» »

Katerega internetnega ponudnika oz. paket izbrati

Katerega internetnega ponudnika oz. paket izbrati

enlaik ::

Pozdrav,

Že celo jutro zanemarjam službeno delo in berem tale forum z izkušnjami oz. nasveti glede izbire, pa vseeno nekako nisem prišel do zaključka.

V kratkem se selim v Mengeš v blok, brez optike. V stanovanju sta že priključka za kabelski internet in TV. Do interneta se bi dostopalo preko dveh laptopov z wireless povezavo. Stacionarnega telefona ne bo. Net se bo uporabljal za "splošno" surfanje in pa za prenose filmov, glasbe, itd.. tako da bom vzel malo hitrejši paket. Vprašanja:

1. Najrajše bi enotnega ponudnika, ampak SIOL odpade, ker ni sportkluba. Kaj potem - Amis, Telemach, T2? Saj so si po ponudbi vsi nekako podobni, uporabniške izkušnje pa verjetno govorijo čisto drugače. Kakšen nasvet katerega in mogoče primeren paket - torej internet+tv?

2. Glede wireless. Kolikor razumem, rabim za wireless, priklopiti samo router za brezžično povezavo. Tu je izbire tudi malo morje. Priporočate kakega prav posebej ali je pravzaprav vseeno? Ali je wireless povezava preko routerja počasnejša kot pa bi bila recimo na navadnem compu?

hvala,

tomaz
  • spremenil: enlaik ()

velky ::

Kak ni sportkluba na SIOL?
Klikni TOLE in poglej pod št. 68.

enlaik ::

Jah, pa res. Nimam pojma kje sem jaz butl to slišal. Hvala.

Ampak cene so pa še vseeno neprimerljivo višje kot pa recimo Telemach, T2, kar trenutno gledam.

energetik ::

Vzami T-2. To je vse, kar ti lahko predlagam glede na ceno in moje izkušnje (4 leta internet, par uric manjših motenj, ki sem jih komaj opazil, 2 leti TV brez kockanja). Na stari bakreni parici.

lebang1 ::

Vsi ponudniki so si dosti podobni, iz iskušen ti lahko povem da sta T2 in Amis čisto vredu, dela vse dobro.
Izberi po želji.

Za brezžično pa je en bolši router tale.
In seveda je po zraku počasneje kot preko kabla, še posebej če je kakšna stena vmes.

lp

reeves ::

Jaz sem že leta pri Telemach-u in sem z njimi zelo zadovoljen. Na T-2 jaz ne bi šel, ker so pred stečajem in pitaj boga kva se bo še dogajal naprej. Siol je baje v redu, Amisa pa ne poznam dobro. Tko da jaz priporočam Telemach.

lp

jazbec ::

t-2 ni pred stečajem
so pod prisilno poravnavo

js ti tudi priporočam t-2
sam sem zelo zadovoljen

imam optiko 100/100 za 49 evrov+velik paket tv+hd programi+3x hd škatlica+9telefon+časovni zamik
z vsemi storitvami zelo zadovoljen

energetik ::

Tudi če T-2 kdo kupi, bo verjetno za naročnike vse isto. Razen mogoče cen. Sicer pa nisi vezan in greš lahko kadarkoli h konkurenci.

velky ::

Imam SiOL in nikol nism meu kakih problemov, razn tega, da je enkrat šou modem, ampak to niso oni krivi, ampak strela :)

Za T-2 in Telemach ne vem. Amis ma pa moj sošolc in ko sem zadnjič pri njemu gledal TV mu je skoz neki lagal, komaj sem spored odprl, pa je TV komunikator isti kot pri siolu.

antireal ::

SiOL trio z paketom do 10mbit internta - 39eur. Dobiš wifi router v paketu.

jazbec ::

antireal je izjavil:

SiOL trio z paketom do 10mbit internta - 39eur. Dobiš wifi router v paketu.

poudarek na do
Paket Trio 10 M vsebuje: SiOL internet (do 10 Mb / do 1 Mb), SiOL telefonijo in SiOL TV s programskim paketom Osnovni. Zagotovljena hitrost interneta je 1 Mb / 256 kbit/s. Nadgradnja na višjo hitrost ni možna.

Senitel ::

Pa 39EUR samo če obdržiš PSTN/ISDN telefonijo. >:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Omrežja in internet
1930598635 (906) Alexius Heristalski
»

Telekom brezplačno povečuje hitrost DSL dostopa do interneta (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
22256449 (45008) Senitel
»

SiOL bo podražil telekomunikacijske pakete (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
9229054 (24754) Dami
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

25136780 (20726) Bug
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

31037489 (16896) Primoz78

Več podobnih tem