» »

Katerega internetnega ponudnika izbrati?

Katerega internetnega ponudnika izbrati?

««
2 / 38
»»

Bakunin ::

meni so podizvajalci od T-2 napeljali optiko in namestili stikalo tocno tam, kjer sem jaz zelel.

kocba ::

Hej,

Trenutno sem na cablu TRIERA in izgublam zivce,kako dela to pocasi :( T2 optike se nimam moznost porihtat, baje bo komaj cez pol leta....sem pa zdaj gledal, da bi vzel optiko siol za 12 mesecev, kjer imam 4 narocnine zastonj, kar pol znese isto ceno na mesec, ki jo placujem zdaj, okrog 17€. Se splača vzet siol optiko ali so kaksne tezave?

Saj zdaj mam anrmec tudi tezave, že enkrat bli tukaj njihobi tehniki, je pol delalo vredu, zdaj pa spet nena.

torej: Da / NE siol optika (20/20) vs triera cabel (1536 / 256)

lp

destiny ::

A se ti hecaš?

gokky ::

Vprašanje je samo, ali si za večjo hitrost in zanesljivost pripravljen dati dodatnih 9 EUR (dobrih 2k SIT) mesečno.

kocba ::

sprasujem resno:)

bi pa pa najrajsi sel itak na t2.

glede cen pa:
siol: 28€ na mesec...eno leto vezave, 4 mesece brezplacno pride da imas 17€ na mesec
triera: imam ze zdaj 17€......torej je v enem letu cenovno isto.

Aja, zakj sem vprasal? ker sem bral, da naj siol ne bi imel tako dobrega interneta :)

destiny ::

Vsak provider ima kdaj težave z omrežjem, tudi T-2. Da bi bil Siol kar se tega tiče kaj slabši od ostalih, še nisem slišal. Sicer pa če izbereš karkoli dugega od T-2 ali kabla, gre večinoma tako ali tako preko telekomovih linij in central.

Bakunin ::

Imel T-2 optiko. Sedaj TS optiko. Oboje deluje enako "dobro" (kot pri vsakem ISP. DSL dostop izvzet)

Siol 20/20 sem vzel, ker ima celoten TV paket v eni narocnini + dodatne popuste za zvestobo ter clane AMZS/studente/... Cena pa malo visja od T-2 10/10+tv+telefon.

Pesimist ::

kocba: siol nej nebi imel dobrega interneta? Haha kdo te je pa to napizdo? Razna triera in telemach se lahko skrijete proti siolu.
Do pred malo sem imel ADSL in ni bilo nidkar nihanja v hitrostih kot je na telemachu in trieri tipicno. Ob vsaki uri sem mel predpisano hitrost. Zdaj na optiki ni prav nic drugace.
Mogoce bi si clovek mislo da bo tezje zagotoviti 20/20 ob vsaki uri. Ampak dozaj se nisem imel odstopanj glede tega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Pesimist ::

Tilen: Mojo optiko naroci 100Mbit sinhrono za 20cent. No ko bo instalacija polozena. :\

Bakunin ::

Tilen: Mojo optiko naroci 100Mbit sinhrono za 20cent. No ko bo instalacija polozena. :\


??? a lahko to napises se enkrat v slovenscini ?

gokky ::

Sam dostop v internet je pri SiOL-u čisto na nivoju, še posebej preko optike. Bolj zaskrbljujoče je, da se pri SiOLu njihov odhodni strežnik večkrat znajde na seznamu SPAM strežnikov, kar je močno moteče, ko hočeš preko njega nekam poslati e-pošto (beri: določeni strežniki zaradi uvrstitve na črni seznam nočejo prejeti e-pošte s SiOL-a).

T-2 je topogledno samo manj slab, ne pa bolj dober (tudi on se znajde, samo manjkrat; ta trenutek nekateri blokirajo celoten rang IPjev s T-2).

Do sedaj sem pri strankah še najmanj takih problemov opazil v omrežjih ARNES in AMIS, kjer pa so nekoliko bolj zadrgnjeni do svojih uporabnikov.

kocba ::

hvala za vse predloge. Bom te vzel optiko pri siolu vsaj za eno leto. :)

Mirabella ::

tudi sama sem zadovoljna z internetom pri siolu, nobenih težav. Tako, da tudi meni ni jasno o kakšnih slabih prenosih govorite.

Je pa ena fajn nagradna igra: http://www.siol.net/storitve/novo_leto/...
kjer lahko zadeneš prenosnik. Fajn novoletno darilo:D
who cares?

blackbfm ::

Siola sploh ne prenesem. Sem ga mel takrat ko so bili še edini, ki so ponujal adsl. Samo za priklop in te stvari si moral dat par 10.000 sit in vzet isdn. Da ne omenjam še bedastih vezav za nevem kok let vnaprej. Ampak takrat so bli žal edini. Karkoli se je pokvarlo je blo treba čakat par dni da so prišli menjat.

T-2 je kul, imam ga trenutno. Cene so itak najbolše, brez vezav in ostale svinjarije. Ko se mi je napajalnik od modema pokvaru so mi ga dostavli 15 minut po tem ko sem jih poklicu (okolica lj). Sicer so ble malo zasedene linije ampak ok:D

Hm kaj še.. punca je tudi mela siol, ter potem še t-2. Pri obeh je mela težave s povezavo, vsake par dni je ven metalo. Razlika je bila pa v tem da težki tehniki pri siolu niso imeli pojma in po večkratnem obisku niso znali zrihtat. Tehnik od t-2 pa je zrihtal, pa nevem če je bil star 25. Napaka je bila pa pri sosedu v omarci, ena žička za zamenjat.

Telemach tut kr v redu, samo DNS strežniki so nekam počasni včasih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

Urc ::

Zanima me, kako je s to ipTV... Če bi jaz vzel trojčka (TV, Tel. & Internet) linijo npr. 10 mb, koliko linije mi ostane za internet ? Baje da TV pobere 4 mb linije ? Mi imamo 2 TV-ja, torej 2x4mb ? ipTV ima v bistvu svoj internet (pač da ima potem internet neko blokado na 10mb) ? Res me zanima kako je s tem. Sosed ma npr 1 mb linijo pa mu TV ne vzame interneta. Verjetno če bi živel glih na meji (da bi 10 mb komaj vleklo) potem bi opazil občutno znižanje hitrosti interneta na PC-ju ? Prosim če kdo obrazloži, ker do zdaj sem imel samo kabelsko, vendar je ipTV bolj prijazen denarnici...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Urc ()

Mavrik ::

IPTV in internet sta seveda ločena. Če maš ti naročen 10 Mbit paket, to pomeni da imaš nastavljeno, da ti pušča do 10 MBit čez internet, v to pa TV promet ni vštet.

Problem lahko nastane, če imaš VDSL linijo, ki pa ni sposobna nositi hkrati hitrosti interneta in televizije. Če tebi VDSL linija nosi največ 15 Mbit, ti pa maš 10 Mbit internet pa dve televiziji (kjer ti vsaka jemlje recimo 6 Mbit), ti cela stvar ne bo delovala, saj ne morš stlačiti 22 Mbit prometa čez 15 Mbit linijo. Samo tole nima veze z omejitvami na strani T-2 recimo.
The truth is rarely pure and never simple.

Stoyc ::

Sem malo pozen- če gledamo po datumu. Zakaj da nima veze z VDSL od T2? In to kar precejšnjo vezo ima. Naj razložim. Imam trojček od T2. Razdalja od centrale do mojega modema je nekaj čez 1500 m (izmerjeno od monterja T2). Najprej sem imel paket 1 Mbit internet, telefon in 1Tv. Nato sem vzel še en Tv. Kriza, velika. Vse je štrajkalo, televizije skoraj nisem gledal en dan, da ne bi kaj nagajal signal. Ni bilo kaj, kot spet odjavit drugi Tv in iti na prvotno stanje. Zdaj je spet vse normalno. Mi je pa človek na tehnični pomoči rekel, da je skupna pasovna širina na mojem priključku 8 Mbit (za trojček).

krucymucy ::

Moje izkusnje ...
SiOL ADSL 2/0,5 - 3 leta super brez problema. Nato pa...
SiOL VDSL 5/2 - 1 leto klicarjenja in prosenj naj mi menjajo al modem ali pa kakorkoli popravijo linijo. Linija je zmrzovala kot za stavo, tudi po 10x na dan sem izklapljal napajanje iz modema. Kmalu sem si naredil kar na stikalo. Po enem letu mi je dopi***** in sem sel na T2
T2 VDSL 10/4 - 6 mesecev so far so good.

Samuel ::

UPC - ima mogoče kdo informacije, ali ima UPC kakšne probleme v Ljubljani pri priklopu novih uporabnikov internetnega dostopa?

tsh2 ::

zanima me kje se najbolj splača nabaviti tole: 2x iptv, download interneta naj bo vsaj 4Mbpbs, upload vsaj 768 Kbps.
zdaj imamo že kar nekaj let tuštelekom in ni nobenih problemov. plačujemo 30 eur za internet 10Mbps/768Kbps, potem pa še 11 eur za telekom telefon.

pri T-2 bi dobil tole:
Brezčasni VDSL (internet 10/2, 1xtv 150 programov, 2x naročnina na mobilni telefon)
36eur + 2 eur (še en tv vmesnik) + 4 eur (fixni telefon) = 42 eur

to je kar v redu izbira. problem je ker t-2 centrala v videm-dobrepolje še ni odprta in se je datum njene otvoritve stalno premikal zadnjega pol leta. tako da se lahko tole vleče še pol leta. :/

imam nekaj vprašanj: :o

1) od t-2 centrale smo oddaljeni 1153m. to bi moralo omogočiti download vsaj 20MBit/s, kar bi moralo komot zadoščati za istočasno prižgana 2 tvja + internet? upload pa mora biti vsaj toliko kot je zdaj pri voljadsl, 768 Kbps. bo?

2) gledanje tvja menda ne poslabša pinga pri igricah? igram quakelive, na nemških serverjih imam zdaj ping 45ms (dober!). kar je pa nad 60ms je zame že bolj zanič.

3) bi 2 tvja delala z internetom naprimer 1Mbps/1Mbps? ali pa moram naročiti internet, ki ima dovolj downloada (20mbps) da bo še za tv? kako ima t-2 to urejeno?

4) zdaj moram ugasniti torrent če igram igrice, drugače je ping zelo slab. predvidevam da se tega ne da popraviti. :D sprašujem za vsak slučaj.

5) gledal sem dostopnost telekom optike: http://www.telekom.si/zasebni_uporabnik...
tukaj izberem videm-dobrepolje in kaj pomenijo tiste številke? mala ilova gora je od nas oddaljena približno 4 km.
to pomeni da tu (mala vas) ni možna siol optika. kako izvem kdaj bo možna?

6) tuštelekom da 3 mesece zastonj za 1 tv. mogoče bi bilo dobro probati. ni nobenih dodatnih stroškov? monter samo prinese tv vmesnik, jaz pa potem napeljem kabel do tv?

destiny ::

Mislim da ma Tuš akcijo 4Mbps + IPTV + IPtulifon za 30€

jericho ::

Pri nas na Viču so pa včeraj začeli klicati iz telekoma, da je optika pripravljena in imajo akcijo do konca marca za 33€ trio paket s tem, da kabelska naj bi potekala po iszih vodih kot do sedaj. Zdej me pa zanima sledeče: trenutno imam telemach internet 10/768 in telemach tv. Telefon je še normalno vezan na telekom. Optika 20/20+tv+telefon+200min brezplačnega klicanja v telekom omrežje pride 33€, kar se zelo pozna na končnem računu, ki ga sedaj plačujemo posebej za tv, internet in telefon. Ali se mi splača prekinit z telemachom, kjer nisem imel nobenih problemov in preiti na optiko? Zanima me tud shema tv programov, ker pri telemachu mi je všeč, da imam š1,š2 in sport klub.

Senitel ::

Na Telekomovi optiki moraš ločit med IP TV in kabelsko. 33€ te pride trio, kar pomeni 20/20 + IP TV + telefon. 20/20 + kabelska + telefon (vse preko optike) te pride nekoliko dražje.

Okapi ::

Kabelska te pride 3 € dražje, ampak je boljša od iptv. Po mojem je bolje kot trio vzeti duo + kabelsko.

O.

jericho ::

Ja sej pravim, da mi je tip reku, da gre tv po že obstoječem telemachovem kablovju. Pride pa vse skupaj 33e. Pomoje, da je 33e ravno zaradi te kabelske, ker če je tako zihr uzamem optiko in me pride veliko ceneje.

Okapi ::

Pri Telekomu ne gre nič po Telemachovih kablih. Internet in telefon (in iptv) gresta po enem optičnem kablu, kabelska tv pa po drugem optičnem kablu.

Razen če misliš po stanovanju do televizorjev, tam pa res lahko uporabiš koaksialne kable od prej.

O.

jericho ::

Ja to bo to vrjetno v stanovanju po obstoječem kablu, ker imamo 3 tv-je in je model reku, da bo na vseh treh isto kot je bilo do sedaj. Se pravi nobenih aminotov in podobnega sranja. Sem danes naročil optiko in mi pridejo zmontirat v roku 10 dni.
Hvala Okapi za odgovore.

tehnik11 ::

sam sem izbral optiko SiOl trojček.

Od dobrega ponudnika potrebujem: -hiter internet
-neomejeno povezavo brez prekinitev
-televizijo z obširno zbirko tv programov



sedaj po montaži kabla pa sem ugotovil, da je internetna povezava zelo počasna in da bi se mi bolj splačalo vzeti T-2 ali upc telemach

ugotovili smo tudi, da plačujemo telefonijo še dodatno pri telekomu saj smo jo pri trojčku dobili že všteto v paket.

tehnik11

Okapi ::

Da nisi nekaj pomešal? Optika in zelo počasna interneta povezava ne gre skupaj.

O.

MedusasPath ::

Morda neumno vprašanje, na katerega mi pa pri T-2ju niso znali odgovoriti. Skratka želim prešaltati iz Siola na T-2, pa je praktično že vse urejeno, samo ne gre mi v glavo kako je s telefonijo. Doma imamo 2 ISDN telefona, ki delujeta neodvisno drug od drugega - če je en v uporabi pri telefoniranju, lahko z drugega še vedno kličeš/sprejemaš klice. Če preidem iz trojčka pri Siolu na trojčka pri T-2, ali bo stanje teh dveh telefonskih aparatov enako (če prav razumem sta potrebni 2 liniji)?

Lp

Zgodovina sprememb…

Ph4nt0m ::

Morda neumno vprašanje, na katerega mi pa pri T-2ju niso znali odgovoriti. Skratka želim prešaltati iz Siola na T-2, pa je praktično že vse urejeno, samo ne gre mi v glavo kako je s telefonijo. Doma imamo 2 ISDN telefona, ki delujeta neodvisno drug od drugega - če je en v uporabi pri telefoniranju, lahko z drugega še vedno kličeš/sprejemaš klice. Če preidem iz trojčka pri Siolu na trojčka pri T-2, ali bo stanje teh dveh telefonskih aparatov enako (če prav razumem sta potrebni 2 liniji)?

Lp


Tako je, potrebni sta 2 telefonski številki in zadeva mora normalno delovati. Lahko tudi prenesete obstoječi telefonski številki, če bi ju radi obdržali.
www.kartusatoner.si

Okapi ::

Imel boš lahko 2 neodvisni telefonski liniji, samo telefona boš moral druga kupit, ker ISDN telefoni niso uporabni.

O.

turist ::

Lahko uporabiš ISDN telefone, samo ko izbiraš vmesnik, moraš vzeti Pattona.

r5r ::

Čemu so ISDN telefoni neuporabni? So digitalni in IP tlefonija je prav tako digitalna. Torej kje se zadeva ustavi?
Ali v splošnem je ponudniki nimajo interesa podpreti?
And it makes me wonder.

Okapi ::

Čisto drug standard je. Vmesniki (modemi) xDSL ali za optični internet imajo navadno priključke za navadne analogne telefone. Nekateri (tega nisem prej vedel) imajo tudi za telefone ISDN.

O.

MedusasPath ::

V redu, hvala vsem za odgovore :)

MKC00 ::

trenutno sem priklopljen pri Siolu. pri nas še ni optike, tako da me zanima katerega ponudnika interneta priporočate, in da je vse OK s povezavo in da je cenejši kot Siol.

Hvala in Lp

blackbfm ::

T2. Sploh nevem zakaj sprašuješ ker to je itak splošno znano.

MKC00 ::

pa še vedno slišim da imajo neke izpade ipd. torej tega ni več?

stleoric ::

T-2, dokler še lahko :P

 t-2

t-2

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: stleoric ()

T.A.D.E.J ::

No moj odgovor je pa 100% je pa po moje odvisno s kot si. Jaz sem iz Štajrske in imam Amisov trojček. 10mbps amis internet+wi-fi, Amis TV in telefonijo(dobil telefon in zastonj klice po sloveniji). To sem vzel takrat v eni izmed akcij, kjer je bilo 5mesecev 50% naročnina. No, sedaj jo plačujem 40EUR/mesec. Za to ceno sem prej plačal samo telefon pri telekomu. Amis internet pa imam že dobe 5 let in moram rečt da deluje odlično! Prej sem imel siol internet, ki je ckrno v povprečju 2x na teden pa še to po več ur hrkati! Sem opazil da se tu še ni nič spremenilo in to v petih letih! Saj mojim sosedim še kar crkuje povezava.

Je pa res da nisem še nikoli imel T2 in ne vem kako je z njim.

blackbfm ::

pa še vedno slišim da imajo neke izpade ipd. torej tega ni več?


Je bistveno več možnosti da je problem na tvoji strani kot na strani ponudnika.

MKC00 ::

pa še vedno slišim da imajo neke izpade ipd. torej tega ni več?


Je bistveno več možnosti da je problem na tvoji strani kot na strani ponudnika.

torej če sedaj nisem imel izpadov pri Siolu, ne bi smelo biti slabše pri T-2? žal pri nas ni optike(še). sem pa iz Lj Trnovo

Senitel ::

Upoštevaj razliko v histrosti. Če ti sedaj dela 1Mbps na Siolu vredu, ne pomeni, da ti bo na T-2 delal 10Mbps brez problema.

hellomania ::

Trenutno T-2 že peti dan zapored v LJ ne dela, jaz ga pa lih trenutno rabim..

blackbfm ::

Ja to je zih pri tebi napaka.

Poldi112 ::

A se hecaš? Pol slovenije preklinja T2 te dni.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

miqro ::

kaj pa menite o tem paketu: http://www.telemach.si/sl/zasebni-upora... ???

in še nekaj...koliko bo pri internetni hitrosti 12 Mbps / 1 Mbps vleklo dol z torenta.....1mbps???

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: miqro ()

bluefish ::

12Mbps aka cca. 1,2MB/s.

PINki ::

t-2 dela BP, to mas ti neki na svoji liniji
««
2 / 38
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A1 Slovenija (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
34282610 (1249) Peon
»

A1 Kombo M (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Omrežja in internet
24677480 (19885) Tilen
»

Telekom proti Telemach (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11945760 (16000) solatko
»

T-2 ukinitev TV-ja zaradi previsokega računa (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8021095 (11001) Bellzmet
»

SAMO Internet? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
6623862 (16681) Lonsarg

Več podobnih tem