10 rfcomm,bnep
vesafb                 13516  1 
snd_hda_codec_realtek   174134  1 
nvidia              10962290  50 
snd_usb_audio         101566  0 
snd_usbmidi_lib        24603  1 snd_usb_audio
snd_seq_midi           13132  0 
snd_rawmidi            25424  2 snd_usbmidi_lib,snd_seq_midi
snd_hda_intel          32765  5 
snd_hda_codec         109562  2 snd_hda_codec_realtek,snd_hda_intel
snd_seq_midi_event     14475  1 snd_seq_midi
snd_hwdep              13276  2 snd_usb_audio,snd_hda_codec
snd_seq                51567  2 snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
snd_pcm                80845  5 snd_usb_audio,snd_hda_intel,snd_hda_codec
snd_seq_device         14172  3 snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
nv_tco                 13399  0 
ppdev                  12849  0 
psmouse                72919  0 
uvcvideo               67203  0 
rt5370sta             721872  1 
serio_raw              13027  0 
joydev                 17393  0 
k8temp                 12905  0 
lp                     17455  0 
videodev               86588  1 uvcvideo
i2c_nforce2            12906  0 
parport_pc             32114  1 
mac_hid                13077  0 
parport                40930  3 ppdev,lp,parport_pc
snd_timer              28931  2 snd_seq,snd_pcm
snd                    62064  19 snd_hda_codec_realtek,snd_usb_audio,snd_usbmidi_lib,snd_rawmidi,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_hwdep,snd_seq,snd_pcm,snd_seq_device,snd_timer
snd_page_alloc         14108  2 snd_hda_intel,snd_pcm
soundcore              14635  1 snd
firewire_ohci          40172  0 
firewire_core          56906  1 firewire_ohci
usbhid                 41906  0 
hid                    77367  1 usbhid
crc_itu_t              12627  1 firewire_core
forcedeth              58096  0 
sata_nv                23360  3 
pata_amd               13750  0 
 



od ostalih ukazov pa


sudo modprobe -r rt5370sta

vrže ven napako: FATAL: Module rt5370sta is in use.

ostali so pa neučinkoviti, brez kakršnekoli napake in tudi brez učinka.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: šernk ()
««
17 / 24
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[(K)Ubuntu] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1059313214 (138) Ijus
»

Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
18946838 (37462) MrStein
»

[Ubuntu 10.04] Problem z zvočno kartico (mikrofon)

Oddelek: Operacijski sistemi
91990 (1891) Icematxyz
»

Izšel Ubuntu 12.04 LTS (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
13435559 (28702) panteist
»

Ubuntu Oneiric Ocelot 11.10 (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Operacijski sistemi
813180806 (146745) Icematxyz

Več podobnih tem