Slo-Tech
Prijavi se z GoogleID

» »

Pekoče omake

Pekoče omake

Namor ::

Ali mogoče kdo ve kje se bi dalo pri nas dobit kakšne izredno pikantne omake?
Včasih se je dalo v Mariboru dobit Habanero omako, vendar je že nekaj časa nisem zasledil. Tabasco pa se mi ne da kupovat, ker mi je že totalno nepekoč.

Pyr0Beast ::

A da bi si eno hudo doma naredil nebi šlo ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

treker ::

hja...tudi jaz opažam, da tabasco ne peče več. Sem se navadil, ali pa so ga malce omilili...

'FireSTORM' ::

Kupiš chili in olje.
Chili spereš z hladno vodo in ga daš "pacat" par dni v olje, če nočeš meti čiste masti doliješ vodo v olje, dodaš še poper, rdečo papriko(v prahu) in voila.
Aja pa čili nasekaš ne kar celih not metat.
Si daš na pico/sendvič/kamorkoli, če ti ni dovolj še si dodatno narežeš zraven chili...
Those penguins.... They sure aint normal....

šernk ::

hehe očitno nisem edini ki mu je tabasco postal zelo nepekoč. čeprav kupljen v trgovini je še nekaj vreden, tisti ki so pa po picerijah pa niso vredni popolnoma nič (čeprav je frend ga probal pa rekel da peče kot ne vem kaj, sam sem ga lahko ulil vsega na pico pa ga ni bilo čutit). mislim da jih po picerijah kar veselo redčijo ali pa jim res tako slabo grejo v promet in jih imajo po več mesecev.

sicer pa sem eni dve leti nazaj jedel eno pikantno omako, notri je bilo po mojem mnenju vse živo in je res tako pekla da mi je bilo že preveč. verjetno jo delajo sami. probaj pogledati recimo sestavine od tabasca, ugotoviš katere stvari dajejo pekoč okus in jih zmelješ v kakšno olje ali kakšno podobno omako v velikih količinah
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

dzinks63 ::

gzibret ::

Sam si jo naredi. Grobo mlete ostre papričice namoči v olje (lahko ga tudi segreješ na 100 stopinj; lahko je olivno ali pa navadno). Počakaj par dni (tednov). Dlje bodo notri, močnejše bo.
Vse je za neki dobr!

DimmniBurek ::

Čili v prahu, pa posnifaj
There Is No Stronger Drug Than Reality

profii ::

Čili v prahu, pa posnifaj

a si že probu? :D

#000000 ::

Naroč iz Italije Peperoncino (to so cele peščice orto hudih feferonov) jest sem dal kolegu za probat je reku da se je krvav usral :) Pa namoč v olje itd.

Al ap že narejene iz tele strani Imajo tud habanero v prahu

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

fosil ::

Probaj hariso. Ravno zadnjič sem jo nekje videl, mislim da v intersparu.
V originalu precej pekoča stvar, razen če so te pri nas kaj bolj blage.
Tako je!

Namor ::

A da bi si eno hudo doma naredil nebi šlo ?


Sem že poskusil delat doma vendar se ni najbolj obneslo.
Glavna težava je ker se zadeva dokaj hitro pokvari če nisi pažljiv. Pravtako moram v tem primeru nabavit čilije (sem že poslusil gojiti doma pa sem bolj slab vrtnar :'(), ki pa jih ni ravno lahko najti (vsaj takih, ki bi bili resnično pekoči).


Naroč iz Italije Peperoncino (to so cele peščice orto hudih feferonov) jest sem dal kolegu za probat je reku da se je krvav usral :) Pa namoč v olje itd.

Al ap že narejene iz tele strani Imajo tud habanero v prahu


Hvala za predlog vendar sem upal če mogoče ve za kakšno trgovino pri nas, ki bi se ukvarjala s tem. Sicer pa raje zahajam v Avstrijo, ki ima eno zelo prijetno trgovinico, ki se ukvarja s tem. Vendar trenutno nimam nobenih opravkov, ki bi me ponesli v bližino. Vozit tja samo za eno omako pa ni pretirano ekonomsko. :|

#000000 ::

Če pošiljajo v USA, Avstrijo, ni vrag da nebi tudi k nam, pošlji jim mail na to temo.

speed machine ::

Naroči s te strani Bhut Jolokia. Ali posušenega (pa ga potem zmelješ in dodaš jedi), kakšno omako ali pa vzgojiš iz semen (samo to si tako že rekel, da odpade, ker si slab vrtnar ;) . Za primerjavo, razmerje v "moči" med Tabascom in Bhut Jolokia je 1:200. Torej Tabasco 5000 SHU (Scoville heat rating), Bhut Jolokia 1 mil. +. Če pa to ne bo dovolj pekoče, potem pa ti ne znam več dat nasveta :0).
Če pa se Bhut Jolokia sliši prehuda, potem pa po želji kar imajo na strani.

UK trgovina

Drugače, jz sem iz te trgovine naročil semena Orange habanero (10 semen, 300k SHU) in Bhut jolokia (5 semen) + dobil zraven Hungarian Hot Wax gratis (mislim da 10 semen; rang Tabasca, torej 5000 SHU). Plačano je bilo z paypal, dobil pa sem mislim da prej kot v 10 dneh, v lepo zapakirani kuverti, znotraj pa semena še vsaka v svoji vrečki.
Bhut Jolokia že postaja lepo rdeč na vrtu, Orange habanero še v zelenem stanju, Hot wax pa je že za jest.

P.S.: DimmniBurek, hehe, ti z veseljem dam malo prahu Bhut Jolokie (pa seveda pogodbo za podpisat, da me ne boš tožu, potem ko boš to posnifu; pa posnet se ne pozabit in dat na YouTube).
//

smilyxx ::

Si že probal wasabi? To je en japonski hren, parkrat močnejši od našega, tud tabasco prekaša. Najdeš ga pa pomoje v mercatorjevih ali sparovih centrih, tam pri azijskih jedeh.
Save water.
drink beer.

Namor ::

Si že probal wasabi? To je en japonski hren, parkrat močnejši od našega, tud tabasco prekaša. Najdeš ga pa pomoje v mercatorjevih ali sparovih centrih, tam pri azijskih jedeh.


Sem ga že poskusil. Sicer je bil iz tube, ki ponavadi ne vsebuje ravno veliko pravega wasabija. Vendar moram reči, da je dokaj vredu stvar. Sicer ni ravno pekoče (vsaj meni) je pa še kar dobrega okusa.


Naroči s te strani Bhut Jolokia. Ali posušenega (pa ga potem zmelješ in dodaš jedi), kakšno omako ali pa vzgojiš iz semen (samo to si tako že rekel, da odpade, ker si slab vrtnar ;) . Za primerjavo, razmerje v "moči" med Tabascom in Bhut Jolokia je 1:200. Torej Tabasco 5000 SHU (Scoville heat rating), ...



Poznam to trgovino že kar nekaj časa. Sem že imel namen kupit kaj s te strani pa vedno zamudim ugoden trenutek (glede semen).
Čeprav sem dokaj slab vrtnar še to ne pomeni, da ne znam vztrajat. Mogoče pa mi bo nekoč le uspelo. :D

Me veseli slišat, da ti tako dobro uspeva. Če boš imel kaj odvečne letine se kar priporočam. ;)

Še malo za šalo:


PaX_MaN ::

Izberi po želji: http://www.chilliworld.com/
Mad Dog 357 zgleda pošten (2000000 po Scoville-u). Komentarji so tudi zanimivi. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

SodVina ::

Kot je ze omenil speed_machine, na strani chileseeds si naroci bhut jolokia. Jaz sem pojedel en posusen plod(sem izzival in sem ga kar dolgo zvecil po ustih) in moram povedat, da je zadeva precej mocna(otrpnil mi je obraz). Pa tudi jaz jem tabasco z zlico. Narocil sem tudi bhut jolokio v mlincku za tam okoli 5e. Zadeva je super. In ker je tako mocna, zdrzi bistveno dlje kot kaksen navaden cili v mlincku ali pa tabasco.

Sicer pa: a mogoce kdo ve, kje bi se dalo narociti tabasco Habanero? Blazno me zanima, kaksna je zadeva. Ce kdo pozna EU trgovino, ki bi mi to poslala in sprejema paypal, bi bil zelo vesel.

Roadkill ::

Če bi vedel, kako se je stvar imenovala, bi vam jo lahko "priporočil".
Enkrat sem imel možnost sprobat eno svinjarijo iz amerike (drugje se ne dobi).
Edino kar je... stvar je praktično neuporabna, ker se je ne da dozirat v smiselni količini.

Jaz sem obliznil zobotrebec, ki sem ga pomočil v tisto rdečo gošo, pa sem mislil, da me bo pobralo. :)

Drugače je pa s tem pekočimi zadevcami tako.... zelo zabavno dokler traja. Pol pa želodec začne štrajkat, ko ga predolgo časa zlorabljaš.
Tako da jaz zdaj uporabljam zgolj še tabasco.

Drugače pa priporočam to varjanto, ki so jo že drugi opisali. V štarcuni kupiš vložene feferone (neka poceni pol litra varjanta 10cm dolgih rdečih feferonov) in jih butneš v olje. Jaz sem zadevo izvedel tako, da ima kar največ učinka: Feferone v terilno posodo in sem jih že zalite z oljem speštal na prafaktorje, da sem dobil eno tako feferonovo kašo, potem pa zbasal v posodo in dodal še malo olja. Potem po potrebi samo še dodajaš olje, da dobiš pravo moč. Pa pomojem je veliko bolje, če imaš dobro olivno olje.
Ü

Loki ::

nekaj casa ne jej pekocega, pa bo.
I left my wallet in El Segundo

Roadkill ::

Jaz sem želodec že pozdravil... tisto zgoraj je bilo bolj mišljeno kot opozorilo tistim, ki šele dobro začenjajo pot proti želodčnim problemom. :)
Ü

tommocare ::

Končno kar nekaj pekočih stvari tudi pri nas!!!

http://www.kupicili.si

pekoče omake, semena čilijev, suhi čiliji.....

OZZY ::

Go with the flow.

Dr_M ::

Mene zanima, ce kdo ve, kje se da dobit tiste zelene omake (jalapeno), ki niso tako zelo pekoce (take kot je npr zelen tabasco).
Vcasih so jih prodajal v leclercu cisto poceni (sem jih tedensko kupoval po 2-3 steklenicke), pa so jih nehal prodajat.
Imeli so jih tudi v sparu in mercatorju, pa so jih tudi tam nehal prodajat.
Tabasco mi je pa rahlo predrag, ker tega res ogromno porabim.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

SodVina ::

Mislim da sem ponavadi te zelene omakce videl v kaksnih vecjih Tus trgovinah.

Moram pohvaliti predlog Cili+olje.
sam sem to naredil s cocolate habanero (domace vzgoje). Zelo v redu. Zelo pekoce. Skoraj prevec. Me like :)

 .

.



Ce koga zanima kaj vec o tem: Klik

lp,
SodVina

STASI ::

Jest kupim tele omakice na Scorchio. Kupil sem naslednje omakice:


Mad Dog Inferno sauce
Blair's Mega Death Sauce
100% Pain Hot Sauce



Z njimi sem zadovoljen.Tri zelo močne omake, vendar vsaka z drugačnim okusom. Je pa potrebna uporaba po kapljicah. Pred krakim je kolega si uporabil ene izmed teh treh omakic kot da bi uporabljal tabasco. Rezultat: še vedno ga zmrazi, ko ga zafrkavam če bi še.

Moj nasvet, kar koli kupiš doziraj po kapljicah, ker lahko samo stran vržeš hrano!!!
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

tommocare ::

Čili- olje se splača delat z aromatičnimi vrstami C. chinensis jolokie, nage, habaneroti ...
Čilije pa zalijte z oljem segretim na 100°C

http://www.kupicili.si

Zgodovina sprememb…

JoeHunter ::

A je kateri od vas že kupil katero iz med omak pri tej spletni trgovini in je za kaj?

http://www.kupicili.si


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ljubitelji pikantne hrane (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Loža
1301161542 (1754) hopsy
»

katere začimbe so "must have"

Oddelek: Loža
264193 (3007) STASI
»

Kebab (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9214748 (11764) shadowfax
»

Recepti in slike tega, kar so ustvarile vaše roke in domišljija :)

Oddelek: Sedem umetnosti
2211058 (7149) St@jler
»

Jetamova mala šola kuhanja

Oddelek: Loža
313938 (3027) Mercier

Več podobnih tem