» »

Pridružite se Avaaz.org in razmišljajmo zeleno

Pridružite se Avaaz.org in razmišljajmo zeleno

glavcasi ::

Pozdravljeni,

Da včasih naredimo še kaj dobrega za naš planet, medtem ko se svet z veliko hitrostjo tehnološko razvija, vam vsem priporočam da podprete delo organizacije Avaaz.org. Ta organizacija je že mnogokrat s svojimi akcijami (kampanijami, peticijami,...), prisilila svetovne politike k drugačnim odločitvam.

Vabim da se pridružite vsi ki vam ni vseeno,.....da bomo lahko uživali v tehnološkem razvoju sveta in tudi ne pozabili na stranske učinke tega razvoja.


Vabljeni!

______________________________________________________________________________________________________
Avaaz.org

Je nova svetovna spletna skupnost, ki združuje ljudi kateri se aktivno udeležujejo politike globalnih odločitev.

Avaaz pomeni "glas" v več državah evrope, Bližnjega vzhoda in Azije, začel se je širiti januarja 2007 s preprosto demokratično misijo: organizirati prebivalce po vseh včlanjenih državah da skupaj pomagajo zapolniti vrzel med svetom ki ga imamo in svetom kakršnega ljudje najbolj želijo imeti.

V 3 letih, je Avaaz zrasel na 5,5 milijona članov iz vsake države na Zemlji in želi postati največje svetovno spletno gibanje v zgodovini.

http://www.avaaz.org/
___________________________________________________________________________________________________
http://www.slogeek.net/
(prvi slovenski geek forum)

guest #44 ::

Tvoj opis se sliši razmeroma dobronameren...a je mogoče kje skrita kaka hippie agenda?

glavcasi ::

Pred nekaj meseci sem dobil e-mail od prijatelja iz londona, ki je zelo ozaveščen na tem področju. Pri njemu nisem navajen da pošilja takšne podobne reči, brez pravega namena.

Takrat sem se prijavil in s svojim podpisom dodal en mali delček pri takrat zelo veliki kampanji in sicer proti temu da bi evropska komisija dovolila vzgajanje genetsko modificirane hrane za nadaljnih 12 let. Na koncu akcije so zbrali malo več kot 1 milijon podpisov, mislim da sem celo zasledil njihovo ime po televiziji in pa nekaj detajlov te organizacije. Nimam občutka da bi bila to neka hipi agenda, le bolj mi delujejo kot ljudje ki jim ni vseeno in so pripravljeni naredit nekaj več. Odkar se je ta akcija zaključila, izvajajo vedno kaj novega po celem svetu.


Spodaj prilagam en delček takratne kampanje (če koga zanima):

Dear friends,
The European Commission has recently approved growing genetically modified crops in the European Union for the first time in 12 years! But already 920,000 of us have signed up to oppose the move.
Caving to the GM lobby, the commission has ignored 60% of Europeans who feel we have to get the facts first before growing foods that could pose a threat to our health and environment.

A new initiative allows 1 million EU citizens to make official legal requests of the European Commission. Let's build a million voices for a ban on GM foods until the research is done; they will be delivered to the President Barroso of the European Commission. Sign the petition and forward this email to friends and family:

https://secure.avaaz.org/en/eu_gmo/?vl

Consumers, public health, environmental and farmers groups have long rallied against a few international GM companies having such significant influence over European agriculture. Concerns about growing GM crops include: contamination of organic crops and the environment; their impact on climate due to the excessive need for pesticides; the destruction of biodiversity and local agriculture; and the effects of GM food on public health.

EU member states have voiced strong opposition to the EC decision to authorise BASF's potato and Monsanto's maize -- Italy and Austria are opposed, and France said it would ask for further scientific research.

There is still no consensus on the long-term effects of GM crops. And it is the GM industry, pursuing profits not public well being, that is funding the science and driving the regulatory environment. That is why European citizens are calling for more independent research, testing and precaution before crops are unleashed onto our land.

Now, the "European Citizens' Initiative" gives 1 million EU citizens the opportunity to submit policy proposals to the European Commission and offers us a unique chance to drown out lobbyists' influence.

Let's raise 1 million voices to put a moratorium on the introduction of GM crops into Europe and set up an independent, ethical and scientific body to research and determine the strong regulation of GM crops. Sign the petition now and then forward it widely:

https://secure.avaaz.org/en/eu_gmo/?vl

With determination,

Alice, Benjamin, Ricken, Luis, Graziela and the entire Avaaz team.
http://www.slogeek.net/
(prvi slovenski geek forum)

Good Guy ::

evropska komisija dovolila vzgajanje genetsko modificirane hrane za nadaljnih 12 let


srčno upam da vam ne uspe in ta "organizacija" propade...

glavcasi ::

razlog ?
http://www.slogeek.net/
(prvi slovenski geek forum)

Zero0ne ::

Good Guy je izjavil:

srčno upam da vam ne uspe in ta "organizacija" propade...


Zakaj, ker imaš dejanske, znanstvene dokaze, iz katerih lahko logično vlečeš zaključek, da so vsi genetsko modificirani organizmi ljudem škodljivi in neprimerni za hrano? Ali zato, ker tako pravijo tazeleni?
uname -o

PacificBlue ::

Ne zato ,ker jih nimamo, nobenih konkretnih (dolgorocnih) raziskav.

whatever ::

Zakaj sploh GSO, če Zahod pridela in predela že tako ali tako več kot dovolj hrane, ki se večinoma meče stran?
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

nevone ::

Zakaj sploh GSO, če Zahod pridela in predela že tako ali tako več kot dovolj hrane, ki se večinoma meče stran?


Vedno je bolje imeti več želez v ognju.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

bluefish ::

Za Zahod je trenutno GSO odveč. Dobro je seveda poznati tehnologijo pridelave, to pa je tudi vse. Sicer je na forumu že bila obširna debata okoli tega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

TESKAn ::

Za Zahod je trenutno GSO odveč. Dobro je seveda poznati tehnologijo pridelave, to pa je tudi vse. Sicer je na forumu že bila obširna debata okoli tega.

Zakaj odveč? Če bi z GSO lahko pridelali recimo dvakrat več hrane na hektar, bi to pomenilo, da bi lahko polovico površin v EU, ki jih danes zasedajo njive, spremenili v travnike, gozdove, parke.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Gandalfar ::

Tem o GSO imamo ze dovolj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čebelomor: Znanstveniki uspeli povezati pesticide iz skupine neonikotinoidov s sindro (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
17938754 (31316) A. Smith
»

Francija letos brez Monsanto koruze (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
32575214 (69050) Icematxyz
»

Belgijski protestniki uničili eksperiment z gensko modificiranim krompirjem (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
27949123 (43454) imagodei
»

Madžarska uzakonila cenzuro medijev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
5918351 (14200) Mr.B
»

Študija, objavljena v IJBC, kaže, da gensko spremenjena hrana morda ni varna (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
12925179 (22524) antonija

Več podobnih tem