Forum » Strojna oprema » Odklep Semprona 140 (AM3) - Problemi!
Odklep Semprona 140 (AM3) - Problemi!
P3Hi ::
Lep pozdrav vsem,
Imam problem z matično ploščo ma74gm-s2h rev.3.0 notri je bil en sempron iz leta 2005.
Zdej pa sem kupil Semprona 140, da bi ga odklenil.
Do zdaj sem odklenil veliko amdjev in edini problemi so bili pr restartu drgač je načeloma delalo vse..
Kaj sem storil:
Iz ASUS Pundita (sexy malo ohišje -220W napajalnik)
sem vzel vn staro am2 plato in 4400+ procesor.
Notri sem dal omenjeno in semprona 140.. Odklenil jedro in štartal star sistem.. po čudežu se driverji niso stepli in ni blo treba nalagat winsov..
No vse lepo in prav naložim nove dirverje resetiram in glej ga zlomka.. Neki čudni glitchi aerota... Dobr izklopim aero dam na standart temo dela kul, dokler ne odperm kakga transparent okna.
No plata ma integrirano amd 2100.. Malo sem pobrskal in načeloma piše da aero more delat..
Vzel sm disk ki je bil prej zravn te plate in štartal tisti sistem.. Isto glitchi, ki jih niti opisati neznam...
Malo študiram pa dajmo za hec jedro nazaj zaklenit.. Aero dela!
Je kdo že imel takele packe po ekranu ko je odklenil novo jedro. Ima kdo kako rešitev?
Slika je slikana z telefonom, ker če nardim printscreen je, kot da je vse ok...
Bom za hec probal dat pci-e gpu, da vidim če potem tudi serje in sporočim stanje.
Imam problem z matično ploščo ma74gm-s2h rev.3.0 notri je bil en sempron iz leta 2005.
Zdej pa sem kupil Semprona 140, da bi ga odklenil.
Do zdaj sem odklenil veliko amdjev in edini problemi so bili pr restartu drgač je načeloma delalo vse..
Kaj sem storil:
Iz ASUS Pundita (sexy malo ohišje -220W napajalnik)
sem vzel vn staro am2 plato in 4400+ procesor.
Notri sem dal omenjeno in semprona 140.. Odklenil jedro in štartal star sistem.. po čudežu se driverji niso stepli in ni blo treba nalagat winsov..
No vse lepo in prav naložim nove dirverje resetiram in glej ga zlomka.. Neki čudni glitchi aerota... Dobr izklopim aero dam na standart temo dela kul, dokler ne odperm kakga transparent okna.
No plata ma integrirano amd 2100.. Malo sem pobrskal in načeloma piše da aero more delat..
Vzel sm disk ki je bil prej zravn te plate in štartal tisti sistem.. Isto glitchi, ki jih niti opisati neznam...
Malo študiram pa dajmo za hec jedro nazaj zaklenit.. Aero dela!
Je kdo že imel takele packe po ekranu ko je odklenil novo jedro. Ima kdo kako rešitev?
Slika je slikana z telefonom, ker če nardim printscreen je, kot da je vse ok...
Bom za hec probal dat pci-e gpu, da vidim če potem tudi serje in sporočim stanje.
Nadgrajen bios ne pomaga..
Z 6600GT na pci-e dela aero čisto ok!
Torej..
Mislite, da če dam notri kak drug sempron bo delal odklenjen?
Je za te napake pri izrisu kriva Grafična ali procesor?
- če dam na navadno non aero temo in če je odklenjen potem mi program Video Stress test reče 0 errors found
Zdej iz testiranja sem ugotovil, da če dam na eno jedro pol vse dela lepo z aerom...
- problem je. da je malo ohišje pundit in nemorm met notr nobene druge kot halfsize grafike..
- bom zaj najdu še drug cpu za odklent pa da vidmo al je plata zjebana al je sam ta sempron hin..
Anyone?
Z 6600GT na pci-e dela aero čisto ok!
Torej..
Mislite, da če dam notri kak drug sempron bo delal odklenjen?
Je za te napake pri izrisu kriva Grafična ali procesor?
- če dam na navadno non aero temo in če je odklenjen potem mi program Video Stress test reče 0 errors found
Zdej iz testiranja sem ugotovil, da če dam na eno jedro pol vse dela lepo z aerom...
- problem je. da je malo ohišje pundit in nemorm met notr nobene druge kot halfsize grafike..
- bom zaj najdu še drug cpu za odklent pa da vidmo al je plata zjebana al je sam ta sempron hin..
Anyone?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: P3Hi ()
Blinder ::
lahko da ti celo napajalnik šteka. Meni je komp v igrah izrisoval neke črte, ko sm zamenjal napajalnik je blo vse uredu. pa ni bil švoh, defekten je bil zgleda.
Tistega 4400+ si proval montirat not?
Tistega 4400+ si proval montirat not?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Zamejal PSU ne pomaga!
Ok prišel sem tudi do ugotovitve da dejansko če dam na pci-e grafiko pol dela aero.. Samo še vedno ne dela photoshop.. nardi spet tisto rdečo sliko..
Poglejte video.
Jah nič CPU je fault ane? Nimam kej drugga.. :=)
Če kdo hoče prodam za 15EUR :=)
Oglas 1275846566
Ok prišel sem tudi do ugotovitve da dejansko če dam na pci-e grafiko pol dela aero.. Samo še vedno ne dela photoshop.. nardi spet tisto rdečo sliko..
Poglejte video.
Jah nič CPU je fault ane? Nimam kej drugga.. :=)
Če kdo hoče prodam za 15EUR :=)
Oglas 1275846566
Zgodovina sprememb…
Če je kdo dost nor, da bere moje probleme potem sporočam še eno ugotovitev.
Če dam
Value na all cores -12% recimo in da dam, da ne upravlja sam z napetostjo potem je dosti manj glithov.
No zdajle sem ga dal na -2% all cores
VCORE je prej bil auto na 1.4V - zdej sem ga dal na roke na 1.2V
in NB voltage na Normal (1.2V)
Prej je blo to dvoje na auto.. In bile so tiste krace po ekranu.
In zdaj presenetljivo dela vse brez napakic!
In sedaj ONE MILION DOLLAR QUESTION :=)
Kdo je kriv plata, ker nezna upravljat z napetostmi ali procesor? Sprašujem zato ker me prav zanima kaj bi se zgodilo , če dam notr kak drug proc in ga odklenem?
Koliko so priporočljive nastavitve VCORA za Sempron 140?
Če dam
Value na all cores -12% recimo in da dam, da ne upravlja sam z napetostjo potem je dosti manj glithov.
No zdajle sem ga dal na -2% all cores
VCORE je prej bil auto na 1.4V - zdej sem ga dal na roke na 1.2V
in NB voltage na Normal (1.2V)
Prej je blo to dvoje na auto.. In bile so tiste krace po ekranu.
In zdaj presenetljivo dela vse brez napakic!
In sedaj ONE MILION DOLLAR QUESTION :=)
Kdo je kriv plata, ker nezna upravljat z napetostmi ali procesor? Sprašujem zato ker me prav zanima kaj bi se zgodilo , če dam notr kak drug proc in ga odklenem?
Koliko so priporočljive nastavitve VCORA za Sempron 140?
Zgodovina sprememb…
69charger ::
Premalo štroma si dal v proc. Sploh pa so Gigabytke bolj en K za odklepanje,z mojo ASUSko gre brez problema.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?
Tarzan ::
Jap, malo višje voltaže bi verjetno težavo odpravile. Je pa potem tudi večja proizvodnja toplote in s tem krajša življenska doba strojne opreme. Glede na vrhunskost le te se verjetno glede tega ne sekiraš kaj dosti. :D
69charger & Tarzan kako sta lahko tako brezglavo pametna..
Kaj če bi prebrala, da sem težavo rešil z nižanjem VCORA iz 1.4V na 1.2V
Nevem zakaj potem trdita, da bi mi višanje pomagalo?
Kolkr sm gledal ma stock sempron 1.4V ko je odklenen ga majo pa na 1.175 - 1.2V..
Nevem jaz sem napako rešil tako da sem dal Vse nastavitve napajanja iz AUTO na NORMAL s tem da sem dal VCORE na - 0.2V in je zdaj na 1.2V.
Bom za hec probal dati vcore na 1.4 na roke in ne preko Auto če bo še vedno delalo.
Edit: Bravo mojstra sem dal na roke na 1.4V in zdej je še huje kot prej kot je bilo AUTO!
Nevem meni dela samo če je na 1.2V!
Drugače pa glede komponent mi je vseeno, če se skuri: pač kupil sem plato+enga drugga semprona+rame za 30EUR.. Ker mi je polici lih ležal še 140ka sm reku, da grem sestri nadrgadit mašino iz Athlona 4400+ V Odklenjenga Semprona 140 in na mojo srečo je kljub menjavi plate ostal isti windows...
Kaj če bi prebrala, da sem težavo rešil z nižanjem VCORA iz 1.4V na 1.2V
Nevem zakaj potem trdita, da bi mi višanje pomagalo?
Kolkr sm gledal ma stock sempron 1.4V ko je odklenen ga majo pa na 1.175 - 1.2V..
Nevem jaz sem napako rešil tako da sem dal Vse nastavitve napajanja iz AUTO na NORMAL s tem da sem dal VCORE na - 0.2V in je zdaj na 1.2V.
Bom za hec probal dati vcore na 1.4 na roke in ne preko Auto če bo še vedno delalo.
Edit: Bravo mojstra sem dal na roke na 1.4V in zdej je še huje kot prej kot je bilo AUTO!
Nevem meni dela samo če je na 1.2V!
Drugače pa glede komponent mi je vseeno, če se skuri: pač kupil sem plato+enga drugga semprona+rame za 30EUR.. Ker mi je polici lih ležal še 140ka sm reku, da grem sestri nadrgadit mašino iz Athlona 4400+ V Odklenjenga Semprona 140 in na mojo srečo je kljub menjavi plate ostal isti windows...
Zgodovina sprememb…
opeter ::
V Photoshopu imaš problem in sicer narobe nastavljen oz. pokvarjen barvni profil. Na to te opozori okno ob zagonu programa. To se lepo vidi v videoposnetku pri 1:09.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
69charger ::
Če odpreš še eno jedro je logično da rabiš več štroma,torej večja voltaža. Če moraš pa zmanjšat,potem je pa malo defekten.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?
Če si sam tako strašansko pameten, ne vem kaj sploh težiš po forumu in sprašuješ. Če ne sfolga višjih napetosti, potem nastavi na najnižjo, ki jo še prebavi in mu tudi frekvenco tam postavi, da bo stabilen.
Blinder ::
Kako večjo napetost za več jeder?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
Napetost je enaka na vseh jedrih, razen če procesor omogoča zvezno spreminjanje voltaže po posameznih jedrih.
V svojih časih sem precej navijal procesorje in dejansko so nekateri maksimalno pridobili z višanjem napetosti, nekateri so pa že pri minimalnem povišanju napetosti, neglede na hlajenje in (ne)navitje, odpovedali poslušnost. Vsak CPU se po svoje obnaša in vsa fora navijanja (ali v tem primeru odklepanja jeder) je v tem, da se najde nek "sweetspot", kjer iz procesorja iztisneš maksimum. Če to pomeni, da znižaš napetost procesorju, da bi pridobil dodatno jedro, potem pač to narediš. Dodatno jedro je bilo v večini primerov z razlogom zaklenjeno.
V svojih časih sem precej navijal procesorje in dejansko so nekateri maksimalno pridobili z višanjem napetosti, nekateri so pa že pri minimalnem povišanju napetosti, neglede na hlajenje in (ne)navitje, odpovedali poslušnost. Vsak CPU se po svoje obnaša in vsa fora navijanja (ali v tem primeru odklepanja jeder) je v tem, da se najde nek "sweetspot", kjer iz procesorja iztisneš maksimum. Če to pomeni, da znižaš napetost procesorju, da bi pridobil dodatno jedro, potem pač to narediš. Dodatno jedro je bilo v večini primerov z razlogom zaklenjeno.
filip007 ::
To se pravi po odklepu ne deluje Aero na IGP?
Probaj povečati video frame buffer v Biosu.
Probaj povečati video frame buffer v Biosu.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.
@filip007
Deluje tudi na IGP, pri meni je problem v ali defektnem cpuju ali pa plata narobe upravlja z napetostmi na odklenjenih cpujih (je pač stara, čudež da je mela odklep jedr), video je malo narobe narejen. Tam sem rekel, da z pci-e grafiko dela vse. Dejansko delal je aero, cpu intenzivne aplikacije pa so glih tak mele problem z izrisom. Malo manjše ampak še vedno opazne.
@Tarzan
pojdi se rlaxsirat v đunglo, če si živčen..
- Mi lahko citiraš kje sem izjavil, da sem strašansko pameten?
- Če je zate vprašanje na forumu teženje potem res ne razumem zakaj bereš threade na njem
- Si mogoče odgovoril z konkretnim preverjenim odgovorom, vprašal sem kakšne so pravilne vrednosti napetosti?
No dost je, sej tak hudo pa tudi nisva skregana :=) Brez zamere...
Edini dokaj dober odgovor je od chargerja69...
"Če moraš pa zmanjšat,potem je pa malo defekten."
Deluje tudi na IGP, pri meni je problem v ali defektnem cpuju ali pa plata narobe upravlja z napetostmi na odklenjenih cpujih (je pač stara, čudež da je mela odklep jedr), video je malo narobe narejen. Tam sem rekel, da z pci-e grafiko dela vse. Dejansko delal je aero, cpu intenzivne aplikacije pa so glih tak mele problem z izrisom. Malo manjše ampak še vedno opazne.
@Tarzan
pojdi se rlaxsirat v đunglo, če si živčen..
- Mi lahko citiraš kje sem izjavil, da sem strašansko pameten?
- Če je zate vprašanje na forumu teženje potem res ne razumem zakaj bereš threade na njem
- Si mogoče odgovoril z konkretnim preverjenim odgovorom, vprašal sem kakšne so pravilne vrednosti napetosti?
No dost je, sej tak hudo pa tudi nisva skregana :=) Brez zamere...
Edini dokaj dober odgovor je od chargerja69...
"Če moraš pa zmanjšat,potem je pa malo defekten."
Zgodovina sprememb…
filip007 ::
Si nadgradil BIOS?
http://www.gigabyte.com/products/produc...
Probaj z WinRar benchmark, ALT+B, če daje čudne rezultate potem je drugi core zanič.
http://www.gigabyte.com/products/produc...
Probaj z WinRar benchmark, ALT+B, če daje čudne rezultate potem je drugi core zanič.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | P5B-E Plus + E6300 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 13639 (7501) | AndreAS |
» | Navijanje AMD Phenom-a II X3 720BE (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Navijanje | 20529 (11987) | mihamedo |
» | Navijanje AMD Sempron-a X1 140Oddelek: Navijanje | 2090 (1425) | jest10 |
» | >>E8x00 serija a.k.a Wolfdale<< (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Navijanje | 42294 (23836) | Dr_M |
» | Asrock 939 dual (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Kaj kupiti | 40545 (21104) | igor0203 |