Forum » Omrežja in internet » Katerega internetnega ponudnika izbrati?
Katerega internetnega ponudnika izbrati?
katimm ::
Na coaxu od telemaha 32 eon premium za 2 leti ali eon ful za 24. Na t2 optiki pa hbo za 30 za 2 leti ali optimum za 20... najbrz je tole max kar ponujajo trenutno..
CyberPunk ::
T-2, Ljubljana, njihova optika. Vezava za 2 leti.
Sm bil na A1 pa so podražili in sem lahko prekinil brez penalov, ker to je bla ena boljših ponudb, kar sm jih dobil.
Oh snap, jaz pa mislil, da sem imel hud deal, ko sem T2 Net+Mobil iztržil za 29.99 EUR za dve leti. Ob tem, da so sklanfali pogodbo na tak način, da je bil fiksen popust in ne znesek, kar je pomenilo, da je šlo ob podražitvah vedno gor (sicer malo, ampak vseeno).
kajnepoves ::
Dobil sem obvestilo, da si lahko izberem ponudnika ali Telekom, T2 ali Telemach v optičnem omrežju pa me zanima, kakšne imate izkušnje? Kateri ponudnik ima najbolj stabilno povezavo in najmanj motenj? Kaj priporočate?
strom_15 ::
kajnepoves je izjavil:
Dobil sem obvestilo, da si lahko izberem ponudnika ali Telekom, T2 ali Telemach v optičnem omrežju pa me zanima, kakšne imate izkušnje? Kateri ponudnik ima najbolj stabilno povezavo in najmanj motenj? Kaj priporočate?
Čigava je optika?
Optika je od Optic-tela, to je hčerinsko podjetje Telekoma. Me je včeraj klicala ponudnica za Telekom pa pravi prvo leto 32.99/mesec, drugo leto pa 53 eurov/mesec. Potem sem dobil še eno ponudbo za 41 eurov za 2 leti ... T2 mi je poslal ponudbo eno za 35 / mesec druga mi je poslala za 37 eurov/ mesec (internet + TV tako Telekom kot T2).
Peter G ::
kajnepoves je izjavil:
Optika je od Optic-tela, to je hčerinsko podjetje Telekoma. Me je včeraj klicala ponudnica za Telekom pa pravi prvo leto 32.99/mesec, drugo leto pa 53 eurov/mesec. Potem sem dobil še eno ponudbo za 41 eurov za 2 leti ... T2 mi je poslal ponudbo eno za 35 / mesec druga mi je poslala za 37 eurov/ mesec (internet + TV tako Telekom kot T2).
Za kateri paket ste dobili ti 2 ponudbi od Telekoma in T2 ?
Ali se gre za Optic-tel OŠO6 optično omrežje ?
x_RN_5 ::
OSO, ni dvoma (6 ali pa manj, ni bistveno).
optic-tel, infratel, gvo, je povsem vseeno.
Boste drago placevali narocnine za tak ftth, moje sozalje.
optic-tel, infratel, gvo, je povsem vseeno.
Boste drago placevali narocnine za tak ftth, moje sozalje.
Peter G ::
Sem opazil da imajo dobesedno vsi operaterji fiksnih storitev slabšo ponudbo na teh OŠO omrežjih, samo 6 mesec ali 1 leto popusta za njihove fiksne pakete, ter celo nekoliko višje cene vsaj T2.
Mar ni Telekom Slovenije lastnik vseh teh družb kot so GVO, Optic-tel, Infratel,..., zakaj imajo potem operateji vključno z Telekomom slabše pogoje za ta sofinancirana OŠO optična omrežja, ter konkretno slabše ponudbe kot na lastnem optičnem omrežju ?
Mar ni Telekom Slovenije lastnik vseh teh družb kot so GVO, Optic-tel, Infratel,..., zakaj imajo potem operateji vključno z Telekomom slabše pogoje za ta sofinancirana OŠO optična omrežja, ter konkretno slabše ponudbe kot na lastnem optičnem omrežju ?
Sem opazil da imajo dobesedno vsi operaterji fiksnih storitev slabšo ponudbo na teh OŠO omrežjih, samo 6 mesec ali 1 leto popusta za njihove fiksne pakete, ter celo nekoliko višje cene vsaj T2.
To se tudi jaz sprašujem. Sen rekel zadnjič gospe preko telefona ko mi je dejala prvo leto 32.99, drugo leto 53 pa jo vprašam če ne gre tukaj za isto podjetje oziroma hčerinsko podjetje ... Pa je začela nekaj mutit ... Ma v tej banana republiki lahko delajo z nami kot svinja s koruzo. Lopovščina, korupcija povsod v državi.
Me pa zanima, če ima gdo T2 na optiki OŠO6, kako jim deluje, ali prekinja? Ali aplikacija na pametnih televizorjih deluje ok, ali prekinja oziroma navija (šteka)? Namreč jaz imam sedaj na Starlink internetu nameščeno aplikacijo od T2 pa se večkrat zgodi za navija pa zašteka za kako sekundo do 2. Kako bi bilo na optiki od Ošo6? Kaj lahko pričakujem če se odločim za T2?
x_RN_5 ::
Zakaj je na RUNE vse drazje, ce je pa vse "brezplacno" ker EU sofinancira (kohezija)?
Zakaj je OSO prakticno enako?
Upravljalec omrezja je pomemben, ce to ni ponudnik storitve/operater (kar pri RUNE in OSO ni nikoli), potem njemu placuje mesecno nadomestilo (in le kdo to dejansko placa). Zato. Ali pa operater sploh ne ponudi priklopa svoje storitve. OSO6 je (lahko) tak primer.
Nic ni zastonj, vse se placa. FTTH bo, cena pa tudi (visja). Juhu EU.
Cena je enaka povsod za enak paket, mora biti zaradi nediskriminatornosti. Popust je pa kot je (in se manjsi bo, ko po ponudnikov manj). 3 v kratkem (1 leto), 2 srednje-rocno (5 let).
TS je naredil te firmice prakticno samo zato da zadosti pogojem razpisov (in da izigrava sistem, stare/znane PTT metode).
V SI smo, se dobro da ne v CRO (svjetlovodno je tam vse deregulirano od 2018 dalje, zato se gradi malo/prakticno nic). Tudi zato, ker so HT prodali DT ze pred mnogimi leti (HAKOM se tam imenuje nas AKOS).
Starlink ima latenco visoko, DASH bo malo pomagalo, napram HLS, ampak tu je poveljivost operaterja na backbone glavni problem, ker to stane in TV potem jasno cuka ... dobis kar placas.
Ampak HBO pa jasno ne cuka nic!
Zakaj je OSO prakticno enako?
Upravljalec omrezja je pomemben, ce to ni ponudnik storitve/operater (kar pri RUNE in OSO ni nikoli), potem njemu placuje mesecno nadomestilo (in le kdo to dejansko placa). Zato. Ali pa operater sploh ne ponudi priklopa svoje storitve. OSO6 je (lahko) tak primer.
Nic ni zastonj, vse se placa. FTTH bo, cena pa tudi (visja). Juhu EU.
Cena je enaka povsod za enak paket, mora biti zaradi nediskriminatornosti. Popust je pa kot je (in se manjsi bo, ko po ponudnikov manj). 3 v kratkem (1 leto), 2 srednje-rocno (5 let).
TS je naredil te firmice prakticno samo zato da zadosti pogojem razpisov (in da izigrava sistem, stare/znane PTT metode).
V SI smo, se dobro da ne v CRO (svjetlovodno je tam vse deregulirano od 2018 dalje, zato se gradi malo/prakticno nic). Tudi zato, ker so HT prodali DT ze pred mnogimi leti (HAKOM se tam imenuje nas AKOS).
Starlink ima latenco visoko, DASH bo malo pomagalo, napram HLS, ampak tu je poveljivost operaterja na backbone glavni problem, ker to stane in TV potem jasno cuka ... dobis kar placas.
Ampak HBO pa jasno ne cuka nic!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: x_RN_5 ()
Andraz201 ::
kajnepoves je izjavil:
Sam sem podpisal Telemach prvo leto 30€ drugo 74€(eon premium, internet 1000/200).
Kar se tiče hitrosti je boljše kot če bi bilo direkt od Telekoma, cena je verjetno enaka(za telemach na telekom omrežju) je pa seveda najnižja cena na lastnih omrežij operaterja.
Pri telekomu vem da imajo dodatnih 8.33€ popusta na mesec za optiko pri hčerinskih podjetjih.
Sicer pa še čakam na priklop(kabli so, še povezat jih morajo)
Kar se tiče stabilnosti, bi morala biti optika najboljša, če hočeš pa cenovno najnižje imaš tako pri a1 pa telemachu preko 5g samostojni internet, oboje verjetno boljše od starlinka(če imaš signal).
roman360 ::
kajnepoves je izjavil:
Sam sem podpisal Telemach prvo leto 30€ drugo 74€(eon premium, internet 1000/200).
Kar se tiče hitrosti je boljše kot če bi bilo direkt od Telekoma, cena je verjetno enaka(za telemach na telekom omrežju) je pa seveda najnižja cena na lastnih omrežij operaterja.
Pri telekomu vem da imajo dodatnih 8.33€ popusta na mesec za optiko pri hčerinskih podjetjih.
Sicer pa še čakam na priklop(kabli so, še povezat jih morajo)
Kar se tiče stabilnosti, bi morala biti optika najboljša, če hočeš pa cenovno najnižje imaš tako pri a1 pa telemachu preko 5g samostojni internet, oboje verjetno boljše od starlinka(če imaš signal).
Osebno sem tudi jaz podpisal preko RUNE z Telemachom za isti paket kot ti in morm priznat da odkar sm se prestavu iz COAX na Optiko je povezava več kot očitno bol stabilna. Hitrost je vedno 940Mbps down in 250Mbps up, ne glede na ure zjutraj, zvečer ali pa ponoči. Imeli so enkrat izpad pa še to ko so dodajal uporabnike v ulici oz, dodajal nove kable v kanale.
Popust sem dobil tudi tako kot ti čeprau so vsi govorili da ni možno dobit popusta.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | A1 Slovenija (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 150913 (1295) | strom_15 |
| » | Telemach kupuje T-2 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 29408 (13822) | tony1 |
| » | A1 Kombo M (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Omrežja in internet | 94321 (36726) | Tilen |
| » | cene internetnih paketovOddelek: Loža | 8484 (6870) | Ganon |