» »

Katerega internetnega ponudnika izbrati?

Katerega internetnega ponudnika izbrati?

««
«
1 / 38
»»

jvolk ::

Vsa vprašanja v stilu "Katerega ponudnika izbrati?" naj bodo v tej temi. Pri vprašanju navedite katere internetne ponudnike imate na voljo ter kakšne so vaše zahteve.

Spc ::

Torej če mene vprašaš mi je najbolj pomembno (če seveda imam izbiro izbirad med :

1. Odprti porti
2. BGP (Čim manj hopov)
3. Ping (če je majn hopov bo tudi majnši ping)
4. Čimboljša mednarodna povezava in lokalna ter slovenska povezava.
5. Uptime in napake.

:)
 

Bakunin ::


2. BGP (Čim manj hopov)
3. Ping (če je majn hopov bo tudi majnši ping)


BGP je "samo" usmerjevalni protokol.

- manj "hopov" je, ce je dobra povezljivost do drugih IX. ( Tier 1 network @ Wikipedia )
- ping bo dober, ce je dovolj velika "pipa" in ni nujno povezano s stevilom "hopov".
primer: z google "peeram" neposredno na 33600 baud modemu = 1 hop, ampak slaba prepustnost
lahko pa imam 10Gb do Level3 [tier1?], ki so googlu sosedje na naslednji hop = vec hopov, vendar 10Gb "pipce"

damjan11 ::

Katerega ponudnika?? T-2 če se le da.

moj_nick ::

Optika T-2 ali SiOL? Okej, za cene vem, kako je pa z ostalimi stvarmi (zanesljivost, podpora...)
110111001001010001010000

kocba ::

Kateri internet je trenutno najcenejsi?
Zdaj imam triero preko arnesa, vendar ugotavljam, da so njihovi paketi predragi. Recimo 1500/700 me pride nekaj cez 17€, med tem pa sem gledal amis: 4Mb / 512 Kbps za 19€. Sem pa tudi gledal T2, ki ima ugodno ponudbo. Sploh ce imam moznost optike. (kar se moram preverit - trenutno se optike ni, majo pa ze soglasje, da lahko napeljejo, kar pomeni, d abodo verjento pocasi napeljali).

Torej katerega ponudnika predlagate na podlagi zanesljivosti, izpadov, razmerje cene in hitrosti. Sem pa doma v Mariboru, Nova vas 2

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kocba ()

Invictus ::

Če se le da ...

T-2 na optiki, al pa SiOL na optiki. Optika rules ...

drugače je pa tud Telemach kar v redu ...

Pa zadnja ponudba Amisa sploh ni slaba ...

Pa še:

Število hopov vpliva na ping. Več hopov, več usmerjevalnikov vmes, vsak pa ima neko svojo zakasnitev, ker žal ne znajo obdelati paketka v ničelnem času.

LP I.

kocba ::

In kje lahko preverim koliko Hopov ima posamezni ponudnik?

Bakunin ::

RIPE tools
predvsem 'looking glass". Slednje najdes tudi pri raznih Internet Xchange kot recimo VIX.

dzuks ::

Če je varianta optike, potem mislim da ni vprašanja. Pa mislim da bi bil celo Siol boljši (tech support) kot T2, ne vem kakšne imate izkušnje? Amis ima pa cool ponudbo, sam je pri hitrosti do 4 MB.... hm....hm....ne vem če mi to diši

Sputnik59 ::

dokler ne pride optika t2, je zame najboljša ponudba mobitelov instant internet (sedaj celo za 14€ 5GB)

Nego ::

ADSL2+ ali VDSL2 (do centrale je cca 300m kabla)?

jan01 ::

@sputnik59
pri simobilu imaš paket unlimited za le 19€
link

PaJo ::

Na 300m kabla zagotovo vDSL2, ker dosega dosti večji ul in dl.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Trdi ::

A se da kje videti, kje so Telekomove centrale postavljene? Kje je centrala Vič?
Trdota d.o.o.

Matheeew ::

Mogoče si lahko s tem kaj pomagaš.

20sdfj093f ::

Če nimaš PSTN telefona (parice brez multipleksiranja, torej samostojno) ne niti sanjati, da boš prišel do česarkoli na centrali Vič.

Ker je enostavno prezasedena. Jaz bi vzel še SiOL (čeprav sem ciljal na T-2) ampak ni moznosti na tej centrali res nicesar....tako da ostajamo pri Telemachu in njihovem polovicarskem kablu.,... CATV operaterji so zadnjih 5 let popolnoma zaspali kar se tice TV ponudbe... :(

sonce7 ::

AMIS trojka vs. T-2 optika??
Kaj je boljsa izbira. Me pa zanima kaj v praksi pomeni brezžični modem v primerjavi z optiko?

mspiller ::

Amis trojka je 42,90 evrov. T-2 optika (10/10) za podobno ponudbo je 30 evrov (za osnovni tv paket (130 kanalov) + paket za odrasle ;) ). Dobis pa pri Amisu wireless telefon. So me pa pri Amisu spamali se pol leta, ce jim das kakrsnekoli podatke.

Btw kaj je v tem t2 mini tv paket teleing?

sonce7 ::

mene bolj zanima razlika med brezžičnim modemom in optiko, kot pa brezplačni telefon :-)
ali plačujem še dodatne impulze za konektanje na modem?

Tilen ::

ali plačujem še dodatne impulze za konektanje na modem?

Ne.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

robbe ::

Nevem kaj si amis predstavlja pod besedno zvezo brezžični modem :) Najbrž je to modem, ki ima zraven še wifi modul ter ruter. Zdaj tebe pa zanima razlika med to zadevo in optiko...
To ne moreš primerjat....
Zdaj če maš na izbiro optiko vzameš itak da optiko, saj so tam hitrosti praktično neomejene in tudi cene so zelo ugodne.Pri optiki dobiš optični switch in od tega naprej si lahko sam priključiš kakšen wifi ruter, tako da imaš še net v zraku ;)
Pri amisu pa gre vse preko obstoječega bakrenega omrežja in si bolj ko ne zelo omejen s hitrostjo in dodatnimi storitvami. Ta modem,ki ga pa dobiš zraven je pa "recimo" da dober, ker imaš skoraj out-of-the-box postavljeno zdraven še lokalno wifi mrežo.

Amadeuss ::

Hmm jaz mam zdaj Siol pa plačujem cca. 25 EUR/mes za 1.024/256 Kbits;(
Sem gledu pri Amisu...imajo 4.096/515 Kbits za 22 EUR/mesec, pri Tuš telekomu pa celo za 20 EUR/mes 8-O. Ker seveda ne bom ostal pri oderuškem Siolu, optike pa nimam možnosti imet me zanima katerega od teh dveh bolj priporočate. Amisa ali Tuš Telekom? Glede na ceno bi se verjetno odločil za Tuš Telekom sam so še 2 EUR cenejši kot Amis...me pa malo skrbi ker so še "novinci" na tem področju pa bi prej rad slišal še kako mnenje;)

PacificBlue ::

Se pridružujem zgornjemu postu.Men tudi poteče julija pogodba za Siol in koker vidim cenovno je ta izbira najslabša. Sam pri meni je problem ker lahko imam največ 1mb paket..je meril mojster iz telekoma in je rekel da za 2mb paket smo preveč oddaljeni..je kaka možnost da se to spremeni..nekaj so sicer vlekli optiko circa 500 m do nas, sam še ni priključeno..

mastah ::

ce hoces boljsi ping ti je najbols vzet pri telemachu. jaz imam pri njih 10MB in mam vedno boljsi ping v spilih k pa kdo k ma optiko pri siol ali t2

Amadeus ::

Telemcah je že ok ja....sam pri meni ni možnosti kabelskega interneta, tako da ostaneta samo Tuš Telekom in Amis (za Siol se pomoje strinjamo da je predrag). Torej odločam se med enim od zgornjih dveh. Glede cene je samo 2 EUR razlike, zato me zanima kako je kej z kvaliteto storitev pri enem in pri drugem;)

PacificBlue ::

Ja pri meni kabelski internet tudi odpade..Tako, da samo Tuš ali Amis.In me zanima kako ste zadovoljni z storitvijo teh dveh ponudnikov(še posebej me zanima kakšno mnenje kakega uporabnika od Tuš Telekoma)..

blackbfm ::

Mogoče še komu na telemachu počasi odpira strani? Pri punci traja včasih tudi več sekund da začne nalagat, samo ko začne potem laufa (do 1.2 MB/s). Res mi je smešno, jz mam t2 1 mbit pa mi takoj vse odpre (manjše strani se razume). Nevem a majo pri telemachu tok zanič DNS strežnike al kaj. Kako bi to zrihtu?

PINki ::

Poklič na support pa praši.:\

Amadeus ::

Hehe PacificBlue, zgleda da ne bova mela sreče z odgovorom :) H komu se ti za zadaj bolj nagibaš? Po ceni mene bolj mika TUŠ, ki ima 4 MB za 2 EUR cenejša...samo ne vem....Amis je že dlje časa na trgu in ima VERJETNO (predpostavljam) več izkušenj in boljši support. Hm...dilema, dilema... :)

blackbfm ::

In kaj ti to pomaga? Če dela itak ne rabiš supporta. Če ne dela greš k konkurenci.

PacificBlue ::

:)
Ja jaz se tudi zaradi supporta bolj nagibam k Amisu..poznam mojstra, ki je sosedu naštimal amis adsl..sosed pravi, da mu deluje dobro, ampak sem že bral po raznih forumih tudi kr nekaj kritik glede Amisa..Tuš pa po mojem zna biti kr zanimiv..še posebej ker je nov na tržišču pa ima najbolj ugodno ponudbo..zato me pa zanima oz. bi rad slišal še kakšno mnenje kakega Tuš Telekom uporabnika, če je mogoče bilo kaj narobe, če so hitrosti takšne kot morajo bit itd..

Torej vljudno pozivam TUš Telekom uporabnika naj pove svojo izkušnjo..bil bi ful hvaležen.:)

Drugače pa je v bistvu kr dilema..jasno mi je edino da pri Siolu ne bom več ostal.

Tilen ::

Razčistit boš moral kar sam. Vsepovsod boš našel uporabnike, ki so izjemno zadovoljni in tiste, ki niso. Odvisno samo na koga boš naletel.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Amadeuss ::

Tilen to seveda drži, samo včas kak uporabnik dobr argumentira zakaj je zadovoljen oz. zakaj ni pa se da iz tega kaj razbrat. Pa tud če se jav 5 nezadovoljnih uporabnikov istega ponudnika pol je že neki fajn sumljvo...npr.

Ja nč..zdej bom šou verjetno krna Tuš k je najcenejši pa kr bo pa bo...itak ni vezave, tko da se lahk pol premislim pa grem npr. na Amis :)

Amadeuss ::

PacificBlue....ti si se že odloču kaj boš? Jest grem pomoje danes kar do Tuš telekoma ;)

XPSISTEM ::

Kaj pa menite o mobitelovi ponudbi.... o nonstop povezavi internet konkretno me zanima se lahko primerja z kabli oz celo optiko?

Hvala.

Tilen ::

Kaj pa menite o mobitelovi ponudbi.... o nonstop povezavi internet konkretno me zanima se lahko primerja z kabli oz celo optiko?

Po odzivnih časih težko. S hitrostjo pa tudi nima ravno pogojev. Kabelski ponudniki nudijo že 25Mbit v eno smer, optika pa tako ali tako še več.

Če se ti pa gre samo za to, da si 24/7 lahko na internetu in da za to plačaš eno fiksno ceno je pa pomoje OK. Testiral pa še nisem...
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

blackbfm ::

Primerja z optiko? Ta je pa dobra:D Še s kabli se ne more. Ta nonstop internet je bolj za email gledat kot kaj drucga.

Ted ::

Samo za info, Tuštelekom ima zelo malo svojih central. To pomeni, da si prisiljen ostati na telefonu Telekoma, kar je precejšen strošek. Amis in T-2 imata največ lastnih central oz. zakupljenih kolokacij.
Mah...

mattta ::

Ne vem točno kje to vprašat, ampak iščem digitalno televizijo, internet in telefonijo, za začetek pri katerem ponudniku je za vas najboljše jemat? Trenutno imam 4/512 povezavo za 25 eur, imam še isdn ki mi pobere 15 eur in digitalno televizijo ki me drapne za 27 eur. Internet bi si vzel kak malo bolši predvsem upload bi imel večji?

destiny ::

Amis ima precej dobro akcijo, drugače pa T2. Tuševci so pomoje še mal prezeleni, da bi jim prec zaupal.

marko123456 ::

Jaz sem se tudi nagibal za amis(trojka plus),a so mi nekateri odsvetovali,tako da zdaj ne vem.Ali ima kdo izkušne z amisom,Oz. kdo priporoča kakšnega deugega ponudnika,Siol(telekom)trio?
hvala

destiny ::

Jest mam dvojka tel + pa sem kar zadovoljen. Težava pri njih je tehnična pomoč le prek telefona. Npr. enkrat se mi je zgodilo da sta internet in telefon nehala delat. Modem se enostavno ni hotel sinhronizirat. Problem je bil da sem bil jaz na dopustu, starša sta pa tako ostala brez telefona in interneta. Na Amisu so rekli da je kriva naša napeljava in da je z njihovim modemom vse OK. Ko sem prišel domov, sem naredil hard reset modema in napeljava je bila čudežno spet OK :|. Toliko o strokovni tehnični podpori...

Bakunin ::

A ga starsi niso sami resetirali ? ;)

Tilen ::

AMIS optika trenutno :

15/15 Mb 16,27€
20/20 Mb 20,00€
25/25 Mb 25,00€
50/50 Mb 48,00€

Skyline, BS3...
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

destiny ::

A ga starsi niso sami resetirali ? ;)

So ga po sistemu izpuli iz elektrike in priklopi nazaj, kar seveda ni pomagalo. Problem pri hard resetu je izbris vseh nastavitev, vključno z username-om in passwordom, wireless security itd., kar pa starši ne znajo sami nazaj nastavit.

Za take napake bi se moral na vrata nalimat njihov tehnik in zadevo rešit, ne pa da od ljudi ki komaj znajo uporabljat računalnik pričakujejo da bodo to sami rešili.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: destiny ()

gokky ::

Problem pri hard resetu je izbris vseh nastavitev, vključno z username-om in passwordom, wireless security itd., kar pa starši ne znajo sami nazaj nastavit.


Ravno zaradi gornjega jaz kupim soliden usmerjevalnik, ga prilepim za karkoliže od ponudnika in od ponudnika samo zahtevam, da se mi njegova stvarca koeksistentno obnaša v bridge načinu. Je dražje (še ena naprava v hiši), vendar pa imam vse, na kar imam jaz vpliv (računalniki, wireless,...) tudi fizično ločeno od tistega, na kar ima vpliv ponudnik.

Če kaj od tistega, kar mora skrbeti ponudnik, ne dela, naj ponudnik uredi, pa magari, če mora njegov serviser prileteti iz Timbuktuja.

Je pa tvoja izkušnja tudi eden izmed razlogov, zakaj odsvetujem uporabo IP telefonije ljudem, ki imajo manj tehničnega znanja. Enostavno zna biti za mnoge preveč iskanje reset gumbka na zadnji strani ponudnikove napravice.

teddy81 ::

Pozdravljeni.

Zanima me, kaj bi mi svetovali pri izbiri ponudnika za internet. In seveda tudi to ali je kakšna razlika, če imaš samo internet ali imaš internet+tv+telefon vse skupaj.

Sem s Ptuja in imam na tej lokaciji trenutno kabelski internet od Teleinga - imam Ka.In.B paket. Zdaj konec oktobra mi poteče 2 leti naročnine in ker sem gledal, da ima T2 hitrejši internet kot ga imam sedaj za manj €, me zanima, če se mi splača prestopit na T2 preko telefonske linije, torej VDSL.
Gledal sem 10/1Mb VDSL za 21€ in 10/2Mb za 23€.

OPTIKA še pri meni ni možna.
Kaj pa pravite na AMIS ali SIOL, glede teh paketov, ki jih imajo? Trojčki itd.? Je to v redu zadeva ali ni stabilno?

Zdaj plačujemo kabelsko tv posebej, telefon telekomu in internet posebej. Vse skupaj pride okrog 48€ (naročnine brez telefonskih pogovorov).

Kaj bi se mi splačalo? Potrebujem nasvet.

HVALA 100X
Teddy

gastapov ::

Vidim da ste glih tapravo temo za moj problem odprl :)
Jaz mam tut zdaj od T-2 samo vdsl, ker lasnica ni takrat dovolila preboja z optiko.
Zdaj sva se pa dogovorila da bom jaz to vse sfural skoz, da spustimo optiko v stanovanje.
In zdaj moram tist aneks jim gor nest da se stinjam z posegi izvajalca, pa kaj vs hočem met še pa bla bla bla, pa sem tut obkrožu ta paket 10/10 za 14€.
Pa me zanima zdaj kako je kaj potem ko ti Gratel napelje optiko v stanovanje, kako potem naprej prpelat do računalnika, na T2 so mi rekl da ti prpelejo notr pol naprej pa kot veš in znaš, zdaj pa nevem a ti to oni prpravjo da ti sam kabl vtakneš pa ba peleš do kompa, al je to kaj drugačna procedura, pa zanima me če se držijo dogovorjenega roka kaj ti fantje.

Najlepša vam hvala za pomoč.

Mavrik ::

Tam ko ti pride optika v hišo ti bodo namestili optični switch, ki bo mel navadne UTP priključke kot jih ima zdaj VDSL modem.
The truth is rarely pure and never simple.
««
«
1 / 38
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A1 Slovenija (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
34985155 (623) krefi
»

A1 Kombo M (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Omrežja in internet
24677838 (20243) Tilen
»

Telekom proti Telemach (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11946027 (16267) solatko
»

T-2 ukinitev TV-ja zaradi previsokega računa (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8021240 (11146) Bellzmet
»

Kateri Trojček vzeti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5110983 (7842) Daliborg

Več podobnih tem