Forum » Igre » The Elder Scrolls 5: Skyrim
The Elder Scrolls 5: Skyrim
Unknown_001 ::
Pol najbolj, da grem od prejšnje shranjene igre pa da zrihtam use, pol pa ... AUFBIX !
GMT7 ::
OK, če imaš problem z Alduinom pri prvem srečanju, naj te potolažim, ga ne moreš ubiti.
Ga moraš pa tako zmlatit, da reče nekaj v smislu: "Dovahkin, force is with you, I'll pack my sh*t and see you again!"
Srečala se bosta ponovno v Sovengardu ("kao" nebesih). Lahko, da sem že kaj pozabil, ampak prav resen nasprotnik nikoli ni bil. Je pa res, da sem jaz pred zmajsko glavno zgodbo zaključil čarovnike, lopove, morilce, volkodlake - mogoče sem še kaj pozabil - ostala mi je samo državljanska vojna.
Državljanska vojna na levelu nad 60 je pa itaq smešnica. Jaz sem se pridružil Stormcloakom, preden je bil bojni nagovor v veliki bitki pred Whiterunom končan, sem jaz sam osvojil Whiterun in pobil vse med vhodom in palačo. Ključ od Breezhome hiše imej v žepu, ko napadaš Whiterun, sicer se zakleneš ven!
Sedaj pa tavam naokoli in pobijam vse kar mi pride pod roke. Velikani in mamuti se niti ne respawnajo več. Poberem plen, prodam, buildam character, v skrinjah imam dovolj robe, da kupim cel Skyrim v šusu. Sicer pa je level 100 v vseh veščinah zelo zahtevno (beri: dolgočasno) osvojit, miljaužentkrat je potrebno naredit eno in isto stvar...
Ga moraš pa tako zmlatit, da reče nekaj v smislu: "Dovahkin, force is with you, I'll pack my sh*t and see you again!"
Srečala se bosta ponovno v Sovengardu ("kao" nebesih). Lahko, da sem že kaj pozabil, ampak prav resen nasprotnik nikoli ni bil. Je pa res, da sem jaz pred zmajsko glavno zgodbo zaključil čarovnike, lopove, morilce, volkodlake - mogoče sem še kaj pozabil - ostala mi je samo državljanska vojna.
Državljanska vojna na levelu nad 60 je pa itaq smešnica. Jaz sem se pridružil Stormcloakom, preden je bil bojni nagovor v veliki bitki pred Whiterunom končan, sem jaz sam osvojil Whiterun in pobil vse med vhodom in palačo. Ključ od Breezhome hiše imej v žepu, ko napadaš Whiterun, sicer se zakleneš ven!
Sedaj pa tavam naokoli in pobijam vse kar mi pride pod roke. Velikani in mamuti se niti ne respawnajo več. Poberem plen, prodam, buildam character, v skrinjah imam dovolj robe, da kupim cel Skyrim v šusu. Sicer pa je level 100 v vseh veščinah zelo zahtevno (beri: dolgočasno) osvojit, miljaužentkrat je potrebno naredit eno in isto stvar...
Hah, Liberation of Skyrim je tud na levelu 20 smešnica. Pravzaprav sem za tiste imperialse praktično nepremagljiv. Sam vmes skočim s tisto Dwarven axe ka je izboljšana na ex.. nevem kaj že in evo koline v utrdbah
Ja, sj ključe pa tko al tako sabo nosim, ker itak nobene teže ne predstavljejo, torej, zakaj bi jih metal stran
Ja, sj ključe pa tko al tako sabo nosim, ker itak nobene teže ne predstavljejo, torej, zakaj bi jih metal stran
Liberation Of Skyrim je z naskokom najslabši quest, še čarovniška polomija ga presega.
Nimam pojma, zakaj sem imel idejo, da si ga pustim za konec, kot nekaj posebnega.
Ulfricov govor pred napadom je trajal dlje, kot potem sam napad.
Da sem se malo potolažil, sem šel potamanit prve štiri zmaje, ki sem jih lociral na mapi.
Opazil sem, da se je z Dawnguardom mapa precej povečala in sem tudi že našel nekaj lokacij (daleč izven roba prej poznanega sveta). Odkrivam pa tudi nove lokacije na predelih ki sem jih že prehodil in bi si upal trditi, da jih prej ni bilo.
Sedaj sledi malo predaha, potem pa Dawnguard.
Nimam pojma, zakaj sem imel idejo, da si ga pustim za konec, kot nekaj posebnega.
Ulfricov govor pred napadom je trajal dlje, kot potem sam napad.
Da sem se malo potolažil, sem šel potamanit prve štiri zmaje, ki sem jih lociral na mapi.
Opazil sem, da se je z Dawnguardom mapa precej povečala in sem tudi že našel nekaj lokacij (daleč izven roba prej poznanega sveta). Odkrivam pa tudi nove lokacije na predelih ki sem jih že prehodil in bi si upal trditi, da jih prej ni bilo.
Sedaj sledi malo predaha, potem pa Dawnguard.
Hmm...
A maš kako idejo, kako hitro level-at ker jst sem kr mal v pomislekih, da se vsega lotevam prehitro in da kr mal zaostajam z napredovanjem levelov.
Ka je pa najbolj za tiste Dwarven centurione ubijat?
Jst sem ene 3 ubil samo tako, da sem se nekam skril in jeih z lokom tok cajta cilal dok niso crknili.
Ka pa tisti odpadki od unih mašinerij ka jih ubiješ kj koristijo, al so sam odvečna šara v igri???
A maš kako idejo, kako hitro level-at ker jst sem kr mal v pomislekih, da se vsega lotevam prehitro in da kr mal zaostajam z napredovanjem levelov.
Ka je pa najbolj za tiste Dwarven centurione ubijat?
Jst sem ene 3 ubil samo tako, da sem se nekam skril in jeih z lokom tok cajta cilal dok niso crknili.
Ka pa tisti odpadki od unih mašinerij ka jih ubiješ kj koristijo, al so sam odvečna šara v igri???
ABX ::
Jih stopiš da delaš dwarven armor, sicer ne vse in so odurno težki.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
SlimDeluxe ::
Od Dwemer zadev se splača vzeti samo...
- Bent Dwemer Scrap Metal
- Large Dwemer Plate Metal
- Small Dwemer Plate Metal
Ostali odpadki se ne splačajo, ker imajo slab izplen (ingot per unit of weight).
- Bent Dwemer Scrap Metal
- Large Dwemer Plate Metal
- Small Dwemer Plate Metal
Ostali odpadki se ne splačajo, ker imajo slab izplen (ingot per unit of weight).
Desktop: R5 3600X | MSI MPG B550 | RX580 8GB | 32GB DDR4 | be quiet! 650W
Laptop: Lenovo ThinkPad T15 G2 | i7-1165G7 | 32GB DDR4 | 15" FullHD IPS
Laptop: Lenovo ThinkPad T15 G2 | i7-1165G7 | 32GB DDR4 | 15" FullHD IPS
Na začetku (tam do kakih 50) ni posebej težko dvigniti levela posamezne veščine.
Potem, ko imaš dovolj denarja, lahko greš na inštrukcije.
Vsak čarovnik v Winterholdu, te lahko nauči svoje vrste magije.
Podobno ti tudi Thieves Guild v Riftnu ali Companioni v Whiterunu nudijo inštrukcije.
V Solitudu greš na Bard College, dobiš tri misije in ko poiščeš izgubljene predmete, ti v zahvalo lastniki dvignejo levele posameznih veščin (mislim, da po tri naenkrat).
Lahko najdeš in prebereš tudi kakšno knjigo, od katerih pa je posebna Oghma Infinum, ki ti dvigne level v šestih veščinah naenkrat, pa še izbiraš si lahko med "might", "magic" in "shadow" veščinah. Knjige brat in pa naredit misije bi bilo seveda logično proti koncu, ko vedno težje dviguješ levele.
Za vse ostalo pa: "vaja dela mojstra".
Potem, ko imaš dovolj denarja, lahko greš na inštrukcije.
Vsak čarovnik v Winterholdu, te lahko nauči svoje vrste magije.
Podobno ti tudi Thieves Guild v Riftnu ali Companioni v Whiterunu nudijo inštrukcije.
V Solitudu greš na Bard College, dobiš tri misije in ko poiščeš izgubljene predmete, ti v zahvalo lastniki dvignejo levele posameznih veščin (mislim, da po tri naenkrat).
Lahko najdeš in prebereš tudi kakšno knjigo, od katerih pa je posebna Oghma Infinum, ki ti dvigne level v šestih veščinah naenkrat, pa še izbiraš si lahko med "might", "magic" in "shadow" veščinah. Knjige brat in pa naredit misije bi bilo seveda logično proti koncu, ko vedno težje dviguješ levele.
Za vse ostalo pa: "vaja dela mojstra".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GMT7 ()
medenko ::
Elder Scrolls V: Skyrim Legendary Edition PC
€27.49
Save: €10.00
FREE UK Delivery on all orders
huda cena za masterpiece.
fireX88 ::
Elder Scrolls V: Skyrim Legendary Edition PC
€27.49
Save: €10.00
FREE UK Delivery on all orders
huda cena za masterpiece.
me zanima, če je potem igro možno na steam prenest..verjetno ne?
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!
fireX88 ::
a si mogoče preračunal kje je cenejpe s vsemi dodatki?
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
Nesta ::
Ojla. Ima kdo kaksno idejo.
Zalaufam skyrim in ko hocem startat igro(continue) mi jo nalaga v nedogled...
Hvala
Hvala
jklč ::
a še kdo po 2 letih od izida igra Skyrim? je večina bug-ov popravljena ali se še zatika? js sm jo ravnokar začel igrat na PS3. Morm rečt, da ne vem, kje ste videli to vrhunsko grafiko? Grafika (in tudi sama igra, edino zgodba je drugačna)je skoraj identična Final Fantasy 12 iz leta 2006, ki sem jo tudi igral in sta mi FF 12 in 13 eni najboljših iger, kar sem jih igral. Grafično mi je prva asociacija, ko sem začel s Skyrimom, bila na Final F. 12 iz 2006. Čudi me, da folk tako hvali grafiko, ampak se lahko FF 12 z lahkoto kosa s Skyrimom (ki je 5 let mlajša igra). Odličen primer vrhunske grafike je Final Fantasy 13, kateremu po tej plati Skyrim ne pride do kolen. Gre pa za isti princip oz. RPG z zelo podobnim načinom bojevanja in levelanja. Upam, da me bo igra podobno prevzela kot FF.
Bolf3nk ::
Torej tole se lahko kosa z skyrimom?
WTF?!
OMG kakšne primerjave...
WTF?!
OMG kakšne primerjave...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bolf3nk ()
Berserker ::
a še kdo po 2 letih od izida igra Skyrim? je večina bug-ov popravljena ali se še zatika? js sm jo ravnokar začel igrat na PS3. Morm rečt, da ne vem, kje ste videli to vrhunsko grafiko? Grafika (in tudi sama igra, edino zgodba je drugačna)je skoraj identična Final Fantasy 12 iz leta 2006, ki sem jo tudi igral in sta mi FF 12 in 13 eni najboljših iger, kar sem jih igral. Grafično mi je prva asociacija, ko sem začel s Skyrimom, bila na Final F. 12 iz 2006. Čudi me, da folk tako hvali grafiko, ampak se lahko FF 12 z lahkoto kosa s Skyrimom (ki je 5 let mlajša igra). Odličen primer vrhunske grafike je Final Fantasy 13, kateremu po tej plati Skyrim ne pride do kolen. Gre pa za isti princip oz. RPG z zelo podobnim načinom bojevanja in levelanja. Upam, da me bo igra podobno prevzela kot FF.
Glede na informacije, sta konzolni verziji strašno podhranjeni, je pa špil precej boljši na PC. Primerjava pa je nesmiselna, saj gre za odprto sandbox rpg igro in dve linearni japonski igri.
A res? V primerjavi vseh 3 iger je Skyrim najboljši?! ...don't think so... Treba je gledat vse 3 v isti resoluciji...
Zdj mi pa povejte, kter tud bolj zahteven gamer lahko prepozna razliko med konzolno in PC verzijo iger v grafičnem smislu? Da imajo konzole slabšo grafiko v igrah od PC-ja bo pač trdil samo tisti fanatik, ki je vložil v svoj PC nekajkrat toliko denarja, kot sem js dal za nov PS3...sad but true.
idi trolat nazaj v svoj konzolni svet.
nice gameplay
na nivoju pokemona
nice gameplay
na nivoju pokemona
Zgodovina sprememb…
isti šmorn...linearni špil. bedna kamera, bedn UI, bedne animacije, fizike sploh ni.
za otroke ki gledajo pokemune in ostale g33ke k drkajo na te japonske babe je ok
FF mod v skyrimu zgleda bolje, kot sama FF igra lol
za otroke ki gledajo pokemune in ostale g33ke k drkajo na te japonske babe je ok
FF mod v skyrimu zgleda bolje, kot sama FF igra lol
Zgodovina sprememb…
bolfenk, evo še ena/dve/tri igre, ki jim Skyrim (v grafičnem smislu in tudi na tvojem, tako hudo zmogljivem PC-ju) ne seže do kolen...
so pa PS3 exkluzive, prvi primer je starejši od Skyrima dobri 2 leti...
ali pa ta, grafično še bolj izpopolnjena, izšla 10 mesecev pred Skyrimom
pa še ta, izšla več kot leto in pol pred S.
Pa mi najdi zdj nekaj PC exkluziv, ki se lahko primerjajo s temi PS3 exkluzivami (vsaj v grafičnem smislu)...
so pa PS3 exkluzive, prvi primer je starejši od Skyrima dobri 2 leti...
ali pa ta, grafično še bolj izpopolnjena, izšla 10 mesecev pred Skyrimom
pa še ta, izšla več kot leto in pol pred S.
Pa mi najdi zdj nekaj PC exkluziv, ki se lahko primerjajo s temi PS3 exkluzivami (vsaj v grafičnem smislu)...
Furbo ::
Malce smo zašli iz teme s temi konzolnimi igricami na tračnicah.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
HighBane ::
Zdj mi pa povejte, kter tud bolj zahteven gamer lahko prepozna razliko med konzolno in PC verzijo iger v grafičnem smislu? Da imajo konzole slabšo grafiko v igrah od PC-ja bo pač trdil samo tisti fanatik, ki je vložil v svoj PC nekajkrat toliko denarja, kot sem js dal za nov PS3...sad but true.
Ni treba biti fanatik, da ti visoke grafične nastavitve in kupica grafičnih modov izboljša igralno izkušnjo, res da daš za pc brez problema 1000€ zaradi tega.
Sam kaj je "point", da primerjaš Skyrim skozihod in Uncharted & GoW trailerjov? Trailerji sigurno niso rendirani na PS3. Edino če so zate idealne igre s Play/Pause komandami.
Grafično boljši od Skyrima?? Katrca na 16.30 pove vse.
bolfenk, evo še ena/dve/tri igre, ki jim Skyrim (v grafičnem smislu in tudi na tvojem, tako hudo zmogljivem PC-ju) ne seže do kolen..
sedaj ko s tvojim FF nimaš več kaj reči, začneš mešat jabolke in hruške?
The Witcher 2
lulz
BorutO ::
Ojla. Ima kdo kaksno idejo.
Hvala
To se je meni tudi dogajalo ... niti ponovna namestitev ni pomagala. Zbrisal sem dol gonilnike, pa nič ... potem sem kar cel windows z jeze šel na novo formatiral, pol pa je šlo ... Ne vem v čem je bil tu problem, ampak zajebavalo je oring ..
Moja igra je sicer kupljena - preko steama.
highbane, če bi preigral zgoraj omenjene igre, bi se sam prepričal, da je večinski delež teh trailerjev sestavljen iz dejanskega dogajanja v sami igri, iz gameplaya. Ni se treba omejit samo na trailerje, dejte pogledat dejanski gameplay, pa pole dalje debatiramo...
bolfenk, vsak ki se vsaj malo razume v fotošop, lahko prilepi tole tvojo razpredelnico...sklepam, da je to izdelek PC fan-a. In ne, ni res, da s FF nimam več kaj reči, sem ti dodatno prilepil ŠE nekaj grafično vrhunskih PS3 naslovov. In ti kot najboljšo konkurenco zgoraj omenjenim igram dodaš Witcher-ja?! Imaš vsaj smisel za humor A si pozabil, da je govora o grafiki...o sami zgodbi in igralnosti Witcherja pa ne morem sodit, ker ga nisem igral...
bolfenk, vsak ki se vsaj malo razume v fotošop, lahko prilepi tole tvojo razpredelnico...sklepam, da je to izdelek PC fan-a. In ne, ni res, da s FF nimam več kaj reči, sem ti dodatno prilepil ŠE nekaj grafično vrhunskih PS3 naslovov. In ti kot najboljšo konkurenco zgoraj omenjenim igram dodaš Witcher-ja?! Imaš vsaj smisel za humor A si pozabil, da je govora o grafiki...o sami zgodbi in igralnosti Witcherja pa ne morem sodit, ker ga nisem igral...
frudi ::
jklč, izgleda da ne veš, kaj pomeni besedna zveza "dejanski gameplay". Tile trailerji, ki jih omenjaš in lepiš, namreč niso sestavljeni iz posnetkov gameplaya, temveč iz vmesnih sekvenc. Po drugi strani pa ti je Bolf3nk prilepil točno to, kar želiš, posnetek dejanskega gameplaya Crysis 3 in to lepo vzporedno pc in konzolne verzije. To je točno to, kar zagovarjaš, da bi rad videl! Kaj neki še želiš? Aja, verjetno hočeš kak drug posnetek, ki ne bo na vzporednem gameplayu jasno dokazal, da je konzolna grafika par korakov pod celo najnižjim nivojem detajlov PC verzije.
Še disclaimer: lastim si tako soliden PC za delo in igre kot PS3. Po direktni primerjavi ti lahko brez zadržkov zatrdim, da je slednji grafično vsaj kakšnih 6 let za PC grafiko.
Se lahko sedaj končno vrnemo nazaj on-topic, torej k Skyrimu?
Še disclaimer: lastim si tako soliden PC za delo in igre kot PS3. Po direktni primerjavi ti lahko brez zadržkov zatrdim, da je slednji grafično vsaj kakšnih 6 let za PC grafiko.
Se lahko sedaj končno vrnemo nazaj on-topic, torej k Skyrimu?
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
Berserker ::
highbane, če bi preigral zgoraj omenjene igre, bi se sam prepričal, da je večinski delež teh trailerjev sestavljen iz dejanskega dogajanja v sami igri, iz gameplaya. Ni se treba omejit samo na trailerje, dejte pogledat dejanski gameplay, pa pole dalje debatiramo...
Sej grafika v teh igrah izgleda super, lepo na tv lcd in 2-4m stran od televizorja, je pa potrebno poudarit da na takšni razdalji ne opaziš slabega glajenja robov in obupnih tektur ki bi ti na pc-ju vsekakor padle v oko. Poleg tega so omenjene igre linearno sestavljene, grafika pa je bolj v art stilu. Se pravi omejena fizika, omejeno okolje in omejeno vidno polje. Večina teh iger se torej odvija v ozkih hodnikih.
Kakšen humor ? Witcher 2 je pravi grafični bombonček na pc. Naj omenim Star Citizen, ki bo grafično superioren, da ga vrjetno niti nove konzole ne bodo uspele prebavit na najvišjih nastavitvah.
Preden boš začel z odgovorom vsaj probaj Skyrim na najvišjih nastavitvah z uradnimi hd pack teksturami ali pa brez,oboje izgleda bolje kot FF 12 in 13, katerega sem tudi igral, .
ok, kar se Skyrima tiče, sem se pri frendu prepričal, da na PC-ju (ampak z zelo dobrimi komponentami) bolje izgleda kot na konzolni verziji, ampak FF 13 je še zmer po mojem mnenju boljša igra od Skyrima (v grafiki, v ''character building-u'' in v zgodbi - glede tega ima vsak svoje mnenje).
Kljub temu, da Skyrim bolje izgleda na PC-ju, nikoli ne bi vložil dodatnih nekaj sto evrov v nadgradnjo PC-ja. Pa še nič ne more nadomestiti občutka v igranju, ko se sproščeno in udobno zlekneš na svoj kavč ali fotelj z dualshock kontrolerjem v roki...
Kljub temu, da Skyrim bolje izgleda na PC-ju, nikoli ne bi vložil dodatnih nekaj sto evrov v nadgradnjo PC-ja. Pa še nič ne more nadomestiti občutka v igranju, ko se sproščeno in udobno zlekneš na svoj kavč ali fotelj z dualshock kontrolerjem v roki...
Primerjala sva še nekaj ostalih iger na istem LED Samsung TV-ju - AC Brotherhood, Revelations, AC 3, CoD BO in MW3, FF 12 in FF 13 in je pri vseh teh bila grafika zelo podobna, v bistvu ni blo zaznati neke večje grafične razlike razen pri Skyrimu, kjer je grafika res boljša na PC-ju. Zdj, če me vprašate, ali se splača vložit veliko denarja v dober PC, vam odgovorim takole - če si gamer frik, ki ti vsak najmanjši grafični detalj pomeni veliko, potem ti pač ni problem vsake toliko časa vložit veliko denarja v nadgradnjo PC-ja. Ampak za nekega povprečnega gamerja je XB ali PS3 za 200 evr. več kot dovolj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jklč ()
LitralSM ::
Nisem igral FF, sem pa igral Skyrim. Igra izgleda grafično zelo dobro, ni pa nek presežek. Na srečo modanje ustvari ta presežek. Kar se tiče štorije, mi je v Skyrimu butasta, če ne celo suhoparna. Jebeš boljši gameplay, in nelinearnost, če sem pa igral štorijo samo zato, da sem queste naredil in postal ubermočen.
A zdaj se bo tema spremenila v navijanje za igračke v dnevni sobi?
Ampak za nekega povprečnega gamerja je XB ali PS3 za 200 evr. več kot dovolj.
lol dokler nebo pametnih strategij na konzolah in dodajanja modov je za mene brez pomena..
ko gledam kolega, kako igra BF na konzolah, mi gre na jok
arkadni špili ala ff in gow je za mene nezanimivo
Zgodovina sprememb…
Ampak za nekega povprečnega gamerja je XB ali PS3 za 200 evr. več kot dovolj.
lol dokler nebo pametnih strategij na konzolah in dodajanja modov je za mene brez pomena..
ko gledam kolega, kako igra BF na konzolah, mi gre na jok
arkadni špili ala ff in gow je za mene nezanimivo
hja, vsaka stvar ima svojo ceno...nam lahko zaupaš, koliko $$$ si vložil v zadnjih 5 letih v PC?
In koliko koristnega/profitabilnega lahko narediš na konzoli v primerjavi s pcjem? Nič.
BorutO ::
Ve mogoče kdo zakaj me vrže ven iz igre takoj ko notri v njo pridem? Ko stisnem New Game ali Continue, gre v igro, potem pa kakih 5-10 sekund, pa jo vedno ven vrže ... Igro sem glih na novo naložil, tako da bi skoraj moglo delati vse brezhibno.
In koliko koristnega/profitabilnega lahko narediš na konzoli v primerjavi s pcjem? Nič.
In kakšno povezavo imajo konzole tukaj s profitabilnostjo?! Tukaj je govora izključno o igranju iger. Če s tem misliš na to, da potrebuješ računalnik pri svojem delu/poslu oz. služenju denarja, potem ok, ampak za to ne rabiš nekega vrhunskega računalnika (razen če si kak arhitekt, dizajner itd... potem moraš imet na PC-ju vrhunsko grafično kartico, pa zelo zmogljiv procesor itd.). Kar se pa tiče koristnosti, pa ti povem, da so konzole v prvi vrsti namenjene zabavi, torej igranju iger, predvsem iz udobnega naslonjača/kavča/fotelje/jacuzija itd. Druga stvar koristnosti konzol v primerjavi z PC-jem pa je ta, da zelo ugodno dobiš konzolo, ki poganja čisto vse igre, če pa hočeš na PC-ju poganjat najnovejše igre, moraš vsake toliko vložit en kup denarja, da ti igra teče normalno... Če je to tisto, kar si hotu izvedet s profitabilnostjo/koristnostjo teh dveh zadev...nisem povsem razumel tvojega vprašanja...
Druga stvar koristnosti konzol v primerjavi z PC-jem pa je ta, da zelo ugodno dobiš konzolo, ki poganja čisto vse igre
spet na pamet?! čisto vse igre? kje je WoW, kje je Total war, kje je Arma, COH, sc, dota, Eu4, football manager...
torej igranju iger, predvsem iz udobnega naslonjača/kavča/fotelje/jacuzija itd
meni je bolje sedet na kvalitetnem stolu, kot pa na nekem kavču.
hja, vsaka stvar ima svojo ceno...nam lahko zaupaš, koliko $$$ si vložil v zadnjih 5 letih v PC?
500EUR
koliko pa ti za konzolo in tv? če ti kaj crkne daš na servis? kaj pa ko ni garancije več v teh 5 letih?
Zgodovina sprememb…
In kakšno povezavo imajo konzole tukaj s profitabilnostjo?! Tukaj je govora izključno o igranju iger.
Hočeš reči, da je pri tvojem nabijanju o cenenosti konzol govora samo o igranju iger?
Če ti niso jasne razlike med konzolami in PCji, potem raje ne blebetaj.
frudi ::
Primerjala sva še nekaj ostalih iger na istem LED Samsung TV-ju - AC Brotherhood, Revelations, AC 3, CoD BO in MW3, FF 12 in FF 13 in je pri vseh teh bila grafika zelo podobna, v bistvu ni blo zaznati neke večje grafične razlike razen pri Skyrimu, kjer je grafika res boljša na PC-ju.
Ja, če ne opaziš razlike v minimalno:
- resoluciji (720p ali včasih še to ne na konzolah, 1080p+ na PC)
- fps (30 ali manj na konzolah, 60+ na PC)
- spranih teksturah (pač je razlika, koliko velike teksture lahko spraviš v 256 MB video rama na konzoli, v primerjavi z 1-4 GB video rama na PC)
- in glajenju robov
... potem se strinjam, res ni grafične razlike med konzolami in PC
Kar se pa tiče koristnosti, pa ti povem, da so konzole v prvi vrsti namenjene zabavi, torej igranju iger, predvsem iz udobnega naslonjača/kavča/fotelje/jacuzija itd.
Prav nič ti ne preprečuje, da na PC priklopiš TV in kontroler, ter igraš iz kavča ali jazucija, če že res hočeš. Osebno se sicer bolj strinjam z Bolf3nkom, kvaliteten stol je udobnejši in bolj zdrav od kavča ali fotelja, ampak glavno je, da na PC imaš izbiro. Po drugi strani pa, vso srečo, če želiš na konzoli igrati kaj s tipkovnico in miško
Druga stvar koristnosti konzol v primerjavi z PC-jem pa je ta, da zelo ugodno dobiš konzolo, ki poganja čisto vse igre, če pa hočeš na PC-ju poganjat najnovejše igre, moraš vsake toliko vložit en kup denarja, da ti igra teče normalno...
Tole z metanjem denarja za nadgradnje PC-ja pa enostavno ni res. Vse, tudi najnovejše igre, lahko igraš na recimo kakšnem Radeonu 5770, ki je 4+ leta stara mainstream grafična. Ali pa na še čem starejšem, recimo HD4870 ali GTX260, obe sta stari že krepko čez 5 let in še vedno poganjata nove igre na višjih detajlih in bolj tekoče, kot (sedaj že) prejšnja generacija konzol.
Dejstvo, da LAHKO nadgrajuješ PC in tako iztisneš iz njega BISTVENO boljšo grafiko od konzolne, še ne pomeni, da to tudi MORAŠ početi. Lahko se zadovoljiš z nižjo resolucijo, nižjimi fps, slabšo grafiko brez glajenja robov (podobno torej, kot moraš storiti na konzoli) in še vedno igraš na 5+ let starih komponentah.
Da se sploh ne spuščamo v to, koliko prihraniš na ceni PC iger v primerjavi z oderuškimi cenami konzolnih izdaj. V resnici bi komot lahko sproti nadgrajeval PC samo iz tega, koliko prihraniš na igrah . Če smo že pri Skyrimu in da bomo vsaj približno on-topic - £16 za PC proti £25 za konzolno...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
detroit ::
A res? V primerjavi vseh 3 iger je Skyrim najboljši?! ...don't think so... Treba je gledat vse 3 v isti resoluciji...
Ta tvoj zadnji sestavek je na žalost smešn in kratkovidn but fineee
Govora je tu o igrah pustimo debato kdo ma večjega;)
Skero
Zgodovina sprememb…
- spremenil: detroit ()
kar se tiče cen iger, se za to sploh ne zmenim, ker novih iger zaradi enormnih cen nikoli ne kupujem, ampak kupujem samo rabljene in jih potem dalje prodam (velikokrat tudi za kakšen evro več, kot sem za njih dal), še raje pa igre menjam. Tako sem v zadnjih dveh letih imel cca. 25 originalnih iger in če bi prodal še vse te, ki jih imam doma (in to po zelo nizki ceni), bi na koncu prišel na pozitivno nulo ali bi bil celo nekaj evrov v plusu...mislim, da ni slabo, da sem 25 originalnih iger preigral praktično zastonj
Mi ja pa tale ''izjava leta'', da je lepše in predvsem ''bolj zdravo'' igrat igre na stolu kot na naslonjaču ali fotelji, polepšala tale deževen in umazan dan
Vsake oči imajo svojega malarja
Mi ja pa tale ''izjava leta'', da je lepše in predvsem ''bolj zdravo'' igrat igre na stolu kot na naslonjaču ali fotelji, polepšala tale deževen in umazan dan
Ta tvoj zadnji sestavek je na žalost smešn in kratkovidn but fineee
Govora je tu o igrah pustimo debato kdo ma večjega;)
Vsake oči imajo svojega malarja
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jklč ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Starfield (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Igre | 229597 (8398) | Gregor459 |
» | Fallout 76 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Igre | 78155 (2912) | todman74 |
» | The Elder Scrolls Online (strani: 1 2 3 4 … 13 14 15 16 )Oddelek: Igre | 152617 (7620) | oo7 |
» | Kingdoms of Amalur: Reckoning (strani: 1 2 3 )Oddelek: Igre | 24538 (8213) | Twixz |