» »

CPU in RAM v video igrah

CPU in RAM v video igrah

FunkyMaksim ::

Zdravo.

Eno vprašanje glede navijanja iger na maximum.Nimam sicer preveč pojma o tem,ampak me interesira.Namreč, ko igram npr. igro COD Modern Warfare 2 z najvišjo resolucijo 1920 x 1080 in z ostalimi nastavitvami na high, vidim, da se CPU giblje med 50% (včasih tudi več) in RAM je na 75% (po daljšem špilanju se to tudi zviša). A je to normalno za moj PC z sestavo:

1.ASUS P8Z68-V
2.Intel Core i5 2500K BOX
3.Noctua NH-C14
4.TeamGroup Elite 8GB 1333Mhz cl9 KIT
5.MSI GeForce GTX 560 Ti 1GB Twin Frozr II OC
6.OCZ Agility 3 120GB
7.Samsung SpinPoint F3 1TB 32MB
8.Sony NEC AD-7280S
9.Cougar GX600 - 93% Efficiency - 600W
10.ANTEC Dark Fleet DF-10

Ta PC sem pred kratkim kupil in so mi nastavli BIOS,ampak na začetku sem imel težave z povezavo kablov z monitorjem in sem ga prevečkrat resetiral.Potem sem klical za pomoč in so mi rekli,da če prevečkrat resetiraš PC,potem je treba spet na novo nastavit BIOS.Drugače vse normalno dela in nisem spreminjal BIOSA (trenutno imam na Normal).V mirovanu, ko ne uporabljam nobenga programa je pa RAM na 35-37%.

Hvala.
Lp.

BALAST ::

Poraba spomina je dinamična in če operacijski sistem opazi da ga nobena druga aplikacija ne potrebuje ga tako rezervira zase.
Recimo pri meni 8GB pa imam tudi nad 30% porabe samo z brskanjem po spletu in poslušanjem winampa.

Kar so ti hoteli povedat, če pevečkrat restartaš računalnik še predno pride v OS, potem se lahko povrne v prvotne nastavitve.
Tako če si imel navito katerokoli komponento se povrne na začetne frekvence in el. napetost. Seveda poznajo vsi BIOS programi shranjevanje nastavitev, kar lahko omogoča takojšni priklic vseh nastavitev, ki so npr. bile potrebne za stabilno navit procesor.

Yohan del Sud ::

Zaradi takih kot si ti, je sestvaljanje samosvojih PC-jev in navijanje zamrlo.

Kupi si predsestavljen sistem, po možnosti tak s firmo in boš imel to rešeno. No 90% rešeno, ampak v tvoji težavi to ni softwer. Pa pusti BIOS pri miru. Resno. Če se pa že hočeš učit, potem se uči na bolj cenenih komponentah.

(se opravičujem za 2/troll post, ampak vzgoja mora bit)
www.strancar.com

Pyr0Beast ::

Meni se zdi da se ta osebek sploh ne zaveda, kaj dela in kaj sistemski indikatorji sploh pomenijo.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Nikonja ::

....ampak ati ima denarja.....

FunkyMaksim ::

V čem je pa tukaj problem? Frekvenca CPU-ja?

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?i...

Dr_M ::

OMG, da ne bos tople vode odkril...
SpeedStep @ Wikipedia
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

hojnikb ::

Če je taka mala poraba procesorja, pomen da je nek bottleneck al maš pa vkloplen kak frame limiter in procesor ni do konca izkoriščen.

^^ Zgorna frekvenca je v idle, kar je normalno za ta proc.
#brezpodpisa

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje fx-8320 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Navijanje
24543679 (30456) m0LN4r
»

Sandy bridge (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Strojna oprema
908203482 (152500) fr4nc
»

Zakaj je navijanje cool in zakaj ne (strani: 1 2 )

925064 (3674) Pyr0Beast
»

navijanje Quad procesorja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

37324778 (19468) Jst
»

am2 3600+ vs 3800+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

33322310 (13460) DJ MartiNi

Več podobnih tem